Gość: K IP: 217.153.47.* 12.05.03, 08:52 Hej, Szukam informacji na temat wiarygodnosci firmy ARCHE lub stanu inwestycji Woronicza Park. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzysiek Re: Arche Woronicza Park IP: 126.20.50.* 12.05.03, 09:57 Witam, Interesowałem się tą inwestycją w zeszłym roku. Teraz czasem obserwuję postępy bo mieszkam niedaleko. Wtedy reklamowali, że skończą budowę w czerwcu 2003 co oczywiście jest nierealne. Mieli jakieś problemy związane z pozwoleniami, chyba związane z przechodzącymi niedaleko liniami wysokiego napięcia. Na dzisiaj wydaje się, że jakoś to załatwili bo od wiosny budowa ruszyła. Tak "na oko" to wydaje mi się, że mogą oddawać mieszkania za rok, oczywiście jeżeli znowu nie będzie problemów. Firma w zeszłym roku była wiarygodna. Pobudowali w kilku miejscach, podobno porządnie. Mają również grunty w Wilanowie, ale oczywiście przez rok mogło się dużo zmienić na naszym rynku wiec lepiej sprawdzić. Do plusów zaliczam lokalizację. W środku miasta, ale trochę na oboczu z dala od hałasu. Ogólnie nie żałuję, że nie kupiłem tam mieszkania bo chcę się przeprowadzić w tym roku, ale gdybym miał plany na przyszły rok to poważnie bym przyjrzał się tej inwestycji. Pozdrawiam, P.S. Aha, co mnie raziło to to, że jeszcze w zimie były ogłoszenia ze termin zakończenia przewidują na 06.2003 gdy wiadomo było, że to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MWK Re: Arche Woronicza Park IP: *.pkobp.pl 12.05.03, 10:22 Ja tez kupuje tam mieszkanie! Termin oddania to grudzien tego roku a nie czerwiec. Jak na razie wszystko wyglada OK! Blisko tej inwestycji mieszkam i codziennie przejedzam obok budowy. Jestem zadowolona z postepow prac. MWK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: age Re: Arche Woronicza Park IP: 213.77.38.* 12.05.03, 10:37 arche ciągało się trochę po sądach, ponieważ plany budynków nie odpowiadały zezwoleniom (mieli pozwolenia na budynki czteropiętrowe); sprawa była w gazetach; ale skoro budują dalej to chyba wyplątali się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Arche Woronicza Park IP: 126.20.50.* 12.05.03, 14:38 Gość portalu: MWK napisał(a): > Ja tez kupuje tam mieszkanie! Termin oddania to grudzien tego roku a nie > czerwiec. Jak na razie wszystko wyglada OK! Blisko tej inwestycji mieszkam i > codziennie przejedzam obok budowy. Jestem zadowolona z postepow prac. > MWK Grudzień jest bardziej realny, chociaż ja stawiam na okolice marca, kwietnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Arche Woronicza Park IP: *.centertel.pl 25.06.03, 14:28 Arche - Firma która budowala osiedle na ktorym nie mam niestety przyjemnosci mieszkac. Z doswiadczenia moge powiedziec ze budowa osiedla i oddanie opoznilo sie o rok i akt notarialny o nastepny. Niestety na prosby mieszkancow o informacje dotycz. oddania osiedla Prezes firmy Arche do dnia dzisiejszego nie odpowiedzial. Wykonczenie mieszkania daje duzoooo do zyczenia, po roku mieszkania w konstancinie wystarczy spojrzec na zew. strone budynku jak dwa "segmenty" opadly tak poprostu a sasiedzi maja dziure w scianie, ktora teraz firma Arche chce naprawic tzw pianka. Z mojego dosw. moge powiedziec ze okna zaczely przeciekac, notariusz byl nazucony przez Arche, opoznienie prawie 2 lata, nazucona instalacja TV przez bardzoo droga firme i co najle. Firma Arche kaze sobie teraz placic za wjazd na osiedle, mino tego ze juz mieszkancy zaplacili za tzw pilota ale koszt parkowania na osiedlu miesiecznie jest - 300 pln + VAT ??!!! Czekamy na wprowadzenie oplaty klimatycznej panie Prezesie:) Ochrona osiedla i administracja osiedla do bani. Nie polecam - odradzam firme jak tylko sie da. ps. reklamacje zlozone 1,5 roku prawie temu sa bez odpowiedzi a Prezes nie ma zamiaru sie widziec bo jest zajety ( po uprzednim umowieniu sie ) Odpowiedz Link Zgłoś