Dodaj do ulubionych

pasteura - ul. bema

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 17:01
Czy slyszalm ktos o Spoldzielni Mieszkaniowej Pasteura a w szczegolnosci o
ich inwestycji na ulicy Bema w Warszawie? Prosze o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: tk Re: pasteura - ul. bema IP: *.crt.tpsa.pl 07.02.03, 09:19
      Ja słyszałem, mieszkam tam. Ale z tego co wiem to chyba zostało zaledwie kilka
      wolnych mieszkań i to raczej o dużym metrażu.
      • Gość: ania Re: pasteura - ul. bema IP: 217.8.186.* 07.02.03, 16:16
        Czy nie martwi Cię, że mają obciążoną hipotekę i czy przejeżdżające niopodal
        pociągi są do wytrzymania. Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
        • Gość: Jacek Re: pasteura - ul. bema IP: 195.94.201.* 07.02.03, 16:28
          Przyglądałem się kiedyś tej lokalizacji:
          1) Są tam nie tylko pociągi (<> co 0,5 godziny, wolne ale hamujące z piskiem
          osi), ale też dość głośna i śmierdząca trasa toruńska (dużo tirów ze wschodu);
          2) Okoliczne bloki są znane z menelstwa.

Co do hipoteki, to trudno coś wybudować z własnych środków, a banki zwykle
          żądają zabezpieczeń. Pytanie raczej brzmi: czy umowa jest tak skontruowana, że
          bank zechce "zejść" z zabezpieczenia na wydzielonym lokalu (prawie do lokalu
          mieszkalnego) ?

Plus to cena w porównaniu do odległości do centrum.
    • Gość: ania Re: pasteura - ul. bema IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 08:27
      Dzieki za odpowiedz!
      Kwestia Trasy Torunskiej i pociagow zalezy wedlug mnie od lokalizacji
      mieszkania w samym bloku. Mieszkania od strony ul. Bema na wysokich pietrach
      powinny byc ok.
      Okolica typowo 'wolska' jednak ratuje bliska odleglosc ulicy Kasprzaka (i
      przystanku autobusowego). Z tego co wiem to faktycznie zostalo malutko
      mieszkan. Spoldzielnia wydaje sie byc uczciwa ale nigdy nic nie wiadomo.
      Hipoteka nie jest na korzysc bankow (nie brali kredytu na inwestycje) tylko
      sprawa jest bardziej zagmatwana. Zastanawia mnie czy Spoldzielnia powaznie
      planuje szybkie jej rozwiazanie?
      • Gość: tk Re: pasteura - ul. bema IP: *.crt.tpsa.pl 10.02.03, 09:24
        Z tego co wiem hipoteka była (nie wiem czy nadal jest) obciążona na rzecz
        spółdzielni Pasteura w ramach jakichs obustronnych umów z właścicielem gruntów
        Wydawnictwem Bellona. W zamian za przekazanie działki do użytkowania przez
        wydawnictwo spółdzielni zobowiązała się ona do przekazania wydawnictwu jakichś
        lokali. Zresztą dostałem pismo że spółdzielnia wystąpiła do sądu o ustanowienie
        hipoteki (na razie wspólnej potem będą wydzielać na poszczególnych właścicieli)
        więć, chyba że się nie znam ale wydaje mi się że jakby była obciążona hipoteka
        na rzecz jakiegoś banku to nie można by było ustanowić jej na rzecz wspólnoty
        mieszkańców. Zresztą przed podpisaniem umowy dałem do przeczytania ją
        prawnikowi i sprawdzał też hipotekę i powiedział że jest OK.
        A mieszkam od Bema i jest cisza jak makiem zasiał, nie wiem jak z drugiej
        strony, a bliskość centrum rzeczywiście duży plus.
        • Gość: ania Re: pasteura - ul. bema IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 15:05
          Tak, ta bliskosc centrum, cena oraz fakt, ze mieszkanie jest wybudowane jest
          bardzo kuszacym argumentem. Dla mnie tez umowa wydaje sie 'czysta' niemniej
          jednak negatywne niespodzianki tez sie zdarzaja wiec staram sie byc bardzo
          ostrozna.
          Niestety zostaly same lokale od strony torow bo te 'lepsze' od Bema juz zeszly.
          Pietra sa dosc wysokie (8-10) wiec powinno byc cicho ale nie dane mi bylo
          samemu sie przekonac jaki tam jest halas jak podjezdza pociag, dlatego wiec
          pytam..;-))
          Z tego co rozmawialam z paroma osobami, ktore tam mieszkaja to opinie sa dosc
          pozytywne. Podejrzewam wiec, ze wkrotce staniemy sie sasiadami!;-)
          • Gość: DrOzda Re: pasteura - ul. bema IP: *.siemens.pl 10.02.03, 16:14

> Z tego co rozmawialam z paroma osobami, ktore tam mieszkaja to opinie sa dosc
            > pozytywne. Podejrzewam wiec, ze wkrotce staniemy sie sasiadami!;-)
            No cóż jeśli lubisz Wolę ( ja tak :) ) a nie wyjdzie Ci z Pasteura to może
            zainteresujesz się Osiedlem Zawiszy jakieś 1,5 kilometra na północ wzdłuż
            torów :))
            Pozdrawiam
            • Gość: ania Re: pasteura - ul. bema IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.03, 16:26
              Myslalam tez o lokalzacji na ul. Zawiszy. Bardzo kuszaca perspektywa ale z
              reguly staram sie placic za cos 'namacalnego' - do mieszkania na Bema mozna sie
              juz wprowadzic. Nie chce przez to powiedziec, ze Budimex to zla firma i cos
              pojdzie nie tak ale zwykle minimalizuje ryzyko niepowodzenia i dlatego
              odrzucilam ta oferte (chociaz cena bardzo ladna...)
              Ta Wola do Prymasa Tysiaclecia jest do zaakceptowania - przez pewien czas
              mieszkalam na Zytniej i zle nie bylo... poza tym dojazd dobry.
              • Gość: DrOzda Re: pasteura - ul. bema IP: *.siemens.pl 10.02.03, 17:04

>
                > juz wprowadzic. Nie chce przez to powiedziec, ze Budimex to zla firma i cos
                > pojdzie nie tak ale zwykle minimalizuje ryzyko niepowodzenia i dlatego
                > odrzucilam ta oferte (chociaz cena bardzo ladna...)
                No cóż faktycznie lepiej jest kupować gotowe.Jednak w tym przypadku ryzykujesz
                tylko i aż 10% wartości mieszkania.Pozostałe 90% dopłacasz w momencie
                otrzymania kluczy.
                PZDR
          • Gość: tk Re: pasteura - ul. bema IP: *.crt.tpsa.pl 11.02.03, 08:30
            Życzę więc powodzenia i pozdrawiam.
            • Gość: ania Re: pasteura - ul. bema IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.03, 10:12
              dzieki! pozdrawiam wszystkich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka