IP: *.111.208.202.chello.no 25.03.06, 11:33
jestem zainteresowany ta oto inwestycja: www.sabe.com.pl/sienna_gl.php
niewiele znalazlem na ten temat na forum (ponoc +). czy znajda sie osoby na
forum ktore juz kupily mieszkanie? jestem zainteresowany wszelakimi szczegolami.

dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Sienna IP: *.111.208.202.chello.no 26.03.06, 15:51
      bump.

nikt?
    • Gość: adiadi Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:34
      ja kupiłem co cię interesuje
      aktualne zdjęcia - img96.imageshack.us/gal.php?g=sienna25030016or.jpg
    • Gość: adiadi Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:37
      Byłem w sobotę przed 10:00 i już się robota kręciła, mam też zdjęcia ze stycznia
      i widać dość spory postęp w budowie
      • Gość: gosc Re: Sienna IP: *.111.208.202.chello.no 27.03.06, 17:59
        dziekuje Ci bardzo za odpowiedz, o fotkach nie wspominajac!:)

mieszkalem na woli kilka lat, lecz obecnie przebywam poza granicami polski, wie
        c nie moge wszystkiego posprawdzac osobiscie.

mam nastepujace pytania:
        1.) kiedy podpisales umowe i ile zaplaciles za metr? czy wiesz moze czy ceny ob
        ecnie poszly w gore? jak wyglada sprawa z terminami wplat (tzn. jakie kwoty i
        kiedy)?

2.) jakie masz wrazenia/doswiadczenia odnosnie developera/osob z ktoryni miales
        do czynienia? sprawdzales/slyszales cokolwiek o jakosci wykonczenia innych
        budowli tego dewelopera?

3.) jak juz mowielm, mieszkalem na woli kilka lat. niemniej akurat tej okolicy
        nie znam zbyt dobrze. jakie sa twoje wrazenia? czy masz jakiekolwiek info
        odnosnie przyszlych inwestycji w tej okolicy ktore by zmienily oblicze tej
        czesci wawy?

4.) na jak dlugi okres mozna zarezerwowac mieszkanie oraz czy wiaze sie to z
        dodatkowymi oplatami?

5.) brales pod uwage inne, podobne (cenowo) inwestycje i dlaczego wybrales
        wlasnie ta?

6.) czy moglbys podac namiary (tel./mail) osoby z ktora zalatwiales formalnosci
        abym mogl sie z ta osoba skontaktowac osobiscie?

7.) jak juz wspominalem nie mieszkam obecnie w polsce - nie moge sobie tez
        pozwolic na dluzszy przyjazd (max. 2 - 3 tygodnie). ile czasu trzeba przeznaczyc
        na wszelakie formalnoscie OPROCZ tych zwiazanych z kredytem bankowym
        (rozpatrzenie wniosku przez bank ponoc trwa 1 - 2 tyg.)

gdybys mial wiecej fotek z tej okolicy, bylbym bardzo wdzieczny.

pozdrawiam serdecznie. moj mail: korowiow@gmail.com
        • Gość: bioracy kredyt Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:17
          1-2 tygodnie? zapomnij, mamy niekwestionowana zdolnosc kredytowa, budowa ma 70%
          zaawansowania i bedzie dobrze jak w miesiac sie bank wyrobi
          jaki bank? nordea a w ing-u to chyba juz o nas zapomnieli;)
        • Gość: adiadi Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:14
          ad.1 z tego co widzę to ceny są stałe i podane na ich stronie - strona za każdym
          razem jest uaktualniana (zarówno co do dostępności lokali, jak i ich ceny).
          Raczej nie poszły w górę, jeżli już to nieznacznie - i tak są wysokie.
          Pierwsze wpłaty (tak na oko 60% jest wpłacanych stosunkowo szybko - 3 rat) ale
          wynika to faktycznie ze stanu zaawansowania budowy. Raty nie są uzależnione od
          stopnia prac (ale nie zawsze wszytko można mieć) można je troszkę regulować (u
          mnie gł. terminy), ale to juz zależy do rozmów z developerem. Kwoty i ilość rat
          jest zależna od tego kiedy podpisze się umowę - im później tym jest ich mniej i
          wpłaty automatycznie będą wyższe. W sumie 2 ostatnie raty (po 5%) są symboliczne
          , ostatnia jest płatna w terminie przeniesienia własności.
          ad. 2 co do firmy to troszkę ciężko się wypowiadać, ponieważ nie budują po 3-4
          inwestycji rocznie, ale z opini już mieszkających w innej inwestycji (mozna
          pocztać na tym forum - chyba inw. Sonata.), są całkiem całkiem (odnośnie
          wykończenia, usuwania ew. usterek, administracji budynkiem po wybudowaniu).
          rozmawiałem zarówno ze sprzedawcą na budowie, jaki i dyr handlowym i osobiście
          dla mnie były to pozytywne spotkania - ale to tylko moje zdanie.
          ad. 3 ponoć całe centrum ma się zmieniać, stare uliczki mają być odnawiane - ma
          być "światowo", z tego co widziałem to w okolicznych uliczkach zaczęto odnawiać
          elewacje niektórych budynków ale jak to w Polsce bywa trochę to potrwa i gdzie
          niegdzie są bloczki (z tymi nic nie da się już zrobić)- w bezpośrednim
          sąsiedztwie nie będzie wyższej zabudowy niż 7-8 pięter (ten budynek jest już
          wciśnięty i tu już więcej nie da się wybudować)
          ad. 4 rezerwacje można zrobić tel. (tylko na budowie, tu zawsze mają najbardziej
          aktualne informaje na temat dostępności lokali) zazwyczaj 3-4 dni, ale jak się
          dobrze zagada to może uda się i tydzień, ew. można spr. ustawić się dodatkowo w
          rezerwacji na inne mieszkanie (jeszcze nie sprzedane ale zarezerwowane).
          Rezerwacje bezpłatne.
          ad. 5 z decyzją zbierałem się i zbierałem, ciekawa była taka inwestyckja na
          Miedzianej, ale tam nie było takich mieszkań jakie chciałem (wydaje mi się ze
          ostatecznie lokalizacja też jest troszkę ciekawsza). Ja szukałem mieszkań w
          różnych lokalizacjach ale gł. po tej stronie wisły . Rozkłady mieszkań są
          całkiem całkiem, w jednej inwestycji po rezerwacji mieszkania i po weeekend'zie
          cena za metr skoczyła o 600zł br, pytanie skąd ale Pani nie wiedziała. Całkiem
          ciekawe inawestycje to np. Eko-park na mokotowie, ale tam nie pasowała mi
          obsługa, Wilanów też jest ok. coś takiego Os. marysieńki i Miasteczko Wilanów
          ale ta nieszcześna al. Wilanowska - do centrum dojazd ok. ale aleja fatalnie.
          Inwestycja Inflancja, ale tam jak chciałem kupić to mieli beznadziejne
          mieszkania w budynku 1-2m od 5. pasmowej drogi - koszmar, w innch budynkach
          wówczas jeszcze nie prowadzili spzedaży. W sumie ta inwestycja jest dość droga,
          ale ma swoje plusy - centrum a tu ciężko coś wcisnąć odnośnie nowych inwestycji,
          bliko Złote tarasy, sklepiki, apteka, itd - wydaje się może głupie, ale jak
          wróci się z pracy to już nie chce mi sie śmigać po dużych marketach, wole mieć
          coś pod ręką. W sumie dobre pod wymajem i na tej lokalizacji się nie straci.
          ad. 6 polecam p. Paweł Chaładaj, pon.-pt. 11.00-18.00, sob.-niedz. 10.00-16.00
          tel. (22) 408 31 41, mail p.chaladaj@sabe.com.pl, ale polecam na pierwszy raz tel.
          ad. 7 można wszytko załatwiać za pośrednictwem p. Pawła i ew. przjechać tylko na
          podpisanie finalnie papierków (nie licząć banku), ale to już trzeba uzg. z
          developerem. nie robiłem fotek okolicy ale jak będzie ładna pogoda to może
          zrobię sobie spacerek i zrobię jakieś fotki okolicy i dam ci znać na mail'a co i
          jak.

pozdrawiam
        • Gość: adiadi Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:18
          załatwianie spraw z kredytem potrwa dłużej
          • Gość: gosc Re: Sienna IP: *.111.208.202.chello.no 28.03.06, 17:56
            dziekuje Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz.

czy moglbys podac swoj mail? chetnie bym zadal jeszcze kilka pytan odn.
            szczegolow zwiazanych z formalnosciami przy zawieraniu umowy etc.
            • Gość: adiadi Re: Sienna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 21:01
              adamcki@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka