15.08.07, 22:07
Witam serdecznie wszystkich przyszłych sąsiadów, a szczególnie wszystkich
szczęśliwych posiadaczy pierwszego własnego M. Cieszę się, że powstało nasze
forum, które pomoże nam w wymianie informacji dotyczących naszego osiedla. Mam
nadzieję, że będę mogła często tutaj zaglądać:)
Tak więc...do usłyszenia - czekam na Wasze uwagi i ciekawe tematy oraz do
zobaczenia na klatce:)
Obserwuj wątek
    • belmooo Re: powitanie 16.08.07, 11:03
      a to do tego nie sluzy przypadkiem "watek witajacy" ze tak sie niesmialo
      zapytam>????

Witam i pozdrawiam
    • m371 Re: powitanie 16.08.07, 22:01
      może i tak, ale jakoś w tym miejscu mi się napisało i tak już zostanie:) bez
      różnicy aby miło
      pozdrawiam
    • pietur Re: powitanie 17.08.07, 16:12
      To bedzie moje pierwsz M (mimo, ze to chyba zbyt ambitna nazwa na ledwo 28m2). Na wiecej mnie nie bylo stac, zaden bank nie chcial dac mi kredytu (choc wszyscy deklarowali, ze "tak... oczywiscie... ma pan zdolnosc... etc.). Ale i tak bardzo sie ciesze, ze mam choc tyle, pyrznajmniej cztery wlasne sciany (plus aneks kuchenny, ktory przerobie na minisypialnie).
      Pytanie do przyszlych sasiadow: urzadzacie sami mieszkanie czy bedziecie korzystac z uslug architektow wnetrz?
      Pozdrawiam wszystkich!
      • m371 Re: powitanie 17.08.07, 19:28
        Moje M też nie grzeszy wielkością, ledwo metr większe od Twojego. Nie robiłam
        zmian w projekcie i planuje zrobić wszystko tak, jak było zaplanowane od
        początku, czyli minikuchnia, minisalon i jeszcze bardziej miniłazienka będzie na
        swoim miejscu. Wszystko wykańczam sama - hmm...na ile starczy, tyle będzie:)
        pozdrowienia
        • lady.stardust Re: powitanie 18.08.07, 14:08
          Witam serdecznie posiadaczy małych mieszkań :) Już myślałam, że
          jestem jedyną na tym forum właścicielką m wielkości 30 m
          kwadratowych [a konkretnie to 28.78]. Będzie to moje pierwsze m, w
          dodatku w prezencie od rodziców. Urządzać się bedę sama z pomocą
          znajomych artystów, myślę, że mam jakieś tam wyczucie, w razie
          czego znajomi pomogą [zajmuję się sztuką na codzień i większość
          moich znajomych to artyści plastycy, niektórzy dorabiają fuchami z
          projektowania wnętrz]. Na architekta mnie nie stać, na zestaw mebli
          kuchennych w cenie Opel Astra tym bardziej nie. Będzie więc
          skromnie, ale ładnie, a przede wszystkim w końcu U SIEBIE :)))
          Pozdrawiam wszystkich sąsiadów!!! PS: We wtorek idę w końcu
          zwiedzać swoje mieszkanko :)
      • s.weronika Re: powitanie 05.09.07, 19:00
        hmmm... ze ja dopiero teraz ten watek przeczytalam... rowniez pozdrawiam
        wlascicieli malych M, moje ma 32 metry kw. i tak samo jak pietur, kuchnie
        zamienie na sypialnie, w koncu nie bede urzadzala gotowania obiadow rodzinnych
        ;) a sypialnia... musi byc oddzielna.
        Do tego mam balkon 8,6 m. kw. na ktorym bedzie mozna w noge zagrac ;) (zapraszam
        na meczyki ;))
        a jesli chodzi o urzadzanie, to ja nie korzystam z architektow, sama wszystko
        planuje, po swojemu, dokladnie wiem co chce i tak sobie zrobie :)
        no a drodzy Państwo jakie plany na parapetowy? bo ja chyba na 4 tury bede robic ;)

wreszcie wlasne mieszkanie, wlasny balagan, wlasne brudne gary, i swiety spokoj, hej

a tak w ogole to cos cicho sie zrobilo w watku integracyjnym... niedobrze
        • belmooo Re: powitanie 05.09.07, 20:01
          s.weronika napisała:

> hmmm... ze ja dopiero teraz ten watek przeczytalam... rowniez pozdrawiam
          > wlascicieli malych M, moje ma 32 metry kw. i tak samo jak pietur, kuchnie
          > zamienie na sypialnie, w koncu nie bede urzadzala gotowania obiadow rodzinnych
          > ;) a sypialnia... musi byc oddzielna.
          > Do tego mam balkon 8,6 m. kw. na ktorym bedzie mozna w noge zagrac ;) (zaprasza
          > m
          > na meczyki ;))
          > a jesli chodzi o urzadzanie, to ja nie korzystam z architektow, sama wszystko
          > planuje, po swojemu, dokladnie wiem co chce i tak sobie zrobie :)
          > no a drodzy Państwo jakie plany na parapetowy? bo ja chyba na 4 tury bede robic
          > ;)
          >
          > wreszcie wlasne mieszkanie, wlasny balagan, wlasne brudne gary, i swiety spokoj
          > , hej
          >
          > a tak w ogole to cos cicho sie zrobilo w watku integracyjnym... niedobrze

wlasnie sasiedzi cos nieruchawi..ja w piatek koncze sesje mlodych naukowcow(tak
          jestem mloda dupa i jeszcze studiuje;)- tu nalezy podkreslic roznice miedzy
          pojeciami "ucze sie" a "studiuje") i mozemy sie integrowac :D co do meczy na
          balkonie dobry pomysl u mnie mozna bedzie w kregle popykac albo w cymbergaja :D
          co do wielkosci mieszkania to ja moje dostalem od rodzicow..sam bym sobie nawet
          miejsca parkingowego nie kupil..zreszta rodzice to glowni inwestorzy w moim
          przypadku. Tak czy siak milo bedzie mieszkac na swoim z moja ukochana..bez
          rodzicow..:]
          • s.weronika Re: powitanie 05.09.07, 23:03
            co do mnie to ja jestem glownym inwestorem :) w zasadzie jedynym, ale staro sie
            nie czuje :) nadal jem jajko na miekko, kanapki z czekolada i czasem skacze na
            skakance ;)
            co do balkonow to mozna bedzie rozpisac jakies zawody, kto przegra ten stawia...
            zero siedem....
            moze sie ruch zrobi na forum jak wszyscy wroca z wakacji

ja mieszkam jeszcze z rodziacmi i delikatnie mowiac szlag mnie trafia niemal
            codziennie... chociaz ostatnio juz mniej, bo mam swiadomosc, ze zaraz to sie
            skonczy... choc mamcia zapowiedziala, ze sie zajmie roslinnoscia na moim
            blakonie, ma ktos pomysl jak ja wyprowadzic z bledu?

;)
            • pietur Re: powitanie 06.09.07, 21:40
              z mama to trzeba delikatnie, moim zdaniem najlepiej zasadzic takie roslinki, ktore nie wymagaja zbytniej opieki i sprawa gotowa. A tak bardziej na powaznie, czasami trudno jest zrozumiec rodzicom, ze ich wlasne dzieci sa juz od dawna dorosle i nie potrzebuja ich nadmiernej opieki ale mysle ze im szybciej to zrozumieja tym lepiej dla wszystkich.
              Druga sprawa: moze bysmy zorganizowali sie jakos, zeby wymienic sie pomyslami jak urzadzac, szczegolnie te najmniejsze mieszkania. Czasami jakis pomysl moze sprawic ze nawet na 28 metrach da sie spokojnie mieszkac jak w palacu :-)
              Ja na razie mysle tak: na miejscu kuchni - sypialnia, kuchnia w przedpokoju na scianie na przeciwko lazienki (przedpokuj troche wydluzony), na scianie na przeciwko okan w "salonie" duza szafa do sufitu, zeby bylo gdzie graty trzymac, no i dulcis in fundum lozko na pietrze w sypialni, pod lozkiem komputer i miejsce do pracy (widzialem takie rozwiazania w katalogach, w praktyce mieszkanie staje sie o 3m2 wieksze :-)
              • s.weronika Re: powitanie 07.09.07, 16:56
                nie znam sie na roslinkach, ale pewnie pan w sklepie cos poradzi ;)

a co do malego mieszkania, to za duzo wykombinowac sie nie da... pietur nie wiem
                jak Twoj rzut mieszkania wyglada, ale...
                na pewno optycznie mieszkanie wydaje sie wieksze gdy w aneksie kuchennym szafki
                sa nieprzezroczyste, gdy drzwi szafy maja lustra i gdy w pomieszczeniu sa raczej
                jasne kolory, ciemne pomniejszaja...

lozko na antresoli, jest to niezle wyjscie, faktycznie, chociaz ja zrobie
                tradycyjne wielkie loze :) marzy mi sie takie i w sumie miejsca w sypalini nie
                musze oszczedzac,

no i oczywiscie jak robic szafy to do samego sufitu, zeby kazdy zakamarek
                zabudowac i wykorzystac...

ogolnie im pomieszczenie prostsze (mniej nackane) tym ladniejsze i wieksze sie
                wydaje, poza tym jakos tak nabiera ladu...

jesli ktos ma jakies wskazowki to tez chetnie poczytam :)
                pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka