Dodaj do ulubionych

Villa Moderna - DomPol

31.07.08, 12:59
Witam,
Czy macie może jakieś opinie na temat standardu wykończenia inwestycji jakie realizuje firma DomPol?
Może ktoś z Was zakupił jeden z bliźniaków w inwestycji Villa Moderna w okolicach Błonia pod Warszawą?

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • modraczkova Re: Villa Moderna - DomPol 02.08.08, 21:44
      Witam, ja kupilam ich inna inwestycje i mam tylko klopoty. Moj budynek ma sciany krzywe w pionie do 6 cm! Elewacje plywaja - bez katow prostych, ogolnie polecam swoja stronke : budowa-dompol.blogspot.com/2008/06/parapety-jeszcze-zimy-nie-byo-ju.html
      Zobaczysz z czym sie borykam. Chociaz kupilam inwestycje wewnatrz w stanie surowym, wiec wnetrze juz robia znalezieni przeze mnie budowlancy, znajacy swoje rzemioslo, ale o firmie Dompol zdanie sabie wyrobilam, na podstawie wlasnych doswiadczen.
      Po raz drugi nie weszlabym w te inwestycje ,byle dalej od tej firmy:-(
      • Gość: Kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.centertel.pl 04.08.08, 22:08
        W odróżnieniu od przedmówcy mogę polecić tę firmę z czystym
        sumieniem. Wybierają super lokalizacje,mają fajne projekty i
        współpraca z nimi przebiega bezproblemowo. Akurat odebrałem mój
        budynek, co prawda w Łomiankach ( nie interesowałem się innymi
        inwestycjami poza Łomiankami ) i patrząc przez pryzmat całokształtu
        współpracy jestem zadowolony. Za miesiąc się wprowadzam. Mogę z
        czystym sumieniem polecić dompol.
        Kenn
      • baonus Re: Villa Moderna - DomPol 10.11.08, 16:45
        Witam,

bardzo fajnie, że dzielisz się swoimi doświadczeniami z współpracy z firmą
        Dompol. Mam pytanie, jak firma zareagował na wskazane przez Ciebie fuszerki oraz
        czy poprawili wskazane przez Ciebie usterki?

Bartek
    • Gość: kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.centertel.pl 04.08.08, 22:15
      Czy modraczkova to nick osoby,która również pisze na forum gazety o
      problemach seksualnych (swoich)?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15128&w=78109399&a=78109399
      Ciekawe czy to ta sama osoba?
      • Gość: pepsi Re: Villa Moderna - DomPol IP: 212.244.185.* 06.08.08, 16:00
        moi znajomi kupili też ich inwestycje w dziekanowie, same problemy,ogólnie
        ...ujnia, ściany i stropy tak krzywe że przez kilka miesięcy nie mogli znaleźć
        ekipy do położenia tynków, elewacja zwalona,ogólne niechlujstwo wykonania. z
        tego co wiem firmę prowadzi dwóch gostków którzy o budowaniu niewiele wiedzą.
        fajne nowoczesne projekty jednak ekipy które zatrudniają to jakaś przypadkowa
        zbieranina, partolą wszystko co tylko mogą. piszę bowiem mój kuzyn robi tam
        wykończeniówkę,klnie w żywy kamień mówi ze takiej fuszerki dawno nie widział.a
        to że laska pisze na zupełnie innym forum na zupełnie inny temat nie ma chyba
        żadnego związku z meritum sprawy? czy ken to zadowolony klient firmy dompol (
        fajnie jeśli tak ) czy jej pracownik? poszukaj innych opini, generalnie na
        osiedlu w dziekanowie raczej mało pozytywów
        • Gość: kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:20
          A ja kupiłem w os.słoneczne ogrody i z czystym sumieniem wbrew wpisom poniżej
          nadal w ciemno mogę polecić tę firmę jako uczciwą.
          Wogóle wertując opinie na tym forum i po rozmowach ze znajomymi mogę
          powiedzieć,że to forum jest odwiedzane przez osoby,która muszą się
          dowartościować i konkurencję,która rozpisuje bzdury na temat innych firm. Po
          przejrzeniu wątków różnych i tego również widać gołym oczkiem,że to forum jest
          nie wiarygodne bo każdy może pisać to co uważa....a nie zawsze wpisy mają
          odzwierciedlenie w rzeczywistości...heh
          Widać,że po prostu konkurencja się opluwa na tym forum i tyle a co do meritum
          sprawy to podtrzymuję moją pozytywną opinię na temat dompolu
          • Gość: kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 16:27
            osobnik pisząca slangiem próbuje nieudolnie pod przykrywką prymitywnych słów
            "gostek" i "laska" zmienić styl wypowiedzi tak żeby się odróżnić od wpisu
            dokonanego pod nickiem modraczkova, ale jej to nie wyszło. modraczkova=pepsi
            założycie się?
            To,że sprawdziłem sobie na google wypowiedzi modraczkovej to nic złego swoją
            drogą osoba,która tak się "obnaża" na forum publicznym ze swoich problemów
            psychicznych - seksualnych jest dla mnie mało wiarygodna.
            • modraczkova [...] 06.08.08, 20:24
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 20:58
                Hehe a jaki ty masz procent z tego,że oczerniasz tę firmę.. ziejesz żółcią na
                wszystko i wszystkich... nie znasz mnie więc się nie wypowiadaj na mój temat...
                mnie nic nie zabolało, po prostu nie lubię przywar polaków...właśnie takich
                jakie ty reprezentujesz... widać,że masz problemy psychiczne ze sobą, o których
                sama piszesz na forum ogólnodostępnym...
                A tak merytorycznie podchodząc do sprawy to niestety to forum jest nie
                miarodajne... grupuje frustratów i zgorzkniałą konkurencję...
                Mój brat kupił mieszkanie od dom development w bloku, który był na tym forum
                opluwany jako źle zrobiony przez....konkurencję... więc traktujcie wpisy na tym
                forum z przymróżeniem oka bo po prostu nie są miarodajne a modraczkovej zalecamy
                dobrego psychologa i wznowienie terapii.
                Podtrzymuję,moją opinię i polecam z czystym sumieniem firmę dompol a os ciebie
                na kilometry cuchnie nienawiścią...
    • Gość: kenn Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 21:01
      Boli to ciebie,że jestem z usług dompolu zadowolony hehehe
      • Gość: mika Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.eranet.pl 07.08.08, 12:04
        Przyglądając się tej gorącej dyskusji mam wrażenie, że jak nie wiadomo o co
        chodzi to chodzi o pieniądze. Niniejsze forum jest często odwiedzane przez osoby
        poszukujące informacji o inwestycjach, którymi się interesują i jakiekolwiek
        niepochlebne opinie od tych inwestycji odstraszają. W związku z tym w interesie
        deweloperów jest wszelkimi możliwymi metodami podważanie takich opinii. Niestety
        w tym przypadku osoba broniąca interesów dewelopera zamiast odnieść się do
        konkretnej sytuacji tj. tego co dzieje się na osiedlu villa kampinos (chociażby
        na zdjęciach), stara się kompromitować uczestniczkę forum a w efekcie
        kompromituje siebie. Co do osiedla w dziekanowie, to wystarczy wejść na prywatne
        forum tego osiedla aby wyrobić sobie zdanie...
      • Gość: pepsi Re: Villa Moderna - DomPol IP: 212.244.185.* 07.08.08, 16:16
        kolo wyluzuj bo ci żyła pierdząca pęknie. jeśli jestes zadowolony z usług firmy
        to sie ciesz i bogu dziękuj ze tobie tak nie spartolili jak innym. widziałeś
        zdjęcia? zapewniam cie że w rzeczywistości jest o wiele gorzej.jeśli ktoś sie
        pod kogoś podszywa to chyba raczej ty.i nie ma nic dziwnego że ktoś po przykrych
        doświadczeniach z niesolidną firmą chce innych przestrzec. a najgorsze w tym
        wszystkim jest to że ostatnimi czasy wielu pajaców i cwaniaków wzieło sie za
        deweloperke licząc na szybki szmal robiac klientów w człona. niestety budowanie
        domów to nie klocki lego. sam mam w rodzinie budowlanców więc wiem coś o tym.
        dompol- nie skorzystam. koniec
        • lilia1970 Re: Villa Moderna - DomPol 23.09.08, 15:34
          Podnoszę wątek. Może znalazły się kolejne Osoby, która mogą się
          wypowiedzieć na temat tej firmy.
          Podobają mi się domy w Bieniewicach i zastanawiam się, może jest
          ktoś, kto juz kupił taki dom i wie coś więcej o współpracy z
          developerem oraz widział dom w środku(bo z tego co widać na stronie
          dwa już stoją.

• Gość: Polar Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 16:25
            Oglądałem w dniu dzisiejszym te domy i rozmawiałem z osobą,która jest
            właścicielem tego pierwszego domu od ulicy Błońskiej.
            Własciciel,który kupił od dompolu dom przy ulicy mówi,że ekipa wykonawcza na
            budowie jest ok i nie miał większych problemów z realizacją. Za miesiąc ma mieć
            media uruchomione przez zakład. Budynek od dompolu już odebrał i teraz już
            kończy prace we własnym zakresie.
            Ja interesuje się domem nr5- chcę mieć dom z dwoma garażami ( całkiem niezłe i
            niespotykane rozwiązanie architektoniczne, z którym się jeszcze nie spotkałem)a
            Ty, zakup którego domu rozważasz? Chyba zostało ich już tylko kilka? Jestem na
            etapie dowiadywania się o kredyt, niestety nie jest łatwo co Bank to inna
            zdolność kredytowa wychodzi...ehh...Proszę o merytoryczne odpowiedzi na temat
            tego konkretnego osiedla
            • Gość: Polar Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 18:05
              Tja,ale ta "dziura" ma kanalizację , wodociąg i wszystko z sieci miejskich czego
              nawet W Warszawce nie wszędzie się uśwadczy, poza tym chodniki są ładnie
              wykonane i generalnie dużo się w Bieniewicach zaczyna budować. Tory są blisko,
              ale nie ma za to w pobliżu samolotów podchodzących do lądowania jak w
              Józefosławiu i Piasecznie, ani trasy szybkiego ruchu. Dojazd do stacji
              Warszawa-Śródmieście zgodnie z rozkładem jazdy przy stacji Witanów zajmuje około
              30-35minut to jest znacznie szybciej niż z innych miejsc do centrum Warszawy. Z
              Białołęki i Piaseczna na pewno będziecie dłużej jechać do Centrum. A przy okazji
              nie trzeba używać samochodu żeby dostać się do pracy. Każda lokalizacja ma swoje
              plusy i minusy mi się podoba,ale to już kwestia rzeczywiście indywidualna
              • Gość: Gal Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 20:26
                Czy 25, czy 30-35, czy tak jak pisalem 40 minut jedzie sie z Witanowa do
                Srodmiescia, to mozna dosc szybko sprawdzic na rozklad.pkp.pl (
                www.tinyurl.pl?k7Eoie1n ). Nie wiem tylko po co deweloper w tak prosty do
                wychwycenia sposob mocno falszuje jedna z podstawowych informacji o inwestycji.
              • lilia1970 Re: Villa Moderna - DomPol 23.09.08, 22:21
                Dzięki za informację. Nie mam jeszcze sprecyzowanych planów co do
                konkretnego domu, narazie się zastanawiam. Moje nastawienie jest
                też dość pozytywne, jezeli chodzi o lokalizacje, a szczególnie
                jeżeli chodzi o projekt domu...i także uważam, że dzwięk pociągu
                jest mniej uciążliwy niż samolotu.

pozdrawiam
    • Gość: Gal Re: Villa Moderna - DomPol IP: *.ip.netia.com.pl 23.09.08, 17:41
      Pare uwag:

1. Bieniewice to kompletna dziura, ale co kto lubi.
      2. Koncowe domki stoja tuz przy torach.
      3. Dojazd do centrum nie zajmuje, tak jak w opisie inwestycji twierdza 25 min, ale ok 40 min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka