Dodaj do ulubionych

Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m?

IP: 213.25.97.* 19.08.03, 09:04
mam za soba pierwsze rozczarowania w związku z kupnem mieszkania. szukam
gotowego do którego można sie już wprowadzić, nic specjalnego nie znalazałam
a jedyne jakie mi odpowiadało niekompetentni pracownicy buira sprzedaży p
mojej rezerwacji sprzedali komuś innemu (nie minął nawet tydzień rezerwacja
złożona w środę przed długim weekendem a w poniedziałek przyjechaliśmy - już
innie maja podpisać umowę i bardzo przepraszają...brrr.) A ja po 1 miesiącu
poszukiwań zaczynam od początku. pomóżcie bo już nie mogę. szukam 50-60 m2,
dwa albo 3 pokoje (bez aneksu kuchennego), wysoki parter lub piętro. cena do
3,500 pln z wykończeniem lub 3100 bez wykończenia. czy mam wysokie wymagania?
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 213.25.97.* 19.08.03, 09:12
      zapomniałam dodać że chodzi mi o Warszawę. lIczę na odzew.
    • Gość: blop Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.acn.waw.pl 19.08.03, 09:17
      Nie wiem czy to realne, mieszkania 50-60 m schodzą jak świeże bułeczki, nie
      wiem czy znajdziesz takie co stoi i czeka i jeszcze za tak niską cenę.
      Zazwyczaj te które czekają i są gotowe do zasiedlenia mają jakis defekt, a to
      beznadziejny rozkład, a to fatalny widok z okna itd...jaka dzielnica cię
      interesuje?
      • parr Mostostal Export Development ul.Odkryta 19.08.03, 09:31
        Kończą budynek nr 6 (oddany ma być we wrześniu).Cena ok. 3000 zł/m2.Lokalizacja
        ul.Odkryta na Nowodworach.Jakość bardzo dobra,osiedle strzezone,zadbane.Blisko
        do pętli auobusowej(nie kupuj mieszkań z oknami na petle-głośno!!!),w okolicy
        dużo ścieżek rowerowych,miejsc spacerowych).

pzdr
        • Gość: ela Re: Mostostal Export Development ul.Odkryta IP: 213.25.97.* 19.08.03, 10:16
          sparwdzałam mostostal export-nic ma na odkrytej. dwie inne ofert to 3600 za m2
          + garaż obowiązkowy (ok 20000)!!! nie wykończone. cos strasznego, czy będzie
          gorzej?
    • Gość: mooj Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 09:56
      jeśli naprawde w Warszawie to owszem -wymagania dośc wysokie (trudno będzie
      znaleźć szczególnie w dużych firmach)
      jeśli natomiast nie wykluczasz Tarchomina, bliskiego Piaseczna, Piastowa
      (bardzo niedocenianego) to szanse skokowo rosną

natomiast przy tej cenie za metr możesz polować na rynku wtórnym (raczej
      samodzielnie nie przez agencje) sa różne sytuacje życiowe które maja odbicie w
      podazy

P.S. podając cenę za metr licz się z tym że dostaniesz kilka mało użytkowych
      metrów typu 40%powierzchni do ciągi komunikacyjne, kiszki czy inne rewelacje.
      Moja rada - nie zwracaj uwagi na cenę metra tylko rzeczywisty (miejsce
      parkingowe, notariusz, niezbędne poprawki nawet wykończonego mieszkania) koszt
      i w ten sposób porownuj oferty

pozdrawiam
      • Gość: A Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.mathematik.tu-darmstadt.de 19.08.03, 10:52

> jeśli natomiast nie wykluczasz Tarchomina, bliskiego
        Piaseczna, Piastowa
        > (bardzo niedocenianego) to szanse skokowo rosną
        >
        A co buduje sie w Piastowie, moze ktos ma jakies namiary
        na jakas firme tam dzialajaca?

pozdr,
        A.
        • Gość: mooj Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 11:08
          owszem buduje się:)
          ale z zasady ni epolece tego co dopiero się buduję -moim zdaniem jedynie
          inwestycje przyjęte prez gminę jako zakończone (pozwolenie na użytkowanie) mogą
          (choć nie muszą) kwalifikowac się do polecania
          reszta to wrózenie z fusów i sorki za sformułowanie -skrajna nieodpowiedzialność
          100 pozytywnych postów o gruszka na wierzbie czyli planowanej inwestycji
          potrafi mocno zachwiac zdrowym rozsądkiem osoby poszukującej mieszkania i być
          przyczyną nieszczęścia, stresów , strat finansowych...więc w takiej wymianie
          informacji z reguły nie uczestniczę:)
          pozdrawiam
          P.S. ale warto rozejrzec się po okolicach rzadko pojawiacych sięna forum:) na
          ogół oznacza to lepszą jakość większą elastyczność, niższe ceny:)
          • Gość: A Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.mathematik.tu-darmstadt.de 19.08.03, 11:18
            Hmm, bardzo ostrozny jestes w udzielaniu informacji.
            Co prawda bez obaw, mi zbytni entuzjazm w zadnym kierunku
            nie grozi,
            przez to juz dawno przeszlam, raczej zbytni sceptycyzm i
            nieufnosc
            powoduja, ze juz minelo pol roku odkad postanowilam kupic
            mieszkanie
            i od tego czasu interesuje sie tym intensywnie.
            A jako ze w Warszawie czasowo nie mieszkam, przyjezdzam
            tam rzadko
            i na krotko (i oczywiscie bardzo mocno wtedy biegam po
            budowach i developerach), to mimo wszystko bylabym
            wdzieczna za jakas strone internetowa.

Gość portalu: mooj napisał(a):

> owszem buduje się:)
            > ale z zasady ni epolece tego co dopiero się buduję
            -moim zdaniem jedynie
            > inwestycje przyjęte prez gminę jako zakończone
            (pozwolenie na użytkowanie) mogą
            >
            > (choć nie muszą) kwalifikowac się do polecania
            > reszta to wrózenie z fusów i sorki za sformułowanie
            -skrajna nieodpowiedzialnoś
            > ć
            > 100 pozytywnych postów o gruszka na wierzbie czyli
            planowanej inwestycji
            > potrafi mocno zachwiac zdrowym rozsądkiem osoby
            poszukującej mieszkania i być
            > przyczyną nieszczęścia, stresów , strat
            finansowych...więc w takiej wymianie
            > informacji z reguły nie uczestniczę:)
            > pozdrawiam
            > P.S. ale warto rozejrzec się po okolicach rzadko
            pojawiacych sięna forum:) na
            > ogół oznacza to lepszą jakość większą elastyczność,
            niższe ceny:)
    • Gość: ela Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 213.25.97.* 19.08.03, 10:06
      dziękuje za informację, dzielnica bez znaczenia, w okolicach Warszawy tez może
      być. Cena rzeczywiście nie jest dla mnie najważniejszym kryterium ale są pewne
      granice.. jesli będziecie jeszcze coś wiedzieli proszę o informację. sprawdze
      teraz Mostostal export,na razie.
      • idid Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? 19.08.03, 10:38
        Obecnie wynajmuję mieszkanie na Kondratowicza na Bródnie w nowym budynku, z
        tego co wiem to są tam jeszcze wolne lokale za 2990zł/m2. Mi się mieszka tam
        rewelacyjnie.

To jest SM Ziemi Mazowieckiej, z tego co wiem na początku mieli jakieś
        kłopoty, ale teraz maja nowego prezesa i wyszli na prostą. Jak juz pisałam
        wynajmuję tam mieszkanie (jestem jego pierwszym lokatorem) także na co dzień
        przyglądam się temu co tam przybywa. A jest tego sporo - ławeczki, lepsza
        ochrona, automatyczna brama garażowa, itp, itd...

Sam budynek powstał chyba z 2 lata temu i etapami jest zasiedlany. Budynek jest
        ładny, okolica b. fajna, to jest na przeciwko osiedla Zielone Zacisze.

Telefon do tej spółdzielni to: 332-03-15
    • Gość: Mike Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 212.69.77.* 19.08.03, 10:50
      Z tego co wiem to na ul. Boguslawskiego (Bielany, Chomiczowka) w bloku
      budowanym przez Dom Development sa jeszcze wolne mieszkania, chyba ok. 55 m.
      Cena - ok. 3500/m + 370 zl za m wykonczenia. Garaz opcjonalnie 21 tys. Polecam -
      wysoka jakosc, spokojna okolica, teren ogrodzony, ochrona, spore balkony bez
      doplaty. Oczywiscie sa tez drobne problemy, ale gdzie ich nie ma... Pozdrawiam
      • Gość: zzmetro Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.spray.net.pl 19.08.03, 13:02
        Zapraszam na Zielone Zacisze : info o metrażach , standardzie itd na :
        www.zielonezacisze.pl
        674 59 15 ; - 76.

Mieszkania są gotowe do odbioru i zasiedlenia .

SB
    • Gość: ela Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 213.25.97.* 19.08.03, 13:57
      Na zielonym zaciszu nie ma mieszkań do odbioru. Zostało jedynie w etapie B -54
      M2 ale takie brzydkie że.. a rezerawcję na 60m2 miałam własnie na Zielonym
      Zaciszu... do poniedziałku żyłam marzeniami że tam zamieszkam, że tak fajnie i
      wogóle.. i własnie w poniedziałek dowiedziałm się że pani z którą omawiałam
      wczesniej oferte wyjechałan na wakacje a mieszkanie kupuje ktoś inny... no i na
      pocieszenie otrzymałam ofertę na te 54m2.. to jakiś straszny koszmar, w tym
      mieszkaniu są 3 pokoje z czego od razu z korytarza w chodzi się do
      kuchni....drzwi wejściowe owierając sie do środka stykają się z drzwiami do
      kuchni, tak więc korytarz szeroki jest tak jak szerokie sa drzwi, dają kroka
      przy wejściu w chodzi sie najpierw do kuchni.I to wszytsko za jednyne 3250.
      Bardzo się rozczarowałam Zielonym Zaciszem..
      • Gość: mooj Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.zabkowska.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 14:01
        niech żyje biuro sprzedaży:)
        • Gość: ela Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 213.25.97.* 19.08.03, 14:16
          niech żyje! a mieszkania jak nie miałam tak nie mam! rozglądam sie na rynku
          wtórnym, znacie jakieś dobre agencje?
          • jeruba Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? 19.08.03, 16:10

a sprawdzałaś na Kondratowicza 18 w SM Ziemii Mazowieckiej.
            Co prawda budowa z przygodami ale udalo się i jak najemca pisał z dnia na dzień
            piękniejsze nasze malutkie osiedle. Powiem bez ściemy było ciężko ale udało sie
            uratować i teraz moge z całą pewnościa polecić blok. A czy Ci się spodoba to
            tego już nie wiem.
            Tutaj możesz co nie co się o lokatorach dowiedzieć:
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11165
            Trzymam kciuki bo decyzja jak to w naszym pięknym kraju trudna do podjęcia.

pzdry,
            j.j.

-------------------------------------------------------
            moja skóra coś mięknie:(
    • Gość: ANNA Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.ire.pw.edu.pl 19.08.03, 17:49
      popatzr na Ząbki (niedaleko w-wy), lepszy dojazd niz z Białołęki na dewelopera
      MAX&ART-a osiedle bajkowe, adres www.bakowe.pl, ja tam mam 2 pok 47m2, chwale
      sobie bardzo, polecam
      • Gość: Agata Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: *.chello.pl 19.08.03, 23:32
        Pozwole sobie sprostowac wcześniejszą wypowiedź dot. DD na Bogusławskiego: ceny
        3800 za m2 (przy mieszkaniach ok. 50 m2). Warto sprawdzic, co oferuje SM Wola i
        WSM Żoliborz, bo chyba mają ceny właśnie ok. 3500 za m2 i odbiór mieszkań tej
        jesieni. Poza tym Skanska - osiedle Borki (moze jeszcze sa wolne mieszkania) i
        Viterra w Wawrze. Na wiosnę 2004 Dom Development oferuje Derby III - za 2800
        zl/m2 - raczej bezpieczna inwestycja. Oprócz tego nas pewno coś jest dostępne w
        Józefosławiu, ale w tym już się dobrze nie orientuję, wiem tylko, ze buduje tam
        wielu developerów, ceny właśnie w tych granicach. Aha, no i BMI na Mehoffera,
        mimo wielu krytycznych głosów któe czytałam na tym forum, ja bym to osiedle
        brała pod uwagę. Pozdrawiam.
        • Gość: Mike Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 212.69.77.* 20.08.03, 15:24
          Sam kupowalem mieszkanie wiec wiem, ze cena za 1m przy tych mieszkaniach to
          3520-3540 zl, a nie 3800 (dot. Boguslawskiego, DD)
    • Gość: ela Re: Pomóżcie,gdzie są wolne mieszkania 50-60m? IP: 213.25.97.* 20.08.03, 09:56
      osiedle bajkowe sparwdzałam są dwa mieszkania 53(parter bez balkonu) 67 (!).
      pojadę w sobotę je zobaczyć, jesli już to raczej 67 m. jakoś brak balkonu mnie
      zniechęca.dzieki za info. Troche boję sie społdzielni, naczytałam się że w
      spódzielni nie jestes właścicielem tylko członkiem spółdzielni, przez co ma sie
      mniejsze prawa do lokalu, decyduje zarząd spółdzielni -który trzeba utrzymać
      itp.i np, na rosnące czynsze nie ma rady.jak jest naprawdę? jak to działa?
      • venus8 MSM NOWY DOM 82 20.08.03, 11:26
        Jeśli w budowie, polecam www.nowydom82.com.pl, tam są telefony.
        Informacjami ze strony internetowej się za bardzo nie sugeruj, bo oferta
        mieszkaniowa nie jest zbyt aktualna.
        • Gość: G Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.era.pl 20.08.03, 15:26
          Witam,
          dziwi mnie trochę co piszesz o Mostostal Export.
          W bloku V jestem niemal pewien, że są jeszcze wolne mieszkania trzypokojowe
          (około 67m) z loggią lub balkonem (bardziej polecam - są widniejsze).
          Ponieważ są "duże" nie sprzedawały się tak szybko jak dwa pokoje.
          Blok V został odebrany przez gminę w grudniu 2002 i ma pozwolenie na
          użytkowanie. Zostały już podpisane akty notarialne.
          Bloku VI nie polecam, gdyż ma już rok opóźnienia i podobno działka pod nim ma
          obciążoną hipotekę (ale tego nie jestem pewien i polecam sprawdzić w sądzie).
          Nie musisz brać garażu - jeżeli jednak masz samochód to polecam bo na osiedlu
          jest horror z parkowaniem.

Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka