Gość: gosc IP: 86.108.99.* 07.09.08, 18:23 Ktos kupuje ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Władek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 18:51 Zastanawiam się poważnie nad tą inwestycją, ale boje sie troche wieśków z prowincji, którzy Białołękę sobie upodobali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: 86.108.99.* 07.09.08, 21:09 my sie zdecydowalismy juz. tam w okolicy raczej nie ma jakis takich domow ani blokow w ktorych takie osoby moglyby sie blakac. co masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: 86.108.99.* 07.09.08, 21:13 a co masz na mysli mowiac o wieskach ktorzy sobie upodobali? myslisz o jakis zibrach, zlodziejach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Władek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 23:12 Tych wszystkich przyjezdnych, którzy reprezentują wiejską, bądź małomiasteczkową kulturę, a tych właśnie na Białołęce jest najwięcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: 194.165.142.* 08.09.08, 12:34 Ah to mi nie przeszkadza. Ludzie sa rozni i to akceptujemy. Najwazniejsze zeby bylo cicho i bezpiecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.mofnet.gov.pl 24.09.08, 09:50 Władku nie jestem z Warszawy, ale z Radomia. Niedawno kilka lat temu kupiłem mieszkanie na Tarchominie i powiem Ci ta "wiejska chołota" na prawdę umie się kulturalnie zachowywać. Wierz mi, kulturalniej niż niejeden rodowity mieszkaniec Wawy, choćby Żoliborza czy Woli (bo mieszkałem tam i wiem jak potrafią zachowywać się Warszawiacy). Osobiście nic nie mam do mieszkańców Warszawy, czy to rodowitych, czy przyjezdnych, ale wydaje mi się, że kulturę wynosi się z domu. Możesz być chamem będąc z małej wioski, jak i z Warszawy, Krakowa, czy innego miasta. A powracając do tematu Tarchomina, to bardzo fajna i przyjazna dzielnica. Zawsze broniłem się przed kupnem mieszkania po prawej stronie Wisły, a teraz myślę, że bardzo dobrze zrobiłem. Jest tu dobrze rozwinięta infrastruktura (przedszkola, szkoły, sklepy, poczta, apteki itp., choć dużym problemem jest brak mostu północnego. Ogólnie rzecz biorąc polecam - na prawdę spokojna dzielnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawianka Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.aster.pl 03.10.08, 17:18 szanowny wladku co do wiesniakow to lepiej sam sie posluchaj a dopiero oceniaj, nie obrazajac nikogo predzej rozpoznam po gburowatym zachowaniu warszawiaka niz przyjezdnego jak to piszesz "wiesniaka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.polkomtel.com.pl 03.10.08, 11:18 szkoda tylko że cały czas nie maja pozwolenia na budowę,i słysząc co tydzień inny termin przestaję wierzyć że będą mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 14:44 na słonecznym nie maja pozwolenia??, przecież budowa dobiega tam już końca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: 62.29.169.* 13.10.08, 14:55 Coś Ci się wyraźnie pomyliło-mam dom nieopodal-nawet łopaty nie wbili jeszcze, sam grunt został niedawno zakupiony, więc jaka budowa??? Może myslisz z inwestycją universalu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 13:17 to bardzo dziwne!! nie wiem czy mamy na myśli tą sama inwestycję czyli przy ul. Wilkowieckiej??? byłam ostatnio na budowie i są już zamontowane okna, budowa idzie bardzo szybko, a oddanie planują na czerwiec 2009r!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 13:18 to bardzo dziwne!! nie wiem czy mamy na myśli tą sama inwestycję czyli przy ul. Wilkowieckiej??? byłam ostatnio na budowie i są już zamontowane okna, budowa idzie bardzo szybko, a oddanie planują na czerwiec 2009r!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klaudiusz Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.acn.waw.pl 27.10.08, 18:40 Witam, Pozwolenia na budowe nie maja w osiedlu przy Wałuszewskiej, na Wilkowieckiej juz koncza - zostaly jeszcze chyba 2 segmenty, sam zastanawiam sie nad tymi inwestycjami, ale boje sie korkow na Plochocinskiej - to jakas tragedia... co o tym myslicie? z drugiej strony Waluszewska nie wiadomo czy powstanie na pewno.. na razie jeszcze nie zaczeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.chello.pl 28.10.08, 08:39 witam my zdecydowaliśmy się na Wilkowiecką w sierpniu, od tego czsu często jeździmy na budowę w różnych godzinach i przyznam że na korek jeszce nie trafiłam, napewno w okresie wakacji w weekendy jest trochę zamieszania ale da się to objechać, zdecydownie gorzej wygląda sytuacja kawałek dalej na ostródzkiej i głębockiej ale tam buduje się dużo bloków wielorodzinnych. Także osobiście zdecydowanie polecam tą lokalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.spray.net.pl 28.10.08, 10:58 Witam Ja sie zdecydowałem na Wałuszewską, przekonała mnie bliskośc kolejki i piękne tereny dookoła. Pozytywną wiadomościa jest to że złożyli wreszcie (7 października) wniosek o wydanie pozwolenia na budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 10:55 Witam, Widzę, że jest nas coraz więcej, my też kupiliśmy domek przy Wałuszewskiej bo jest tam naprawdę pięknie, a z pozwoleniem na budowę jesteśmy dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.acn.waw.pl 03.11.08, 21:53 my też podpisaliśmy umowę przedwstępną na Wałuszewską, ale jeśli do końca listopada nie dostaną pozwolenia to zerwiemy umowę, bo zależy nam na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mela Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.08, 15:32 My raczej cierpliwie poczekamy, w końcu napewno uzyskają to pozwolenie, a z tego co wiem to termin oddania domku się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.chello.pl 07.11.08, 08:59 W umowie którą dostałem w sierpniu podawali termin oddania na 1.04.2010.W październiku dostałem wersję w której podają 1.07.2010, więc każdy kto podpisał poprzednią wersje obsuwę ma gwarantowaną. I mała uwaga.Nie kupiliście domku tylko "lokal mieszkalny z udziałem w gruncie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.08, 12:41 tak cz tak zostało jeszcze 1,5 roku więc raczej możemy być spokojni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: *.chello.pl 14.11.08, 17:27 Jasne, wszystko chcą zrobić za twoją kasę. 30% po uzyskaniu pozwolenia - Ludzie to nie rok 2000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Victoria dom - osiedle słoneczne - Białołeka IP: 217.153.34.* 24.11.08, 15:15 sam jesteś wieśniak wieki bonzo lepiej się tam nie pokazuj chamie Odpowiedz Link Zgłoś