Gość: mala IP: 217.96.10.* 02.02.06, 15:30 Czy ktos wie cos na temat tej inwestycji? Warto w to wchodzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_kacprzycka Re: Drawska C-Wlodarzewska 02.02.06, 17:10 Na te i inne pytania odnośnie tej inwestycji z pewnością odpowie Ci WYSZUKIWARKA.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escimo Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.cst.tpsa.pl 17.02.06, 11:05 niestety na forum jest bardzo malutko:-( lokalizacja bardzo fajna, ceny dosc wysokie:-(, i umowa pod developera ja jestem zapisana na mieszkanko ale jeszcze sie zastanawiam:-( ciężka decyzja:- ( a ty masz jeszcze jakies innych 'faworytów' developerskich i lokalizacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALA Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.02.06, 11:44 Ja juz wplacilam 1sza rate na mieszkanie w Drawskeij C. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forumowicz Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 18.02.06, 08:30 Zapraszamy na stronę mieszkańcw Drawskiej C: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=36074 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochotek Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 17.02.06, 22:32 Lokalizacja jest rzeczywiscie super (o ile ktos nie jest zakochany w zatlocznonym metrze), a ceny uwazam wcale nie sa wysokie- obok w ogrodach shiraz mozesz kupic za 7-10 tys za metr na rynku wtornym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 20.02.06, 21:54 Też się zastanawiałem. Ale budowanie 4 pięter ponad dwa lata wydaje mi się naprawdę podejrzane (porównajcie DD Gdański - ten sam termin oddania, 22 piętra:) W dziale technicznym nie mogłem się dowiedzieć niczego, w zasadzie czułem się jakbym przeszkadzał. No i te domki jakieś... brzydkie (w porównaniu z ogrodami shiraz). Ciekawe co wymyśli Vittera (i za ile). Odpowiedz Link Zgłoś
ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.02.06, 19:02 Planowany termin zakończenia to koniec 2007 roku, wiec nie jest to na pewno ponad dwa lata. mysle,ze zaczna budowac w kwietniu, wiec trzeba przyjac około półtora roku. To nie jest super szybkie tempo, ale nieodbiega też od średniej rynkowej.4 pietra-owszem,ale cztery budynki :-)) i w sumie niemało, bo chyba prawie 200 mieszkan. Zreszta Włodrazewska swoje inwestycje zwykle zaczyna na wiosne, a konczy na końcu kolejnego roku.Firma to może nie jest rewelacyjna, ale też realizuje inwestycje bez wiekszych problemów. Coś za coś- cena na tą lokalizację nie jest wygórowana, ale jakosc i wyglad nie bedzie ogrodów shiraz. Tylko czy stać cię na 10 tys za metr w ogrodach (cena z rynku wtornego)?? Jesli tak, to rzeczywiscie nie masz co interesowac sie wlodarzewska. Zansz jakas inwestycje o wysokim standardzie za 5 tys? jesli tak- to daj namiar, z checia sie zainteresuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAMJAM Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.gorzow.mm.pl 21.02.06, 22:08 10,000 w Shiraz owszem zważ tylko na jedno są to mieszkania juz wykonczone do 5,300 we Włodażewskiej musisz doliczyć minimum 1,000 na metr za wykonczenie i to tylko takie podstawowe (parkiet, drzwi, malowanie, i bardzo prosta kuchnia i łazienka) już jakiś trochę lepszy standard to 1,500 na metr i to jest w przypadku mieszkania 80 metrowego im mniejszy metraż tym wiecej na metr bo kuchnia i łazienka i tak są mniej wiecej takie same. Poza tym Shiraz to trochę wyższy standard niż Włodarzewska. Tak więc Włodarzewska z wykonczeniem to już tylko raptem 2,000 różnicy to Shiraz (wykonczonego) z rynku wstępnego, no ale to jest premia za ryzyko. Proszę niech nikt nie opowiada że to jakias super okazja cenowa cena jest ok ale do okazji to jej daleko. Za raptem PLN 1,000 więcej (czyli ok PLN 6,000-6,500) można kupić mieszkanie na Mokotowie 5 minut od metra (Pole Mokotowskie) 150 metrów od parku trzeba tylko poszukać (np SBM Vistula i inne małe inwestycje).W dodatku za Włodarzewską nie przemawia lokalizacja bez samochodu ani rusz bo do kumunikacji to kawałek jest a samochodem korków i tak się nie ominie. Poza tym zobaczcie co Odpowiedz Link Zgłoś
ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.02.06, 22:25 Wcale nie twierdzę,ze to jakaś wyjątkowa okazja.Ale tez nie można powiedzieć, że cena jest wysoka. Po prostu średnia cena za dobrą lokalizację. Jasne, że komunikacja miejska lekko utrudniona, ale jak sam zauważyłeś przy metrze i w miarę miłej okolicy to 1000 drożej (to nie jest mało). Poza tym jeden woli mieszkać np. przy KEN ale blisko metra, a drugi przy parku praktycznie w centrum i korzystać z auta (z Ursynowa samochód raczej odpada...). A osławiony Mokotów jest niestety drogą imprezą i nie zawsze atracyjną dla szukających po pracy wypoczynku,a nie hałasu samochodów.Jasne, że z Shiraz Wlodarzewskiej nie da się porównać (choćby dlatego,ze to nawet jeszcze nie dziura w ziemi :-)) ) ale nie okreslilbym roznicy 2000 zeta na metrze słowem "raptem" :-) Ceny ustala rynek i jesli mieszkania sie sprzedaja, to są one ustalone ok. Pytanie tylko kto ma jakie priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 00:30 Nie chodzi mi o ogólną jakość materiałów - po prostu projekt jest brzydki. Cena nie gra roli - krzykliwe kolory i dużo wystających, niepotrzebnych nierówności. Do tego nie potrzeba pieniędzy, wystarczy poczucie smaku. Poza tym - plastikowe okna, fatalne rozklady (male wąskie okna uniemożliwiające przesunięcie ścian tak aby mniejszy pokój był większy of przedpokoju), papa na wystających daszkach, pseudo atrapy drewnanych żaluzji w niepasującym kolorze... pernamentne wpisy na hipotece, no i ci opryskliwi sprzedający. To wszystko sprawia, że cena nie jest aż tak okazyjna - no ale rynek wie lepiej. Ciekawe czy podwykonawcy i klienci (członkowie) spółdzielni Włodarzewska z 2000 roku (to chyba oni kilka lat sądzili się o dopłaty/zapłaty) też by polecali współpracę z wykształconym z niej deweloperem. Oczywioście że tej inwestycji nie ma co porównywać do ogrodów shiraz, ale wliczając dwuletnie czekanie i późniejsze wykończenie, a także np brak jakiejkolwiek decyzji odnośnie drogi dojazdowej, można się zastanowić nad jej sensownością. No i wciąż uważam że 4 piętra to za mało na dwa lata budowy. 1 piętro buduje się 2-3 tygodnie, poziom zero dłużej ale tutaj będzie wspólny dla całego kompleksu. Na marginesie - ceny nie ustala rynek, tylko deweloper, a rynek ją "łyka" bo w wyborczej napisali że będzie drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 00:42 no może się uniosłem za bardzo:) szkoda po prostu że na Ochocie tak mało się buduje, że nawet takie potworki są uważane za niezłe. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ochotek1 Re: Drawska C-Wlodarzewska 22.02.06, 20:19 Rzecz gustu.A o gustach sie nie dyskutuje. Jedne głosuje na PO, drugi na PiS a trzeci na Samoobroonę. I wszystkim się wydaje, że to ich wybór jest najlepszy. Masz prawo mieć swoje zdanie i kupić gdzieś indziej. Ktoś inny ma prawo uznać, że budynki są fajne i kupić. A komuś innemu to rybka czy szare, czy różowe czy w paski, bo w końcu nie chodzi o to, żeby wyjść na dziedziniec i podziwiać kolory budynku. To tylko jeden z elementów, dla mnie mniej istotnych, jakie trzeba rozważyć. Mi tam się podoba ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 20:26 No właśnie, mimo wszystko nie chodzi o to że "w środku mam ładnie i nie obchodzi mnie jak to wygląda z zewnątrz". Ma się komponować z otoczeniem, a się nie komponuje. Widzę że o podobnych godzinach piszemy, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lusia48 Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.06, 11:38 No jak bialy i ciemny popiel to dla Ciebie krzykliwe kolory to powinienies isc do okulisty!!Jesli chodzi o droge dojazdowa to w czym problem? Przeciez dojazd bedzie o ul. Drawskiej, przy ogrodach Shiraz jest asfalt a na odcinku do nowego osiedla na pewno to droge przygotuja do uzytku. Chlopie Ty nie masz pojecia o budownictwie!!1 pierto buduje sie 2tygodnie?? A pomyslales Ty czlowieku o ulozeniu izolacji termicznej w stropach, o ulozeniu instalacji i ich montazu, o tynkach zewn i wewnetrznych, o montazu kotlowni o zrobieniu przylaczy do budynku, o zagospodarowaniu dzialki tj. o wykonaniu uliczek .itp??!!!!!!! przeciez budynek to nie pusty szkielet!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 22.02.06, 20:23 Naprawdę, niepotrzebne te inwektywy. Biały i ciemny popiel to nie są krzykliwe kolory, ale tam są jeszcze kremowo-żółtawe płytki, i brązowe detale. Żaden z tych kolorów samodzielnie nie jest krzykliwy - ich zestawienie drażni oczy. Tym bardziej że o urodzie budynku decyduje także to, jak komponuje się z otoczeniem. I w tym wypadku bardziej by chyba pasował kolor zbliżony do Ogrodów, prawda? (nawiasem mówiąc do Drawskiej A, najbliższego sąsiada, też). Taka farba nie kosztuje chyba więcej? A może Shiraz zastrzegł sobie prawo do wykorzystywania tego odcienia? :) Do tego te kształty - tu wystający prostokąt, tam atrapy żaluzji drewnianych (ale nieprzesuwalne), jedno wąskie okno na pokój, na każdym rogu pionowe rzędy kwadratowych okienek, nieproporcjonalne okna (co drugie - trzecie ma inny kształt) nierówno rozłożone. No i te dachy - co na nich będzie, papa? Mają jakiś tak niepokojąco szary kolor - ale za to od spodu wystające części są koloru jasnego drewna:) Byłem w biurze, widziałem wizualizacje (większe zdjęcia niż tylko na stronie(. Projekt trąci "gargamelizmem". Według mnie aktualne pozostaje stwierdzenie, że najelegantsza jest prostota. A tej w tym projekcie nie widzę. A kto tą drogę przygotuje? Mi odpowiedziano wprost we Włodarzewskiej, że "jak będą budynki, to miasto będzie musiało wybudować, i tak jest w planach". To się nazywa odpowiedzialność. Do tego dodaję niezwykle niekulturalny stosunek pracowników Włodarzewskiej - od codziennego wydzwaniania z jedną ofertą po kompletny brak telefonu gdy zada się pytanie odnośnie szczegółów technicznych, stwierdzenie "ja nie mam czasu, niech pan sam pójdzie do działu technicznego i zapyta". A w dziale technicznym - kompletna niewiedza. To mnie także zniechęciło, nawet odrzuciło. Mówiąc że piętro buduje się dwa tygodnie, miałem na myśli właśnie szkielet. A uzupełnianie środka, instalacje, elewacje - dajmy na to nawet dodatkowy miesiąc na piętro, przy czym większość tych prac można już robić także w zimie. I wystarczy liczniejsza ekipa aby równocześnie pracować we wszystkich czterech budynkach. Że będzie drożej? A jeśli jedna ekipa będzie pracować dłużej, to nie wychodzi na tyle samo? Zresztą - niedaleko Robyg 8 pięter ma oddać 3 miesiące wcześniej - oni nie robią instalacji wewnętrznych w tym budynku? A dodam, że budują od razu wspólną płytę pod trzy bloki, więc to im zajmie trochę dłużej. Mimo wszystko serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lusia48 Re: Drawska C-Wlodarzewska 23.02.06, 13:51 Z tego co wiem dachy maja byc pokryte blachodachowka. Od spodu ma byc drewno taj jak w Ogrodach Shiraz. Te kolory elewacji tez mnie nie oszolomily ale mozliwe ze po paru latach beda wygladac czysciej niz ten pseudo zolty ktory jest w Drawskiej A/B. Bylam tam niedawno i budynki z 1szego etapu wygaladja fatalnie jesli chodzi o kolor elewacji-on sciemnial i widac na nim kazdy zaciek i niedbalosc wykonawcy. Mam nadzieje ze Drawska C bedzie prezentowac troche wyzszy standard. Pewnie chca sie odroznic od Shiraz i dlatego dali takie kolory. Mnie sie nie podoba nadmierna ilosc kawalerek (30m2) bo pewnie beda pod wynajem i nie wiadomo kto sie tam wprowadzi. Faktycznie niektore mieszkania sa niustawne. Projektowi temu daleko do standardu Ogrodow Shiraz, ale to jedyna okazja zeby tam zamieszkac i to w dobrej cenie. W zimie raczej nie wykonuje sie tynkow zewnetrznych ani wylewek itp (instalacji wewn. ponizej +5C) bo na wiosne tego tynku moze juz nie byc na elewacji tylko pod nia... Pozdrawiam : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.aster.pl 22.02.06, 18:30 Jakie ceny? Cos innego sie buduje na ochocie w cenie do 5000/m2?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.02.06, 17:01 od 5150 brutto/1m2 do 5350brutto na najwyzszym pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Jakie sa tutaj ceny?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 08:50 Zapytaj w SBM Merkury, buduja na rogu Drawskiej i Boh. Wrzesnia. Ceny były ponizej 5 tys, a wykonanie bardzo porządne. Tam jest jeszzce jedna działka na samym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniko16 Re: Drawska C-Wlodarzewska 19.04.06, 10:53 Creep, z zainteresowaniem przeczytałam twoje wpisy. Mnie też nie podobają się bryły budynków, kolory elewacji i przede wszystkim rozkłady mieszkań. Jednak ciągle uważam tą inwestycję za godną uwagi ze względu na położenie i cenę. Szkoda, że nie pracują z lepszymi architektami ... O standardzie wykończenia więcej dowiedziałam się z tego wątku niż od tych niedouczonych i opryskliwych sprzedawców. Na moje pytanie odburknięto, że "nie pamiętam, to jest opisane w załączniku 1". Na moją uwagę, że niestety nie otrzymałam tego zał. wraz z umową już mi nic nie odpowiedziano. Plastikowe okna i pseudo żaluzje to dla mnie straszna lipa i proszę nie pisać że to rzecz gustu i o gustach się nie dyskutuje. Istnieją pewne kanony, również estetyczne. A czy wiadomo coś o jakości wykończenia klatek schodowych? Również beton i glazura czy coś lepszego? Co do drogi to Creep ma rację. Mówią o tym sami sprzedawcy: drogi nie ma a Włodarzewska jej nie zbuduje. Ta która jest (do ogrodów Shiraz) jest wąska, i wieczorami ciasno zastawiona. Nie można tam zaparkować a jak już się zaparkuje to nie można nawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creep Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.visp.energis.pl 19.04.06, 23:38 Nie współpracują z lepszymi bo oszczędzają na czym się da - ciekawe jak będzie z podwykonawcami. "Cieszę się", że ktoś podziela moje zdanie. A martwię się, jak obserwuję co się dzieje - ich ceny dochodzą już do 6 za metr... wiem, że o wartości decyduje głównie lokalizacja, ale czy akceptowanie przez rynek takiego (nazwę to po imieniu) chamstwa i niekompetencji, jakie reprezentują pracownicy tej firmy, naprawdę jest dla wszystkich na tym forum czymś normalnym? Skoro te mieszkania są coraz droższe, to przynajmniej człowiek zostawiający kilkaset tysięcy chciałby być profesjonalnie obsłużony. Aniko16, powodzenia przy szukaniu mieszkania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesley Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.spray.net.pl 20.04.06, 21:56 Creep a ty juz kupiles czy jeszcze sie zastanawiasz? bo widze,ze posty juz od dawna slesz... Jak nie chcesz kupowac, to moze juz sobie daj spokoj z wlodarzewska i komentowaniem w tym wątku - szkoda twojego zdrowia,a wszyscy i tak juz znaja twoje zdanie. Jak nie kupiles, a w koncu kupisz to gratuluje reflexu ... i rozumiem frustracje z powodu wyzszych cen, niedawno podniesionych -trudno nie załapałeś się i kupisz drożej. Jesli już kupiles to trzymaj kciuki, w koncu wiekszych wtop wlodarzewska nie miala. A ze sa malo profesjonalni... no coz znam wiele firm w innych branzach rownie beznadziejnych i jeszcze jakos trwajacych na rynku. Life is brutal. Nic tu nie da niczyja frustracja.Zyjemy w wolnym kraju-jak cie ktos wkur...a to odpusc sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aniko16 Re: Drawska C-Wlodarzewska 21.04.06, 10:06 Podczas rozmowy działem technicznym Włodarzewskiej niestety potwierdziła sie marna jakość materiałów wykończeniowych. Schody bedą pokryte "gresem", ściany malowane farbą emulsyjną a poręcze olejną. Okna to pcv. Brrr... Nawet się dziwię, że w tak łdnym miejscu nie pokusili się na coś lepszego. Ciągle się waham bo bliskość parku jest dużym plusem i cena (nie wiem jaka była przed podwyżką)jest w dalszym ciągu niezbyt wysoka. Szkoda, że już nie ma w sprzedaży Przy Oranżerii II - na zewnątrz piaskowiec, na klatkach kamiń, stal nierdzewna i drewno - i to za niewiele więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 13:46 Ja też się zastanawiam nad tym osiedlem. Budynek A, ostatnie piętro. Też mnie niepokoi ilość tych malutkich klitek, a teraz jeszcze "dobiliście" mnie tym wykończeniem :( Z pozytywów to mogę Wam donieść, że dzisiaj na placu jeździł spychacz i coś równał, więc powoli zaczynają coś robić. Waham się między tą Drawską a Wilanowem (tym robionym przez PKO). Tam cena metra jest o 1000 pln nizsza i mialbym ogrodek ;) Jak myslicie, co patrzac dlugoterminowo bedzie bardziej zyskiwalo na wartosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:03 Jaka jest cena w PKO z inwestycją w Wilanowie? Cos nie moge się do nich dodzwonić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 15:05 ok. 5200 za to mieszkanie, ktore ja wybralem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 15:08 No to dobra cena....Chociaż przyznam, że mi się obie lokalizacje podobają...Włodarzewska jest bliżej centrum za to Wilanów ma klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PaWeł Re: Drawska C-Wlodarzewska IP: *.shell.com 25.04.06, 15:17 polecam forum (przyszlych) mieszkancow nowywilanow.prv.pl. Ci, co juz odebrali, sa dosc pozytywnie zaskoczeni poziomem wykonczenia, wiec tutaj nie mam watpliwosci o ich przewadze nad Wlodarzewska. Pytanie tylko o skale makro - lokalizacja itp. W przypadku Wlodarzewskiej duzym atutem jest park, natomiast minusem chyba nie jest trasa N-S, ktorej byc moze juz nawet na Drawskiej "C" nie bedzie slychac. A przynajmniej w bloku A, nad ktorym sie zastanawiam. Natomiast nie ma cudow i powietrze sie przez nia troche zepsuje. Z kolei ta trasa moze spowodowac, ze wreszcie bedzie sie dalo sensownie dojechac w inne miejsce niz do centrum, co irytuje mnie w tej chwili. Natomiast Nowy Wilanow jest po prostu daleko od centrum, czego ani park wilanowski, ani planowane miasteczko Wilanow (handlowo-uslugowe) po prostu nie zmieni. Boje sie, ze nie bedzie tam gdzie jezdzic na rowerze, do czego teraz przywyklem w Parku Szczesliwickim. Park jest dostepny za oplata, a i tak na rowerze jezdzic po nim nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś