Dodaj do ulubionych

Nowe Powiśle - Menolly

21.11.07, 01:50
Czy wiadomo jakie będą ceny w tym ekskluzywnym osiedlu?

Deweloper tak poetycko opisuje lokalizację:
"Krajobraz Nowego Powiśla składa się z rosnących nieopodal drzew,
przepływającej Wisły, bulwaru, tętniącego życiem miasta i mijanych
podczas spacerów budynków. Odkryj nowe oblicze Warszawy."

I jak tu na coś takiego się nie pokusić?
Obserwuj wątek
    • zefir991 Re: Nowe Powiśle - Menolly 21.11.07, 09:48
      Chyba będą to ceny rzędu od 12 tys/m2, albo nawet wyższe. Zwykły
      śmiertelnik nie będzie mieszkał w "nowym" obliczu Warszawy, gdzie
      mija się budynki podczas spacerów:)

Tak na poważnie to Menolly zapłaciła grubą forsę za ten teren więc i
      ceny będą nie z tej ziemi.
    • Gość: thurs Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: 217.153.224.* 21.11.07, 13:40
      najtańsze mieszkania 12k/metr - ekskluzywne..bez przesady
    • k.heil Re: Nowe Powiśle - Menolly 22.11.07, 14:23
      Czytalam w jakims artykule, ze ceny ksztaltowac sie beda miedzy 15 a 20 tys. za metr
      Bylo to juz kilka miesiecy temu wiec nie wiem czy sie sprawdzi
    • Gość: ewcia Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: *.spray.net.pl 24.11.07, 15:14
      tutaj się niczego nie dowiesz, więcej o tej o tej inwestycji jest na forum
      www.noweosiedla.vdd.pl polecam.
      • Gość: doktor Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: 81.210.255.* 24.11.07, 23:23
        ceny "atrakcyjnych" mieszkan od strony Wisly to 35-37 tys za m2, parter kolo
        smietnika 13 tys, normalne 3 pokoje ze slabym widokiem ok 25 tys za m2. lekko
        nie jest. ale ludzie to wilki i kupia :-)
        • Gość: zalamany Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: *.tpgi.com.au 25.11.07, 04:52
          Czyli 30-metrowa kawalerka za milion zlotych? Na Powislu? Ludziska
          poszaleli ktorzy to kupuja!
          • Gość: ania www.noweosiedla.vdd.pl - podyskutuj o tym osiedlu IP: *.catv.net.pl 25.11.07, 17:41
            Więcej informacji na stronie www.noweosiedla.vdd.pl
        • Gość: thurs Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: *.aster.pl 26.11.07, 19:56
          potwierdzam w budynku od wisły 3 p. 20-25 k za metr, 4 p. 25-30 o 5
          i 6 nie pytałam, ale w budynku wewnątrz tzw. A2 - istna promocja na
          6 pietrze 18k-25k za metr!! i wiecie co nie umawiaja spotkań bo mają
          tylu klientów, a obsługa pożal się Boże... kto to kupuje??
          • Gość: Arek Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: *.centertel.pl 27.11.07, 01:21
            Jaki deweloper buduje ta inwestycje , moze ktos zna tez jego strone
            internetowa.Bardzo prosze o podanie jej.
            • Gość: maximus Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.07, 13:06
              www.nowepowisle.pl
        • Gość: sailor Re: Nowe Powiśle - Menolly IP: 87.204.27.* 06.12.07, 16:08
          A ja myślę, że się ugotują. Może jeszcze rok temu na górce ludzie
          by to kupili, ale obecnie to będzie baaardzo ciężko. Byłem na
          rozmowie, normalne mieszkanie w drugim szeregu od Wisły na 2
          piętrze z nieciekawym widokiem po 17 k pln za metr. Do tego metraże
          od czapy: 95 metrow to 3 pokoje, a 4 pokoje od 110 metrów. Totalny
          odpał, uważam że będzie ciężko im to sprzedać. Widać co się dzieje
          np. w Murano, gdzie niby też "apartamentowiec" blisko starówki a
          sprzedaż stoi, chociaż ceny też spuszczają w dół
          • zefir991 Re: Nowe Powiśle - Menolly 07.12.07, 00:25
            Deweloper spodziewal sie pewnie ze wszystko sprzeda sie jak swieze
            buleczki ze wzgledu na lokalizacje. Niestety w Polsce nie ma tak
            duzo chetnych bogaczy do zamieszkania tam a w celach spekulacyjnych
            nikt nie kupi mieszkan w tej cenie. Nie mowiac o zwyklym
            smiertelniku, ktory moze tylko pomarzyc.

Beda musieli obnizyc ceny albo caly projekt padnie.

Swoja droga, ja tam nie zaliczam widoku na Wisle za cos specjalnego,
            ale jesli ktos nie byl za granica to pewnie uwaza ze jest to piekny
            widok, bo po prostu nie widzial lepszego. Takie ceny za widok na
            Wisle to lekka przesada.

• Gość: ads taa twoje wymagania IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 15:26
              to spelnia tylko Belweder niestety tam jeszcze 2 lata jest zajete
    • Gość: odpuściłem odpuściłem IP: *.aster.pl 03.12.07, 19:24
      Żeby zorientować się w cenach nie wystarczy zadzwonić. Trzeba iść do biura
      sprzedaży. I to też nie tak sobie - trzeba się najpierw umówić z handlowcem na
      godzinę. Przy trzeciej próbie udało się.

Średnio uprzejma pani, po dłuższych walkach z komputerem, dokopała się wreszcie
      do prawidłowych cen mieszkań. Nie potrafiła od razu podać ceny - bo system
      podawał tylko z metra, musiała obliczać w XL.

Przymierzałem się do spekulacyjnie mieszkania 60-70 metrów frontem do Wisły.
      Ceny - od 1.5m do 1.8m. Na to nie byłem przygotowany i trochę ostygłem. Uważam,
      że to najlepsza od 10 lat lokalizacja w Warszawie i co więcej, prawdopodobnie
      lepszej już nigdy nie będzie. Dlatego zastanawiałem się długo. I odpuściłem. Nie
      dlatego, że się nie da zarobić. Myślę, że się da. Po prostu nie stać mnie na
      taką spekulację.
      • Gość: Alex What???? 30 tys. za m2? IP: *.ptim.net.pl 03.12.07, 19:35
      • Gość: thurs Re: odpuściłem IP: *.aster.pl 03.12.07, 23:31
        15-18 k za metr w budynku od Wisły to mogło być 1p., prawda? Z
        Twojego opisu wynika, że ta sama Pani nas obsługiwała, albo tam
        wszystkie takie... Ja sie nie zastanawiałam tak długo - lokalizacja
        super, ale nic poza tym... projekt nie powalający, rozkłady nie
        rzucają na kolana, ceny ... no comments, obsługa - fatalna,
        zwłaszcza w zestawieniu z cenami...
        • Gość: nieporozumienie nieporozumienie IP: *.aster.pl 04.12.07, 10:30
          nieporozumienie, napisałem 1.5m do 1.8m – nie 1.5k do 1.8k.
          Podawałem ceny... w milionach.... (za całość oczywiście).

rozmawiałem z panią Moniką S. Miała ładne nogi, to wszystko.

Co do lokalizacji. Nie było w Warszawie lepszej od dziesiątek lat.
          Ten tunel nad Wisłostradą to jakby zbudowali specjalnie pod tą
          inwestycję. Cichy skwerek, zieleń, rzeka, widok, starówka – a to
          wszystko w ciszy i rzut beretem centrum. Nigdy już nie będzie w
          Warszawie atrakcyjniejszej lokalizacji. Taka wieża Lebeskinda to w
          porównaniu z Nowym Powiślem mrówkowiec wsadzony w największy smród i
          ścisk. No, może za 20 lat, jak developerzy wykupią prawy brzeg Wisły
          i tam zaczną się budować, bezpośrednio nad rzeką. Więc bolało, że
          musiałem zrezygnować – aż takiej gotówki nie mam na ręku.
          • Gość: oryginalna metoda oryginalna metoda sprzedaży IP: *.aster.pl 04.12.07, 11:05
            swoją drogą, nie rozumiem dlaczego firma nie wystawi cen w
            internecie, w ostateczności cze mu dlaczego nie udziela informacji
            przez telefon.

Sprawdzenie cen w internecie zabrałoby mi 5 minut. Na dojazd na
            Powiśle, rozmowę i powrót muszę przeznaczyć ze 2 godziny, i to po
            kompletnym przeorganizowaniu sobie dnia, nic więc dziwnego, że
            docieram tam wściekły.

Ale nawet jeśli mnie mają w nosie, to czemu działają na własną
            szkodę? Przecież muszą utrzymywać tych kilku handlowców, którzy tak
            na oko 80% czasu bezproduktywnie tracą na rozmawianie z klientami,
            chcącymi tylko zorientować się w cenach.

A potem spanikowana (ach bo inni rozdrapią) część tych klientów
            podpisuje od razu umowy rezerwacyjne, wraca do domu, stuka się w
            czoło, mówi „nie, no to za dużo”, i nie wpłaca 3 tysięcy, wiec
            handlowcy mają jeszcze dodatkową durną robotę zawierania, a potem
            anulowania tych umów rezerwacyjnych.
            • Gość: Maciek Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.me.static.entel.pl 10.12.07, 16:12
              Witam,

Pytam z ciekawości, bo mnie ta inwestycja nie interesuje, ale czy
              informowali Was, że za pare lat może tam nie być widoku na Wisłę bo
              prawdopodobnie powstaną inwestycję na terenie położonym nad tunelem??

Wtedy to będzie poprostu kiepska lokalizacja za 30 000 zł:-)

Pozdrawiam
              • zefir991 Re: oryginalna metoda sprzedaży 13.12.07, 01:28
                To bedzie sensacja jak te widoki na Wisle zabuduja!
                Sprawdzilem na portalu, wolne 193 miszkania, bardzo niewiele
                sprzedanych.
                • Gość: amator N. Powisla Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.12.07, 08:32
                  Mylisz sie - portal nie jest aktualizowany zbyt czesto. Sprzedano
                  juz ponad polowe mieszkan w Nowym Powislu. Pierwsza faza sprzedazy
                  zostala zakonczona, a w drugiej fazie - od marca - ceny beda wyzsze.
                  Zainteresowac moze fakt, ze penthousy na piatym pietrze budynku
                  blizej Wisly, czyli apartamentowca, byly w sprzedazy po 42 tys. zl.
                  za metr.

Na skwerze przy Wisle powstanie dwupietrowe Centrum Kopernika, ktore
                  w planach wyglada imponujaco, a na dachu bedzie mialo ogrod podobny
                  do tego na BUWie.

Moim zdaniem Nowe Powisle bedzie znacznie ciekawszym miejscem do
                  mieszkania niz Zlota 44 ze wzgledu na nizsza zabudowe i
                  spokojniejsza, zielona okolice.

Mam wrazenie, ze czesc forumowiczow krytykuje Nowe Powisle glownie
                  ze wzgledu na horrendalne ceny. Gdyby mieszkania tam sprzedawane
                  byly po 10 tys. zl. za metr, to krytyka bylaby lagodniejsza, a
                  dzisiaj cale osiedle byloby wyprzedane.

Pozdrawiam
                  • Gość: thurs Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.aster.pl 15.12.07, 23:57
                    dokładnie tak amatorze, bo lokalizacja i budynek są warte 10-15k,
                    ale nie 40 ;) i nie 20 - po prostu jeżeli porównywać budynki za taką
                    cenę to to wypada kiepściuchno
                    • Gość: amator N. Powisla Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.range86-135.btcentralplus.com 16.12.07, 23:32
                      Napisz prosze, jakie znasz lepsze budynki w centrum Warszawy po 20
                      tys za metr. Chetnie je porownam z Nowym Powislem.

Menolly sprzedalo juz ponad polowe mieszkan i to tylko w
                      przedsprzedazy, bez planowanego marketingu (poza strona internetowa
                      oraz kilkoma artykulami w gazetach). Sprzedaz otwarta zacznie sie w
                      marcu, a wtedy ceny beda prawdopodobnie troche wyzsze, niz w
                      przedsprzedazy.

Centrum Kopernika bedzie kolejnym - po BUWie - budynkiem
                      zwiekszajacym przeplyw [glownie mlodych oraz inteligentnych] ludzi
                      przez Powisle. Mowiac o cichym osiedlu nie mialem na mysli ciszy
                      cmentarnej, ktorej mam nadzieje tam nie bedzie, ale przede wszystkim
                      brak zgielku samochodow, ktorego nie da sie uniknac w scislym
                      centrum (Zlota, Mokotowska, itp.).

Ciekaw jestem, dlaczego taka skadinad malo kontrowersyjna budowla
                      budzi na forum tak silne emocje... Pozdrawiam.
                      • Gość: thurs Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.aster.pl 17.12.07, 00:03
                        opera - dd

pod skocznią - na leszczyny

na saskiej kępie - nie znam nazwy

to są inwestycje którym menolly nie dorasta do pięt

• Gość: amator N. Powisla Centrum i nie-centrum IP: *.range86-144.btcentralplus.com 18.12.07, 23:16
                          No coz, ja nie porownuje budynku Menolly z inwestycjami poza centrum
                          Warszawy. Do takich zaliczylbym Pod Skocznia i Saska Kepe, ale
                          komunikacyjnie te miejsca sa w zupelnie innej kategorii, niz
                          Powisle. Dla jasnosci zaznacze, ze w tej rywalizacji Powisle dla
                          mnie wygrywa.

Widzialem niedawno tani palac na wsi na Ukrainie. Jemu Menolly tez
                          nie dorownuje, ale palac bedzie trudniej sprzedac, bo jest kiepsko
                          skomunikowany z rynkiem pracy oraz wieloma atrakcjami.

Opera podoba mi sie bardziej niz Menolly, tylko ze tam dobrych
                          mieszkan po 20 tys zl za metr juz od dawna nie ma. Jesli znajdziesz
                          jakies do kupienia, to napisz - zaplace Ci prowizje.
                          • Gość: hj Re: Centrum i nie-centrum IP: *.cable.casema.nl 19.12.07, 09:44
                            A tak na marginesie Opery.

Jak wytlumaczyc APARATAMENT w Rezydencji Opera 57,8 m2, ktory ma 3
                            pokoje!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

www.domiporta.pl/details,191,103081624.asp
                        • Gość: er Dziecko ty nie wiesz o czym piszesz IP: *.acn.waw.pl 06.01.08, 15:37
                          opera - dd
                          >
                          > pod skocznią - na leszczyny
                          >
                          > na saskiej kępie - nie znam nazwy
                          >
                          > to są inwestycje którym menolly nie dorasta do pięt
                          >

Opery nie bylo w sprzedazy takich mieszkan nie kupuja ludzie z ulicy ktorzy
                          pisza na tym forum nie dosc ze ceny w operze zaczynaly sie od 23 000 pln/m2 i
                          bylo to przed szalenstwem na rynku (oczywiscie Opera I) to mieszkania sie
                          zalatwiało

jedno z nich kupil zreszta najslyniejszy Alkoholik RP skadinad piekny apartament
                          reszte zlapali PO i SLD i biznes z nimi powiazany

a co do menolly lokalizacja jakiej w warszawie dlugo nie bedzie
                      • Gość: kikunia Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.aster.pl 26.12.07, 23:22
                        Przykładowo - Dobra 64 (wczesną wiosną bezp. ok. 7 tys./m2, teraz, w
                        drugiej ręki ok. 12-14 tys/m), troche dalej, ale właściwie na
                        granicy z Centrum - Górny i Stary Mokotów - rezydencja Narbutta (15-
                        17 tys/m2) oraz nowa inwestycja, ul. Słoneczna; dalej - ul. Łowicka -
                        12-17 tys/m2 (juz z rynku wtórnego, powstaje kameralny budynek z
                        basenem, sauną i fitness na 5 piętrze, przy 2 wybudowanych
                        wcześniej) - te najbliższe Centrum, w przeciwieństwie do Powiśla,
                        doskonale skomunikowane. Są też ciekawe, nieco dalej od centrum
                        zaplanowane inwestycje, m. in. na Żoliborzu czy Bliskich Bielanach,
                        których budowa rozpocznie się niebawem, a których cena na pewno nie
                        przekroczy 20 tys./m2 (mam oczywiście na uwadze stosunkowo kameralne
                        obiekty, w odpowiednim standardzie wykonania i wykończenia oraz
                        infrastrukturą).
                        Natomiast, osobiście, zamiast mieszkania w kompleksie inwestycji, o
                        której mowa, wolałabym zakupić bardziej reprezentacyjny apartament w
                        bezposrednim sasiedztwie Łazienek Królewskich, z widokiem na park:)
                        • Gość: amator N. Powisla Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 86.159.16.* 06.01.08, 18:07
                          Dobra 54 (a nie 64) to budynek z kiepska architektura, tuz przy
                          ruchliwej ulicy oraz bez zadnych ciekawych widokow (z wyjatkiem
                          widokow w kierunku Starego Miasta z najwyzszych pieter). Dobra 54
                          nalezy porownywac z drugim budynkiem Menolly, tym bardziej oddalonym
                          od Wisly. Tam ceny zaczynaja sie od okolo 14 tys za metr, wiec sa
                          porownywalne z rynkiem wtornym Dobrej 54.

Za mieszkanie na Bielanach cena zblizajaca sie do 20 tys za metr
                          wydaje mi sie znacznie mniej atrakcyjna, niz 20+ tys na Powislu.
                          Jesli Menolly spelni obietnice, to Nowe Powisle bedzie swietnym
                          kompleksem mieszkalno-uslugowym, a bliskosc CNK tylko zwiekszy jego
                          atrakcyjnosc.
                  • ijanke penthouse za 6 000 000 07.04.08, 21:18
                    penthouse za 6 000 000

na sprzedaż : www.e-
                    expert.org/agencja_nieruchomosci_sprzedaz_mieszkania.html to się
                    nazywa Penthouse !
                  • ijanke penthouse 07.04.08, 21:19
                    penthouse za 6 000 000
                    jest
                    na sprzedaż : www.e-
                    expert.org/agencja_nieruchomosci_sprzedaz_mieszkania.html to się
                    nazywa Penthouse !
                    • Gość: snajper Ćwe developerska mendo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 21:39
                • nikki30 Re: oryginalna metoda sprzedaży 15.12.07, 19:19
                  Za kilka lat powstanie tam u zbiegu Wybrzeża Kościuszkowskiego i ul.Zajęczej
                  dwukondygnacyjny budynek Centrum Kopernik!Nie będzie więc tam takiego spokoju
                  jak teraz:)
                  Mieszkań sprzedało się w rzeczywistości zaledwie kilka...
                  Normalna praktyką developera jest rezerwacja mieszkań na samym początku
                  sprzedaży.Potem zawsze można powiedzieć, że ktoś zrezygnował:)
                  Mieszkanie o powierzchni 160 m2 na czwartym pietrze z widokiem na Wisłę wycenili
                  nam na bagatela 4mln800tys zł:D to ja już wole mieć za tą cenę dom na Saskiej
                  Kępie:)
              • Gość: uglybetty Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.nokia.com 17.12.07, 16:36
                za pare lat powstanie tam centrum kopernik,
                co tylko uatrakcyjni okolice, potem metro itp itd.

> Wtedy to będzie poprostu kiepska lokalizacja za 30 000 zł:-)

Wiesz gdzie jest Powiśle?
                to zawsze bedzie dobra lokalizacja, jedna z najlepszych w warszawie, o ile nie
                najlepsza ever.

Sam chcialbym tam zamieszkac.
                Ale te ceny mnie przerastaja. No i trzeba poczekac jednak z 2 lata.

Pozdr
                b

• Gość: trep Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 212.76.37.* 17.12.07, 17:00
                  Ehh, kolega nie z tego miasta :-)
                  Ja pamietam czasy, kiedy powisle mialo ( zasluzenie) fatalna opinie.
                  Coz, atrakcyjnosc zalezy od mody...
                  • Gość: uglybetty Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.acn.waw.pl 18.12.07, 00:14
                    Dziwni jesteście "warszawiacy".
                    Twoja uwaga jest całkowicie poza tematem, skupiasz się na tym czy jestem z wawy
                    czy nie...
                    Dyskusja jest o tym czy Powiśle to atrakcyjne miejsce czy nie.
                    Czy również twierdzisz, że Chłodna, Wronia, Muranów czy Stara Praga to również
                    nie atrakcyjne, nie pożądane, nie przyszlościowe lokalizacje?
                    Czy fakt, że historycznie to miejsca biedoty, ubogich części getta, robotnicza i
                    fabryczna zabudowa - dyskredytuje je teraz i na przyszłość?

Sam chciałbym mieszkać właśnie na Starej Pradze, ale "praktyczność" nakazuje mi
                    przenieść się na Mokotów.
                    Pozdrawiam,
                    betty
                    • Gość: obcy Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 62.189.133.* 18.12.07, 20:35
                      Betty - co widzisz atrakcyjnego w Powislu?
                      • Gość: uglybetty Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.acn.waw.pl 20.12.07, 00:22
                        Gość portalu: obcy napisał(a):

> Betty - co widzisz atrakcyjnego w Powislu?

BUW, bliskosc UW i skarpy

betty
                        • Gość: girl Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.aster.pl 20.12.07, 21:54
                          Powiśle to oryginalne miejsce do mieszkania. Fakt, ładny widok, blisko na
                          Starówkę, blisko do UW (tylko, których studentów stać tam na mieszkanie?), BUW
                          tuż obok (tylko j.w.). A tak poza tym, to wszędzie jest DALEKO i dojazd też jest
                          kiepski (jeden autobus)... no miejsce jednym słowem takie średnie, bo i centrum
                          warszawy to nie jest. A tutaj w tym wątku to niestety znowu reklama - za darmo.
                          Dla mnie żenada. Wstydźcie się. Żeby taka "poważna" firma jak Menolly musiała
                          reklamować się na forum internetowym...
                          • Gość: krypto Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.07, 10:46
                            to jest kryptoreklama - menolly ma szpiega na forum - pszegonic ich
                            stad!!!!!!
                          • Gość: uglybetty Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: *.nokia.com 24.12.07, 15:21
                            trudno polemizować z twierdzeniem, że z Powiśla jest wszędzie DALEKO...
                            end of story.

Wesołych Świąt życzę
                            b
                            • Gość: trep Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 212.76.37.* 27.12.07, 01:09
                              nie zawsze da sie linijka...chyba, ze nie zna sie miasta:D
                              toz to tam solec zaraz! no chyba ze linijka
                              hehe
                            • Gość: trep Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 212.76.37.* 27.12.07, 01:12
                              T.. miszczu.. z Poznanskiej to jeszcze blizej do Galeryji Centrum
                              buhehehe
                              a Zlote Tarasy toz tuz tuz
                    • Gość: trep Re: oryginalna metoda sprzedaży IP: 212.76.37.* 27.12.07, 01:19
                      ja mam piekny posag na mokotowie. Wiesz czemu? bo moi rodzice machali czerwona
                      legitymacja:-) Oj, aglibetti, aglibeti, miasta nie znasz, a piora puszysz:-)
    • Gość: Ania Artykuł z Rzepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.07, 10:53
      www.rp.pl/artykul/78673.html
      • Gość: czemunie Re: Artykuł z Rzepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 19:44
        mnie akurat powiedzieli o centrum nauki, a nawet pokazali
        wizualizacje budynku. dlatego bylam sklonna kupic male m z widokiem
        na wisle oraz cnk. zlosliwcow na forum pozdrawiam zyczac szybkiego
        trawienia poswiatecznego. przyszlych sasiadow pozdrawiam serdeczniej
        • Gość: milko Artykuł z Rzepy - przeczytajcie koniecznie IP: *.acn.waw.pl 29.12.07, 03:19
          Z zalinkowanego artykułu z "Rzeczpospolitej":

"Za pół roku na nadwiślańskim bulwarze nad tunelem Wisłostrady rozpocznie się
          budowa pierwszego w Polsce centrum nauki. Budynek będzie wysoki na 12 metrów, a
          na jego dachu znajdzie się publiczny ogród, z którego spacerowicze będą mogli
          zaglądać prosto w okna mieszkań na najwyższych kondygnacjach apartamentowców.
          Według planów na wprost osiedla znajdzie się główne wejście do CN Kopernik, ale
          na pokazywanej prezentacji otoczenia Nowego Powiśla nie ma śladu tej budowli.

- W listopadzie wywiesiliśmy przy Wybrzeżu Kościuszkowskim billboardy, na
          których pokazujemy, gdzie stanie i jak będzie wyglądać CNK. I wtedy się zaczęło
          – opowiada dyrektor CN Kopernik Robert Firmhofer. – W naszym biurze rozdzwoniły
          się telefony, zdenerwowani ludzie przychodzili wypytywać o planowaną inwestycję.

– Prawdopodobnie codziennie podjedzie tam kilkanaście autokarów – mówi tymczasem
          Robert Firmhofer.

Budowa pierwszej części CNK ma się zakończyć jesienią 2009 r. Później
          mieszkańców osiedla czeka jeszcze pół roku sąsiedztwa placu budowy, w tym czasie
          robotnicy będą stawiać drugą część centrum.

– Dlatego warto sprawdzać plan zagospodarowania – mówi Grzegorz Buczek z
          Towarzystwa Urbanistów Polskich."
          • Gość: ja Re: Artykuł z Rzepy - przeczytajcie koniecznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.07, 09:10
            Czyli z ogrodu na dachu CNK będzie sobie można pooglądać te
            najdroższe apartamenty po 40 tys. za metr. Toż to dodatkowa atrakcja!
            • Gość: amator N. Powisla Re: Artykuł z Rzepy - przeczytajcie koniecznie IP: *.range81-158.btcentralplus.com 06.01.08, 11:57
              no coz - deweloper mowil otwarcie o CNK - i to juz kilka miesiecy
              temu:

www.warsawvoice.pl/view/15894/
              mieszkania po 40 tys za metr beda powyzej dachu CNK, wiec bedzie
              mozna do nich zajrzec, jesli podgladacz wezmie ze soba drabine na
              dach CNK
              • Gość: ja szkolne wycieczki zaglądajace w okna IP: *.acn.waw.pl 10.01.08, 00:35
                Litości, deweloper przyciśnięty przez dziennikarza, przyznaje, że będzie w
                pobliżu budynek służący celom edukacyjnym.

Ale z własnej woli o tym nie wspomina. Sugeruje potencjalnym klientom, że będą
                piękne widoki i zieleń.
                Wejdź na stronę www tej inwestycji. Na wizualizacjach wszędzie pokazane są
                jedynie przestronne, nieosłonięte widoki.

Prawda jest taka, że wycieczki szkolne będą zaglądać w okna i na tarasy
                wszystkim mającym mieszkania od strony Wisły. Budynek Centrum będzie miał ogród
                na wysokości przedostatniego piętra apartamentowca od strony Wisły. Więc nawet
                na ostatnim piętrze lokatorzy - choć zachowają widok na Pragę - nie będą mieć
                intymności i spokoju. Dzieciaki będą im zaglądać na tarasy tak, jak można
                zaglądać ludziom mieszkającym na pierwszym pietrze lub wysokim parterze. Ale
                owszem, na niższych kondygnacjach to będzie prawdziwa masakra, pomogą chyba
                tylko żaluzje zasłonięte całą dobę.
                • Gość: a ja nie Re: szkolne wycieczki zaglądajace w okna IP: *.cable.ubr04.hari.blueyonder.co.uk 12.01.08, 12:58
                  Nie o intymnosc tutaj chodzi. Jesli potrzebujesz intymnosci, to kup
                  sobie kawalek lasu. Intymnosci na tym osiedlu bedzie niewiele, bo i
                  tak w okna penthousom zagladaliby sasiedzi z drugiego budynku.
                  • Gość: amator N. Powisla Re: szkolne wycieczki zaglądajace w okna IP: *.range81-158.btcentralplus.com 13.01.08, 17:42
                    Witam Rodaka z Wysp! Czy kupilas/es w Menolly mieszkanie/apartament?
                    Ceny wysokie, ale standard powinien byc rownie ciekawy. Nie dla
                    kazdego te apartamenty, niestety...
                    • Gość: Kensio The real kensio in UK!!! IP: *.mer-2.real-hosts.com 10.04.08, 16:53
                      A te menolly to fajne jest?

Robie na zmywaku juz trzeci rok, to se troszku funciaka odłozyłem.
                      Funt stoi nieźle więc myśle o zakupie tch mieszkań z widokiem na
                      wisłę, aaaa irusy zapomniały powiedzieć ze wisły to jednak nie
                      będzie, tam cos bedzie stało.

Co tam 40 koła PLN z metra to tyle co splunąć, będzie drożej, jak
                      nie w tym życiu to w przyszłym.

Tylko se prędko policze bo coś mi się nie zgadza...

3 lata x 12 miesięcy x 1000 poun (bo az tyle odkładam)= 60.000
                      Po ile ten funt? 4.3? Qffa jakoś mało.. 260 tysia?
                      To se kupie 6,5 metra.... Mają tam jakieś schowki na szczotki?
                      • kensio Re: The real kensio in UK!!! 10.04.08, 17:06
                        Se musze wpisac dwoje z matmy :) 60 mies to 5 latek a 3 latka to
                        jedynie 36 mies :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka