Gość: kacha Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:58 hej wszystkim. co slychac na budowie. macie moze jakies pojecie kiedy mozna wejsc do mieszkania i cos zaczac robic?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.04, 12:44 Hej, ja tez mam nadzieje, ze ktos cos wie na ten temat. Szczerze mowiac to mam pewne obawy, ze listopad to termin malo realny. Moze jest ktos kto sie na tym lepiej zna? A moze ktorys z szanownych sasiadow byl niedawno na budowie i wie jak wygladaja zmiany wewnatrz bloku?? Czy zrobione sa instalacje? Czy w ogole klatki schodowe nabieraja jakiegos wygladu, bo jak ja bylam to wszystko bylo w wielkim proszku!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 09:41 Witam, Ja też nie mam bieżących informacji co sie dzieję w środku, widziałam, na zewnątrz ocieplają budynek. Może ktoś coś wie??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniamako STACJA BENZYNOWA??????????????????????? IP: *.acn.pl 04.09.04, 22:19 Witam wszystkich! Czy ktos z Was słyszał,że obok Auchan ma byc stacja benzynowa? Bo ja się ostatnio dowiedziałam,że Auchan cos planuje zrobić na tym terenie który jeszcze ma ( chodzi o teren do torów)! Z tego co wiem to ma tam byc albo stacja benzynowa albo sklep z częściami motoryzacyjnymi? Napiszcie jeżeli cos wiecie!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: STACJA BENZYNOWA??????????????????????? IP: *.crowley.pl 07.09.04, 13:00 Pomiędzy Auchan a torami ma być droga (NS), a jak droga to stacja benzynowa pewnie się znajdzie a może i sklep. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aniamako Re: STACJA BENZYNOWA??????????????????????? IP: *.acn.pl 07.09.04, 19:43 A już jest wiadomo na 100%,że będzie biegła tam ta tarsa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebek Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.chello.pl 07.09.04, 20:18 Byłem w mieszkaniu 2 tygodnie temu. Instalacje elektryczne są już porobione i z tego co rozmawiałem z elektrykiem to czekają na tynki. Klatki schodowe są nadal niestety w proszku. Co do obaw apropos Serwbudu to myśle, że niektórzy robią zbyt dużo szumu. Mój kumpel mieszka na wrocławskiej w ich budynku i wcale nie jest tak źle. Wchodzić do budynku można codziennie od 8 do 16 w obecności szefa budowy (oficjalna wersja ochroniarza). Jednak lepiej wejść i dogadać się z jakimś robotnikiem (Sprawdzony sposób). Co do terminu na grudzień to myśle, że się nie wyrobią i będą mieli opóźnienie ze dwa miesiące. Pozdrawiam wszystkich Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.04, 22:51 No to pocieszyles z tym opoznieniem ;-( Mnie zapewniali, ze dostaniemy klucze w grudniu. A z ta trasa to o ile wiem nie jest jeszcze pewne. Dzwonilam do architektow kilka miesiecy temu i powiedzieli, ze na trase N-S jest zaklepanych kilka miejsc i dopoki sie sprawa nie rozwiaze to nigdzie nic budowac nie mozna. Jednak podobno poprowadzenie trasy tą drogą jest malo prawdopodobne m.in. ze wzgledu na tory. Prowadzenie gora lub dolem jest bardzo drogie. Tyle wiem, ale chyba sie znow trzeba do nich odezwac, moze co sie zmienilo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.chello.pl 08.09.04, 01:11 Sorka - nie chciałem siać poruty na forum ale jestem realistą i wiem, że takie opóźnienia są normalne. Panie na recepcji zapewniają, że terminu dotrzymają ale to nie one siedzą na budowie więc im nie wierze. Robotnicy jak ich pytałem wymigują się, że to zależy od elektryków a elektrycy zwalają termin oddania na jeszcze innych. Więc nic nie wiadomo. Pocieszające jest natomiast to, że prace idą wg. założonego harmonogramu. I w tym nasza nadzieja. Pozdrawian. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebek Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.chello.pl 08.09.04, 11:08 Idę dzisiaj na budowę. Jak się czegoś dowiem to dam Wam znać. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 12:12 Witam. Czy dowiedzialeś sie moze czegos optymistycznego na budowie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: SERWBUD - Górczewska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 14:14 ma może ktoś jakię nowe wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudzia Re: SERWBUD - Górczewska IP: 212.160.127.* 29.10.04, 17:26 Sebek jak poszedł na budowę we wrześniu tak jeszcze nie wrócił ;-)) A obiecał, że coś napisze!! Moim zdaniem największym koszmarem naszego bloku są drzwi oddzielajace klatki schodowe, olbrzymie, cięzkie i tragiczne. W zyciu w zadnym bloku czegos takiego nie widzialam. Kto to w ogóle wymyślił? Oprócz tego wszystko ok, nawet kolorek zapowiada się w porzadku. A co do oddnaia to jakie macie informacje? Bo ja stawiam na na styczeń. Niestety... Pozdrwiam Odpowiedz Link Zgłoś