Dodaj do ulubionych

szukam sąsiadów Pegaz II

02.03.06, 23:02
kupuje mieszkanie w Pegaz II i poszukuje przyszłych sąsiadów
Obserwuj wątek
    • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 80.50.89.* 03.03.06, 14:47
      moze macie opinie o developerze, albo jakieś uwagi, chętnie dowiem sie coś
      wiecej, bardzo dziękuje
      • art1970 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 06.03.06, 21:16
        Proponuję przejrzeć ponizsze fora Pegaza I. Tam jest większośc informacjo o
        deweloperze i inwestycji:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=11759877&s=0
        www.forum.pegaz.ntx.pl/index.php
      • Gość: Kostek Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 10:06
        witam wszystkich!
        bede mieszkal na pegaz 2.Z tego co sie dowiedzialem od innych developerow,a mam
        tam znajomych to Ronson buduje b.dobrze a wykończenie ma dużo lepsze od innych
        niekiedy droższych.ktos tu bardzo negatywnie ocenial i nawet troche śmiesznie o
        zdobytej wiedzy od kogos z budowy.moze rozmawiala z kierowca gruszki...
        jak ktos wie cos konkretnego na temat budowy please let me know
        A najbardziej pozytywny aspekt to to ze jezdzilem po kilku roznych inwestycjach
        nad ktorymi sie zastanawialem kupujac mieszkanie,z terminem na podobny okres i
        napewno nie zdaza a tu juz wykonczeniowka
        • Gość: mieszkaniec pegaz1 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.aster.pl 22.10.06, 13:42
          co do wykonania budynku przez Ronson - a właściwie Hochtief - a faktycznie
          przez ich różnych podwykonawców - to zapraszam na P1. Właśnie stoi piękne
          rusztowanie - efekt "wspaniałego" wykonania okien aluminiowych. Czy na P2 są
          takie okna? to już komuś współczuję...
          Wykop przy P1 - to roboty uszczelniające przeciekający garaż - cóż za szybkie
          reakcje ma nasz wspólny developer jeśli chodzi o usuwanie usterek (to nie ja,
          to wykonawca główny, to nie ja to podwykonawcy... a lata lecą). Okna też są
          uszczelniane od poprzedniej zimy...
          Część zapisów z umów co do wykończenia do tej pory nie została wykonana.
          Nie wspomne o ścianach - pękają - ponoć naturalne... wszystko w normie... nawet
          to że z łazienki widać korytaż...
          lampy oświetleniowe - spadają na ziemię...
          oj długo wymieniać.
          problemy z wentylacją, hałasem wind i wentylatorów, i inne drobiazgi.

Trzeba mocno wszystkiego pilnować od samego początku. Dokładnie wczytajcie się
          w umowy i żądajcie wypełnienia wszystkich punktów teraz, później to długo
          trzeba będzie czekać...

I jeszcze jedno, szkoda że zdjęć nie robiłem, ale uprzedzam sąsiadów mających
          narożne okna z widokiem na P1 (plac zabaw)- bo to widziałem - troszkę skąpili
          pianki uszczelniającej okna drewniane. Niektóre mają spore odcinki dookoła
          nieuszczelnione.

Ale i tak jest nie najgorzej
          jeszcze nic się nie zawala ;-)
          Będzie dobrze.

Do zobaczenia niebawem w realu.
        • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:12
          Słyszałam, że od poprzedniego poniedziałku (24.10) miały zacząć się odbiory w
          ogonie, czyli w tej niższej części. Czy ktoś ma jakieś informacje na ten temat?
          A moż ktoś już odebrał mieszkanie?
    • kobys Re: szukam sąsiadów Pegaz II 07.03.06, 18:50
      Witam przyszłą Panią sąsiadkę, jeżeli można zapyta z, której części Pegaza II.
      Pozdrawiam i do usłyszenia.
      • panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II 08.03.06, 21:59
        witam przyszlych sasiadow. znajoma mieszka w budynku ronsona i jest zadowolona. mam nadzieje ze my tez bedziemy. okolica dosc przyjemna. tylko szkoda ze nie ma blizszego przejscia do tramwaju a nie przez pegaz I czy tez daleko obchodzac cataline.
        • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 80.50.89.* 09.03.06, 10:34
          a czy może ktoś wie ile mieszkań jest już sprzedanych?
        • Gość: Kostek Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 10:08
          witam!
          no z tym przejsciem trzeba bedzie cos zrobic!
          pozdrowki
        • Gość: iza Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 193.0.116.* 05.01.07, 13:14
          Laska, bo to nie jest okolica i budynek dla ludzi bez auta..., przykro, ze
          będziemy mieć takich sąsiadów... Ps. to co postawicie w garażu..., rower???
          • art1970 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 06.01.07, 13:54
            Czy ktoś z Szanownych sąsiadów Pegaza 2 nie ma ochoty wynająć miejsca garażowego
            mieszkańcowi Pegaza 1? Z tego co przeczytałem nie każdy posiada samochód, a u
            Was był wymóg zakupu mieszkania wraz z miejscem garażowym. Czekam na sygnały.
      • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 80.50.89.* 09.03.06, 10:27
        witam, pietra jeszcze nia ma:) bo na 8, część oknien od pegaz I, ciekawa jestem
        jak nam sie uda wszystko pomyslnie zakończyć, czytałam forum mieszkańców pegaz
        I i nie chciałabym mieć takich przebojów jak oni, może nam bedzie lepiej bo oni
        przetarli drogę, ale lekturę polecam, pozdrawiam
        • Gość: Kobys Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.seabridge.pl 10.03.06, 10:33
          Witam sąsiadkę, co do sprzedaży wszystko jest ładnie pokazane w tabeli ofert
          mieszkań na stronie www.ronson.pl/, wczoraj byłem zerknąć jak idą prace
          budowlane i mile byłem zaskoczony. Na moim piętrze (3 poziom od strony Pegaza
          I) już zaczęto wypełniać ścianki zewnętrzne. Jak pogoda dopisze to może w
          przyszłym roku o tej porze będziemy spokojnie mieszkać w Naszych mieszkankach ;-
          ))
          • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 80.50.89.* 10.03.06, 16:52
            ja jade w sobote, zrobie kilka zdjęć z budowy, bedzie pamiatka..:)
            • panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II 11.03.06, 14:20
              witam. podpisalem juz umowe rezerwacyjna i jestem przed podpisaniem umowy przedwstepnej. wlasnie czytam ta umowe i nie podoba mi sie np.
              1. że termin odbioru nastąpi do 3 miesięcy od daty zakończenia budowy. czy ktoremus z forumowiczow udalo sie uzyskac lepszy termin oddania?
              2. (&1 pkt II. 5) mieszkańcy Pegaz II mają zezwolić na korzystanie z infrastruktury zrealizowanej na inwestycji Pegaz II, rozumiem że to działa też w drugą stronę.
              3. czy udało się komuś zapisać w umowie stały VAT 7%?
              4. czy udało sie komus uzyskać zapisanie wyższej niż 0,05% kary umownej za niedotrzymanie terminu odbioru (&12 pkt. 6)?

bede wdzieczny za wskazowki plus ewentualne komentarze co jeszcze mozna wynegocjowac z deweloperem.
              pozdrawiam,
              Janek
              • Gość: Edzia Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.merinet.pl 19.03.06, 20:39
                Witam wszystkich!
                Ja kupiłam mieszkanie na 8. piętrze od strony Cataliny. Byłam dziś na budowie,
                zaczynają 10. piętro, a na 6. stoją już ścianki wypełniające.
                Co do umowy: termin 3 miesięczny jest nienegocjowalny, jak nas poinformowano w
                biurze sprzedaży. Poza tym zmieniałam wielkość kary umownej w przypadku
                odstąpienia od umowy, tak żeby była równa dla sprzedającego i kupującego.
                Uściśliłam też terminy "niezwłocznie", które są mało konkretne. Teraz mam zapis
                ile konkretnie dni oznacza to "niezwłocznie". No i jeszcz dodałam zapis, że
                Ronson wybierze takiego administratora budynku, który będzie świadczył swoje
                usługi w cenach nie odbiegających od cen rynkowych. Poza tym nie miałam
                większych zastrzeń.
                Nie wiem, czy macie taką informację, ale 15 lutego minął termin oddawania zmian
                w projektach. Ja na szczęście zdążyłam, ale biuro sprzedaży nie raczyło
                poinformować o ostatecznym terminie. Mam nadzieję, że wam również udało się zdążyć.
                Pozdrawiam serdecznie
                • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 19.03.06, 21:24
                  witam sąsiadkę z pietra:) my równiez na 8, ale od pegaz I okna
                  • Gość: Edzia Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.merinet.pl 20.03.06, 18:32
                    Super jest poznać sąsiadów przed wprowadzeniem się!!! Może jak będę wiercić
                    udarem w ścianach przez dwa miesiące po wprowadzeniu, to przymkniecie oko dla
                    starej znajomej...Zresztą pewnie wszyscy będą to robić w tym samym czasie, bo
                    podobno Ronson sprzedał już 80% mieszkań.
                    Mam nadzieję, że zgłoszą się też lokatorzy z innych mieszkań na ósmym.
                    Ja jestem na budowie przynajmniej raz w tygodniu :), bo mieszkam niedaleko. Mogę
                    donosić zainteresowanym o postępach prac. Na razie wszystko widać. Gorzej będzie
                    coś ocenić jak ekipy wejdą do środka z instalacjami :)
                    Pozdrawiam
                • Gość: Panie.Janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 20.03.06, 16:48
                  dziekuje za informacje.
                  co do zarzadcy budynku przez pierwszy rok ponoc stawka ma wynosic ok. 7 PLN za metr, w tym ma byc juz zaliczka na wode i prad.
                  a budynek w oczach rosnie...

Pozdrawiam,
                  Janek
                  • Gość: Kobys Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.chello.pl 20.03.06, 19:51
                    Oj rośnie, rośnie - codziennie jadąc do pracy widzę poruszający się sprzęt na
                    budowie. A tak na marginesie mam swoich ludzi w PEGAZIE I ;-)), którzy
                    informują mnie na bierząco. Pozdrawiam sąsiad z III piętra od strony PEGAZA I
                    • estrella78 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 22.03.06, 15:52
                      Witam sąsiada z trzeciego piętra! Ja też będę mieszkać na IIIp od strony Pegaza
                      I, a dokładnie będę miała jedno okno na tamten budynek. Pozdrawiam serdecznie ;-)
                    • Gość: sasiadka z VII Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 12:49
                      czy to, że wszedzie czytam negatywne opinie mieszkańców Pegaza I wynika z natury
                      Polaków do "zrzędzenia"? czy są mieszkańcy zadowoleni?
                      pzdr
                      • Gość: Kostek Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 13:28
                        ktoś juz protestowal gdzies przed wybudowaniem tego wierzowca obok?
            • Gość: Kobys Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.seabridge.pl 14.03.06, 13:29
              Jak wrażenia po sobotniej wizycie na budowie ?
              Coś mało sąsiadów zagląda na forum gazety ;-))
              Może się coś zmieni w najbliższych dniach.
              pozdrawiam
              • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 80.50.89.* 14.03.06, 17:15
                jestem podekscytowana :), racja, ze malo ludzi zaglada tutaj, pegaz I był
                bardziej zorganizowany i aktywny, teraz maja forum własne, moze rozkreci sie
                jak bedzie coraz blizej odbiorów i zaczną byc potrzebne konsultacje sasiedzkie,
                no nic zobaczymy...czekam na akceptacje kierownika budowy do zmian wniesionych
                w lokalu...
              • pr20687 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 16.06.06, 18:14
                witam sąsiadów, w szczególności z 3. piętra... :)

Czy ktoś z Was może był na placu budowy (tj. w środku)? Mi p. Jaworek z Ronsona
                powiedziała, że dopiero we wrześniu będą zapraszać na oględziny :((

pozdrawiam
    • Gość: jola Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.kablowka.waw.pl 23.03.06, 18:58
      witam sasiada
    • alumnia Re: szukam sąsiadów Pegaz II 30.05.06, 12:03
      jestem....słucham....(twoim sąsiadów)
    • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 31.10.06, 16:48
      Witaj
      Kupiłam mieszkanko w Pegazie II !!!
      Miło Cię poznać, będę mieszkała na XIII piętrze. Przyznam, że niektóre Wasze
      listy budzą we mnie lęki. Słyszałam jednak, że to jeden z najlepszych
      developerów, mam nadzijeję tam trochę pomieszkać.
      Czy masz już wyznaczoną datę odbioru?
      Jeśli znajdzie się jeszcze ktoś z naszego bloku :) zapraszam do kontaktu
      mailowego (póki co oczywiście) aaggaatt@gazeta.pl
      POzdrawiam
      Agata
      • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 01.11.06, 23:10
        witam:)
        mam wyznaczona date odbioru, za tydzeń, juz sie nie moge doczekać!!
        Myśłałam, ze bedzie tu kilka opini do ludzi,którzy juz odebrali mieszkanie i
        dowiemy się na co zwracać uwagę, jak to wygląda, ale to forum jakos nie
        odwiedzane jest za bardzo, a szkoda:(
        bede wdzieczna za wszelkie opinie tutaj albo na eliza07@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 02.11.06, 10:29
          za tydzień :), to fajnie, ja jeszcze nie mam wyznaczonej daty, ale skoro
          mieszkasz na 8 a ja na 13, to chyba nie będę długo czekać. Ja również niestety
          nie znalazłam żadnych opinii, moja znajoma, która jest developerem w Warszawie
          mówiła, że Ronson to rzeczywiście dobra firma, wykończeniówkę mają wysokiej
          klasy i nie ma żadnych problemów. Mieszkańców jednak nie znam
          • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 02.11.06, 21:32
            jak mogę Ci poradzić to zadzwoń do nich, szybciej ustalisz date i bedziesz
            mogła przygotować sie na odbiór za wczasu, ja tak zrobiłam i dlatego
            ustalilismy date, podobno jest juz odebrane 8 lokali, powodzenia:)
            • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 03.11.06, 14:43
              Ja mam rownież odbiór w przyszłym tygodniu. Trzeba do nich dzwonić i proponować
              termin, bo inaczej zepchną na sam koniec. Będę mieszkała na 8. piętrze. Witam
              przyszłych sąsiadów.
            • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 03.11.06, 16:54
              Dzięki
              Dzoniłam do nich i niestety z przyczyn technicznych odbiór 13. piętra nie jest
              jeszcze możliwy. Poza tym chcą wcześniej oddać niższe pietra. Dostanę mieszkanko
              tydzień później, niby krótki to czas, ale przed samym odbiorem potwornie się dłuży!
              Pozdrawiam i życzę miłego weekendu (zapewne owocnego aranżacyjnie!)
              Agata
              • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 13.11.06, 14:06
                Witam raz jeszcze
                Mam pytanie do osób, które odebrały mieszkanie? Czy może wprowadziliście juz
                pracowników do wykończenia?
                Nie wiem czy już możemy
                POzdrawiam
                Agata
                • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 17.11.06, 16:23
                  Możemy, ale do końca tygodnia mogą przebywać w budynku tylko między 6 a 22. Też
                  wam się spieszy? :)
                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 17.11.06, 16:51
                    A, i jeszcze jedno - zanim wprowadzi się ekipy trzeba powiadomic ochronę i
                    zarządcę budynku.
                    Pozdrawiam i życzę miłego urządzania.
                    • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 03.12.06, 21:38
                      Witajcie!

Mam już klucze. Urządzam swoje gniazdko, mam już łazienkę i wprowadzam się 14
                      grudnia. A jak prace w Waszych mieszkankach?

Pozdrawiam
                      Agata
                      • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 17.12.06, 20:13
                        Witam,
                        chciałam zapytać jak ida prace i czy wiadomo coś o tym czy mozemy juz
                        zamieszkać w budynku, mam jeszcze pytanie czy ktoś wie kiedy będzie adres
                        budynku( nie budowlany)?
                        my nadal remontujemy, pewnie dopiero na koniec stycznia zasiedlimy lokal na 8
                        piętrze:)życze powodzenia w wykańczaniu, pozdrawiam Eliza
                        • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 18.12.06, 08:22
                          Witam sąsiadkę z 8, pewnie z 75m2 :), bo w pozostałych mieszkaniach jeszcze nic
                          się nie dzieje. My już mieszkamy, ale nieoficjalnie. Podobno pozwolenie na
                          użytkowanie będzie lada chwila, a już na pewno przed końcem roku. Wtedy dopiero
                          będzie można oficjalnie zasiedlać.
                          Nam poszło całkiem gładko z urządzaniem, wprowadzilismy się tydzień temu. Dziś
                          jeszcze mają zrobić nam szafy, a jutro dokończyć kuchnię. Poza tym wszystko już
                          jest na swoim miejscu. Nawet żaluzje w oknach :) Martwi mnie tylko poranne
                          wiercenie, ale wiem, że muszę się uzbroić w cierpliwość.
                          W środę zakładają nam internet, więc będzie już wszystko czego w mieszkaniu do
                          szczęścia potrzeba. Pozdrawiam.
                          • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 81.15.161.* 18.12.06, 11:07
                            Zazdroszczę ogromnie, ze juz mieszkacie:) u nas powoli to idzie,ale mysle ze
                            jeszcze dwa tygodnie i juz bedziemy sie wprowadzać.
                            Martwi mnie tylko ze jeszcze w tylu lokalach (tak jak sąsiadka wpomniała) nic
                            się nie dzieje, bedziemy mieszkać na "budowie" długi czas
                            pozdrawiam
                            • Gość: SASIADKA Z PEGAZ I Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:19
                              Witam, mieszkam w PEGAZ I. Fajnie popatrzec z okna jak urzadzacie swoje
                              gniazdka:-) Wszystkiego najlepszego.

Tak na marginesie, w naszym budynku prace wykonczeniowe trwaja do dzisiaj, a
                              mieszkamy juz ponad 1.5 roku.
                              • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 81.15.161.* 18.12.06, 11:34
                                dziekujemy za wsparcie:)
                                i pocieszenie
                                • pixit Re: szukam sąsiadów Pegaz II 19.12.06, 23:46
                                  dajcie jakies fotki, nie mam czasu tam pojechac. sasiadka z 6.
                                  • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 81.15.161.* 27.12.06, 11:58
                                    fotki??? jakie fotki - naszych mieszkań???
                                    • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 02.01.07, 13:42
                                      Czy ktoś może kontaktował się juz z Ronsonem w sprawie pozwolenia na
                                      użytkowanie? Miało być jeszcze w 2006...
                                      • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 81.15.161.* 02.01.07, 14:38
                                        ja sie kontaktowałam i powiedzieli ze do końca stycznia moze bedzie, ale
                                        mieszkać juz mozemy
                                        • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 02.01.07, 14:53
                                          Dzięki za informacje. To podobno trwa do miesiąca, a tymczasem pod koniec
                                          stycznia to już będzie drugi miesiąc... Mieszkać możemy, ale we dwójkę mamy
                                          jeden klucz, bo przecież nie opłaca się dorabiać przed zmianą wkładki. Do tego
                                          przez dziurę pod drzwiami cały czas się kurzy - efekt braku progu. I samochód
                                          trzeba stawiać pod blokiem, bo nie ma pilotów do garażu... Nie wspomnę już o
                                          braku możliwości zameldowania się i odbierania korespondencji. No cóż, może
                                          jakoś przeżyję kolejny miesiąc bez tych udogodnień. I tak nic nie popsuje mi
                                          radości mieszkania w nowiuteńkim lokum. Mam nadzieję, że wkrótce pojawią się
                                          sąsiedzi, bo smutno się samemu jeźdźi windą :)
                                          • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 04.01.07, 14:38
                                            szczegolnie ze winda obita dechami. oczywiscie wiem ze tak musi byc i bedzie pewnie przez rok co jest w sumie w naszym interesie zebysmy nie musieli pozniej jej remontowac po zniszczeniu przy wwozeniu materialow i mebli. co do progu i wkladki to mysle ze mozna byloby wymoc na ronsonie wymiane juz teraz skoro mieszkacie a jesli nie to proponuje wymienic sobie na jakas narazie tania wkladke - cos tam zaplacicie ale przynajmniej nie bedzie to klucz ktory kto wie ile osob mialo.
                                          • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 04.01.07, 14:44
                                            przy okazji czy wie moze sasiadka kiedy bedzie dzialal domofon? i czy on wogole kiedys juz dzialal? a tak wogole to ladnie wyglada nasz budynek. lby konskie tez fajne.
                                            • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 05.01.07, 10:19
                                              Chyba masz rację, wymienimy sobie wkładkę z kluczem, bo na pozwolenie na
                                              użytkowanie możemy jeszcze trochę poczekać. Podobno to pozwolenie już jest, ale
                                              musi być jeszcze podpisane przez kogoś z budowy (cyt.) Wczoraj słyszeliśmy od
                                              ochrony, że ten "ktoś z budowy" nie podpisał, bo ma jeszcze jakies drobne
                                              zastrzeżenia do stanu technicznego... A domofon będzie zapewne działał dopiero
                                              jak te wszystkie kwestie zostaną rozwiązane. Do tej pory jeszcze nie był
                                              włączony. My na razie posługujemy się kodem ochrony, a furtka i tak jest ciągle
                                              otwarta, więc nie ma problemu. Czasem też udaje się zaparkować w garażu.
                                              Za to brak progu dał mi się dziś we znaki, bo sąsiedzi chyba lakierują sobie
                                              podłogę i na całej klatce strasznie śmierdzi lakierem. Oczywiście wszystko
                                              dochodzi do mieszkania...
                                              PS. Łby końskie są super i metalowe koniki na uchwytach przy drzwiach
                                              wejściowych też :) Takie detale, a cieszą.
                                              • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 07.01.07, 02:30
                                                Witajcie!
                                                Nie widziałam, że tak wiele osób jest już zaangażowanych! U mnie na piętrze
                                                (XIII) póki co mieszkam ja, a jeden sąsiad intensywnie się urządza. Ale
                                                obserwując blok światła są głównie na VIII i VI pietrze :). Konie rzeczywiście -
                                                bomba. Ja klucze wymieniłam, ale nie bedę miała już żadnych prac trwających
                                                ponad dwie godziny, dlatego się zdecydowałam. Jeśli chcielibyście umówić się z
                                                La Porta na zrobienie progu i wizjera, dajcie znać. Wiem, że już teraz można to
                                                zrobić, ale zdaje się, że La Porta czeka na zgłoszenie większej ilości osób.
                                                Agata
                                                • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 16:54
                                                  To ja w takim razie daję znać, bo chciałabym żeby mi ten próg i wizjer w końcu
                                                  założyli :). A masz może jakieś wieści w sprawie pozwolenia na użytkowanie?
                                                  Pozdrawiam,
                                                  Sąsiadka z VIII
                                              • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 09.01.07, 10:54
                                                pewnie ze tak - wkladka to chyba jakies 20 - 30 zlotych.
                                                co do zpachow np. lakieru to pewnie prog troche pomoze ale bardziej bedzie zapobiegal przedostawaniu sie kurzu i brudu do twojego mieszkania.
                                                generalnie caly budynek widac ze jest wykonany z dobrych materialow i z tego mozemy sie cieszyc. chyba najbardziej podobaja mi sie duze drewniane okna.
                                                a narzekac pewnie zawsze mozna - np. ja aktulanie spedzam po trzy godziny zeby dodzwonic sie do ronsona.
                                                bede dzisiaj u nich to sie moze dowiem kiedy bedzie w koncu pozwolenie na uzytkowanie no i co z tym garazem.
                                                pozdrawiam,
                                                • art1970 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 09.01.07, 19:12
                                                  Czy nie możecie zrobić coś z ciagle otwartą furtką? W ciagu dnia kręci się wiele
                                                  podejrzanych osób, nie lepiej było by to ograniczyć?
                                                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 11.01.07, 11:33
                                                    Tak, możemy zamknąć furtkę i skakać przez ogrodzenie... :< To chyba pytanie nie
                                                    do forumowiczów, ale do administracji, czyli kwestia włączenia domofonów. Sama
                                                    jestem ciekawa kiedy je uruchomią. A kręcą sie budowlańcy, innych podejrzanych
                                                    nie widziałam. Zresztą od czego jest ochrona.
                                                    Pozdrawiam,
                                                  • Gość: gość Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 13.01.07, 00:44
                                                    Czy ktoś już podpisał umowę przyrzeczenia?
                                                  • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 21:30
                                                    my tez zgłaszamy się do progu i zamka :) chcemy sie wprowadzić w tym tygodniu,
                                                    podobno piloty do garazu mają byc w tym tygodniu również
                                                    pozdrawiam wszystkich sąsiadów
                                                  • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 17.01.07, 14:12
                                                    czy wie ktos moze kiedy beda piloty do garazu? akty notarialne slyszalem ze dopiero w kwietniu.
                                                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 217.153.26.* 17.01.07, 15:51
                                                    Piloty mają być dzisiaj. Pani Administratorka ma już je u siebie, musi tylko
                                                    rozdzielić.
                                                  • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 17.01.07, 22:11
                                                    piloty juz są
                                                  • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 18.01.07, 09:57
                                                    dzieki za info. wczoraj wieczorem bylem w budynku i odebralem pilota i komplet kluczy. teraz tylko 2 miesiace urzadzania i sie wprowadzam.
                                                  • Gość: grako73 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 22:41
                                                    Witam mieszkańców Pegaz II i spytam jak wrażenia po pierwszych
                                                    tygodniach zamieszkania? Ja jeszcze nie mieszkam ale mam problem
                                                    ze szkołą dla mojego 7-letniego synka. Czy ktoś z Was ma dzieci
                                                    w podobnym wieku i gdzie szukać szkoły?
                                                    Dzięki za każdą radę i wskazówkę. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.aster.pl 18.01.07, 22:49
                                                    Wydaje mi się że jedna szkoła jest na bokserskiej, ale szczerze mówiąc nic na
                                                    jej temat nie wiem. Oprócz tego, że jest najbliżej. Na panoramie firm jest
                                                    wyszukiwarka najbliższych instytucji do danego adresu. Może tam poszukaj szkół w
                                                    okolicach granitowej.
                                                    Mieszka się super. Tylko chyba dziś przegapiliśmy montaż progu i wkładki do
                                                    drzwi, bo widzę że sąsiedzi już amją... :)
                                                    Pozdrawiam.
                                                    PS. Witam pierwszych sąsiadów na piętrze.
                                                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.aster.pl 18.01.07, 22:52
                                                    Tutaj link do strony z wyszukiwaniem
                                                    www.pf.pl/portal/DisplayMap?isSearch=1&catId=0&city=warszawa&street=granitowa&streetNo=&company=&keyword=szko%C5%82a+podstawowa&distance=1&szukaj=Szukaj
                                                  • Gość: grako73 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.07, 23:05
                                                    Dzięki za szybką odpowiedź. Może wiesz coś na
                                                    temat terminów podpisania aktu?
                                                    Ktoś wspomniał kwiecień?
                                                  • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 19.01.07, 11:46
                                                    termin kwiecien podano mi w ronsonie. swoja droga ciekawe dlaczego az tyle musi to trwac.
                                                  • Gość: mario Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.europe.hp.net 22.01.07, 10:42
                                                    Witajcie!
                                                    Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na 11 piętrze. Mam jednak dylemat czy
                                                    nie jest ono zbyt głośne. Troszkę posiedziałem w mieszkaniu które chcę kupić
                                                    (stan developerski) i poza odgłosami z głośnych ulic słychać dość mocno odgłos
                                                    wentylatorów. Proszę o opinię tych którzy już się wprowadzili. Czy da się
                                                    przyzwyczaić do tego? Nie wiem czy warto wydawać 8 tys za metr w takim hałasie.
                                                    Plusem jest natomiast mała odległość do pracy, szkoła oraz komunikacja miejska.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:03
                                                    Ja mieszkałam wcześniej na Puławskiej skrzyżowanie z Dolną, więc teraz dla mnie
                                                    to jest absolutna cisza. Odgłosy z ulicy to tylko szmer, a wentylator słychać
                                                    tylko w łazience (przecież będziesz miał drzwi wewnętrzne, więc w mieszkaniu
                                                    nie będzie go w ogóle słychać). A jaki metraż mieszkania? Mam chętnych
                                                    znajomych na zakup w tym bloku, więc może jak nie ty, to oni.
                                                    Pozdrawiam,
                                                    PS. Czy ktoś z kochanych sąsiadów wie kiedy będzie można się meldować?
                                                  • Gość: mario Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.europe.hp.net 22.01.07, 14:45
                                                    Dzieki za informacje. Mieszkanie ma 63m, cena z garazem to 560tys.
                                                    Szum jest nie tylko w łazience ale także w kuchni, a kuchnia otwarta na salon
                                                    więc dość mocno słychać, zwłaszcza wieczorem i w nocy kiedy ruch na ulicy jest
                                                    trochę mniejszy. Najgorzej pewnie będzie w lecie kiedy będzie trzeba otowrzyć
                                                    okno.
                                                    www.domiporta.pl/details,191,24416-17a96edb9e7543bc82a32b4af48c5ec5.aspPozdrawiam
                                                  • Gość: grako73 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.07, 15:23
                                                    Witam.
                                                    Włączam się na forum bo oglądałam przypadkowo to mieszkanie
                                                    Klient to zwykły handlarz, który z dnia na dzień podnosi cenę.
                                                    Mieszkanie nie jest rewelacyjne za tą kwotę. Blisko ruchliwej
                                                    trasy i bloki odcięte od jakiegokolwiek osiedla.
                                                    Dotarłam do informacji, że blok stoi na mokradłach, a w blokach
                                                    obok podmywa garaże.
                                                  • Gość: mario Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.europe.hp.net 22.01.07, 15:56
                                                    Dzięki..
                                                    Masz może jakieś alternatywne propozycje?
                                                    Interesują mnie nowe mieszkania do wprowadzenia na mokotowie bądz ursynowie.

Pozdrawiam
                                                    bravomar@interia.pl
                                                  • grako73 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 22.01.07, 17:04
                                                    Też szukam czegoś podobnego,ale handlarzy(cwaniaczków) nie będę dorabiać.
                                                    Rynek jest obecnie nienormalny,ale zarzynać się nie będę.
                                                    Mam normalne mieszkanie i chciałam je tylko powiększyć,tak dużym kosztem tego
                                                    nie dokonam.
                                                  • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 23.01.07, 10:46
                                                    Witam,
                                                    co do podmoklego terenu to przyznaje ze tez mnie to zaniepokoilo. jednak poszukujac informacji na ten temat dotarlem do spolki Stump-Hydrobudowa. otoz wiele inwestycji w Warszawie (z reszta nie tylko tu) jest realizowanych na podmoklych terenach. z reguly przeprowadza sie odwodnienie terenu co w przypadku budynku Pegaz I trwalo 3 miesiace a nastepnie teren zabezpieczono tzw. kotwiona obudowa berlinska i zbudowano zbiornik retencyjny. ale z powodu niskiego poziomu wod gruntowych prace odwodnieniowe wykonywane byly rowniez np. na terenie inwestycji Marina.
                                                    a co do Pegaza II to garaze sa bardzo suche wiec wyglada ze w tym budynku prace zostaly wykonane poprawnie. chociaz jeszcze przed oddaniem kluczy wiem ze mieli problem bo zaczelo cos przeciekac w garazu ale na szczescie zostalo to usuniete.
                                                  • Gość: mario Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 27.01.07, 00:04
                                                    Faktycznie gość znowu podniósł cene :-)
                                                  • Gość: pegaz I Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 16:27
                                                    Mieszkam w PEGAZ I i jesli chodzi o wentylacje i odglosy to musze przyznac z w
                                                    naszym bloku mamy z tym problem od samego poczatku po dzien dzisiejszy. Odglosy
                                                    to jedno, a najwiekszym problemem jest zapach, a w zasadzie smrod:-) Jak ktos
                                                    zacznie gotowac to cala klatka niestety musi to wachac:-)
                                                    Ostatnimi dniami przez te wiatry to w moim mieszkaniu po prostu nie da sie spac
                                                    przy otwartych drzwiach od sypialni. Mam taki huk w kuchni, ze zaczyna mnie to
                                                    naprawde irytowac. Bardzo glosno chodza rowniez kaloryfery. Z tego co mi wiadomo
                                                    z Catalinie maja ten sam problem. Moze w Pegaz II bedzie troche lepiej.
    • Gość: kk Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 10:33
      i znalazles?
      • Gość: eliza 07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 21.01.07, 22:48
        Witam sąsiadów,
        mieszka sie rewelwcyjnie (juz dwa dni) tylko wiatr na VIII troche daje sie
        odczuc ale pewnie przyzwyczaje sie :), a progo odpadają, Pan bedzie musiał
        jeszcze raz przyjsc i tak
        do zobaczenia w bloku
        pozdrawiam,
        Eliza
        • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 14:13
          Na szczęście udało się umówić z "Panem od drzwi" i próg też już mamy :). U nas
          na razie się trzyma.
          Widzę, że całe 8. pietro jest najbardziej zmobilizowane - 2 lokale zamieszkane,
          jeden "się kończy", a kolejne zaczyna się urządzać w tym tygodniu. Oby tak
          dalej :)
    • Gość: PiotrJerzy Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:20
      Witam,
      Za miesiąc dołączę do grona mieszkańców.
      Póki co odebrałem pilota i stwierdzam, że drzwi wjazdowe w garażu na poziomie -
      2 mają bardzo małą szerokość. Miejmy nadzieję, że szybko się do tego faktu
      przyzwyczaję.
      Pozdrawienia dla wszystkich od przyszłego mieszkanica XIII piętra.
      • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.acn.waw.pl 23.01.07, 13:39
        dosc małą przestrzeń mają drzwi, mnie juz zaatakowały i rura obok mojego
        miejsca nie pozwala otwierac mi drzwi aby wysiąść, cały dom jest sliczny ale
        garaz trzeba to przyznac - masakra, Pani Administrator za to bardzo miła
        pozdrawiam sąsiadów, szczególnie ze zmobilizowanego pietra :)

• Gość: gimlak Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.chello.pl 31.01.07, 22:25
          witam. ja bede mieszkal na I'ym pietrze. ale to dopiero za miesiac
          najwczesniej. narazie sie powoli urzadzam.
          • andrkarla Re: szukam sąsiadów Pegaz II 03.02.07, 20:52
            Witam Wszystkich,
            XII p kłania się i pozdrawiamy szczęśliwą XIII czyli dwa mieszkanka powyżej (
            których poznalismy wczoraj w późnych godzinach wieczornych)oraz wszystkich
            Pegazowców 2 .
            Szczęśliwi posiadacze kredytu na najbliższe ..........lat ;)
            • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 12:56
              Jako pierwsi jesteśmy zameldowani :)
              • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 08.02.07, 14:30
                gratuluje. nie wiedzialem ze mozna sie zameldowac bez aktu notarialnego. powiedz prosze do ktorego urzedu nalezy sie udac i jak to najszybciej zalatwic.
                • Gość: mela Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 15:55
                  Wydrukuj sobie wniosek ze strony urzędu o zameldowaniu, wypełnij go i z tym
                  wnioskiem jedź do Ronsona. Ronson podbije Ci pieczątkę. Z takim wnioskiem jedź
                  do Urzędu na ul. Rakowieckiej 25/27, do pokoju gdzie dokonuje się meldunków
                  (nie pamiętam numeru, ale na dole jest informacja).
                  Oprócz wniosku powinieneś mieć:
                  1. Dowód osobisty
                  2. Książeczka wojskowa, w przypadku osób podlegających powszechnemu obowiązkowi
                  wojskowemu.
                  3. Zaświadczenie o wymeldowaniu z poprzedniego miejsca pobytu stałego (tylko
                  przy zameldowaniu na pobyt stały). PS. Musisz się więc najpierw wymeldować z
                  poprzedniego miejsca.
                  4. Dokument potwierdzający tytuł prawny do lokalu - to będzie w tym przypadku
                  ta pieczęć Ronsona, potwierdzająca, że developer jest właścicielem budynku.
                  Tutaj link do strony z formularzem:
                  www.wom.warszawa.pl/index_karta.php?adres=245&kat=10
                  Do wniosku nie wnosi się żadnych opłat :)
                  To życzę powodzenia i pozdrawiam,
                  Sąsiadka z VIII p.
                  • Gość: panie.janku Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 83.143.162.* 08.02.07, 16:43
                    dzieki wielkie za odpowiedz.
                    pozdrawiam.
                    przyszly sasiad z XII p. (juz za jakies 3 tygodnie)
                    • Gość: eliza07 Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: 81.15.161.* 12.02.07, 14:17
                      wow, wszystkim pomogła ta informacja bardzo dziekuje i pozdrawiam, sąsiadka z
                      VIII
                  • aaggaatt Re: szukam sąsiadów Pegaz II 28.02.07, 11:21
                    Właśnie rozpoczęłam proces meldunkowy :) Okres bezdomności będę jednak wspominąć
                    z łezką w oku. Dzięki za cenne informacje
                    Szczęśliwa Trzynastka
                    • Gość: Kobyś Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.seabridge.pl 06.03.07, 08:40
                      Witam serdecznie, ostatnio chyba któraś z ekip wnosiła dosyć długie elementy
                      klatką schodową w mniejszej części PEGAZA II. Mieli chyba dosyć duże problemy z
                      manewrowaniem na poszczególnych półpiętrach budynku – efekty ich „pracy” widać
                      na ścianach. Czy trudno uczulić swoje ekipy na właściwe traktowanie ścian oraz
                      innych elementów budynku ? Chyba szkoda tak ładnie wykończonego bydunku, by za
                      jakiś czas go remontować wewnątrz ?
                      Pozdrawiam serdecznie sąsiadów
                      • soma1962 umowy ostateczne, atrakcyjne warunki 19.03.07, 16:38
                        Witam serdecznie wszystkich mieszkańców PEGAZ II. W związku z informacją o
                        zbliżającym się terminie podpisania ostatecznych aktów notarialnych, zachęcam
                        do skorzystania z profesjonalengo doradztwa w tym zakresie (negocjacja stawek z
                        notariuszem zewnętrznym, przy większej liczbie mieszkańców mogą to być znaczne
                        oszczędności, analiza umowy ostatecznej w stosunku do umowy przedwstępnej,
                        pomoc w formalnościach z hipoteką). Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
                        proszę o kontakt na priva lub telefonicznie 602793145. Pozdrawiam Michał
                        • Gość: mester Re: umowy ostateczne, atrakcyjne warunki IP: *.chello.pl 20.03.07, 23:24
                          nie wiem czy dobrze rozumiem. czy jestes mieszkancem Pegaz II ktory mobilizuje innych mieszkancow do wspolnego dzialania czy tez reklamujesz swoje uslugi?
                          • soma1962 Re: umowy ostateczne, atrakcyjne warunki 21.03.07, 13:14
                            Oferuje swoje profesjonalne wsparcie w tym zakresie. pozdrawiam
                            • soma1962 Re: umowy ostateczne, atrakcyjne warunki 21.03.07, 13:16
                              soma1962 napisał:

> Oferuje swoje profesjonalne wsparcie w tym zakresie. pozdrawiam

a przy okazji moblizując kilkanaście osób warunki mogą być atrakcyjne a umowy
                              ostateczne podpisane zgodnie z umowami przedwstępnymi i zabezpieczać interesy
                              właścicieli.
                              • Gość: mester Re: umowy ostateczne, atrakcyjne warunki IP: 83.143.162.* 21.03.07, 17:36
                                dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz. pozdrawiam
                                • Gość: mela Akty notarialne IP: *.aster.pl 24.03.07, 20:16
                                  Akty notarialne praaaawdoooopodobnie będą do podpisania w ciągu najbliższych
                                  dwóch tygodni. Informacja z biura sprzedaży Ronson, nie wiem na ile wiarygodna.
                                  Pozdrawiam,
                                  • Gość: gimlak Re: Akty notarialne IP: *.synerway.pl 11.04.07, 18:22
                                    ja podpisuję 18 kwietnia :D
                                    • Gość: Nitka Czy nie przeszkadza Wam, to, że ochroniarze wciąż IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.07, 20:20
                                      Czy nie przeszkadza Wam to, iż nasi "wspaniali" ochroniarze zadymiają
                                      papierosami cały hall wejściowy? Wstyd mi czasem komuś pokazywać jak mieszkam,
                                      bo co nie zjadę na parter, to albo totalny dym albo "cudowny zapach gotowanych
                                      parówek wydobywa się z portierni... . Poza tym wciąż spotykam naszych
                                      ochroniaży w sklepiku w Catalinie, a na portierni pusto..., a furtka i drzwi
                                      wejściowe do bloku otwarte zapraszająco na oścież..., dla wszystkich, bez
                                      wyjątku..., przychodzi na myśl pytanie - to po co nam ta ochrona...??? Moi
                                      znajomi powoli zaczynają sie ze mnie żartować, ze może jak odwiedzę ich nowy
                                      blok, ten na Bemowie, gdzie nie chcialam mieszkać, to zobaczę na czy polega
                                      posiadanie ochrony w bloku..., nie śmieszy mnie to zbytnio, Pozdrawiam
                                      Ps.: Może czas się spotkać na jakimś zebraniu wspólnoty i trochę w tym
                                      bloku "posprzątać" i "poukładać" .
                                      • art1970 Re: Czy nie przeszkadza Wam, to, że ochroniarze w 16.06.07, 12:17
                                        Już niedługo będziecie mogli zmienić firmę ochroniarską. W Pegazie 1 takie
                                        rzeczy sie nie zdarzają.
                                        • Gość: Nitka Re: Czy nie przeszkadza Wam, to, że ochroniarze w IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.07, 19:29
                                          Nie ukrywam, ze gdy patrzę na zasadnicze różnice pomiędzy "naszymi",
                                          a "waszymi" ochroniarzami, to troszkę Wam zazdroszczę..., można rzec, że wasi
                                          ochroniarze są jakby w sam raz - dla Was szalenie uprzejmi albo jak trzeba to
                                          ich nie widać, dla obcych - brrr... ;) Ale Wam też współczuję trochę z powodu
                                          naszych ochroniarzy, bo co to za bezpieczne osiedle, gdy furtka z drugiej
                                          (naszej) strony wciąż otwarta... :/
                                      • Gość: Artur1976 Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.07, 19:43
                                        Ostatnio też myślałem o tym, że wspólnota nie polega chyba tylko na wspólnym
                                        koncie, ale też na uzgadnianiu różnych kwestii. Ktoś musi zrobić pierwszy krok.
                                        Może na tym forum?? Przy okazji, kiedy kto i jak będzie rozliczał te zaliczki
                                        płacone co miesiąc, ktoś wie? I niech ktoś wreszcie napisze co myślicie o
                                        wysokości oplat czynszowych!
                                        • Gość: mester Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: *.chello.pl 17.06.07, 15:30
                                          co do opłat czynszowych to chyba nie mozemy narzekac. jesli chodzi o ochrone to rzeczyiscie cos trzeba zrobic. moze zmienic firme najlepiej na ta sama co jest w pegaz 1. skoro budynki sa polaczone to lepiej zeby ochraniala jedna firma. co do furtki to wypadaloby zamontowac samozamykacz bo niektorzy zapominaja zeby za soba zamknac. musimy skontaktowac sie z naszym zarzadca i poprosic o zorganizowanie zebrania. na zebraniu chcialbym dodatkowo poruszyc kwestie zamontowania kamer.
                                          • Gość: Elena Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: 193.0.116.* 20.06.07, 13:10
                                            Niektórzy zapominają zamykać? Chyba większość... ;) Ostatnio mój mąż spotkał na
                                            klatce schodowej jakeigoś jegomościa i okazało się że pan od połowy godziny
                                            szuka mieszkańcówm i mieszkania, które znajdują się w Pegazie I. Ot, furtka
                                            była otwarta na oścież, drzwi wejściowe też, w portierni pusto, to poszedł na
                                            samodzielne poszukiwania. Jak sie chwilę później okazało, ochroniarz nawet nie
                                            wiedział, ze ten pan od połowy godziny krązy po budynku, buszuje po klatkach A
                                            i B, co ciekawsze powiedział, ze był przecież kilka razy w hallu na parterze.
                                            Nic dodać nic ująć, i z furtką są problemy i z ochroną. Trzeba coś postanowić i
                                            to szybko. Co do kamer, to pewnie wszyscy będą "za" ;)
                                        • Gość: aaggaatt Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: 217.67.195.* 27.09.07, 15:27
                                          Witam
                                          Myślę, że organizacja spotkania za pośrednictwem naszej pani administrator jest
                                          bardzo dobrym pomysłem. Ona wszystko "ogarnie", po pierwszym spotkaniu, będzie
                                          już nam łatwiej się porozumiewać.
                                          Agata
                                          • Gość: mieszkanka PII Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: 195.160.178.* 15.10.07, 15:59
                                            I co z tym spotkaniem mieszkańców? Bo jak nadal się będziemy tak do niego
                                            zbierać, to odbędzie się, w przysłowiowym "grudniu, po południu". ;) Czy ktoś
                                            składał już taką propozycję na ręce pani administrator, ostrzegam, ze tu trzeba
                                            działać radykalnie, takie spotkanie jest jej wyjątkowo na na rękę, nikt bowiem
                                            nie lubi konfrontacji, kąśliwych uwag na temat, i niewygodnych pytań, np
                                            dlaczego dobrze sprawująca się ekipa sprzątająca została wymieniona na totalnych
                                            nierobów... Ale spotkanie musi być, i musimy porozmawiać na temat tej przyszłej
                                            budowy obok, jako strona mozemy skutecznie przeciwdzialać, na kolejnych
                                            szczeblach, szczególnie, ze mamy solidne argumenty architektoniczne,
                                            urbanistyczne i niewątpliwie ekologiczne. Jak nic nie zrobimy to z tego
                                            przyjemnego, ukrytego przed miastem zakątka zrobią nam niedługo drugi ursynów...
                                            Pozdrawiam pozostałych mieszkańców ;)
                                            • Gość: mester Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: *.chello.pl 10.11.07, 13:47
                                              spotkanie wspolnoty Pegaz II odbedzie sie 22 listopada o godzinie 20 w hallu wejsciowym. w przyszlym tygodniu beda wywieszone przez administratora ogloszenia w budynku. prosze o zmobilizowanie sasiadow.
                                              Pozdrawiam mieszkancow,
                                              • tmatyj Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa 16.11.07, 10:18
                                                Witam sąsiadów z drugiego budynku.
                                                Pytanie mam, czy Wasza wspólnota została zawiązana i czy macie
                                                wybrany Zarząd? Z informacji od Waszej pani administrator wynika że
                                                niestety nie :-(
                                                A wielka szkoda, bo bardzo byśmy chcieli (jako Zarząd Wspólnoty w
                                                którym też ja jestem) rozpocząć w końcu konstruktywną współpracę.
                                                Choćby w najpilniejszych kwestiach jak plan budowy na działce obok
                                                biurowca czy oprotestowanego ostatnio przez nas pozwolenie na budowę
                                                9-piętrowgo budynku na działce ul Granitowa 1 !!! (tu gdzie mały
                                                domek stoi!)
                                                Jeśli jednak macie już powołany Zarząd, bardzo prosiłbym o kontakt
                                                na adres tmatyj@ na_serwerze gmail.com

A i inne rzeczy moglibyśmy usprawnić jak wspólna ochrona i inne
                                                administracyjne sprawy...

Pozdrawiam
                                                TM

• Gość: mester Re: Wspólnota Pegaz II Granitowa 3 Warszawa IP: 82.177.11.* 16.11.07, 15:04
                                                  Zarządu jeszcze nie mamy ale bedziemy mieli pierwsze spotkanie wiec
                                                  moze niebawem i Zarzad powołamy. wtedy bedzie mozna wspolnie dzialac.
                                                  pozdrawiam,
                                                  mester
                                      • Gość: aaggaatt Re: Czy nie przeszkadza Wam, to, że ochroniarze w IP: *.aster.pl 23.08.07, 01:55
                                        jestem za spotkaniem. chyba trzeba się zacząć organizować
                                        • cichy1212 kocia muzyka 18.09.07, 09:32
                                          Mieszkam od niedawna ale już kilka razy słyszałem jakiegoś
                                          wieśniaka - perkusistę. Prawdopodobnie z wyższego piętra, choć
                                          lokalu jeszcze nie ustaliłem. Gdy zaczyna walić, trudno zebrać
                                          własne myśli. Gdyby to jeszcze grać umiało...i dla ucha miłe było...
                                          Proszę o zrozumienie inaczej podejmę bardziej radykalne środki.
    • art1970 Re: szukam sąsiadów Pegaz II 09.07.07, 20:42
      wklejam apel z forum Pegaz 1:
      "Witam,

Właśnie dowiedziałem się bardzo okrężną drogą (Wspólnota nie wiadomo (jeszcze) z
      jakich przyczyn nie została zawiadomiona bezpośrednio), że dwie osoby fizyczne
      złożyły wniosek o wydanie warunków zabudowy dla wielorodzinnego budynku
      mieszkalnego z garażem podziemnym na działkach nr 21 i 39 z obrębu 0816 (to jest
      działka bezpośrednio sąsiadująca z biurowcem i z nami od strony
      południowo-wschodniej oraz "droga dojazdowa" do tej działki). Osoby te
      najprawdopodoniej sądują możliwości zanim dokonają zakupu działek. Jutro rano
      zamierzam odwiedzić Delegaturę Biura Naczelnego Architekta Miasta dla dzielnicy
      Warszawa-Mokotów aby zapoznać się z aktami sprawy oraz złożyć dwa wnioski: o
      włączenie naszej Wspólnoty na prawach strony do postępowania oraz wniosek o
      wyjaśnienie powodów, z których nasza Wspólnota nie została dopuszczona do
      postępowania automatycznie (właściciele pozostałych działek poza firmą LeGrand
      również nie otrzymali takiego zawiadomienia). Jutro więcej informacji w tej sprawie.

Poszukujemy prawnika, który podjąłby się reprezentowania Wspólnoty w zakresie
      wnioskowania, odwoływania się od decyzji oraz ew. zaskarżenia decyzji (jeśli
      zaistnieje taka potrzeba) wydanych przez Urząd w powyższej kwestii. kontakt:
      mjesionek@cbr.tp.pl

Proszę o powiadomienie wszystkich zainteresowanych, równiez mieszkańców PegazII,
      Pax i Cataliny"
      • Gość: mieszkaniec PI Re: szukam sąsiadów Pegaz II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:08
        To ze tam powstanie jakis budynek nie powinno nikogo dziwic. Biurowiec zostal
        postawiony w taki sposob ze sam sugerowal ze bedzie ciag dalszy.
        Nie jest to najlepsza wiadomosc dnia, ale nie powinna byc zaskoczeniem. Moze
        lepiej byloby sie zastanowic co zrobic aby aleja wyscigowa byla ulica
        jednokierunkowa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka