Dodaj do ulubionych

Arche Woronicza Park

IP: 217.153.47.* 12.05.03, 08:52
Hej,
Szukam informacji na temat wiarygodnosci firmy ARCHE lub stanu inwestycji
Woronicza Park.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek Re: Arche Woronicza Park IP: 126.20.50.* 12.05.03, 09:57
      Witam,

Interesowałem się tą inwestycją w zeszłym roku. Teraz czasem obserwuję postępy
      bo mieszkam niedaleko. Wtedy reklamowali, że skończą budowę w czerwcu 2003 co
      oczywiście jest nierealne. Mieli jakieś problemy związane z pozwoleniami, chyba
      związane z przechodzącymi niedaleko liniami wysokiego napięcia. Na dzisiaj
      wydaje się, że jakoś to załatwili bo od wiosny budowa ruszyła. Tak "na oko" to
      wydaje mi się, że mogą oddawać mieszkania za rok, oczywiście jeżeli znowu nie
      będzie problemów. Firma w zeszłym roku była wiarygodna. Pobudowali w kilku
      miejscach, podobno porządnie. Mają również grunty w Wilanowie, ale oczywiście
      przez rok mogło się dużo zmienić na naszym rynku wiec lepiej sprawdzić.
      Do plusów zaliczam lokalizację. W środku miasta, ale trochę na oboczu z dala od
      hałasu. Ogólnie nie żałuję, że nie kupiłem tam mieszkania bo chcę się
      przeprowadzić w tym roku, ale gdybym miał plany na przyszły rok to poważnie bym
      przyjrzał się tej inwestycji.
      Pozdrawiam,

P.S. Aha, co mnie raziło to to, że jeszcze w zimie były ogłoszenia ze termin
      zakończenia przewidują na 06.2003 gdy wiadomo było, że to niemożliwe.
    • Gość: MWK Re: Arche Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 12.05.03, 10:22
      Ja tez kupuje tam mieszkanie! Termin oddania to grudzien tego roku a nie
      czerwiec. Jak na razie wszystko wyglada OK! Blisko tej inwestycji mieszkam i
      codziennie przejedzam obok budowy. Jestem zadowolona z postepow prac.
      MWK
      • Gość: age Re: Arche Woronicza Park IP: 213.77.38.* 12.05.03, 10:37
        arche ciągało się trochę po sądach, ponieważ plany budynków nie odpowiadały
        zezwoleniom (mieli pozwolenia na budynki czteropiętrowe); sprawa była w
        gazetach; ale skoro budują dalej to chyba wyplątali się
      • Gość: Krzysiek Re: Arche Woronicza Park IP: 126.20.50.* 12.05.03, 14:38
        Gość portalu: MWK napisał(a):

> Ja tez kupuje tam mieszkanie! Termin oddania to grudzien tego roku a nie
        > czerwiec. Jak na razie wszystko wyglada OK! Blisko tej inwestycji mieszkam i
        > codziennie przejedzam obok budowy. Jestem zadowolona z postepow prac.
        > MWK

Grudzień jest bardziej realny, chociaż ja stawiam na okolice marca, kwietnia.
        • Gość: gosc Re: Arche Woronicza Park IP: *.centertel.pl 25.06.03, 14:28
          Arche - Firma która budowala osiedle na ktorym nie mam niestety przyjemnosci
          mieszkac. Z doswiadczenia moge powiedziec ze budowa osiedla i oddanie opoznilo
          sie o rok i akt notarialny o nastepny. Niestety na prosby mieszkancow o
          informacje dotycz. oddania osiedla Prezes firmy Arche do dnia dzisiejszego nie
          odpowiedzial. Wykonczenie mieszkania daje duzoooo do zyczenia, po roku
          mieszkania w konstancinie wystarczy spojrzec na zew. strone budynku jak
          dwa "segmenty" opadly tak poprostu a sasiedzi maja dziure w scianie, ktora
          teraz firma Arche chce naprawic tzw pianka. Z mojego dosw. moge powiedziec ze
          okna zaczely przeciekac, notariusz byl nazucony przez Arche, opoznienie prawie
          2 lata, nazucona instalacja TV przez bardzoo droga firme i co najle. Firma
          Arche kaze sobie teraz placic za wjazd na osiedle, mino tego ze juz mieszkancy
          zaplacili za tzw pilota ale koszt parkowania na osiedlu miesiecznie jest -
          300 pln + VAT ??!!! Czekamy na wprowadzenie oplaty klimatycznej panie Prezesie:)
          Ochrona osiedla i administracja osiedla do bani.
          Nie polecam - odradzam firme jak tylko sie da.
          ps. reklamacje zlozone 1,5 roku prawie temu sa bez odpowiedzi a Prezes nie ma
          zamiaru sie widziec bo jest zajety ( po uprzednim umowieniu sie )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka