Dodaj do ulubionych

JWC - Bukowińska

IP: proxy / 195.94.206.* 04.12.02, 15:54
Witam,
Chciałbym bardzo poznać moich sąsiadów, jeśli ktoś zakupił mieszkanie na ul.
Bukowińskiej to proszę o sygnał, może będziemy mogli dzielić się informacjami
na temat tej inwestycji.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: JWC - Bukowińska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.02, 14:11
      No właśnie - ja cały czas waham się nad wejściem w tą inwestycje. Jak to
      wszystko wygląda w chwili obecnej - mieszczę się w budżecie i terminach?
      • parolka Re: JWC - Bukowińska 12.12.02, 03:26
        Ja tez sie powaznie zastanawialam nad ta inwestycja, ale zrezygnowalam z paru
        powodow.

1. w listopadzie ogloszono, ze wzdluz Bukowinskiej ma przebiegac 4-pasmowa
        trasa bedaca przedluzeniem KEN z Ursynowa i Rolnej ze Sluzewia, co oznacza, ze
        albo budynek JWC bedzie bardzo blisko tej trasy, albo bedzie nia "odciety" od
        Pulawskiej (klopoty z dostaniem sie do domu od strony metra, zwlaszcza w
        okresie budowy tej trasy, nie mowiac juz o wysokim natezeniu spalin);

2. z planow budynku wynika, ze bedzie to straszliwy wielopietrowy moloch, gdzie
        jedna winda przypada na pare tuzinow mieszkan, a uklad klatki jest "hotelowy"
        (wiele mieszkan wzdluz dluugiego korytarza) - nie jest to zbyt kameralne, a za
        jakis czas moze zrobic sie slumsowate;

3. pani z biura obslugi w pazdzierniku zapewnila mnie, ze budynek nr 1 juz
        doszedl do poziomu 0, a drugi budynek go niemal dogania. Pojechalam na budowe
        zeby to sprawdzic i okazalo sie, ze w budynku 1 do poziomu 0 jeszcze wiele
        brakuje, a w przypadku budynku 2 nie byl nawet ogrodzony teren budowy ani
        wykopana dziura w ziemi, nie mowiac juz o stanie 0!!

4. *BARDZO* zniechecily mnie glosy pochodzace z roznych zrodel na temat
        kiepskiej jakosci budynkow produkowanych przez JWC, w obliczu czego mysl o
        przeksztalceniu sie molocha na Bukowinskiej w slums wcale nie wydaje sie az tak
        abstrakcyjna.

Szkoda jednak, bo lokalizacja swietna i jak na razie jest tam wzglednie cicho
        (wiatr hula po dzialkach).

-parolka
        • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 12.12.02, 16:52
          Witam,
          Cieszę się że pojawiły się chociaż osoby które zastanawiały się nad kupnem
          mieszkania na Bukowińskiej...Ja zakupiłem tam mieszkanie mimo wielu krytycznych
          uwag na temat jakości JWC, ich terminowości, jednak wyszedłem z założenia że
          tak naprawdę trzeba mierzyć siły na zamiary, co do jakości to podobno budują
          już lepiej (okaże się to po oddaniu) co do terminowości to mają opóźnienie bo
          etap 0 miał być w pażdzierniku a pewnie będzie w styczniu. Jednak ostateczne
          oddanie przewidziane jest na I kw. 2004 więc jest jeszcze dużo czasu. Co do tej
          4 pasmówki...aktualnie jestem na etapie sprawdzania całej przyszłej
          infrastruktury Dworca Południowego, w której będzie również Mokotów Plaza, i
          nie wygląta to tak źle...ponieważ droga która będzie przechodzić od al
          Wilanowaskiej nie będzie 4 pazmowa ponieważ musi się zmieścić pomiędzy dwa
          bydynki budowane przez ECO....ma to być tzw droga zbiorcza... Budynek jest
          budowany zaraz przy skarpie izaraz za nią ma powstać zespół parkowy az do toru
          na Stegnach....
          żeby nie było tak rózowo to potwierdzam mały profesjonalizm "PAŃ" z obsługi
          klienta ale jeśli jesteś osobą która wie czego chce można sobie z nimi
          poradzić...
          Ja z obsługi samego działy sprzedaży jestem bardzo zadowolony . Pani która mnie
          obsługiwała do tej pory pomaga mi w wielu sprawach mimo że nie ma takiego
          obowiązku...jeśli ktoś z was chce się z nią skontaktować to proszę o maila na
          ireano@wp.pl prześle wam do niej kontakt.
          Czekam na kontakt od przyszłych sąsiadów,
          Pozdrawiam,
          Ireano
        • Gość: witek Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 06.07.04, 16:49
          z tego co mówisz kochanie nieznasz wogóle tego miejsca i nie masz pojęcia jak
          wygląda ten budynek - chcę powiedzieć że jestem klientem , który kupił tu
          mieszkanie i doskonale orientuję się w rozkładzie miszkań i ilości wind na
          kondygnacji .
      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 26.12.02, 13:51
        Tez kupilem tam mieszkanie Czytam od jakiego czasu te niepochebne tresci o JWC
        i troche tez jestem zaniepokojony ,ale lokalizacja jest taka super ze z innymi
        niedogodnosciami mozna sie pogodzic Wile firm buduje kiepsko i jak najtaniej
        ale chyba nie gorzej niz 20 lat temu ? a ludzie w starych blokach mieszkaja do
        dzis i mam nadzieje ze bedzie okey :-) Trzeba dobrze przyjac lokal i juz ..a
        opoznienia sie wszytkim zdarzaja Sroga obecna zima dolozy sie .. ale chyba
        nikt nichce miec wylanego betonu w fundamentach na takim mrozie prawda ? A co
        do jakosci .. to jakis czas temu bylem w glownej siedzibie JWC i pani ktora
        jechala ze mna winda wiozla gruba teczke z reklamacjami ..a ja sie jej pytam
        co to ? a ona mowi na to w przenosni oczywiscie to pan nie wie > <teraz
        polska> ( czyli polska jakos hehe) ale tez mam nadzieje ze jakos bedzie
        poprawiac sie z czasem .. chociazy z powodu nabywania doswiadczen przez firme
    • valetta Re: JWC - Bukowińska 14.12.02, 07:18
      witam,
      też kupiłam tam mieszkanie, ale przyznam się szczerze, że jestem zaniepokojona
      opóźnieniem - za każdym razem gdy dzwonię uzyskuję odpowiedź, że stan zerowy
      będzie za ok. 3 tygodnie - ostatnia wersja początek grudnia (mamy już 14 i nic)
      poza tym z lokalizacji jestem baaaaaaaaaardzo zadowolona :))))
      blok rzeczywiście molochowaty i klatka hotelowa, ale cóż ... coś za coś
      pozdrawiam przyszłych sąsiadów
      :))))
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 16.12.02, 12:11
        Witam sąsiadkę
        Ja otrzymałem od nich pismo że stan 0 będzie 31.01.03 i coś mi się wydaje że to
        jest realny termin etapu 0. Faktycznie lokalizacja jet naprawdę super a biorąc
        pod uwagę ceny mieszkań budowanych niedaleko przez Mostostal (1200 $m2) to w
        JWC nie jest tak źle.:-))))
        Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
    • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 04.01.03, 00:01
      Witam Sąsiadów,
      Kupiłam mieszkanie na Bukowińskiej spontanicznie, w zasadzie bez uprzedniego
      analizowania innych ofert ani zastanawiania się nad jakością budowanych przez
      JW budynków. Urzekła mnie lokalizacja... no i cena. W zasadzie zdaję sobie
      sprawę, że budynek będzie "molochem", trudno się jednak spodziewać za taką cenę
      marmurowych klatek z dwoma mieszkaniami na piętrze. Uważam jednak, iż to czy
      zamieni się w slums zależy tylko od samych mieszkańców.
      Niestety bardzo martwi mnie opinia o JW, im częściej czytam wypowiedzi na tym
      forum tym więcej mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam decydując się na zakup
      mieszkania od JW. Myślałam już nawet o odstąpieniu od umowy, lecz traci się za
      dużo pieniędzy. Najbardziej zaniepokoiła mnie wypowiedź o możliwym bankructwie
      firmy. Mam nadzieję, że do tego nie dojdzie i moje ( nasze ) mieszkania zostaną
      zbudowane. Od podpisania umowy przeze mnie minął już prawie rok, a budowa ledwo
      co drgnęła. Już mają spore opóżnienie. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie o.k.
      Pozdrawiam sąsiadów i życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku.
      Anelka
      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 04.01.03, 22:27
        Co za nowe wiadomosci ? Mozliwe bankructwo firmy ? Ktos cos wie wiecej na ten
        temat ? bo jak tak to ja nie wpalacam drugiej raty ...
        • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 06.01.03, 14:34
          Witam przyszłych sąsiadów...ja również mam nadzieję że te opóźnienia zostaną
          szybko nadrobione.....co do upadku JWC to mam nadzieje że to tylko
          plotka ...ostatnio czytałem na forum Ostrobramskiej że JW dostało kredyt na tą
          inwestycje ..więc można się domyślić że ich kondycja nie jest taka zła, w innym
          wypadku bank nie dał by im kredytu???
          Jeszcze raz pozdrawiam sąsiadów i Życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!!!
    • Gość: lemingi Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / *.impaq.com.pl 14.01.03, 00:40
      Witamy przyszłych sąsiadów. Zdecydowaliśmy się na tę inwestycję z powodu jej
      wspaniałej lokalizacji. I ceny. My też się niepokoimy jakością wykonania i
      opóźnieniem ale mamy nadzieję że JWC uczy się na swoich błędach.
      Oglądaliśmy też mieszkanie znajomych w Nowodworach (JWC) i jest w porzadku. Są
      w zasadzie zadowoleni (drobne usterki).
      Właśnie dostaliśmy wezwanie do zapłacenia drugiej raty. Trzymajmy się razem w
      tej ciężkiej chwili i wymieniajmy informacje.
      Interesuje nas sprawa poszerzonej Bukowińskiej.
      Czy to możliwe żeby biegła między dwoma budynkami ECO? Czy ktoś coś wie o
      planowanym terminie budowy tej ulicy?
      Pozdrawiamy,
      lemingi

• Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 14.01.03, 09:06
        co do nowej ulicy to faktycznie ul. Nowobukowińska będzie biegła między
        budynkami eco,w jwc (parter) jest plan zagospodarowania przestrzennego na
        którym można zobaczyć jak będzie biegła . Nowobukowińska będzie przedłużeniem
        ul Rolnej a kończyć się będzie wjazdem do Domaniewskiej.
        Jeśli już przysyłają wezwanie do wpłaty kolejnej raty to poziom zero jest już
        tuż tuż, Ja również mam nadzieję że szybko nadrobią te zaległości,
        Pozdrawiam sąsiadów i jeśli macie jakieś wiadomości to dzielmy się nimi.
        • Gość: diana Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 16:52
          Tak gwoli ścisłości to ulica Rolna ma być przedłużeniem ul. Komisji Edukacji
          Narodowej (KEN) czyli głównej arterii Ursynowa, która na razie dochodzi tylko
          do Doliny Służewieckiej a potem trasa ta będzie przedłużona do Puławskiej i
          Niepodległości. Oznacza to, że koło budynku budowanego przez JW zamiast haszczy
          i łąk pojawi się 2 lub 3 pasmowa arteria komunikacyjna, którą rano i wieczorem
          będą jeżdziły tysiące Ursynowian.
    • Gość: Anelka i Mike Re: JWC - Bukowińska IP: SPEUROCOM* / 193.130.97.* 15.01.03, 10:51
      Witamy sąsiadów!

Dziś otrzymaliśmy list od JW z informacją, że stan "0" jest zakończony , HURA!
      Pozostaje czekać tylko na reszte:)
      Niech nam zima krótką bedzie!!

Pozdrawiamy:)
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 16.01.03, 10:04
        Witam
        My te`zdostaliśmy list polecony z JWC ....INFORMUJĄCY ŻE POZIOM ZERO ZOSTAŁ
        ZDOBYTY...My również mamy nadzieję że zima minie szybko i prace zaczną się
        szybko postępować .
        Pozdrawiamy Sąsiadów
        Irek i Mariola
        • valetta Re: JWC - Bukowińska 16.01.03, 15:48
          dzwoniłam dzisiaj do J.W. ponoć stan surowy otwarty ma być w sierpniu'03, stan
          surowy zamknięty w listopadzie'03 a odbiór mieszkania styczeń-luty 2004
          pozdrawiam ............
          • okuran Re: JWC - Bukowińska 16.01.03, 19:16
            valetta napisała:

> dzwoniłam dzisiaj do J.W. ponoć stan surowy otwarty ma być w sierpniu'03,
            stan
            > surowy zamknięty w listopadzie'03 a odbiór mieszkania styczeń-luty 2004
            > pozdrawiam ............

Cześć !
            Śledzę Wasz wątek bo również jestem klientką JWC ale na os.Ostrobramska,
            chciałabym prosić o numer telefonu do działu architektury na maila
            okuran@gazeta.pl .
            Z góry dziękuje i życze Wszystkim jak najszybciej wymarzonych mieszkanek.
        • Gość: Jasio Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.03, 23:38
          Co wy się tak podniecacie tym, że wreszcie z ziemi wyszli. Na Grochowskiej na
          etapie 0 mieli też tylko 3 czy 4 miesiące opóźnienia, a potem "nadrobili" i
          oddali cały budynek z 15 miesięcznym opóźnieniem.
          A tak na marginesie to ostatnia Polityka podaje, że w Warszawie 7 tysięcy
          wolnych mieszkań wybudowanych stoi i czeka na klienta. Więc co powoduje, że
          niektórzy kupują marzenia czyli jakieś plany i wizje zamiast kupić konkrety?
    • Gość: kuba Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 21:29
      Cóż za popularny wątek, aż 16 wypowiedzi (8 osób) w 1,5 miesiąca. To strasznie
      popularna jest ta wasza Mokotów Plaza.
      Co do jakości i terminowości to zapraszam na Grochowską obejrzeć super-dzieło
      JW Construction zbudowane bagatela z 15 miesięcznym poślizgiem (dlaczego
      martwicie się 3 miesiącami opóźnienia skoro na Łuckiej mają już co najmniej 2
      lata poślizgu). U nas na Grochowskiej będziecie mogli obejrzeć jakość prac
      budowlanych a także poprawek gwarancyjnych JW. Gwarantujemy grzyb na ścianie,
      pękające ściany nośne, popękaną posadzkę jednego z parkingów, przez którą lała
      się woda na niższy parking (ostatnio zostało to jakoś zapacykowane), do tego
      śliczne patio z poślizgowej wykładziny (po deszczu i śniegu piruet
      gwarantowany). Jeśli tego mało zapraszam do mieszkania na podziwianie
      nierównych ścian i toalety, w której temperatura spada zimą do 9,5.C a na
      kratce wentylayjnej osadzał się lód (będzie w sam raz do Martini).
      Pozdrawiam
      • Gość: veri Re: JWC - Bukowińska IP: *.tpi.pl 22.01.03, 09:32
        Gość portalu: kuba napisał(a):

Tu też jesteś?!
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 22.01.03, 10:51
        Gościu
        że też chce Ci się tak wchodzić na wszystkie wątki związane z JW,
        chyba jesteś na wszytkich możliwych wątkach, może daj sobie na wtrzymanie...
        Pozdrawiam,
        Irek
      • Gość: ma Re: JWC - Bukowińska IP: *.ggr.co.uk 22.01.03, 15:39
        Drogi Kubo,
        pozwolisz, że zamieszczę mały komentarz do tego co napisałeś. Pragnę Cię
        poinformować, że przed podjęciem decyzji o zakupie mieszkania w JWC w
        lokalizacji Bukowińska postanowiłam sprawdzić czy jakość budynków JWC jest aż
        tak zła jak piszesz...noi tu się grubo mylisz ponieważ w kilku lokalizacjach, w
        których dane było mi zobaczyć efekty prac developera nie było jak
        piszesz 'gwarantowanego' grzyba, pękających ścian nośnych czy czegokolwiek co
        budziło by moje wątpliwości!!!, być może były jakieś drobne usterki/które, jak
        wiemy mogą zdarzyć się zawsze i wszędzie/. Podkreślę fakt, że nie były to
        mieszkania pokazowe. Być może JWC nie cieszy się dobrą opinią, ale czy to jest
        powód do tego aby atakować ich w ten sposób, a przede wszystkim naśmiewać się z
        ludzi, którzy wykorzystują to forum do wymiany informacji i w ten sposób chcą
        stworzyć jakąś grupę - uważam, że nie. Radzę nabierz dystansu do życia i
        odrobiny pokory. Każda opinia czy też uwaga jest wskazana, i ta negatywna i ta
        pozytywna, jednak należy pamiętać o tym, że tylko konstruktywne myślenie
        przynosi efekt.
        pzdr
        ma
        ps
        • valetta Re: JWC - Bukowińska 24.01.03, 15:26
          mam pytanko
          czy ktoś przenosił ściany ???? tzn. zmieniał ustawienie ścian na inne niż
          planowane ??? jeśli tak to z kim się kontaktować i ile sobie za to jwc liczy ??
          będę wdzięczna za info.
          • Gość: JWC Re: JWC - Bukowińska IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 24.01.03, 15:52
            Proszę się skontaktować z działem aranżacji wnętrz na Radzymińskiej
            326 /parter/lub telefonicznie 7717837. Usługa architekta wnętrz jest gratisowa.
            Kierownikiem działu jest p. Maria Berko-Haas. Pzdr.
          • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 26.01.03, 00:11
            Ja również zastanawiałam się nad zmianą układu ścianek działowych, choć
            przyznam że trudno jest mi coś sensownego wymyślić. Niestety w zakupionym
            przeze mnie dwupokojowym mieszkanku pokoje są długie i wąskie, kombinowałam na
            różne sposoby poprzesuwać ściany ale chyba niewiele da się zrobić. Zdecydowałam
            się jednak na dokupienie komórki lokatorskiej i kawałka korytarza,
            zrezygnowałam również z dwóch małych ścianek (pomiędzy kuchnią a pokojem). JWC
            policzyło mi dokupioną komórkę i korytarz dość korzystnie, bo tylko po 400
            dolarów netto za metr, a powierzchnia mojego mieszkanka zwiększyła się o 6,9 m2
            ( będę miała garderobę - hura!). Za dokonane przeze mnie zmiany musiałam
            zapłacić JWC 900 zł. Zresztą w dość dziwny sposób sobie to skalkulowali,
            łącznie wyszło im że nad moimi drobnymi zmianami musieli pracować aż 18 godzin
            ( 50 zł za godzinę).
            Pozdrawiam.
            • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 28.01.03, 18:07
              Dziwne .. Dzis dzwonilem w sprawie komorek i mowia ze beda dopiero sprzedawac
              jak bedzie stan surowy zamkniety .. To jak to jest ? Ty juz kupilas ?
              • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 28.01.03, 21:16
                Kupiłam komórkę już w pażdzierniku (komórka przylega do mojego mieszkania) ,
                podpisałam wtedy aneks do umowy. Wcześniej jednak napisałam pismo do prezesa JW
                w sprawie rezerwacji komórki i powiększenia mojego mieszkania o kawałek
                korytarza. Na odpowiedź czekałam długo, bo ponad trzy miesiące, ale opłacało
                się, mimo iż ostrzegano mnie że są małe szanse na wprowadzenie zmian w lokalu.
                Radziłabym zatem wszystkim zainteresowanym dokupieniem komórek lokatorskich aby
                już na tym etapie zaczeli się tym interesować, bo w JW wszystko długo trwa.
                Przy okazji wspomnę, że zrezygnowałam również z drzwi wewnętrznych w lokalu,
                które zamierzam sobie wstawić sama, w tej sprawie JW niestety nie zwróci mi
                pieniążków za drzwi których mi nie wstawi.
                Pozdrawiam.
                • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: proxy / 195.94.206.* 04.02.03, 13:43
                  Witam sąsiadów,
                  co do zmian planów mieszkania to my również jesteśmy na etapie ich
                  uzgadniania.Udało się nam wynegocjować, że naniesione zmiany będą
                  gratisowe !!!!!
                  Nie wiem czy byliście ostatnio na bydowie ale nasz budynek już wyszedł z
                  ziemi :-))) może jak nie będzie dużych mrozów to prace będą postępować szybciej,
                  Pozdrawiam sąsiadów

• Gość: lemingi Re: JWC - Bukowińska IP: 195.117.20.* 11.02.03, 23:31
                    My również jesteśmy na etapie zmieniania ścianek działowych. Dowiedzieliśmy
                    się, że gdybyśmy podpisali umowę po 30.09.2002, to byłoby gratisowo a tak
                    musimy płacić. Chętnie też byśmy coś wynegocjowali...
                    Pozdrawiamy sąsiadów.
                    • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 12.02.03, 13:13
                      Bylem wczoraj na budowie Faktycznie budynek zaczyna wychodzic z podziemia
                      Super :-)
                  • Gość: Valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.pl 16.02.03, 23:34
                    Ireano, mam pytanie, kiedy podpisaliście umowę ???? Bo mi powiedzieli, że muszę
                    płacić za zmiany - podobno zależy to od daty podpisania umowy
          • Gość: iksińscy Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 15:34
            Nasze doświadczenia ze zmianami architektonicznymi w JW są wprawdzie sprzed
            ponad 2 lat, ale chyba ta firma się od tego czasu bardzo nie zmieniła.
            Generalnie JW nie lubiło zmian bo tylko im to zawracało głowę. Każda zmiana
            (byle przesunięcie ściany) wymagała zgody x działów i podpisu samego wielkiego
            szefa czyli p. Wojciechowskiego. Oznaczało to, że czekało się miesiącami na te
            zgodę.
            Liczyli sobie za wszelkie zmiany jak za zboże, stawki w kosztorysie były
            generalnie 2 razy wyższe niż przyjęte na rynku. No i proszę się uzbroić w
            cierpliwość bo do ich działu obsługi klienta (czy tam obsługi posprzedażnej)
            nie można się było nigdy dodzwonić (może i lepiej bo niektóre z pracujących tam
            Pań były wyjątkowo niemiłe i drętwe).
            • Gość: Peper Re: JWC - Bukowińska IP: *.visp.energis.pl 17.02.03, 08:19
              Bezpłatne aranżacje dotyczą klientów, którzy podpisali umowy po 1 października
              2002 r. Nie trzeba czekać na żadne zgody właściciela, a sprawę załatwia się w
              dziale aranżacji wnętrz u bardzo miłych pań architektek. Moje zmiany na
              osiedlu DW uzgodniłem w godzinkę.
              • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 17.02.03, 14:25
                Witam,
                Potwierdzam to co napisał Peper, uzgodnienia dotyczące zmian można ustalić w
                dziale aranżacji u Pań w JWC na parterze. My wynegocjowaliśmy przy podpisaniu
                umowy że wszelkie zmiany będą gratisowe, potwierdziliśmy to u Pani Dyrektor
                Handlowej i jest ok.. Wczoraj byliśmy na budowie i zrobiliśmy zdjęcia z 17
                piętra sąsiedniego budynku, widok był niesamowity (np. zarys basenu).
                Pozdrawiam Sąsiadów
    • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 18:25
      Ktos moze orientuje sie na jakich zasadach dzialaja te basney w budynkach
      wybudowanych i administrowanych przez JWC ? Czy dla mieszkancow sa bezplatne ?
      Czy za jakas oplata ?
      • Gość: valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.pl 22.02.03, 16:15
        basen i siłownia ponoć tylko dla mieszkańców, ale w związku z tym na pewno
        czynsz będzie wyższy (koszty utrzymania)
        • Gość: Anelka i Mike Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 02.03.03, 23:54
          Witamy Sąsiadów!
          Ostatnio byliśmy u znajomych, którzy mieszkają w TBS-ie przy Kowalczyka
          wybudowanym przez JW. Budynek jest fajnie pomalowany i w sumie wygląda nieźle
          pomijając olbrzymi neon na środku budynku reklamujący naszego developera.
          Klatki nam się nawet podobały choć korytarze są długie a mieszkań na piętrze
          strasznie dużo. Mieszkanko też sympatyczne, uważnie patrzyliśmy na ściany,
          sufity i okna i wszystko wyglądało w porządku, nic nie było krzywe ani
          popękane, choć znajomi powiedzieli że było kilka usterek, ale to się wszędzie
          zdarza. Po tej wizycie już nie możemy się doczekać aż nasz budynek w końcu
          zostanie wybudowany, od momentu podpisania przez nas umowy upłynął już prawie
          rok. Za tydzień wybieramy się na budowę zobaczyć postępy. Z którego bloku jest
          taki niesamowity widok na naszą budowę i czy można tam wejść i popatrzeć bez
          problemu?
          Pozdrawiamy.
          • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 03.03.03, 14:25
            Cześć Sąsiadom,
            My byliśmy wczoraj na budowie widok staje się coraz bardziej "budujący":-)).
            Aktualnie jest zrobiona pierwsza kondygnacja, widać również wjazd do garażu.
            Obok naszego budynku tam gzie były krzaki- już ich nie ma - zostały
            wykarczowane. Podejrzewam że rozpocznie się tam jakaś nowa budowa. Z moich
            informacji wynika że nie jest to teren JWC, bo oni będą stawiać budynek prawie
            na przeciwko naszego. Wiem również z prasy, że za chwilę zacznie tam budować
            Mostostal.
            Jeśli chodzi o widok z góry to zdjęcia robiliśmy z tego budynku na przeciwko
            który jest najbliżej skarpy. Nie jest to proste, ponieważ z klatki schodowej w
            tym budyku nie można zobaczyć naszej budowy. My wjechaliśmy na samą góre, są
            tam drzwi z kraty które akurat były otwarte, po wejściu na górę, przywitał nas
            jakiś Pan, który prawdopodobnie tam mieszka i to on otworzył nam wejście na
            dach. Widok był wspaniały.
            Pozdrawiamy Sąsiadów,
            Irek i Mariola
            • Gość: valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 03.03.03, 16:43
              witam
              a macie może zeskanowane zdjątka, tak by móc je udostępnić dalej???
              • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 03.03.03, 20:56
                Witam!
                Fajnie by było gdybyście mogli udostępnić zdjęcia zrobione z góry. W ogóle to
                dobry pomysł aby robić zdjęcia budowy co jakiś czas, pozwala to na ocenę
                rzeczywistych postępów, a poza tym to świetna pamiątka. Kiedyś na pewno będzie
                się mile wspominać jak to się czekało na wymarzone mieszkanko i jeździło na
                budowę.
                Tak poza tym to jestem ciekawa czy to tylko ja mam świra na punkcie przyszłego
                mieszkania? Jak tylko mam czas to myślę jak je urządzę i najchętniej już bym
                wybierała glazurę. Nie mogę się doczekać aż w końcu wybudują nasz budynek,
                wydaje mi się że JW strasznie się grzebie, ale może jak w końcu będzie cieplej
                to będą szybciej budować.
                A tak apropo basenu, to kiedyś zapytałam się o to handlowca JW, który z miłym
                uśmiechem powiedział mi że to tylko "taki dodatek". A tak dla ciekawości
                powiem, że w Babka Tower też miał być basen dla mieszkańców, tyle tylko że ktoś
                wykupił go sobie na własność, więc mieszkańcy nie mają się niestety gdzie
                popluskać.
                Pozdrawiam sąsiadów.
                • Gość: k Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 03.03.03, 21:24
                  Obawiam sie ze zdjecia z budowy beda wygladac podobnie do tych po zakonczeniu
                  budowy:)
                  A wszystko za sprawa slynnej jakosci tych zlodziei z radzyminskiej.
                  nie masz sie co spieszyc z ta glazura...
                • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 04.03.03, 11:46
                  Cześć,
                  My robimy zdjęcia od samego początku tzn. jak jeszcze nie było tam nawet
                  ogrodzenia. Mamy specjalny album tylko na zdjęcia mieszkania. W tej chwili
                  jeszcze nie wywołaliśmy zdjęć, ale jak tylko to zrobimy napewno wam
                  udostepnimy.Widok był naprawdę rewelacyjny.
                  My również myslimy i planujemy jak będzie wyglądać nasze M. Jest to super
                  uczucie.
                  Odnosząc się do wypowiedzi powyżej to mam taki pomysł jak ktoś jest pesymistą
                  to niech nie marnuje czasu na tym wątku i pozwoli ludziom cieszyć się z budowy
                  swojego własnego M.
                  Jak tylko będziemy mieli skany to damy znać.
                  Pozdrawiamy Sąsiadów,
                  Mariola i Irek
                  • Gość: valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 04.03.03, 15:23
                    Byłoby SUPER !!!!!!!!
                    :-)))))))))))
                    Ja już czekam :-)
                  • Gość: ol Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.pl / 10.69.4.* 04.03.03, 17:38
                    Super pomysl. Musicie tylko kupic duzo albumow bo przez rok JWC udalo sie
                    zrealizowac inwestycje w 10 procentach.
                    • Gość: Anelka i Mike Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 09.03.03, 23:57
                      Witamy Sąsiadów!
                      Dzisiaj byliśmy na Bukowińskiej i podziwialiśmy postępy na budowie (ostatnio
                      byliśmy miesiąc temu). Jadąc tam trzeba teraz zakładać jakieś stare buty bo po
                      topniejącym śniegu są kałuże i błoto. Teren obok naszego budynku opustoszał,
                      chyba jest przygotowywany pod budowę apartamentowca Mostostalu. Nasz budynek
                      powoli rośnie. Stojąc na "betonowym podeście" patrzyliśmy na niego i
                      zastanawialiśmy sie, czy to co już jest wybudowane to parter czy już pierwsze
                      piętro? Wydaje nam się, że chyba dopiero parter (na ulotce parter jest dość
                      wysoki), mimo że wygląda to tak jakby stały już dwie kondygnacje. W każdym
                      razie postępy są, chociaż w porównaniu z tym w jakim tempie powstaje budynek
                      Eco, to nasza budowa się wlecze. Ale mamy nadzieję, że w związku z tym że zima
                      się kończy roboty też będą szybciej postępować.
                      Pozdrawiamy.
                      Anelka i Mike
                  • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 22:43
                    Co by nie bylo to klamka w pewnym sensie juz zapadla .. Nie bardzo mozemy sie
                    wycofac z umow ktore zawarlismy a lokalalizja nam sie bardzo podoba a z tego
                    co wiem to 99% mieszkan jest juz sprzedana wiec nas nie staszcie bo to tylko
                    psuje nam humor.. Mysle ze z kwestia jakosci jakos sobie poradzimy W koncu
                    jest jakis odbior lokalu i jakas gwarancja i rekojmia I JWC zgodnie z umowa ma
                    administrowac przez 3 lata Ale ja mam inne pytanie :Jakie macie zdanie na
                    temat ukladania kafelkow od razu w takim duzym budynku ..Bo kiedys byla taka
                    opinnia ze przez kilka lat budynki osiadaja i nie nalezy ukladac plytek na
                    swiezo .. choc balagan po jakims czasie wcale mi sie nie usmiecha ...
                    Wypowiedzcie sie prosze
                    • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 12.03.03, 22:42
                      Witam!
                      Jeśli chodzi o układanie glazury to nie słyszałam żadnych opinii o tym, że
                      powinno się ją kłaść dopiero po kilku latach stania budynku, spotkałam się
                      jednak z tą opinią jeśli chodzi o parkiet lub panele. Nie znaczy to jednak, że
                      nie można wykańczać w taki sposób mieszkania, bo myśląć tak to nawet nie
                      powinno się malować ścian bo tynk też może popękać z czasem. Kiedy moi rodzice
                      kupowali mieszkanie w nowo wybudowanym budynku to od razu położyli glazurę i
                      parkiet i po kilku latach nic się nie odkształciło ani nie popękało. Zresztą z
                      tego co wiem większość osób od razu kładzie podłogi i glazurę. I ja też mam tak
                      zamiar zrobić, w końcu glazura to jedna z ważniejszych rzeczy w mieszkaniu.
                      Nie wyobrażam sobie mieć łazienkę tylko pomalowaną farbą. A poza tym jak się
                      czegoś nie zrobi od razu to często się już tego w ogóle nie zrobi, a zapewne
                      kładzenie glazury czy parkietu w czasie kiedy już się mieszka jest uciążliwe ,
                      chociażby dlatego że strasznie się przy tym brudzi. W ogóle uważam, że glazura
                      i podłogi powinny być zrobione ładnie i porządnie , bo jest to rzecz która nam
                      służy przez lata, na pewno łatwiej jest wymienić meble czy zrobic w domu
                      malowanie niż skuć starą glazurę aby położyć nową.
                      A tak apropo to powiem Wam, że ostatnio byliśmy w Salonie Łazienek Koła na
                      Domaniewskiej i strasznie mi się spodobała glazura firmy Marazzi (ciekawe czy
                      jest droga?). W ogóle jest tam fajna ekspozycja łazienek,bardzo polecam.
                      Pozdrawiam.
                      Anelka
                      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 18.03.03, 18:41
                        Wiecie .. zrobilem sobie ostatnio wycieczke po 2 budowach JWC <Dabrowka
                        Wislana i Debowy Park > Musze powidziec ze technika budowalana jaka sa
                        wznoszone te budynki wyglada na calkiem solidna ... Dlatego humor mi sie
                        poprawil majac na uwadze to co wczesniej czytalem na forum :-)
          • Gość: Jacek Re: JWC - Bukowińska IP: *.cst.tpsa.pl 22.10.03, 09:43
            Wiesz co... jak tamten budynek jest ładny.....to ja mieszkam super-extra-
            residence za 3000/m.
    • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 22.03.03, 10:03
      Kurcze .. Cos was malo (tych skomputeryzowanych)Ciekawe jaka firma zapewni nam
      stele lacze ?? I ten 3 -letni okres administrowania przez JWC wydeje sie byc
      przerazajacy ..
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 25.03.03, 10:26
        Witam sąsiadów,
        Pogoda dopisuje, słoneczko świeci pieknie, a i nasza budowa ma się coraz
        lepiej, po ostatnich odwiedzinach otrzymaliśmy informacje od pracownika budowy
        że prace powinny postępować w tempie 1 kondygnacji na 2 tygodnie. Z obserwacji
        wynika że ma racje. Pan z ochrony był bardzo miły, pozwolił nam wejść na budowe
        ( oczywiście nie zbyt daleko ) i zrobiłem kilka fotek w całej okazałosci( bez
        ogrodzenia) . Co do waszych sugestii o kładzeniu glazury to z doświadczeń
        znajomych kładą odrazu i nic się nie dzieje. :-))
        AHA polecam wam jedną miłą rzecz, jak bedzie ladna pogoda przejdźcie się tam w
        dół skarpy i zobaczcie jaki tam jest klimat ( super!!!) koguty pieją, psy
        szczekają ( mamy prawdziwą wieś w centrum miasta) LOKALIZACJA NAPRAWDĘ SUPER!!!.
        Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będę mógł wam udostępnić zdjecia z budowy
        w wersji cyfrowej.
        A tym czasem pozdrawiam
        Irek i Mariola
        • windorot Re: JWC - Bukowińska 03.04.03, 10:46
          mam pytanie, zwłaszcza do osób zadowolonych z nabycia mieszkania w mokotów
          plaza. Sama kupiłam tam mieszkanko około roku temu (2 pok z aneksem) ale plany
          życiowe mi się pozmieniały i trzeba będzie stolicę opuścić. Dlatego też apeluję
          do ludzi, którzy mają znajomych co są zainteresowani wstąpieniem na moje
          miejsce w umowie (umowa jest tak napisana, że najkorzystniejszym jest
          samodzielne znalezienie nabywcy i uzyskanie zgody JW)i kupnem mieszkania. Z
          góry dzięki za wszelkie informacje.
          pozdrawiam
          Dor_W
          • Gość: mariusz Re: JWC - Bukowińska IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.03, 23:22
            Gdybyś zechciała powiedzieć coś więcej o swoim mieszkaniu. Które piętro,
            metraż, z garażem czy m.p. ? No i oczywiście cena . Chętnie na telefon 608-321
            785 .
          • Gość: ww Re: JWC - Bukowińska IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.03, 10:05
            Chętnie porozmawiam o tym mieszkanku.
            Proszę o kontakt: wald@slnet.pl
            pzdr
            • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 04.04.03, 22:21
              Jejku jakie zainteresowanie tym mieszkanie .. To moze i na 33 metrowa
              kawalerke tez sa chetni ?
              • Gość: anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 09.04.03, 10:57
                To straszne! Znowu mamy zimę i przysypie naszą budowę. Pogoda jest chyba
                przeciwko nam. Pewnie jak JW się opóźni z naszym domem to zwalą wszystko na
                długo utrzymujące się złe warunki atmosferyczne.
                Pozdrawiam.
        • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 06.04.03, 22:10
          Witam Sąsiadów!
          Jest coraz lepiej, nasz budynek widać już nawet z Puławskiej. Byliśmy w sobotę
          na budowie i rzeczywiście jest duży postęp, stoi już parter i dwa piętra. Jeśli
          będą budować w takim tempie to stan surowy otwarty będzie gdzieś we wrześniu
          lub październiku. Byle by tylko słoneczko znowu zaświeciło.
          Tak poza tym, wiecie może jaką wysokość mają mieć nasze mieszkania?
          Pozdrawiam.

• Gość: konik garbusek mieszkania nie beda bardzo wysokie IP: *.acn.waw.pl 06.04.03, 23:03
            Gość portalu: Anelka napisał(a):

> Tak poza tym, wiecie może jaką wysokość mają mieć nasze mieszkania?
            > Pozdrawiam.

Mieszkania nie beda bardzo wysokie, zaledwie 160 cm - to mieszkania
            przystosowane dla niepelnosprawnych, poruszajacych sie wylacznie na wozkach.
            • Gość: Anelka Re: mieszkania nie beda bardzo wysokie IP: *.chello.pl 07.04.03, 22:03
              Oszczędź sobie takich komentarzy jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia. Nie
              jest to śmieszne, a może być nawet dla kogoś krzywdzące.
    • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 13.04.03, 22:20
      Witam!
      Wracając wczaraj z zakupów w GM pojechaliśmy zobaczyć naszą budowę, chociaż
      mieliśmy zamiar jeździć tylko dokładnie co miesiąc aby móc widzieć większe
      postępy. Ale postępy są! Mimo że ostatnio znowu mieliśmy zimę. Pewnie za
      miesiąc będzie już stało nasze czwarte piętro.
      Pozdrawiamy przyszłych sąsiadów.
      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 16.04.03, 22:07
        No i gdzie te obiecane zdjecia z cyfrowki hmm ??
    • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 17.04.03, 14:54
      Witam Sąsiadów,
      Zapraszam wszystkich do oglądania zdjęć z budowy na Bukowińskiej.
      Na razie są tam tylko zdjęcia zrobione ostatnio ( gdyż były robione cyfrówką),
      a te obiecane mamy już wywołane ale jeszcze musze je zeskanować.
      POZDRAWIAM,
      Irek
      republika.pl/ireano/
      • Gość: marekp Re: JWC - Bukowińska IP: *.com / 10.2.1.* 17.04.03, 15:34
        hej mr d-j :)
        no niezle, niezle z ta stronka!!! nie wiedzialem, ze masz zdolnosci
        informatyczne:))
        zycze powodzenia w budowaniu/czekaniu na oddanie.

szczesliwy posiadacz 4 scian.
        marekp
    • Gość: władek Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.03, 21:03
      Czy można powierzać swoje pieniądze firmie, która od ponad 3 miesięcy zalega z
      płatnościami innym? Szanowne JW nie dość, że buduje byle jak (patrz pękające
      ściany na Grochowskiej) i bez zwracania uwagi na terminy (bagatela 15 miesięcy
      poślizgu) to jeszcze nie raczy płacić wspólnocie opłat administracyjnych za
      posiadane przez siebie mieszkania (informacja z pewnego żródła). Dlaczego nasz
      zarząd nie egzekwuje opłat od JW. na drodze sądowej? Jak nie będą nadal chcieli
      płacić to trzeba pozwać ich do sądu albo złożyć wniosek o upadłość. A nie
      czekać aż łaskawie sobie przypomną, że wiszą nam pieniądze i zapłacą.
    • Gość: julita Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 09:38
      Słyszeliście o biednych ludziach, którzy kupili mieszkania od JW. na jakiejś
      tam ulicy Aluzyjnej i muszą teraz dochodzić 2 km do przystanku, bo droga jest
      za wąska na dojazd autobusu (artykuł we wczorajszej Gazecie Wyborczej -
      Stołecznej). Fajnie - ludzie zapłacili pełno kasy za mieszkania, a teraz
      zostali na lodzie i muszą chodzić 2 km do przystanku w deszczu i mrozie. A co
      będzie jeśli JW. wybuduje Mokotów Plaza i nie zadba o infrastrukturę – co
      będziemy przez te chaszcze chodzili w deszczu do przystanku prawie 1 km. W
      końcu jeśli miasto jest zadłużone po uszy to nie wiadomo czy jakakolwiek
      arteria powstanie w ciągu najbliższych 3 lat przed tym blokiem.
      • Gość: am Re: JWC - Bukowińska IP: 193.128.25.* 25.04.03, 15:04
        ...o jakich chaszczach mówisz, gorąco zapraszam na 'budowę', przy ulicy
        Bukowińskiej i wówczas może otworzysz oczy!
        • Gość: barto Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.03, 21:05
          Cześć,

witam sąsiadów.
          Od czego zacząć? Sam nie wiem dlaczego zdecydowałem się na kupno mieszkania w
          JW, zwłaszcza czytając wcześniej wszystkie komentarze na temat tej firmy
          (zwłaszcza ludzi mieszkających na Ostrobramskiej). No ale wziąłem to ryzyko i z
          niepokojem czekam jak to wyjdzie... Ale tak to przede wszystkim lokalizacja -
          co tu dużo mówić, za tą cenę mieszkanie na Mokotowie hmmmm, ciężko to mało
          powiedziane. No i skarpa - tam już nic nie będzie budowane. No i basen, tanie
          miejsce parkingowe i tak dalej... Z drugiej strony wiem, że mieszkanie będzie
          delikatnie mówiąc trochę "niedorobione" ale i tak już to wliczyłem w cenę. Co
          do drogi - byłem w Urzędzie Gminy dowiedzieć się jaki jest plan
          zagospodarowania okolicy, no i zanim pani zdjęła kanapki z płachty papieru i
          pokazała mi jakieś stare plany minęło ze 40 min. Tu się nic nie dowiedziałem,
          jak ktoś ma jakieś dokładne informacje to zapraszam. Budowa chyba idzie w
          dobrym tempie - im też zależy na kasie i chcą to szybko zakończyć. Ciekawy
          jestem jak duży będzie basen - trudno mi było się jakoś dowiedzieć jakie będą
          dokładne wymiary itd. hehehe
          Kondycja finansowa JW - wydaje mi się, że jest niezła i mam nadzieję, że nie są
          to moje pobożne życzenia. No zobaczymy, życzmy sobie jak najmniej problemów.

Kontakt do mnie to barto4@op.pl

pozdrawiam na w/e, barto
          • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 28.04.03, 16:27
            Witam,
            Polecam nowe zdjęcia na stronie.
            aha i prosze o opinie czy Wam sie podobają.
            Pozdrawiam,
            Irek
            • Gość: Valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 28.04.03, 17:10
              zdjęcia bardzo, bardzo ... ogólnie fajna stronka :-)))
              tylko gdzie tan basen z lotu ptaka? nie mogę się doczekać
              pozdrawiam
            • Gość: lemingi Re: JWC - Bukowińska IP: *.impaq.com.pl 28.04.03, 23:28
              Gratulujemy zdolności fotoreporterskich (chyba weszliście na budowę, żeby
              zrobić te zdjęcia). Pozdrawiamy sąsiadów.
          • Gość: lemingi Re: JWC - Bukowińska IP: *.impaq.com.pl 29.04.03, 00:10
            Ja też byłam w Urzędzie Gminy, żeby sprawdzić własność działki i plan
            zagospodarowania. Właścicielem działki jest JWC i ma księgę wieczystą KW 186961
            (ta informacja kosztuje 18 zł). Plan zagospodarowania tej okolicy (można go
            oglądać za darmo) nie jest jeszcze ostatecznie zatwierdzony. Na razie wygląda
            tak, że naokoło nas są działki przeznaczone na budownictwo wielorodzinne, z
            wyjątkiem strony wschodniej - skarpy, gdzie ma być zieleń rekreacyjna. Ulica
            (Nowo)Bukowińska ma być przedłużeniem KENu i ul.Rolnej, ma mieć po dwa pasy
            ruchu w każdą stronę, na planie to 7+2+7 metrów szerokości. Do naszego domu
            dojazd będzie albo od Bukowińskiej alejką bez nazwy albo Cieszyńską, która
            powinna się z nią połączyć okrążając nasz dom od zachodu. Rzeczywiście, jest to
            prawdopodobne, że w momencie, kiedy dom będzie oddawany, to te uliczki jeszcze
            nie będą zrobione i nie będzie jak dojechać samochodem do garażu.
            Przystanki są akurat bardzo blisko, dużo mniej niż kilometr, a zresztą to
            dobrze, że dom nie stoi na przystanku. Któż chciałby mieć spaliny z autobusów
            pod oknem?
            Osobiście niepokoję się bliskością i wielkością planowanej ulicy
            Nowobukowińskiej.
            Pozdrawiam sąsiadów.
            • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 29.04.03, 13:11
              Witam,
              Co do zdjęć basenu z lotu ptaka, to jeszcze nie zeskanowałem zdjęć, ale
              obiecuje zrobić to max. szybko. Te zdjęcia które są na stronie są już robione
              aparatem cyfrowym i w związku z tym jest mi łatwiej umieszczać je w sieci.
              Jesli chodzi o drogę dwupasmową to nie widzę dużego problemu. Jeśli w
              najblizszym czasie będziecie na budowie to napewno zobaczycie nowe ogrodzenie
              obok naszego budynku. (jest to plac Mostostalu Invest, na którym ma stanąć 16
              piętrowy budynek). W pażdzierniku ubiegłego roku na targach budowlanych
              sprzedawca z MI informował nas że taka budowa ruszy w grudniu 2002, wytłumaczył
              że budynek będzie przy Al, Wilanowskiej z widokiem na skarpę :-))) jak
              zobaczyliśmy jego lokalizacje to się uśmiechneliśmy pod nosem - jaki będą mieli
              widok na skarpe mieszkańcy tego budynku, ale cóż reklama dźwignią handlu).
              Konkludując nasza lokalizacja jest najlepsza ponieważ jeśli powstanie 4 pasmowa
              trasa to i tak nasz blok będzie zabudowany budynkami ( przed naszym będzie
              również blok JWC)
              Pozdrawiam Sasiadów,
              Irek
              • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 03.05.03, 22:25
                Witamy Sąsiadów.
                Korzystając z długiego weekendu i pięknej pogody wybraliśmy się na wycieczkę
                krajoznawczą po skarpie bukowińskiej. Rzeczywiście poczuliśmy się jak na wsi,
                wokół pola i nawet rolnika spotkaliśmy. Tylko strasznie dużo śmieci, jak na
                razie skarpa przypomina bardziej wysypisko niż park lub przyjemne miejsce na
                majówkę.
                Nie wiemy jak u was, ale nasze piętro już prawie stoi,nad naszym pszyszłym
                mieszkankiem jest juz nawet sufit.
                Od dwóch miesięcy czekamy aż Mostostal Invest uruchomi swoją stronę internetową
                aby sie coś więcej dowiedzieć o powstającej obok nas inwestycji. Gdy KEN
                zostanie przedłużona przynajmniej ich budynek odizoluje nas od hałasu.
                Co do zdjęć z budowy to są bardzo fajne i cieszymy się już na kolejne.
                Pozdrawiamy.
                Mike i Anelka
                • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 03.05.03, 22:31
                  Juz dajcie spokoj z tym halasem .. Kto szuka ciszy to powinien wybudowac sobie
                  domek na wsi ..W miescie chyba najglosniesze sa tramwaje a beda jezdzic nie
                  daleko przeciez ..Mnie bardziej marwi ze okno przy kuchni w mojej kawalerce
                  wyglada bardzo male i mam nadzieje ze beda uchylno-rozwierane a nie jak pisza
                  w umowie <lub rozwierane > bo wtedy to bedzie bez sensu i od razu bede musial
                  je wymienic
                  • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 05.05.03, 09:17
                    Witam,
                    Chciałbym sprostować informacje o nowej inwestycji . Nie będzie to Mostostal
                    Invest. Dzwoniłem do nich i powiedzieli że wstrzymali tą inwestycje, więc
                    pewnie budowę koło naszego budynku zaczeła inna firma. Wiem że ma to być
                    budynek 16 piętrowy.
                    Aha a tym że będą tramwaje wcale się nie martw , przecież będą stosunkowo
                    daleko.
                    Pozdrawiam
                    Irek
                    • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 05.05.03, 23:08
                      Witam,
                      Ciekawe zatem jaka firma będzie budować obok nas, może Catalina? Mają w planach
                      inwestycję o nazwie Mokotów Plaza.
                      A co do okien, to na pewno nie będą zbyt duże,będą takie jak w każdej innej
                      inwestycji JW, ale za to do ich udekorowania będzie potrzebne o wiele mniej
                      firanek.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 06.05.03, 20:05
                        Nie matwie sie o tramwaje ale tak naprawde to one chalasuja najbardziej ..A
                        firanek nie lubie :-) Zbieraja kurz
                        • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 06.05.03, 22:44
                          ...ale za to dzięki nim mieszkanie staje sie piękne i przytulne, a kurz się
                          spiera podczas prania.
                          • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 06.05.03, 22:51
                            Witam,
                            Czy w naszym budynku planowane jest podłączenie kablówki? Bo myślę, że po tym
                            jak już w kablówkach nie ma żadnych sensownych stacji zachodnich(chodzi mi
                            głównie o programy niemieckie)to może warto by było gdybysmy mieli antenę
                            zbiorczą na dachu.
                            Pozdrawiam.
                          • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 06.05.03, 23:01
                            Yes yes :-) To bedziesz wpadac do mnie poprac ? hehe Popieram twoje zdanie z
                            kablowka Nie ma teraz w niej nic to ogladanie .. ALE MOZE BYC INTRENET ! wiec
                            zobaczymy ... W starych blokach byly anteny zbiorcze ktorej kiedys ( tak jak w
                            bloku w ktorym mieszkam obecnie 0 spoldzienie zamienily na podstawowy pakiet w
                            kablowkach za darmo dla lokatorow za to ze kablowka moga wejsc na blok i
                            korzystac z jego infastruktury
                            • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 09.05.03, 20:03
                              Z tym praniem to musiałabym się zastanowić...chociaż jeśli sąsiad okaże się
                              miły ...:-) Chętnie zaś służę przy doborze odpowiedniej dekoracji.
                              A co do anteny to chodzi mi o satelitarną, ale ponieważ jestem tylko blondynką,
                              więc nie wiem czy dało by się posiadać i antenę i kablówkę. Problemem
                              technicznym może być duży rozmiar budynku, a ponieważ naprzeciwko będzie też
                              budynek więc raczej sobie nie postawię anteny na balkonie i raczej trudno by
                              było zainstalować sobie własną antenę na dachu i spuścić kabel 9 pięter w dół.
                              A ja tak bardzo chciałabym mieć telewizję niemiecką.
                              Pozdrawiam.
                              • Gość: Tomek Re: JWC - Bukowińska IP: *.ssmb.com 14.05.03, 17:11
                                O kablówke bym się nie martwił - obecnie w nowym budownictwie to standard.
                                Operatorzy będą się zabijali aby zaistnieć w naszy budynku.

pozdrawiam
                                Tomek 5 piętro
                                • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 15.05.03, 22:51
                                  Ja się o kablówkę nie martwię, na pewno będzie. Chodzio to, że uważam iż przy
                                  obecnej beznadziejnej ofercie programowej UPC czy Aster City fajniej by było,
                                  gdyby była zbiorcza antena satelitarna na dachu (dzięki temu będzie można
                                  odbierać programy których już chyba nigdy w kablówkach nie będzie ze względu na
                                  jakąś głupią ustawę.
                                  Zresztą chyba już nie ma sensu pisać na ten temat, jak będzie bliżej końca
                                  inwestycji będzie można wrócić do tematu.
                                  Jak na razie patrzmy jak nasz budynek rośnie...
                                  Pozdrawiam.
                                  • Gość: fan JW Re: JWC - Bukowińska IP: 193.109.127.* 16.05.03, 09:25

> Ja się o kablówkę nie martwię, na pewno będzie. Chodzio to, że uważam iż przy
                                    > obecnej beznadziejnej ofercie programowej UPC czy Aster City fajniej by było,
                                    > gdyby była zbiorcza antena satelitarna na dachu (dzięki temu będzie można
                                    > odbierać programy których już chyba nigdy w kablówkach nie będzie ze względu
                                    na
                                    >
                                    > jakąś głupią ustawę.
                                    > Zresztą chyba już nie ma sensu pisać na ten temat, jak będzie bliżej końca
                                    > inwestycji będzie można wrócić do tematu.
                                    > Jak na razie patrzmy jak nasz budynek rośnie...
                                    > Pozdrawiam.

Jaki koniec inwestycji?!?!? Jaka kablowka?!?!
                                    W JWC mozesz co najwyzej miec koniec swoich oszczednosci!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              • Gość: antyDM Re: JWC - Bukowińska IP: 193.109.127.* 16.05.03, 09:24

> Z tym praniem to musiałabym się zastanowić...chociaż jeśli sąsiad okaże się
                                > miły ...:-) Chętnie zaś służę przy doborze odpowiedniej dekoracji.
                                > A co do anteny to chodzi mi o satelitarną, ale ponieważ jestem tylko
                                blondynką,
                                >
                                > więc nie wiem czy dało by się posiadać i antenę i kablówkę. Problemem
                                > technicznym może być duży rozmiar budynku, a ponieważ naprzeciwko będzie też
                                > budynek więc raczej sobie nie postawię anteny na balkonie i raczej trudno by
                                > było zainstalować sobie własną antenę na dachu i spuścić kabel 9 pięter w
                                dół.
                                > A ja tak bardzo chciałabym mieć telewizję niemiecką.

TO WON DO NIEMIEC!!!!!!!!!!!!!!
                                > Pozdrawiam.
                                • Gość: tadam !! Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 19.05.03, 23:57
                                  witam szanownych sasiadow !!!

bylek ok. 2 tygodnie temu w biurze JWC w Landzie i pytalem jaki jest realny
                                  termin oddania MK. pracownik JWC oswiadczyl iz jest to przelom marca i kwietnia
                                  2004.

czy nie odnosicie wrazenia, iz budynek przedstawiony na prospekcie (ktory
                                  zapewne acie) i na rysunku na stronie JWC wydaje sie znacznie wiekszy niz w
                                  rzeczywistosci. te 2 skrzydla wydawaly sie byc w wiekszej odleglosci niz sa
                                  rzeczywiscie. troche jestem przerazony ze bedziemy zagladac sobie w okna.

pozdrawiam
                                  tadam !!
        • Gość: m Re: JWC - Bukowińska IP: *.gallery.devs.futuro.pl 23.09.03, 10:16
          jakie chaszcze i jaki kilometr?
    • Gość: xxx Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 20.05.03, 00:11
      moge tylko powspolczuc............ odbior zapewne nie wczesniej niz 2007 rok
      :-(((((((((((((((
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 20.05.03, 10:52
        Witam,
        Wczoraj bylismy na budowie....i informuje, ze wlasnie powstaje szosta
        kondygnacja, a od dolu juz wypelniaja ceglami sciany zewnetrzne.
        niedlugo zrobie fotki...
        pozdrawiamy,
        Irek i Mariola
        • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 20.05.03, 19:34
          Wiem :-) Bylem dzis na rowerze :-) kondygnacja to moja hehe
          • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 21.05.03, 14:27
            wiec chyba bdziemy siadami:-))
            • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 22.05.03, 20:08
              Tak ? Tez macie nie 6 pietrze ? To zapewne bedziemy hehe
    • Gość: xyz Re: JWC - Bukowińska IP: 213.77.90.* 22.05.03, 21:56
      Jeśli to kogoś interesuje to od wczoraj w Sądzie Upadłościowym leży wniosek o
      upadłość JW Construction Holding SA. Oczywiście z powodu zaległości w zapłacie
      rachunków
    • Gość: Speedway Jak dobrze mieć sąsiada... IP: 195.245.217.* 23.05.03, 11:05
      Witam miłe sąsiedztwo!
      Przyznaje, że dopiero dziś dzięki publikacji w GW pt."Jak dobrze mieć sąsiada",
      trafiłem na to forum. Nie spodziewałem się wcześniej, że takie
      stowarzyszenia "wirtualnych" mieszkańców mogą mieć miejsce. Fakt - internet
      jest wielki.
      Tym milej było mi zobaczyć wątek dotyczący NASZEJ inwestycji!!!
      Tak jak Wy oglądam, podjeżdżam niby przy okazji, martwię się szybkością prac...
      Do tej pory były to w sumie moje jedyne zmartwienia. (Samodzielna aranżacja
      rozkładu ścian i wszystkie kontakty z JWC przebiegały ok. Nawet ostatnio
      pozytywnie rozpatrzono moje podanie dotyczące rolet...) Po przeczytaniu Waszych
      wypowiedzi parę ciemniejszych chmurek wkradło się jednak na moje błękitne
      niebo. I nie chodzi mi tu oczywiście o wypowiedzi abnegatów czy wręcz czubów, a
      o głosy żywo interesujących się sprawą.
      Ja tam jestem entuzjastą i wierzę, że wszelkie obawy( Nowobukowińska, jakość
      JWC, ..., ...) wynikają z oczekiwania i - bez urazy - nudy...
      W każdym razie teraz pode mną mieszka takie babsko, że może być tylko lepiej!
      A takich sąsiadów jak Wy biorę w ciemno!

Pozdrawiam

P.S. IREANO GOSPODARZEM DOMU PRZY BUKOWIŃSKIEJ!!!
      • Gość: tadam !! Re: Jak dobrze mieć sąsiada... IP: *.chello.pl 23.05.03, 17:38
        czolem speedway !

ostatni termin oddania jaki slyszalem to kwiecien 2004

pozdro.

• Gość: biu Re: Jak dobrze mieć sąsiada... IP: *.client.comcast.net 09.07.03, 02:26
        Czesc Speedway. Wspominales o roletach. Moze moglbys powiedziec cos wiecej. Ja
        bede mieszkal na parterze, byc moze rolety by mi sie tez przydaly. Dzieki
        Pozdrawiam wszystkich sasiadow
    • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 02.06.03, 16:00
      Witam Sasiadów,
      Chcialbym sie z Wami podzieli kilkoma informacjami które uzyskalem.
      1. Budowa postepuje w tempie zadawalajacym - aktualnie sa wylewane stropy 6
      kondygnacji.(srednio 2 kondygnacje na miesiac)
      2. Jak sie dowiedzialem prace na budowie sa kontrolowane przez inspektora
      nadzoru budowlanego bardzo czesto, i ostatnio doszlo nawet do tego ze murarze
      musieli burzyc sciane i budowac na nowo. Az mi sie wierzyc nie chcialo ale po
      chwili rozmowy wszystko sie wyjasnilo. A wiec informuje sasiadow ze w naszym
      budynku bedzie mieszkala bardzo wazna osoba zycia publicznego!!!!!! Zdradze Wam
      tylko ze czesto przyjezdza sluzbowa Lancia. Po uzyskaniu takich informacji
      chyba mozemy byc spokojni co do terminowosci oddania mieszkan.
      3. Pewnie zauwazyliscie reklamy inwestycji Mokotów Plaza II, oczywiscie szybko
      sprawdzilem co tam sie bedzie budowalo.....wiec bedzie to blok 14 p, kaskadowo
      do 7 p, cena mieszkania od 3000 do 3900 za m2, te drozsze z widokiem na skarpe,
      caly blok bedzie mial okolo 450 mieszkan, rozpoczecie budowy pod koniec roku a
      planowane oddanie pod koniec 2005.
      4. I w koncu chyba najwazniejsza wiadomosc, udalo nam sie zrobic zdjecia w
      srodku budynku (min. basen), a wiec zapraszamy na nasza strone i zyczymy milego
      sciagania zdjec.
      Pozdrawiamy,
      Irek I Mariola
      • Gość: ABC Re: JWC - Bukowińska IP: *.se.com.pl / 10.0.11.* 02.06.03, 16:14
        Jaki jest adres Waszej strony jeżeli można spytać???

Pozdrawiam
        Ania
        • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 02.06.03, 16:31
          republika.pl/ireano/
          • Gość: tadam!! Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 02.06.03, 22:35
            fajne fotki. dzieki !!!
          • Gość: brasil Re: JWC - Bukowińska IP: *.toya.net.pl 16.07.04, 18:29
            Witam serdecznie,
            Zwracam sie do Panstwa z pytaniem czy odpowiada Państwu kolorystyka elewacji
            budynku Plaza I (gdyby miala wygladac tak jak na
            folderze i wizualizacji... te turskusy i pomarancze :( sa troche nie bardzo
            raczej...). Prosze o wyrażenie opinii w tej kwestii oraz ewentualne propozycje
            dotyczące zmiany tego projektu. Moze moglibysmy miec na to wplyw??
            oczekujac na Państwa odpowiedz serdecznie pozdrawiam!

brasil (Plazowicz II :)

Jako przyszly wlasciciel mieszkania w Plaza II uwazam, iz jak najbardziej
            nalezy popierac Plaze I (bo juz slyszalem, ze te budynki maja byc w jednolitej
            kolorystyce! Wiec jak Plaza I odpusci i da sobie pomalowac "turkusy i
            pomarancze" to my (Plaza II) bedziemy rowniez na to skazani... Pytalem czy tego
            rodzju zmiana jest w ogole mozliwa. Z odpowiedzi dostyc niejednoznacznej
            wywnioskowale,ze tak. zatem kamon! :)
            Pozdrawiam!
      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 03.06.03, 21:05
        Dzieki za super zdejcia i super informacje :-) Co prawda nie moge rozpoznac
        ktore to z basenem ale informacja o waznej osobie dodaje otuchy znajac sposoby
        myslenia i uklady w tym kraju Juz sie ciesze ze bedzie wszystko OK :-)
        • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 04.06.03, 00:11
          Dzięki za wspaniałe fotki i optymistyczne informacje. Ciekawe jak znana osoba
          będzie naszym sąsiadem?
          Pozdrawiam.
          • Gość: Docent Re: JWC - Bukowińska IP: *.impaq.com.pl 05.06.03, 15:31
            Witam serdecznie,
            Zdradzę Wam w tajemnicy że tą wpływową osobą jest sam Towarzysz Winnicki!
            Pozdrawiam wszystkich,

Docent Furman

> Ciekawe jak znana osoba
            > będzie naszym sąsiadem?
            > Pozdrawiam.
            • Gość: Magic Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: 212.244.167.* 17.07.03, 11:26
              Witam na forum, wygląda na to że wątek samej ulicy Bukowińskiej robi się zbyt
              ogólny - pojawia się Mokotów Plaza II! Czy ktoś z Was jest może już
              zaangażowany w tą inwestycję albo ją rozważa?
              • Gość: Agnieszka@Andrzej Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: *.client.comcast.net 20.07.03, 04:27
                Witam! Wlasnie mamy zarezerwowane mieszkanko 37m2 w MP2 i zastanawiamy sie nad
                podpisaniem umowy. Pozdrawiamy
                Agnieszka@Andrzej
                • Gość: Zbyszek&Agnieszka Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.07.03, 21:53
                  My podpisaliśmy umowę na nasze 35m2 na 5 pietrze w dniu 27/07/03 z przemiłą
                  Panią A.K. Wybrała nam fajną lokalizację.
                  Szukamy sąsiadów którzy będą z nami śledzić losy naszych ,,posiadłości''
                  Mamy pytanie czy ktoś zna kondycję finansową JW.
                  Czy nie zbankrutuje przez 2,5 roku które są dla nas bardzo ważne

AZK
                  • Gość: piotr Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.03, 12:24
                    Jeśli Cię to interesuje to Rzeczpospolita i GW napisały, że w maju złożono do
                    Sądu wniosek o upadłość JW Construction bo nie płaciło przez kilka miesięcy
                    kontrahentowi i mimo kilku monitów, zapłaciło dopiero, kiedy wniosek leżał już
                    w Sądzie. Kiedy zapłaciło wniosek o upadłość wycofano, ale pytania o kondycję
                    finansową JW pozostały. Bo jeśli ktoś nie ma kilkudziesięciu tysięcy na zaległe
                    faktury to gdzie ma tą kasę?
              • Gość: Kasia i Maciek Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: 212.244.167.* 23.07.03, 11:55
                W tym tygodniu mamy podpisać umowę na mieszkanie "Skarpa-3". Ponieważ to FORUM
                rozbudowało się bardzo mam propozycję żebyśmy założyli swoje własne dotyczące
                MPII. Niestety jeszcze tego nie robiłam więc czekam na ochotnika.
                Pozdrawiamy wszystkich naszych przyszłych sąsiadów.
                Kasia i Maciek
                • Gość: Aga Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.07.03, 19:29
                  Zakupiliśmy mieszkanie na Bukowińskiej ,, Plaza II"" to podobno to samo co
                  Skarpa III. Miesiąc czekamy na odebranie umowy. Tłumaczą że w biurze są
                  urlopy. Nie polecam podpisania umowy z panią Agnieszka Kachal. Pani bardzo
                  miła ale jest nie lubiana przez Panie z JW i jak tylko usłysza jej nazwisko to
                  zaczynają się teksty,, ach ta Kachal co ona nawygadywała".
                • Gość: Zbyszek&Agnieszka Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 30.07.03, 21:55
                  Jesteśmy za utorzeniem nowego wątku MPII
                  • Gość: ZIo Re: JWC - Bukowińska - MPII IP: 195.245.217.* 31.07.03, 13:21
                    Gość portalu: Zbyszek&Agnieszka napisał(a):

> Jesteśmy za utorzeniem nowego wątku MPII

Ja jestem zdecydowanie, kategorycznie przeciw!!!
                    Macie jakiś problem?
                    Chcecie mieć stworzone forum to je zwyczajnie stwórzcie...
      • dypsoman Re: JWC - Bukowińska 04.06.03, 12:51
        Czy ten basen przedstawiają zdjęcia 100-0027, 100-0028 i 100-0050? Jak tak to
        opisz trochę wielkość tego basenu. Jestem bardzo ciekawy orientacyjnych
        wymiarów. Na tych zdjęciach wygląda to jak taka mała sadzawka w parku z wodą
        góra do pasa.
        Pozdrawiam
        • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 04.06.03, 13:40
          Witam,
          Jesli chodzi o basen o faktycznie nie jest zbyt gleboki, moze 150 cm, dlugosc
          basenu na moje oko to ok. 15-18 metrow.
          Pozdrawiam,
          Irek
          aha co do znanej osoby to jest to "ktos" z sejmu, zreszta juz nie "dlugo"
          poznacie go sami
          • Gość: Speedway Re: JWC - Bukowińska IP: 195.245.217.* 17.06.03, 12:47
            Zupełnie spokojny byłbym, gdyby się okazało, że tą znaną osobą z sejmu jest B.
            Blida... Skądinąd prezes JW Construction Holding S.A.................
            Pozdraviam wsiech !
            • Gość: BB Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 17.06.03, 14:56
              Pani Barbara Blida jest prezesem JW Construction Sp. z o.o. /czyli firmy
              wykonawczej, budowlanej/ natomiast prezesem JW Construction Holding
              SA /dewelopera, inwestora/ pan Ryszard Matkowski. Tak gwoli jasności.
        • uli13 Re: JWC - Bukowińska 17.02.05, 10:13
          Witam wszystkich serdecznie,

Szczesliwie po dwoch dniach udalo mi sie dodzwonic do Pana Szwarca.
          Witam Sasiadow,
          Nazwa ulicy ma byc ustalona do konca tego miesiaca podobno, przewidywany adres
          to ul. Bukowińska 8 lub Bukowińska 13.
          Kolejna informacja odnośnie skrzynek pocztowych to powinny być założone do I
          polowy marca.
          I ostatnie info. dot. naszych ukochanych wind - "susza sie" i panowie
          specjalisci oceniaja ze jak wszystko dobrze pojdzie to juz jutro beda czynne (w
          co watpie).
          Pozdrawiam wszystkich serdecznie
    • dypsoman Re: JWC - Bukowińska 17.06.03, 15:39
      Witam.

Byłem dzisiaj na budowie. W tej chili przygotowują szalunki pod wylanie stropu
      zamykającego 9 kondygnację. Liczę łącznie z poziomem sklepików i pawilonów
      usługowych.

Pozdrawiam
      PS. Czy nad tymi sklepami będzie parter, czu od razu pierwsze piętro? Napiszcie
      proszę jak ktoś z Was wie.
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 18.06.03, 09:16
        Witam,
        parter bdzie nad basenem bo tam bdzie wejscie do klatek schodowych.Wydaje mi si
        po ostatnich odwiedzinach na budowie ze tempo prac przyspieszylo.
        Oby tak dalej,
        Co do naszego znanego sasiada to niestety nie trafiliscie....
        moze zrobimy konkurs???
        Kto zgadnie kim jest znana osoba ktora bedzie mieszkala w naszym budynku?
        Zapraszam do zabawy, a zwyciezca wykpie si jako pierwszy w basenie:-)))))
        Pozdrawiam sasiadow
        Irek
        • dypsoman Re: JWC - Bukowińska 18.06.03, 14:44
          Witam.

Irku, podaj choć trochę danych, które pomogą zidentyfikować tę osobę (partia
          polityczna, poseł, senator, minister itp.).

Pozdrawiam
          Tomek
          gg 1471243
          • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 18.06.03, 16:19
            moze nie bede zdradzal opcji politycznej, prosze o propozycje ....
            bedzie ciekawiej, powiem tylko ze nosi okulary
            • Gość: Speedway Re: JWC - Bukowińska IP: 195.245.217.* 20.06.03, 12:12
              Jest 19.06. Siedzę (nie wiedzieć czemu...) w pracy, kiedy wszyscy "leżą nad
              jeziorkiem". Oczywiście nudzę się setnie, więc postanowiłem wynotować co
              bardziej popularnych posłów i senatorów zasuwających w okularach...
              Oto oni:
              M.Borowski, A.Celiński, L.Dorn, P.Gadzinowski, J.Hausner, A.Jakubowska,
              W.Kaczmarek, R.Kalisz, M.Kamiński, E.Kłopotek, B.Komorowski, G.Kurczuk,
              T.Nałęcz, J.Piechota, M.Piłka, M.Pol, J.Rokita, A.Szejnfeld, M.Tober, Z.Ziobro,
              J.Zych, K.Kutz, E. Wittbrodt i (o zgrozo!!!) M.Giertych, J.Głowa, D.Grabowski,
              M.Łapiński, B.Pęk, P.Smolana, H.Dzido...
              Ja stawiam na Toberka, choć taki cwaniak pewnie już w Wilanowie się czegoś
              dochrapał.
              Jeśli nazwisko naszego sąsiada znajduje się wśród w/w, proszę Ireano o
              zacieśnienie magicznego kręgu.....
              Pozdrawiam "długoweekendowiczów" czyli leniuchów.
              • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 23.06.03, 09:16
                Gość portalu: Speedway napisał(a):

> Jest 19.06. Siedzę (nie wiedzieć czemu...) w pracy, kiedy wszyscy "leżą nad
                > jeziorkiem". Oczywiście nudzę się setnie, więc postanowiłem wynotować co
                > bardziej popularnych posłów i senatorów zasuwających w okularach...
                > Oto oni:
                > M.Borowski, A.Celiński, L.Dorn, P.Gadzinowski, J.Hausner, A.Jakubowska,
                > W.Kaczmarek, R.Kalisz, M.Kamiński, E.Kłopotek, B.Komorowski, G.Kurczuk,
                > T.Nałęcz, J.Piechota, M.Piłka, M.Pol, J.Rokita, A.Szejnfeld, M.Tober,
                Z.Ziobro,
                >
                > J.Zych, K.Kutz, E. Wittbrodt i (o zgrozo!!!) M.Giertych, J.Głowa,
                D.Grabowski,
                > M.Łapiński, B.Pęk, P.Smolana, H.Dzido...
                > Ja stawiam na Toberka, choć taki cwaniak pewnie już w Wilanowie się czegoś
                > dochrapał.
                > Jeśli nazwisko naszego sąsiada znajduje się wśród w/w, proszę Ireano o
                > zacieśnienie magicznego kręgu.....
                > Pozdrawiam "długoweekendowiczów" czyli leniuchów.

W odpowiedzi na Twoje propozycje ..... w zestawie tychnazwisk znalazl sie nasz
                przyszly sasiad, dla podpowiedzi dodam ze nie jest to (o zgrozo pan Tober) ale
                osoba tejsamej plci.
                Pozdrawiam sasiadow
                Irek
              • Gość: Valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 25.06.03, 14:19
              • Gość: Valetta Re: JWC - Bukowińska IP: *.crowley.pl 25.06.03, 14:20
                Gość portalu: Speedway napisał(a):

> Jest 19.06. Siedzę (nie wiedzieć czemu...) w pracy, kiedy wszyscy "leżą nad
                > jeziorkiem". Oczywiście nudzę się setnie, więc postanowiłem wynotować co
                > bardziej popularnych posłów i senatorów zasuwających w okularach...
                > Oto oni:
                > M.Borowski, A.Celiński, L.Dorn, P.Gadzinowski, J.Hausner, A.Jakubowska,
                > W.Kaczmarek, R.Kalisz, M.Kamiński, E.Kłopotek, B.Komorowski, G.Kurczuk,
                > T.Nałęcz, J.Piechota, M.Piłka, M.Pol, J.Rokita, A.Szejnfeld, M.Tober,
                Z.Ziobro,
                >
                > J.Zych, K.Kutz, E. Wittbrodt i (o zgrozo!!!) M.Giertych, J.Głowa,
                D.Grabowski,
                > M.Łapiński, B.Pęk, P.Smolana, H.Dzido...
                > Ja stawiam na Toberka, choć taki cwaniak pewnie już w Wilanowie się czegoś
                > dochrapał.
                > Jeśli nazwisko naszego sąsiada znajduje się wśród w/w, proszę Ireano o
                > zacieśnienie magicznego kręgu.....
                > Pozdrawiam "długoweekendowiczów" czyli leniuchów.

TO TEN PIERWSZY !!!!!!!!!
    • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 20.06.03, 09:13
      No co jest ? Forum zamarlo ? Nikt nie narzeka na JWC ? Nikt nie pisze o
      postepach prac ? Widzicie juz swoja chalupke troche ? Bo moje pietro juz
      stoi ..:-)
    • Gość: r.ochódzka Re: JWC - Bukowińska IP: 80.51.41.* 25.06.03, 11:19
      niezłe forum. napewno będzie wam się fajnie mieszkać i faktycznie "ireano" na
      gospodarza domu ;-))). ja się w tej chwili zastanawiam, czy podpisać umowę na
      mieszkanie w kolejnym etapie inwestycji na bukowińskiej. praktycznie się
      zdecydowałam (ta lokalizacja!). jakie doświadczenia? czego sie wystrzegać w
      umowie, jakie punkty zmienić? cenna będzie każda dobra rada.
      dzięki, pozdrawiam
      • Gość: ireano Re: JWC - Bukowińska IP: 195.94.206.* 26.06.03, 09:10
        Witam Sasiadow,
        Jako obwolany gospodarz domu oglaszam ze po dosc szybkim pojedynku zwyciezyla
        Valetta, wiec powoli mozesz sie szukac odpowiedniego stroju do kapieli w naszym
        baseniku.
        Szukam ochotników do oficjalnego zorganizowania powy|szej imprezy.
        Pozdrawiam,
        Irek

Co do rad odnosnie umowy jest jedna moze dwie
        1. badz twarda
        2. nie przejmuj sie roznymi wypowiedziami na roznych watkach
        • Gość: ma Re: JWC - Bukowińska IP: 193.128.25.* 27.06.03, 10:18
          no właśnie grunt to się za bardzo nie przejmować złośliwymi wypowiedziami na
          temat JWC, oczywiście znajdzie się sytuacje kóre do końca nam mogą
          nieodpowiadać, ale nie dajmy się zwariować ;-)
          gorąco pozdrawiam Wszystkich przyszłych sąsiadów i również tych, którzy
          zamierzają do nas dołączyć w kolejnej inwestycji przy Bukowińskiej,
          ma
    • Gość: Ofelia Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 28.06.03, 11:30
      Od dłuższego czas czytam Wasze konwersacje. Ostatnie te dotyczące kto będzie
      naszym sąsiadem podobały mi się najbardziej.Gratuluje osobie która odgadła , a
      jednocześnie zgłaszam propozycje Pana Marszałka Borowskiego na Przewodniczącego
      Komitetu Blokowego.Sprawdził się w sejmie to i pewnie u nas sobie poradzi.
      Czekam na poparcie mojej propozycji.
      • Gość: Jedrek Re: JWC - Bukowińska IP: *.acn.waw.pl 30.06.03, 22:40
        A ja myslalem ze na forum nic sie nie dzieje bo ciagle ten sam wpis i ten
        sam .. ale dupa ze mnie bo wpisow jest tyle ze powinienem otworzyc druga
        strone a tego nie zrobilem 9 pieter juz stoi Zagladam tam czasami na rowerze
        hehe Fajnie ze ktos wazny bedzie tam mieszkal to moze malo spartola i nie
        spoznia sie z termninem oddania bo mi sie spieszy :-) Pozdrawiam wszystkich A
        tym gospodarzem domu to przesadzacie kolesie .. Nie na gospodarza tylko na
        przewodniczacego wspolnoty mieszkaniowej jaka powstnie po 3 latach ...A to
        bedzie wielka chawira :-))
        • Gość: Jaga Re: JWC - Bukowińska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 00:44
          Witam sasiadow!
          Wlasnie trafilam na forum i bardzo sie ciesze, ze jest!
          Kolo naszego bloku jezdze codziennie do pracy, moge patrzec jak rosnie. Moje
          pietro juz zbudowane!
          Jestem teraz na etapie dokupywania komorki i aranzacji wnetrza. Czy ktos
          orientuje sie, ile teraz trwa zatwierdzenie projektu i u kogo najlepiej
          podpisac aneks do umowy? Pani, ktora sie tym zajmuje jest przerazliwie
          niekompetentna...
          pozdrawiam serdecznie
          Jaga
          • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 07.07.03, 21:23
            Witam Sąsiadów.
            Jakoś spokojnie na naszym forum, pewnie wszyscy wyjechali na wakacje. Trzeba
            teraz wypocząć na urlopie ponieważ w przyszłym roku pewnie urlopy będziemy
            przeznaczać na urządzanie się. A to już tylko rok...A nasz budynek rośnie chyba
            w zadawalającym tempie. Według naszych obliczeń powinni wybudować ostatnie
            piętro na przełomie sierpnia i września, zaś cegłowanie powinni zakończyć
            gdzieś w październiku...ale może uda się szybciej. Tak a propos to co określa
            się tak dokładnie stanem surowym otwartym?
            Jeśli chodzi o zmiany w ukladzie i zakup komórki, to ja napisałam pismo w tej
            sprawie do prezesa JWC 9 maja 2002 , zaś aneks do umowy podpisałam 3
            października 2002, trwało to więc dość długo, ale może teraz da się to załatwić
            szybiej.
            Na koniec jeszcze jedno pytanko, wiecie może jaką dokładnie wysokość będą miały
            nasze mieszkanka (już o to pytałam ale nikt nie odpowiedział)?
            Pozdrawiam przyszłych sąsiadów i życzę dużo słońca.
            • dypsoman Re: JWC - Bukowińska 09.07.03, 11:03
              Witam.

Stanem surowym otwartym określa się cały budynek ze wszystkimi ścianami
              (łącznie z wewnętrznymi), bez wykończenia dachu - jest tylko papa lub inny
              materiał zabezpieczający przed deszczem. Nie ma okien, drzwi, instalacji wodno-
              kanalizacyjnej, elektrycznej, gazowej itp. Po prostu same mury. Niekiedy (przy
              dużych budynkach) zaczyna się instalację mediów jeszcze przed zbudowaniem
              ostatnich pieter, ale nie wiem od czego to zależy. Wiem tylko, że budynek musi
              swoje odstać przed montażem okien i drzwi, ale ile czasu, to też nie wiem.

Bardzo dobre pytanie o wysokość mieszkań. Może ktoś wie?

Pozdrawiam Tomek
              gg 1471243
              • Gość: Speedway Re: JWC - Bukowińska IP: 195.245.217.* 09.07.03, 13:15
                Wydaje mi się (podkreślam - wydaje!), że mieszkania będa miały 250 cm.
                wysokości... Sprawdzę to w domu i szybciutko napiszę. Pa
                • Gość: Anelka Re: JWC - Bukowińska IP: *.chello.pl 09.07.03, 22:19
                  Miejmy nadzieję że będą choć odrobinkę wyższe...