Dodaj do ulubionych

PHU Partner inwestycja na Łodygowej

17.03.08, 16:57
Zainteresowałam się mieszkaniem na Łodygowej (Targówek). Szukam
WSZELKICH informacji na temat tego developera. Ustaliłam, że niczego
dotąd nie wybudowali w Warszawie oraz że nie są zrzeszeni w Polskim
Związku Developerów.
Czy zakup mieszkania u dewelopera, o którym nie wiadomo wiele nie
jest zbytnim ryzykiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: mors27 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.noname.net.icm.edu.pl 20.03.08, 13:23
      ponawiam pytanie - czy ktoś wie cokolwiek o P.H.U. Partner?
      • Gość: Paweł77 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 83.238.100.* 23.02.09, 11:44
        egocjuj ceny m2
    • Gość: Andrzej Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.tktelekom.pl 20.03.08, 13:44
      Wybudowali okoła tysiąca mieszkań w Mińsku Mazowiecki i parę osiedli domów jednorodzinnych najlepiej przyjedź do Mińska pooglądaj jego osiedla
      • Gość: wyspowa Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 20.03.08, 21:30
        Nie znam tego developera. Ale mieszkam po sasiedzku z okien widze cala budowe i musze przyznac ze praca wre.
        Mam za soba doswiadczenia z zakupem 3 mieszkan u 3 roznych developerow. Nigdy nie kierowalam sie tym czy sa w zwiazku developerow lub temu podobnych.
        Dla mnie liczyła się :
        umowa, cena, lokalizacja, jakosc, gwarancja terminowosci itp.
        Pozdrawiam
        sasiadka
        • Gość: mors27 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.noname.net.icm.edu.pl 27.03.08, 17:11
          Dziekuje, to brzmi optymistycznie. Niewiele się dowiedziałam na
          forum, choć firma Partner sprzedała już połowę mieszkań i sądziłam,
          że nabywcy podzielą się doświadczeniem i zebranymi informacjami. Ale
          brak złych informacji należy zaliczyć na plus.
          Byłam na budowie i rzeczywiście jak dotąd wszystko idzie sprawnie.
          Lodygowa jest głośna, ale w mieście trudno znaleźć cisze. Argumentów
          za jest wiecej niż przeciw. Chyba kupię.

Osiedle przy Wyspowej jest piękne. Kto je wybudował?

A możesz mi poradzić, biorąc pod uwagę Twoje doświadczenie, czy
          umowa przedwstępna powinna mieć formę aktu natarialnego?

Pozdrawiam
          • Gość: Magdalena Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 82.152.217.* 24.05.08, 16:23
            zakupilam mieszkanko na Lodygowej,i poki co wszystko jest
            oki.Zobaczymy przy oddaniu
    • Gość: grazka Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 217.96.39.* 21.03.08, 11:28
      Partner jest chyba nadal w porządku.
      Najbardziej martwiłby mnie hałas od Łodygowej-jest tam straszny huk,
      całą dobę, klaksony, karetki, wycie syren przez całą noc.
    • Gość: Inneska80 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 212.76.37.* 22.03.08, 15:37
      Witaj i jeśli nadal jesteś zainteresowana tym deweloperem to poczytaj sobie.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=66250214&a=69113785
      • Gość: grażka Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 217.96.39.* 22.03.08, 18:45
        Innesko, to zupełnie inna inwestycja,krytykowana jest obok, bliżej
        Radzymińskiej.
        Partner buduje na rogu Wyspowej i Łodygowej
        • Gość: michal20005 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 25.03.08, 09:03
          tutaj można sobie poczytać o tej firmie. Dość ciekawy artykuł
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=73513436
          • Gość: michal20005 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 25.03.08, 09:06
            a najlepiej też poszukać różnych informacji na temat PHU Partner na
            Forum Mińska Mazowieckiego
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20877
            • eugman Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 11.05.08, 23:15
              Czy ktoś z Was podpisał umowę i kupił mieszkanie od Partnera. Ja mam rezerwacje
              mieszkania, więc sie jeszcze zastanawiam. Może wiecie coś więcej ode mnie.

pozdrawiam i czekam na opinie
              • Gość: mszablowski Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.luxmat.com 13.05.08, 12:40
                Mam podpisaną umowę - dowiadywałem się z różnych źródeł i póki co
                jest ok. Obsługa sprzedażna była ok - skorzy do rozmów. Teraz Kier.
                Budowy ok. Tempo szybkie - podobno nawet możliwe jest skrócenie
                terminu ostatnich klatek z 06.2009 na 12.2008.
                Mieszkanka spoko, choć nie podobają mi się zabudowy balkonów poza
                tymi od Łodygowej - ale tu znowu hałas. Dlatego "wzieliśmy"
                mieszkanko na 4 piętrze w środkowym bloku.
                • Gość: Eugman Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 16.05.08, 22:14
                  Ja podpisze umowę chyba w przyszłym wtorek jak dla mnie mieszkania od strony
                  ulicy Wyspowej są w porządku, maja duże balkony powinno być sporo światła. Ja
                  zdecydowałem sie na mieszkanie na drugim piętrze z zabudowanym balkonem.
                  • Gość: :/ Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.08, 22:49
                    Jaka cena za mkw, czy są dopłaty do balkonów, czy obowiązkowe balkony.
                    Jakie sa najmniejsze mieszkania dwupokojowe?
                    • Gość: eugman Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 17.05.08, 11:26
                      Cena za meto ok. 6500 tys zł brutto plus cena za balkon. I tak ten ceny wydaja
                      mi sie rozsądne. Jak na obecne ceny warszawskie. Z tego co wiem najmniejsze
                      mieszkania maja ok. 40 m, może będzie coś mniejszego w następnym etapie.
                      • Gość: EGON Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.acn.waw.pl 18.05.08, 22:00
                        Kupiłem dwa mieszkania od Partnera i wszystko ok, polecam
                        • Gość: Magdalena Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 82.152.217.* 24.05.08, 16:28
                          co do cen,powiem tyle sa do negocjacji,mi udalo sie wynegocjowac
                          ladna sumke.Sprzedaz mieszkan troche stanela wiec jest dobra okazja
                          do upustow
                          • Gość: zuzzzia Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.08, 17:11
                            ja również kupiłam mieszkanie od tego dewelopera. Na 4 piętrze z poddaszem. Ceny
                            są dość atrakcyjne, ale i tak można negocjować. Mi także udało się wynegocjować
                            niezłą sumę. Deweloper idzie na ustępstwa, jeśli na przykład z bankiem sprawa
                            się przedłuża. Budowa także idzie bardzo szynko, na to uwagę zwrócił też bank
                            (który dogłębnie sprawdzał tego dewelopera), prawdopodobnie niektóre klatki
                            zostaną oddane szybciej. Ja polecam, nie mam żadnym zarzutów co do współpracy.
                            Teraz czekam tylko na odbiór mieszkania.
                            • lysolek4 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 01.06.08, 09:32
                              jak ja podpisywałem pierwszą umowę z Partnerem też było fajnie, inwestycja miała
                              być ukończona przed terminem,sprzedawca(pan PP) nie robił problemu jak kasa z
                              banku wpłynęła z kilkudniowym opóźnieniem, niestety potem były już tylko
                              problemy, aneks do umowy zmieniający wartość mieszkania, przeniesienie własności
                              10 miesięcy po terminie ustalonym w umowie, nie poprawione usterki w
                              mieszkaniach, wilgoć w piwnicach,rdzewiejące barierki na balkonach, woda
                              cieknąca do garaży(teraz po roku poprawiają izolację nad garażami),
                              uporządkowanie terenu wokół bloku to kolejna porażka.
                              Być może w W-wie się przyłożą bo u nas w Mińsku ważniejsza była budowa
                              Carrefoura i blok Cicha 4 jest pełen usterek i niedoróbek,
                              zapraszam, warto przyjechać i zobaczyć zanim się zdecydujecie na kupno
                              mieszkania od Partnera
                            • Gość: mors27 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.noname.net.icm.edu.pl 03.07.08, 17:13
                              Magdaleno i Zuziu,
                              piszecie o tym, że udało wam się wynegocjować spore sumki. Nie chcę
                              pytać jakie to były sumki, ale czy możecie określić jaki procent
                              wartości mieszkania stanowią wasze upusty.

Chcę to przyrównać do ich aktualnej promocji. Teraz dają w promocji
                              garaż do mieszkań powyżej 70 metrów. Jest informacja na stronie
                              Partnera.
    • Gość: mała Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.08, 12:33
      dziwię się,że większość zainteresowanych kupnem mieszkania nie zna
      Firmy Partner- to najwiekszy deweloper w Mińsku Mazowieckim a
      jednocześnie jeden z najbardziej niesłownych co do terminu
      oddania,wykonania i poprawy usterek. Co z tego,że wybudował tyle
      mieszkań i domów,wystarczy spytać mieszkańców Stojadeł{przedmieście
      Mińska od strony W-wy} domy oddane po terminie rok,dwa i dłużej.
      Usterki fuszery tej firmy wychodzą po terminie reklamacji.Jeżeli
      ktoś będzie chciał dowiedzieć się czegoś więcej niech sprawdzi z kim
      ma do czynienia,a te pochlebne informacje na swój temat to chyba
      piszą sami.Myślę,że w Warszawie nie przejdą takie numery co
      wyprawiają w Minsku, może już wyciągnęli jakieś wnioski. To co jest
      napisane na blogu na temat balkonów ze spadkiem w stronę ściny i
      nasiąkanie w elewacje to prawda teraz poprawiają.Powodzenia przy
      podejmowaniu "życiwej" decyzji.

• Gość: kategorska Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 14.10.08, 21:17
        witam wszystkich zainteresowanych Partnerem i inwestycja na odygowej zapraszam
        do odiwedzenia strony www.salon.pl
        wtedy poznamy sie blizej jako mieszkancy i bedziemy mieli szanse porozmawiac o
        naszej inwestycji
        • Gość: mszablowski Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.acn.waw.pl 12.11.08, 21:34
          Witam,
          No i żadnych postów narazie nie ma na salon.pl.
          Nie ma też społecznika który by robił za moderatora.
          Mam nadzieję, że się zaraz rozkręci - będą pierwsze usterki, żale itp...
          • Gość: mi Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.cursor.pl 28.01.09, 17:00
            chyba będziemy sąsiadami, też mam mieszkanie na 4 piętrze + poddasze
            w środkowym budynku. Czy może wiecie już kiedy w mieszkaniach w tym
            budynku bedzie mozna zaczynac prace wykonczeniowe ? termin jest niby
            na czerwiec, ale mialo byc coś szybciej. dzięki za info
            • Gość: mądry Polak Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.eranet.pl 14.02.09, 08:00
              witam,
              nam też obiecywali wcześniejsze oddanie, na pewno terminowe. Okazało się jednak,
              że chcieli nam oddać mieszkanie, owszem w terminie, ale nie dokończone.. Brak
              gniazdek, nietrzymanie kątów, brudne ściany i inne. Zażądaliśmy oczywiście
              poprawek, umówiliśmy się na kolejny termin, ale dość, ze termin był przesuwany
              to i tak okazało się, że poprawili tylko część, resztą chyba nawet nie próbowali
              się zająć.. Co do niesłowności to zgadzam się w pełni z przedmówcą, który
              powiedział, ze firma ta nie dotrzymuje ani słowa ani terminów.. Co z tego, że
              mieszkanie odebrane skoro nie można w nim normalnie mieszkać - ciepłej wody
              brak, termin podłączenia ciągle przekładany i to bez uprzedzenia.. Szkoda gadać
              - mądry Polak po szkodzie..
              • 2_new Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 03.03.09, 12:39
                Nie brzmi to zbyt zachęcająco - mocno zastanawiam się nad zakupem
                miszkania w tej inwestycji, odbiór ma być w czerwcu.
                • 2_new Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 03.03.09, 12:46
                  Obecnie oferują 6200 za metr - jak na tę lokalizacje i obecny trend,
                  nie jest toc chyba zbyt atrakcyjna cena?
                • 2_new Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 07.04.09, 15:46
                  Brakuje nowych wpisów. Lokatorzy z Łodygowej (a w zasadzie z
                  Wyspowej)co Wami się podziało?
          • monsia5 Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej 14.04.09, 17:07
            No właśnie co się stało z mieszkańcami tej nieruchomości. Podobno
            już część mieszkaqń jest kupiona.
            • Gość: ja Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 77.222.249.* 24.04.09, 16:13
              My właśnie staliśmy sie właścicielami :),Nasza klatka już oddana.
              • Gość: Mieszkaniec Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 11.05.09, 20:45
                Ja mieszkam już ponad miesiąca, nie mam co narzekać. Jedyne co to fakt, że
                Łodygowa jest ruchliwą ulicą e dosyć opłakanym stanie. A tak poza tym jest okay.
                Cena za m2 w lipcu zeszłego roku była 6500, wiec jak na chwile obecna szalu nie
                ma. Ja tam wole Łodygowa niż Tarchomin, Białołękę czy Pruszków.
                • Gość: bemowiak Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 94.75.112.* 20.06.09, 11:28
                  a ja nabylem mieszkanko na pieknym Osiedlu przy Pałacu. Zielen,
                  cisza do WKD czy SKM bliziutko. Cena za m2 6500zl. Osiedle jest
                  wykonczone w standardzie apartamentowcow. Wole wyraznie ta
                  lokalizacje niz Lodygową. Lodygowa to jednak prawa strona. Poza tym
                  halas i bliskosc srednio atrakcyjnego i bezpiecznego Targowka. A w
                  okolo Pruszkowa i w miescie piekne parki, stawy, lasy, Puszcza
                  Kampinoska, Komorow, Podkowa lesna...

Polecam zerknac
                  www.longbridge.pl
                  • Gość: wpr Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 94.75.112.* 20.06.09, 11:58
                    Pruszkow sie szybko rozwija.
                    Targowek nie.
                    Zasadnicza roznica.
                    Na Targowku nic nie ma, nawet nie ma gdzie pospaccerowac.
                    Pruszkow ma piekne parki, deptak, bliskosc natury
                    • Gość: iiza Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.chello.pl 21.06.09, 13:51
                      Targówek może nie rozwija się tak jak inne dzielnice ale po 20
                      minutach jazdy autobusem ajest ich 8 jesteś w Centrum miasta czyli
                      na stacji metra Ratusz albo Dworzec Gdanski a z Pruszkowa w takim
                      czasie gdzie dojedziesz?
                      Ja mieszkam na Zaciszu od 20 llat i uważam ze jest to swietna
                      lokalizacja,blisko do Lasku Bródnowskiego,do marketów i swietna
                      komunikacja z miastem
                      • Gość: beny Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: *.debica229.tnp.pl 22.06.09, 21:09
                        Mam. Panie czy wy którzy mieszkanie na osiedlu wyspowa 1 jesteście z
                        tego zadowolenie, wszystko wam odpowiada? Nie piszcie tutaj o
                        dzielnicach, bo wiadomo że kazdy chwali swoje, mnie bardziej
                        interesuje poziom zadowolenia z osiedla, bo zastanawiam się nad nim?
                        • Gość: lesio Re: PHU Partner inwestycja na Łodygowej IP: 195.116.31.* 23.06.09, 11:03
                          Z Pruszkowa 23 minuty WKD czy SKM i jestes w Centrum Wwy a nie na
                          Dworcu Gdanskim! kazdego dnia o kazdej porze. W szczycie kolejki sa
                          co 10 minut !
                          A Z Lodygowej w godzinach szczytu mysle ze zajmie to 40 minut jak
                          nie wiecej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka