Gość: adam Re: DOZBUD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.12, 03:22 nigdy nie ufaj deweloperowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Zebranie 15.05 IP: 212.160.172.* 16.05.12, 10:55 Witam, czy ktoś może z Państwa orientuje się co się działo wczoraj na zebraniu? Tzn. czy coś zostało ustalone?I jak sprawa zmiany administratora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zebranie 15.05 IP: *.poczta-polska.pl 16.05.12, 11:13 Nic się nie zmieniło,, notariusz odwołał przyjazd... A poza tym to jak zwykle jedna wielka awantura z której nic nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Dozbud - nowa osoba zarządzajaca IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.12, 19:43 Witam. Nie wiem czy wszystkim wiadomo że firma Sunny Properties Sp. z o.o. zmieniła nazwę na OLDOM Sp.z o.o. - no i oczywiście zmieniła się osoba zarządzająca. TAK TAK kto niewygodny poszedł ... Mamy zadłużenie na Wspólnocie przeszło 100 tyś zł - więc może w końcu trzeba zacząć się interesować co tu się dzieje. BO TYM RAZEM ODŁĄCZĄ NAM NIE TYLKO GAZ ! Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad rozliczenia -> czy już ktoś ma? IP: 212.160.172.* 05.07.12, 12:46 Ja mam pytanie - > czy dostał już ktoś poprawne rozliczenie za ciepło itp itd?? Bo ja ciągle czekam :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Imprezy za imprezą IP: 212.160.172.* 10.07.12, 09:43 Drodzy sąsiedzi. Ja rozumiem że weekend, rozumiem że ciepło..i rozumiem że fajnie posiadać ogródek..ale szanujmy się.. ostatni weekend z budynku B, u któregoś z Państwa (dokładnie z partera) przez 3 dni dudniła na full muzyka tak, że słychać było ją dość wyraźnie w Budynku A.. Pamiętajmy, że na osiedlu są też młodzi pracujący rodzicie z małymi dziećmi, którzy też chcą odpocząć.. Poza nami młodymi, na osiedlu są też starsi.....ja rozumiem imprezy..ale przecież muzyka nie musi dudnić tak, że nawet w budynku A ją słychać..Trochę śmieszne jest, że duża część sąsiadów się tylko z daleka patrzy i nie reaguje, tylko między sobą gada jak tak można..Reagujmy -> podejrzewam, że sąsiad/sąsiadka nie zdawał sobie sprawy, że aż tak dudni wszędzie :).. niewyspany sąsiad :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Odłonczenie GAZU IP: *.play-internet.pl 20.07.12, 09:53 Wszyscy pewnie już widzieli wywieszoną na klatce informację o odcienciu gazu (chyba we wtorek), ciekawa jestem po co my płacimy czynsze? gdzie są nasze pieniądze skoro nie opłacają rachunków! Czy ktoś wie do kiedy Zalewski będzie tu rządził? Bo mi się wydaje że specjalnie nie daje aktów na garaże żeby nie można było odwołać zarządu bo teraz ma większość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Odłonczenie GAZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 20:32 Przepraszam a o co chodziło z gazem? Byłem na urlopie i nie bardzo się orientuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odłonczenie GAZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.12, 09:28 Witam! Zakupiam mieszkanie na tym osiedlu, ale jeszcze tam nie mieszkam, jestem w trakcie powwwooolnego wykańczania. Mam doPaństwa pytanie, płaciłam już 2 razy czynsz, za połowe kwitnia i za maj. co jakis czas jestem w mieszkaniu, sprawdzam i nie mam w skrzynce kolejnego rachunku! Czy dostaliscie Państwo rozliczenie w lipcu? Proszę też o info, czemu odłączaja gaz? O co chodzi z tym zarządem? Jak wspomniałam nie mieszkam jeszcze, znalazłam ta stronę a tu takie rzeczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Odłonczenie GAZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.12, 21:31 1. Dane do płatności dostaje się raz tak jak w Pani przypadku i się płaci co miesiąc taką samą kwotę aż do momentu kiedy administrator łaskawie rozliczy wpłaty na poszczególne lokale. 2. Co do gazu, to chodzi o jego czasowe nieodłączanie ze względu na nie płacenie czynszów przez część mieszkańców w szczególności przez niektórych właścicieli największych mieszkań. 3.Zarząd czy Pan Zalewski który również zalega z opłatami za lokale nie sprzedane oraz garaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Odłonczenie GAZU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.12, 10:10 Dziękuję badzo za info. a mam jeszcze pytanie, co ile administrator rozlicze te nasze wpłaty? ja płacę więc czynsz od 3 miesięcy a nie korzystam nawet z wody ... rozumiem że zostanie mi to wyrównane według zużycia licznika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Odłonczenie GAZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.12, 10:16 Administrator nie rozliczył wpłat od marca :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Odłonczenie GAZU IP: 62.29.248.