Dodaj do ulubionych

Wersal Podlaski Białystok

IP: *.bialystok.agora.pl 12.03.03, 13:02
Czy ktos cos wie, na temat sytuacji wersalu jesli chodzi o budowy w
Białymstoku? Szczególnie interesuje mnie nowy blok powstajacy przy ul.
Sybirako. Czy oddany zostanie w terminie czy moze obecne klopoty wersalu
(chodzi mi o Żelazna) wplyna na opoznienie budowy? Czy inne bloki sa oddawane
w terminie? Stoje przed zyciowa decyzja i nie wiem co robic.
Obserwuj wątek
    • Gość: klientka wp Re: Wersal Podlaski Białystok IP: router:* / 10.103.10.* 12.03.03, 14:00
      Ja podpisałam umowę na mieszkanie na bacieczkach. Z tego co wiem większość
      opóżnień powstała na skutek długiej zimy(nie można robić
      chodników,ociepleń ,tynków )rozmawiałam z kierownikiem to ekipy robotników
      wejdą jak będzie odwilż. Czy nie będzie opóżnień to czas pokaże,ale moim
      zdaniem pewnie jakieś będą.Co się tyczy sytuacji to nie jest chyba tak żle
      skoro chciałam wziąść mieszkanie na 1000-lecia to już nie było (metrażu).Na
      sybiraków też nie ,a inne lokalizacje (słonimska,kraszewkiego,próżna)zbyt
      drogo.Pozdrawiam
    • Gość: Busia Re: Wersal Podlaski Białystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 12.03.03, 21:19
      Kupilismy mieszkanie na Bacieczkach. Kierownik budowy mowi ze na razie wszystko
      idzie ok (i tak to wyglada), ale na wszelki wypadek mam w swiadomosci ze
      opoznienie w oddaniu budynku moze sie pojawic - chociaz czasu jeszcze duzo i
      nie przesladuje mnie wcale taka mysl. Zakup mieszkania w budowie niestety jest
      obarczony ryzykiem, ale jezeli chce sie miec jakis wybor - nie ma za bardzo
      wyjscia. Na razie jestem dosyc spokojna, odwiedzamy co pewien czas budowe i
      widzimy ze nie stoi to w miejscu - ostatnio zaskoczylo nas tempo postawienia
      scianek dzialowych.
      Co do opoznien w oddawaniu innych budynkow to wydaje mi sie, ze 2 bloki ktore
      Wersal postawil juz na Bacieczkach powinny byc oddane pod koniec ubieglego
      roku - wiec maly poslizg jest....

Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: mozowa Re: Wersal Podlaski Białystok IP: *.bialystok.agora.pl 14.03.03, 11:46
        Jak wyglada w Wersalu płatnosc? Czy płąciliście 5 proc. a potem reszte, czy
        cala sume od razu???
        • Gość: Busia Re: Wersal Podlaski Białystok IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 14.03.03, 15:11
          W naszym przypadku platnosci sa rozlozone na 7 rat, z czego pierwsza byla przy
          podpisaniu umowy, ostatnie dwie (ostatnia za mieszkanie i rata za grunt)
          przypadaja w IV kwartale tego roku (na IV kwartal planowane jest oddanie
          budynku), a pozostale 4 raty sa mniej wiecej rownomiernie rozlozone w czasie.

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka