Dodaj do ulubionych

Drawska C-Wlodarzewska

IP: 217.96.10.* 02.02.06, 15:30
Czy ktos wie cos na temat tej inwestycji? Warto w to wchodzic?
Obserwuj wątek
    • a_kacprzycka Re: Drawska C-Wlodarzewska 02.02.06, 17:10
      Na te i inne pytania odnośnie tej inwestycji z pewnością odpowie Ci
      WYSZUKIWARKA..
      Agness
      • Gość: escimo Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.cst.tpsa.pl 17.02.06, 11:05
        niestety na forum jest bardzo malutko:-(
        lokalizacja bardzo fajna, ceny dosc wysokie:-(, i umowa pod developera

ja jestem zapisana na mieszkanko ale jeszcze sie zastanawiam:-( ciężka decyzja:-
        (
        a ty masz jeszcze jakies innych 'faworytów' developerskich i lokalizacje?
        • Gość: MALA Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 11:44
          Ja juz wplacilam 1sza rate na mieszkanie w Drawskeij C.
          • Gość: forumowicz Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 18.02.06, 08:30
            Zapraszamy na stronę mieszkańcw Drawskiej C:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36074
        • Gość: ochotek Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 17.02.06, 22:32
          Lokalizacja jest rzeczywiscie super (o ile ktos nie jest zakochany w
          zatlocznonym metrze), a ceny uwazam wcale nie sa wysokie- obok w ogrodach
          shiraz mozesz kupic za 7-10 tys za metr na rynku wtornym
    • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 20.02.06, 21:54
      Też się zastanawiałem. Ale budowanie 4 pięter ponad dwa lata wydaje mi się
      naprawdę podejrzane (porównajcie DD Gdański - ten sam termin oddania, 22 piętra:)

W dziale technicznym nie mogłem się dowiedzieć niczego, w zasadzie czułem się
      jakbym przeszkadzał.

No i te domki jakieś... brzydkie (w porównaniu z ogrodami shiraz).

Ciekawe co wymyśli Vittera (i za ile).
      • ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.02.06, 19:02
        Planowany termin zakończenia to koniec 2007 roku, wiec nie jest to na pewno
        ponad dwa lata. mysle,ze zaczna budowac w kwietniu, wiec trzeba przyjac około
        półtora roku. To nie jest super szybkie tempo, ale nieodbiega też od średniej
        rynkowej.4 pietra-owszem,ale cztery budynki :-)) i w sumie niemało, bo chyba
        prawie 200 mieszkan. Zreszta Włodrazewska swoje inwestycje zwykle zaczyna na
        wiosne, a konczy na końcu kolejnego roku.Firma to może nie jest rewelacyjna,
        ale też realizuje inwestycje bez wiekszych problemów. Coś za coś- cena na tą
        lokalizację nie jest wygórowana, ale jakosc i wyglad nie bedzie ogrodów shiraz.
        Tylko czy stać cię na 10 tys za metr w ogrodach (cena z rynku wtornego)??
        Jesli tak, to rzeczywiscie nie masz co interesowac sie wlodarzewska. Zansz
        jakas inwestycje o wysokim standardzie za 5 tys? jesli tak- to daj namiar, z
        checia sie zainteresuje !
        • Gość: JAMJAM Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.06, 22:08
          10,000 w Shiraz owszem zważ tylko na jedno są to mieszkania juz wykonczone do
          5,300 we Włodażewskiej musisz doliczyć minimum 1,000 na metr za wykonczenie i
          to tylko takie podstawowe (parkiet, drzwi, malowanie, i bardzo prosta kuchnia i
          łazienka) już jakiś trochę lepszy standard to 1,500 na metr i to jest w
          przypadku mieszkania 80 metrowego im mniejszy metraż tym wiecej na metr bo
          kuchnia i łazienka i tak są mniej wiecej takie same. Poza tym Shiraz to trochę
          wyższy standard niż Włodarzewska. Tak więc Włodarzewska z wykonczeniem to już
          tylko raptem 2,000 różnicy to Shiraz (wykonczonego) z rynku wstępnego, no ale
          to jest premia za ryzyko. Proszę niech nikt nie opowiada że to jakias super
          okazja cenowa cena jest ok ale do okazji to jej daleko. Za raptem PLN 1,000
          więcej (czyli ok PLN 6,000-6,500) można kupić mieszkanie na Mokotowie 5 minut
          od metra (Pole Mokotowskie) 150 metrów od parku trzeba tylko poszukać (np SBM
          Vistula i inne małe inwestycje).W dodatku za Włodarzewską nie przemawia
          lokalizacja bez samochodu ani rusz bo do kumunikacji to kawałek jest a
          samochodem korków i tak się nie ominie. Poza tym zobaczcie co
          • ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.02.06, 22:25
            Wcale nie twierdzę,ze to jakaś wyjątkowa okazja.Ale tez nie można powiedzieć,
            że cena jest wysoka. Po prostu średnia cena za dobrą lokalizację. Jasne, że
            komunikacja miejska lekko utrudniona, ale jak sam zauważyłeś przy metrze i w
            miarę miłej okolicy to 1000 drożej (to nie jest mało). Poza tym jeden woli
            mieszkać np. przy KEN ale blisko metra, a drugi przy parku praktycznie w
            centrum i korzystać z auta (z Ursynowa samochód raczej odpada...). A osławiony
            Mokotów jest niestety drogą imprezą i nie zawsze atracyjną dla szukających po
            pracy wypoczynku,a nie hałasu samochodów.Jasne, że z Shiraz Wlodarzewskiej nie
            da się porównać (choćby dlatego,ze to nawet jeszcze nie dziura w ziemi :-)) )
            ale nie okreslilbym roznicy 2000 zeta na metrze słowem "raptem" :-) Ceny ustala
            rynek i jesli mieszkania sie sprzedaja, to są one ustalone ok. Pytanie tylko
            kto ma jakie priorytety.
            • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 00:30
              Nie chodzi mi o ogólną jakość materiałów - po prostu projekt jest brzydki. Cena
              nie gra roli - krzykliwe kolory i dużo wystających, niepotrzebnych nierówności.
              Do tego nie potrzeba pieniędzy, wystarczy poczucie smaku.

Poza tym - plastikowe okna, fatalne rozklady (male wąskie okna uniemożliwiające
              przesunięcie ścian tak aby mniejszy pokój był większy of przedpokoju), papa na
              wystających daszkach, pseudo atrapy drewnanych żaluzji w niepasującym kolorze...
              pernamentne wpisy na hipotece, no i ci opryskliwi sprzedający. To wszystko
              sprawia, że cena nie jest aż tak okazyjna - no ale rynek wie lepiej. Ciekawe czy
              podwykonawcy i klienci (członkowie) spółdzielni Włodarzewska z 2000 roku (to
              chyba oni kilka lat sądzili się o dopłaty/zapłaty) też by polecali współpracę z
              wykształconym z niej deweloperem.

Oczywioście że tej inwestycji nie ma co porównywać do ogrodów shiraz, ale
              wliczając dwuletnie czekanie i późniejsze wykończenie, a także np brak
              jakiejkolwiek decyzji odnośnie drogi dojazdowej, można się zastanowić nad jej
              sensownością.

No i wciąż uważam że 4 piętra to za mało na dwa lata budowy. 1 piętro buduje się
              2-3 tygodnie, poziom zero dłużej ale tutaj będzie wspólny dla całego kompleksu.
              Na marginesie - ceny nie ustala rynek, tylko deweloper, a rynek ją "łyka" bo w
              wyborczej napisali że będzie drożej.
              • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 00:42
                no może się uniosłem za bardzo:)
                szkoda po prostu że na Ochocie tak mało się buduje, że nawet takie potworki są
                uważane za niezłe.
                pozdrawiam:)
                • ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 22.02.06, 20:19
                  Rzecz gustu.A o gustach sie nie dyskutuje. Jedne głosuje na PO, drugi na PiS a
                  trzeci na Samoobroonę. I wszystkim się wydaje, że to ich wybór jest najlepszy.
                  Masz prawo mieć swoje zdanie i kupić gdzieś indziej. Ktoś inny ma prawo uznać,
                  że budynki są fajne i kupić. A komuś innemu to rybka czy szare, czy różowe czy
                  w paski, bo w końcu nie chodzi o to, żeby wyjść na dziedziniec i podziwiać
                  kolory budynku. To tylko jeden z elementów, dla mnie mniej istotnych, jakie
                  trzeba rozważyć. Mi tam się podoba ;))
                  • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 20:26
                    No właśnie, mimo wszystko nie chodzi o to że "w środku mam ładnie i nie obchodzi
                    mnie jak to wygląda z zewnątrz". Ma się komponować z otoczeniem, a się nie
                    komponuje.

Widzę że o podobnych godzinach piszemy, pozdrawiam.
              • Gość: lusia48 Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 11:38
                No jak bialy i ciemny popiel to dla Ciebie krzykliwe kolory to powinienies isc
                do okulisty!!Jesli chodzi o droge dojazdowa to w czym problem? Przeciez dojazd
                bedzie o ul. Drawskiej, przy ogrodach Shiraz jest asfalt a na odcinku do nowego
                osiedla na pewno to droge przygotuja do uzytku. Chlopie Ty nie masz pojecia o
                budownictwie!!1 pierto buduje sie 2tygodnie?? A pomyslales Ty czlowieku o
                ulozeniu izolacji termicznej w stropach, o ulozeniu instalacji i ich montazu, o
                tynkach zewn i wewnetrznych, o montazu kotlowni o zrobieniu przylaczy do
                budynku, o zagospodarowaniu dzialki tj. o wykonaniu uliczek .itp??!!!!!!!
                przeciez budynek to nie pusty szkielet!!!
                • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 20:23
                  Naprawdę, niepotrzebne te inwektywy. Biały i ciemny popiel to nie są krzykliwe
                  kolory, ale tam są jeszcze kremowo-żółtawe płytki, i brązowe detale. Żaden z
                  tych kolorów samodzielnie nie jest krzykliwy - ich zestawienie drażni oczy. Tym
                  bardziej że o urodzie budynku decyduje także to, jak komponuje się z otoczeniem.
                  I w tym wypadku bardziej by chyba pasował kolor zbliżony do Ogrodów, prawda?
                  (nawiasem mówiąc do Drawskiej A, najbliższego sąsiada, też). Taka farba nie
                  kosztuje chyba więcej? A może Shiraz zastrzegł sobie prawo do wykorzystywania
                  tego odcienia? :)

Do tego te kształty - tu wystający prostokąt, tam atrapy żaluzji drewnianych
                  (ale nieprzesuwalne), jedno wąskie okno na pokój, na każdym rogu pionowe rzędy
                  kwadratowych okienek, nieproporcjonalne okna (co drugie - trzecie ma inny
                  kształt) nierówno rozłożone. No i te dachy - co na nich będzie, papa? Mają jakiś
                  tak niepokojąco szary kolor - ale za to od spodu wystające części są koloru
                  jasnego drewna:)

Byłem w biurze, widziałem wizualizacje (większe zdjęcia niż tylko na stronie(.
                  Projekt trąci "gargamelizmem". Według mnie aktualne pozostaje stwierdzenie, że
                  najelegantsza jest prostota. A tej w tym projekcie nie widzę.

A kto tą drogę przygotuje? Mi odpowiedziano wprost we Włodarzewskiej, że "jak
                  będą budynki, to miasto będzie musiało wybudować, i tak jest w planach". To się
                  nazywa odpowiedzialność.

Do tego dodaję niezwykle niekulturalny stosunek pracowników Włodarzewskiej - od
                  codziennego wydzwaniania z jedną ofertą po kompletny brak telefonu gdy zada się
                  pytanie odnośnie szczegółów technicznych, stwierdzenie "ja nie mam czasu, niech
                  pan sam pójdzie do działu technicznego i zapyta". A w dziale technicznym -
                  kompletna niewiedza. To mnie także zniechęciło, nawet odrzuciło.

Mówiąc że piętro buduje się dwa tygodnie, miałem na myśli właśnie szkielet. A
                  uzupełnianie środka, instalacje, elewacje - dajmy na to nawet dodatkowy miesiąc
                  na piętro, przy czym większość tych prac można już robić także w zimie. I
                  wystarczy liczniejsza ekipa aby równocześnie pracować we wszystkich czterech
                  budynkach. Że będzie drożej? A jeśli jedna ekipa będzie pracować dłużej, to nie
                  wychodzi na tyle samo? Zresztą - niedaleko Robyg 8 pięter ma oddać 3 miesiące
                  wcześniej - oni nie robią instalacji wewnętrznych w tym budynku? A dodam, że
                  budują od razu wspólną płytę pod trzy bloki, więc to im zajmie trochę dłużej.

Mimo wszystko serdecznie pozdrawiam:)
                  • lusia48 Re: Drawska C-Wlodarzewska 23.02.06, 13:51
                    Z tego co wiem dachy maja byc pokryte blachodachowka. Od spodu ma byc drewno
                    taj jak w Ogrodach Shiraz. Te kolory elewacji tez mnie nie oszolomily ale
                    mozliwe ze po paru latach beda wygladac czysciej niz ten pseudo zolty ktory
                    jest w Drawskiej A/B. Bylam tam niedawno i budynki z 1szego etapu wygaladja
                    fatalnie jesli chodzi o kolor elewacji-on sciemnial i widac na nim kazdy zaciek
                    i niedbalosc wykonawcy. Mam nadzieje ze Drawska C bedzie prezentowac troche
                    wyzszy standard. Pewnie chca sie odroznic od Shiraz i dlatego dali takie
                    kolory. Mnie sie nie podoba nadmierna ilosc kawalerek (30m2) bo pewnie beda pod
                    wynajem i nie wiadomo kto sie tam wprowadzi. Faktycznie niektore mieszkania sa
                    niustawne. Projektowi temu daleko do standardu Ogrodow Shiraz, ale to jedyna
                    okazja zeby tam zamieszkac i to w dobrej cenie. W zimie raczej nie wykonuje sie
                    tynkow zewnetrznych ani wylewek itp (instalacji wewn. ponizej +5C) bo na wiosne
                    tego tynku moze juz nie byc na elewacji tylko pod nia... Pozdrawiam : )
    • Gość: v Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.aster.pl 22.02.06, 18:30
      Jakie ceny? Cos innego sie buduje na ochocie w cenie do 5000/m2??
      • Gość: mala Re: Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 17:01
        od 5150 brutto/1m2 do 5350brutto na najwyzszym pietrze
      • Gość: zebra Re: Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 08:50
        Zapytaj w SBM Merkury, buduja na rogu Drawskiej i Boh. Wrzesnia. Ceny były
        ponizej 5 tys, a wykonanie bardzo porządne. Tam jest jeszzce jedna działka na
        samym rogu.
    • aniko16 Re: Drawska C-Wlodarzewska 19.04.06, 10:53
      Creep, z zainteresowaniem przeczytałam twoje wpisy. Mnie też nie podobają się
      bryły budynków, kolory elewacji i przede wszystkim rozkłady mieszkań. Jednak
      ciągle uważam tą inwestycję za godną uwagi ze względu na położenie i cenę.
      Szkoda, że nie pracują z lepszymi architektami ... O standardzie wykończenia
      więcej dowiedziałam się z tego wątku niż od tych niedouczonych i opryskliwych
      sprzedawców. Na moje pytanie odburknięto, że "nie pamiętam, to jest opisane w
      załączniku 1". Na moją uwagę, że niestety nie otrzymałam tego zał. wraz z umową
      już mi nic nie odpowiedziano. Plastikowe okna i pseudo żaluzje to dla mnie
      straszna lipa i proszę nie pisać że to rzecz gustu i o gustach się nie
      dyskutuje. Istnieją pewne kanony, również estetyczne. A czy wiadomo coś o
      jakości wykończenia klatek schodowych? Również beton i glazura czy coś
      lepszego? Co do drogi to Creep ma rację. Mówią o tym sami sprzedawcy: drogi nie
      ma a Włodarzewska jej nie zbuduje. Ta która jest (do ogrodów Shiraz) jest
      wąska, i wieczorami ciasno zastawiona. Nie można tam zaparkować a jak już się
      zaparkuje to nie można nawrócić.
      • Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 19.04.06, 23:38
        Nie współpracują z lepszymi bo oszczędzają na czym się da - ciekawe jak będzie z
        podwykonawcami.

"Cieszę się", że ktoś podziela moje zdanie. A martwię się, jak obserwuję co się
        dzieje - ich ceny dochodzą już do 6 za metr... wiem, że o wartości decyduje
        głównie lokalizacja, ale czy akceptowanie przez rynek takiego (nazwę to po
        imieniu) chamstwa i niekompetencji, jakie reprezentują pracownicy tej firmy,
        naprawdę jest dla wszystkich na tym forum czymś normalnym? Skoro te mieszkania
        są coraz droższe, to przynajmniej człowiek zostawiający kilkaset tysięcy
        chciałby być profesjonalnie obsłużony.

Aniko16, powodzenia przy szukaniu mieszkania:)
        • Gość: wesley Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 20.04.06, 21:56
          Creep a ty juz kupiles czy jeszcze sie zastanawiasz? bo widze,ze posty juz od
          dawna slesz... Jak nie chcesz kupowac, to moze juz sobie daj spokoj z
          wlodarzewska i komentowaniem w tym wątku - szkoda twojego zdrowia,a wszyscy i
          tak juz znaja twoje zdanie. Jak nie kupiles, a w koncu kupisz to gratuluje
          reflexu ... i rozumiem frustracje z powodu wyzszych cen, niedawno
          podniesionych -trudno nie załapałeś się i kupisz drożej. Jesli już kupiles to
          trzymaj kciuki, w koncu wiekszych wtop wlodarzewska nie miala. A ze sa malo
          profesjonalni... no coz znam wiele firm w innych branzach rownie beznadziejnych
          i jeszcze jakos trwajacych na rynku. Life is brutal. Nic tu nie da niczyja
          frustracja.Zyjemy w wolnym kraju-jak cie ktos wkur...a to odpusc sobie.
          • aniko16 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.04.06, 10:06
            Podczas rozmowy działem technicznym Włodarzewskiej niestety potwierdziła sie
            marna jakość materiałów wykończeniowych. Schody bedą pokryte "gresem", ściany
            malowane farbą emulsyjną a poręcze olejną. Okna to pcv. Brrr... Nawet się
            dziwię, że w tak łdnym miejscu nie pokusili się na coś lepszego. Ciągle się
            waham bo bliskość parku jest dużym plusem i cena (nie wiem jaka była przed
            podwyżką)jest w dalszym ciągu niezbyt wysoka. Szkoda, że już nie ma w sprzedaży
            Przy Oranżerii II - na zewnątrz piaskowiec, na klatkach kamiń, stal nierdzewna
            i drewno - i to za niewiele więcej.
            • Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 13:46
              Ja też się zastanawiam nad tym osiedlem. Budynek A, ostatnie piętro. Też mnie
              niepokoi ilość tych malutkich klitek, a teraz jeszcze "dobiliście" mnie tym
              wykończeniem :( Z pozytywów to mogę Wam donieść, że dzisiaj na placu jeździł
              spychacz i coś równał, więc powoli zaczynają coś robić.
              Waham się między tą Drawską a Wilanowem (tym robionym przez PKO). Tam cena
              metra jest o 1000 pln nizsza i mialbym ogrodek ;) Jak myslicie, co patrzac
              dlugoterminowo bedzie bardziej zyskiwalo na wartosci?
              • Gość: ela Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:03
                Jaka jest cena w PKO z inwestycją w Wilanowie? Cos nie moge się do nich
                dodzwonić...
                • Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 15:05
                  ok. 5200 za to mieszkanie, ktore ja wybralem.
                  • Gość: ela Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:08
                    No to dobra cena....Chociaż przyznam, że mi się obie lokalizacje
                    podobają...Włodarzewska jest bliżej centrum za to Wilanów ma klimat
    • Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 15:17
      polecam forum (przyszlych) mieszkancow nowywilanow.prv.pl.

Ci, co juz odebrali, sa dosc pozytywnie zaskoczeni poziomem wykonczenia, wiec
      tutaj nie mam watpliwosci o ich przewadze nad Wlodarzewska. Pytanie tylko o
      skale makro - lokalizacja itp.

W przypadku Wlodarzewskiej duzym atutem jest park, natomiast minusem chyba nie
      jest trasa N-S, ktorej byc moze juz nawet na Drawskiej "C" nie bedzie slychac.
      A przynajmniej w bloku A, nad ktorym sie zastanawiam. Natomiast nie ma cudow i
      powietrze sie przez nia troche zepsuje. Z kolei ta trasa moze spowodowac, ze
      wreszcie bedzie sie dalo sensownie dojechac w inne miejsce niz do centrum, co
      irytuje mnie w tej chwili.

Natomiast Nowy Wilanow jest po prostu daleko od centrum, czego ani park
      wilanowski, ani planowane miasteczko Wilanow (handlowo-uslugowe) po prostu nie
      zmieni. Boje sie, ze nie bedzie tam gdzie jezdzic na rowerze, do czego teraz
      przywyklem w Parku Szczesliwickim. Park jest dostepny za oplata, a i tak na
      rowerze jezdzic po nim nie wolno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka