Dodaj do ulubionych

W SPRAWIE BANERA

22.09.06, 17:03
Uprzejmie informujemy, że powieszony baner to dokładniej TABLICA INFORMACYJNA.
Została ona powieszona całkowicie zgodnie z umową zawartą w aktach
notarialnych Repetorium A nr 603/2006 i 488/2006. Oba dokumenty są do wglądu w
biurze DOZBUD-u przy ul. Dzika 49. Można się z nimi zapoznać i sprawdzić.
Serdecznie zapraszamy.

DEWELOPER, firma DOZBUD
Obserwuj wątek
    • jockeras Re: W SPRAWIE BANERA 27.09.06, 14:17
      Skoro Deweloper zastrzegł sobie w akcie notarialnym, że część własności
      wspólnej jaką jest elewacja budynku może być wykorzystywana tylo przez niego,
      to chyba powinien płacić za tą elewację zarówno w przypadku powieszenia banera
      jak i nie wykożystania miejsca.
      Pozdrawiam
      • m.dzinkans Re: W SPRAWIE BANERA 27.09.06, 20:03
        Jeżeli macie napisane, że może kożystać z wyłączeniem innych współwłaścicieli
        części wspólnej to możecie mu na.......! U mnie na Osiedlu w jednym z bloków
        jest sklep i w aktach notarialnych było napisane, że przez 25 lat właściciej
        sklepu może na elewacji (nie całej oczywiście, tylko przy sklepie)
        bezproblemowo wieszać reklamy i inne takie bez Naszej zgody i nie płacąc za to
        ani grosza.

Pozdrawiam!!!
        • teleferajna Re: W SPRAWIE BANERA 28.09.06, 09:26
          czyli jak np. będzie remont tej część elewacji na ktorej wiszą reklamy
          Developera to on ponosi koszty remontu :-))
          fajnie - nie będzie płacić za to Wspólnota - zagwarantował sobie to w akcie..
          • ojciecdyrektor666 Re: W SPRAWIE BANERA 28.09.06, 09:54
            Jezu jak mnie to irytuje..... koleś robi na tym osiedlu co chce...
            Teksty na zebraniu typu "...Moje 32% udziałów mówi NIE...." albo "...żołnierze
            (nasi sąsiedzi ze służbowymi mieszkaniami) będą głosowali tak jak ja
            zechcę..." ... doprowadzają mnie do furi.... czy naprawdę nie ma bata na tego
            kolesia?.... niech lepiej zapłaci te 25tys. zł które zalega wspólnocie za swoje
            lokale i niech w końcu zacznie się wywiązywać z rekojmi jaką dał nam na nasze
            osiedle.... Zarząd przekazał mu całą listę rzeczy do poprawy i co? ...
            usłyszeliśmy kolejny irytujący tekst na zebraniu :"...odniosę się do tej listy
            w odpowiednim czasie..." co to w ogóle znaczy w "odpowiednim czasie"...
            PYSZAŁKU kielnia i śrubokręt w łapkę i naprawiaj to co spieprzyłeś!!!
            • teleferajna Re: W SPRAWIE BANERA 28.09.06, 12:39
              czy ktokolwiek z Panstwa kto mieszka w tamtym bloku moze powiedzieć jakiej
              dokładnie treści jest zapis o owej elewacji w akcie notarialnym??
            • deweloper1 Re: W SPRAWIE BANERA 06.10.06, 15:54
              Pytanie do Panstwa Kostrzewa z mieszkania nr 17 w budynku przy Powstańców 26A
              którzy podają się jako ojciecdyrektor co takiego zrobił państwu deweloper że tak
              go nie lubicie kupiliscie mieszkanie które sami sobie wybieraliście nik was do
              niczego nie przymuszał kupiliście mieszkanie bez miejsca na samochód i
              parkujecie jak chcecie.Jak sie nie podoba i mieszkanie zawsze można sprzedać i
              odrazu zrobi się lżejsza atmosfera wokół całego osiedla.
              • ojciecdyrektor666 Re: W SPRAWIE BANERA 06.10.06, 19:52
                ....znowu mnie Pan zdemaskował ;-))) ... ale W ODPOWIEDZI... IDĄC RÓWNIE
                PŁYTKIM TONEM ROZUMOWANIA:

"Do Pana Zalewskiego z budy po drugiej stronie ulicy który podaje się jako
                Deweloper1, cóż takiego Panu zrobiłem, że oburza się Pan na moją prośbę (i nie
                tylko moją) o wywiązanie się z danej rękojmi ....dostał Pan listę rzeczy do
                poprawy od Zarządu.... kontynując kretyńską odpowiedź na kretyński post ->
                zawsze można sprzedać swoje mieszkania i wynieść się z osiedla i cyt.: "odrazu
                zrobi się lżejsza atmosfera wokół całego osiedla"

Żegnam ozięble.... ;-)))))))))))

PS: już Pan wie o co mi chodzi.... ale ta sprawa nie dotyczy reszty
                mieszkańców, więc zapraszam następnym razem do pisania na mojego maila a nie na
                forum.

deweloper1 napisał:

> Pytanie do Panstwa Kostrzewa z mieszkania nr 17 w budynku przy Powstańców 26A
                > którzy podają się jako ojciecdyrektor co takiego zrobił państwu deweloper że
                ta
                > k
                > go nie lubicie kupiliscie mieszkanie które sami sobie wybieraliście nik was do
                > niczego nie przymuszał kupiliście mieszkanie bez miejsca na samochód i
                > parkujecie jak chcecie.Jak sie nie podoba i mieszkanie zawsze można sprzedać i
                > odrazu zrobi się lżejsza atmosfera wokół całego osiedla.
                • mikolajek9 Re: W SPRAWIE BANERA 07.10.06, 09:25
                  ojciecdyrektor666 napisała:

więc zapraszam następnym razem do pisania na mojego maila a nie na
                  >
                  > forum.
                  >

a moze tak Pan by sie tez zastosowal do tego, a nie zwracal uwage innym.

Powiem Panu ze strasznie zenujace sa Pana wypowiedzi na forum(podejrzewam ze w
                  rzeczywistosci podbnie),ale to tylko swiadczy o Pana kulturze....
                  • teleferajna Re: W SPRAWIE BANERA 07.10.06, 11:04
                    A ja uważam iż to bardzo dobrze, że się o tym pisze na forum - o
                    niezałatwionych sprawach przez Developera, o niesłowności i braku poszanowania
                    swojego klienta, któremu przecież sprzedał swój towar jakim było mieszkanie.
                    Mamy wszyscy prawo domagać się usunięcia usterek - i jeżeli od roku nie możemy
                    się tego doprosić i nawet wysyłane pisma nic nie powodują (zwykła odpowiedź by
                    była na miejscu) to gdzie mamy się ubiegać o sprawiedliwość??
                    Mamy iść do Sądu za niewywiązanie się z zobowiazań?????
                  • ojciecdyrektor666 Re: W SPRAWIE BANERA 07.10.06, 23:12
                    Zenujący jest brak szacunku dla prawa wypowiedzi innych osób... szkoda, że
                    ocenia mnie Pan tak pochopnie... ale mam nadzieję że będę mógł kiedyś Pana
                    przekonać do siebie osobiście...
                    ....ale i tak szczerze pozdrawiam...

mikolajek9 napisała:

> ojciecdyrektor666 napisała:
                    >
                    > więc zapraszam następnym razem do pisania na mojego maila a nie na
                    > >
                    > > forum.
                    > >
                    >
                    >
                    > a moze tak Pan by sie tez zastosowal do tego, a nie zwracal uwage innym.
                    >
                    > > Powiem Panu ze strasznie zenujace sa Pana wypowiedzi na forum(podejrzewam
                    ze w
                    > rzeczywistosci podbnie),ale to tylko swiadczy o Pana kulturze....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka