Dodaj do ulubionych

Dąbrówka Wiślana - hipoteka

IP: 160.83.32.* 19.11.01, 10:58
Podpisałem umowę przedwstępną z JW COnstruction, a tu okazało się, że mają
hipotekę (kredyt z PKO BP). Banki, z którymi niby współpracują (Millenium i
BOŚ) nie chcą mi dać kredytu. Podobno większość developerów tak robi, a banki
podpisują porozumienie o zniesieniu hipoteki w tej części. Ludzie, jak to jest ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Dąbrówka Wiślana - hipoteka IP: 213.76.175.* 19.11.01, 14:10
      Tak jak piszesz, jest to często praktykowane przez developerów i spółdzielnie.
      Podobna sytuacja była na Ursynowie (budowanym również przez JW Constr.) Na
      dzien dzisiejszy hipotyka jest bez żadnych obciązeń.
      • Gość: P. Re: Dąbrówka Wiślana - hipoteka IP: 160.83.32.* 19.11.01, 15:43
        Co to znaczy "na dzień dzisiejszy jest bez obciążeń". Już czy jeszcze ?
        Jak przekonać bank, który miał mi dać kredyt, że taka sytuacja jest częsta
        wśród developerów ?
        • Gość: Paweł Re: Dąbrówka Wiślana - hipoteka IP: 213.76.175.* 19.11.01, 15:59
          Gość portalu: P. napisał(a):

> Co to znaczy "na dzień dzisiejszy jest bez obciążeń". Już czy jeszcze ?
          > Jak przekonać bank, który miał mi dać kredyt, że taka sytuacja jest częsta
          > wśród developerów ?

Miałem na myśli, że hipoteka 'już" jest wolna od obciążeń. Co do banków - każdy
          bank ma indiwidualne kryteria i proceduyy przyznawania oraz zabezpieczania
          kredytów. Myslę, że to handlowcy z JW Constr. powinni podpowiedzieć rozwiązanie.
          Może masz szczęście i trafisz na kogoś kompetentnego, osobiście mimo, że kupiłem
          mieszkanie w JWC nie miałem takiego szczęścia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka