Dodaj do ulubionych

GAZOMONTAŻ- mieszkanie

IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.09.03, 07:20
Chcę kupić mieszkanie u dewelopera Gazomontaż w Ząbkach.Mieszkanie na
pierwszy rzut oka jest ok, ale umowa to wolę chyba sie nie wypowiadać. Czy
może ktoś udzielić mi dodatkowych informacji na temat tego osiedla w Ząbkach.
Zależy mi na czasie więc proszę wszystkich o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Przemek Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.core.hp.com 25.09.03, 09:50
      Poszperaj po forum, poszukaj według tematów... Sporo wypowiedzi było na ten
      temat. Po obiecanych aktach notarialnych jak dotąd ani widu, ani słychu...
      • Gość: Niedoszła mieszkan Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 25.09.03, 14:33
        Bogu dzięki że go nie kupiłam, bo po sprawdzeniu Umowy przez prawnika i
        zaproponowania GM podpisania umowy przedwstępnej w formie aktu notarialnego
        dostałam odpowiedz: "Jeśli chce pani kupić to mieszkanie to tylko na takich
        warunkach jakie stawia GM i oczewiście nie ma mowy o podpisaniu umowy
        przedwstępnej w formie aktu notarialnego ", więc podziękowałam. Bo niby
        dlaczego nie chcą się zgodzić skoro i tak wszystkie koszty opłat notarialnych
        pokrywam ja kupujący? ( Chciałam tylko mieć prawnie skuteczną umowę jaka winna
        być przy zawarciu transakcji kupna sprzedaży nieruchomości- bo w razie jakiś
        niespodzianek byłabym kryta, a tak.... niekoniecznie.)Chociaż sama umowa w
        wersji obowiązującej niczego nie gwarantuje kupującemu a wręcz tylko on jest
        pociągany do odpowiedzialności w przypadku nie dotrzymania różnych terminów.
        Więc poszukam innego mieszkania.
        A na koniec z przyjemnością będę przyglądć się sprawie bo nie ukrywam ciekawa.
        • Gość: Niedoszły Klient Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.pkobp.pl 26.09.03, 08:34
          ja też "bujałem się" z tą firmą odnośnie umowy
          nie mogę nic złego powiedzieć co do mieszkania bo i rozkład fajny i miejsce
          niezłe i z dojazdami ok.
          mój kolega zaryzykował, kupił, urzadził sie i juz mieszka ale na obiecywany
          Akt Not. czeka i czeka i czeka ....
          W sumie po kilku miesiącach (tak to nie pomyłka) negocjacji zrezygnowałem z
          tej oferty i na dzień dzisiajszy NIE ZAŁUJĘ (może tak miało być ;)) )bo
          znalazłem całkiem niedaleko inne lokum, w niższej cenie, wiekszy metraż i parę
          innych plusów - nikt nie robił mi żadnych problemów z Aktem, jako zaliczkę
          wystarczyło niecałe 2,3 % wartości ...
          W każdym razie konćzę już je urządzać ...
          Linków nie podaję do poprzednich watków bo wystarczy w wyszukiwarkę wrzucić i
          już je masz ;)
          Jesli mieszkanie i okolica Ci się podoba to walcz o umowę w AN i o jej zmiany -
          mnie się część rzeczy udała ale jak na prawie 3 miesiące negocjacji to było
          duuuuuużo za mało ..

pozdrowienia dla wszystkich Niedoszłych Sąsiadów ;))
          żeby wam się miło i spokojnie mieszkało
          • Gość: NIEDOSZŁA MIESZ. Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.crowley.pl 26.09.03, 11:50
            Gość portalu: Niedoszły Klient napisał(a):

> ja też "bujałem się" z tą firmą odnośnie umowy
            > nie mogę nic złego powiedzieć co do mieszkania bo i rozkład fajny i miejsce
            > niezłe i z dojazdami ok.
            > mój kolega zaryzykował, kupił, urzadził sie i juz mieszka ale na obiecywany
            > Akt Not. czeka i czeka i czeka ....
            > W sumie po kilku miesiącach (tak to nie pomyłka) negocjacji zrezygnowałem z
            > tej oferty i na dzień dzisiajszy NIE ZAŁUJĘ (może tak miało być ;)) )bo
            > znalazłem całkiem niedaleko inne lokum, w niższej cenie, wiekszy metraż i
            parę
            > innych plusów - nikt nie robił mi żadnych problemów z Aktem, jako zaliczkę
            > wystarczyło niecałe 2,3 % wartości ...
            > W każdym razie konćzę już je urządzać ...
            > Linków nie podaję do poprzednich watków bo wystarczy w wyszukiwarkę wrzucić i
            > już je masz ;)
            > Jesli mieszkanie i okolica Ci się podoba to walcz o umowę w AN i o jej
            zmiany -
            > mnie się część rzeczy udała ale jak na prawie 3 miesiące negocjacji to było
            > duuuuuużo za mało ..
            >
            > pozdrowienia dla wszystkich Niedoszłych Sąsiadów ;))
            > żeby wam się miło i spokojnie mieszkało

To może zdradzisz rąbka tajemnicy gdzie jeszcze można podpisać normalną Umowę
            kupna mieszkania bo Gaz. nie chce słyszeć o AN(sama to sprawdziłam nawet
            osobiście i pisemnie i co usłyszłam: " nie ma mowu o AN" więc to "lipa" bo nie
            mają prawa nie zgodzić się na podpisanie Przedwstępnej w AN (koszty i tak
            pokrywa kupujący a przynajmniej wskazywało by że są ok i zabezpieczyło moje
            interesy). A tak "czekaj tatko latka".
            Zastanawiam się tylko czy aby ceny nie wzrosną tym mieszkańcom którzy tam już
            mieszkania kupili po podwyżce Vatu ale przed rozliczeniem ostatecznym
            inwestycji tj. przed podpisaniem tak obiecywanych AN. Bo wydaje się że termin
            podawany w umowach nie jest realny. Ale to juz nie moja sprawa bo szukam
            innego, bardziej pewnego mieszkania, chociaż szkoda bo mieszkania są naprawdę
            b.ładne.
            • Gość: milo Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.waw / 213.195.142.* 26.09.03, 12:44
              mieszkam przy Powstancow. Z przyjemnoscia patrzylam na wykanczane osiedle
              Gazomontazu (Ja mam ciagle nie oddany budynek, za to ksiege wieczysta od
              sierpnia). Przestalam, gdy dowiedzialam sie, ze grunt nie jest wlasnoscia
              gazomontazu. Jest to tylko wieczyste uzytkowanie. Dlatego tez nie ma tam
              wspolnoty tylko spoldzielnia. Stad pewno brak aktow (w spoldzielni tego nie
              trzeba). Mieszkancy nie maja tez szans na zalozenie w przyszlosci ksiegi
              wieczystej. No coz, chyba wole wlasne choc mniej ladne na pierwszy rzut oka
              Pozdrawiam
              milo
            • Gość: Sekretka Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:56

> To może zdradzisz rąbka tajemnicy gdzie jeszcze można podpisać normalną Umowę
              > kupna mieszkania

Taką umowę można podpisać w Zielonce - firma NOTI. Nie wiem ile w tej chwili
              zostalo tam jeszcze wolnych lokali, ale:
              1. Umowa przedwstępna mogła być aktem notarialnym (choć domyślnie tak nie jest,
              ale godzą się na to bez problemu)
              2. Kwota wpłacana przy umowie przedwstępnej nie musiała stanowić 20% wartości
              mieszkania - dalo się ją wynegocjować
              3. Za resztę możesz zapłacić PO PODPISANIU AKTU!!!!
              4. Wszyscy mieszkańcy, którzy kupili mieszkania maja już akty!

Tak było w czerwcu i tak mogliśmy zrobić. Nie zrobiliśmy, bo w międzyczasie
              znaleźliśmy optymalne (co by nie powiedzieć NAJLPESZE) dla nas rozwiązanie ..
              też w Zielonce :-)

Pozdrawiam
          • Gość: Piotr Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: 212.244.180.* 26.09.03, 13:52

> znalazłem całkiem niedaleko inne lokum, w niższej cenie, wiekszy metraż i par

Możesz uchylić rąbka tajemnicy i napisać jakie to lokum.
            Pozdrawiam
    • Gość: lima Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.edu.pl 26.09.03, 14:29
      witam po pierwsze gazomontaz nie jest wlascicielem gruntu tylko posiada prawo
      wieczystego uzytkowania po drugie spolka jest zadluzona, wiec aby dostac akt
      wlasnosci nalezy zaplacic podwojna wartosc nieruchomosci. pozdrawiam i radze
      poszukac innego mieszkania.
      • Gość: niedoszła mieszkan Re: GAZOMONTAŻ- mieszkanie IP: *.crowley.pl 26.09.03, 14:48
        Zgadzam się w zupełności z poprzednim gościem. Musi być coś nie tak bo boją sie
        podpisać przedwstępnej umowy przed notariuszem jak diabeł święconej wody.
        Żetelny Inwestor nie stawia przeszkód przy podpisaniu w takiej formie umowy. A
        więc odpowiedź jest prosta.......trzeba tylko chwilę się zastanowić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka