Dodaj do ulubionych

Lazurowa @ JWC

18.06.07, 18:49
Witam,

Chcialbym sie zapytac o wasze opinie o JWC a konkretnie o ich inwestycji przy
Lazurowej. Zastanawiam sie na kupieniem tam mieszkanka...

P.S. Jestem tu nowy a moj adres email taki jak tu ale na gmail.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Dobra rada! Re: Lazurowa @ JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 20:26
      NIE ZASTANAWIAJ SIĘ, TYLKO OMIŃ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=63888802&a=63888802
      • Gość: raf Re: Lazurowa @ JWC IP: 193.24.24.* 19.06.07, 12:20
        omiń szerokim łukiem czyli zupełnie inaczej niż przyszła autostrada heheehe. No
        ale zależy kto co lubi.
        • Gość: Dyzio Re: Lazurowa @ JWC IP: 195.42.249.* 19.06.07, 12:28
          bardzo gustowny budynek, pozne rokokoko....
        • Gość: Bork Re: Lazurowa @ JWC IP: 193.109.212.* 19.06.07, 12:30
          Nie strasz, nie strasz. Na pewno pójdzie w tunelu, w najgorszym wypadku w
          zagłębieniu i będą na całej długości ekrany dźwiękoszczelne. Zupełnie nie będzie
          uciążliwa. Mieszkańcy o jej istnieniu zapomną.

A niewątpliwie ogromnym atutem będzie stacja metra na skrzyżowaniu Lazurowej i
          Górczewskiej i to już w 2012 roku albo wcześniej jak zapowiedziała Prezydent
          Warszawy.

Więc nie zastanawiać się tylko kupować.

Poz.
          Bork ;))
          • Gość: raf Re: Lazurowa @ JWC IP: 193.24.24.* 19.06.07, 12:55
            w tunelu przez obecne pola ? buhahahaha , metro ma być tam najwcześniej w 2016.
            • Gość: Bork Re: Lazurowa @ JWC IP: 193.109.212.* 19.06.07, 13:14
              Poważnie pisząc to widzę, że kolega nie słyszał wypowiedzi Pani Prezydent
              Warszawy, w euworycznym uniesieniu po informacji, że organizujemy Euro 2012.
              Otóż przed kamerami TV i to bardzo poważnie powiedziała, że zrobi wszystko, aby
              zakończyć prace nad II linią metra do 2012, a może i III skończy.

Nie słyszałem, aby dementowała swoją wypowiedź, uzasadniając to chwilową
              niepoczytalnością (której w tamtym czasie uległo wielu ludzi np. Minister
              Finansów znalazła 1 mld na stadion narodowy) :)))

Poz.
              Bork
              • Gość: Anka Re: Lazurowa @ JWC IP: *.crowley.pl 19.06.07, 15:27
                Jeśli nie przeszkadza Ci kilkumiesięczne opóźnienie odbioru mieszkania, to może
                i warto się zastanowić nad podpisaniem umowy...
                Trzeba mieć tylko anielską cierpliwość....

ja już ją straciłam :-(
                • chriscolumbus Re: Lazurowa @ JWC 19.06.07, 16:28
                  Przyznam ze mi sie nie spieszy. Bardziej sie zastanawiam czy to jest warte
                  swojej ceny. W 2008 bedzie 10k/m2 * 88m2. Licze dla siebie, albo na sprzedaz
                  (wtedy najlepiej odkupienie w trakcie odbierania).
                  • Gość: anna-maria Re: Lazurowa @ JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 20:38
                    Jeśli kupisz, to chyba tylko dla siebie. Nikt o zdrowych zmysłach tego od
                    Ciebie nie odkupi, może po 6 tyś. za m2. A metro zanim tam dojdzie, to w wawie
                    wybudują jeszcze tyle innych mieszkań, że możesz śmiało ominąć ten kołchoz!
              • Gość: raf Re: Lazurowa @ JWC IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.07, 21:15
                do 2012 tak ale ze stadionu do ronda Daszynskiego. na Bemowo najwcześniej 2016
                ale historia pokazuje...... zresztą może wypowiedzą się Ci co jeżdzą mostem
                północnym - to dopiero błyskawiczna inwestycja a ajka strategiczna ;)
                • Gość: Bork Re: Lazurowa @ JWC IP: 193.109.212.* 20.06.07, 09:10
                  Wszystko się zgadza. Osobiście myślę, że to będzie jeszcze później. Ale
                  przytaczam argumenty rozentuzjazmowanych osób kupujących mieszkania. Mój znajomy
                  kupił dziurę w ziemi tzn. mieszkanie na tym samym skrzyżowaniu Lazurowej z
                  Górczewską i argumentował, że to będzie super lokalizacja bo metro będzie w
                  2012, a to już za 5 lat i nowy bloczek i wogóle. Kazałem mu się mocno puknąć w
                  głowę.

Niestety ludzie ulegają takim marketingowym chwytom kupując mieszkanie.
                  Developer mówi, że super lokalizacja, że metro za rok, że nojnowsze technologie,
                  że to nie mieszkanie a apartament, że patio, że to, że owo. A ludzie z otwartymi
                  ustami słuchają i przytakują. A na pytanie, że przecież 100 metrów od bloku
                  będzie obwodnica i ruch jak w ulu, i tiry całą dobę. No to odpowiedź jest taka
                  jaką pisałem, że w tunelu i to 200 metrów pod ziemią, a jak na ziemi to ekrany
                  dźwiękoszczelne i nic nie będzie słychach, widać i czuć. A rozentuzjazmowany
                  człowiek przytakuje i podpisuje umowę. A potem wielkie larum i że mu coś budują
                  pod blokiem i że te 100 metrów to bardzo blisko.

Sam jak kupowałem mieszkanie 1,5 roku temu musiałem walczyć z tym ogłupiającym
                  uczuciem i potwierdzam, że jest to niezmiernie trudne.

A metro na Lazurowej szybciej zobaczą wnuki osób kupujących tam mieszkania.

Poz.
                  Bork
                  • Gość: Bemowiak1 Do Bork IP: *.spray.net.pl 20.06.07, 11:09
                    Kolego, muszę stwierdzić iż podobnie jak w przypadku wielu korzystających z
                    formum nie masz dokładnej wiedzy, ale piszesz przekonany o swojej racji,

Trzeba się po części zgodnić, iż metro do 2012 roku na bemowo na pewno nie
                    przyjedzie, ale pewnie nie wiesz że inwestycja jaką jest II linia metra będzie
                    realizowana w III niezależnych etapach na 3 odcinkach II lini metra, jako
                    pierwszy oczywiście ruszy odcinek centralny, ale przygotowania do pozostałych
                    dwuch trwają, a przetargi typu projektuj i buduj zostaną ogłoszone w ciągu 2
                    lat.
                    Do tego dodam, że prace nie będą realizowane w technologi takiej jak to miało
                    miejsce w przypadki I lini od Kabat i mozolnie stacja po stacji, do tego nie
                    będzie problemu finansowania tak jak to miało miejsce 25 lat temu.

Tak więc jak widać druga linia to nie jest wcale science - fiction odległy o
                    lata świeltne, jest realna szansa na metro w 2016 roku, a to jak umiesz liczyć,
                    biorąc pod uwagę budowę mieszkania w 2 lata, pozwoli na jazdę nie wnukom a
                    dzieciom i to już do pierwszej klasy podstawówki.

Więc myślę że lokalizacje w okolicach górczewskiej są dość atrakcyjne a metro
                    to realny przyszły atut lokalizacji.

Pozdr
                    • Gość: Bemowiak1 Re: Do Bork IP: *.spray.net.pl 20.06.07, 11:10
                      Ps.
                      Oczywiście nie koniecznie w JWC...

• Gość: Bork Re: Do Bork IP: 193.109.212.* 20.06.07, 11:47
                      Ależ ja nie twierdzę, że mam pełną wiedzę i moja jest racja. To co piszę to moje
                      przekonanie.

Budowa metra może będzie w 3 etapach jednocześnie, może będzie finansowanie
                      zapewnione, może będzie lepszą technologią, może będzie szybciej niż I linia.
                      Ale tak czy owak to prawie 10 lat. Znając realia polskiej zaradności i
                      sprawności realizacji zadań długofalowych - będzie dłużej. Bo przecież za chwilę
                      przyjdzie nowa władza, oczywiście dużo mądrzejsza od poprzedniej i co powie???
                      Ano że to było źle przygotowane, łapówy, przeręty i trzeba wszystko od nowa.
                      Unieważnią przetargi, decyzje, rozwiążą umowy i zaczną od nowa - oczywiście
                      lepiej. I tak co 4 lata.

A skoro to zajmie minimum około 10 lat to wszytkie te chwyty i łapanie klienta
                      na tak zwane "metro za moment" jest tylko i wyłącznie chwytem.

Tak samo można łapać klientów na most północny, którym to w 10 minut z Jabłonnej
                      do Centrum Warszawy się dojedzie. I co? Ile już było przetargów - trudno zliczyć.

Ale osobiście, chciałbym, aby twoje słowa obróciły się w czyn i nie w 2016 ale
                      juz w 2012 było metro na Bemowo, na Tarchomin i kilka innych dzielnic Warszawy.
                      Jak szukałem mieszkania to właśnie głównie na Bemowie i bardzo kibicuje temu
                      projektowi. A że metro to wielkie ułatwienie w lecie, w zimie, w niepogodę, w
                      czasie korków, strajków, sytuacji awaryjnych itd. to pewne, bo codziennie to
                      doceniam.

A lokalizacja dobra, ale nie w JWC, i nie w tym rejonie, gdzie bloki będą
                      otulone nie lasem czy parkiem a obwodnicą Warszawy. Jest na Bemowie kilka
                      fajnych inwestycji i tam się należy kierować.

Poz.
                      Bork

• Gość: raf Re: Do Bork IP: 193.24.24.* 20.06.07, 15:04
                        jakie inwestycje? gdzie są wolne mieszkania ?
                        jestem zainteresowany
    • Gość: end Re: Lazurowa @ JWC IP: *.idzik.pl 19.06.07, 16:29
      Współczesny PEKIN.
    • Gość: wind Re: Lazurowa @ JWC IP: 212.180.147.* 20.06.07, 15:19
      Jesli myslisz o zakupie III, IV etapu to jest juz on bardzo blisko skrzyzowania
      Lazurowa/Gorczewska. Lepiej usytuowane sa wczesniejsze etapy.
      Uwazam ze obwodnicy nie ma sie co obawiac bo pomiedzy nia, a osiedlem JWC bedzie
      napewno jeszcze jakies osiedle (od pierwszego etapu do obwodnicy jest prawie
      kilometr - nie wierze ze ktos tam czegos nie wsadzi).
      Plusem jest napewno fakt, ze nie bedzie tam wielopietrowych kolchozow (plan
      zagospodarowania nie pozwala na budynki wyzsze niz 4 -pietrowe).
      Minusem jest przebudowa okolicznych ulic (skrzyzowanie, Lazurowa) w najblizszych
      latach - korki.
      • Gość: A. Re: Lazurowa @ JWC IP: *.acn.waw.pl 21.06.07, 16:58
        Minusem to będzie roczne opóźnienie w oddaniu...
        Nie popełniajcie tego błędu i nie ładujcie się w to g...o

Nieopatrznie podpisałam umowe na mieszkanie w kołchozie obok (ślepa nie jestem i
        więm że wygląda to jak kołchoz). mieszkanie miało być do odbioru w marcu 2007 a
        oni teraz mówią że mieszkanie będzie ale może w lutym 2008!!!!
        • Gość: klient jWch Re: Lazurowa @ JWC IP: *.mofnet.gov.pl 09.07.07, 13:31
          prosze sie nie zdziwic jak termin luty2008 zmieni sie w sierpien2008
      • Gość: hehehe Re: Lazurowa @ JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 14:10
        > Uwazam ze obwodnicy nie ma sie co obawiac bo pomiedzy nia, a osiedlem JWC
        bedzi
        > e
        > napewno jeszcze jakies osiedle

..które z pewnością wchłonie nie tylko hałas ale również: związki ołowiu,
        kadmu, siarki i chloru, oraz molibden i pozostałą tablicę
        mendelejewa...buhahahahahahahaa- a kysz naganiaczu!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kontek Re: Lazurowa @ JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 17:54
      Kupiłem tam mieszkanie (niestety cesja a nie bezposrednio) z myślą o własnych
      potrzebach.
      Odległość od planowanej obwodnicy powinna być wystarczająca i nie przypuszczam,
      by hałas nią spowodowany był bardziej dotkliwy niż przy Górczewskiej,
      Powstańców, Pulawskiej, Krakowskiej itd itp.
      Wg mojej wiedzy na terminowość JWC nie ma co liczyć, co do jakości, teraz chyba
      nie odbiega od przeciętnej. Na ile jest to spowodowane przez czynniki
      obiektywne a na ile wynika ze sposobu zarządzania firmą - nie wiem.
      Ze względu na ewentualne zawirowania na rynku (korekta cen? problemy z siłą
      roboczą i materiałami) i długość cyklu inwestycyjnego wolałem się związać z
      większym developerem.
      Kupując cesje zwroc uwage na sposob indeksacji ceny: bedzie albo wg wskaznika
      inflacji albo wskaznika wzrostu cen w produkcji budowlano-montazowej. Ten drugi
      wariant byl stosowany przez JWC w pozniej zawieranych umowach i w obecnej
      sytuacji rynkowej jest niekorzystny dla nabywcy.
      Metro bedzie albo wczesniej albo pozniej, poki co, o pare krokow, na pewno jest
      tramwaj i linie autobusowe dajace dosc dobre polaczenia.
      • Gość: edyt79 Re: Lazurowa @ JWC IP: *.chello.pl 22.07.07, 22:39
        Witam, mam pytanie: czy w każdej umowie z deweloperem jest mowa o indeksacji
        cen? czy cena naprawde jest waloryzowana przed oddaniem mieskzania i jaki to
        mniej więcej może być proceny? dzięki.
        • Gość: Kontek Re: Lazurowa @ JWC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.07, 11:07
          Rewaloryzacja dotyczy oczywiście tylko niewpłaconej kwoty.
          Nie wiem jak jest u innych developerów, gdyż nie trudnię się handlem
          nieruchomościami. Gdy zdecydowałem się na mieszkanie przy Lazurowej, JWC
          oferowało kolejną transzę na tym osiedlu i mogłem nabyć lokal bezpośrednio, w
          zasadzie miałem już umowę przedwstepną. Kiedy na spokojnie poczytałem ją sobie
          w domu, zauważyłem, że rewaloryzacja ceny jest oparta na wskaźniku kosztów w
          produkcji budowlanej, a ten ostatnimi czasy rośnie na łeb, na szyję.
          Zrezygnowałem. Później okazało się, że taki zapis developer wprowadził niedawno
          i starsze umowy opierały się na wskaźniku inflacji, który jest jako tako przez
          rząd kontrolowany. W związku z tym kupiłem z drugiej ręki
          cesję umowy zawartej na starych warunkach.
          Myślę, że ważne jest jasne określenie w umowie warunków rewaloryzacji ceny.
          Najgorsze są zapisy typu "w przypadku istotnych zmian na rynku, developer
          zastrzega sobie prawo zmiany ceny" bo to może znaczyć wszystko, a podpisując
          się pod tym wyrażasz na to zgodę.
    • Gość: lambady Re: Lazurowa @ JWC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:25
      szoram busi flor ajem dzira szarik keszerka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka