Dodaj do ulubionych

Rawa- Piaseczno

IP: *.edipresse.pl 25.09.08, 10:27
Witam serdecznie! Jesteśmy z mężem właścicielami jednego z mieszkań w budynku przy ul. Młynarskiej w Piasecznie, które buduje Developer RAWA. Miło byłoby znaleźć sąsiadów:) Poznać się. Zapraszam wszystkich:)
Obserwuj wątek
    • jedynyposzukiwacz4 Re: Rawa- Piaseczno 27.09.08, 18:33
      Być może będę sąsiadem. Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w tym budynku i
      zaczynam szukać w internecie informacji o developerze. Mam pytanie, czy jest on
      uczciwy, jaki jest realny wg pani termin oddania budynku? I proszę o wiele
      innych informacji które są pomocne w rozmowach z nim...
      Z góry dziękuję
      Tadeusz
      • Gość: Joanna_Sreb Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 29.09.08, 12:51
        Witam:)
        Realny termin oddania budynku to naszym zdaniem połowa października lub trochę
        później. Podoba nam się wykonanie budynku, nie mamy na razie żadnych obiekcji.
        Nie podoba nam się przedłużanie terminów i brak prawdziwych odpowiedzi (ale
        podobno tak jest zawsze) jeśli chciałby Pan porozmawiać o szczegółach to
        zapraszam na maila joanna_srebnicka@o2.pl lub GG 6299792 Pozdrawiam
    • Gość: CheCheN Re: Rawa- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 21:55
      Witamy,
      my rowniez kupilismy mieszkanie w tym bloku. Jestesmy z III pietra i niestety
      mamy jako jedni z ostatnich termin odbioru mieszkania. Mamy nadzieje, ze przed
      swietami Bozego Narodzenia bedzie mozna juz sobie pomieszkiwac.
      • Gość: Joanna_Sreb Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 07.10.08, 11:48
        Witam:)
        Cieszę się, że powoli odnajdujemy sąsiadów:) mam nadzieje, że na Święta Bożego
        Narodzenia już wszyscy będziemy szczęśliwymi mieszkańcami budynku przy ul.
        Młynarskiej 6:)
        Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: twoj_pierwszy_raz Re: Rawa- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.08, 22:49
          i jeszcze tylko kredycik i wioo!!
          • Gość: CheCheN Re: Rawa- Piaseczno IP: *.chello.pl 10.10.08, 13:34
            Widze jednak, ze nie za duzo sasiadow odnalazlo sie w sieci.
            • Gość: Joanna_Sreb Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 13.10.08, 14:32
              No niestety:( mam nadzieje, że łatwiej będzie nam się poznać w realu jak
              zostaniemy sąsiadami:)
    • Gość: Adam Złoty Re: Rawa- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 18:00
      Witam serdecznie! Jesteśmy z żonką właścicielami jednego z mieszkań w budynku
      przy ul. Młynarskiej w Piasecznie, które buduje Developer RAWA. Miło byłoby
      znaleźć sąsiadów:) Poznać się. Zapraszam wszystkich:). Dobrze, że szybko
      wzięliśmy kredycik.
      • Gość: Joanna_Sreb Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 14.10.08, 08:46
        Witam kolejnych sąsiadów:) mam nadzieję, że już niedługo wszyscy będziemy
        mieszkańcami tegoż budynku a nie tylko właścicielami:) pozdrawiam serdecznie
        • Gość: meyham Re: Rawa- Piaseczno IP: 195.95.164.* 21.10.08, 12:52
          Witam i ja sąsiadów. Razem z narzeczonym kupiliśmy mieszkanko na 2 piętrze.
          Jesteśmy pierwszymi którym mieszkanie oddano, jednak... mimo iż wykończone jest
          już to nie można mieszkać. W sierpniu podpisaliśmy z deweloperem porozumienie w
          którym zobowiązał się oddać mieszkanie do końca września z podłączonymi
          miediami, wodą, energią, kanalizacją. Przy odbiorze mieszkania zobowiązali się
          do 20 października wszystko podłączyć... Jest koniec października i uzyskaliśmy
          informacje że może do końca listopada się wyrobią... Przyznam że tłumaczenia
          "tak zawsze jest" nie jest wytłumaczeniem. Rawa po prostu się nie wyrabia, są
          zakłamani i generalnie mam ich dość. To nie na moje nerwy :( Przyznam że nie
          polecam NIKOMU tego dewelopera :( Jeśli ktoś chciałby porozmawiać zaprasza
          mbudziak@salans.com

Tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich przyszłych sąsiadów!
          • Gość: xxx Re: Rawa- Piaseczno IP: *.aster.pl 27.10.08, 22:35
            Witam!
            Oj macie problem. Ja kupiłem u nich dom w Michałowicach. Termin oddania minął z końcem października ubiegłego roku. Do tej pory nie wiem kiedy zakończą roboty. Zostały już drobiazgi. Np. montaż pieca, którego nie zamontowali, bo jak twierdzą ekipa podwykonawcy się rozchorowała.
            Sympatyczne jest to, że nigdy nie mówią, że nie zrobią, tylko, że zrobią już wkrótce. To wkrótce trwa rok na razie.
            Żeby nie było wątpliwości, nie liczcie na kary umowne. Wszystko jest siłą wyższą. W zimie oficjalnie poinformowali, że powodem opóźnień jest siła wyższa w postaci spadku temperatury w listopadzie poniżej 5 stopni.
            Tym, którzy się zdecydowali, życzę powodzenia i wytrwałości!
            • Gość: meyham Re: Rawa- Piaseczno IP: 195.95.164.* 29.10.08, 09:54
              hahahahahaha nie mam pytań :) Ja karę umowną otrzymałam :] tzn jej część - teraz
              czekamy na kolejną. Więc nie jest tak źle. Pamiętajcie w dużej grupie wielka siła!
              • Gość: meyham Re: Rawa- Piaseczno IP: 195.95.164.* 29.10.08, 09:55
                aha... i również życzę wytrwałości i powodzenia!
                • Gość: xxx2 Re: Rawa- Piaseczno IP: *.chello.pl 12.11.08, 23:57
                  A mi się budynek podoba. Poza tym lepiej żeby bylo dłużej niż się później na
                  głowę zawalić.
                  • Gość: Joanna Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 17.11.08, 10:11
                    Jestem tego samego zdania:) ale rozumiem tych przyszłych mieszkańców, którzy z
                    różnych przyczyn muszą się wyprowadzić z obecnych mieszkań, a nie mają gdzie się
                    wprowadzić, że się denerwują:) No i każdy chyba marzy, żeby na święta być u siebie:)
                    • Gość: Czesiu Re: Rawa- Piaseczno IP: *.bar.warszawa.sint.pl 25.11.08, 11:53
                      Witam,
                      ja również jestem jednym z przyszłych mieszkańców budynku przy Młynarskiej 6.
                      Wypowiedź pt. wolę poczekać dłużej niż dostać na czas z ryzykiem zawalenia to
                      jakaś paranoja. Jeśli firma uważa się za poważną to dotrzymanie terminu
                      zakończenia budowy, a przynajmniej jednego z licznych jakie przedstawia z
                      tygodnia na tydzień, nie powinno a wręcz nie ma prawa wiązać się z wykonaniem
                      pracy w sposób zagrażający zawaleniem. Niestety widzę, że RAWA równie poważnie
                      traktuje podpisywane przez siebie umowy oraz liczne obiecanki jak, ponoć, inni
                      deweloperzy. Nie zmienia to jednak faktu, że nie możemy takiego stanu rzeczy
                      brać za oczywistość i godzić się z tym "bo u nas tak już jest". Czy jeśli komuś
                      z Państwa zostanie ukradziony samochód to również należy się z tym pogodzić "bo
                      u nas już tak jest, że kradną auta"??
                      Nie rozumiem takiego podejścia.
                      Fakt faktem, RAWA nie radzi sobie, jak widać nie tylko w naszym budynku. Proszę
                      wybaczyć ale to raczej smutna imitacja firmy deweloperskiej. Nie mają nawet
                      własnej ekipy i nie ma się co dziwić, że jest pół roczne opóźnienie skoro
                      wszyscy podwykonawcy wypieli się na nich i woleli lepiej zarobić w Anglii a
                      teraz wrócili i bez większego zacięcia dorabiają sobie parę groszy u nas.
                      Boję się, że nie mamy co liczyć na zakończenie budowy i znikniecie wszelkich
                      ekip z tego budynku, w tym roku.
                      Obym się mylił.
                      Życzę powodzenia i żelbetonowych nerwów ;)
                      • Gość: meyham Re: Rawa- Piaseczno IP: 195.95.164.* 25.11.08, 16:06
                        Popieram przedmówcę... My także z tygodnia na tydzień otrzymujemy
                        inne informacje o możliwości zamieszkania. Ostatnio prosiliśmy ich
                        by dali domofon nam do rąk własnych - sami zamontujemy. My w weekend
                        przyjeżdzamy a domofon wisi... Mało że wisi to jeszcze dziura za
                        nim... MASAKRA! Pomijam fakt że mamy od miesiąca wykończone
                        mieszkanie gotowe do mieszkania, ale wprowadzić się nie możemy.

Zgadzam się z faktem - to namiastka developera, ale pamiętajcie -
                        ONI przecież specjalizują się w budowie domków jednorodzinnych za
                        ponad milion zł, a nie bidnych budynków.. heh śmiech na sali!

Na prawdę jestem dobrej myśli, że na wigilję będę z narzeczonym we
                        własnym mieszkanku, a nie gdzieś u rodziny, znajomych czy niedajboże
                        w jakimś hotelu bo developer dla którego wzieliśmy kredyt na połowę
                        życia daje du** :(((

A tak z innej beczki - kto z Państwa otrzymał "w pakiecie" komórkę
                        lokatorską a komu rawa karze płacić za nią? I ile?

Kto z państwa podpisał porozumienie i na jaką datę wykończenia
                        budynku i lokali?

Pytam bo już kilka osób podało inne daty i inne dane :) może by tak
                        wspólnie coś zadziałać? W końcu im nas więcej tym więcej jesteśmy w
                        s tanie uzyskać :)
                        • Gość: CheCheN Re: Rawa- Piaseczno IP: *.chello.pl 25.11.08, 18:31
                          Sytuacja jest skomplikowana. Co do daty oddania pewnie kazdy z nas mial przynajmniej ze 3 terminy. W umowie juz slyszalem o marcu, czerwcu i paru innych miesiacach 2008.

W pakiecie zadnej "komorki" nie dostalismy i nie wiemy nic o zasadach ich przydzielania, prawdopodobnie dostana je Ci co sie beda najglosniej wyklucac :)

Termin zamieszkania przed nowym rokiem wydaje mi sie abstrakcja, budynek jest strasznie zawilgocony, a ogrzewanie jeszcze nie podlaczone. W przypadku 3 pietra sytuacja jest najciekawsza. W naszym lokalu nie wyschly jeszcze tynki :/ Po rozmowie z panem od wykonczen, realny termin do rozpoczecia robot wykonczeniowych to styczen 2009.

Mam nadzieje, ze ktos ma bardziej optymistyczne podejscie.

Pozdrawiam reszte lokatorow, glownie z IIIp
                          • Gość: meyham Re: Rawa- Piaseczno IP: 195.95.164.* 26.11.08, 15:31
                            Super... Więc będzie zajebiaszcza wigilia w tym roku :((((
                          • Gość: Czesio Re: Rawa- Piaseczno IP: *.bar.warszawa.sint.pl 27.11.08, 08:37
                            Komórki lokatorskie dostaną nie ci którzy najgłośniej krzyczą, tylko ci, którzy
                            uratują RAWIE tyłek i kupią od nich pozostałe, nie sprzedane lokale, zwykła
                            marchewka na osła. Niestety ci, którzy mieszkanie kupili wcześniej kiedy jeszcze
                            RAWIE grunt pod nogami się nie palił mogą się w nos pocałować i jedynie wykupić
                            komórki za jakąś śmiesznie zawyżoną cenę. Takie jest moje zdanie. Wątpię żeby
                            cwaniaczki dali nam komórki lokatorskie w ramach rekompensaty swoich nieudolnych
                            i dziecinnych działań. Niestety, kupiłeś mieszkanie na początku, grzecznie
                            wpłacasz transze na czas, jesteś OK, nic ci się nie należy. Kupiłeś w ostatniej
                            chwili, zapłacisz mniej i dostaniesz gratisy.
                          • Gość: CheCheN Re: Rawa- Piaseczno IP: *.chello.pl 27.11.08, 09:03
                            Witam sasiadow,
                            mam nadzieje, ze nikt nie potraktowal mojego posta powaznie i niezamierza
                            "wyklucac sie" o cokolwiek.

Jezeli moglby ktos zamiescic rzetelna informacje na temat cen/dostepnosci
                            "komorek" bylbym wdzieczny.
                            • Gość: Czesio Re: Rawa- Piaseczno IP: *.bar.warszawa.sint.pl 27.11.08, 15:29
                              Natomiast moja wypowiedź była zupełnie poważna. około miesiąca, może dwóch temu,
                              podpuściłem koleżankę aby zainteresowała się zakupem lokalu w naszym budynku.
                              Dowiedziała się, że przy zakupie mieszkania komórkę lokatorską dostałaby w
                              cenie, bez dodatkowych dopłat. Jak dla mnie jest to zupełnie nie w porządku w
                              stosunku do nas, klientów, którzy wcześniej zakupili mieszkania i dali zarobić
                              RAWIE. Wiem, że to z ich strony chwyt na pozbycie się nie sprzedanych mieszkań i
                              w pełni to rozumiem ale nadal uważam, że w stosunku do nas jest to po prostu nie
                              fair. Może to zbyt mocne słowa ale chyba wychodzimy na frajerów z, których można
                              jeszcze coś zedrzeć.
                              Jeśli chodzi o ogrzewanie. Dostałem informację od przedstawicielki RAWY, że już
                              w tym tygodniu w piątek będą zakładane liczniki gazu. Wszystko fajnie ale w
                              gazowni Pani poinformowała mnie, że nie ma na to szans i, że termin wynosi 2 do
                              3 tygodni i nie zamierzają nic montować dopóki nie uzbiera im się więcej
                              mieszkańców. Tak więc RAWA kolejny raz opowiada wyssane z palca bajki tylko po
                              to aby nas spławić... Co innego, że o licznikach prądu kompletnie nic nie wiadomo.
                              Aha co z garażem, czy ktoś się orientuje czy po zamieszkaniu będziemy w ogóle
                              mieli gdzie zaparkować? Zaraz się okaże, że wszystko cacy i mieszkamy ale
                              wykupionych miejsc garażowych nie ma bo są nie skończone, i szukaj tu teraz
                              gdzie wcisnąć swoje 4 kółka w okolicy budynku...
                              Ręce mi już opadają, nawet nie chce mi się do nich dzwonić i kolejny raz
                              wysłuchiwać bredni i pustych obietnic.
    • Gość: kreoo Re: Rawa- Piaseczno IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.08, 13:51
      Witam ja kupiłem mieszkanko na III pietrze
      • Gość: iwo Re: Rawa- Piaseczno IP: 193.0.64.* 24.11.08, 11:05
        Hej,
        a ja mam mieszkanko na pierwszym piętrze. Z widokiem na dziedziniec ;)
      • Gość: CheCheN Re: Rawa- Piaseczno IP: *.chello.pl 24.11.08, 12:45
        Witam sasiada z III pietra, moze ktos jeszcze z 3-ki?
        Witam Iwo, widok na dziedziniec jest nam wspolny.

pzdr,
    • Gość: kreoo Re: Rawa- Piaseczno IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.08, 14:06
      jeśli ktos chciałby porozmawiac o tym i owym ;-) dechastyl@o2.pl
      pozdrawiam
      • Gość: Joanna_Sreb Re: Rawa- Piaseczno IP: *.edipresse.pl 26.11.08, 14:07
        Witam kolejnych mieszkańców. Cieszę się, że jest nas coraz więcej. Pozdrawiam
        wszystkich i mam nadzieje już niebawem będziemy widywać się na korytarzach:)
        • Gość: Sikor Re: Rawa- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 19:06
          Witam, i ja jestem lokatorem tym razem na II piętrze;)

• jedynyposzukiwacz4 Re: Rawa- Piaseczno 21.04.09, 17:57
            A co tam słychać z księgą wieczystą? Na czym stanęło ostatnio. Bo czynsz to już
            trzeba płacić... taki jakiś duży (wliczona ochrona - gdzie przez całą noc druga
            klatka jest otwarta nie pilnoiwana...) Hmmmmmmmmmmmmm
            • Gość: Sikor Re: Rawa- Piaseczno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 17:17
              Jeśki chodzi o płacenie czynszu to pewnie kasy na wywóz śmieci nie
              mają:))) Niedługo chyba ta sterta ułożona obok kontenera przykryje
              nasz blok. Interweniowałem w tej sprawie do kierownika, to jeszcze
              dostałem ochrzan to wina nas lokatorów bo tyle śmieci produkujemy.

MASAKRA!!!!!
              • meyham Re: Rawa- Piaseczno 28.05.09, 12:01
                Witam mieszkańców i zapraszam na forum www.mlynarska6.fora.pl/ może
                będzie łatwiej :) i stworzymy swoją społeczność!

Księgi miały być podpisywane w Maju - ciekawe którego roku?
                Co do śmietnika to się nie wypowiadam, wczoraj jak wieczorem (było już ciemno)
                szłam wyrzucić śmieci, to o mało nie zabiłam się o syf jaki jest w "śmietniku" -
                mało, że nikt tego nie wywozi, to jeszcze nie ma tam ani światła, ani porządnej
                wentylacji! Szczerze współczuje lokatorom nad! :(

Pozdrawiam,
    • Gość: Dyzio Re: Rawa- Piaseczno IP: 80.72.34.* 04.11.09, 11:26
      Witam,
      jako, że znam Dewelopera, radzę Wam jak najszybciej założyć Wspólnotę. Czynsz
      ulegnie wtedy znacznemu obniżeniu. Nie muszę dodawać, że administracją powinien
      zająć się licencjonowany administrator, w żadnym wypadku Deweloper! W Zarządzie
      również nie powinien się znaleźć. Wróży to kłopoty z roszczeniami dotyczącymi
      napraw usterek, niedoróbek, opłaty czynszu za nie sprzedane lokale itd.
      Wszystkie umowy, które podpisujecie, niech wcześniej obejrzy prawnik. Akt
      notarialny podpisujcie u swojego, zaufanego notariusza, który rzetelnie obejrzy
      plany budynku itd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka