Gość: fusy IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 12.05.03, 19:29 Będę wdzięczny za wszelkie informacje o inwestycji z tematu wątku dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 13.05.03, 07:49 Niedawno podpisałam z nimi umowę. Jak na razie wszystko jest w porzadku. Budowa się posuwa do przodu, firma wydaje się uczciwa. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni, pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aska Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.net-serwis.pl 13.05.03, 09:30 Witaj Jolu, Czy negocowałaś może jakies zmiany w treści umowy? Czy też przyjełaś umowę zaproponowaną przez Klinkierbud? jutro jade obejrzeć teren budowy i tez zastanawiam sie nad kupnem u nich mieszkania. Z tego co sie dowiedziałam 2 bloki są już oddane i zamieszkane, może ktoś z właścicieli tych mieszkań mógłby powiedzieć coś wiecej o tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 194.9.223.* 13.05.03, 15:23 Witam Orientowałem się w tej budowie i szczerze mówiąc ... zniechęciłem się. Okolica taka sobie, przejazd do osiedla po błotach, nie wiadomo co bedzie za blokami, a i jakoś wykonania taka ... niespecjalna. Jako, że zależało mi na mieszkaniu w okolicy, podjechałem na powstające osiedle obok (firma Kandro - 2 na Jana Pawła II), obejrzałem, porozmawiałem z ludźmi, przejechałem się na inną inwestycję firmy Kandro - 2 i... kupiłem mieszkanie !!! :-). Blisko przystanek i szkoła, chodniczki, wysoki standard wykonania (choć stan surowy zamknięty, ale wyglądało to lepiej niż Nadarzynka). No i przezes i kierownik budowy - uprzejmi fachowcy - bez bajania mówili mi o budowie, pokazywali zezwolenia, dokumentację, wynegocjowałem warunki umowy chroniące moje interesy, bez problemu można podpisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego. Za darmo załatwili spotkanie z architektem i trochę poprzekładałem scianki (również za darmo). Generalnie do tej pory jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
borzeszko Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka 21.05.03, 11:23 czy ktoś z mieszkańców gotowych dwóch budynków mógłby mi napisać jaki jest czynsz i inne opłaty za mieszkanie na osiedlu Nadarzynka ??? Wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 21.05.03, 20:05 No chyba trochę przesadzasz, Kandro-2 jest dosłownie nieopodal Nadarzynki więc okolica jest podobna. Jeśli chodzi o jakość wykonania - wewnątrz - moim zdaniem standard Nadarzynki jest wyższy, a z zewnątrz - wogóle nie ma o czym gadać. Nie można w ogóle porównywać molocha Kandro-2 do zgrabnych ładnych bloczków Nadarzynki. A może to kwestia gustu. A odnośnie pytań autora wątku, to umowę negocjuje się bez problemu. Mnie udało się przepchnąć większość zmian. Nie było też problemu z aranżacją lokalu zgodnie z własnymi wymaganiami. Prace postępują moim zdaniem szybko, więc jestem zadowolona. pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 21.05.03, 20:07 Jeszcze dwa drobiazgi na temat postu Anonima, jeśli chodzi o błota - to firma Klinkier Bud zamierza wykonać tam drogę - została zobowiązana przez gminę. Natomiast z drugiej strony budynków planowana jest budowa domków szeregowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 21:01 Nie wiem czy znasz troszkę Piaseczno, ale ja znam i akurat tamte okolice są mało ciekawe. Owszem troszkę dalej od ulicy (choć z drugiej strony blisko głównej drogi do Zalesia, Złotokłosu i okolic) Oby tą drogę szybko zrobili, jak zobaczę to uwierzę. Co do molocha Kandro, wybacz ale osiem klatek w dwóch 4 piętrowych budynkach to kameralność a nie moloch, w dodatku są tak oddalone, że nikt nikomu nie będzie zaglądał do talerza. A do sklepu to już trzeba będzie sobie zrobić spacerek. Nie ukrywam, ze mnie również to osiedle się bardzo podobało, ale wybrałem z nieprzymuszonej woli Kandro. De gustibus not disputatum - i tak będziemy sąsiadami (prawie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.lot.pl 17.06.03, 07:11 Jestem jednym z lokatorów wybudowanych już bloków. W umowie jest taki punkt, że za termin ukończenia uważa się termin wydania pozwolenia na użytkowanie. W moim wypadku był to grudzień 2002. Mimo to blok był nieukończony, wszelkie terminy ukończenia ustalone przez Klinkierbud były przekraczane. W efekcie wspólnota przejęła tylko wnętrze budynku w kwietniu. Na zewnątrz trwa nadal budowa, nie ma ogrodzenia, terenu zielonego, są usterki na balkonach itp. Dodatkowo usuwana jest właśnie poważna usterka, spieprzyli izolację w garażu i kiedy przyszła odwilż w garażu stała woda. Teraz musieli odkopywać dokoła blok i robić drenaż oraz izolację na stropie garażu. Dodatkowo szybie windy też stała woda, teraz trwa uszczelnianie. Sądząc z tempa prac, dobrze będzie jak skończą do jesieni, chociaż roboty jest na 2 tygodnie. Ogólne wrażenie jest takie, że prace postępowały póki ludzie płacili pieniądze. Gdy zapłaciliśmy wszystko i odebraliśmy mieszkania wszystko stanęło. Ciekawostka, firma obecnie budująca bloki, jest już trzecia z kolei. Jeśli chodzi o mieszkanie to moje jest OK., nie miałem w zasadzie usterek, ale znam lokatorów którzy do tej pory mają problemy np. z wymianą okien. Odpowiedz Link Zgłoś
arhant Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka 22.05.03, 10:47 Gość portalu: Jolka napisał(a): > No chyba trochę przesadzasz, Kandro-2 jest dosłownie nieopodal Nadarzynki więc okolica jest podobna. Jeśli chodzi o jakość wykonania - wewnątrz - moim zdaniem standard Nadarzynki jest wyższy, a z zewnątrz - wogóle nie ma o czym gadać. Nie można w ogóle porównywać molocha Kandro-2 do zgrabnych ładnych bloczków Nadarzynki. A może to kwestia gustu. Zapewne to kwestia gustu, pamiętaj jednak, że oprócz gustu są jeszcze inne czynniki bardziej obiektywne (co nie zmienia faktu, że gust odgrywa bardzo ważną rolę, co sam potwierdzam). Sam jestem zainteresowany kupnem mieszkania w tamtej okolicy mam jednak kilka wątpliwości: 1. Klinkier-Bud oprócz właśnie wykonywanego osiedla nic jeszcze nie wybudował (!) 2. Na jego stronie www jest info, że zakończenie inwestycji miało nastąpić w 2002 roku 3. Czy rozmawiałaś z ludźmi, którzy już tam mieszkają ? Jakie są opłaty (wspólna kotłownia) ? Jak oceniają jakość mieszkań itp. ? Biorę pod uwagę i Nadarzynkę i Kandro-2 - na razie za Kandro-2 przemawia więcej. Pozdrawiam, Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.nestle.pl 22.05.03, 13:23 arhant napisał: > Zapewne to kwestia gustu, pamiętaj jednak, że oprócz gustu są jeszcze inne > czynniki bardziej obiektywne (co nie zmienia faktu, że gust odgrywa bardzo > ważną rolę, co sam potwierdzam). Sam jestem zainteresowany kupnem mieszkania w > tamtej okolicy mam jednak kilka wątpliwości: > 1. Klinkier-Bud oprócz właśnie wykonywanego osiedla nic jeszcze nie wybudował > (!) Owszem nie wybudował, ale od wielu lat działa w branży budowlanej (produkcja i handel materiałami budowlanymi). Pojedź do ich siedziby a sam się przekonasz. Po prostu weszli w jeszcze jedną działalność - budowę mieszkań. > 2. Na jego stronie www jest info, że zakończenie inwestycji miało nastąpić w > 2002 roku Myślę, że to dotyczyło pierwszej części inwestycji - budynków które już stoję (nr III i IV). Moja koleżanka kupiła tam mieszkanie - mieli opóźnienia - całe 3 dni. Moim zdaniem to niedużo. > 3. Czy rozmawiałaś z ludźmi, którzy już tam mieszkają ? Jakie są opłaty > (wspólna kotłownia) ? Jak oceniają jakość mieszkań itp. ? Jeśli chodzi o opłaty - tego nie wiem, ale będzie wspólnota mieszkaniowa więc nie będzie z nas zdzierała żadna spółdzielnia (podobnie jest w Kandro-2). Jeśli chodzi o jakość mieszkań - koleżanka nie ma zarzutów - ja do tej pory też nie. > Biorę pod uwagę i Nadarzynkę i Kandro-2 - na razie za Kandro-2 przemawia > więcej. Obie firmy wydają się uczciwe i solidne. Mam kolegę który kupił mieszkanie w Kandro, któraś z poprzednich inwestycji i też jest zadowolony. Ja wybrałam Nadarzynkę po bardziej mi się podoba (kwestia gustu). Oczywiście firmę sprawdziłam - pozwolenie na budowę, hipoteki, niezalegoanie z podatkami - wszystko czyste, pozdrawiam i życzę udanego wyboru, Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.nestle.pl 22.05.03, 13:27 Jeszcze jedna sprawa. KlinkierBud ma na tę inwestycję pieniądze - budują ze środków własnych. Przełożyłam wpłacenie im rat o dwa miesiące później (z powodu długotrwałych formalności kredytowych) i nie robili z tym żadnego problemu. Myślę, że to też jest ważne - znacznie zmniejsza ryzyko inwestycji, Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
arhant Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka 23.05.03, 10:37 Witam, dzięki za odpowiedź, A jak wygląda sprawa zagospodarowania terenu wokół budynków, kolega niżej pisze, że zaraz za budynkiem jest koniec działki, czy to prawda ? A miejsce na parking i plac zabaw ? Czy w umowie jest informacja, że droga będzie zbudowana ? Pozdrawiam, Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fusy Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 23.05.03, 11:29 Teren wokół oddanego budynku jest nieuporządkowany: dokoła walają się pozostałości po budowie, teren nie jest wyrównany. Poza ogrodzeniem na razie nie ma nic - jakaś łąka a zaraz za nią drzewa. Parking jest chyba tylko podziemny. Plac zabaw ma się znajdować pomiędzy budynkami, w miejscu, w którym obecnie stoją baraki robotnicze. Co do drogi to znam tylko deklarację człowieka, który nas oprowadzał po Nadarzynce ("będzie ale później". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 194.9.223.* 23.05.03, 13:27 Gość portalu: fusy napisał(a): > Teren wokół oddanego budynku jest nieuporządkowany: dokoła walają się > pozostałości po budowie, teren nie jest wyrównany. Poza ogrodzeniem na razie > nie ma nic - jakaś łąka a zaraz za nią drzewa. Nigdy nie wiadomo co na tej łące urośnie, a może jakiś wspaniały bloczek 8-mio piętrowy - czego naprawdę nie życzę. Jak rozbuduje się tam jakieś osiedle to wyjazd będzie graniczył z cudem (tak jak teraz na Słowiczej w Multi Hekku) > Parking jest chyba tylko podziemny. Wjazd na parkingi jest fatalny (wąski, trzeba się będzie bardzo ostro łamac przy wjeździe / wyjeździe i manewrowaniu na stanowiska), a miejsca parkingowe malutkie. > Plac zabaw ma się znajdować pomiędzy budynkami, w miejscu, w którym obecnie > stoją baraki robotnicze. Jak uprzątną gruzowisko i barak (co nie wiadomo kiedy może się sktać nie znając dalszych planów tej firmy (a nuż się jeszcze rozbudują) Zresztą tam i tak jest malutko miejsca na 4 budynki i kilkadzisiąt rodzin > Co do drogi to znam tylko deklarację człowieka, który nas oprowadzał po > Nadarzynce ("będzie ale później". Nie wiadomo kiedy, to tak jak nigdy. Do autobusu, do sklepu, do szkoły 10 minut po błotku, w zimie w sam raz. A jak śnieg popada to mieszkańcy sami bedą odśnieżać ulice żeby wyjechać z garażu i dojechać do drogi bo tam odśnieżarki nie wjadą(jak nie utona w błocie bo tam przy wyjeździe na ulicę jest akurat dołek w którym gromadzi się woda z całej ulicy > Czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.nestle.pl 23.05.03, 14:52 Za budynkami planowana jest budowa szeregowców (1 pietrowych). Tego dowiedziałam się w urzędzie gminy. Co do terenu wokół budynków - oczywiście developer zobowiązuje się w umowie do uporządkowania terenu, posadzenia zieleni itp. Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 194.9.223.* 23.05.03, 08:54 Gość portalu: aska napisał(a): > Witaj Jolu, > Czy negocowałaś może jakies zmiany w treści umowy? Czy też przyjełaś umowę > zaproponowaną przez Klinkierbud? jutro jade obejrzeć teren budowy i tez > zastanawiam sie nad kupnem u nich mieszkania. > Z tego co sie dowiedziałam 2 bloki są już oddane i zamieszkane, może ktoś z > właścicieli tych mieszkań mógłby powiedzieć coś wiecej o tej inwestycji? W Kandro można wynegocjować naprawdę dobrą umowę, w dodatku po 2 tygodniach można podpisać notarialnie umowę przyrzeczenia wybudowania nieruchomości (zgodnie z ustawą o lokalach mieszkalnyh). Stawek nie można negocjować, natomiast umowę w dużym stopniu zmieniłem na moją korzyść (chodzi przede wszystkim o zabezpieczenie swoich interesów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.waw.pl 22.05.03, 13:01 Ja kupilam mieszkanie w Kandro-2 i juz mieszkam i jestem na razie bardzo zadowolona i z wykonania mieszkania,zagospodarowania terenu i obslugi.Zastanawialam sie tez nad mieszkaniem w Klinkierbud, ale zrezygnowalam z dwoch powodow pierwszy jak pojechalam ogladac tamto osiedle w listopadzie to nie moglam do niego dojsc bo nie wzielam ze soba kaloszy i szczerze zycze lokatorom i przyszlym lokatora zeby zostala przy osiedlu szybko wykonana droga dojazdowa (juz w dwoch budynkach mieszkaja ludzie wspolczuje im dojazdu).A druga sprawa to to ze ta firma niczego nigdzie wczesnie nie wybudowala a i ten III i IV etap jakos wolno im sie teraz buduje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fusy Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.telkab.pl / 10.0.4.* 22.05.03, 18:20 W międzyczasie sam odwiedziłem rzeczoną inwestycję, więc pozwolę sobie na kilka uwag jej dotyczących (oczywiście to wszystko moje wrażenia z "wizji lokalnej"): 1. Samo Piaseczno. Okolice raczej nieciekawe, mocno niesympatyczne, zarówno pod względem społecznym (byliśmy świadkami jak mężczyzna usiłował pobić kobietę, po czym wsiadł do samochodu popijając piwo i odjechał przez nikogo nie niepokojony) jak i ekologicznym/estetycznym (po prostu brzydko, śmietnik). 2. Nadarzynka znajduje się na bardzo wąskiej działce - tuż za tarasem będzie ogrodzenie, a co za nim? Na razie jakieś nieużytki, łąki, śmiecie). 3. Błoto.To dość mocno rzuca się w oczy. W drogę dojazdową uwierzę jak zobaczę (dżentelmen oprowadzający nas po Nadarzynce wspominał coś o jakiejś inwestycji prywatnej, po której dopiero mają ją zbudować, teraz znaczy się nie opłaca, ponieważ potem musieliby ją niszczyć i jeszcze raz kłaść). 4. Pierwsze okno, na które spojrzałem po wejściu do budowanego lokalu na parterze, miało beznadziejnie krzywy parapet. 5. Dojazd środkami komunikacji publicznej. Jechaliśmy autobusem linii 709, w dość mocnym ścisku, przez ponad pół godziny. Z tego co wiem to jest jedyna linia autobusowa, która pasowałaby przy tej lokalizacji. Nie uwzględniam PKP. 6. Infrastruktura. Sklepy są, jakieś podstawowe rzeczy można kupić, zdaje się, że jest tam jakiś bazarek nawet w pobliżu. Co do szkół, przedszkoli i innych tego typu rzeczy, nie orientowałem się, ale biorąc pod uwagę pkt 1, nie ma to znaczenia (względy bezpieczeństwa). 7. Co do rzetelności developera nie wypowiadam się ale faktycznie - budowa postępowała dość rachitycznie podczas naszej obecności (kręciło się tam w sumie jakieś 5-6 osób), więc... Zaznaczam raz jeszcze, że to moje prywatne spostrzeżenia. Co do wyboru Kandro vs Nadarzynka, większość uwag dotyczy także tej pierwszej inwestycji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Kandro, jeszcze jedna uwaga IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 21:57 No może nie jedna . Po pierwsze w tej chwili mają zapas czasu co najmniej o miesiąc jeśli nie więcej . Po drugie, mają uczciwego szefa (to firma bez ananimowych zarządów, struktur itp.) Kierownik budowy też jest konkretny i nie buja w obłokach . Po trzecie, inwestycja jest już sfinansowana . Po czwarte, sprawdziłem całą dokumentację - jest OK (zrobił to również notariusz) . Po piąte, widziałem dokumentację pierwszego i drugiego etapu, rzadko się spotyka taki porządek w papierach . Po szóste, widziałem jak budują i jak wykańczaję, akurat przeżyłem już jedną budowę i powiem jedno, ujeli mnie dbałością o szczegóły, np. fizeliny oddzielające ściany od wylewki, zaezpieczanie izolacją balkonów itp. Poza tym jeden z podwykonawców jest moim znajomym i powiedział - bierz i się nie zastanawiaj, robią naprawdę dobrze. Poza tym jest blisko do szkoły, przedszkola, sklepu i na bazarek, idzie się po chodnikach. Zresztą wystarczy popatrzeć jakie otoczenie jest przy budynkach Kandro (trawniczki, chodniczki, krzeczki, żwirek pod balkonami) i Nadarzynki (gruz po budowie) I właśnie to mnie przekonało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 08:34 Niech kazdy zdecyduje co mu odpowia,ja wybralam KANDRO-2 i jak juz pisalam jestem zadowolona, do autobusu mam 3 minuty zreszta numer 709 jezdzi on dosc czesto co 7 - 10 minut rano.Codziennie dojezdzam do pracy do warszawy i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 194.9.223.* 23.05.03, 11:22 Gość portalu: Monia napisał(a): > Niech kazdy zdecyduje co mu odpowia,ja wybralam KANDRO-2 i jak juz pisalam > jestem zadowolona, do autobusu mam 3 minuty zreszta numer 709 jezdzi on dosc > czesto co 7 - 10 minut rano.Codziennie dojezdzam do pracy do warszawy i jest ok > . W której klatce mieszkasz? Czy nie dokucza Ci ruch na ulicy Jana Pawła? Czy rano są duże korki na Jana Pawła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.waw.pl 23.05.03, 12:19 Mieszkam w klatce I odglosy od ulicy wogole do mnie nie docieraja.Nie widzialam jeszcze zadnego korka na Jana Pawla II. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOKATOR Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.lot.pl 17.06.03, 11:28 Jestem jednym z lokatorów wybudowanych już bloków. W umowie jest taki punkt, że za termin ukończenia uważa się termin wydania pozwolenia na użytkowanie. W moim wypadku był to grudzień 2002. Mimo to blok był nieukończony, wszelkie terminy ukończenia ustalone przez Klinkierbud były przekraczane. W efekcie wspólnota przejęła tylko wnętrze budynku w kwietniu. Na zewnątrz trwa nadal budowa, nie ma ogrodzenia, terenu zielonego, są usterki na balkonach itp. Dodatkowo usuwana jest właśnie poważna usterka, spieprzyli izolację w garażu i kiedy przyszła odwilż w garażu stała woda. Teraz musieli odkopywać dokoła blok i robić drenaż oraz izolację na stropie garażu. Dodatkowo szybie windy też stała woda, teraz trwa uszczelnianie. Sądząc z tempa prac, dobrze będzie jak skończą do jesieni, chociaż roboty jest na 2 tygodnie. Ogólne wrażenie jest takie, że prace postępowały póki ludzie płacili pieniądze. Gdy zapłaciliśmy wszystko i odebraliśmy mieszkania wszystko stanęło. Ciekawostka, firma obecnie budująca bloki, jest już trzecia z kolei. Jeśli chodzi o mieszkanie to moje jest OK., nie miałem w zasadzie usterek, ale znam lokatorów którzy do tej pory mają problemy np. z wymianą okien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.ch.pw.edu.pl 18.06.03, 12:56 Czesc Jolka, jestem chyba w podobnej sytuacji jak Ty. Tez mam podpisana umowe od 3-4 tygodni. Na razie jestem zadowolona i wszyscy z Klinkierbudu sa bardzo mili. Martwi mnie fakt, że w umowie mam napisane, że należy wpłacić ostatnią ratę po odbiorze technicznym budynku i dopiero w ciągu 30 dni zostanie podpisany Akt Notarialny z przeniesiem własności. nie ma tez daty ostatecznego zakonczenia prac (zielen, chodniczek itp) na naszym terenie. a moze oni zamierzaja jeszcze wybudowac cale osiedle domkow i dopiero posprzatac po sobie? Czy ktos cos wie o dostepie do internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.nestle.pl 18.06.03, 16:02 Witaj Basiu, jeśli chodzi o 30 termin podpisania aktu notarialnego - to to wcale mnie nie martwi. Uważam, że to dość szybko, no i mają wyznaczony konkretny termin. Jeśli chodzi o chodniczki, trawniki itp, to może trzeba po prostu z nimi porozmawiać i zapytać o to. Według mnie obowiącujący jest termin zakończenia budynku 31 lipca 2003 - tak mam w umowie, a w specyfikacji budynku, którą mam w załączniku do tej umowy, widnieje jasno że w standardzie jest ogrodzenie + zieleń. Myślę, że jest to dobra podstawa do ewentualnych roszczeń. Jeśli masz ochotę to proszę o kontakt na priv: annsa@poczta.onet.pl Może będzie potrzebne jakieś wspólne działanie jeśli coś pójdzie nie tak. pozdrawiam serdecznie Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.lot.pl 23.06.03, 09:09 Blok Bema 55 miał w umowie termin zakończenia 30 listopad 2002, a teren wokół widać jak to wygląda do dzisiaj. Tłumaczenie Klinkierbudu jest takie, że ten termin dotyczy mieszkań, a nie bloku jako całości. Jeśli w umowie jest termin zakończenia 31 lipca, to na pewno zrobią tylko minimum czyli mieszkania. Teren wokół będzie nadal rozgrzebany, dobrze będzie jak uporządkują wszystko w tym roku, ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 62.233.139.* 02.07.03, 15:50 Gość portalu: Lokator napisał(a): > Blok Bema 55 miał w umowie termin zakończenia 30 listopad 2002, a teren wokół > widać jak to wygląda do dzisiaj. Tłumaczenie Klinkierbudu jest takie, że ten > termin dotyczy mieszkań, a nie bloku jako całości. Jeśli w umowie jest termin > zakończenia 31 lipca, to na pewno zrobią tylko minimum czyli mieszkania. Teren > wokół będzie nadal rozgrzebany, dobrze będzie jak uporządkują wszystko w tym > roku, ale coraz bardziej zaczynam w to wątpić. Poczekamy ... Wyobraź sobie jak później bedzie tam pieknie, spokojnie, kameralnie.. :)))Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 62.233.139.* 02.07.03, 15:48 Gość portalu: Basia napisał(a): > Czesc Jolka, jestem chyba w podobnej sytuacji jak Ty. Tez mam podpisana umowe > od 3-4 tygodni. Na razie jestem zadowolona i wszyscy z Klinkierbudu sa bardzo > mili. Martwi mnie fakt, że w umowie mam napisane, że należy wpłacić ostatnią > ratę po odbiorze technicznym budynku i dopiero w ciągu 30 dni zostanie > podpisany Akt Notarialny z przeniesiem własności. nie ma tez daty ostatecznego > zakonczenia prac (zielen, chodniczek itp) na naszym terenie. a moze oni > zamierzaja jeszcze wybudowac cale osiedle domkow i dopiero posprzatac po sobie? > Czy ktos cos wie o dostepie do internetu? Pytasz o internet... podobno lokatorzy z dwóch pierwszych budynków maja problem, kabel jest połozony ale firma z która podpisali umowę na świadczenie usług -internet droga radiowa- cos szwankuje. W ostatnich dwóch budynkach własnie spec. od instalacji nisko.. jakichśtam ;)) kładzie kabel i myslę od wspólnoty później zależeć będzie z kim /TPSA NETIA inne/ podpiszemy umowę. Jest problem /podobno/ w postaci Pani nn, która .... Pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: landa Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 217.11.134.* 03.07.03, 11:39 W ostatnich dwóch budynkach > własnie spec. od instalacji nisko.. jakichśtam ;)) kładzie kabel i myslę > od wspólnoty później zależeć będzie z kim /TPSA NETIA inne/ podpiszemy umowę. > > Jest problem /podobno/ w postaci Pani nn, która .... Pozdrawiam kasia Co to za problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 62.233.139.* 04.07.03, 15:56 Gość portalu: landa napisał(a): > W ostatnich dwóch budynkach > > własnie spec. od instalacji nisko.. jakichśtam ;)) kładzie kabel i my > slę > > od wspólnoty później zależeć będzie z kim /TPSA NETIA inne/ podpiszemy > umowę. > > > > Jest problem /podobno/ w postaci Pani nn, która .... Pozdrawiam kasia > > Co to za problem? Witam ! Nie wiem dokładnie, podobno nie chce wyrazić zgody na internet. Jakie to ma znaczenie dla innych nie wiem. Pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.ch.pw.edu.pl 03.07.03, 13:42 jesli chodzi o internet to wydzwanial do mnie jakis facet co chciał kłaść kabel za ok. 100zł. ale gdy pytałam o niego w biurze (w Konstancinie) to nikt o nim nie słyszał, również pan Czarek Wołoszyn (z budowy) nie wie nic o tym panu. poza tym i tak juz (?) kładą tynki wiec za późno na kabel pod tynkiem. Kasiu, ja tez bede mieszkac w drugim budynku od ulicy Nadarzynskiej na pierwszym pietrze. nie bylam na budowie od ponad tygodnia, czy widac postepy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 62.233.139.* 04.07.03, 15:49 Gość portalu: Basia napisał(a): > jesli chodzi o internet to wydzwanial do mnie jakis facet co chciał kłaść kabel > > za ok. 100zł. ale gdy pytałam o niego w biurze (w Konstancinie) to nikt o nim > nie słyszał, również pan Czarek Wołoszyn (z budowy) nie wie nic o tym panu. > poza tym i tak juz (?) kładą tynki wiec za późno na kabel pod tynkiem. > > Kasiu, ja tez bede mieszkac w drugim budynku od ulicy Nadarzynskiej na > pierwszym pietrze. nie bylam na budowie od ponad tygodnia, czy widac postepy? Kochanie widać postępy ! jest OK i zaczyna nabierac wyglądu. Na kabel nie jest za późno. Wydaje mi się, że pierwsze pietro jeszcze bez tynków. Ja również dzwoniłam do biura w sprawie wydzwaniającego do mnie Pana od kabli internetowych. Pani Edytka najpierw powiedziała, że nic nie wie, po godzinie jednak zadzwoniła i powiedziała, że jest ok i że on w poprzednich budynkach kładł kable i że mozna mu zaufac. Basieńko - z daleka sprowadzasz się ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.ch.pw.edu.pl 03.07.03, 13:42 jesli chodzi o internet to wydzwanial do mnie jakis facet co chciał kłaść kabel za ok. 100zł. ale gdy pytałam o niego w biurze (w Konstancinie) to nikt o nim nie słyszał, również pan Czarek Wołoszyn (z budowy) nie wie nic o tym panu. poza tym i tak juz (?) kładą tynki wiec za późno na kabel pod tynkiem. Kasiu, ja tez bede mieszkac w drugim budynku od ulicy Nadarzynskiej na pierwszym pietrze. nie bylam na budowie od ponad tygodnia, czy widac postepy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 03.07.03, 18:30 ja też będę miszkać w budynku nr 2 - na parterze. Pozdrawiam serdecznie sąsiadki. A propos internetu - do mnie też ten facet wydzwaniał, ale powiedziałam że nie jestem zainteresowana. Po pierwsze miałam już tynki, a po drugie to nie przedstawił żadnej konkretnej oferty oprócz położenia kabla, Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: 62.233.139.* 04.07.03, 15:59 Gość portalu: jolka napisał(a): > ja też będę miszkać w budynku nr 2 - na parterze. > Pozdrawiam serdecznie sąsiadki. > > A propos internetu - do mnie też ten facet wydzwaniał, ale powiedziałam że nie > jestem zainteresowana. Po pierwsze miałam już tynki, a po drugie to nie > przedstawił żadnej konkretnej oferty oprócz położenia kabla, > > Jolka To może Ty byłaś ta Panią nn co nie chciała się zgodzić wrrr - pogryzę sąsiadkę ;)))) Pozdrawiam cieplutko kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Klinkierbud, Osiedle Nadarzynka IP: *.nestle.pl 07.07.03, 12:51 Gość portalu: kasia napisał(a): > > To może Ty byłaś ta Panią nn co nie chciała się zgodzić wrrr - pogryzę > sąsiadkę ;)))) Pozdrawiam cieplutko kasia Może to i ja? Ale czy to komuś przeszkadza? Ja po prostu powiedziałam że u siebie nie chce kabla, a nie że nie chcę żeby sąsiedzi mieli kabel. Nic mi nie wiadomo żeby to mała być jakaś wspólna międzysąsiedzka decyzja, albo że wszyscy się muszą zgodzić. Pytałam się tego pana jaką ma ofertę jeśli chodzi o ten internet a on na to, że na razie to tylko kładzie kabel. No to dałam sobie spokój. pozdrawiam serdecznie Jolka Odpowiedz Link Zgłoś