* 31.07.12, 08:21 wracając wczoraj do domu, zobaczyłem kartkę o odłączeniu wody i prądu od 1 sierpnia w budynku B. Dlaczego tak się dzieje skoro płacę rachunki jak należy. Co mogę/możemy zrobić by nie zostać odcięci od mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec1 Re: Odłonczenie GAZU IP: 62.29.248.* 31.07.12, 08:52 Witajcie, czy już może ktoś wie cokolwiek w sprawie odłączenia mediów?. Dzwoniłam tam, ale oczywiście nikt nie odbiera, wybrać się osobiście nie mam możliwości, bo jestem w pracy :(. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Odłonczenie GAZU IP: 62.29.248.* 31.07.12, 09:23 niestety ja mam podobnie, dzwoniłem, ale nikt nie odbiera, a dziś pracuję !! jutro dopiero moge, ale to bedzie juz 1 sierpnia :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Odłonczenie GAZU IP: 79.162.121.* 31.07.12, 10:11 Wczoraj dzwoniliśmy do pani administrator w sprawie informacji o odcięciu wody i prądu. Podobno aż 1/4 mieszkańców nie płaci czynszów (w co ciężko mi uwierzyć), a zaległości za wodę są kolosalne, w związku z czym gospodarstwo komunalne ma zamiar odciąć dopływ wody do osiedla... To samo dotyczy się prądu w części wspólnej, tj. klatki, winda itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Odłonczenie GAZU IP: 79.162.121.* 31.07.12, 10:16 Miało być: "tylko 1/4 mieszkańców płaci czynsz" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Odłonczenie GAZU IP: 212.160.172.* 31.07.12, 15:15 Po to jest administracja aby min. ściągać czynsz...i nie doprowadzać do takich sytuacji.. Ja płacę za czynsz, jednak do dnia dzisiejszego nie dostałem rozliczenia dotyczącego faktycznego zużycia ciepła czy wody!! Nie rozumiem dlaczego na innych osiedlach jeśli nie wszyscy płacą czynszu to nie mają odcięcia od mediów? Przecież płacimy zaliczkowo za wszystko... A że administracja do tej pory nie ogarnia rozliczenia - to nie jest wina mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4A Re: Odłonczenie GAZU IP: *.204.60.97.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.12, 18:20 W moim przypadku to jest jakieś zupełne nieporozumienie. Z ostatniego rozliczenia z dnia 28.03.2012 miałem dużą nadpłatę, ponad 2 razy wysokość czynszu, wiec po 2 miesiącach przerwy płaciłem regularnie, a tu nagle widnieje na liście osób z zaległościami. Pytanie skąd ja mogłem o tym wiedzieć, że mam jakieś zaległości ??? Moim zdaniem są zupełnie niezasadne, a kwoty z rozliczenia z marca nie zgadzają się z tym co dzisiaj zobaczyłem na stronie e-kartoteki!!! Ta sytuacja to kompletny brak organizacji ze strony Zarządzającego !!! Nikt nie aktualizuje rozliczeń na stronie i nikt nie przesyła ŻADNEJ informacji o jakichkolwiek zaległościach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Odłonczenie GAZU IP: *.centertel.pl 31.07.12, 19:10 My również widniejemy na kartce jako "nie płacący czynszu", mimo iż wszystko z naszej strony jest uregulowane... Przecież to jest nowe osiedle, jakim cudem więc doszło do takich zaległości, że grozi nam odcięcie wody, prądu? Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalegająca odłączenie mediów IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 19:16 Zobaczyłam listę i się wkurzyłam. Dopiero 30 lipca została zaktualizowana moja kartoteka! Od kwietnia, co tydzień o to prosiłam. Ponieważ był totalny bałagan to zapowiedziałam, że nie będę płacić póki nie rozliczą mi kartoteki. A teraz czarna lista? Szczyt bezczelności! W tym systemie rozliczeń moja dzisiejsza wpłata ma szanse zostać zaksięgowana za 3 miesiące ! KPINY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odłączenie mediów IP: 212.160.172.* 01.08.12, 10:25 Ja rozumiem, że jest może i bałagan ale moim zdaniem jest w końcu szansa że to uporządkują.. Jeśli z tego powodu nie płacą Państwo czynszów to nie dziwne, że administracja nie ma z czego opłacić mediów !! Szkodzimy sami sobie! To że straszą Państwo nie płaceniem i nie płacą - z tego wynikają takie afery...bo co innego rozliczenie, a co innego płacenie co miesiąc czynszów. W sumie się nie dziwię, że w takim przypadku administracja załamuje ręce.. Ja jakoś płacę i nie jestem na czarnej liście..rozumiem że mogą pojawiać się błędy - i zapewne Państwo piszący na forum mają racje-ale w każdej administracji to się dzieje..Jednak moim zdaniem nie u wszystkich jest tak, że płacili i wpłaty zniknęły. Zresztą w takim przypadku łatwo wszystko sprawdzić pokazując rachunki. Czemu jest takie zadłużenie - bo większość z nas NIE PŁACI gdyż czeka aż zmieni się administracja!!!!!!!!!!! Fakt faktem - gdyby wszyscy płacili nie byłoby aż takiego problemu..i nie chodzi o niesprzedane mieszkania..chodzi o NAS - mieszkających. Bo co z tego, że będziemy zarządcy grozić i nie płacić? Na kim to się odbije? NA NAS...nie mówiąc, że będzie trzeba pokryć kolejne koszty podłączenia mediów... Nie bronie tutaj Zarządcy - bo powinni zająć się lepiej windykacją..ale przy tylu dłużnikach nie dziwie się sytuacji jaka nastała...bo to my lokatorzy powinniśmy myśleć i wiedząc, że są problemy regularnie płacić czynsz..a nie czekać na jakiś cud..Bo to my nie będziemy mieli mediów, a nie Zarządca.. Możemy zmienić go..ale do tego momentu zalegający albo powinien wyjaśnić sytuacje i udowodnić że płacił (niestety nikt tego inny nie zrobi) albo zapłacić za zaległość.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: odłączenie mediów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 10:40 Mówicie państwo że rozliczenia można zobaczyć w e-kartotece. Mogę poprosić o info jak się tam zalogowac. Próbowałam się dowiedziec tego od administracji, ale numer tel. na który dzwonię jest wyłączony. 669622722 - mam taki, czy jest dobry? Mam mieszkanie w budynku B, niek tam jeszcze nie mieszka, czynsz płacę, chciałabym sprawdzić czy tą kasę mają, czy przypdakiem nie wisze jako dłużnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odłączenie mediów IP: 212.160.172.* 01.08.12, 11:30 Adres do e-kartoteki: www.e-kartoteka.pl/ aby móc się zalogować trzeba napisać maila do: biuro@oldom.pl z prośbą o dostarczenie loginu i hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odłączenie mediów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 12:28 Odciąć media tym którzy nie płacą a pieniążki znajdą się szybko. Dlaczebo przez paru flustratów mają cierpieć wszyscy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad 4A Re: odłączenie mediów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.12, 15:09 Witam. Drogi sąsiedzie co do twoich "flustratorów" przeczytaj sobie akt notarialny o zarządzanie nieruchomością wspólną a napewno uświadomisz sobie do czego zobowiązany jest ZARZĄDCA a czego tak naprawdę nie wykonuje. Nie przypisuj mieszkańcom że to z naszej winy jest takie zadłużenie bo osobiście widziałem wezwania do zapłaty notorycznie wystawiane dla firmy Dozbud cały 2011 rok i w 2012 roku. Nie było by zadłużeń gdyby Zarządca wypełniał swoje obowiązku (zapisane w akcie notarialnym) a nie tylko wystawiał co miesiąc fakturę i skrupulatnie w pierwszej kolejności płacił sobie wynagrodzenie. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odłączenie mediów IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 15:59 I o to właśnie chodziło autorowi wywieszonej czarnej listy. Poszczuć na siebie ludzi wg zasady:"dziel i rządź". Nie nam osądzać kto i dlaczego nie płaci, Od tego, i za to ma płacone, jest administracja. Przyczyny braku wpłat może byc wiele i po to jest powołany organ, aby o takich przyczynach wiedział i jakoś na nie zareagował, a nie brał pieniadze za nic. Pozycji w budzecie, na które maja wpływac pieniądze jest wiele : media, sprzątanie, ADMINISTROWANIE (!!!), obsługa techniczna, fundusz remontowy. Interesujące, że Zalewski nie upomina sie o pieniądze za wynagrodzenie administracji....sam będąc jednym z dłuzników. Ktoś dzieli pieniądze wg własnego widzimisię a ludziom wkłada kij w mrowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odłączenie mediów IP: 212.160.172.* 01.08.12, 16:08 Racja - to nie nam osądzać. Ale ludzie powinni płacić - i to też jest prawdą. Jeśli nie płacą widzimy co się dzieje...i czy P. Zalewski nie będzie miał mediów? Nie... Tu nie chodzi o osądzanie. Raczej o apel do ludzi którzy postanowili na znak buntu nie płacić bo P. Zalewski nie płaci..w tym że on nie mieszka na osiedlu i nie odczuje braku mediów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: odłączenie mediów IP: 212.160.172.* 01.08.12, 16:11 Jeszcze chciałem napisać, że to nie ja pisałem o flustratorach tylko jakiś inny sąsiad, który podpisał się tak samo jak ja to robię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4A Re: odłączenie mediów IP: *.ip.netia.com.pl 01.08.12, 16:32 A mógłby ktoś napisać czy w tej chwili mamy jeszcze wodę i prąd? I czy są jakieś decyzje co dalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: odłączenie mediów IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 19:45 Woda jest cały dzień, prąd także Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budynek b Re: odłączenie mediów IP: *.adsl.szeptel.net.pl 01.08.12, 19:51 mam pytanie do sąsiada z mieszkania 137 w budynku B zbierającego podpisy pod upoważnieniem czy jeśli oboje z mężem jesteśmy właścicielami to oboje podpisujemy, czy wystarczy jedno z nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: rachunek cześć wspolna IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 20:55 chciała bym się zapytać czy komuś z państwa Pani administrator wspominała coś o rachunkach za cześć wspólną za 2011r? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka 4b Re: rachunek cześć wspolna IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.12, 21:20 witam od tygonia jestem chyba szczęśliwą posiadaczką mieszkania w budynku 4b i normalnie sie przeraziłam się wiszącą kartką o odcięciu mediów bo ledwo odebrałam klucze dostałam czynsz nic nie zrobione a już chcą odcinać nie bardzo moge się dowiedzieć czy to kwestia olewania pana Zalewskiego czy samych mieszkańców bo tego już nie rozumiem skoro stać ludzi na mieszkanie to już na czynsz nie?? bez przesady druga sprawa z tego co mówiła pani z biura czysz mial być ok 7zł z metra a ja mam grubo przekroczoną tą kwotę ma ktoś jakos świadomość jakie są ceny tego czynszu oraz jakieś rozliczenie za zużycia? dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: rachunek cześć wspolna IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.12, 21:30 witam moj czynsz za 68,9m2 wynosi 451zł z gorszami więc to mniej niż 7zł ponawiam pytanie czy ktos slyszal cos o rachunkach za cześć wspólną?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: rachunek cześć wspolna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.12, 09:29 mój przekracza grubo ponad 7 zł. za 37.75 płacę 310,62 ciekawe jak to naliczaja..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: rachunek cześć wspolna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.12, 09:53 Do czynszu dolicza się opłatę za miejsce postojowe oraz fundusz remontowy. Bez tego wychodzi 7 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: rachunek cześć wspolna IP: *.jjs.pl 21.08.12, 16:19 Sami jesteście sobie winni bo powinnismy sie zebrac i pojsc do biura Dozbudu i porozmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
andriej82 Miejsce garażowe do wynajęcia 22.08.12, 21:46 Mam do wynajecia miejsce parkingowe w hali garażowej w budynku 4a.Tel.605-763-822 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadla Re: Miejsce garażowe do wynajęcia IP: *.dynamic.mm.pl 02.09.12, 19:04 witam tez mam miejsce garażowe do wynajęcia:) tel 793 08 09 62 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał akcja porządkowa z naklejkami IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 19:27 Zaczyna sie robić akcja naklejkowa na samochodach, które tarasują przejazdy! Super! Chetnie sie dołoże do naklejek, bo parkujacych poza parkingami baranow jest znacznie wiecej! Na oko ze 20 aut! Brawo za inicjatywe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.play-internet.pl 22.09.12, 09:01 Człowieku to że wypowiadasz się tutaj anonimowo nie daje Ci prawa do obrażania innych a to w jaki sposób się wypowiadasz świadczy tylko i wyłącznie o braku kultury. To że ktoś parkuje w miejscu nie przystosowanym do tego nie daje Wam prawa do niszczenia cudzego mienia a właśnie tym jest naklejenia naklejek z chamskim napisem, które bardzo trudno usunąć. Jestem ciekawa co to za osiedlowy bohater - społecznik i może zajmie się również sprzątaniem psich kup z chodników bo nie wszyscy sprzątają po swoich pupilach - myślę że z tego będzie więcej pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matol Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.dynamic.mm.pl 22.09.12, 09:45 co sie burzysz? takie naklejki to super sprawa bo buractwo uczy sie parkowac, skoro ktos nie chce stosowac sie do znakow to drap pazurkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.play-internet.pl 22.09.12, 11:27 Widzę, że następny kulturalny społecznik się znalazł....KAŻDY MIERZY SWOJĄ MIARĄ a jak można nazwać takich jak Ty ? ja nie znajduje słów. TO ŻE KTOŚ NIE POTRAFI PARKOWAĆ NIE UPOWAŻNIA NIKOGO DO NAKLEJANIA NAKLEJEK. APELUJE O ZDROWY ROZSĄDEK, KTÓREGO TUTAJ NA FORUM NIEKTÓRYM BRAKUJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.12, 14:59 owszem upowaznia, skoro znak drogowy przed bramą, regulamin osiedla oraz wielokrotne prosby nie działają. Jesli ktos bezczelnie ignoruje wszystkie normy, prosby i zakazy to jedyne co pozostalo to walczyc z nim ta sama bronia-dla mnie akcja bomba! I chwala temu, co sie na to zdecydowal. przypominam- kazde mieszkanie ma swoje miejsce na parkingu pod budynkiem. dodatkowo sa miejsca na zewnatrz (mozna kupic!), wiele nie wykupionych i do wykorzystania. Wyjazd z garazu, blokowanie zejscia z chodnika to nie sa miejsca parkingowe. Jakos piesi moga isc od ronda na piechote a tu ciezko tylek oderwac od fotela samochodowego i przejsc te pare metrow z parkingu? Trzeba od razu prawie do klatek wjezdzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 09:11 Pani Sylwio - własnie apelujmy o zdrowy rozsądek. Skoro ktoś nie potrafi parkować - to jakim cudem ma prawo jazdy? :)..może nie powinien jeździć samochodem, bo parkowanie to jedna z głównych podstaw podczas nauki :).. a skoro Pani przeszkadzają naklejki - proszę parkować poprawnie, wtedy z pewnością nikt Pani nie będzie naklejał dziwnych naklejek. Dla mnie bardzo nie rozsądne jest parkowanie zwłaszcza przy wyjeździe z garażu - czy to jest rozsądne?? Że wyjeżdżający nic nie widzi..i teraz jeśli dziecko (a dzieci są beztroskie) w tych rejonach będzie się bawiło (choć też nie powinno) , osoba która będzie w tym czasie wyjeżdżała z garażu, gdy jest przy wyjeździe zastowione samochodami może go nie zobaczyć!!.. nie straszę, ale nawet dla bezpieczeństwa naszych dzieci APELUJE o rozsądek!!!!!! Ktoś kto nakleja naklejki - ma dużo racji..bardzo dużo..wszystkie apele już od paru miesięcy nic nie dają...NIC....moim zdaniem jest coraz gorzej...Tak więc, tak Pani Sylwio - apelujmy o rozsądek! Nie parkujmy w dziwnych miejscach...parkujmy gdzie są miejsca postojowe, wtedy nikt do nikogo nie będzie miał pretensji i nikomu krzywda się nie stanie..nie mówiąc o tym, że współczuje sąsiadom mieszkającym na parterach...widoki samochodowe maja piękne, nie mówiąc o zapachach :/. Mam wrażenie, że sąsiedzi myślą, że mieszkają sami- ale mieszkamy na osiedlu, a nie w domkach jednorodzinnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.play-internet.pl 23.09.12, 15:11 Drogie Sąsiedzie Jeżeli Pan uważa, że naklejenie naklejki z obraźliwymi wulgaryzmami jest w porządku to ja nie mam słów... przepraszam ale nie widzę powodu dla którego jakikolwiek społecznik miał mnie obrażać? może jak ma tyle odwagi żeby naklejać naklejkę to niech zwróci uwagę w momencie kiedy ktoś w nieodpowiednim miejscu parkuje samochód i chyba można to zrobić w kulturalny sposób a nie cichaczem przyklejać naklejkę jak kierowca zniknie z pola widzenia prawda ? Jestem za tym aby każdy parkował w miejscu do tego przystosowanym ale metody bohatera osiedlowego są dla mnie po prostu chamskie .....i przepraszam kto dał mu upoważnienie do wymierzania sprawiedliwości, może w straży miejskiej niech się zatrudni... chyba można ukarać osoby niestosujące się do znaków w inny sposób.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 18:34 Uważam, że powinno się parkować w miejscach do tego dozwolonych. Jeśli nie byłoby osiedlowego problemu, pewnie naklejek nie byłoby. Szczerze nie wiem jaka treść-być może powinna być mniej chamska (nie znam), ale wiem że mowa o złym parkowaniu była już kilkakrotnie. A skoro to było jednorazowe parkowanie w złym miejscu- nie ma się Pani czym martwić, bo nie będzie Pani miała naklejek.. Być może owa sąsiadka/sąsiad pracuje w straży miejskiej..też tego nie wiem...Co do chamstwa - tak ma Pani racje chamstwem jest tak obstawiać samochodami nasze osiedle..ale nie tylko tooo... Jeśli naklejka była naklejona na szybie - w usunięciu nie powinno być tak naprawdę problemu..jeśli na lakierze - to fakt mimo, że jestem przeciw tym samochodom - to ma Pani racje sąsiad przesadził..jednak z tymi samochodami trzeba coś zrobić...a sąsiedzi przykro mi to mówić ale nie rozumieją po polsku, więc podejrzewam, że owa osoba miała dosyć i dlatego taka akcja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.12, 08:54 Też z chęcią się do akcji dołożę - jestem za!! Rozumiem, że można na chwile się zatrzymać i coś wypakować..ale zaraz potem powinno się odjechać na parking!! Pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją- a żeby parkować przy wyjeździe z garażu - to już zupełnie lekko mówiąc bezmyślność.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.jjs.pl 24.09.12, 18:57 Brawo! 100 % poparcia. Zwracajcie uwagę zarówno źle parkującym jak i tym którzy nie sprzątają po swoich psach. Z gratów z których cieknie olej to proponuje na złom a nie pod okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: akcja porządkowa z naklejkami IP: *.play-internet.pl 05.10.12, 21:06 Sąsiedzi wrzućcie na LUZ:))))) Strasznie czepliwi się zrobiliście, ja popieram moją poprzedniczkę najlepiej wyjść i zwrócić uwagę, może i przy tym wyjeździe z garażu to przesadzają ale mi by się nie chciało bawić w jakieś naklejki na waszym miejscu jak ktoś potrafi się tak zaangażować to niech się weźmie za administracje bo to chyba nasz główny problem! A w tej sprawie to akurat cisza, pełnomocnictwa już są zbierane chyba z pół roku i co? nic... Nie chciała bym złapać kogoś za rękę kto mi nakleji taką naklejkę bo akurat zaparkowałam na chwilę, bo przecież nik nie jest w stanie stwierdzić kto ile stoi no chyba że ktoś nie ma co robić. A co do buractwa to nie wiele jest was tu z Warszawy, także zastanówcię się co piszecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakłopotana Rozliczenia za 2011 r. IP: *.internetia.net.pl 05.01.13, 14:43 Proszę Was sąsiedzi o radę! Administratorka przysłała upomnienie do zapłaty ok. 1000 zł. Czynsz był zawsze płacony systematycznie bez żadnych opóźnień. Doszłam, że kwota ta jest nadpłatą za wodę i c.o. z rozliczeń z 2011 r., którą odliczyłam od czynszu. Co mam teraz robić? Do Pani administrator nie można się dodzwonić a mieszkam poza Warszawą. Czy czekać do ostatecznego zaksięgowania roku 2011 ? Czy płacić tą kwotę? Czy mogą mnie za to podać do sądu? Czy ktoś z Państwa też jest w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budynek B Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 20:49 Administrator to oszust i malwersant. Była ustalona wysokość czynszu za rok 2012 a po roku modyfikuje go wstecznie. Jest to niedopuszczalne. Tym bardziej że media nie były używane. Mam wszystkie pisma od administratora i z każdym bardziej się pogrąża. Jan nie dostane odpowiedzi na piśmie na reklamacje, którą złożyłem to mam zamiar go podać do sądu za pomówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOIII Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: 217.153.177.* 04.02.13, 10:58 Mieszkam na Osiedlu Słonecznym od 2010 i zaluje ze kupilem tu mieszkanie. Zapraszam na osiedle by samemu sie przekonac. Co do administratora to ciagle poprawki do oplat to standart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: *.dynamic.chello.pl 04.02.13, 11:53 A dlaczego żałujesz? Napisz coś więcej, jakieś konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 18:43 Zamiast narzekać może w końcu wszyscy lokatorzy stwierdzą, że warto zmienić administrację????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.13, 15:06 Dziwna sprawa odnośnie tych rozliczeń. Według tego co ta Pani administratorka wrzuciła na moją e-kartotekę mam sporą nadpłatę. Więc dzwonię, a tu słyszę że to co tam jest to tak tylko napisane, i że tak na 100% jeszcze będę musiała dopłacać... bo ludzie z parkingu sobie myjnie zrobili...? czy jakoś tak...bo dziwnie ta kobieta mówi. I że za wodę trzeba mega dużo dopłacić. Może mi to ktoś wyjaśnić? Ja w mieszkaniu jeszcze nie mieszkam na stałe więc zużycie mediów za które płace w zaliczkach w czynszu na pewno nie zostało wykorzystane, więc jakim cudem mam im jeszcze coś dopłacać ? Czy takie cuda się tam ciągle dzieją? jak wspomniałam jestem nowa, to moje pierwsze rozliczenie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: 212.160.172.* 12.02.13, 15:50 niech za myjnie płacą Ci co mają miejsca postojowe na zewnątrz..ja z pewnością nie będę za sąsiadów dopłacać. Za odśnieżanie ich miejsc tez nie - swoją drogą dziwne że parkingi są odśnieżane, a przejścia dla pieszych już nie... A administracja co i raz zmienia zdanie... jednak sąsiadom to rozumiem na rękę, bo jak była akcja ze zmianą administracji, nie było poparcia większości.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Rozliczenia za 2011 r. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.13, 10:31 a czy ktoś z Państwa, może mnie poinformować w jaki sposób można się z tą administracją spotkać. W jakich dniach, godzinach i w jakim miejscu przyjmują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Rozliczenia, czynsz IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.03.13, 10:09 Witam, a może poprostu my sami też się pilnujmy i jak zauważona zostanie osoba, która robi sobie myjnię lub podbne to zwracać uwagę, aby nie było ogólnych nieporozumień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Rozliczenia, czynsz IP: *.play-internet.pl 26.03.13, 09:53 Ja nigdy nie widzałam żeby ktoś mył samochód, a nawet jak myją to z kąd wiadomo że biorą wodę z garażu, bo domyślam się że o to chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Zebranie 28 marca godz. 18:00 -> przyjdźmy IP: 212.160.172.* 26.03.13, 10:53 Zebranie jest 28 marca 2013 r. (czwartek) o godz. 18.00 w szkole podstawowej nr 3 (ul. Kościelna 2) Proszę o liczne pojawienie się. Administracja moim zdaniem celowo wymyśliła taki termin gdyż ma nadzieje, że przed świętami mało nas się pojawi. Jednak uchwały jakie chce podjąć są dla nas lokatorów złe i bezprawne dlatego jeśli chcą Państwo usłyszeć i posiadać całkowitą świadomość co się dzieje jak i posiadać swój głos -> proszę o pojawienie się.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zebranie 28 marca godz. 18:00 -> przyjdźm IP: *.dynamic.chello.pl 28.03.13, 20:10 Oni robia co chca, wyznacza termin a my mamy poleciec jak na gwizdek, moze tak wiecej szacunku do nas, co? Dla mnie to juz nie sa partnerzy do rozmowy, albo ich odwolajmy albo przestanmy sie wyglupiac. Szkoda czasu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Zebranie 28 marca godz. 18:00 -> przyjdźm IP: 212.160.172.* 29.03.13, 09:32 Tak, ale żeby odwołać trzeba przyjść na zebranie, lub podpisać oświadczenie ... Generalnie wszędzie nie tylko u nas są wyznaczone zebrania przez wspólnoty bez pytania mieszkańców -> w tej kwestii nie możemy mieć nic za złe..jest to ogólne - nie będą się pytać z osobna. Fakt faktem -> termin był przedświąteczny i myślę że celowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zebranie 28 marca godz. 18:00 -> przyjdźm IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.13, 18:24 pełnomocnictwa do odwolania tej administracji zostaly podpisane,...prawie rok temu? Podobno wtedy brakowalo doslownie kilku glosow. przez ten czas one nie przybyly? Nie chce mis ie wierzyc...czyli dalej tkwimy w tym szambie...a administracja nie powinna wydawac ani zlotowki na swoje pensje skoro nie ma absolutorium, czyli nie ma naszej zgody na te pensje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budynek B Nowe stawki czynszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 21:03 Czy ktoś z państwa dostał już nowy wykaz opłat za mieszkanie to jakaś paranoja?! CO droższe o 50% CW droższa o 25% opłata za utrzymaniu dźwigu - ja nie mam windy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Nowe stawki czynszu IP: 212.160.172.* 18.04.13, 15:38 Niestety ale może być droższe..do chwili jeśli nie zmienimy zarządcy nic nie możemy zrobić.. A co do windy -> pewnie jak zwykle to błąd. Trzeba to zgłosić i poprosić o ponowny wykaz swoich opłat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.jjs.pl 16.05.13, 20:48 Kredyciarze posprzedawajcie swoje kilkunastoletnie graty które parkujecie pod oknami lub przed brama wjazdową i nadpłaćcie swoje 30- letnie kredyty. Nie polecam tego osiedla nikomu. Nasrane pod balkonami a towarzystwo jak gdyby nigdy nic dalej paraduje z kundlami. Ludzie to już przechodzi ludzkie wyobrażenia co się tu dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 22:31 Z chamstwem należy walczyć ale odczep się Pan od ciężko pracujących ludzi na swoje 4 kąty a tylko z konieczności niestety na kredyt. Należy ustanowić wreszcie regulamin osiedla i go egzekwować. Zakaz parkowania poza miejscami postojowymi pod karą odholowania. Zakaz wyprowadzania psów na terenie osiedla. Spacer z pieskiem poza osiedlem i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tt Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: 217.153.177.* 02.06.13, 11:06 Dzis znowu zastawione przejscie przy smietniku. Zielony volskwagen. Tam jest kilka osob ktore zrobily sobie parking przy smietniku i przed wjazdem do garazu. Czarny nissan quashqai (pani z czarna grzywka) , szara toyota corolla ( pan po 50 z wasem ), srebrny passat z budowy metra chyba w zabkach je buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksko Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: 78.133.137.* 18.06.13, 14:14 Kiedyś się skończy jak ktoś gwoździem, kluczami, samochodem czy inną maszyną rolniczą lub nie wiem jeszcze czym "przepier#@!$" przez całą długość samochodu... i wtedy będzie rozczarowanie i nieparkowanie w miejscach, gdzie samochody stać nie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksko Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: 78.133.137.* 18.06.13, 14:12 Co do jednego się zgadzam - "Nasrane pod balkonami a towarzystwo jak gdyby nigdy nic dalej paraduje z kundlami." ale co do reszty to jak koledze nie pasują sąsiedzi z kredytami czy przeszkadza to, że ktoś jeździ 15 czy 10 letnim samochodem to niech kolega kupi sobie willę albo apartament na wilanowie a nie obraża ludzi - zresztą bezpodstawnie. Jak Kolega kupuje za gotówkę bo "sra" pieniędzmi na prawo i lewo to nie rozumiem dlaczego mieszka na OS3? Ciekawe... Na drugi raz warto się zastanowić co się pisze bo co do starych gratów nawet niektóre są dużo bardziej wartościowe niż te wszystkie nowe graty, których "cykl życia produktu" z 20 do 5 lat został skrócony i po tym właśnie czasie to tylko na złom się nadają.... Żegnam! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.13, 18:42 Jednak nie powinno się parkować w miejscach gdzie tego nie powinnismy robic..rozumiem, ze mozna podjechac na chwile z ciezkimi bagazami..ale te samochody traktuja miejsca przy oknie, przy klatkach, a najgorzej przy garazu jako norma...TRAGEDIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Hamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:20 Witam, czy mógłby mi ktoś z Państwa podać adres strony forum osiedla. Zgubiłam gdzieś karteczkę która była w skrzynce z adresem tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: CHamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.13, 21:15 Zmieniłem temat bo ortografię też warto znać. mamy od 2 dni znaki z dodatkowa informacją ze zastawione samochodami drogi to droga pożarowa. Teraz w dowolnej chwili można zawołas Sm i wlepi tym chamom mandaty. Do dzieła sądziedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRZOZA Re: CHamstwo na osiedlu. Paranoja z parkowaniem! IP: *.jjs.pl 21.08.13, 08:17 Wjezdzajac na te osiedle mam wrazenie ze mamy tu rozlewnie oleju silnikowego bo wszedzie plamy po dwudziestoletnich auto trupach sprowadzonych z niemiec od dziadka. Wiem ze mechanik kosztuje a 30letni kredyt jest wazniejszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Era Wynajmę TANIO miejsce garażowe IP: *.internetia.net.pl 28.08.13, 10:48 Wynajmę tanio (50 zł m/c) miejsce garażowe w hali na Powstańców 4a/4b. tel. 504454412 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orange Re: Wynajmę TANIO miejsce garażowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 08:08 Nie wynajmuj, tylko parkuj na swoim miejscu a nie pod blokiem na drodze pożarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: era3001 Re: Wynajmę TANIO miejsce garażowe IP: *.jjs.pl 07.11.13, 12:15 Nie mam samochodu więc nie mam czego parkować. ps. ogłoszenie nieaktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
pkowalski.84 Re: DOZBUD 30.01.16, 13:16 Witam. Chętnie pomogę podczas odbioru mieszkania od dewelopera. Mam wykształcenie oraz wieloletnie doświadczenie z zakresu budownictwa (Kierownik Budowy, Inspektor nadzoru). Przeprowadzę kontrole stanu faktycznego z opisem zawartym w dokumentacji projektowej oraz z Polskimi Normami budowlanymi. Sprawdzę czy wykończenie lokalu oraz całego obiektu zapewnia bezpieczne warunki mieszkaniowe oraz nie będzie generowało kosztów związanych z ewentualną naprawą usterek. Sprawdzam: wymiary pomieszczeń, krzywiznę ścian i jakość tynków, drzwi, okna, parapety, posadzki, balkony, tarasy, grzejniki, rozmieszczenie instalacji elektrycznej, instalacji wodnej i kanalizacyjnej. Zainteresowane osoby zapraszam pod numer telefonu: Piotr 889 228 440 Odpowiedz Link Zgłoś
tanitazaitceva Re: DOZBUD 27.05.19, 19:39 Dzień dobry, nazywam się Tatiana, jestem projektantem wnętrz. Moja strona internetowa: wspanialaarchitektura.pl/main wspanialaarchitektura.pl Chciałabym zaprosić Państwo do współpracy. Moge zaproponować wizualizacji 3D i rysunki. Odpowiedz Link Zgłoś