Gość: Podglądacz Re: WERSAL PODLASKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.04, 13:37 Mam nadzieję ,że już kupiłaś... jak nie jesteś zbyt brzydka to będę Cię podglądał - jak uprawiasz seks i jak się kąpiesz.. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Facet Re: WERSAL PODLASKI IP: *.crowley.pl 25.01.04, 10:42 To nie jest forum na takie teksty zboczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Akt Notarialny IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.04, 14:44 W czwartek bede podpisywal akt notarialny. Czy mam zwrocic na cos szczegolna uwage, ile to mnie bedzie orientacyjne kosztowalo? dziekuje za wszystkie uwagi i podpowiedzi. pozdr robert KEN 56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: 213.31.220.* 11.02.04, 12:46 Nareszcie 16-tego bedzie zebranie wspolnoty! Moze ta droga uda sie dobrac WP do skory i zakonczyc ta budowe. Czy ktos wie moze czy Fiat Panda wreszcie przestal wyc pod naszymi oknami? Czy ktos zdecydowal sie na jej upiekszenie gwozdziem? Z tego co mowila administracja i ochrona wlascicielka tego samochodu to wyjatkowo bezczelna osoba. Dalej w tym temacie: serdeczna prosba do Sasiadow. Czy moglibyscie zmniejszyc natezenie basow w Waszym sprzecie RTV? W Jajku raczej glosno juz nie jest ale czesto zdarza sie, ze slychac gluche dudnienie niosace sie po scianach. Nawet jesli slucha sie cicho to basy swobodnie "kraza" po budynku. Nie jest to moze wielki problem choc "upierliwy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: *.elblag.dialog.net.pl 12.02.04, 12:25 Może to nie basy ze sprzety Hi-fi, a słyszysz metro :) A tak poważnie to w budynku 54 (szczególnie w nocy około 22) słychać dudnienie metra. Pytanie czy to tylko ja mam takie spostrzeżenia, czy może ktoś z sąsiadów to potwierdzić. Pozdrawiam i do zobaczenia w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anja54 Internet IP: 217.153.26.* 13.02.04, 09:04 Wczoraj mialam straszne problemy z Internetem e-planu. Nie moglam sie wogole podlaczyc. Czy u innych dziala dobrze? Mnie zalamal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal Zebranie wspólnoty 16.02.2004 o godz. 20.00 16.02.04, 12:11 Szanowni Sąsiedzi, Dziś tj. 16.02.2004 roku o godz. 20.00 w Imielińskim Domu Kultury przy ul. Dereniowej 6 odbędzie się zebranie wspólnoty mieszkaniowej. Prosimy o liczne przybycie. Przed zebraniem w godzinach 18.30-19.30 w hallu głównym budynku 56 będziemy zbierać podpisy pod wnioskiem o wprowadzenie na zebraniu trybu głosowania "jeden właściciel = jeden głos". Część mieszkańców podpisała się już pod wnioskiem w ubiegły weekend. Złożenie takiego wniosku jest w chwili obecnej jedyną możliwością przegłosowania spraw ważnych dla Mieszkańców. W trybie zwykłym, ze względu na znaczny, niemal 50% udział głosów PB Wersal Podlaski, nie będzie możliwe podjecie żadnej uchwały bez poparcia tej uchwały przez Wersal Podlaski. Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włascicielka Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: *.man.polbox.pl 16.02.04, 13:59 Szanowny Panie, Nie sądzę, że nazywanie"bezczelną" osoby, z którą się nie miało okazji spotkać należy do dobrych manier. Widać Pana uczono inaczej. Panda "wyje" dlatego, ze mimo pchrony ktoś usiłował się do niej włamać i niestety usilne naprawianie alarmu w serwisie nie poskutkowało. Musiałam w związku z powyższym, zakupić nowy alarm za 890 zł. Postanowiłam też nie płacić za ochronę, bo po co? W ubiegły weekend znowu ktoś włamał się do mojego auta, nie wiem więc czy wyjacy alarm nie był skutecznym odstraszaczem. Z wyrazami szacunku, właścicielka Pandy Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) 17.02.04, 20:46 Pani Pando, wydaje mi się, że ochrona nie obejmuje Pani nowego samochodzika, bo stoi on (nie)grzecznie za ogrodzeniem. Pani nie chce płacić za ochronę, bo nie pilnują Pandy, a ja w rewanżu mogę Pani powiedzieć, że nie zamierzam płacić za ochronę cudzych samochodów. Ochrona ma pilnować nieruchomości, ze szczególnym uwzględnieniem części ogrodzonej, a nie samochodów. Pozdrawiam, Grizzly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: 195.205.132.* 18.02.04, 11:58 Myślę, że rzeczywiście w zakresie obowiązków ochrony nie jest pilnowanie samochodów, które stoją za ogrodzeniem. Właściciele stanowisk w garażu płacą przecież dodatkowo za ochronę samochodów. Jednak myślę, że w ramach optymalizacji zarządzania wspólnotą nowy jeszcze niewybrany Zarząd może renegocjować umowę z firmą ochroniarską zobowiązując ją do zwracania uwagi na samochody parkujące na całej nieruchomości, w tym poza ogrodzeniem. Z pewnością ochrona nie będzie chciała ponosić odpowiedzialności za te samochody, ale można ją uczulić ba zwracała również na nie uwagę. Eryk Sulik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: *.zywiec.plusnet.pl 18.02.04, 15:07 Kompletnie nie zgadzam się z nedalem Ja nie zamierzam płacić za monitoring w garażu bo go nie wykupiłem, a ztego co się orientuje tam jest ulokowane 70 % kamer. Samochody poza ogrodzeniem stąją na naszej własności (naszej ziemi) za którą zapłaciliśmy żywą gotówką, więc do jasnej cholery niech ochrona ruszy tyłek i tych aut pilnują. Skoro zostały wyyznaczone miejsca parkingowe to jest to normalen że beda parkować tam samochody mieszkańców a nie wózki z super marketu. Ochrona nie jest od tego zeby pilnować tylko to co jest ogrodzone, ale to co należy do nas (czyli terenu nie ogrodzonego też). Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.unused.zigzag.pl 18.02.04, 16:24 Gość portalu: niemen napisał(a): "Ochrona nie jest od tego zeby pilnować tylko to co jest ogrodzone, ale to co należy do nas (czyli terenu nie ogrodzonego też)." A może zrzucimy się na ochronę całego NATOLINA??? Bardzo mądry pomysł: Nie pilnować tego co na pewno "nasze" (w garażach) ale pilnować tego co za ogrodzeniem. Nie wiem czy wiesz ale za ogrodzeniem parkuje też wiele osób z Natolin 2000. Dlaczego mam płacic za ochronę ich samochodów??? Zastanów się, NIEMEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.zywiec.plusnet.pl 18.02.04, 17:12 Czy tylko to co w garażach jest nasze? Nie !!! "Nasze" to nie tylko samochody w garażach, ale poza ogrodzeniem też. I argumenty że "trzeba było sobie kupić miejsce w garażu" jakoś do mnie nie trafiają. Wole troche inaczej zainwestować te pieniądze niż kupować 6m2 za 25 000 zł. Skoro mieszkańcy parkują poza ogrodzeniem, to też ochrona powinna tego pilnować - to powtórze drugi raz. Parking to nie tylko to co przy jajku, ale z drugiej strony też. A tam nie widze tak wiele samochodów z obcych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.unused.zigzag.pl 19.02.04, 09:45 "A tam nie widze tak wiele samochodów z obcych osiedli" a jak rozróżniasz samochody z obcych osiedli? Po marce? Kolorze? "Wole troche inaczej zainwestować te pieniądze niż kupować 6m2 za 25000 zł." No cóż, gdyby miejsce postojowe kosztowało aż tyle, też bym go nie kupił! "I argumenty że "trzeba było sobie kupić miejsce w garażu" jakoś do mnie nie trafiają" I mają prawo do ciebie nie trafiać - nic takiego nie powiedziałem!!! Może kolega niemen zaproponuje, jak daleko nasi ochroniarze mają "chronić". 10m od ogrodzenia? 20m? A może oznakujmy pojazdy - zielona nalepka z przodu "chronić", brak "nie chronić". No i co z parkingiem od KEN (przed sklepami) niedługo będzie tam parkować cała masa ludzi którzy chcą coś kupić w "naszych sklepach" + w dalszej pzyszłości - ludzie którzy będą przyjeżdżać z Wilanowa nową drogą i będą się przesiadać do metra (prawda jest taka, że na Kabatach już nie ma gdzie parkować!) Co kolega niemem na to powie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: 217.153.44.* 19.02.04, 10:56 Nie wiem co powie Niemen, ale wiem co ja powiem. Kupiłeś niepotrzebnie miejsce postojowe i niepotrzebnie ponosisz zawyżone koszty korzystania z niego. W związku z tym jesteś wkurzony na tych, którzy za darmochę parkują samochody na parkingu naziemnym należącym do nieruchomości. Samochody z Natolina 2000 raczej nie stoją u nas, bo ich parking jest wygodniejszy i oświetlony, a ich ochroniarze robią częste obchody dookoła budynku na zewnątrz ogrodzenia i dlatego chętnie korzystam z ich parkingu. PS Powyższe napisałem z przymrużeniem oka, bo uważam, że niektórzy mieszkańcy marnują energię na pierdoły, a sprawy istotne nie są dotychczas rozstrzygnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.unused.zigzag.pl 19.02.04, 11:30 "Kupiłeś niepotrzebnie miejsce postojowe i niepotrzebnie ponosisz zawyżone koszty korzystania z niego.W związku z tym jesteś wkurzony na tych, którzy za darmochę parkują samochody na parkingu naziemnym należącym do nieruchomości." Pudło!!! Nie jestem wkurzony, bo ... nawet nie mam samochodu! (prywatnego) Swoje miejsce "wynajmuję swojemu samochodowi słubowemu" za kwotę, która po 32 miesiącach pozwoli mi na zwrot nakładów poniesionych na zakup miejsca post. Nie mam więc powodu by być wkurzony - miejsce kupiłem bo traktuje je czysto inwestycyjnie! " Samochody z Natolina 2000 raczej nie stoją u nas" No właśnie - "raczej". Na moich 3 kolegów z natolin 1 tu parkuje, a WSZYSCY trzej "polecają" nasz parking wszystkim odwiedzającym ich znajomym. Stąd to wiem! "a ich ochroniarze robią częste obchody dookoła budynku na zewnątrz ogrodzenia " Z tym akurat polemizowaliby moi trzej znajomi z N2000 Valdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.zywiec.plusnet.pl 19.02.04, 15:24 " Samochody z Natolina 2000 raczej nie stoją u nas" > No właśnie - "raczej". Na moich 3 kolegów z natolin 1 tu parkuje, a WSZYSCY > trzej "polecają" nasz parking wszystkim odwiedzającym ich znajomym. Stąd to > wiem! Jak wynika z tego co napisałeś to nie mieszkańcy N2000 tutaj parkują, a mieszkaniec. A tak zupełnie poważnie to w zupełności zgadzam się z postem Jarka. Jestem za tym aby cały teren był strzeżony. Nie twierdzę że ochrona powinna cały czas patrolować osobiście teren. Wystarczy 4 dodatkowe dodatkowe kamery zamontowane n zewnetrznych stronach naszych budynków, tak żeby z pomieszczenia ochrony można było obserwować to co się dzieje na zewnetrznych parkingach. Jest to moje takie luźne przemyslenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.crowley.pl 23.02.04, 17:17 Jestem z natolin 1 i bardzo podoba mi się wasz parking Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.zywiec.plusnet.pl 19.02.04, 11:01 Z tego co napisałeś(aś) wynika iz kwota która płacimy co miesiąc na ochrone jest tylko i wyłącznie za to: -patrzenie w monitor w budynku ochrony -otwieranie łańcucha jak ktoś chce wiechać na "ogrodzony" teren To cała praca którą wykonuje "nasza" ochrona. Nie uwarzasz iż jest to troche za mało jak na pieniądze które płacimy. Jesli chodzi o naklejki na auta to jest to niezły pomysł, wart rozpatrzenia. Tak jest to praktykowane na innych osiedlach. A skoro pytasz jak rozróżniam samochody "nasze", czy nie nasze, to takie samo pytanie kieruje do Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: 213.31.220.* 20.02.04, 15:44 Po przemysleniu sprawy przychylam sie do wniosku aby ochrona zajela sie rowniez miejscami parkingowymi poza ogrodzeniem. Jestem za zamontowaniem tam kamer (i oswietleniem tych miejsc). Pomimo, ze mam miejsce garazowe (za PLN22000) to chetnie doloze sie do takiej inwestycji. Im bardziej odstraszymy zlodzieji od budynku, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.man.polbox.pl 23.02.04, 12:48 Drodzy Mieszkańcy, Myślę, że ochrona terenu należącego do naszej Wspólnoty leży w interesie nas wszystkich. Nie chodzi mi tu bynajmniej o ochronę mojego samochodu, ale bardziej o bezpieczeństwo nas wszystkich. Skoro ktoś mógł dwukrotnie włamać się do mojego auta, i pozostać niezauważonym, śmiem twierdzić, że mógłby równie bezkolizyjnie wejść przez płotek, albo bramę ( a właściwie sznur) przy wejściu głównym. Myślę, że wiele z osób parkującyh poza ogordzeniem, i nie tylko oni, byłoby zainteresowanych umieszczeniem kamer skierowanych na placyk "parkingowy". Z pozdroweiniami dla Mieszkańców, Panda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pare spraw - do Niemena Bzduropisa IP: *.budapest.eur.slb.com 19.02.04, 11:09 Zaplacilismy sporo pieniedzy za grunt i niestety okazalo sie, ze wieksza czesc tego gruntu znalazla sie poza ogrodzeniem. Co mi osobiscie sie nie podoba bo jest to teren bezpanski. Placimy podatki od gruntu itd a w rzeczywistosci mamy z niego maly porzytek. Nie mozna tam postawic samochodu (bo zaraz okradna), nie mozna wyjsc posiedziec na lawce, dzieci tez nie powinny tam wychodzic bo zaraz przejedzie je samochod, itd. Ja uwazam ze wiekszosc naszego terenu powinna byc ogrodzona i zagospodarowna do naszego uzytku. Czy to na trawiasty skwerek czy plac zabaw dla dzieci czy cos innego. Powinny tez sie na nim znajdowac bezpieczne miejsca postojowe dla samochodow, czy to mieszkancow czy naszych gosci. Uwazam, ze rowniez osoby, ktore nie wykupily garazu maja prawo oczekiwac, ze ich samochod jest bezpieczny pod ich wlasnym domem i na ich wlasnym terenie! Lezy to w interesie wszystkich. Pozdrawiam Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: 195.205.132.* 18.02.04, 18:06 Ja nie zamierzam płacić za monitoring w > garażu bo go nie wykupiłem, a ztego co się orientuje tam jest ulokowane 70 % > kamer Kamery są umieszczone przy wszystkich wejściach do nieruchomości, w tym przy wejściach do garażu. Jeśli byłyby tylko przy wejściach dla pieszych to bardzo łatwo byłoby dostać się do całego budynku poprzez garaż. Moim zdaniem, Ci którzy nie korzystają z garażu mają więc także interes w tym, żeby wejścia do nich były chronione. W przeciwnym razie trzebaby zamurować przejście z garażu do budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) 19.02.04, 20:23 "Kamery są umieszczone przy wszystkich wejściach do nieruchomośc" - jakoś nie zauważyłem, kamera jest umieszczona w jajku, nie ma natomiast ani jednej przy którymś z wejść do 8 piętrowego. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: 195.205.132.* 20.02.04, 11:09 Dla mnie wejście do nieruchomości to jest brama garażowa, przy której są 2 kamery. Nie chronią one samego garażu, ale są skierowane na wejścia do niego. Skoro firma ochroniarska wymyśliła taki system, to pewnie sprawdził się już gdzie indziej. Co do przejść pomiędzy garażem a budynkami, to przyznam, że nie byłem w piwnicy bud. 54 i nie wiem czy tam są kamery. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt3k Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) 21.02.04, 20:31 ... ale za to są przy każdym wejściu z piwnic do garażu, a wejścia do piwnic są zamknięte na klucz. pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar Re: Pare spraw (Wspolnota, Wyjaca Panda, Prosba) IP: 213.31.220.* 18.02.04, 13:17 Trzeba bylo wykupic garaz. Wspolczuje wlamania i problemow z naprawieniem alarmu ale nie zmienia to mojego nastawienia do wycia tego samochodu przez kilka/kilkanascie dni pod naszymi oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Co Wy na to? IP: *.crowley.pl 20.02.04, 15:39 Chciałam zapytać Szanownych Sąsiadów czy nie przeszkadza Wam, że na teren naszego osiedla przychodzą bezdomni i grzebią w śmietniku. Spotkałam się z tym już trzy razy. Co więcej ochrona o tym wie. A może to ja jestem przewrażliwiona i bezduszna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Co Wy na to? IP: 213.31.220.* 20.02.04, 15:49 Przeszkadza i rowniez zwracalismy uwage ochronie. Podobno administracja rowniez prosila o interweniowanie w takim przypadku. Mysle, ze nalezy interweniowac w centrali Solid Security. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Zabije!!!! dewastacja windy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.04, 15:41 Zabije gówniarza ktory ozdobił winde w klatce numer 3 w 3 miejscach!!! jezeli cie złapie idioto to ci nogi z du... powyrywam!!!!!! strzeż sie łobuzie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania ze wzgórza Re: Zabije!!!! dewastacja windy IP: *.crowley.pl 21.02.04, 16:20 święta racja...należy mu się, tylko co zrobisz z tymi "wersalczykami", którzy wybudowali ten "cud architektoniczny " jak przyłożysz ...gowniarzowi...jak go zabijesz to pewnie załapiesz się na "odsiadkę" , a wtedy(?)...kto będzie zmagał się z tymi z podlaskiego? zostawisz nas niepocieszonych i osamotnionych w tej nierownej walce...przemyśl to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Zabije!!!! dewastacja windy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.02.04, 13:10 Zamiast zabijać trzeba dać szmatkę i niech myje windę, napis jest zrobiony długopisem, więc nie powinno być problemu ze zmyciem. A tak w ogóle to złość piękności szkodzi........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: Zabije!!!! dewastacja windy IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 18:33 dzisiaj dlugopisem jutro markerem a w niedalekiej przyszlosci scyzoryk i coc wyskrobie idiota jeden. a co do tej zlosci to racja... pozdrawiam wszystkich mieszkancow naszego fantastycznego osiedla (pozdrowienia nie dotycza debila z czaernym dlugopisem ktoremu sie nudzi w windzie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwester wyajmę garaż IP: *.visp.energis.pl 23.02.04, 12:31 Wynajmę miejsce w garażu podziemnym w budynku KEN 52. sylwekp@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Poniedziałkowe spotkanie IP: *.zywiec.plusnet.pl 23.02.04, 13:46 Czy wiadomo już czy spotkanie które odbyło się w poniedziałek 16.02 coś dało, i czy głosowania które zostały na nim przeprowadzone były wiążące, czy dalej bedziemy żyć w maraźmie jak do tej pory? Czy jest ktoś z mieszkańców kto potrafi odpowiedzieć na to pytanie? Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDYTA Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 18:05 Nowy zarząd a kto ich zgłosił? Może sami się zgłosili kazali a nie proponowali na siebie głosować. Z tego co pamiętam mówili albo oni albo nikt. "Pięciu wspanialych" SKANDAL!!!!!! Jak możemy do tego dopuścić to ci ludzie mają decydować o naszych sprawach? TO ich chełpienie się co to oni nie zrobili dla Wspólnoty. Więc pytam CO????? chyba to ,że potrafią dużo pisać i sami na siebie głosować. Uważam więc, żę ci ludzie się odsłonili. Zastanówmy się lepiej czy "wspaniali" zasługują na nasze zaufanie. Potrzeba nam ludzi uczciwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo wonneschauder Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 20:00 Pani Edyto, co chce nam Pani powiedzieć? Głosowała Pani, jak się domyślam, przeciwko "pięciu wspaniałym" i została Pani przegłosowana. Trzeba się z tym pogodzić. Większość mieszkańców zaufała nowemu zarządowi. Oby decyzja wspólnoty okaże się prawomocna. Ex fructibus eorum cognoscetis eos. Amen. pozdrawiam mw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EDYTA Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 20:09 Drogi sąsiedzie wybór zarządu w obecnym składzie może okazać się wielkim błędem dla nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.02.04, 21:24 Droga Pani Edyto, Skoro Pani nie podoba sie nowy Zarzad to trudno. Wiekszość osob jednak zaufała tym osobom i głosowała na nich. Te osoby wykazywały od samego początku zainteresowanie doprowadzeniem prac budowlanych do konca oraz poswiecały swoj prywatny czas na załatwianie Naszych wspolnych spraw. Jesli Pani nie ufa tym osobom to czemu Pani sama sie nie zglosila do Zarzadu, a moze powie Pani co sama zrobila zeby zakonczyc budowe i przejac zarzad od Wersalu? Wiekszosc osob narzeka na tych co chca cos zrobic i posądza ich i jakies niecne cele, a sama nic nie robic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 21:31 Jakim wspólnym sprawom poświęcał swój czas nowy zarząd prosze wymienić dokładnie bo ja niczego nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Poniedziałkowe spotkanie IP: *.crowley.pl 23.02.04, 21:33 Pani Edyto dlaczego pani podchodzi tak nieufnie do zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Poniedziałkowe spotkanie - do Edyty IP: *.zywiec.plusnet.pl 24.02.04, 10:01 Pani Edyto I po co się gorączkować i do tematu "zarządu" (nie wiadomo co z nim dalej bedzie, ponieważ nie było większości mieszkańców) podchodzić tak emocjonalnie. Po pierwsze: - jeśli się uda to bedziemy mieli nasz zarząd (zarząd mieszkańców a nie WP) Po drugie: - jak mówi stare polskie przysłowie "Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził" - zawsze bedzie tak że komuś coś się będzie podobać lub nie. Po to było zebranie mieszkańców aby na nim można było wypowiedzieć swój pogląd, a nawet się przedstawić i samemu kandydować. Po trzecie: - nie ważne czy Ci ludzie coś zrobili dla mieszkańców czy nie (ja twierdze że zrobili, chociażby doprowadzili do tego spotkania które odbyło się w poniedziałek) ważne że są na tyle chętni że chcą coś zrobić z tym bałaganem. Twierdzę że powinni od nas dostać kredyt zaufania. Zawsze po czasie jeśli coś bedzie nie tak można zmienić zarząd, bo to my mieszkańcy jesteśmy udziałowcami (właścicielami). A tak na marginesie to moje pytanie początkowe, od którego zaczeła się ta cała dyskusja brzmiało: Czy coś wiadomo co z tym dalej się dzieje (chodzi o poniedziałkowe ustalenia, głosowania itp), a nie o to czy zarząd jest beee, czy nie, bo tak naprawgę to jest jeszcze "urzedujący zarząd WP". To tyle Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.04, 22:46 Czy to poczatek polskiego piekielka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: WERSAL PODLASKI IP: 213.31.220.* 25.02.04, 10:02 Tak, to poczatek naszego przyslowiowego juz polskiego pieniactwa: sam nic nie zrobie i nie pozwole aby ktos inny to zrobil. Wyglada na to, ze zostal zarzad z WP ale przynajmniej przeglosowalismy (chyba), ze pracuja(!) za darmo. Kiedy nastapi obnizenie czynszu z tym zwiazane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: WERSAL PODLASKI IP: *.zywiec.plusnet.pl 25.02.04, 14:34 To czegoś tu nie rozumiem. Głosowanie nad nowym zarządem oraz nad tym czy pracują za darmo odbywalo się w tym samym czasie i przy takiej samej frekwencji. Więc skoro nie przegłosowaliśmy zarzadu to druga kwestia pozostaje (czego bym nie chciał, ale na mój tok rozumowania to tak wygląda)także nie przegłosowana. Może mnie ktoś wyprowadzić z błędu, czy prawdą jest to co piszę, czy się mylę. Chciałbym się mylić. Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: WERSAL PODLASKI IP: 195.205.132.* 25.02.04, 14:48 Niestety muszę potwierdzić Pana obawy. Ze względu na zbyt małą frekwencję na końcu zebrania, żadna uchwała nie została podjęta. Nadal Zarządem naszej wspólnoty jest WP i nadal ma on prawo do wynagrodzenia w dotychczasoej wysokości. Nad uchwałami głosowały 93 osoby (wszystkie "za"). Wymagana większość wynosiła 126 głosów. Eryk Sulik Odpowiedz Link Zgłoś
rm.wersal Re: WERSAL PODLASKI 25.02.04, 17:06 Szanowni Państwo, W dniu 16 lutego odbyło się Zebranie Właścicieli naszej Wspólnoty Mieszkaniowej na którym głosowaliśmy miedzy innymi nad wyborem nowego Zarządu. Ze względu na niefachowe przygotowanie zebrania przez obecną administrację, co spowodowało panujący bałagan i "przeciąganie" zebrania, nie wszyscy Właściciele oddali swój głos w tej sprawie, a część uchwał nie została poddana głosowaniu. Dlatego też zgłosiliśmy wniosek o uzupełnienie podpisów w drodze indywidualnego zbierania głosów. Z mocy przepisów ustawy powinien to zrobić "stary" Zarząd lub upoważnić do tego np. Administrację. Przygotowaliśmy w tym celu stosowane pełnomocnictwo, które dostarczyliśmy administracji. Skontaktowaliśmy się też z notariuszem niezależnym od WP, który potwierdzi autentyczność dodatkowych podpisów składanych pod uchwałami. Niestety sytuacja wygląda tak, że stary Zarząd (w składzie panowie Rogowski i Piekut) mimo nieudzielania mu absolutorium nie ma ochoty ustępować i szuka możliwości aby wbrew woli mieszkańców nadal zarządzać naszą nieruchomością pobierając za to ok. 10.000 zł miesięcznie. Wspiera go w tym Pani administrator. Tylko od konsekwentnego i wspólnego działania Mieszkańców i wciąż jeszcze kandydatów do "nowego" Zarządu zależy czy uda nam się pokonać opór Panów Prezesów. W tym celu podjęte zostały kroki prawne, aby jak najszybciej doszło do uzupełnienia głosów pod uchwałami przez Mieszkańców którzy nie mogli oddać swojego głosu. Mieszkańcy budynku 54 i 56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miezkańcy 54 Re: WERSAL PODLASKI IP: *.crowley.pl 01.03.04, 20:09 Mieszkańcy 54 56 do uzyskania wystarczającej ilości głosów nie doszło dzięki Wam, ponieważ przez "Siebie wybrani" nie chcieli dopuścic innych do kandydowania i to nie Pani administrator była temu winna. Bądzcie peewni, że w nastepnym głosowaniu nie otrzymacie tyle głosów co poprzednio tylko mniej. Bo wasza pracfa społeczna będzie poletgała na zatrudnieniu swego administratora i cczerpaniu z tego korzyści materialnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: WERSAL PODLASKI IP: 217.153.44.* 02.03.04, 08:41 Ten, kto to napisał niech pierdolnie się w swój zakuty łeb. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: WERSAL PODLASKI IP: *.crowley.pl 25.02.04, 17:15 Niestety ale pan Eryk ma racje nie udalo nam sie wybrac zarządu zgodnie z prawem i obawiam się, że głosowanie i wybór nowego zarządu są nieważne, dalej pozostajemy pod opieką WP. Ależ czy można kogos za to winić chyba tylko mieszkanców czyli nas samych najwidoczniej dla większości mieszkańców odpowiada sytuacja gdy naszą własnoscią zarządza Wersal. Poniedziałkowe zebranie pokazało, że wiekszość mieszkańców nie dorosła aby wziąść sprawy w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: WERSAL PODLASKI IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 17:53 Moj wujek mieszka w budynku wybudowanym przez wersal i mieli ten sam problem tj z zebraniami ktore przeciągały sie od wieczoru do rana... i teraz wszelkie głosowania przeprowadzane sa w taki sbosob ze kazdy glosuje indywidualnie u siebie w domu. z tego co wiem bo na zebraniu byc nie moglem (włascicielem mieszkania jest moja mama) to zebranie strasznie sie przeciagneło przez sprawdzanie obecnosci i takie tam. strasznie to wszystko czasochlonne ale ja to rozumiem i sie nie sprzeciwiam. jednak wiecie niektorzy nastepnego dnia do pracy musieli isc... chyba to zebranie trochę za pozno sie zaczelo... a wogole to zachowanie co niektorych mieszkancow bylo podobno skandaliczne... a szkoda... pozdrawiam wszystkich bez wyjatku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: WERSAL PODLASKI IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.04, 17:56 pragne oczywiscie dodac ze moja mama była na zebraniu i wziela udział w głosowaniu... smiac mi sie chce z tych ktorych nie bylo a pozniej narzekaja hehehehe ale to typowe dla Polaków (niestety) jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Podsumowanie spotkania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.02.04, 20:51 Mam jedno zasadnicze pytanie do samozwańczego a zarazem niedoszłego zarządu! Czy ich usługi będą wykonywane społecznie? A może przewyższą kwotę pobieraną przez WP? I jaką mamy pewność że my mieszkańcy na tym skorzystamy? Obecnie mam wrażenie że zebrała się grupa sprytnych osób która chce na tym zarobić niezłe pieniążki. pozdrawiam Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Podsumowanie spotkania! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.02.04, 00:31 Pani Maju (oj rozumek to ma Pani taki jak ta Maja z dobranocki) jesli była Pani na zebraniu to zapewwne slyszała ze te osoby zaproponowaly ze beda pracowac spolecznie. Jesli Pani nie bylo na zebraniu i tego nie slyszala to niech Pani sobie daruje takie teksty. Tak wlasnie jest najlepiej samemu nic nie zrobic a jak juz ktoch chce zrobic to zaraz trzeba go podejzewac o niecne cele. Nastepna sprawa, ten zarzad nie jest samozwanczy bo zostal wybrany sposrod kilku osob ktore zglosily sie do zarzadu i wiekszosc mieszkancow ich poparla. Jesli pani ma kompetence zeby zajac sie naszymi sprawami trzeba bylo sie zglosic i tez mogla byc pani wybrana do zarzadu. Ale po co to pani lepiej siedziec w domu i narzekac na kogos kto chce cos zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Podsumowanie spotkania! 27.02.04, 19:09 Zebra, brawo. Żałosne są niektóre teorie spiskowe. Żałosne jest to, że wszyscy głosowali przeciwko udzieleniu absolutorium dotychczasowemu zarządowi (w osobach szefostwa Wersalu Podlaskiego), ale jak przyszło do głosowania na nowy zarząd to już nie tak z górki, nie? Co może być gorszego od zarządu WP, który inkasuje około 10.000 PLN miesięcznie i nic nie robi? Czy gorsi mogą być ludzie, którzy chcą działać w zarządzie za darmo? A może to jest jakiś przekręt, że oni tak za darmo? Na pewno coś knują. Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
hyden Nowe Forum I etapu!!!! 27.02.04, 19:45 UWAGA!!! Nowe forum I etapu!!! Dostępne pod adresem forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=16754 Dyskutować można dopiero po zalogowaniu. Jeśli nie masz jeszcze konta w portalu Gazeta.pl, możesz je założyć w minutę na tej stronie: www.gazeta.pl/konto/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Co jest??? IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.04, 19:45 przestało wam sie cj=hcieć pisać??? piszcie co kolwiek please!!!! pzdrw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.04, 22:03 cokolwiek :P a jak tak Ci zalezy to moge napisac, o tym, ze nie wiem dlaczego, ale w V klatce, jak sie wchodzi kodem, to na gorze w mieszkaniu nie slychac(nie ma sygnalu) bo zwykle jest :/ a pozatym nie wiem po co sa te czytniki na chipy jak i tak chipow nie mamy :P A jak jeszcze mam cos pisac, to napisze, ze hustawki nie wiem dlaczego sa caly czas skute klodka :/ zalamka ale musze p. administrator pochwalic, za to ze juz sie zwyczajna klamka nie da otworzyc furtki kolo zabki (chociaz i tak mozna wejsc naokolo) pzdr black tractor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Co jest??? IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 12.03.04, 10:52 To ma być słychać w mieszkaniu jak ktoś sobie na dole otwiera kodem??? Myślałam, że po prostu mamy taki przestazrały system, że nie! To co w takim razie robić???? Kto zajmuje się konserwacją/naprawą domofonów????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.03.04, 21:26 No nie wiem kto, ale wiem tyle, że u mojego kolegi w starych blokach od kilku lat juz jest taki domofon i słychać. Tak to każdy sobie może używać naszego kodu i my nawet o tym nie wiemy. Chciałbym także poruszyć temat, że na chodniku za "jajem" w stronę pentli autobusowej, jest pełno psich odchodów. Ja jeszcze rozumiem, że mogą byc na trawniku, ale nie na środku chodnika :/ Jak ktos mi nie wierzy radzę iść zobaczyć, tylko weżcie aviomarin :P pozdrawiam black tractor Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Co jest??? 14.03.04, 15:48 Ja byłem zobaczyć, zapraszam wszystkich do oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
wojt3k Re: Co jest??? 14.03.04, 22:02 może wiatrówka norkonia - gęsto reklamowana w polonia1 by tu pomogła - oczywiście w stosunku do właściciela a nie psa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.03.04, 23:11 Tak w sumie to pisząc, nie pomyslalem, ze byl snieg. Ale i tak, w strone Płaskowickiej jest lasek, troche traw, wiec sadze ze jest gdzie psa wyprowadzic... Chcialbym takze sie zapytac, co z tą autostradą, bo by ona była tuz pod oknami!! pzdr black tractor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 11:58 no odrazu lepiej :) z ta autostrada to chyba bedzie w tynelu (oby bo jak nie to zalamka) z tego co wiem to ma byc drugi zjazd z autostrady a2 w strone ursynowa i ma sie konczyc na pulawskiej a dalej to jeszcze niby nie wiadomo a i tak wiadomo ze pojdzie biednym ursynowem. ale tak sobie mysle , że jezeli bedzie w tunelu to nie bedzie az tak bardzo uciazliwa... byly takie plany ze miala dojsc minimum do lotniska, albo tunelem przez ursynow i dokas tam dalej nie tworzac przy tym obwodnicy dla tirow tylko pelniac role lacznika kilku dzielnic albo 3 wariant to do jakies tam drogi tworzac obwodnice... no chyba jakos tak... sory za ogolniki ale nie mam pamieci do nazw :P bywa... ale jest tez wariant zeby zabronic wiazdu tirom do miasta a druga sprawa to chcialbym podziekowac panu -M- jakiemus maxymalnemu debilowi, chamowi, i brak mi slow na tego goscia, ktory wyryl na lustrze w windzie jakis bazgroł ( no chyba wlasnie cos na kształt -M-. dzieki ci za to ze przypominasz mi za kazdym razem jak wsiadam do windy w jakim kraju musze zyc- w kraju gowniarzy co to za kazdym razem jak im sie nudzi to musza cos zdemolowac, pomazac, popsoc, zadrapac, jeszcze raz dzieki ps dotyczy to windy w klatce numer 3 budynek 54 , a czy inne windy rowniez sa podrapane, albo pomazane?? bo nasza to juz trzeci raz jest w irytujacy sposob upiększana pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.03.04, 13:36 w 5 tez cos jest, ale pozatym to leza ladne dywaniki, a na parterze naprzeciwko windy wisi obraz przedstawiajacy londyn z poczatkow XX wieku... Jak autostrada tunelem, to juz mi ulżyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 18:11 w 3 klatce jest jakis badziewny obrazek przedstawiajacy bukiet z jakis kwiatkow. odnosze wrazenie ze pani administrator sama go namalowała :))))) pozdro!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! 17.03.04, 19:34 A ja dziękuję pani administrator za gustowny numerek na moich drzwiach no i oczywiście obrazek przy windzie, słoneczniki to czy gerbery? A może ani jedno ani drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.man.polbox.pl 22.03.04, 15:00 Szkoda, że nie powiesiła obrazka u siebie w domu!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.03.04, 20:05 Widzę, że bardzo przeżywasz bazgroły w windzie. Ja mniej (chociaż też mnie to bulwersuje), ponieważ częściej korzystam ze schodów. Większe obawy wywołuje we mnie to, co widzę na klatce schodowej. Suche, żałosne badyle uschniętych pelargonii, worki ze śmieciami. Niedługo to wszystko zacznie cuchnąć i sądzę, że z upływaem czasu nasi sąsiedzi nabiorą śmiałości i zaczną wystawiać buty, stare meble itp. Mam nadzieję, że Ty nie wystawiasz śmieci na klatkę?? Czuję się jak w zsypie na śmieci, wyłożonym marmurami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.04, 22:45 wiesz mieszkam na 6 pietrze wiec nie biegam codziennie po schodach, ale smieci walajacych sie po klatce numer 3 jeszcze nie widzialem(moze i dobrze bo bym chyba zwarjowal). no coz to swiadczy niestety ze Polacy to naród balaganiarzy. ja chyba nie pasuje do tego kraju i tych ludzi bo mnie takie rzeczy poprostu doprowadzaja do obledu. a moze to ze mna jest cos nie tak. moze to ja jestem jakis nienormalny??? szalony??? ale nie moge tego zrozumiec przeciez wszyscy placilismy nie takie wcale male pieniadze za te windy te klatki itp wiec dlaczego do cholery nie potrafimy utrzymac wzglednego ladu i porzadku??? gdzie lezy problem??? wypowiedzcie sie prosze w tej sprawie to moze to wreszcie zrozumiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś autostrada IP: *.client.comcast.net 18.03.04, 04:21 Witam Wszystkich! Ludzie moze wiecie cokolwiek na temat planowanej trasy szybkiego ruch w okolicach ul. Plaskowickiej. Bardzo prosze o wiadomosci. Dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.04, 21:19 Ja z zasady korzystam ze schodów w piątki lub w soboty. Wtedy jest prawdziwy "wysyp" worków na śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.03.04, 22:12 Ja klatki uzywam często, bo zanim sie ta winda doczłapie, to już dawno wejdę (na 4 piętro) Wysyp to jest - fakt. Poza tym chciałem powiedzieć, że już odblokowali huśtawki na "placyku zabaw" tylko nie ma piasku w piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.03.04, 17:14 Żeby tylko worki ze śmieciami.... moi kochani sąsiedzi z tego samegopiętra wystawiają stare meble, pudła, zabawki i stosy worów....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.03.04, 23:38 może się już wyprowadzają! :P Nie no serio, to można napisać prośbr, o niewystawianie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! 20.03.04, 08:50 prosbe o niewystawianie oraz o wyprowadzanie psow poza teren naszego podworka! Ludzie, opamietajcie sie! jak mozna obsrywac wlasne podworko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 09:46 wystarczy wydrukowac, porozwieszać i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc001 Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: 213.241.2.* 20.03.04, 11:44 A mnie sie wydaje,ze zamiast wylewac tu swoje daremne zale wystarczy zwracac uwage uciazliwym sasiadom.A za zasmiecanie klatki schodowej to mozna delikwenta poprzez administracje chyba ukarac? No ale trzeba takie fakty trzeba zglaszac.A co do psow...Zeby go wyprowadzic za osiedle trzeba przez nie przejsc.I nie kazdy ktory to robi obsrywa to osiedle.czy ktos zwrocil uwage ile jest koszy na smieci na osiedlu? To juz tak poza tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.03.04, 11:48 Jest śmietnik. A co do psów, to chodzi o to, żeby ktoś poprostu nie wychodził >>>TYLKO<<< przed klatke i już, tylko jest w okolicy sporo miejsc gdzie można psa wyprowadzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc001 Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! IP: 213.241.2.* 20.03.04, 11:58 Smietnik jest.ale obserwowalem kiedys goscia ktory szedl przedemna.Facio rozgladal sie na boki,gdzie wyrzucic peta.Szedl z nim od wejscia na osiedle od samego metra.Az w koncu z pewnym zazenowaniem wyrzucil go na trawnik.Po osiedlu nie chodza tylko mieszkancy i nie wymagajmy od nich zeby wchodzili do smietnika.A co do psow masz absolutna racje. Odpowiedz Link Zgłoś
julll Re: Co jest??? + problem z winda - znowu!!!! 22.03.04, 01:36 chyba nie można mieć pretensji o to, ze komuś nie chce się biegać daleko od domu, żeby psa wyprowadzić, zresztą wszyscy proponujecie w zamian zaśmiecanie okolicy - chyba powinno wam zależeć żeby nie tylko nasze podwórko, ale i okolice były czyste, znacznie przyjemniej sie spaceruje w czystym lasku, a nie patrzac cały czas pod nogi żeby w cos nie wleźć - normalnie każdy dobrze wychowany własciciel psa zabiera po nim kupę do woreczka i wyrzuca; może dobrym pomysłem byłoby zorganizowanie "toalet dla psów", czyli specjalnych piaskownic z płotkiem, dość popularnych np we Francji canisites Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM toalety dla psow IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.04, 06:33 Takie toalety sa rowniez w innych krajach, np w niektorych miastach Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: toalety dla psow IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.03.04, 20:17 Ale w Polsce nie ma i koniec . (< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator problem? IP: 213.241.2.* 25.03.04, 09:20 Cos mi sie wydaje,ze mieszkamy na baaaardzo szczesliwym osiedlu,skoro jedynym tu problemem sa psie odchody.Julll,po ktorym lasku chcesz spacerowac??? Po tym za jajem? To uwazaj ,zeby nie wtepnac...W bardzo zmeczonego innego ,,spacerowicza".Oni Ci nie przeszkadzaja i nie urazaja poczucia Twojej estetyki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: problem? IP: 213.241.2.* 25.03.04, 10:45 Julll,a czy zauwazylas ze we Francji sa tez specjalne pojemniki do ktorych mozna te torebki wrzucac? I nie trzeba dymac przez miasto z kupa w rece? A o pracownikach sluzb miejskich sprzatajacych po mniej zdyscyplinowanych psach nie wspomne.Jezdza na takich fajnych skuterkach z odkurzaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Drążki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 21:52 Pojawiły się drążki przy między domofonem a parterem. Chciałem sie zapytać, czy ktoś ma klucz do wyjścia z -1 do domofonu bez użycia windy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbych e-plan podniósł cenę za internet z 79,44 do 85 PLN IP: *.rekopol.pl / *.rekopol.pl 12.05.04, 16:06 Witam wszystkich mieszkańców. Zastanawiam się nad podłączeniem internetu. Długo nie mogłem się zdecydować i nadal mam wątpliwośći. Sądziłem, iż po zmianie stawki VAT z 7% na 0 nasi operatorzy obniżą ceny. Na stronie e-planu cena nadal wynosi 85 PLN. Czy dotyczy to tylko nowych użytkowników a dotychczasowym zostały obniżone ceny ? Czy jest to zgodne z prawem ? Ceny obniżyło Aster City, TPSA i wielu innych dostawców ? pozdrawiam Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Co dalej? IP: *.zywiec.plusnet.pl 25.03.04, 16:11 Już jakiś czas temu poruszyłem temat co dalej z decyzjami po spotkaniu mieszkańców, i nic. Może jeszzce raz zapytam: Czy jest ktoś kto napisze czy cos się dzieje w sprawie Zarzadu Wspólnoty, oraz samej wspólnoty? Ten temat jakoś bardziej mnie interesuje niż psie kupy :)). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black tractor Re: Co dalej? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 17:54 no nie wiem, ale chyba pani administrator chciała zrobic dobre wrazenie i na biezaca "upieksza" nasze klatki Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Co dalej? 27.03.04, 19:20 Witam, mamy taki Zarząd na jaki zasługujemy. Trzeba było poważniej podejść do ostatniego zebrania właścicieli. Nic sie nie ruszy dopóki WP ma dominującą wielkośc udziałów. Jak im spadnie do około 30% w przeliczeniu na głosy to może damy radę przy tak "dużym" zainteresowaniu właścicieli swoim majątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KM Re: Co dalej? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.03.04, 18:31 Swiete slowa, tak. Ci, co nie przychodza na zebrania, nie czytaja rowniez tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
julll toalety dla psów 29.03.04, 01:06 W Polsce na razie takich toalet nie ma, ale nie znaczy to, że nie można ich zrobić - może kiedyś na naszym podwórku, które nie jest w końcu takie małe - rozwiązałoby to problem i właścicieli, którzy nie chcą chodzić na długie spacery ze swoimi psami i tych, którzy nie chcą wchodzić w ich (psów) odchody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Brama IP: 80.241.130.* 29.03.04, 11:25 Tak sobie ironicznie zazartuje: czy ktos moze wie, kiedy zainstaluja nam ostatnia brame na osiedlu?! Nie zebym sie tego spodziewal ale chce zaczac temat niedorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
tunioman Re: Brama 31.03.04, 09:50 O właśnie!!! Ja jestem ciekaw kiedy nasze podwórka zacznie być wreszcie zamkniętym!!!! Z tego co pamietam to przy tej furtce obok śmietnika miał byc czytnik kart... noi i co??? g... :( a z drugiej strony to poco ma byc zamknieta skoro tuz oboj jest jakis badziewny lancuch i mozna sobie podd nim przejsc z tego co pamietam to tam mial byc szlaban... ale w sumie to pod nim tez mozna przejsc prawie niezauważonym... no tak bo to juz tak w naszym kraju jest ze to co ma byc tym czasowe zostaje na wiele lat.... wkurzyłem się....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Zarząd IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 14:28 Witam, w związku z tym, że Zarząd nie przedstawił nam planu rocznego, na co miał ustawowy czas do końca pierwszego kwartału zamierzam NIE PŁACIC TEJ CZĘŚCI MIESIĘCZNEJ ZALICZKI, KTÓRA JEST OPISANA JAKO "KOSZTY ZARZĄDZANIA I ADMINISTROWANIA". Uważam, że jest to jak najbardziej celowe i zgodne z prawem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kama Re: Zarząd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.04, 06:24 Ja juz to potracilem z przelewu. Ciesze sie, ze inni tez tak zrobia. Moze to daWP do myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Zarząd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.04, 18:59 Mnie zastanawia dlaczego koszt sprzątania liczony jest od powierzchni lokalu, a nie od ilości osób w mieszkaniu- w końcu pani sprzątaczka nie sprząta u mnie w domu tylko na klatce. Tak samo jest ze wspólną energią elektryczną- im więcej osób mieszka tym więcej wspólnej energii zużywają! Też zastanawiam się czy im zapłacić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Zarząd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.04, 20:54 Nie popadajmy w paranoję, bo za chwilę nie będziemy wcale płacić. Kosztów administrowania i zarządu nie płacę ponieważ uznałem, że uchwała odnośnie wyboru nowego zarządu , do której zgodnie z ustawą Zarząd powinien dozbierać głosy w trybie indywidualnego zbierania głosów, została przegłosowana. Jak Państwo pamiętacie w ustawa stanowiła, że Zarząd działa społecznie - nie pobiera wynagrodzenia. Dodatkowym argumentem za niepłaceniem Zarządowi i pani administrator jest brak planu rocznego. Co do opłat w zależności od ilości osób w mieszkaniu jestem zdecydowanie przeciwny. Powód jest prosty, kto będzie sprawdzał ile jest osób w mieszkaniu? Jak wyliczać te opłaty, od osób zameldowanych, czy faktycznie przebywających w mieszkaniu? Jeśli komuś zmniejszy się liczba osbób to zaraz pobiegnie do Pani administrator z prośbą o korektę opłat w dół. Ale czy tak szybko popędzi jak mu liczba osób wzrośnie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Zarząd IP: 62.111.216.* 05.04.04, 21:18 Ja natomiast widzę że opłaty rosną bez uzasadnienia i podania przyczyny, np. opłata za windy od 01.04.2004 KEN II ma właśnie stawiane ogrodzenie a my nie możemy się doczekać ostatniej bramy... Uważam że Wersal złośliwie utrudnia nam życie, a administracja robi co jej się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Na czym taka toaleta dla psów polega? IP: *.acn.waw.pl 05.04.04, 21:33 Czy to jakieś osobne specyficzne miejsce,czyms usłane?żwirem ,piaskiem?Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Zarząd IP: *.nestle.pl 06.04.04, 09:34 Ja też zauważyłam, że opłaty stale rosną a już po odebraniu ostatniego rozliczenia się wściekłam. Jak można bez uzasadnienia podwyższyć coś np opł. za konserwację wind aż o 8,50 na lokalu (z samego jajka wychodzi to ok 1275zł). To jakieś przegięcie. Jeśli już się coś podwyższa to należy to dobrze uzasadnić. A tak poza tym to zauważyłam, że są postawione jakieś dwa nowe słupki przy głównym wjeździe. Także może lada dzień nastąpi chwila radości w związku z zamontowaniem bramy. I mam pytanie czy Ktoś z Sąsiadów wie co się kryje pod nazwą koszty zarządzania i administracji??? 0,87zł/m2. Jest to wynagrodzenie dla ludzi, którzy tak naprawdę nic dla Naszego osiedla nie robią??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES W sprawie Zarządu i opłat IP: 195.205.132.* 06.04.04, 12:44 Szanowni Państwo, W związku z pojawiającymi się tutaj różnymi wątpliwościami dotyczącymi Zarządu oraz opłat chciałbym wyjaśnić kilka spraw: 1. Zgodnie z obecnym stanem prawnym zarządem naszej wspólnoty jest PB Wersal Podlaski. 2. Na zlecenie WP, budynkami administruje firma, której przedstawicielem jest p. Socha. 3. P. Socha ma od WP pełnomocnictwa do administrowania nieruchomością. 4. WP nie wywiązał się z ustawowych obowiązków: dobierania głosów pod uchwałą o wyborze nowego zarządu, przedstawienia i zatwierdzenia do końca I kwartału sprawozdania finansowego za rok 2003 oraz planu rocznego 2004. Ponieważ plan roczny nie został uchwalony nie ma prawnych podstaw do pobierania opłat. Jednak w naszym interesie jest ich uiszczania, gdyż w przeciwnym razie narażamy się na odcięcie dostaw wody, gazu, ciepła, energii, usług. 5. Zgodnie z Ustawą o Własności Lokali wszystkie koszty nieruchomości wspólnej powinny być rozliczane proporcjonalnie do udziału poszczególnych właścicieli w tej nieruchomości, co w naszym przypadku oznacza proporcjonalnie do sumy powierzchni mieszkania i piwnicy. Oznacza to, że opłaty, które są rozliczane obecnie wg stałej kwoty na 1 lokal (np. wywóz śmieci, windy) są rozliczane błędnie. Nie ma też możliwości podziału kosztów wg ilości zamieszkałych osób. 6. Nie należy mylić kosztów administrowania i zarządzania. Koszty zarządzania pobiera zarząd (obecnie WP), zaś koszty administrowania firma administrująca (p. Socha). Nawet jeśli w przyszłości zarząd będzie pracował społecznie, to koszty administrowania pozostaną, jednak z pewnością na niższym poziomie niż obecnie. 7. Jeżeli ktoś z mieszkańców potrąca ze swoich miesięcznych płatności zaliczkowych koszty zarządzania i administrowania to p. Socha na podstawie pełnomocnictwa WP do administrowania ma i tak prawo przelać na swoje konto pełne wynagrodzenie za swoje usługi. W rezultacie może zabraknąć środków na regulowanie innych płatności. Dzieje się tak dlatego, że miesięczne płatności są to zaliczki, które służą regulowaniu wszystkich zobowiązań wspólnoty, w tym kosztów zarządzania i administrowania. Zgodnie z ustawą te zaliczki powinny być na koniec roku rozliczone, a ewentualna nadpłata zwrócona mieszkańcom, co jak wiemy nie nastąpiło. Dopóki nie nastąpi prawna zmiana Zarządu wspólnoty, żadna z powyższych kwestii nie będzie mogła zostać uregulowana zgodnie z prawem i wolą mieszkańców. Pozdrawiam, Eryk Sulik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.04, 21:04 Gwoli ścisłości według mojej wiedzy Pani Socha administruje nieruchomością a nie budynkami. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenman Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.04.04, 21:40 Ustawa o własności lokali z dnia 24.06.94 (z późniejszymi zmianami) mówi wyraźnie: "Art. 20. 1. Jeżeli lokali wyodrębnionych, wraz z lokalami niewyodrębnionymi, jest więcej niż siedem, właściciele lokali są obowiązani podjąć uchwałę o wyborze jednoosobowego lub kilkuosobowego zarządu. Członkiem zarządu może być wyłącznie osoba fizyczna wybrana spośród właścicieli lokali lub spoza ich grona." Z tego wynika, że wspólnota nie ma zarządu, bo WP nie może być uznany za zarząd w rozumieniu pow. artykułu. W tej sytuacji zastosowanie ma art.26.1 w/w ustawy: "Art. 26. 1. Jeżeli zarząd nie został powołany lub pomimo powołania nie wypełnia swoich obowiązków albo narusza zasady prawidłowej gospodarki, każdy właściciel może żądać ustanowienia zarządcy przymusowego przez sąd, który określi zakres jego uprawnień oraz należne mu wynagrodzenie. Sąd odwoła zarządcę, gdy ustaną przyczyny jego powołania." Radzę z tego skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ES Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: 195.205.132.* 07.04.04, 09:41 Niestety nie masz racji. Zarządem wspólnoty może być też osoba prawna. Wtedy nie nazwa się Zarząd, ale Zarządca. Spełnia jednak te same funkcje. Nie mam teraz przed sobą ustawy, żeby wskazać artykuł, który o tym mówi. ES Odpowiedz Link Zgłoś
klauduniam nicnierobienie 07.04.04, 21:49 Administracja za cel nadrzędny postawiła sobie nicnierobienie. W zeiązku z tym, zamiast zająć się montażęm bramy, nic nie robi. Wymienia zamki( ciekawe za czyje pieniądze), bo wczesniej zamontowała właściwe. I pracuje! Pracuje ciężko, bo kreatywność przy doborze dekoracji klatki godna podziwu........ Koszmarny vincent, koszmarne jajeczka, itp... Nie dla kazdego Święta Wielkiej Nocy to święta. Możę więc ograniczyć się do przyozdabianaia własnego lokum? Ps. Bardzo nie podoba mi się, ze ochrona za któą płacimy raz na godzinę wchodzi do garazu i spędza tam 20 min. pilnując samochodów. Wówczas osiedle chronione nie jest. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenman Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.04, 22:29 Niestety, mam racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 06:55 Kenman ma racje. Wybrany przez wspolnote zarzad moze powierzyc zarzadzanie (lub tez tylko administrowanie) osobie prawnej, np. Wersalowi, ktory jest zarzadca (ale nie zarzadem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka Smietnik na dole budynku IP: 195.94.201.* 08.04.04, 14:31 Do pani Administrator: zglaszam potrzebe ustawienia kosza na papiery na parterze w kazdej klatce, co niezwykle ulatwi natychmiastowe pozbywanie sie zbednych reklamowek, ktore codziennie znajduje w skrzynce pocztowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: W sprawie Zarządu i opłat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.04, 21:41 Niestety obaj nie macie racji. Przytoczony art. 20.1 mówi o wyborze Zarządu spośród osób fizyczny u nas jednak obowiązuje model z art. 18.1, czyli w momencie wyodrębniania pierwszego lokalu w akcie zapisano sposób sprawowania Zarządu, cyt. art 20.1 "...a w szczególności mogą powierzyć zarząd osobie fizycznej lub prawnej." ES, napisanie, że wtedy gdy zarząd sprawuje osoba prawna to zwiemy ją Zarządcą jest bardzo błędne ponieważ ustawa o gosp. nieruch. zawiera definicję zarządcy i jest to osoba fizyczna (tylko i wyłącznie), która posiada licencję zawodową. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Rudzka Życzenia Świąteczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 21:29 Spokojnych i pogodnych Świąt Wielkanocnych dla Mieszkańców oraz pracowników Wersalu Podlaskiego życzy Jadwiga Rudzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Życzenia Świąteczne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.04, 22:44 Dziękuję Pani Jadwigo, no i wzajemnie. Wybiła godzina "0" czas wytoczyć działa dużego kalibru przeciwko zarządowi naszej wspólnoty. Może się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Hurrra! Mamy (?) brame! IP: 80.241.130.* 20.04.04, 11:28 Moze zrobia tez domofon?! E! Nie zrobia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Hurrra! Mamy (?) brame! IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.04.04, 13:41 Narazie tylko montowali, ale kiedy bedzie działać to jeden Administrator tylko wie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Administaracja i Zarząd IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.04.04, 20:45 Cy odowłanie obecnego zarządu jest niemożliwe od strony prawnej, czy organizacyjnej? To znaczy, nie możecie się zebrać, przegłosować, odwołać??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kenman Re: Administaracja i Zarząd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 07:12 Oczywiście, że praw (Ustawa o własności lokali) umożliwia odwołanie zarzadu. Ale organizacyjne trudności (towarzystwo już jest skłócone i podejrzliwe wzajemnie) są nie do pokonania. To jest Polska i nasze piekiełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Administaracja i Zarząd IP: *.elblag.dialog.net.pl 22.04.04, 13:49 Przyszła wiosna, przyszly zmiany! 1. jest brama, 2. są ławeczki (przynajmniej wczoraj je widziałem stały obok jaja, myslę że jak wróce z pracy to będą porozstawiane i bedzie można na nich usiąść) 3. są kosze (szkoda ze w co drugiej klatce, pewne oznacza to iż co druga klatka płaci czynsz - a tak poważnie to ciekawy jestem jaki był schemat podziału tych koszy) 4. widziałem Panów coś malujących w śmietniku (chyba ściany, akurat mieli przerwę :) ) 5. pojawiły się znaki na naszej drodze wewnętrznej (szczegół że mieszkańcy sie do nich nie stosują i dalej zostawiają samochod na chodniku utrudniając przechodniom dogodne przejście ) I po co nam zmiana Zarzadu skoro wszystko jakoś sie kręci. Pozdrawiam Niemen P.S. Jakoś tu cicho na tym "naszym" forum. Wydaje mi się ze juz wszyscy pogodziliśmy się z rządami Wersalu P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Administaracja i Zarząd IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 22:06 Niech nam długo żyje nasz kochany zarządzik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Administaracja i Zarząd IP: *.usp.pl / *.crowley.pl 22.04.04, 22:52 Ja się nie pogodziłem z rządami WP i dzięki temu długo już u nas miejsca nie zagrzeją. W myśl starej zasady: "jak się da, to się zrobi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad_K Re: Administaracja i Zarząd IP: *.acn.waw.pl 23.04.04, 23:51 Te znaki to pomysl kretyna. Ja mam miejsce na swoj samochod w garazu. Z tego co wiem nie wszyscy wykupili garaz, to raz. Niektorzy maja wiecej niz 1 samochod to dwa. Jak przyjezdzaja goscie to sobie chyba niedlugo postawia po drugiej stronie KEN bo jak do lokali uzytkowych podjada klienci to kolo budymku jest smiesznie malo miejsca. A tak naprawde, to te znaki to jest wyrzucenie pieniedzy w bloto, bo nie jest to droga publiczna i staja one bezprawnie. Jak sie ktos dopatrzy to jeszcze zaplacimy grzywne za to ze je postawili (z naszej kieszeni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LAMA Re: Administaracja i Zarząd IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 18:20 Ja uwazam ze dobrze ze sie pojawily. Przeciez tam jest chodnik, kroty jest droga dla pieszych. Sama widzialam jak Pani z dzieckiem w wozku nie mogla przejechac chodnikiem bo samochody zostawiły tak mało miejsca ze musiala zjechac na ulice. Przeciez po osiedlu chodza dzieci, jezdza na rowerach itp. to gdzie onie maja sie podziac? Jesli ktos ma samochod to niech kupi lub wynajmie garaz albo niech parkuje od stony KENu - tam zazwyczaj sa wolne miejsca. Zreszta samochody syajace po obu stronach chodnika utrudniaja tez dojazd do garazu - dwoma samochodami nie sposob przejechac obok siebie - trzeba poczekac i przepuscic samochod z przeciwka. Tak wiec uwazam ze sa one nam potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tunio Re: Administaracja i Zarząd IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 11:58 popieram!!! i przestańcie już tak na wszystko narzekać!!! troche optymizmu "nawet gdy siedzisz i nic nie robisz wiosna przychodzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Pierwszy samochód odholowany! IP: *.unused.zigzag.pl 26.04.04, 11:35 Dzisiaj widziałem, jak odholowują samochód Zatem - znaki "działają" I dobrze! miłego dnia Valdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: 80.241.130.* 26.04.04, 13:35 Również popieram znaki. Ciężko już było tamtędy przejechać. Zakaz obowiązuje na krótkim odcinku. Miejsc pustych od strony KENu jest pełno. Bezpieczeństwo jest ważniejsze niż wygodnictwo paru osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: *.elblag.dialog.net.pl 26.04.04, 15:48 Popieram. Skoro są znaki to powinnismy je przestrzegać. Jest tyle miejsca z przodu bloku 54 że spokojnie wystarczy miejsca dla wszystkich. Tak naprawde to trudno było przejść aby sie nie upaprać o stojace samochody. Czy ktoś wie do czego służa kable które wystają pzry wejściu na osiedle. Są to kable do jakiegoś czytnika na karty czy tylko do oświetlenia wejścia :). Fajnie ze zaczeli malować ogrodzenie, lecz obawiam się że jeśli bedą to robić w takim tempie jak zakładali bramę to przed świętami Bożego Narodzenia może im się uda wyrobić. Pozdrawiam wszyskich mieszkańców oraz Zarząd (ten który będzie, nie ten który jest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania75 Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: *.medstat.waw.pl / 62.233.201.* 27.04.04, 14:08 Tak, odholowali, i co z tego, skoro po południu stały tam trzy następne? Wieczorem nie ma już komu ich odholować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babicz Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: *.acn.waw.pl 04.05.04, 17:26 Bardzo ciekawe są Panstwa uwagi o bezpieczenstwie i trudnosciach z przejechaniem wózkiem pod 54. Po pierwsze, nawet jak staly samochody to miejsca bylo wiecej niz na niektorych drogach (pustych). Po drugie, kto widzial zeby wózkami ktos jezdzil po schodach, bo pod bud.54 chodnik z pochylnią dla wózków jest oddzielony murem od chodnika ! Po trzecie zgadzam sie z osoba podpisującą sie " Sąsiad", że ten format znaków jest dla dróg publicznych, a to jest droga osiedlowa za którą musielismy zaplacic. Mialem niedawno duzo gosci, ciekawe jak mialem ich zmiescic na swoim miejscu parkingowym, bo wolnych miejsc nie bylo. Troche Panstwo zachowujecie sie jak ci ludzie w kolejce, co przebieraja nogami i popędzają jak są daleko, a jak przychodzi na nich kolej, to z satysfakcją przedłuzają zalatwianie swojej sprawy - no bo tyyyyle czekali. A tak nawiasem mowiac, nie wszystkich bylo stac na wykupienie miejsca garazowego i wg mnie pomysl z tymi znakami (przy tak szerokiej drodze dojazdowej) jest zwyklym przymuszaniem do tego zeby Wersal sprzedal reszte wolnych miejsc. Zostawiam ten tekst pod rozwage Szanownym Wspolmieszkancom. Pozdrawiam B.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: 194.74.40.* 04.05.04, 18:38 SZanowny Panie Babicz, Jesli Pan tego jeszcze nie wie to chodniki sa dla ludzi a dla samochodow sa parkingi / miejsca postojowe. Zapraszam przed blok 54 (od strony KEN). Tam zawsze sa wolne miejsca - starczy dla calej rodziny. Chyba ze przejscie paru krokow jakie dziala te miesca od bramy wejsciowej to zbyt trudne zadanie... Pod rozwage Szanownego Sasiada Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 20:17 Lansuje Pan jakieś dziwne obyczaje. Kiedy ja przyjeżdżam do kogoś z wizytą, nie zostawiam samochodu w miejscu, gdzie jest zakaz parkowania ale jest ono w zasięgu mojego wzroku. Zostawiam samochód tam, gdzie nie ma zakazu postoju, nawet gdyby było ono daleko. Często zdarzało mi się korzystać z komunikacji miejskiej właśnie z tego powodu, ze miałam świadomość że nie będę miała gdzie zaparkować. To, że nie wszystkich stać na wykupienie miejsca postojowego nie oznacza, że można utrudniać wszystkim normalną komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Pierwszy samochód odholowany! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 05.05.04, 08:54 Szanowny sąsiedzie proszę zauważyć, że przeciwko parkowaniu w uliczce wypowiadają sie ludzie, którzy posiadają samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b wynajmę garaż IP: *.spray.net.pl 28.04.04, 10:20 Posiadam miejsce parkingowe w garażu podziemnym KEN 56 do wynajęcia kontakt: bayes@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p EUROPA IP: *.e-plan.pl 01.05.04, 14:56 Dzien dobry w europie. Moze wersal sie zmieni na lepsze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Re: EUROPA IP: *.aster.pl 06.05.04, 12:03 Fajne uczucie byc Europejczykiem. Z tej okazji postanowilem zrobic sobie prezent i kupic mieszkanie w KEN 54. Jednak wlosy mi deba staja jak czytam Panstwa listy na forum przez co musieliscie przejsc od poczatku inwestycji. Chcialbym zapytac przyslowiowo "czy jest bezpiecznie", w sensie czy mocno zostaliscie wyrolowani (bo taki wniosek mi sie nasuwa), czy grzyb w piwnicy, kradzieze w garazach, ospalosc ochrony, skorupa w administaracji, czy cos sie zmienilo. Jak z aktami notarialnymi, czy ktos juz cos takiego ma i czy w akcie jest rowniez wlasnosc gruntu. Jak teraz wygladaja oplaty za mieszkanie. Czy ciepla woda, prad, gaz, telefon, internet sa w porzadku. Dziekuje z gory za odpowiedz i mam nadzieje ze do zobaczenia na spotkaniu wspolnoty jak juz do niej dolacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Nowy IP: *.aster.pl 06.05.04, 12:10 Fajne uczucie byc Europejczykiem. Z tej okazji postanowilem zrobic sobie prezent i kupic mieszkanie w KEN 54. Jednak wlosy mi deba staja jak czytam Panstwa listy na forum przez co musieliscie przejsc od poczatku inwestycji. Chcialbym zapytac przyslowiowo "czy jest bezpiecznie", w sensie czy mocno zostaliscie wyrolowani (bo taki wniosek mi sie nasuwa), czy grzyb w piwnicy, kradzieze w garazach, ospalosc ochrony, skorupa w administaracji, czy cos sie zmienilo. Jak z aktami notarialnymi, czy ktos juz cos takiego ma i czy w akcie jest rowniez wlasnosc gruntu. Jak teraz wygladaja oplaty za mieszkanie. Czy ciepla woda, prad, gaz, telefon, internet sa w porzadku. Dziekuje z gory za odpowiedz i mam nadzieje ze do zobaczenia na spotkaniu wspolnoty jak juz do niej dolacze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bt Re: Nowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.05.04, 21:52 nawet nie jest zle :P aster czasem przy skokach napieciasie odlacza (tzn tv i internet) ale zawsze sie wtedy dzwoni, oni mowia ze ekipa juz pedzi, czeka sie 2h i jest ok ale to tak poza reszta :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowy Do bt IP: *.aster.pl 08.05.04, 14:02 Dzieki za reply. Skoro piszesz, jezeli moge jeszcze spytac, to czy sprawa aktu notarialnego wyglada tak, ze wersal ma jedynie swojego notariusza ktory ma zarobic, ale po normalnych stawkach, czy dodatkowo tak sporzadzili umowy z wami ze te koszty sa duzo wyzsze? Bo z tego co sie zdazylem zorientowac to niewiele osob ma sporzadzony akt. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Do bt IP: 80.241.130.* 10.05.04, 16:37 Chyba prawie wszyscy maja juz akty. WP podstawia swojego notariusza (drogiii). Koszty Administracji moglyby byc nizsze ale generalnie czyns nie jest zbyt wysoki (chyba dlatego, ze jeszcze nie mamy funduszu remontowego). Ciagle zarzadza nami WP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Bramy IP: *.elblag.dialog.net.pl 11.05.04, 10:40 Czy ktoś z mieszkańców (a może Pani Administrator) zna trmin zamkniecia naszego osiedla? W końcu ogrodzenie jest już gotowe i spokojnie można zamknąć furtki na klucz. Pytam, ponieważ dzisiaj wychodząc do pracy zaskoczył mnie dziwny widok: Na nasze krzewy (na środku podworka) oddawał mocz pies, niby nic dziwnego (normalka) lecz zaskoczył mnie widok rowerzysty, który czekał na swojego czworonoga przed bramą wejściową. Po całym zajściu gość wsiadł na rower przejechał kilkanaście metrów i wszedł do klatki, lecz nie na naszym osiedlu, lecz na osiedlu przy ulicy Mandarynki. Jestem w stanie zrozumieć że psy wyprowadzane przez mieszkańców osiedla sikają na krzewy, chociaż świadczy to o właścicielach czworonogów (szczególnie tych którzy mają małe dzieci; rano pieski sikają na krzewy, a później po południu dzieci w tych samych miejscach się bawią; nie mowiąc już o tym iż po takim zabiegu przez pieski krzewy poprostu usychają), natomiast karygodne jest to co dzisiaj zobaczyłam. Gdzie jest ochrona, mogła by przynajmniej zwrócić uwagę (2 ochroniarzy siedziało w budce i nic). To tak na początek dzisiejszego dnia. Pozdrawiam Wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Cd parkowania IP: 62.111.216.* 11.05.04, 15:11 Nie chciałabym nikomu ubliżyc, ale czy Mariuszu, Magdo, Piotrze, Aniu, Niemenie, przyjechaliście spoza Warszawy ? Jesli tak, to Was rozumiem. Nie widzicie jaki jest problem z samochodami. Ja też nie mam garażu, bo się wykosztowałam na full. Rok temu kilka ulic dalej w ciągu dnia ukradli mi samochód, niestety starszy niz pół roku to możecie się domyslic ile straciłam. Policji to my długo nie będziemy mieć takiej jak bysmy oczekiwali i jesteśmy zdani na siebie. Takiej szerokiej uliczki osiedlowej jak u nas to naprawde nigdzie w Wa-wie chyba nie ma. Nawet jak po obu stronach stały zaparkowane samochody, to śmieciarka (szersze nie przyjeżdżają) nie miał problemu z przejazdem. Zresztą popatrzcie na blok obok. Oni na terenie podwórka mają samochody, bo tak ustawił projektant i co , mają problem np z dziećmi ? Tak jest i trudno. Tak więc proszę o więcej altruizmu. I tak skazani jesteśmy na siebie, więc po co mamy sobie uprzykrzac życie. Pozdrawiam M.M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babicz Re: Cd parkowania IP: *.acn.waw.pl 11.05.04, 18:36 Jesli to dzisiaj ok 15 Twoj samochod napastowala straz miejska, to Ci wspolczuje. Podziekuj sasiadowi (chyba spod 54) taki chudy w czapeczce o wygladzie menela kolo 60tki bo sie bardzo wymadrzal o bezpieczenstwie do faceta z kucykiem (moze to Twoj maz w skodzie ? :-) ). Niestety mamy sasiadow jakich mamy i jedynie co mozna zrobic , to tlumaczyc ludziom ze nie sa sami na swiecie i powinni dac zyc innym. Ja dalej stoje na stanowisku ze to nasza droga osiedlowa i guzik miastu do niej, w koncu pol tej drogi nalezy do naszej nieruchomosci. Twoj samochod jak stoi polowa na chodniku nikomu nie moze przeszkadzac, bo miejsca i tak zostaje ponad 1,5 m , a drogi na 2 samochody. Trzymaj sie Mary, ja czasem tez postawie swoj (powiem tylko ze srebrny) zeby Ci bylo raźniej. Zdrowka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Cd parkowania IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.05.04, 19:36 To swiadczy o waszej bezczelnosci i braku poszanowania innych. Tak jak napisales ta droga jest osiedlowa wiec nalezy do wszystkich wiec wszyscy maja do niej prawo. Co by bylo gdyby kazdy przyszedl i chcial tam zaparkowac bo mu sie to nalezy. OKi mowisz ze wykosztowales sie i teraz nie kupiles garazu, to za 200 zł mozesz do wynajac od innych (ogloszeń było bardzo wiele) a jesli i to dla ciebie za duzo to mozesz zaparkowac samochod od strony kenu tam jest zawsze dozo wolnych miejsc. Chcesz parkowac pod oknem to trzeba bylo kupis sobie mieszkanie od strony kenu. Dzis mowisz ze chcesz miec samochod pod swoim oknem bo tak ci wygodniej a jutro powiesz ze chcesz miec śmietnik pod oknem..... i co inni maja to tolerowac? Poza tym nie po to Pani Administrator za nasze pieniadze postawila znaki ktore teraz mamy ignorowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Cd parkowania IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 19:52 Szanowny Panie! Nie rozumiem motywów Pana postępowania. Kilka postów wcześniej czytamy, że Pana goście nie mieścili się na Pana miejscu parkingowym i dlatego postawili swoje samochody w miejscu, gdzie jest zakaz postoju. Teraz czytam, że będzie Pan stawiał swój samochód w miejscu, które budzi tyle kontrowersji. Czy wyciągnęłam prawidłowy wniosek, że ma Pan miejsce postojowe, ale nie chce z niego korzystać? Mogę tylko skomentować - smutne to jest. Ale prawdą jest, że na chamstwo nie znaleziono jeszcze lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babicz Re: Do P. Zuzy i MM IP: 62.111.216.* 12.05.04, 11:32 Widze, ze zeby sie wykrzyczec kazda okazja jest dobra. Ja tylko pisalem, ze goscie mi sie nie miescili, a odsylac ich na druga strone KEN szcegolnie jak samochody maja stac po nocy w miejscu ze mozna je rozebrac na czesci... Ja nie stawiam na drodze samochodu, bo mam garaz. Nie chce nikogo obrazac, ale swoje frustracje lepiej zostawiac w domu. Znam takich co na parkingu ustawiaja sie tak zeby mogli otwierac drzwi do oporu zeby wygodnie wysiasc. Troche to wlasnie przypomina Panstwa filozofie. Jak juz mamy miejsce to nic wiecej nas nie obchodzi. Niestety jestesmy na siebie skazani a jak roznymi ludzmi jestesmy to widac bylo na zebraniu wspolnoty. Jestem mlodym czlowiekiem i wybieranie miedzy drylem wojskowym a anarchia w stylu Leppera mnie nie interesuje. Wiecej sie juz nie bede wypowiadal na ten temat, mam nadzieje ze i Panstwo tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi DO BABICZA - WARCHOŁA!!! IP: *.unused.zigzag.pl 12.05.04, 13:15 Kurczę - potwierdza się niestety nasza stara polska wada - warcholstwo!!! Stoi sobie znak "zakaz postoju". Mieszkańcy cywilizowanej Europy (Szwajcarzy w szczególności - nie mówię tu o Włochach) stwierdziliby "Skoro ktoś ten znak ostawił, to znaczy, że był jakiś ku temu powód - poszukam innego miejsca" Ale nie Polacy!!! u nas każdy zna się nie tylko na medycynie - ale również na kodeksie drogowym!!! Czy tak trudno PO PROSTU przyjąć, że skoro są znaki to trzeba się do nich stosować??? Czy każdy musi być "mądrzejszy" i musi wsadzać swoje LIBERUM VETO??? Jest znak "zakaz postoju" - należy się do niego stosować! Czy aż tak trudno Ci to zrozumieć? Przecież nikt nie wydał Naszych pieniędzy na znaki, gdyby były one zbyteczne! Komuś one przeszkadzają! Po co to analizować? Zakaz - STOSUJ SIĘ! Czy to takie trudne??? A hasła Babicza w stylu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=106&w=424069&a=12573107 „Trzymaj sie Mary, ja czasem tez postawie swoj samochód(powiem tylko ze srebrny) zeby Ci bylo raźniej” są na poziomie żłobka! I dobitnie potwierdza niestety, dlaczego uważają nas poza Warszawą za buraków! I nie rozumiem też Marysi, forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=424069&a=12567843 dlaczego pozostawienie samochodu 20 – 30 metrów dalej (przed witrynami sklepów) aż tak zaważy na bezpieczeństwie jej cennego samochodu! A dzielenie mieskańców na Warszawiaków i nie-Warszawiaków jest żałosne! W przedstawionym przez Marysię kontekście, jako Warszawiak czuję się urażony! LUDZIE MYŚLCIE – TO NIE BOLI! Pozdrawiam serdecznie Valdi ///(Do sąsiada Babicza - jeśli nie zauważyłeś - przed KEN-em, po "naszej" stronie jest ZAWSZE MNÓSTWO MIEJSC POSTOJOWYCH!!!OŚWIETLONYCH przez NASZE lampy!!! nie musisz swoich gości "odsylac ich na druga strone KEN"!)/// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czege Re: DO BABICZA - WARCHOŁA!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 01:18 > Ale nie Polacy!!! > u nas każdy zna się nie tylko na medycynie - ale również na kodeksie drogowym!! > ! no wlasnie! kolego jestes typowym przykladem takiego czlowieka;) czy jak ja sobie postawie znak na pulawskiej z ograniczeniem predkosci do 20km/h to znaczy ze kazdy ma jezdzic 20km/h? to ze ktos postawil znaki zakazu parkowania nie oznacza ze trzeba sie do nich podporzadkowywac... to nie zarzad drog je tutaj postawil... przeciez ta droga jest szersza od kenu! a jest to droga wewnetrzna... po co utrudniac komus zycie? chyba tylko dla zabawy... > Jest znak "zakaz postoju" - należy się do niego stosować! > Czy aż tak trudno Ci to zrozumieć? > Przecież nikt nie wydał Naszych pieniędzy na znaki, gdyby były one zbyteczne! > Komuś one przeszkadzają! > Po co to analizować? > Zakaz - STOSUJ SIĘ! > Czy to takie trudne??? tak jest to trudne do zrozumienia;) czy nie widzisz roznicy miedzy znakami na takim kenie a na naszej drodze osiedlowej? znaki w takich miejscach stawia sie glownie dla bezpieczenstwa... a dokladniej aby przejazd dla strazy pozarnej byl bezproblemowy i zeby ludzie mogli spokojnie sobie chodzic... i te samochody w tym nie przeszkadzaja. z postow osob ktore sa przeciw temu wywnioskowac mozna ze albo nie maja samochodu, albo malo mysla... zalozmy ze wszyscy maja garaze... to jesli wchodza do domu na 10-15 min to od razu musza wjezdzac na swoje miejsca? jesli ktos tak uwaza to jest smieszny... a jesli mysli ze '15 min to nie pol dnia' to moge sie zapytac czy idac sobie chodnikiem widze ktory samochod jest na 15min zaparkowany czy na pol dnia? nie. wiec przeszkadzaja(lub nie przeszkadzaja) w takim samym stopniu. jesli ktos chce nie widziec samochodow pod domem to moze niech sie wyprowadzi pod miasto i sobie kupi kilka hektarow i bedzie mial to czego chce... zyjemy w takich okolicznosciach w jakich zyjemy i pewnych rzeczy nie da sie zmienic(albo po co). kolego valdi...widze tez u ciebie kompleks polaka... w czym my jestesmy niby gorsi od innych? poza tym jesli mowisz tak o innych krajach to chyba nigdy za granica nie byles. pojedz do tych swoich wloch i zobacz jak oni jezdza. nie lamia przepisow? chyba zartujesz. robia to i to duzo czesciej niz my(wystarczy zobaczyc jak wygladaja ich samochody:P) > I dobitnie potwierdza niestety, dlaczego uważają nas poza Warszawą za buraków! tez tak uwazam...jak czytaja takie komentarze jak twoje to tez sie nie dziwie;) a tak juz na koniec... pewnie nalezysz do samoobrony;) a jak nie to przynajmniej lepper jest twoim idolem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Do P. Zuzy i MM IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 18:33 Zaczyna się Panu wszystko plątać. Obiecywał Pan Marysi, że dla towarzystwa - żeby było Jej raźniej - będzie stawiał swój samochód (srebrny - dobrze pamiętam?) w miejscu, gdzie jest tego zakaz. Teraz czytam, że ma Pan swój garaż i nie ma takiej potrzeby. Ale nie będę się czepiała takich drobiazgów. Natomiast chciałam wyjaśnić. Nie należę do osób sfrustrowanych. Jestem osobą pełną optymizmu życiowego. Cechuje mnie dosyć prosty i nieskomplikowany sposób myślenia i trudno tu mówić o jakiejś filozofii . Mimo tego pospolitego sposobu myślenia staram się stosować w swoim życiu zasadę, którą polecałabym wszystkim - żyć tak, aby nie uprzykszać i nie utrudniać życia innym (może to cecha prostaków?). W tym przypadku świadomość, że mój samochód utrudnia normalną komunikację wprowadzałaby mnie w ciągłe zakłopotanie. I nie jest to problem wyboru między wojskowym drylem a anarchią w stylu Leppera. Ot co. P.S. Fakt, że są ludzie, którzy "ustawiają się tak żeby mogli otwierać drzwi do oporu, żeby wygodnie wysiadać" nie upoważnia nas do takich samych zachowań. Bo właśnie w ten sposób rodzi się anarchia. Mimo zdecydowanej różnicy zdań pozdrawiam :))MM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Do P. Zuzy i MM IP: 194.74.40.* 13.05.04, 09:38 A moze trzeba tam po prostu postawic jakies slupki, skoro znaki sa bezczelnie ignorowane? pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakinsky Re: Do P. Zuzy i MM IP: 212.160.156.* 13.05.04, 15:34 No coz, ja moge powiedziec tylko tyle, ze parkowanie na chodnikach dojazdowych powinno byc zabronione, bo jest to p[o prostu denerwujace, jak trzeba omijac non-stop parkujace tam samochody. Nie wazne, czy ktos ma miejsce postojowe, czy nie. Jak ktos ma samochod, to niech sobie wynajmie, w koncu jest ich jeszcze duzo, a nie idzie po najmniejszej linii oporu i zostawi byle gdzie majac wszystko w dupie. Od siebie jeszcze dodam, ze rowniez mam to gdzies, czy do kogos przyjechali goscie, czy nie. Moga sobie przyjezdzac taksowkami, metrem albo parkowac na wyznaczonych do tego miejscach. A jak nie, to nawet niech zostawia samochod na rondzie Plaskowickiej. Zdecydowanie jestem za tym zeby scigac wszystkich baranow, ktorzy nie stosuja sie do znakow i bede dzwonil za kazdym razem po straz miejska az w koncu bedzie mozna swobodnie przejsc i przejechac. To rowniez tyczy sie goscia z Opla Signum, ktory przyczaja sie na wysepce pomiedzy drzwiami od garazu. Chlopie masz duzy zamochod, chcesz zeby ktos go niechcacy obil przejezdzajac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Sposób na parkujących w strefie zakazanej IP: *.unused.zigzag.pl 13.05.04, 16:03 Wczoraj rozmawiałem z kolegą, mieszkającym w Dąbrówce (JWC). Mieli ten sam problem. Zniknął! Jak? Na kilku samochodach ktoś wyrzeźbił gwoździem informację "Nie parkować". Rozeszła sie o tym wieść i problem się skończył - nikt nie chciał więcej parkować i narażać lakierów swoich samochodów na niebezpieczeństwo. Brutalne, ale skuteczne! Pozdrawiam valdi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Autostrada IP: *.e-plan.pl 14.05.04, 18:58 Zapraszam do podpisywania protestu przeciw autostradzie (lub innej drodze o charakterze tranzytowym), która ma przebiegać w miejscu ulicy Płaskowickiej. Lista dostępna jest w naszej administracji i u ochrony. 18 maja o godz. 15:00 odbędzie się sesja Rady Dzielnicy (ul. Lanciego 14) w sprawie przebiegu autostrady przez Ursynów z udziałem mieszkańców. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwy Re: Autostrada IP: *.aster.pl 17.05.04, 21:52 Jednym słowem buractwo. Ktos chce zejsc do pulapu blokad typowych dla Samoobrony. Czlowieczku rusz swoje 4 litery poza swoje 4 sciany a dowiesz sie troche wiecej na temat owej autostrady. Wszystko pewnie chcesz miec blisko tylko nie pod swoim oknem a pod oknem rozumie sie sasiada. Podobnie i z droga szybkiego ruchu. Jezeli chodzi o droge to droga bedzie bo stosowne decyzje juz zapadly. Do konca nie jest pewne czy autostrada czy droga ekspresowa. Bedzie przebiegala pod Plaskowickiej. Tak pod, bo bedzie W TUNELU przykrytym od gory. Kwestia czy tunel, ktory bedzie mial okolo 2 km bedzie przebiegal nad linia metra czy pod. to jeszcze nie jest pewne. Jednak w przypadku autostrady bedzie pod linia, a pieniazki na to ida nie tylko z samej Warszawy. Wlot do tunelu ma byc na wysokosci OBI przy Pulawskiej, wylot gdzies 2 przecznice za KEN. Budowa ma sie zaczac ok 2008 roku i planuje sie do ok 2012. Kwestie czasu trwania inwestycji pozostawiam bez komentaza bo nie jest to w tej chwili istotne. Zrozum jednak ze mieszkasz w Warszawie i pewnych rzeczy nie rozwiaze sie poprzez pikiete bo nad ta inwestycja mysla juz od 20 lat i nagle pojawily sie pieniadze na jej realizacje. Tunel nie bedzie dla nas klopotem, ale mozemy, jezeli oczywiscie wspolnota poprze ten pomysl wystapic o oszklenie loggi, aby bylo ciszej. A zyskamy ogrody zimowe zamiast bezuzytecznych loggi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Sposób na parkujących w strefie zakazanej IP: 80.241.130.* 18.05.04, 16:08 Wydaje mi sie, ze nie ma co dyskutowac o znakach-ten krotki odcinek znajduje sie pomiedzy dwoma "skrzyzowaniami" i z tego wynika zakaz parkowania. Wielokrotnie zdazylo mi sie miec problem, gdy przeciskalem sie pomiedzy dwoma rzedami samochodow a z prawej, zza etapu II wyskakiwal samochod. Parkowanie tam Waszych aut jest nie tyle niewygodne co grozi kolizjami. Ludzie przepisy lamia a policja/straz miejska jest po to, zeby pilnowac porzadku. Na tym etapie (po postawieniu znakow) dalsze klotnie sa bezsensowne. Jak ktos chce lamac przepisy-OK, jak ktos chce wzywac policje-rowniez OK. Moje zdanie jest takie: dlaczego nie mozna zrezygnowac z parkowania na odcinku 20m, jesli jest duzo wolnych miejsc?! A straz miejska powiadomie, jak stwierdze, ze znow mam trudnosci z przejechaniem ta droga. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Sposób na parkujących w strefie zakazanej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 01:25 czlowieku mysl! to jest droga osiedlowa i kazdy debil by wygral sprawe w sadzie o odszkodowanie za odholowanie samochodu. jak komus jest za wasko to niech nie wyjezdza na drogi bo to znaczy ze nie umie jezdzic i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektryk Czy grozi nam nastepna stacja radiowa. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.04, 14:48 Witam sąsiadów. Nie dośc, że nasz budynek jest narożony na promieniowanie stacji bazowych ERY PLUSA i IDEA oraz SFERI to jeszcze nasze ciało bedzie bombardowane na całym Ursynowie przez Firmę ATCOM S.A. www.atcom.pl. Wydaje mi się, że firma za niby przykrywką taniego internetu o kiepskiej jakości bo niestety za ta ceną nie da się tak jak oni planują postawić nadajnik i dzielić WI-FI po tej cenie. A dla wtajemniczonych każdy wie, że deszcz, śnieg liście i inne anomalia pogodowe mogą całkowicie zrywać połaczenia. Dla Atcomu jest to intratny kawałek tortu bo dzięik naszemu budynkowi zdobędą klientów z całego Ursynowa. A dla nas za łaskę dadzą coś na pożałowanie. Uważam, że dla naszych dzieci i naszego zdrowia promieniowania radiowego i fal elektromagnetycznych już w zupełności wystarczy. Internet WI-FI wymaga dodatkowych drogich kart i czesto się zawiesza. Jako mieszkańcy KEN 56 jesteśmy przeciw instalacji takiego nadajnika. Pozdrawiam Sąsiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do pseudo elektryk Re: Czy grozi nam nastepna stacja radiowa. IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 18:49 Jak jesteś elekyrykiem to chyba wiesz z czego korzystasz i jak łączysz się z internetem z tego budynku (chyba się jakoś łaczysz??? i to nie przez gniazdko od prądu) i nie pisz takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomel Re: Do P. Zuzy i MM IP: 212.160.235.* 09.06.04, 10:46 Lepper anarchą ? Toć to pomyłka Odpowiedz Link Zgłoś
tunioman Re: WERSAL PODLASKI 15.05.04, 12:14 popieram!!!! kazda akcja jest dobra pokazmy ze ta droga tutaj jest po postu nieuzasadniona jak buduja tunele w PL to wszyscy wiemy nie dajmy sie robic w balona!!!! jest koncepcja znacznie ciekawsza na stronie ekostrady wejdzcie i sami zobaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: WERSAL PODLASKI IP: 62.111.216.* 17.05.04, 13:24 TYLKO NIE WYLAĆ DZIECKA Z KAPIELĄ. LEPSZY JAKIKOLWIEK TUNEL OD INNEGO PATENTU. I TAK BĘDZIE DROGA W POPRZEK DO LOTNISKA , A CHYBA LEPSZA AUTOSTRADA W TUNELU NIZ DROGA EKSPRESOWA NA POWIERZCHNI. NIE DAJMY SIĘ ROBIĆ W BALONA PRZEZ KRZYKACZY. Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: WERSAL PODLASKI 17.05.04, 21:43 tez mi sie tak wydaje, skupimy sie na protescie przeciwko tunelowi, a tymczasem wladza nam zgotuje droge ekspresowa!!! a to bedzie tragedia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwy Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl 17.05.04, 22:07 Jak pisalem. Zarowno droga ekspresowa jak i autostrada maja byc w tunelu. Na KEN nie bedzie zadnej lacznosci z tunelem. Plaskowickiej dalej pozostanie jak jest. Informacje mam z najbardziej wiarygodnych zrodel i sa na chwile obecna aktualne. To czego nie wiem to sposob i miejsce wyprowadzenia spalin z tunelu. Ale tego nikt nie wie i odpowiedzi nie ma. Warto pomyslec do przodu i zamiast protestowac przeciw budowie, ktora jak pisalem bedzie dopilnowac kwestii spalin i ewent oszklenia loggi - tu pewnie bardziej pomysl spodoba sie tym co maja duze loggie, np w pionie nad napisem komandor, ale jest to sposob na halas i urozmaicenie w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: WERSAL PODLASKI IP: *.e-plan.pl 18.05.04, 18:44 Trzeźwy - skąd ta pewność że będzie tunel? Czy zdajesz sobie sprawę jakie to są koszty puszczenie autostrady pod metrem? Decyzje w Polsce zmieniają się z dnia na dzień. A drgania, spaliny? Oby "tunel" nie okazał się zwykłymi ekranami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trzezwy Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl 18.05.04, 20:04 Czy pod metrem czy taniej ponad metrem to i tak będzie w tunelu. Ekranów nikt nie rozważa. Płaskowickiej pozostanie na wierzchu tak jak jest bo jest konieczna dla ruchu lokalnego. Jezeli okaze sie ze tunel bedzie ponad linią metra, to wiązać sie to będzie z czyms w rodzaju nasypu/ wału. Bo metro nie jest az tak gleboko, zeby wszystko udalo sie na płasko. Wierzchem musi przebiegac droga lokana. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emem Re: WERSAL PODLASKI IP: *.e-plan.pl 18.05.04, 21:32 Trzeźwy - zgadzam się, że nowe drogi muszą powstawać. W tym wypadku tunel byłby najlepszym rozwiązaniem, tylko się boję, że ze względu na ogromne koszty będziemy mieli drogę szybkiego ruchu z ekranami. Nie można opierając się na planach sprzed 30 lat puszczać ruchu tranzytowego przez środek sypialni Warszawy. W tym kraju chyba nic się nie da załatwić bez protestów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: WERSAL PODLASKI IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 19.05.04, 09:22 Tak, popieram ! Trzeba oprotestowac wszystko co sie da, budowę autostrady chociaż kupując mieszkanie każdy wiedział, że jest ona w planach (albo powinien wiedziec bo nikt tego nie krył), posiadanie psów, bo co poniektóre nie zdążą donieść poza nieruchomość tego co mają zrobic, parkowanie samochodów na drodze dojazdowej do bramki b. 54 i 56 , bo nie zmieszcza sie na drodze wielkie kombajny, zaklocanie ciszy nocnej przez placzace dzieci po 22.00 (glownie w 56) itd. Ktos tu , chyba Valdi zarzucał swoim adwersarzom chamstwo i warcholstwo, chociaz ci zadnych epitetow rownie obrazliwych nie uzywali. Fajnych mamy sasiadow , nie da sie ukryc. Otrzeźwienia życzę wszystkim sąsiadom. Pora roku sprzyja na takie otrzeźwienie i może porzerzy sie nasze pole widzenia poza własny ogródek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WERSAL PODLASKI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.04, 23:16 Troche rozsadku i trzezwosci a mniej zacietrzewienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Pianista IP: 80.241.130.* 20.05.04, 16:04 Chciałbym zwrócić się z uprzejmą prośbą do osoby grającej na pianinie lub słuchającej takich utworów granych z płyty/radia/etc. w jajku. Muzyka ładna i aż głupio mi prosić aby ta osoba ograniczyła jej słuchanie. Gdy jednak muszę jej słuchać codziennie i o każdej porze to staje się to uciążliwe. W mieszkaniu jestem po dwudziestej oraz w weekendy. Bardzo proszę o wzięcie tego pod uwagę. Budynek nie jest dobrze wyciszony a dodatkowo moja sypialnia znajduje się koło łazienki i pionów wentylacyjnych (pion:6 i 7).Dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re:Cisza nocna IP: *.novartis.com 21.05.04, 10:56 Mam olbrzymią prośbę do osób urządzających swoje mieszkania! Czy możemy szanować siebie nawzajem i nie ruszać z głośnymi robotami budowlanymi o wczesnych godzinach porannych! Pobudka młotkiem o 6.15 nie nastraja pozytywnie - przykład z dzisiaj! Dodatkowo chciałam zwrócić uwagę osobie hobbistycznie (?) bawiącej się wiertarką w sobotnie i niedzielne wieczory. Czy nie można wykonać tych prac o innej, bardziej cywiliwowanej porze? "Czajenie się" z wiertarką (tj. wiercenie z małymi obrotami i z przerwami) nie poprawia sytuacji, wzmaga jednak moją (i nie tylko moją)irytację. Sama dużo i długo pracuję, ale argumenty że inaczej się nie da jakoś do mnie nie trafiają, bo wiem, że zawsze można się postarać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Pianista IP: *.e-plan.pl 27.05.04, 21:50 Calkowicie popieram Mariusza.Pianisto z 11 lub 12 pietra ucisz sie i zmien chociaz repertuar utworow na poczatek,to juz bedzie sukces.Albo kup sobie jakas dobra wieze ktora zaspokoi twoje potrzeby.Wez to sobie do serca czlowieku,bo robisz sobie krzywde.Skoro od trzech miesiecy ciagle grasz to samo to znaczy ze jestes wyjatkowo malo zdolny i uciazliwy dla sasiadow.Przemysl to czlowieku,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Pianista IP: *.230.broadband.iol.cz 28.05.04, 12:30 Piekny apel. Wydrukowac zlotymi literami i powiesic przy windach :))) /Jarek PS. a moze poprostu przejsc sie do tej osoby i zwrocic jej uwage? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXtraVert Re: Pianista IP: *.e-plan.pl 28.05.04, 18:28 Ja od dluzszego czasu nosze sie z takim zamiarem ale ciezko mi namierzyc delikwenta :) A swoja droga... podobno muzyka lagodzi obyczaje... tak do tej pory myslalem. Coz, bede musial zweryfikowac swoje poglady :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jason Re: Pianista IP: *.e-plan.pl 31.05.04, 01:02 Witam wszystkich,pragne tez pozdrowic pianiste:)sam/a widzisz ze ludziom nie podoba sie twoja muzyka.Choc zdaje mi sie ze wziales/wzielas sobie moje slowa do serca,plus dla ciebie i zaczynasz uczyc sie nowych nut i nie walisz juz tak bezmyslnie w swoje pianino jak robiles/as to do tej pory:)sasiedzi to doceniaja.Mam jeszcze jedna delikatna prosbe,wybierz sobie jeden moment dnia,kiedy do woli nastukasz sie w swoj sprzecior,wtedy komentarze na twoj temat napewno sie skoncza i sam/a napewno bedziesz sie mniej stresowal/a presja jaka wywierana jest na twojej muzyce.powodzenia w graniu,pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Pianista IP: *.acn.waw.pl 31.05.04, 19:29 Drodzy Państwo, nie powinniście narzekać, w niskim bloku (54) to dopiero mamy wielbiciela muzyki! W 4 klatce mieszka wielbieciel najnowszych przebojów (umc umc), niestety, najczęściej lubi słuchać muzyki w piątkowe noce. Zazwyczaj zaczyna po północy, ostatnio o 2.30! W jego pasji nie przeszkadzają mu nawet wizyty ochrony a ostatnio policji- co z takim zrobić????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Pianista IP: 62.111.216.* 01.06.04, 14:10 Nie czaisz hery, wyluzuj.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czege Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.04, 01:37 > Tak, popieram ! Trzeba oprotestowac wszystko co sie da, budowę autostrady > chociaż kupując mieszkanie każdy wiedział, że jest ona w planach (albo powinien > wiedziec bo nikt tego nie krył), o tak BUNT! przeciez lepsza jest droga ekspresowa pod oknami niz autostrada pod ziemia;) bo mozna przynajmniej policzyc samochody jakie przejezdzaja;) hehe >posiadanie psów psy to wytwor szatana! spalic je wszystkie >parkowanie samochodów na drodze > dojazdowej do bramki b. 54 i 56 , bo nie zmieszcza sie na drodze wielkie > kombajny o przepraszam, kombajny sie zmieszcza,sprawdzalem... chociaz mialem problem z naczepa tira na zakrecie... >zaklocanie ciszy nocnej przez placzace dzieci po 22.00 (glownie w 56) smoczek w buzie, jak nie pomoze to zakneblowac bo spac nie moge... >Fajnych mamy > sasiadow , nie da sie ukryc no fajnych;) przynajmniej jest zabawnie;/ ale twoj post dodal mi optymizmu... proponuje tez zrobic brame przed wjazdem na cale osiedle zeby tylko mieszkancy mogli wjezdzac. ochrona nie powinna wpuszczac listonoszy, bo nie wiadomo co tak naprawde maja w tych torbach... a skrzynki na listy niech stoja przy kenie. mozna tez wprowadzic limit przebywania na terenie osiedla(ale poza mieszkaniem) np do 30 min dziennie. co ludzie maja sie szwedac, w dzisiejszych czasach kazdy jest potencjalnym terrorysta;) Odpowiedz Link Zgłoś
tunioman Mamy domofon przy furtce!!! 24.05.04, 17:25 Mamy domofon przy furtce!!! jacys powolni panowie układają płytki wokół bloku i posadzono tez dzisiaj kwiatki... no czad... to tyle.... chcecie czegos wiecej???... nie będzie.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzisio Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: *.e-plan.pl 25.05.04, 18:13 Proponuję jeszcze dodać druty kolczaste i podłączyć je pod prąd ! Komu to przeszkadzało ? Goście niech parkują na Grzegorzewskiej. Mieszkańcy, którzy nie posiadają miejsc parkingowych na Płaskowickiej. W związku z zainstalowaniem słupków występuję na następnym zebraniu wspólnoty o parkowanie pod blokiem tak jak na początku. Dziękuję ! Odpowiedz Link Zgłoś
tunioman eee tam 25.05.04, 20:41 na pewno cie nie popre... wydaje mi sie ze slupki sa poto azeby w razie np pozaru tfu tfu odpukac straz pozarna miała jak dojechac do jajka... tak mi sie bynajmniej wydaje... wczesniej jak staly tam samochody to by nie przejechala... ja mam miejsce parkingowe a goscie jakos nie narzekaja... wogole to wiosne mamy!!! nie narzekac... chociaz ponarzekam troche... nie slychac ludzi pzez domofon przy furtce... rany... pozdro for everyone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czege Re: Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 22:20 o...jeszcze proponuje pod tabliczka WSTEP WZBRONIONY napisac 'po pierwszym ostrzezeniu bedziemy strzelac' przeciez 'teren prywatny' by wystarczylo... ja sie boje wejsc na swoje podworko bo ktos przyczepil 'wstep wzbroniony' ...debilstwo sie szerzy na osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: *.acn.waw.pl 25.05.04, 22:24 Ja też uważam decyzję o postawieniu słupków za absurdalną. I o ile krótki odcinek, na którym obowiązuje zakaz zatrzymywania się i postoju pod groźbą odholowania jest z uwagi na możliwość kolizji uzasadniony, o tyle postawienie słupków jest zwyczajnym utrudnieniem życia. Gdzie będziemy stawiać swoje samochody? Czyżby Szanowna Administracja postanowiła nam w ramach Zbliżającego się Dnia Dziecka podarować miejsca garażowe? Czy też mamy parkować piętrowo? Pozdrawiam Mieszkańców Kafkowskiego Osiedla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakinsky Re: Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: 212.160.156.* 01.06.04, 15:52 Malo jest miejsc parkingowych wokol domu? Co, trzeba miec samochodzik pod klatka albo pod okienkiem? Nikt miejsc garazowych darowywal nie bedzie - wynajmij sobie. Dla mnie mozesz parkowac pietrowo - na wyznaczonych miejscach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadunio Re: Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: *.acn.waw.pl 02.06.04, 16:38 Pieszczotko, bądź konsekwentna. Jak samochodzik pod okienkiem, to "wokół domku", a nie domu. A fe ! A najlepiej to siedź sobie przed telewizorkim, a internecik zostaw w spokoju. Humorek będziesz miala lepszy i żaden samochodzik pod klateczką nie będzie Cię denerwował. Zaprosiłbym Cię na kawkę, ale pieniążków na ciasteczka mi zabrakło, a kawka bez ciasteczek to głupiutko . Pozdrowieńka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slv Re: Brawo za mądrą decyzję o słupkach ! IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 09.06.04, 15:54 w czym problem ? bylo napisane na klatkach schodowych - nie parkowac pod klatkami ? ale wszyscy sie wybitnie stosowali, wiec bardzo dobrze. ja nie wiem w czym problem ? mam miejsce parkingowe i jak chce to tam parkuje. jak nie mam ochoty uzerac sie kierownica i parkowac w garazu, gdzie jest malo miejsca, to nie widze problemu, zeby parkowac na parkingu przez budynkiem. czasami mam wrazenie, ze jak by sie dalo, to co poniektorzy beda parkowac na klatkach schodowych, zeby tylko jeszcze blizej podjechac. pomijam fakt jak wygladaja pozniej trawniki, bo zwykle ktos przypadkiem najezdza parkujac 'lekko na trawnik'. wszyscy jestesmy estatami i chcemy, zeby bylo pieknie, ale juz na trawnik wjechac sie umie. ja nie mowie, ze wszyscy, ale zdarza sie - przyklad - to co bylo przed 54. poki co miejsca sa, wiec nie widze problemu. i jest duzo ladniej przeciec jak nie stoja w okol samochody. pzd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czege Re: WERSAL PODLASKI IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.05.04, 22:17 wiesz co...dziwne ci imie rodzice dali:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta VALDI, napisz coś, bo nudno IP: 62.111.216.* 22.06.04, 13:14 Valdi kochany, zabierz głos w jakiejs sprawie, bo cholernie nudno sie zrobiło na forum. Może tak na temat brudzących gołębi, albo brudnych szyb w niektórych mieszkaniach.... A może zamknąć sklep spożywczy. Tak tam ciasno i człowiek musi się ocierac jeden o drugiego, a fe ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: WERSAL PODLASKI IP: *.cs.net.pl / *.cs.net.pl 31.05.04, 16:52 Słyszałem o nich sporo dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Prośba IP: 62.111.216.* 01.06.04, 14:21 Prosze naszą Panią Administratorkę żeby umieścila na bramie znak zakazu fotografowania. Ja jako własciciel lokalu w tej nieruchmosci nie życzę sobie żeby mój dom ktokolwiek fotografował. Zdarzenie miało miejsce w niedzielę 30.05. Na moją uwagę zwróconą do pani ktora to robiła, usłyszalem że wolno jej to robic , bo nie ma zakazu. Nadmieniam że pani ta udała się do domu obok, a więc nie była mieszkańcem, ani gościem naszego domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc Re: Prośba IP: *.chello.pl 01.06.04, 21:59 nie rozumie w czym Ci przeszkadza to, ze fotografowała. Boze, ludzie opanujcie sie, jacys dziwni jestescie....... mam nadzieje ze w KN6 nie bedzie takich "wynalazkow", ktorym nic nie odpowiada. sasiad... w najblizszej przyszłosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Prośba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.04, 22:39 Jo, ty świrujesz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: Prośba IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 02.06.04, 00:15 Jo chyba przesadzasz. A jak to byla np. agentka nieruchomosci sfotografowac bo ktos chce sprzedac mieszkanie, albo pani inspektor z banku ktory bada postep prac na budowie. Jak tak bedziemy postepowac to zaraz pojawia sie prosby o zakaz biegania dzieci po dziedzincu, zakaz przelatywania na do osiedlem ptaków (bo moga napaskudzic) itp... opamietajcie sie troche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molko budowa IP: *.e-plan.pl 08.06.04, 09:11 a jak Wam sie podoba nowa budowa od strony Plaskowickiej tuz przed naszymi oknami? ja tam wole juz pania z aparatem fotograficznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek jajko - dach IP: *.230.broadband.iol.cz 08.06.04, 16:35 Witam czy ktos wie jakie administracja ma plany zwiazane z zagospodarowaniem dachu na jajku. Obawiam sie, ze jesli nie wezmiemy spraw w swoje rece to moze to byc standard - czyli antenowisko. Jest to jeden z najwyzszych budynkow w okolicy wiec idealne miejsce na wszelkiego rodzaju maszty i anteny. My mieszkancy moglibysmy sie pokusic o zorganizowanie tam tarasu dla wlasnego uzytku. Poza tym byloby to idealne miejsce dla zainstalowania tylko 1 anteny - dla podlaczenia bloku do internetu przez radio. Mielibysmy wtedy tanie i szybkie polaczenie przy odpowiedniej liczbie chetnych. Pozrowienia Jarek jajo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BT Ekipa telewizyjna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.06.04, 21:26 Jest jeden problem, dzisiaj przyjechala do nas ekipa telewizyjna. Co na ten temat myslicie? Mozliwe ze beda krecic co tydzien tutaj KLAN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Ekipa telewizyjna IP: *.acn.waw.pl 12.06.04, 11:07 Nie martw sie nie beda krecic tu klanu, i nie bededzie ich tu co tydzien, jak cos beda bardzo sporadycznie, krecili zdjecia do nowego serialu tylko 13 odcinkowego i gara tu tylko mieszkanie a nie osiedle. Wiec ja niewidze problemu. A wlasciciel jest napewno bardzo zadowaolony bo oni ladnie placa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kt Re: Ekipa telewizyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 09:50 niezle przegiecie z ta ekipa filmowa; troche smieci zostawili pod blokiem ale widac to niektorym nie przeszkadza; furtki na osiedle ciagle byly otwarte - tez zaden problem bo i tak niektorzy mieszkancy zostawiaja je otwarte; poza tym jestem ciekaw czy producenci filmu podziekuja naszej wspolnocie czy moze wersalowi podlaskiemu zapomoc w realizacji nagrania; pozdrawiam kt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Sprawy bieżąceaje IP: *.zywiec.plusnet.pl 14.06.04, 16:26 Tak jakoś wydaje mi się że sprawy poruszane na tym forum są coraz bardziej błahe, dla przypomnienia (ekipa telewizyjna, słupki, psie wydzieliny itp). Dla mnie ważniejsze od tych blahostek jest: - Co z nowym (naszym) Zarządem? - Co ze sprawozdaniem finansowym (rozliczeniem) za rok 2003, z tego co mówiła administracja miało być po zakończeniu sezonu grzewczego (chyba że się jeszcze nie skończył) ? - Co z nową Administracją ? (chyba że ta nam , Wam wszystkim odpowiada to nie ma tematu) Dla mnie to są ważne sprawy do załatwienia i jak narazie nie za wiele widzę sią dzieje w tym temacie. Mam juz dość płacenia, a tak naprawdę nie wiem na co moje pieniadze sa wydawane (na obrazy w klatkach, stroiki świąteczne, lampki na choinkę, a trudno doprosić się zacinajacych się domofonów) Czy jest ktoś kto potrafi odpowiedzieć na te pytania? Jak długo jeszcze będziemy trwać w tym stanie? A tak wogóle to pozdrawiam wszystkich mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
nedal Re: Sprawy bieżąceaje 14.06.04, 19:00 Witam, powtórzę jeszcze raz, mamy taki zarząd i administrację na jaki zasłużyliśmy. Trzeba było się trochę bradziej interesować zarządzaniem swoją własnością, wartą jakieś 200.000, jak był ku temu czas i pomocni ludzie. Teraz możemy sobie co najwyżej pisać na formum jak to jest do dupy i co najwyżej nie płacić w zaliczkach części związanej z zarządzaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: Sprawy bieżąceaje IP: *.zywiec.plusnet.pl 15.06.04, 09:11 Akurat w tej kwesti nie mam sobie nic do zarzucenia. Wszystko co trzeba było spełnić spełniłem (byłem na zebraniu, głosowałem, nawet wytrzymałem do końca), ale widze że nie wszzystkim zależy na tym aby było lepiej. No cóż ale na to akurat nie mam wpływu (na ludzi którzy olewają sobie sprawy które bedą miały wpływ na ich przyszłe zycie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Sprawy bieżące IP: *.acn.waw.pl 16.06.04, 23:14 Dla niektorych naszych sasiadow ta pozoracja typu "obrazki" wystarcza. Niektorzy nawet przyklaskują tym glupawym tabliczkom na płotach czy znakach drogowych ktore upodabniają naszą uliczkę do placu manewrowego do nauki jazdy. Mysle, że znowu trzeba podjąc probe zwolania zebrania, ale tuz po wakacjach. Nie powinno byc juz problemu z wiekszosciowym udzialem Wersalu. Proponuje natomiast punktowac stale(dla mniej odwaznych chociaz tylko na tym forum) wszystkie mankamenty obecnego administrowania. Zawsze to wieksza ilosc mieszkancow bedzie wdrozona w problemy, a moze i szanowna p.Administrator po przeczytaniu postow sensownie czasami zareaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek garaz do wynajecia tanio IP: *.dialup.vol.cz 23.06.04, 18:43 Witam Oferuje miejsce postojowe pod KEN 54-56 na poziomie -2. Okazyjna cena. Pozdrawiam jajarek@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: garaz do wynajecia tanio IP: 62.111.216.* 24.06.04, 11:44 Rzuc sasiedzie cene do negocjacji, a nie "tanio". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: garaz do wynajecia tanio IP: *.230.broadband.iol.cz 02.07.04, 10:03 Naprawde tanio! :) Cena 150zl/msc - w tym wszystko! /Jarek tel. 0601839799 (sobota-wtorek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry2517 [OT] kawiarenka w bud. 52 - jakie wrażenia? IP: 195.114.160.* 02.07.04, 16:49 Hej, Czy ktoś z Was był już w tej "naszej" kawiarence w budynku 52? Jeśli tak, to jakie wrażenia? Chodzi mi jakość potraw, obsługę i ceny. Wystrój wygląda bardzo estetycznie... Pytam, bo raczej nie lubię ryzykować ... PS. Przepraszam za off-topic ale tutaj mam chyba największe szanse na jakąś odpowedź w tym temacie. pozdr. harry2517 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: [OT] kawiarenka w bud. 52 - jakie wrażenia? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.07.04, 11:31 Byłam tam. Wystrój przyjemny, atmosfera także. Obsługa powolna, ale moze nie należy się teraz spieszyć. Jedzenie niezłe (można dostać coś konkretniejszego, czyli ciepłe dania), ale jadałam lepiej. Ceny takie jak tam, gdzie jadałam lepiej czyli wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama AUTOSTRADA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 22:29 Czy był ktoś dziś na sesji Rady Dzielnicy w sprawie autostrady ???? Jeśli tak to proszę o jakąś relację. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: AUTOSTRADA IP: 62.111.216.* 19.07.04, 10:33 Jak widac sasiedzi nie sa tacy najgorsi skoro nikt sie nie ujawnil ze byl na tej sesji. Mam nadzieje ze Ty tylko z ciekawosci pytasz, bo cala ta akcja to totalna paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: garaz do wynajecia tanio IP: *.nestle.pl 20.09.04, 10:33 Drodzy Sąsiedzi, czy może Ktoś z Was ma jeszcze do wynajęcia garaż? Proszę o informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek ANTENA IP: 217.153.44.* 19.07.04, 08:40 W gablocie w jajku pojawiło się anonimowe (administracja?) ogłoszenie o propozycji zainstalowania anteny (nadajnika) na dachu. Do dnia 23 lipca mogą zgłaszać się do administracji ci mieszkańcy, którzy są temu przeciwni. Otóż informuję wszystkich zainteresowanych, a zwłaszcza zarząd i administrację, że decyzję w tej sprawie może podjąć tylko wspólnota w drodze uchwały. Ta bezprawna i bezczelna propozycja z gabloty nie jest warta nawet śmiechu politowania, a jeżeli ktoś bedzie kombinował, podpuszczał, mamił i szukał jeleni, bądź liczył na przeoczenie to informuję, że sprawa natychmiast znajdzie się w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: ANTENA IP: 62.111.216.* 19.07.04, 10:30 Popieram !!!! A swoją drogą mam nadzieję, że po wakacjach ruszymy znowu temat zmiany zarządu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: ANTENA IP: 195.205.132.* 19.07.04, 12:03 Widzę, że Pani Administrator nie zasypuje gruszek w popiele. Ja też się podpiszę rękami i nogami ...... pod pozwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: ANTENA IP: 5.5R* / 193.194.132.* 19.07.04, 13:44 Na ogloszeniu jest wyraznie napisane ze jest to oferta firmy Atcom, ktora za postawienie anteny na dachu udostepni przez jakis czas internet za darmo. Co to w ogole jest ? Jak firma Atcom chce postawic antene na tak wysokim budynku to niech sobie go wybuduje. Jak tak dalej pojdzie to jojko bedzie wygladalo jak centrum onkologii. Poki co stac nas na wowoz nieczystosci itd, juz wystarczy ze na budynku 54 wisi wielki napis Komandor. Ciekawa jestem co firma Atcom proponuje osobom ktore nie chca w ogole internetu, nawet za darmo, przeciez nie kazdy ma komputer w domu. jawne w pewnym sensie lapowkarstwo, tylko w bardziej chytrym stylu, Jestem w 100% przeciwna zainstalowaniu anteny, Wkurza mnie ze wokol jest pelno sepow, poniewaz inaczej tego nazwac nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: ANTENA do Soni IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 19:13 A mi się podoba ta oferta teraz za internet płace chyba najdrożej w mieście. Jak ktoś chce dać normalną cene to podnoszą się wrzaski nie wiem kto ma w tym interes!!!!!. A ciekawe jak teraz (przez co???) łaczymy się z internetem??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektryk Re: ANTENA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.07.04, 14:51 Witam sąsiadów. Nie dośc, że nasz budynek jest narożony na promieniowanie stacji bazowych ERY PLUSA i IDEA oraz SFERI to jeszcze nasze ciało bedzie bombardowane na całym Ursynowie przez Firmę ATCOM S.A. www.atcom.pl. Wydaje mi się, że firma za niby przykrywką taniego internetu o kiepskiej jakości bo niestety za ta ceną nie da się tak jak oni planują postawić nadajnik i dzielić WI-FI po tej cenie. A dla wtajemniczonych każdy wie, że deszcz, śnieg liście i inne anomalia pogodowe mogą całkowicie zrywać połaczenia. Dla Atcomu jest to intratny kawałek tortu bo dzięik naszemu budynkowi zdobędą klientów z całego Ursynowa. A dla nas za łaskę dadzą coś na pożałowanie. Uważam, że dla naszych dzieci i naszego zdrowia promieniowania radiowego i fal elektromagnetycznych już w zupełności wystarczy. Internet WI-FI wymaga dodatkowych drogich kart i czesto się zawiesza. Jako mieszkańcy KEN 56 jesteśmy przeciw instalacji takiego nadajnika. Pozdrawiam Sąsiad. Jakim prawem Administracja ma prawo takie rzeczy robic bez naszej zgody i głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ANTENA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 21:27 Zgodnie z ustawą o własności lokali: "Do podjęcia przez zarząd czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu potrzebna jest uchwała właścicieli lokali wyrażająca zgodę na dokonanie tej czynności oraz udzielająca zarządowi pełnomocnictwa do zawierania umów stanowiących czynności przekraczające zakres zwykłego zarządu w formie prawem przewidzianej." Dalej według powyższej uchwały "zmiana przeznaczenia części nieruchomości wspólnej" jest czynnością przekraczającą zakres zwykłego zarządu. Zgodnie z powyższym antena nie zostanie zamontowana bez zgody wspólnoty. Temat skończony, można spać spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agatha2002 Re: ANTENA i sprawa Zarządu 19.07.04, 23:25 Szanowni Państwo, Zgadzam się z większością ogółu, ze propozycja postawienia anteny to wyjątkowo bezczelny sposób na wzbogacenie się prezesów Wersalu i pani Sochy kosztem naszego zdrowia. Bo kto weźmie tą nieoficjalną „działkę” pod stołem? Myślę, że dość już tego wodzenia nas za nos. Czas doprowadzić sprawę wyłonienia „naszego” Zarządu do końca. Kto za? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof ANTENA i sprawa Zarządu IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 19:37 Droga sąsiadko agatho2002 teorie spiskowe to ja oglądam na polsacie w Archiwum X. Pragne cię poinformować, że pół Ursynowa jest podłączone w taki sposób do internetu (np na ulicy Belgradzkiej). w Budynkach 54-56 na razie od strony Kabat już można korzystać z bezpłatnego internetu tej firmy nie mając na naszych budynkach żadnych anten, ponieważ fale radiowe docierają do nas z ulicy Belgradzkiej. Pisanie o jak to nazywasz nieoficjalnej „działcę” pod stołem? uważam za bezczelne i pozbawione podstaw. Czyżby połowa zarządców na Ursynowie wzieła nieoficjalną „działkę” pod stołem. Za takie oskarżenia to możesz zostać mieć sprawe w sądzie za pomówienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz KEN56 Ostatnie Słowo o Antenie IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 19:46 Obserwując burzliwą dyskusje na temat anteny przesyłam jeszcze raz to co usłyszałem w administacji. Myśle, Że tą decyzje podejmiemy wspólnie na zebraniu a takie pisanie nie ma sensu. W związku z podaną informacją na temat propozycji założenia anteny na budynku 56 przeprowadziłem rozmowe w dniu 21 lipca z panią administrator . Z podanych informacji wynika,że oferty (na drzwiach od klatek i w gablotach) mają charakter czysto informacyjny. Pani Administrator raczyła zapewnić, że żadne decyzje nie zostaną podjęte bez zgody mieszkańców i bez ich wiedzy. Ogłoszenia miały na celu poinformowanie mieszkańców o ofercie, która została złożona przez firme atcom. Jak powiedziała administratorka nie ma zamiaru ani ochoty podejmować decyzji za mieszkanców więc wszystko leży w naszych rękach. Z drugiej strony nie rozumiem takich ludzi co piszą o sprawie nie mając o niej zielonego pojęcia wystarczył telefon do administracji zamiast robić burze w szklance wody i pisać jak się okazuje bzdury. Chętnie się dowiem co wam powiedziała administracja na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: ANTENA IP: 195.205.132.* 20.07.04, 16:33 Całkowicie się zgadzam, że aby zamontować antenę potrzebna jest uchwała właścicieli. Cóż z tego. Uchwała jest także potrzebna do ustalenia wysokości miesięcznych opłat. Mimo, że takowa nie została podjęta, administracja opłaty pobiera (od tych co chcą płacić). Poza tym zgodnie z ustawą do końca I kwartału 2004 powinno być zatwierdzone sprawozdanie finansowe za 2003 rok oraz rozliczone koszty nieruchomości wspólnej. Do dziś nic takiego się nie stało. I co? I nic. Więc wcale się nie zdziwię jak antena jednak stanie bez naszej zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: ANTENA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 19:57 Co do zaliczek to ja nie płacę (a właściewie płacę symboliczną złotówkę) części wyróżnionej jako "koszty administrowania i zarządzania". Zgodnie z ustawą o własności lokali w przypadku braku planu rocznego właściciel płaci według własnego uznania. Ja uznałem, że nie płacenie za wywóz nieczystości i inne pozycje nie posłuży naszej nieruchomości. Natomiast płacenie zaliczki na zarządzanie i administrowanie w symbolicznej wysokości odpowiada jakości zarządzania jaką serwuje nam zarząd i administracja. Co do anteny jak stanie to zniknie. Złożymy pozew, trochę to potrwa, ale mam nadzieję, że przekona wszystkich, że administracja nie działa w imieniu i na rzecz naszej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz KEN56 Re: ANTENA IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 18:43 W związku z podaną informacją na temat propozycji założenia anteny na budynku 56 przeprowadziłem rozmowe w dniu 21 lipca z panią administrator . Z podanych informacji wynika,że oferty (na drzwiach od klatek i w gablotach) mają charakter czysto informacyjny. Pani Administrator raczyła zapewnić, że żadne decyzje nie zostaną podjęte bez zgody mieszkańców i bez ich wiedzy. Ogłoszenia miały na celu poinformowanie mieszkańców o ofercie, która została złożona przez firme atcom. Jak powiedziała administratorka nie ma zamiaru ani ochoty podejmować decyzji za mieszkanców więc wszystko leży w naszych rękach. Z drugiej strony nie rozumiem takich ludzi co piszą o sprawie nie mając o niej zielonego pojęcia wystarczył telefon do administracji zamiast robić burze w szklance wody i pisać jak się okazuje bzdury. Chętnie się dowiem co wam powiedziała administracja na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: ANTENA IP: 217.153.44.* 22.07.04, 09:47 Gość portalu: Grzegorz KEN56 napisał(a): > W związku z podaną informacją na temat propozycji założenia anteny na budynku > 56 przeprowadziłem rozmowe w dniu 21 lipca z panią administrator . > Z podanych informacji wynika,że oferty (na drzwiach od klatek i w gablotach) > mają charakter czysto informacyjny. Pani Administrator raczyła zapewnić, że > żadne decyzje nie zostaną podjęte bez zgody mieszkańców i bez ich wiedzy. > Ogłoszenia miały na celu poinformowanie mieszkańców o ofercie, która została > złożona przez firme atcom. To dlaczego mieli się zgłaszać, i to w określonym terminie, ci mieszkańcy, którzy są przeciw? Informacja to tylko informacja i w dodatku jak Pan pisze "czysta". > Jak powiedziała administratorka nie ma zamiaru ani ochoty podejmować decyzji za > > mieszkanców więc wszystko leży w naszych rękach. Dotychczas nie sprawiało to jej trudności (chyba,że to zarzad - dla mnie żadna róznica). Poza tym, czy spodziewał się Pan odpowiedzi, że administratorka ma zamiar i ochotę podjąć decyzję za mieszkańców? > Z drugiej strony nie rozumiem takich ludzi co piszą o sprawie nie mając o niej > zielonego pojęcia wystarczył telefon do administracji zamiast robić burze w > szklance wody i pisać jak się okazuje bzdury. Widzę, że bardzo Pana denerwuje jak ktoś ma zastrzeżenia do administracji. To nie była żadna burza, tylko chęć zapobiegnięcia kolejnemu numerowi, który mógłby wykręcić WP lub administracja, bądź WP i administracja, czy WP za pośrednictwem administracji, albo sama administracja. Dla mnie to poprostu developer, który od lat z niektórych robi wałów,a z niektórych próbuje zrobić. Przy czym w tych próbach jest nieugięty. > Chętnie się dowiem co wam powiedziała administracja na ten temat. Nie pytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Do Maćka IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 16:45 Dzieki za opinie na ten temat. Powtarzam tylko to co usłyszałem w administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Do ANDRZEJA i WACKA IP: *.e-plan.pl 21.07.04, 19:05 Z tego co wiem to zebranie było w tym roku i w planie zebrania był punkt dotyczący planu finansowego. Zebranie odbyło się zgodnie z prawem co potwierdził obecny na nim notariusz. To, że nie została podjęta uchwała dotyczaca planu finansowego to wyłącznie nasza wina (a przepraszam wina tych co wyszli nie czekając na głosowania dotyczące planu finansowego Ja zostałem do końca) W związku z tym drogi sąsiedzie skoro jak twierdzisz znasz sie na przepisach prawa to odpowiedz sobie na pytanie kto w tym momencie ustala stawki czynszu?????? A pisanie, że jest to dobrowolna opłata uważam za conajmniej nie rozsądne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Do ANDRZEJA i WACKA IP: 195.205.132.* 22.07.04, 12:24 To coś co zostało przygotowane przez administrację nie było planem finansowym w rozumieniu ustawy o własności lokali. Faktem jest jedynie to, że nic nie zostało uchwalone czyli Zarząd nie wywiązał się ze swojego podstawowego obowiązku wobec właścicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Do WACKA IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.07.04, 17:16 Według Ciebie (To coś co zostało przygotowane przez administrację nie było planem finansowym w rozumieniu ustawy o własności lokali) A Według obecnego na zebraniu notariusza było, nie jestem prawnikiem i nie bede tego rozstrzygał. Jednak w świetle ustawy Zarząd jest jedynie zobowiązany do zwołania zebrania sprawozdawczo wyborczego, przedstawienia planu za ubiegly rok i przygotowania planu na nastepny. Natomiast zatwierdzenie planu w formie uchwały należy tylko i wyłącznie do mieszkańców wspólnoty. To że nie zostaly podjęte uchwały to nie wina zarządu a wina tylko mieszkańców którzy nie skorzystali ze swojego prawa głosu. Pisanie, ze zarząd nie wywiązal się z podstawowego obowiązku uważam za blędne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Do WACKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 20:21 >Jednak w świetle ustawy Zarząd jest jedynie zobowiązany do > zwołania zebrania sprawozdawczo wyborczego. Tego oczywiście sznowny Zarząd także nie zrobił (pewnie nie warto, bo jakieś 10 000PLN miesięcznie, które płacimy Zarządowi to za mała kwota aby się fatygować). Przypominam, że zebranie zwołał tajemniczy "komitet organizacyjny", czyli jak mniemam Pani administrator, a nie Zarząd. >To że nie zostaly > podjęte uchwały to nie wina zarządu a wina tylko mieszkańców którzy nie > skorzystali ze swojego prawa głosu. Nieprawda, jak już pisałem Zarząd odebrał nam podstawowe prawo do głosowania, ponieważ nie było głosowania w trybie indywidualnego zbierania głosów. Jeżeli wszystkie wspólnoty głosowały by tylko na zebraniach to wcale nie podejmowano by uchwał. > Pisanie, ze zarząd nie wywiązal się z podstawowego obowiązku uważam za blędne. Tu się grubo mylisz, patrz powyżej. Poinformowałem Panią administrator o nie płaceniu za zarządzanie i administrowanie, wcale się nie zdziwiła - czyżby więcej osób poszło o rozum do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Do Andrzeja IP: *.e-plan.pl 27.07.04, 15:31 Trudno ażeby Zarząd dozbierał głosy pod uchwałę o odwołaniu siebie (tegoż Zarządu) w drodze indywidualnego zbierania głosów. Co dotyczy nie płacenia przez Ciebie czynszu w tym pozycji 1 to zapłacisz wraz z odsetkami i dokładnie wiesz, że nawet w sądzie sprawy nie wygrasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Do Andrzeja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 20:10 No to gratuluję podejścia do zarządzania Twoją własnością, za Twoje pieniądze przez obce Ci, jak mniemam, osoby. Napisanie "Trudno ażeby Zarząd dozbierał głosy pod uchwałę o odwołaniu siebie (tegoż Zarządu) w drodze indywidualnego zbierania głosów." jest śmiesznym podejściem zarówno do prawa jak i swojego majątku jakim jest nieruchomość. Według Ciebie jeżeli prawo jest niekorzystne dla Wersalu, chciałem napisać Zarządu, to ci panowie nie muszą go przestrzegać, tak? Z wyrazami "podziwu", Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGI DO ANDRZEJA IP: *.e-plan.pl 02.08.04, 18:44 A NA JAKIEJ PODSTAWIE NIE PLACISZ POZYCJI NR 1? Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wacek Re: Do WACKA IP: 195.205.132.* 23.07.04, 12:17 I znów się mylisz. Rolą notariusza było jedynie protokołowanie przebiegu spotkania. Nie wypowiadał się on (Bo nie taka jest jego rola) na temat poprawności przygotowanych dokumentów. A co do obowiązków zarządu to oprócz zwołania zebrania, jest nim także przygotowanie poprawnego sprawozdania finansowego za rok poprzedni i planu gospodarczego na rok następny. Z tego Zarząd się także nie wywiązał. Ponadto obowiązkiem Zarządu jest także niezwłoczne zwołanie zebrania wspólnoty na wniosek co najmniej 10% ogółu właścicieli. Mimo, że taki wniosek został wysłany do Zarządu listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru jesienią 2003 rok, Zarząd nie zwołał zebrania. Podobnie po marcowym zebraniu, Zarząd nie zarządził dozbierania głosów pod uchwałami w drodze indywidualnego zbierania głosów, mimo, że taki wniosek został złożony na zebraniu, co zostało zaprotokołowane przez notariusza. Itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Do ANDRZEJA i WACKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.07.04, 20:11 Zebranie jedynie zostało zwołane z godnie z prawem. >To, że nie została podjęta uchwała > dotyczaca planu finansowego to wyłącznie nasza wina (a przepraszam wina tych co > wyszli nie czekając na głosowania dotyczące planu finansowego. Według ustawy o własności lokali właściciele głosują na zebraniu lub w trakcie indywidualnego zbierania głosów. Nie dozbieranie głosów w tym trybie jest złamaniem podstawowego prawa właściciela do głosowania. Rezygnuje się z indywidualnego zbierania głosów jedynie gdy w trakcie głosowania na zebraniu oddania taka liczba głosów, która przesądza o przyjęciu lub odrzuceniu uchwały. W trakcie naszego zebranie to nie nastąpiło. >W związku z tym drogi sąsiedzie skoro jak twierdzisz znasz sie na > przepisach prawa Drogi sąsiedzie wcale tak nie stwierdziłem, ale potraktuję to jako komplement. >to odpowiedz sobie na pytanie kto w tym momencie ustala stawki > czynszu?????? Mam odpowiedzieć na to pytanie sobie czy tobie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Do Marcina i Grzegorza IP: 217.153.44.* 23.07.04, 09:28 Dlaczego łączycie się z Białegostoku z tego samego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andros Rozliczenie C.O. IP: 217.17.46.* 27.07.04, 13:31 Czy ktoś z Was może wytłumaczyć mnie rozliczenie kosztów c.o., chodzi konkretnie o datę instalacji liczników ciepła. Były one instalowane w kilku partiach w przeciągu prawie całego zeszłego roku. Interesują mnie daty kiedy u Was zakładano licznik ciepła, tzn. od kiedy obowiązuje wskazanie licznika a do kiedy ryczałt. Poruszam ten temat bo widzę i w tym temacie drobne manipulacje kosztami przez naszego developera. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Rozliczenie C.O. IP: 217.153.88.* 28.07.04, 06:31 Witam Bardzo serdecznie!!! Chciałamym wiedzieć czy warto kupować mieszkanie w Wersalu Podlaskim, czy sprawdziliście dokładnie hipoteki na rzecz których zoatał zaciągnięty kredyt na budowę pzy ul. Bartyckiej. Jestem w trakcie załatwiania formalności związanych z kredytem na mieszkanie w w/w lokalizacji i mam wiele wątpliwości POMOCY!POMOCY POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andros Re: Rozliczenie C.O. IP: 217.17.46.* 28.07.04, 16:23 Istnieje oddzielne forum dyskusyjne dla Wersal Podlaski - Bartycka (Developerzy). Proponuję tam zajrzeć. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscc kasa mieszkaniowa - wielki problem IP: *.chello.pl 30.07.04, 21:39 kupujemy mieszkanie w budynku KN6 (zgodnie z umowa lokale maja byc oddane do konca wrzesnia). Przez ostatnie 5 lat oszczedzalismy w kasie mieszkaniowej, co wiaze sie z corocznym odpisami od zgromadzonych srodkow. Umowa z kasa mieszkaniowa zawiera zapis, iż mieszkanie nalezy nabyc do konca roku kalendarzowego od momentu wygasniecia lub rozwiazania umowy z bankiem (u nas jest to do konca tego roku). I tu pojawia sie problem - dokumentem potwierdzajacym nabycie mieszkania jest akt notarialny, w ktorym bedziemy wpisani jako wlasciciele naszego M. Pytalismy w WP czy istnieje mozliwosc podpisania aktu not. przed koncem roku - na nasze pyt. szybka odpowiedz - NIE!! bo akty notarialne bede podpisywane dopiero po zagospodarowaniu terenu (na co wg. umowu WP ma 2 kwartały) plus mnostwo innych rzeczy, ktorych nie zdazylismy zapamietac. Problem - jesli nie zdarzymy podpisac aktu not do konca grudnia bedziemy zmuszeni oddac wszystkie odpisane kwoty za caly okres oszczedzania do US :(((( Czy ktos z Was był w takiej sytuacji, co nalezy zrobic, aby nie oddawac kaski, przeciez mamy faktury, ze placimy na mieszkania (dadam, ze zaplacilismy juz za całosc). WP powiedział, ze moze jedynie napisac nam oswiadczenie, ze kupujmy u nich mieszkanie, ale nie wiemy czy to przejdzie w US. ROZPACZLIWIE PROSIMY O POMOC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kasa mieszkaniowa - wielki problem IP: *.e-plan.pl 31.07.04, 11:05 US interesują faktury a nie akt notarialny, nie widzę tu żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs flagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 07:55 Witam wszystkim, w dniu wczorajszym Pani administrator niestety nie wywiesila zadnej flagi na naszych budynkach. WIELKA SZKODA!!!!!!!!! pozdrawiam rs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: flagi IP: 217.153.44.* 02.08.04, 08:36 w dniu wczorajszym Pani administrator niestety nie wywiesila zadnej flagi na > naszych budynkach. A to taka wrażliwa kobieta,... i kwiatki wszędzie sadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGI DO ANDRZEJA IP: *.e-plan.pl 02.08.04, 19:11 A NA JAKIEJ PODSTAWIE NIE PLACISZ POZYCJI NR 1? Z GORY DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: DO ANDRZEJA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.04, 00:57 Nie płacę na podstawie artykułu 22 Ustawy o własności lokali: 1. Czynności zwykłego zarządu podejmuje zarząd samodzielnie. 2. Do podjęcia przez zarząd czynności przekraczającej zakres zwykłego zarządu potrzebna jest uchwała właścicieli lokali wyrażająca zgodę na dokonanie tej czynności oraz udzielająca zarządowi pełnomocnictwa do zawierania umów stanowiących czynności przekraczające zakres zwykłego zarządu w formie prawem przewidzianej. 3. Czynnościami przekraczającymi zakres zwykłego zarządu są w szczególności: 10) określenie ... zaliczek uiszczanych na pokrycie tych kosztów, a także rozliczeń z innych tytułów na rzecz nieruchomości wspólnej. Chodzi tu oczywiście o wysokość zaliczek - ustalenie wysokości jest przekroczeniem zwykłego zarządu. Ponadto Art. 30. 1. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, jest obowiązany: ... 3) zwoływać zebranie ogółu właścicieli co najmniej raz w roku, nie później niż w pierwszym kwartale każdego roku. 1a. W wypadku gdy zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, nie zwoła zebrania ogółu właścicieli lokali w terminie, o którym mowa w ust. 1 pkt 3, zebranie coroczne może zwołać każdy z właścicieli. 2. Przedmiotem zebrania, o którym mowa w ust. 1, powinny być w szczególności: 1) uchwalenie rocznego planu gospodarczego zarządu nieruchomością wspólną i opłat na pokrycie kosztów zarządu... Interpretacja tego atykułu jest taka, że w przypadku braku planu rocznego właściciel i tak jest zobowiązany płacić zaliczki wg. własnego uzania. Moje uznanie to 3PLN miesięcznie płacone na koszty administrowania i zarządzania. Nikt nie ma prawa mnie zmusić do zapłaty ani grosza więcej poza to co uważam za stosowne. Zarząd nie dostał sbsolutorium i nie został uchwalony plan roczny, czyli nie uzanjemy tego Zarządu. To tak jakby przyszła pierwsza lepsza ososba z ulicy i powiedziała płaćcie mi 200 000 PLN rocznie za zarządzanie (tyle płacimy Zarządowi i administracji) - bez planu rocznego i absolutorium, kompletny nonsens. Pozdr. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek DO ANDRZEJA IP: *.e-plan.pl 04.08.04, 21:32 Drogi Sąsiedzie jesteś w wielkim błędzie jak piszesz >" Art. 30. 1. Zarząd lub zarządca, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób określony w art. 18 ust. 1, jest obowiązany: 3) zwoływać zebranie ogółu właścicieli co najmniej raz w roku, nie później niż w pierwszym kwartale każdego roku 2. Przedmiotem zebrania, o którym mowa w ust. 1, powinny być w szczególności: 1) uchwalenie rocznego planu gospodarczego zarządu nieruchomością wspólną i opłat na pokrycie kosztów zarządu" Zebranie było zwołane prawidłowo z tym chyba wszyscy się zgodzą, plan też był przedstawiony to, że go nie przyjeliśmy to nasza wina a raczej tych co nie głosowali albo wyszli zresztą ich sprawa. Pomyśl logicznie nad tym co napisałeś jezeliby tak było jak twierdzisz czyli każdy płaci "według uznania" to po co głosować nad planem finansowym i stawkami czynszu nie głosujmy i nie płaćmy!!! a zreszta po co chodzić na zebranie żeby przegłosować opróżnianie naszych portfeli!! Gdyby było tak jak piszesz to chyba wszystkie wspólnoty w Polsce by tak robiły co za problem nie podnieść ręki na zebraniu w sprawie głosowania nad stawkami czynszu. Totalny nonsens. Jeżeli zebranie było zwołane prawidłowo i plan został przedstawiony ale nie przegłosowany (z winy mieszkańców bo wyszli) to obowiązują stare stawki a swoje błędne interpelacje zostaw tylko dla siebie i proszę nie pisz więcej takich bzdur bo zależy Ci chyba nad tym aby nasza nieruchomosć była zaniedbana. Jeżeli ty nie płacisz czynszu to wydaje mi się, że oszukujesz tylko mieszkańców!!!! niewiem jaki masz w tym interes. A może jesteś tylko jakimś dzieciakiem, który nudzi się w wakacje. Co rodzice nie wysłali Cię na kolonie. Na szczęście niedługo wrzesień. Nie wmawiaj ludziom bzdur!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: DO TOMKA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 22:24 Drogi Sąsiedzie nie jestem w błędzie. > Zebranie było zwołane prawidłowo z tym chyba wszyscy się zgodzą, plan też był > przedstawiony to, że go nie przyjeliśmy to nasza wina a raczej tych co nie > głosowali albo wyszli zresztą ich sprawa. Zebranie zostało zwołane zgodnie z prawem pod warunkiem, że "Komitet Organizacyjny", który je zwołał składał się z właścicieli, czyli tłumacząc jaśniej (może dotrze) - jeżeli pani administrator jest właścicielem któregokolwiek z lokali naszej nieruchomości => podstawa prawna Ustawa o własności lokali art.31.a. > Pomyśl logicznie nad tym co napisałeś jezeliby tak było jak twierdzisz czyli > każdy płaci "według uznania" to po co głosować nad planem finansowym i >stawkami czynszu nie głosujmy i nie płaćmy!!! a zreszta po co chodzić na >zebranie żeby przegłosować opróżnianie naszych portfeli!! Pomyśl logicznie nad tym co ja napisałem i co mówi ustawa. Ustawa nie jest po to aby Cię uszczęśliwiać jako właściciela, ale po to m.in. aby chronić prawo własności zagwarantowane w Konstytucji RP. Możliwość płacenia wg. uznania daje Ci możliwość rozstrzygnięcia, czy osoba, która nieudolnie zarządza nieruchomością, bo nie doprowadziła do zatwierdzenia planu rocznego Cię nie oszukuje. Na jakiej podstawie masz akurat płacić 0,80/m2 za zarządzanie, a nie np. 0,78/m2? Dla Twojej informacji - w stosunku do wspólnot mieszkaniowych nie używa się terminu czynsz lecz zaliczka na poczet kosztów zarządzania. >Gdyby było tak jak piszesz to chyba wszystkie wspólnoty w Polsce by tak robiły > co za problem nie podnieść ręki na zebraniu w sprawie głosowania nad stawkami czynszu. No chyba nie za bardzo, no może na chłopski rozum tak. Ustawa jednak przewiduje w takim przypadku ustanowienie zarządcy przymusowego, ewentualnie ustalenie stawki zaliczki przez sąd. > Jeżeli zebranie było zwołane prawidłowo i plan został przedstawiony ale nie > przegłosowany (z winy mieszkańców bo wyszli) to obowiązują stare stawki a >swoje błędne interpelacje zostaw tylko dla siebie i proszę nie pisz więcej >takich bzdur bo zależy Ci chyba nad tym aby nasza nieruchomosć była zaniedbana. No ładnie Sąsiad to chyba zna się na rzeczy. Ciekawe kto oprócz sąsiada tak dziwacznie interpretuje, że "obowiązują stare stawki"? Może poda sąsiad źródło tej tajemnej wiedzy? >Jeżeli ty nie płacisz czynszu to wydaje mi się, że oszukujesz tylko >mieszkańców!!!! No i tutaj przechodzimy na Ty, miło mi. Oczywiście, że nie płacę czynszu, bo jestem właścicielem mieszkania, a nie wynajmującym. Płacę za to całość zaliczki, poza częścią za zarządzanie i administrowanie. >A może jesteś tylko jakimś dzieciakiem, który nudzi się w wakacje. >Co rodzice nie wysłali Cię na kolonie. Na szczęście niedługo wrzesień. > Nie wmawiaj ludziom bzdur!!!! No i tutaj Ty sąsiedzie schodzisz do poziomu, do którego ja się nie zniżam. Trzymaj się ciepło w wakacje. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Co dalej? IP: 62.111.216.* 03.09.04, 11:32 Wrocilem z urlopu, poczytalem posty i smutno. Jak widac sprawy zadne nie posunely sie do przodu, a powstaly przyczynki (moze dla niektorych malo wazne) do wiekszego niezadowolenia. Obrazali sie niektorzy ze sie sugeruje lub wypomina rodowod niewarszawski, ale taki brak wyczucia, zeby 1 sierpnia flagi narodowej nie wywiesic ? Wersal- rozumiem, ale administratorka podobno warszawianka ? Ziarnko do ziarnka ...... A co do dyskusji na temat Zarządu, to chyba juz Wersal nie da rady torpedowac uchwal, bo struktura udzialow musiala sie sie zmienic na naszą korzysc. Czas pomyslec o zwolaniu Zebrania Wlascicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Co dalej? IP: 217.153.44.* 22.09.04, 12:49 Do napisania tego posta skłoniło mnie postępowanie WP z KEN II dokładnie tak samo jak z KEN I, czyli delikatnie mówiąc obok prawa, mając tego pełną świedomość. Przeczytałem na forum drugiego etapu, że pani administrator to, siamto i owamto. Nie będę się do nich wtrącał, mimo że dają się kiwać jak dzieci, ale zastanawia mnie, dlaczego administratorka zachowuje się jakby była zarządem. Co prawda zarząd, który nie uzyskał nawet jednego głosu za udzieleniem absolutorium to takie nie wiadomo co, ale ona to podwójne nie wiadomo co. Nie wiem także dlaczego administratorka reprezentuje Wpólnotę, jesli jest to prawem zarządu i to tyko w zakresie wynikającym z ustawy. Chodzi mi tu o zgłaszanie zadłużenia do KRD(mam nadzieję, że zacznie od zgłoszenia WP ha ha ha!). Ciekawe też czy Wspólnota KEN II płaci Wspólnocie KEN I za lokal dla administratorki. Nie ma przecież żadnych uchwał. Poza tym proszę, zainteresujmy się zarządzaniem naszą nieruchomością, bo wydaje mi się, że wystarczy już rażącej ignorancji, niekompetencji i pazerności "zarządoadministracji". Piszę na otwartym forum, ale do rozumnych ludzi, więc wersalowcy niech milczą, bo nie chcę znać ich zdania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Trabka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.04, 11:07 Co za pacan wczoraj z godzine tradbil pod blokami???? Nie zycze sobie takiego zachowania, nie moglem akurat zejsc ale jak to rodzice przeczytaja tego goscia z zolta trabka to prosze o pogadanke z dzieciakiem... W takich warunkach sie nie da pracowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Wynajme mieszkanie IP: *.na.deuba.com / 160.83.73.* 22.09.04, 17:22 Drodzy moi, Szukam osoby, ktorej moglbym wynajac moje mieszkanie w 'jajku'. Jezeli znacie kogos takiego, bardzo prosze o kontakt. Wiecej szczegolow: pbak@poczta.wp.pl Pozdrawiam Pawel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andros Różne KEN54/56 IP: *.aster.pl 27.09.04, 00:46 Czy ktoś z szanownych współmieszkańców KEN 54 lub 56 posiadający miejsce postojowe na poziomie -2 ma podpisany akt notarialny na nie. Ja od prawie roku nie mogę się przebić przez notariusza Dąbrowskiego oraz dwóch pełnomocników, którzy mieli te akty w imieniu wszystkich właścicieli miejsc postojowych na poziomie -2 załatwiać. Prawnie nie jest to wciąż moje miejsce postojowe a muszę za nie płacić?! Wg. mnie jest to celowe działanie WP i notariusza. Co Wy na to, jak sobie z tym poradziliście? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Różne KEN54/56 IP: 217.153.44.* 27.09.04, 10:08 WP poczyna sobie zbyt swobodnie, ale większości mieszkańców to odpowiada. Jedni nie płacą za to co muszą, inni płacą za coś za co nie muszą i życie się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Różne KEN54/56 IP: *.u.mcnet.pl 11.10.04, 10:24 Podobno nastepne zebranie wspolnoty dopiero w kwietniu 2005..... Odpowiedz Link Zgłoś
tunioman problem z ochroną 12.10.04, 20:52 z garazu znowu zniknal samochod... to co proponuje solid jest smieszne.... 100 zloty za ochrone jednego stanowisko to duzo za duzo... a co z kamerami ktore juz sa???? czemu nie maja funkcji rejestracji... wtedy wiadomo by bylo kto ukradl ten samochod... ja osobiscie zgadzam sie na dodarkowe kamery ktore rejestrowaly by nie tylko brame wjazdowa do garazu i wejscia ale rowniez sam gaeaz, natomiast propozycja placenia az 100 zloty za ochrone tylko garazu jest dla mnie nie do przyjecia... a co wy o tym myslicie drodzy sasiedzi???? prosze wypowiedzcie sie w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek problem z ochroną i zarządem IP: 217.153.44.* 13.10.04, 08:56 Kradzież samochodu przy obecnych zabezpieczeniach garażu świadczy o tym, że firma ochroniarska nie ochrania i należałoby ją zmienić. Propozycja zwiększenia opłat w tej sytuacji jest bezczelna. To jest moje zdanie, inni mieszkańcy moga mieć oczywiście swoje zdanie. Przypominam jednak, że wspólnota wyraża swoje zdanie w formie uchwały. Czy na zebraniu, czy poprzez zbieranie głosów to już sprawa zarządu. Bez tego wszelkie opinie składane w administracji, czy u ochrony (paranoja) nie mają żadnej mocy sprawczej. I jeszcze jedno - czy zarząd (administratorka) nie wie, że powiększenie majątku wspólnoty obciąża właścicieli proporcjonalnie do udziałów, a nie równo "od lokalu". Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Problem z ochroną i zarządem IP: 217.153.44.* 13.10.04, 08:59 jeszcze jedno: Kamery w naszej nieruchomości maja funkcje rejestracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: problem z ochroną IP: *.230.broadband.iol.cz 13.10.04, 18:57 Jezeli to prawda z tym samochodem to firma ochroniarska powinna natychmiast podac sie do dymisji :) lub powinna byc wywieziona na taczkach. A jeszcze dodam, ze koszty admnistracji miejscem parkingowym sa szokujace - ok. 25 zl - to jest polowa calej oplaty za garaz. No coz, sa rozne problemy. Pierwszym krokiem do ich rozwiazania bedzie napewno wziecie spraw w swoje rece czyli zawiazanie wspolnoty mieszkancow, ktora zacznie realnie zarzadzac naszym osiedlem. pozdrowienia jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: problem z ochroną IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 19:55 Gwoli ścisłości. Nie ma co się zawiązywać bo wspólnota już istnieje. Jeżeli chodzi o realne zarządzanie naszą nieruchomością to się zgadzam. Totalna olewka, zarząd nas olał nie organizując rocznego zebrania wspólnoty, olał nas zarząd nie organizując dozbierania głosów pod uchwałą o wyborze nowego zarządu, olewa nas zarząd nie zarządzając naszą nieruchomością pomimo tego, że płacimy im za to miesięcznie około 8000PLN. Ludzie to nie my mamy się głowić co zrobić aby nas złodzieje nie okradali, to jest zadanie zarządu. Albo zmuśmy zarząd do zajęcia się naszą nieruchomością, albo pozbędźmy się tej kliki. Usługi Solidu są moim zdaniem na skandalicznie niskim poziomie, zaczęło się od włamań do piwnicy teraz zginął samochód, co będzie następne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: problem z ochroną IP: *.. / *.e-plan.pl 13.10.04, 21:04 Nie mam miejsca w garażu i nie zamierzam płacić ani złotówki więcej za ochronę, która skupia się głównie na garażach, a samochody i tak giną. A co mają powiedzieć mieszkańcy bez miejsc postojowych w garażu? Płacić więcej za co??? Poza tym do zwiększenia nakładów na ochronę potrzebna jest uchwała mieszkańców a nie układ administratorki i Solidu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Re: problem z ochroną IP: *.zywiec.plusnet.pl 14.10.04, 09:47 Ja czegoś tu nie rozumiem, to jakie obowiązki ma Firma Ochroniarska, skoro nie ponosi odpowiedzialności za kradzież. 40 zł płacimy za otwieranie i zamykanie bramy wjazdowej? Coś mi tu nie gra. Czy ktoś może widział umowę z Firmą ochroniarską? Chciałbym wiedzieć za co płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: problem z ochroną IP: *.230.broadband.iol.cz 14.10.04, 14:08 Garaz mam i tez nie zamierzam placic wiecej za ochrone. Nie ma o tym wogole mowy! O ile informacja o kradziezy sie potwierdzi to powinnismy zarzadac od Solida wyjasnien-ekpertyzy w tej sprawie - w formie pisemnej. Porzadna ochrona wejscia do garazu lezy w interesie wszystkich. Jesli ktos obcy tam wszedl przez brame to juz mial tylko krok do piwnic! Kierujmy ta dyskusje bardziej w kierunku jak zaradzic problemom zamiast wieszac psy na administracji, ochronie i wersalu. Moze poczujemy sie przez to lepiej ale problemow to nie rozwiaze. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: problem z ochroną IP: 81.210.125.* 14.10.04, 14:19 Też mi się nie uśmiecha płacić więcej za ochronę ... nikt nie lubi jak mu grzebią w kieszeni. Uważam, że firma Solid Security NIE SPRAWDZIŁA SIĘ i płacenie im za dodatkowe kamery i dodatkowych pracowników nie ma sensu. Może należałoby nawiązać współpracę z inną agencją. Sprzęt, który jest zamontowany należy do wspólnoty (chyba ...) więc za to nie trzeba byłoby płacić jeszcze raz, a to czy ochroniarzem będzie pan Zenek, czy pan Ziutek nie będzie już miało większego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
totempotem Re: problem z ochroną 21.10.04, 18:55 kiosk.onet.pl/art.html?NA=1&ITEM=1177186&KAT=239 bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: problem z ochroną IP: *.. / *.e-plan.pl 16.10.04, 20:19 TO SKANDAL....WYLUDZANIE DODATKOWYCH PIENIEDZY, KTORE NA PEWNO NIE ZAGWARANTUJA POPRAWY USLUGI OCHRONIARSKIEJ !!! pierwszy raz widze i slsze , kiedy jak ktos zle pracuje , zeby placic mu dodatkowo i jeszcze przeprosic i zachecic do dalszej wspolpracy......to jest KPINA z ludzi !!! naciagacze lacznie z administratorka , ktora jak w ogole smie takie cos proponowac !!! niedlugo dojdzie do czegos takiego , ze bede muisial miec po jednym ochroniarzu na korytarzu , nie mowiac juz , ze przy drzwiach !!!! ludzie cierpimy dlatego , ze nie doszlo do zawiazania Wspolnoty , za co wszyscy mozemy sobie dziekowac po zebraniu....administratorka ewidentnie nic nie poprawia na osiedlu od miesiecy jak nie lat juz liczac !!!! bierze ciezkie pieniadze i jeszcze chce wiecej !!! na taka liczbe mieszkancow jaka jest w naszych dwoch blokach to mamy bardzo droga i niesolidna ochrone.. spojrzcie prawdze w oczy , bo mozecie spotkac sie z a sama sytuacja kradziezy dodatkowej ...bo adminitracja roobi to nam jawnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej2 sasiad Re: problem z ochroną + nalezy zwolac zebranie IP: *.. / *.e-plan.pl 16.10.04, 20:28 ten Andrzej u gory to jest sasiad ... nalezy przez wiele osob isc do administratorki niech zwola zebranie, ktorego w ogole nie zrobila z wlasniej woli nigdy !! jak ona w ogole pracuje od 8- do 15 kazdy by tak chcial !!! za takiee pieniadze ...ale mamy co chcielismy !!! jak mozna wyciagac tak reke po dalsze pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lama Re: problem z ochroną + nalezy zwolac zebranie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 11:44 Przeciez porzadna firma ochroniarska powinna byc ubezpieczona od odpowiedzialnosci cywilnej. Kazdej firmie moze zdazyc sie wpadka ale wtedy nie musi sie przejmowac poniewaz dostaje odszkodowanie od ubezpieczyciela z którego moze pokryc straty spowodowane niedopelnieniem obowiazków. Czy ktos wie czy solid ma takie ubezpieczenie? Mi tez nie podoba sie wyciaganie od nas dodatkowych pieniedzy. Zastanawuia mnie tylko jedna rzecz. Na jednym poziomie jest ok 100 miejsc * 100 zł to rozumiem ze ochtoniaz siedzacy w garazu bedzie zarabiał 10.000 zł ??? To ja chyba zaniose swoje CV do administratorki. Siedzienie na dupie w jednym miescu i zadnej odpowiedzialnosci za 10.000 zł - fajna praca. Mam sasiada ktory wynajmuje miejsce bezposrednio od Wersalu Podlaskiego i dzwonil zeny sie dopytac czy jak administracja zwiekszy oplaty za garaz to czy wersal tez podniesie stawki wynajmu, bo jesli tak to bedzie chcial zrezygnowac. I wiecie co usłyszał - NIE BO WERSAL I TAK NIE PŁACI ZA SWOJE MIEJSCA ANI CZYNSZU ANI ZA OCHRONE. Chyba cos tu jest nie tak. Przeciez to taki sam wlasciciel jak kazdy inny. Ciekawe czy Pani Socha wpisala wersal do tej firmy niesolidnych klientów ktora nas straszy na tablicy ogloszen. Zebranie jest chyba konieczne i to jak najszybciej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: problem z ochroną + nalezy zwolac zebranie IP: *.. / *.e-plan.pl 17.10.04, 17:36 Lama napisała coś bardzo ważnego - wersal powinien płacić czynsz za niesprzedane miejsca w garażu i lokale/sklepy które stoją puste. Jak to można sprawdzić? Bo administratorka przecież ich kryje i jak się ją o cokolwiek zapyta to kręci i kręci, a za tydzień i tak mówi coś innego. Podejrzewam że wersal jest największym dłużnikiem naszej Wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: problem z ochroną + nalezy zwolac zebranie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 18:46 Potwierdzam to co powiedziała Lama, WP nie płaci za swoje miejsca parkingowe. Dowiedziałem się tego na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemen Urząd skarbowy IP: *.zywiec.plusnet.pl 05.11.04, 10:19 Mam pytanie do mieszkańców; Czy ktoś z was otrzymał pismo z Urzedu Skarbowego z wycena cześci działki na której stoją nasze bloki? Jesli tak to co trzeba z tym zrobić. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam Niemen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babicz Re: problem z ochroną + nalezy zwolac zebranie IP: *.acn.waw.pl 17.10.04, 21:11 Z ta ochrona to wiekszy problem. Czesto jestem w ciagu dnia i widze co sie dzieje jak podjezdzaja rozne sluzby, czyli smieciara,poczta, woda itd. Kierowcy wchodza wpuszczani na teren przez mieszkancow i szukaja ochroniarzy , bo w budce ich nie ma. A podniesienie oplaty dla ochrony to tylko zacheta. Nada np ochroniarz do kradziezy nastepny (to tylko hipotetycznie)samochod i co, znowu podniosa oplaty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Kontrola dostępu IP: 212.160.172.* 18.10.04, 12:35 Może zamiast zwiększania ilości osób zatrudnionych do ochrony proponowanej przez Administrację warto rozważyć poniesienie jednorazowych wydatków na rozwinięcie kontroli dostępu do garażu. Przykładowo można by wprowadzić otwieranie drzwi z garażu na klatki schodowe tym samym pilotem co bramy garażowe. Jednocześnie jednak w systemie rejestrowąć każde otwarcie zarówno drzwi, jak i bram. Piloty byłyby jednoznacznie przypisane do lokali. Po zgubieniu pilot byłby usuwany z systemu. System domofonowy jaki mamy jest już prawie gotowy do takiej rozbudowy. Przy takiej kontroli byłoby wiadomo czyim pilotem posłużono się przy kradzieży samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andros Re: Różne KEN54/56 IP: 217.17.46.* 19.10.04, 10:43 Czy komuś z szanownych współmieszkańców KEN 54 lub 56 posiadających miejsce postojowe na poziomie -2 udało się podpisać akt notarialny na nie? Podejrzewam, że WP nie chce podpisywać aktów również z powodu nie sprzedania ok. 70% miejsc na poziomie -2. Zajmuje sie tym wciąż i to mało skutecznie p. Ewa Jedlińska z WP /Białystok/. Zainteresowanych proszę o "ciągłe nękanie" tej Pani w ww. sprawie telefonicznie i listownie. Może macie jakieś inne pomysły ... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anakinsky Sprzedam mieszkanie KEN 56 21.10.04, 11:21 Sprzedam mieszkanie w jajku 56 m. kw. Słoneczne i ładnie urządzone. Bez miejsca garażowego (wynajmuję) ale za to z Internetem i kablowką. 601-99-00-29. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXtraVert Święto Narodowe IP: *.. / *.e-plan.pl 11.11.04, 21:06 Ciekaw jestem jak większość z moich sąsiadów spędziła narodowe święto... bo jeden (z okolic 12 piętra w jajku) naraził mi się bardzo całe świąteczne popołudnie szalejąc z WIERTARKĄ!!! Są pewne granice które większość lokatorów respektuje, niestety zawsze, nawet w dniu wolnym, muszą trafić się jednostki, które swoją aktywnością czują potrzebę "umilania" nielicznych chwil relaksu. Żenada. Swoją drogą już wolałbym imprezę za ścianą. Przynajmniej byłaby to jakaś muzyka a nie zmieniające się obroty wrednego urządzenia w łapach miłośnika robótek "zrób to sam". Życzę sobie i Państwu spokojnej pozostałej części długiego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś