Gość: Frezja IP: *.spray.net.pl 13.03.06, 19:04 i się cieszę super okolica, bliziutko "sto" autobusów,sklepy...ścieżki rowerowe, las...oczywiście wady też znam...ale zalety przeważyły kto jeszcze tam kupił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadowolony Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 14.03.06, 00:02 wspolczuje... kotlownia, brak parkingu, sciany z kartongipsu i wiele wiele innych. tez chcialem tak kupic, cale szczescie w pore sie zorientowalem ze ten blok na bloku to porazka...pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tam nie kupilismy Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 00:07 pozdrow od nas swojego sasiada zza karonowej scianki muahahaha a wybralas opcje "pod klucz" z gustowna wykladzina na podlodze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.03.06, 09:58 Współczuję decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 10:18 Lubisz podsłuchiwać sąsiadów ;-))) To dobrze, bo bedziesz słyszała najcichcszego bąka sąsiada hihihi A tak poważnie to porażka, też kiedyś się przymierzałam do tego osiedla, ale na szczęscie w porę zauważyłam pewne "wady" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 14:07 Akurat tak się składa, że znam i mam:-) parę mieszkań od różnych developerów...tak więc nie obrzydzicie mi nic...a nic. Niech piszą tu ci, których stać na mieszkanie i takowe kupują - a ci, którzy zazdroszczą niech sobie pobuszują w innym temacie np. forum motocykle:-))) Tak więc szukam mych przyszłych sąsiadów.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.intrum.pl / 213.134.135.* 14.03.06, 14:39 A wogole ktos to kupuje? ceny kosssmiczne, a ktory budynek zakupilas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 14:55 Trzypiętrowy:-) Pasjami jeżdże na rowerze i biegam - i tam mam idealne warunki do moich sportów:-)Super las za oknem... Poza tym bliziutko szkoła i sklep Bomi(gdzie jest duży wybór - a to lubię:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 17:07 > Niech piszą tu ci, których stać na mieszkanie i takowe kupują - a ci, którzy > zazdroszczą niech sobie pobuszują w innym temacie np. forum motocykle:-))) Tak się składa, że ja właśnie kupiłam mieszkanie i też na Tarchominie. I byłam nawet na tym smiesznym kolorowym osiedlu, ale nie zdecydowałam się na mieszkanie tam na szczęście. cena zupełnie nieadekwatna do jakości. Za takie same pieniądze mogłam sobie pozwolić na większe mieszkanie, z garażem i bez zaglądania do okien sąsiadom :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 17:24 chyba jednak nie kupiłaś...:-)) coś za ostro krytykujesz... Ja mam okna wychodzące na piękny las... za taką cenę większe mieszkanie???chyba w Ząbkach>..nie ubliżając:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 18:17 Nie w Ząbkach, tylko na Tarchominie (niedaleko tego kolorowego blokowiska) Proponuję czytać uważnie, co ktoś pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 14.03.06, 18:31 :-) No to miłego mieszkania n...na Tarchominie...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 14.03.06, 19:09 No i zamierzam sobie tam miło mieszkać :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 14.03.06, 20:53 Blok 3pietrowy bodajze nr11 jest tak umiejscowiony ze okna sasiada sa 10m od drugiego bloku. Uprchane tam jest blokow ile sie da- do tego brak ogrzewania miejskiego, brak parkingu vide 140zl za miesieczny abonament, nieuregulowane statuty drog osiedlowych, ogolna ciasnota i scisk... Bylem na tym osiedlu u kolegi, w kiblu slychac jak sasiad robi kupe - slychac doslownie pluuusskkk, oblesssnneeeee. Twoj wybor - widocznie handlowiec Ci dobrze nawciskal kitow. Jesli chodzi o wpis Any- ma racje za ta cene mozna bylo kupic wieksze mieszkanie chocby na osiedlu obok - Dolcan - juz to lepsze. pozdrawiam mieszkancow kartonowych bloczkow a'la Jw Destruction ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:34 gościu, nie tylko w Dolcanie ;-) A wracając do tego osiedla, którym to frezja się tak zachwyca to żenują mnie te zaparkowane samochody na trawnikach. Nie mówiąc o burakach parkujących w osiedlowych alejkach. No ale co biedna dziewczyna ma teraz mówić, skoro już kupiła to przepadło i musi sobie wmówić, że tam jest fajnie hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 08:40 Ana, skoro nie w Dolcanie to gdzie? tam teraz chyba nic nowego nie budują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:27 Wardom. Na Myśliborskiej taki zielony budynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 09:29 Akurat ta część Tarchomina nie jest fajna. Nawt nie brałam pod uwagę, żeby tam szukać...tak więc proszę nie obrzydzać innym...ja też bym mogła... miłego mieszkania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:37 Aha, to nie wiedziałam, że taka mała odległośc a już tamta częśc Tarchomina nie jest fajna. A możesz mi wytłumaczyć na czym polega róznica, żebym była świadoma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 09:53 powtórzę raz jeszcze: miłęgo mieszkania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:09 A ty musisz aż dwóch nicków używać, żeby się przekonać, że kupiłaś fajne mieszkanie ?? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 10:00 mogę wyjaśnić, jaką ja widzę różnicę: myśliborska to jeszcze tarchomin, pasłęcka - nowodwory. Odległość zeczywiscie nie wielka, niemniej na nowodworach zdaje się byc duzo więcej zieleni, otwartej przestrzeni oraz ciekawszej architektury. Na starym tarchominie przewazają budynki z tzw. wielkiej płyty. Pozatym na tarchominie jest troche mniej bezpiecznie niz na nowodworach. Bliskość pętli autobusowej (a w przyszłości takze tramwajowej)równiez jest atutem. No i ten lasek ;) Pozdrawiam i zycze udanego mieszkania zarówno na mysliborskej jak i pod debami. Gość portalu: Ana napisał(a): > Aha, to nie wiedziałam, że taka mała odległośc a już tamta częśc Tarchomina nie > > jest fajna. A możesz mi wytłumaczyć na czym polega róznica, żebym była > świadoma ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 09:01 Ja mam widok na las - jak pisałam wcześniej. Bloki są upchane jak wszędzie - nie śmiem nawet porównywać w Kabatami... Mam przyjaciół na tym osiedlu, którzy mieszkali poprzednio na Kabatach - są zadowoleni i nie narzekają na hałasy...!!??? Jestem u nich dość często i naprawdę nie słyszę spuszczanej wody w kiblu u sąsiada...bez paniki panie i panowie...Przejrzałam i znam bardzo dużo ofert różnych developeró i mój wybór uważam za OK . A tak swoją drogą - dziwne, że tak wam zależy mna obrzydzaniu innym mieszkań na tym osiedlu...dziwne...bardzo dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 09:32 Pod Dębami uważam za super lokalizację - szczególnie len las obok jest zarąbiasty...bloki może i dość ciasno stoją ale tak jak i na kabatach...w sumie Warszawa to ...coś za coś...wynagradza bliskość sgalerii handlowej, szkoły, przedszkola, kościoła no i pętla bliziutko...fajne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agness Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:24 Ale jaja! frezja i mhania to ta sama osoba! I w doatku sama sobie odpisuje na maile. Tak się składa, że i ja oglądałam osiedle Pod Dębami. Lasek może i git, ale brak infrastruktury osiedlowej, przeciążone autami chodniki, kiepska ochrona i kolory jak z domu wariatów, skutecznie mnie zniechęciły (na szczeście). Bez urazy, ale patrząc na tą pstrokaciznę już wiem jakie farby były w tym czasie na wyprzedaży w Leroy Merlin.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:07 Tak się składa, że Frezja i mhania to ta sama osoba...no tak...nie uzyłam swego loginu bo nie mogę czasami...nieistotne. Nie odpowiadam sama sobie na pytania tylko rozwijam swoją myśl...ale afera, nie?:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agness Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 15:29 Jeszcze jedna sprawa - tym laskiem w pobliżu to ja bym się tak nie podniecała.. Mieszkanie kupuje się (zazwyczaj) na conajmniej kilkanaście lat, a lasku może za tydzień już nie być (co jest w Warszawie baaaardzo prawdopodone, wystarczy, że kolejny developer zakupi działkę, na której stoi ów lasek). Druga sprawa: duże osiedle = dużo mieszkańców = dużo "pupili" = dużo spacerujących po lasku piesków = dużo "min" pod nogami. I tu dobre strony lasu się kończą.. Z twoich wypowiedzi wynika, że współpracujesz z tym developerem. Ja tam nie mam nic przeciwko, ale jeśli już się wypowiadasz to pisz obiektywnie.. Agness Odpowiedz Link Zgłoś
nothinghill Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 15:57 myśle Agness, ze nieco przesadzasz. nikt nie dostałby zgody na bodowanie w lesie (ew. wycinanie lasu). mimo wszystko to nie meksyk! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:09 Akurat co do lasku...to nie jest wcale taki sobie "lasek"...przejdż się po nim trochę a może się i nawet zgubisz...:-) Dowiadywałam się ...las zostaje i nie będzie żadnej wycinki pod kolejne osiedla na 101%. A psie klocki...:-)))temat aktualny wszędzie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 22:42 Agness Moze porozmawiamy o Ursusie: Tak się składa, że i ja oglądałam osiedle Pod Dębami. Lasek może i git, ale brak infrastruktury osiedlowej, przeciążone autami chodniki, kiepska ochrona i kolory jak z domu wariatów, skutecznie mnie zniechęciły (na szczeście). > Druga sprawa: duże osiedle = dużo mieszkańców = dużo "pupili" = dużo > spacerujących po lasku piesków = dużo "min" pod nogami. I tu dobre strony lasu > się kończą.. Kuzwa- jakbym spacerowala po Ursusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katie Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.studio.biblpubl.waw.pl / *.biblpubl.waw.pl 15.03.06, 17:10 Frezjo , moge spytac ile Cie kosztowal m kwadratowy i czy s ajeszcze sprzedawane miszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 17:15 Wiem, że jeszcze są. Coś ok.3900 za metr(ale ceny tam są różne w zależności od piętra, budynku itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 17:30 3900 ???????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.06, 18:50 Swiat staje na głowie - taka cena za tę warszawską pipidówkę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinca Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.atman.pl / *.atman.pl 28.03.06, 10:14 Ile????!!!!! 3900????? Sorry, ale mieszkanie z którego okien niestety widze to pstrokate osiedle kupilismy w cenie 3200 PLN za metr (rok temu). Standardu, estetyki itd itp nawet nie zamierzam porównywać bo nie ma z czym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 15.03.06, 19:15 Nie uświadczysz tam syfnych, starych popisanych garafitti bloków...i za to się płaci niestety Odpowiedz Link Zgłoś
mia_111 Frezja zignoruj ich wszystkich !!! 15.03.06, 19:52 Frezja! Nie przejmuj się tymi wszystkimi żenującymi uwagami, tylko ciesz się ze swojego mieszkania i już. Widać wyraźnie, że głos zabierają jacyś totalni ignoranci nie wiedzieć po co i w jakim celu. Gdybyś napisała, że kupiłaś klitę na Ursynowie za 6000 lub jeszcze więcej za metr w jakimś delikatnie mówiąc "syficznym" molochu, nikogo by to nie dziwiło. Ale tu, proszę - trzeba sobie poużywać, bo ktoś ośmielił się kupić mieszkanie nie na Mokotowie ani Ursynowie i jeszcze potrafi być szczęśliwy z tego powodu! Dziewczyno zrozum, ty nie masz prawa cieszyć się tym mieszkaniem, bo to chyba nie wypada :( pozdrawiam i radzę nie odpisywać tym malkontentom, bo i tak ich nie przekonasz : ( :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 15.03.06, 20:37 Gość portalu: Frezja napisał(a): > Nie uświadczysz tam syfnych, starych popisanych garafitti bloków...i za to się > płaci niestety Ja za mieszkanie w nowym nieusyfionym grafiiti bloku płaciłam w zeszłym roku 2900 :-)))) No ale to kilkaset metrów dalej w tej "gorszej" części Tarchomina hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.chomiczowka.net.pl 15.03.06, 21:23 Gorsza czesc Tarchomina ;)) to bylo dobre :)) ja wlasnie kupilem mieszkanie chyba w tej 'gorszej' czesci - mianowicie na Swiderskiej ,z ASBUDu i sie ciesze;) pozdrowka dla kartonowego osiedla w lepszej czesci tarchomina:) Odpowiedz Link Zgłoś
mia_111 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 15.03.06, 22:23 Ana! Rok temu, to na Ursynowie kupowało się mieszkania, po 4 tys. za metr a teraz po ok. 6 tys! Widzisz różnicę dziewczynko? hahahahaha ???? Nie ośmieszaj się już proszę, bo naprawdę przykro czytać :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 06:16 rok temu kosztowały 2900 a teraz 3200. Widzisz różnice ;-))) To i tak spora różnica w porównaniu do 3900 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 07:50 :-))) Zaczęłąm ten wątek, żeby poszukać sąsiadów...a tu proszę Ana, jakiś gościu do mnie z grubej rurzy...wiem, że żałujecie swojej decyzji ale ja swojej nie żałuję...:-)a wręcz przeciwnie... po raz trzeci więc napiszę do Was tak: miłego mieszkania i "odwalta się":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 16.03.06, 12:27 po raz trzeci więc napiszę do Was tak: > miłego mieszkania Ja Tobie również życzę miłego mieszkania...... >i "odwalta się":-))) Odwalam się (swoją drogą miłe sformułowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiolka Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:38 tam kupili moi znajomi jakies poltora roku temu i płacza ze taki bubel kupili za duze pieniadze, beda teraz ten szajs sprzedawac,....scianki maja z płyt katonowych, drwi zewnetrzne jakies barachło z dykty, faktycznie slychac wszystko co sie dzieje u sasiadow a z parkowaniem samochodu koszmar wszystkie alejki zastawione autami a po drugiej stronie Modlinskiej na tej samej wysokosci znajduje sie słynna Czajka! Jak kupilas to coz..Twoj wybor ale w mojej ocenie ..kiepski....ja bym nie kupila w zyciu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:50 Zgadzam się co do okolicy - bardzo fajna, natomiast samo osiedle podoba mi się średnio ale trzeba chyba wcześniej pomieszkać w bloku np. JWC żeby docenić jakość, co do ceny - ja za swoje mieszkanie w pobliżu, niecałe dwa lata temu placiłem 3200, teraz ostatni blok na osiedlu sprzedają po 4200 więc cena 3900 na Nowodworach mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 18:18 co ty powiesz...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 16.03.06, 18:19 to do "Fiolki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fiolka Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 12:22 owszem powiem Freziu bo wiele sie nasłuchałam od znajomych na temat ich nieudanego zakupu i juz. To Twoja sprawa i Twoje pieniadze ale pozniej nie pisz zali na jakosc mieszkania itp. Wiadomo ze skoro podjełas decyzje to bedziesz jej bronic rekami i nogami chociazby byla to najgorsza decyzja w zyciu. Jestes kolejna naiwna nabita w butelke przez Barc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.06, 15:39 Nie gniewaj się, ale Tarchomin to dla mnie niewypał.Chciałem kupić tu mieszkanie , ale ilość minusów zniechęciła mnie.W lecie czyszczenie zbiorników w Polfie (niewyobrażalny smród),początek osiedla to bloki kolejarsko-milicyjno- budowlane , chyba stamtad jest najwięcej dresiarstwa(zachowanie wieczorem w środkach komunikacji miejskiej obrzydliwe),komunikacja tragiczna.Infrastruktura dopiero powstanie.Życzę Ci dużo zadowolenia , ale sam nie zdecydowałbym się . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 17.03.06, 18:44 Dresiarstwo????????? Widać, że byłeś tylko na "starym" Tarchominie- pamiętam zresztą ile tego elementu było na Ursynowie - o dzizas...( amieszkałam tam 17 lat) W mojej okolicy nie uświadczysz takich typków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 17.03.06, 19:02 A tak wogóle to przypominam, że szukam sąsiadów...no i moja obecność w tym wątku jest zrozumiała...ale już kolejne dni obecności tych samych osób zupełenie "nie związanych z tematem" tutaj ...co najmniej nie zrozumiała...a może zrozumiała...:_))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.acn.waw.pl 18.03.06, 16:02 Sąsiedzi są tutaj : www.poddebami.waw.pl/ Tam możesz się też zapoznać z opiniami na temat developera i w ogóle życia w tym blokowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woody Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.03.06, 19:36 Pewnie sąsiedzi wstydzą się zakupu mieszkania na Tarchominie. Odpowiedz Link Zgłoś
h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 13:59 Bardzo interesująco rozwinęła się Wasza rozmowa. Muszę niestety Ciebie zmartwić, iż należę do osób niegdyś zainteresowanych mieszkaniem na tamtym osiedlu. Byłem na nim i oglądałem wybudowane mieszkania jak i nowo powstający budynek nr 11. W nim właśnie planowaliśmy nabyć mieszkanie. Moje wnioski są niestety negatywne, kartonowe sufity nad którymi znajdują się instalacje wodno kanalizacyjne sąsiadów z góry, ochrona chroniąca tylko wjazd na osiedle, brak miejsc parkingowych oraz lasek. No właśnie... lasek który pozostanie na pewno, ale jest on oddalony od ogrodzenia osiedla o jakiej 50-70m a między nim a twoim ogrodzeniem znajdują się prywatne działki i bądź pewna że na nich powstanie już niedługo następny budynek. Ostatnia sprawa to wygląd budynków powstałych około 1,5 do 2 lat temu - wyblakłe farby, odpadający tynk oraz ślady napraw świadczą o tym, że budynek powstał ze złej jakości materiałów. Szalę goryczy przeważyła rozmowa z handlowcem który na moje pytanie czemu nie wkuli w ściany rur kanalizacyjnych odpowiedział, że gdyby tak zrobili mogli by w ścianie zrobić dziurę na wylot. No właśnie co to za ściana że tak łatwo zrobić w niej dziurę. Wniosek, jeśli się możesz jeszcze wydcofać zrób to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frezja Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.spray.net.pl 19.03.06, 14:20 Nie wiesz o czym mówisz - za moim oknem NIE MA prywatnych działek... Jak już coś piszesz to pisz... b/k Odpowiedz Link Zgłoś
blackone76 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 14:50 ja tez bylam zainteresowana , ale za duzo bylo argumentów na nie. Po pierwsze brak stanowisk parkingowych-a nie mam ochoty zamartwiac sie o miejsce parkingowe, po drugie budynek przy budynku, po trzecie wlasnie te kartonowe konstrukcje scianek czy sufitów, po cztwarte wygląd budynkow -wstretny. A tak wogole to zastanawilo mnie czemu skoro to osiedle takie cudowne od ponad roku są tam miejsca?? cos musi byc nie takie ...zazwyczaj tam gdzie jest ok to nie ma juz mieszkan mimo iz jeszcze nie wybudowane osiedle. I kupilam na świderskiej, i tez sie bardzo ciesze:)) Ale jesli tobie nie przeszkadza to co napisałam ..to twoja decyzja.. milego mieszkania pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 19.03.06, 16:08 Działek nie widać bo są ładne ścieżki , trochę krzewów i ładnych iglaków, dalej bardziej gęsty las niestety ta pierwsza część należy do kilku właścicieli. Sprawdź to jeśli nie wierzysz. Dokumenty są całkiem blisko w urzędzie na białołęce. haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:42 czy oni jeszcze gdzies buduja? Odpowiedz Link Zgłoś
h_aracz Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 25.03.06, 19:04 Poczytaj sobie... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=14048375&a=14048537 Odpowiedz Link Zgłoś
gimli999 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 27.03.06, 14:21 A ja na razie nic nie będę mówił o tym mieszkaniu chociaz kupiłem tam w tym roku. Kilka faktów: 1. Jak komuś nie podoba się odległość od bloków nie musi kupować a jak się zdecyduje to wystarczy trochę pomysleć - chyba że to boli. Ja mam mieszkanie na 8 piętrze, narożne i nic mi nie zasłania widoków a nie do końca interesuje mnie co i jak robią osoby mieszkające na poddaszu w blokach 4 - pietrowych. Przecież jak brali to widzieli że obok są wyższe bloki. 2. Ściany z karton gipsu - fakt ściany do sąsiadów to troche przesada ale wewnętrzne - nie nie przeszkadza (przeciez nie będę tam wieszał słonia) - nowe bloki mają normalne betonowe ściany do sąsiadów i jest ok. 3. Wykończenie - każdy może zrezygnować z poszczególnych elementów - więc nie widzę problemu, (nie zwracają za to zbyt dużo ale i tak po przeliczeniu za metr wychodzi o wiele mniej niż w innych lokalizacjach na Tarchominie) 4. Parking jest i ja nawet wolę jak nie muszę obowiązkowo wykupic miejsca ale moge sobie wykupić abonament w garażu należącym do galerii, ale parkowac samochód gdzie indziej. 5. No i na końcu - pokjażcie mi Developera na którego nie narzekają... Odpowiedz Link Zgłoś
mna Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 08.04.06, 22:42 To jamogę chyba polecić swojego developera. Minusy to nie nawiezienie humusu na trawniki stad trawka jest nu nedzna i maluyki plac zabaw dopiero przy ostatnim bloku. Po4 latch mieszkamnia moge pwiedziec ze wykonanie całkiem p0orządne drzwi antywłamamniowe proste ściany dobra izolacja zimą ciepło latem chłodno (minus to niezbyt szczele okna) cicho nie słychać w ogóle sasiadów duże balkony (7m)oraz co jest obecnie rzadkoscia a jestr moim zdanim niezbedne to duze piwnice (moja ma 7m)w cenie. Ale cena była wyższa niż bloków obok.No i każdy ma swoje miejsce arkingowe.Pisze tu o 3 pietrowym budynku A na osiedlu Odkryta 46 deweloper SOB Inwestprojekt. Mam wrażenie że nie njagoprszy jest Dom Development. Plus winda dżo zieleni i przestrzeni niestety duży minus brak piwnic komórek lokatroskich i pól balkonu w cenie mieszkania drzwi zwykłe trochę gorsza jakosc wykonania trochę krzywe ciany jakosc wykończenia. Znajomimieli problem z dachem przecikajacym. Ale gólnie tez w sumie nieżle. Bardzo praktyczny rozkłady. nni znajomi mieszkająna osiedlu BMI też OK duzo zieleni. Brak piwnicy niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
black35 Re: Pod Dębami - Nowodwory kupiłam 25.05.06, 20:52 ja podpisałam wstępną umowe kupna - sprzedaży w bloku 11, z tego co mówił pracownik firmy to w tym bloku mają być ściany działowe z bloczków gipsowych to chyba trochę lepsze niż z kartongipsów? bo prawdę mówiąc przerażają mnie informaCJE, ZE SŁYCHAĆ KAŻDY NAWET SZEPT SĄSIADÓW Odpowiedz Link Zgłoś