Gość: ~makówa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 09:38 witam wsyztskich, może znajdzie się tu jakiś przyszły sąsiad z tego mini-osiedla ... z góry pozdrawiam, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.centertel.pl 25.08.06, 17:35 Buduje obok i mama pyt. jakie ceny są na tym osiedlu.czy juz jesteś po umowie,kiedy odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 25.08.06, 20:39 ale ceny czego? za metr? koszt utrzymania? po umowie jestem owszem - przedwstępnej ... a ty gdzie się budujesz... też z tą firmą? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.centertel.pl 26.08.06, 09:07 Interesuje mnie cena za całość i termin odbioru,wykończenie.My zaczynamy za 2 tyg.budowę 0,4km od Twojej inwestycji i bedziemy to sprzedawać/z VAT/ jako firma.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 26.08.06, 10:44 329 tys., termin na koniec grudnia 2006 (mam nadzieję, że się nic nie obsunie), wykończenie... dużo by pisać, wszystko generalnie jest na www.radosc.com.pl . budujecie coś podobnego? gdzie dokładnie? mam znajomych, którzy interesują się tą okolicą Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 12:30 koniec grudnia??? hahaha dobre sobie, chyba 2008. Często przejeżdżam obok i od 2 miesięcy nie ruszyło się NIC. Z obserwacji: umowy skończyli podpisywać pod koniec kwietnia, wtedy budowa ruszyła i "kwitła" przez jakieś całe 2 miesiące i tak jakoś zastanawiająco ... stanęła. O co chodzi??? -makówka, z tego co czytam to ty chyba się możesz orientować, wiesz coś na ten temat??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 26.08.06, 14:19 chyba bradzisz koleś, albo nie wiesz o którą budowę chodzi... skąd ty w ogóle wiesz kiedy zakończono podpisywanie umów, tak się składa, że ja podpisywałem przed ostatni w lipcu więc nie chrzań proszę Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 16:13 Ojej, a skąd w tobie tyle agresji? Przecież ja tylko grzecznie pytałam a pytanie kierowałam do ciebie bo wydawałeś się być zorientowany. Dobrze wiem, o które osiedle chodzi bo podpisywałam (i z tego słowa wynika, że jeśli już to koleśÓWA) umowę w kwietniu i informowano mnie, że to jest już (i tu ciekawe) przed ostatnie mieszkanie w sprzedaży. Ale do rzeczy, być może jednak pomyliłam się i źle oceniłam twój poziom orientacji (ocenę poziomu twojej kultury sobie daruję) bo faktycznie jeśli ty umowę podpisywałeś dopiero w lipcu to wiedzę na temat postępów w budowie możesz mieć bliską zerowej. Ja obserwuję prace na budowie trochę dłużej niż od lipca i dla twojej informacji od czasu kiedy pod koniec czerwca stanęły kawałki skrajnych budynków do ostatniego mojego przejazdu obok (tydzień temu) nie zmieniło się nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 26.08.06, 17:33 o bosze... chyba jesteś kolejnym frustratem, któremu nie udało się kupić mieszkania w tym roku, przy okazji sama sobie zaprzeczasz, bo w poprzednim poście pisałaś, że cytuję: umowy skończyli podpisywać pod koniec kwietnia, wtedy budowa ruszyła i "kwitła" przez jakieś całe 2 miesiące i tak jakoś zastanawiająco ... stanęła."... tylko, że od czerwca do końca lipca zdążyli zbudować dwie kondygnacje na skrajnych budynkach i fundamenty w środkowym... wiec nie rób histerii i zajmij się swoimi sprawami koleżanko, skoro i tak tam nie mieszkasz Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 18:32 No i zaprzeczenia to ja tu nie widzę. Może kup sobie mój drogi kalendarz i poucz sie liczyć miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 18:39 Całe szczęście, że ja to mieszkanie kupuje tylko po to, żeby je sprzedać, bo takiego sąsiada to raczej bym sobie nie życzyła ufff A co do frustracji ... jest taka teoria, że w innych się widzi swoje własne problemy i z tego wnioskuję, że to chyba właśnie ciebie ona dopadła. Ojej a może z kredycikiem na te całe 60m sobie nie radzimy? Ups to chyba i na kalendarz nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 26.08.06, 18:50 bredzisz koleżanko... skoro kupujesz to mieszkanie jak twierdzisz na sprzedaż, to powinnaś dobrze wiedzieć co się dzieje na budowie, a nie w głupi sposób dopytywać się o tym na forum.... najwyraźniej nie masz w ogóle pojęcia o tej inwestycji, albo tylko tyle ile ci się z internetu udało wyczytać i obejrzeć z przejeżdżającego autobusu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika do makówki od moniki IP: *.centertel.pl 26.08.06, 19:02 Budujemy przy ul.Celulozy start za ok.3 tyg,będzie to bliżniak na działce 1041m2 ok.520m2/każdy/,sprzedawać będziemy jako firma tzn.z vat w drugiej połówce chcemy zamieszkać,chociaż biuro nieruchomości namawia nas na sprzedaż całości ale okolica mi sie podoba,dziecko chodzi b.blisko do super przedszkola i jak sobie przypomnę te papiery to dostaje dreszczy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: do makówki od moniki IP: *.chello.pl 26.08.06, 19:31 w sprawie sprzedaży nic pani nie doradzę... zgadzam się, ze okolica jest super, o przedszkolu też słyszłem od znajomych, że jest bardzo fajne... chyba o tym samym myślimy... życzę spolegliwych urzędników i dobrej pogody Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Moniko 27.08.06, 00:48 Czy to prawda, że ulica Celulozy ma być asfalotowa i szeroka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika do sloggi IP: *.centertel.pl 27.08.06, 09:03 Na dzień dzisiejszy nic o tym nie wiem ale jak będzie to uwierzę bo juz od 30 lta słucham o różnych planach kiedyś się tym podniecałam teraz już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: Moniko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:55 sloggi jesteś z wawra? i z tych okolic... mam na myśli przewodową, celulozy, itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 19:02 Uczono mnie, żeby takim osobom przytakiwać. Tak więc przytakuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kx2 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 26.08.06, 19:05 oczywiście ~makówce, nie monice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 26.08.06, 19:13 no cóż... co ci innego pozostało poza przytakiwaniem, skoro potrafisz tylko bredzić... ale nawet jeśli rzeczywiście kupiłaś tam miesznie (w co bardzo wątpię) to świetnie... bardzo mnie to cieszy... taka znawczyni warszawskich inwestycji i problemów budowlanych z pewnością wybrała najlepszą lokalizację po to, żeby później sprzedać mieszkanie z zyskiem... jeśli miałbym się radzić to tylko takich ja ty... możesz przytakiwać sobie dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSTROŻNIE Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.aster.pl 30.08.06, 00:05 UWAŻAJCIE NA TEGO DEVELOPERA - SPRAWDZCIE WSZYSTKO 10 RAZY ZANIM COKOLWIEK PODPISZECIE, POROZMAWIAJCIE Z KLIENTAMI, KTÓRZY KUPILI NA JUNAKÓW 10, PORÓWNAJCIE DOKŁADNIE METRY, KTÓRE WPISUJĄ W UMOWE Z STANEM FAKTYCZNYM - ROZBIERZNOŚCI SIĘGAJĄ NAWET PONAD 8 METRÓW. NA KONIEC - SPYTAJCIE PANÓW PREZESÓW CZY UMOWĘ WSTĘPNĄ MOŻECIE PODPISAĆ U NOTARIUSZA (NIEKTÓRZY, NOTARISZE DZIELĄ KOSZTY NA PÓŁ, WIĘC NIE PONIESIECIE DODATKOWYCH KOSZTÓW)PRZEZ WAS WSKAZANEGO NAPEWNO SIĘ NIEZGODZĄ, CO MOŻE WSKAZYWAĆ NA JAKIEŚ MATACTWA A UMOWA PRZEZ NICH DAWANA DO PODPISU TYLKO UTWIERDZA W TAKIM PRZEKONANIU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~makówa Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa IP: *.chello.pl 30.08.06, 06:52 UWAGA! osoby podpisujące się nickami kx2, pablo9999, OSTROŻNIE i oszukani to ta sama osoba... wciska ludziom kity i pisze złośliwe komentarze nie mając pojęcia o tym co pisze... dotyczy to nie tylko tego wątku, ale także: Eko Development - Strzyglowska, Uwaga na dziwne umowy - Miedzeszyn - Radość i osiedle przewodowa-radość sp.zo.o. i umowa zlecenie a kredyt - proszę pomóżcie... to groźny PIENIACZ i FRUSTRAT, który wypisuje bzdury, nie dajcie się skołować, nie wadomo jakie jeszcze psełdonimy sobie wymyśli Odpowiedz Link Zgłoś
grzech291 Re: RADOŚĆ SP.ZOO osiedle przewodowa 30.08.06, 09:53 Ty chyba rzeczywiście siejesz panikę nie wiadomo po co. Umowy przedwstępne w formie aktu notarialnego to wciąż jeszcze wyjątek niż reguła, więc nie widzę tu jakieś specjalnej rewelacji. To, że nie ma takiej formy nie oznacza, że jest wadliwa. Tak się też składa, że moi znajomi mieszkają na Junaków. To bardzo ładne domki i solidnie zbudowane, przynajmniej oni na nic nie narzekają. Jakiś dziwny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś