Gość: gość IP: *.chello.pl 04.10.06, 00:16 Uprzejmie proszę o opinie dotyczące inwestycji JWC na Korkowej 39 i mieszkaniu z antresolą (dot. developera, lokalizacji, typu mieszkania) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebkrysz Re: JWC Korkowa 04.10.06, 19:49 Mieszkalem kilka lat w Marysinie - nie da sie z tamtad dojechac do miasta! Droga przez wiadukt na Marsa to meczarnia. Wyobraz sobie ze korki sa czesto juz na Korkowej od wyskosci ul. Potockich. Podobnie powrot - niby niewiele km do centrum ale czasowo okrutnie dlugo - pocwicz dojazdy o 8:00 do miasta i powrot o 17:00 i sprawdz czy Ci to odpowiada. Poza tym okolica fajna, blisko Mazowiecki Park Krajobrazowy - doskonaly na spacer lub rower, spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:R Re: JWC Korkowa IP: *.chello.pl 04.10.06, 20:10 a co z kolejką podmiejską i trasą siekierkowską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: JWC Korkowa IP: 193.15.174.* 05.10.06, 08:40 Kolega chyba dawno nie był w okolicach Marysina :) Trasa Siekierkowa powstaje w tempie ekspresowym i już za chwilę będzie można zapomnieć o korkach. Moim zdaniem lokalizacja świetna. Mnie bardziej by interesowała opinia na temat dewelopera (podwykonawców) tej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: JWC Korkowa IP: 212.160.172.* 05.10.06, 08:55 A o co tu pytać JWC poczytaj inne wątki. Moim zdaniem jest to ogromne ryzyko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: JWC Korkowa IP: 193.15.174.* 05.10.06, 10:33 JWC bardzo dużo buduje więc i liczba 'niezadowolonych'jest większa. Idę niedługo na rozmowę do biura. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
sebkrysz Re: JWC Korkowa 07.10.06, 08:35 nadal nie rozumiem jak trasa wplynie na poprawe kounikacji - przeciez Marysin jest oddzielony torami od Plowieckiej i tak czy owak trzeba bedzie sie przebic przez nie jedynym wiaduktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RO Re: JWC Korkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 20:14 to osiedle nie jest za torami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purpelek Re: JWC Korkowa IP: 153.95.95.* 05.10.06, 09:27 Stąd może i nazwa inwestycji:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: JWC Korkowa IP: *.sgh.waw.pl 07.10.06, 10:38 Nie kupuj u tego developera!!! Wybij to sobie z głowy!!!! Ja mieszkam w ich budynku na Ostrobramskiej. Kanał!!!! Budynek nie ma dwóch lat, a zamienia się w slums. Dach nad garażem przecieka (został źle zaizolowany), przez to nie działąją windy (losowo, albow bloku A, B lub C). Na dachu garażu WC postanowił zrobić ogród, ale połorzono sam torf, więc latem ni możemy kożystać z balkonów, a nawet okien otworzyć, bo to g. jest nawiewane do mieszkań!!! Mogłabym jeszcze mnożyć wstrząsające opowieści o współpracy z tą firmą. Jedno jest najmocniejsze. Jk idziesz do nich zpretensją to ci mówią, że trzeba było u nich nie kupować mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu55 Re: JWC Korkowa IP: *.chello.pl 08.10.06, 00:32 Chętnie odkupię od ciebie to mieszkanie za cenę jaką zapłaciłeś temu deweloperowi. Rozumiem, że się zgadzasz, bo tak strasznie cierpisz - a ja chetnie uwolnię cię od tego kłopotu.Podaj swój adres mailowy - dobijemy targu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulu55 Ro czy jak Re: JWC Korkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 07:33 Handlarzu, pytam sie ciebie, czy mieszkasz tez w badziewiu, ktore sprzedajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:R Re: JWC Korkowa IP: *.univeg.pl 09.10.06, 13:06 niestety nie zauwazylem postu wczesniej, mieszkanie to jest juz nieaktualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RO Re: JWC Korkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:12 Lulu - człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka nie wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: JWC Korkowa IP: 217.153.44.* 10.10.06, 12:56 bardzo ci tak dobrze, cierp dalej, a ja cieszę sie ze utopiles tyle kasy i do konca zycia bedziesz gnic w slumsie. Trzeba bylo kupowac u salwatora albo w Barcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: JWC Korkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 16:10 Odnosnie Korkowej - lokalizacja nie jest zła - cicha i spokojna okolica. Dojazd do Centrum bardzo dobry - wiem bo mieszkam nie daleko.Korki są wszędzie, bez wzgledu na to skad i dokad jedziesz, tego sie nie przeskoczy. Trzeba pamiętać,że mieszkań na rynku nie ma a co za tym idzie "jemy" wszystkim developerom z reki, niestety. Nikomu sie nie dogodzi i zawsze beda lamenty. Czy ktos kto juz mieszka w mieszkanich wybudownaych przez JW moze powiedziec jakie sa mniej wiecej czynsze?? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: JWC Korkowa IP: 195.149.64.* 14.12.06, 12:46 Zwracam uwage że działka na której będą budowane budynki graniczy z torami kolejowymi a dokładnie ze stacją Gocławek. według mnie kompletnie nietrafiona lokalizacja ze względu na tory Odpowiedz Link Zgłoś