Dodaj do ulubionych

Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowicza 6

IP: 217.98.20.* 02.04.09, 11:08
Grupo Lar przy stacji metra Młociny (Kasprowicza 119) stawia dość pokaźny moloch. Za mieszkania 2pokojowe (metraż 48-52) życzą sobie od 380tys do 420tys zł i o obniżce ceny nie chcą słyszeć. Podobno sprzedaż idzie dobrze?
Wierzyć temu?
Mariposa przy stacji metra Wawrzyszew (raczej na stacji) przy Kasprowicza 68 stawia na wąskiej działeczce budynek na 100 mieszkań. Ceny za 2pokojowe (podobno zostały już tylko 2 na najwyższym piętrze) to za 55m2 583 tys (bez garżu). Oddanie za rok.
Czy to ściema developera czy rzeczywiście jelenie kupują tam za 10tys zł/m2 gołe ściany z oczekiwaniem rok i więcej na klucze?
Czy to prawda, czy blew developera?

Czy znajdą się forumowicze potwierdzający, że kupili mieszkania w takich cenach, w tych inwestycjach?
Obserwuj wątek
    • Gość: nazaret Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.09, 11:36
      Według mnie to ściema deweloperów, chociaż to metro obok może robić swoje.
    • Gość: kolega Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.u.itsa.pl 02.04.09, 12:12
      Zadam inaczej pytanie -

Czy chciałbyś mieszkać w budynku w którym wszyscy sąsiedzi to jelenie ?

Ja nie, więc nawet jeśli to nie ściema to nie żałuje bo potrafię myśleć
      samodzielnie.

To, że ktoś jest idiotą jest jego prywatną sprawą i mnie nie interesuje. Obie
      inwestycje to straszliwe pudło ale skoro są chętni.... kiedyś byli chętni na
      Wielką Płytę, teraz na drgania i sąsiedztwo trasy. Jelenie nawet nie są w stanie
      sobie wyobrazić co przy stacji Młociny będzie się działo w przyszłości - metro,
      tramwaje, samochody prawie 24h/7 dni w tygodniu i MASY wylewające się z Pragi
      (Tarchomina i Legionowa!). A i jeszcze zapomniałem - huta to wymarzony widok z
      okien ;). Nie chciałbym mieszkać tam za darmo a cena rynkowa - bardzo bardzo
      optymistyczna to 5-6 tyś moim zdaniem.

Developer co ma innego zrobić jak nie kłamać. Nie ma ŻADNYCH wiarygodnych danych
      na ten temat więc gada co mu ślina na język przyniesie. Podobnie jest z Restaura
      na Woli (obok izby wytrzeźwień) - rok temu gadali, że prawie wsio sprzedane a
      cena byłą chyba 12 tyś. Ja w to nie wierzę, bo każdy o zdrowych zmysłach co tam
      był wie, że obecnie to i za darmo mieszkać tam to jak mieszkać w izbie
      wytrzeźwień do końca kredytu.
      • Gość: metro Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.tpnet.pl 02.04.09, 12:48
        Też mi się wydaje, że to ściema, tym bardziej, że w okolicy można kupić w paroletnim budynku mieszkanie wykończone w cenie poniżej 9tys m2.
        Obserwuję od jakiegoś czasu te rejony (bo w sumie są tańsze i lepsze niż np Ursynów) i widzę, że są problemy ze sprzedażą mieszkań wykończonych, nie starych, za 9tys od metra. Chociaż tak jakby ostatnio trochę się ruszyło ze sprzedażą. Dwie sztuki, które mnie interesowały się sprzedały, za cenę, której się nie spodziewałem.
    • Gość: bielan19 Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 02.04.09, 21:16
      Jak dla mnie to nie blefują - to jest super perspektywiczna
      lokalizacja - bardzo się tam zmienilo odkąd jest metro i nowa
      zajezdnia + do tego kampinos, las bielanski + pela infrartuktura.
      przy dobrym wyborze mieszkania mozna uniknąć halasu. Podsumowując
      cena jak na "zielonym bemowie" a lokalizacja niebo lepsza. w
      warszawie ogolnie mieszka się słabo w porówaniu do innych miast wiec
      nie ma co narzekac na to ze jest gesto - taki styl warszawski.
      • Gość: metro Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.tpnet.pl 03.04.09, 07:47
        Wiem, że lokalizacja jest generalnie niezła. Gdybym nie był o tym przekonany nie szuakłbym w tych rejonach.
        Jednak stan deweloperski za 10tys/m2 z rocznym czekaniem to raczej mało prawdopodobne aby znajdował nabywców, tym bardziej, że z drugiej ręki nowe, wykończone mieszkania można kupić za mniej niż 9tysiaka za m2.
        Bardziej interesuje mnie rynek wtórny (nie lubię kupować czegoś czego jeszcze nie ma) ale ostatnio próbowałem negocjować ceny w tych 2 wymienionych inwestycjach i niestety nic nie wskórałem.
        Być może kiepski ze mnie negocjator.

Czy znajdą się na forum nabywcy mieszkań w tych 2 inwestycjach?
        • smurfetka4 Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi 03.04.09, 08:50
          > Czy znajdą się na forum nabywcy mieszkań w tych 2 inwestycjach?

Nie spodziewałbym się tego. Jeśli ktoś odpisze,że tak to raczej dla
          jaj.
          Najwięcej jest tu takich, którzy i za 4-5 tys/m2 nic nie kupią, bo
          będę czekali na 3 tys/m2.
          A ci, których stac zapłacić 10 tys/m2, nie mają czasu pisać na
          forum, bo pewnie już zapieprzają na ratę kredytu.
        • Gość: NB Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 195.205.254.* 03.04.09, 10:39
          Ja kupiłem w Nowych Bielanach i tez za bardzo nie chcieli
          negocjowac. Zadne mieszkanie nie kosztuje tam 10 tys pln. Bardziej
          około 8 tyś pln a nawet i mniej. A oddanie jest już za okolo pol
          roku a nie rok. tam bedzie kiedys fajne osiedle (jak zbuduja
          wszystkie 3 etapy) z placami zabaw, zielonymi alejkami itp. mysle ze
          od strony patio bedzie umiarkowanie cicho + to jest 100m od metra
          takze zadnych drgan raczej nie bedzie
          • Gość: metro Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 217.98.20.* 03.04.09, 12:28
            10tys. za m2 chcą przy Kasprowicza 69 - ten wąski budynek przy samej stacji, tuż za laskiem Lindego.
            W Nowych Bielanach, jak to zwą, zgadza się koło 8tys, tak właśnie pisałem. Jest to już cena bardziej do przyjęcia ale, ale z drugiej ręki kupisz w sumie taniej, do zamieszkania od razu, sąsiedztwo jakie masz widzisz, nie musisz słuchać przez najbliższe lata wiercenia zza ścian czy koparek z budów obok.
            Jeśli gotowe, umeblowane, całkiem przyzwoicie zrobione mieszkanie w nowym bloku, w lokalizacji odrobinę lepszej niż Nowe Bielany można kupić za 8500zł/m2 (przynajmniej ja za tyle mogłem, ale raczej będę szukał gotowe do 8tys.) to i ta oferta wcale nie jest atrakcyjna, nie mówiąc już o tej za 10tysiaków.
            • amoniak2 Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi 03.04.09, 13:34
              Powiem tyle: warto zainteresować się co się stanie z ul.
              Nocznickiego jak otworzą Most Północny.
            • Gość: NB Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 195.205.254.* 03.04.09, 14:03
              zalezy o ktorych budynkach mowisz, bo ja np. bym nie kupil w tych
              nowych budynkach przy ulicy "Przy Agorze" lub "Wrzeciono"...tam juz
              czesto mieszka troche nieciekawy element, a wzdluz ulicy sokratesa
              będą powstawać tylko nowe bloki i zapowiada się ze bedzie ładnie :-
              ). ul. nocznickiego to moze byc problem (jak otworzą most polnocny),
              ale przy dobrym wyborze mieszkania mozna uniknac halasu. Poza tym
              ludzie z Tarcho będą wjezdzac glownie na wisłostrade i marymoncką (a
              nie kasprowicza) a z drugiej strony dzieki inwestycji jaka jest most
              polnocny bedzie super dojazd takze na tarchomin a zdrugiej strony na
              Konotopę i dalej na autostradę.
              • Gość: metro Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.tpnet.pl 03.04.09, 15:42
                Ja wolę bloki z początku 2000-lecia, były lepiej budowane, są w lepszej lokalizacji, nie tak gęsto naćkane (dla mnie parametr bardzo ważny - nie lubię big brothera) jak najnowsze osiedla - ciasnota i gorsze lokalizacje a za 10 lat pewnie będą wyglądać mizernie.
                Jednak te ceny.....trochę za wysokie.
                Jeśli chodzi o element to jest on wszędzie (a najwięcej go w droższych dzielnicach od Bielan) i nie jest ważne czy mieszka 100, 200 czy 500m od Ciebie
                • Gość: NB Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 195.205.254.* 03.04.09, 15:47
                  tyle tylko że te nowe bloki z początku 2000 r. sąsiadaują
                  bezposrednio z prawdziwym wrzecionem i Ci będzie np. w piaskownicy
                  żul pił wino.. także 300-500 m może robić różnice.
                • Gość: Bielan19 Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 03.04.09, 18:24
                  Polemizowałbym z tym ze bloki z poczatku 2000 r. byly lepiej
                  budowane. Nowe Bielany buduje duża znana firma (a nie jakiś krzak).
                  inwestycja jest nadzorowana przez zewnętrzną niezalezna firmą -
                  także jakość muszą trzymać (to juz nie jest inwestycja budowana w
                  czasach boomu). Przy wyższych pietrach nie będzie jak w big
                  brotherze ponieważ kolejne etapy (tj. bloki na przeciwko) będą miały
                  max 4 pietra o ile dobrze pamietam.
                  • Gość: nn Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 79.97.231.* 03.04.09, 20:45
                    mercedes to tez znanaduza firma a 60 000 klasy A wycofali z drog do naprawy
    • Gość: jakościowy Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.09, 21:40
      jedź tam zobacz tego Lara jak budują
      regularnie zerkam jak im idzie i jestem przerażony jakością
      wypadałoby zapytać specjalistów czy to nie grozi katastrofa budowlaną
      (a deweloper oczywiście powie: płać 10K bo jakość niezwykle wysoka)
    • Gość: miki Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.09, 12:14
      Miejscówka jedna i druga nie są złe.
      Lepsza jest i droższa, nie ma się co dziwić.
      Jednak teraz cena 10000 za metr to przegięcie i ściema, że się sprzedaje pomimo
      że na stację metra w kapciach można iść.
    • Gość: wtorny Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: 217.98.20.* 16.04.09, 07:22
      W tej chwili na Bielanach w okolicy metra z drugiej ręki kupisz kolego za 8-8,5tys paroletnie mieszkanie wykończone. Deweloperów bajki możesz więc olać.
    • bemowiak2008 tylko nie wybierz okien na trase mostu polnocnego 16.04.09, 10:41
      bo pozniej bedziesz pisal ze to skandal ze pod oknem masz trase a
      developer nic nie mowil!

• ekaunt Sprzedaż kapie 16.04.09, 16:54
        Mariposa sprzedała ok. 20-25% mieszkań do tej pory. Rozkłady mają fatalne,
        wąskie wagony to ich znak rozpoznawczy. Fakt, że negocjacje są z nimi ciężkie -
        jak zresztą z większością Hiszpanów. Poza tym co oni mają robić? Zajezdnia stoi,
        biurowiec stoi, mają jeden projekt i dopóki bank ich nie przyciśnie będą trzymać
        ceny.
        Poza tym uważam, że 8 klocków za Bielany to chyba przegięcie pały jest. No, ale
        w końcu przebiega tam jedyna linia metra w 1,5 mln mieście.
        Między Sokratesa i Nocznickiego działkę ma jeszcze jeden deweloper, ale on nie
        wystartuje pewnie teraz :)
        • Gość: str Re: Sprzedaż kapie IP: *.chello.pl 16.04.09, 18:43
          Tak naprawdę większość działek pomiędzy sokratesa a nocznickiego ma już nowych
          właścicieli lub za chwilkę będzie miała...ale nikt pewnie się teraz nie będzie
          spieszył z ogłaszaniem nowych inwestycji. Co do 8 tys za bielany to w porównaniu
          do cen w innych lokalizacjach jakoś nie jest to przegięciem dla najlepiej
          skomunikowanej dzielnicy (poza centrum) z bardzo dobrze rozwiniętą
          infrastrukturą (szkoły, przedszkola, sklepy itd. ale też mnóstwo zieleni)...
          • Gość: kampinos Re: Sprzedaż kapie IP: *.gprs.plus.pl 17.04.09, 07:43
            Zgadzam się z powyższym, 8 tys za Bielany (przy metrze, nie mowię o Chomiczowce) to jest nie wiele w porownaniu z:

-Królewskim Wilanowem - osiedla rosną w polu zero infrastruktury, brak komunikacji,

- Bemowym reklamowanym jako super extra dla mlodych ludzi - a tak na prawdę nawet z "najlepszych części" bemowa (tj. Obroncow Tobruku) jedzie się w szczycie do centrum godzinę, nie wspomijając o lazurowej, powstancow gdzie ludzi pieknie godzinkę co dzień stoją w korkach nawet tramwajem.

wedlug mnie bielany to obok woli oferują bardzo konkurencyjną ofertę, tylko że brak troche promocji dzielnic jak to jest w przypadku wilanowa i bemowa.

zarowno infrastruktura jak i zielen (kampinos, las bielanski, mlocinski, lindego) są tu całkiem spoko.
          • Gość: wtorny Re: Sprzedaż kapie IP: *.tpnet.pl 17.04.09, 07:50
            Tak, to prawda, 8 tys. za metr przy stacji metra, w dzielnicy z bardzo dobrą infrastrukturą na tle 7-8tys w Ursusie, Wawrze, Pradze to faktycznie jest rozsądna cena. W porównaniu z wyższymi cenami na Ursynowie to ta propozycja jest wiele lepsza. Natomiast 10tys. za m2 to już z całą pewnością przegięcie.
            • Gość: fan bielan Re: Sprzedaż kapie IP: *.gprs.plus.pl 17.04.09, 07:58
              dlatego ja bym nie wkladal do jednego koszyka osiedla Nowych Bielan i Mariposy (lubasa)

Nowe bielany - maja normalna cene nawet sporo ponizej 8 tys, ciekawe rozklady - tam powstaje cale osiedle calkiem fajnego ksztaltu z alejkami placami zabaw itp.(czesc mieszkan bedzie cicha, choc na pewno nie te od trasy)

Mariposa - cena kosmos, nie zaciekawe rozklady + jesli poszerza kasprowicza (a takie są plany) to tam będzie Meksyk i zupelnie nieznosnie (w mieszkaniach od strony kasprowicza)i nie będzie dalo sie tam normalnie mieszkać. plus jest taki ze ten bloczek jest tuz obok lasu (lindego i mlocinskiego) i nad samiutkim metrem.
              • Gość: wtorny Re: Poszerzenie Kasprowicza IP: *.tpnet.pl 17.04.09, 08:29
                Poniżej 8tys. to chyba za duże metraże. Przy 2-pokojowym to wychodi 8 z kawałkiem.
                Ciekaw jestem jak w tej chwili, kiedy już budynek stoi prawie na stacji metra, możliwe jest poszerzenie Kasprowicza. Chyba że po stornie wolumenu - takie są plany?
                • ekaunt Re: Poszerzenie Kasprowicza 17.04.09, 09:15
                  Tylko Białołęki, Wilanowy, Ursusy schodzą mocno z cen i schodzić będą. Podobne
                  Wola. I jak Bielany będą za 8 tys., a Wilanów za 6, Wola za 7 i Ursus za 5 to
                  kto się napnie na Bielany? Niedługo deweloperzy usłyszą puk-puk od banku
                  pytającego się jak tam poziom sprzedaży się miewa - to powinno ich zmotywować do
                  obniżek.
                  • Gość: bielany Re: Poszerzenie Kasprowicza IP: 195.205.254.* 17.04.09, 10:19
                    schodzą mocno z cen ponieważ mają słabszą ofertę. jak mam do wyboru
                    mieszkanie w polu na wilanowie za 6 (płacenie grubej kasy za paliwo -
                    bo brak komunikacji miejskiej i placenie za przedszkole prywatne bo
                    brak przedszkola publicznego)a mieszkanie przy metrze na bielanach
                    za 8 z pelna infratsruktura niedaleko do kampinosu to place wiecej i
                    wybieram Bielany.

w swietle powyzszego jak policzysz koszty paliwa i koszty edukacji w
                    prywatnych placowkach to wyjdzie ci drozej niz bielany. nerwy stojac
                    w korkach dostajesz gratis
                    • Gość: wtorny Re: Poszerzenie Kasprowicza IP: 217.98.20.* 17.04.09, 10:31
                      święta racja, niezbyt wielu jednak potrafi liczyć i kupują w szczerym polu bo 500zł taniej na m2.
                  • Gość: wtorny Bemowo droższe niż Bielany IP: 217.98.20.* 17.04.09, 10:44
                    Spojrzałem "na te Bemowy".
                    Oferty na wtórnym, ceny wywoławcze mieszkań paroletnich wykończonych wahają się w okolicy 9tys za m2, sa nawet za 11tys.
                    Gdzie to schodzenie z cen na Bemowie. Jakoś nie dostrzegam. Ceny ofertowe wyższe niż na Bielanach przy metrze (pojawiają się za 8-8,5tys m2).
                    • ekaunt Re: Bemowo droższe niż Bielany 17.04.09, 12:54
                      No bo jeszcze jest dokumentne rozchwianie cenowe i nikt nie wie ile w tym
                      Matrixie co kosztuje. Mariposa 10, a za 11 masz na Nowym Powiślu. Za 8 będziesz
                      miał pewnie w Mozaice na Służewiu Przemysłowym - jak pracujesz obok to masz
                      całkiem ciekawą opcję. Restaura chciała za swoje kamienice po 40, a teraz ma za 15.
                      I póki tak jest 8 za Bielany będzie uznawane za niezłą cenę. I pomyśleć, że
                      Marina się robiła od 2 tys. do pumu :)
    • Gość: mikko Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 11:18
      Ja kupiłem w inwestycji Nowe Bielany. Wolę zapłacić 8000zł/metr i mieć świetną
      komunikację, dostęp do szkół, przedszkoli i mnóstwo terenów zielonych niż płacić
      tyle samo albo więcej na mocno reklamowanym Bemowie czy Pradze, nie mówiąc już o
      Ursusie, Wilanowie, które ceny wcale nie mają niższe.
      Prawdą jest, że nie bardzo chcą negocjować ceny, zdają sobie sprawę, że w
      porównaniu do innych mają atrakcyjną ofertę.
      • Gość: kiks Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.171.117.51.static.crowley.pl 17.04.09, 11:50
        nie frajże, podpisali umowe z wykonawcą na piku cenowym, podejrzewam
        za ok. 6000pln/m2 pum-u no i teraz trza tyle zapłacić albo zerwać
        umowe z wykonawcą i też zapłacić mu 10% kary. A że inwestorzy to
        hiszpany i ich pierwsza inwestycja w polsce no to dali dupy
        podwójnie: kupili drogo działke i drogo wykonanie. I teraz g mogą.
        • Gość: ad Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 07:54
          dla mnie mogli podpisac umowe i za okolo 10 000pln/m2 pum-u .. ale to mnie w ogole nie obchodzi..liczy sie finalna cena dla klientow, ktora obecnie jest prawie konukrencyjna choc moglaby byc jeszcze troche tansza.. z tego co tam dzwonilem to juz ponad polowa mieszkan wykupiona..a ceny nawet lekko podniesli do gory..taki kryzys mamy :/
          • Gość: faster Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 19.04.09, 10:20
            > e konukrencyjna choc moglaby byc jeszcze troche tansza.. z tego co tam dzwonile
            > m to juz ponad polowa mieszkan wykupiona..a ceny nawet lekko podniesli do gory.
            > .taki kryzys mamy :/
            Kryzys w mieszkaniówce i nie tylko mamy i to dosyć głęboki. To, że na Bielanach
            jeszcze jako tako sprzedają się szuflady mówi jedynie o tym, że oferta w
            stosunku do innych jest całkiem przyzwoita, nie świadczy natomiast, że kryzysu
            brak.
            Kiedy porównasz sobie ceny mieszkań przy metrze, z dobrze rozwinietą
            infrastrukturą z cenami np. na polach przy Lazurowej, czy pod samolotami w
            ciasnym Ursusie to nie dziw się, że coś się sprzedaje.
      • Gość: ja Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.09, 09:41
        A dlaczego maja atrakcyjną ofertę? Bo będzie tam masakra - trasa mostu
        pólnocnego, 3 pasy ruchu w każdym kierunku, park ride jako widok z okien i
        tysiące ludzi wywalających się z metra, którzy beda sie przesiadac do swoich aut
        - cały tarchomin i polowa Bielan. Miałam dzis kupić tam mieszkanie.
        Zrezygnowałam w ostatniej chwili i kamień spadł mi z serca. Bądźcie ostrozni i
        czytajcie uważnie.
        • Gość: yol Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 07:20
          Kupujesz mieszkanie od strony dziedzinca w klatkach jak najdalej od
          stacji metra i masz z glowy ludzi ktorzy sie wylewaja z metra trase
          mostu polnocnego.

Chcesz mieszkac przy metrze, w kameralnym budownictwie i miec cisze
          i spokoj - cos takiego kosztuje 14 tys pln za m2 - patrz WSM
          Grębałowska. Godzisz sie na jakies wady cena spada do 8 tys. Proste.
          nie oczekuj ze za 8 tys kupisz mieszkanie bez wad.

Swoja droga wole ludzi wylewjacych sie z metra niz wylewac sie
          godzinami tramwajem czy busem

• Gość: Faster Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 18:47
      > Grupo Lar przy stacji metra Młociny (Kasprowicza 119) stawia dość pokaźny moloc
      > h. Za mieszkania 2pokojowe (metraż 48-52) życzą sobie od 380tys do 420tys zł
      Moloch? Pojedź sobie na Bemowo np na ulicę Osmańczyka, Obrońców Tobruku czy
      Powstańców Śląskich skrzyżowanie z Górczewską albo na osiedle Skorosze czy
      podobne na Białołece to dopiero zobaczysz co to jest moloch.
      Cena 8 kawałków 100m od stacji metra w dobrze rozwinietej dzielnicy to w
      porównaniu z innymi ofertami jest całkiem niezła.
      • Gość: mikko Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.09, 14:50
        Zgadza się. Rozglądałem sie na Bemowie, ceny podobne a nawet wyższe niż na
        Bielanach przy metrze - jakieś żarty. Nowobudowane osiedle na Bemowie i nie
        tylko są przy tym większe i bardziej zagęszczone niż na Nowych Bielanach.
    • Gość: Młociny Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.ostrowmaz.mm.pl 18.04.09, 19:55
      mieszkać koło metra oczywisty plus mieszkać obok pracujących piecy
      hutniczych i Trasy Mostu Północnego już chyba nie
      • Gość: faster Re: Inwestycje Bielany Kasprowicza 119 i Kasprowi IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 20:43
        Smród, zanieczyszczenie jest w zasadzie w każdej dzielnicy, smog panuje
        wszędzie, więc te kominy nie są takie straszne. Mieszkania z oknami na trasę
        oczywiście będą kiepskie, ale innne raczej przyzwoite.
        Komunikacja i cała infrastruktura na Bielanach przemawiają jednak za, oczywiście
        w porównaniu z cenami w innych miejscach.
      • Gość: Bielan19 sprzedaz idzie przyzwoicie - gdzie ten kryzys? IP: *.gprs.plus.pl 18.04.09, 20:43
        zgodnie z tabelaofert.pl sprzedaz idzie w Nowych Bielanach jak burza (z 200 mieszkan zostalo 73 na sprzedaz)..gdzie ten kryzys? to zaden kryzys tylko przyszla normalnosc czyli slabe oferty w dzielnicach bez normalnej komunikacji i braku infrastruktury (wilanow, bemowo, ursus, bialoleka) wypromowane przez developerow stawiajacych tyiace mieszkan w ww. dzielnicach musialy byc odpowiednio przecenione (ile mozna bylo wiecej naganiac jelonkow na "apartamenty" w polu/komunikacyjne koszmary?)

gdyby jeszcze z kredytami bylo normalniej to by ceny przyzwoitych projektow rosły.

w lubasie kapie bo maja ceny nierealne.
        • satorianus Re: sprzedaz idzie przyzwoicie - gdzie ten kryzys 18.04.09, 21:07
          Należało by raczej zadać pytanie ile z tej sprzedaży przypadło na ostatnie dwa
          kwartały. Może ktoś pamięta jaki był stan sprzedaży we wrześniu 2008r.?
          • Gość: Bielan19 Re: sprzedaz idzie przyzwoicie - gdzie ten kryzys IP: *.gprs.plus.pl 19.04.09, 10:46
            dokładnie pamiętam, że jeszcze w pazdzierniku, listopadzie mieli
            okolo 120 mieszkan na sprzedaz (wedlug tabeli ofert). takze sprzedaz
            musiala się sypnąć od nowego roku. nawet jak do biura ostatnio
            dzwonilem to ceny poszly zdziebko w gorę tj. nie daja juz takich
            rabatow tj. ponizej 8 tys nie kupi sie dwoch pokoii, chyba ze takie
            gorzej zlokalizowane (1 pietro nad pomieszczenami gdzie beda sklepy
            itp i 2 pokoje na trase)
            • Gość: batman Re: sprzedaz idzie przyzwoicie - gdzie ten kryzys IP: *.gprs.plus.pl 19.04.09, 13:28
              Dlatego też rynek wtórny w tych okolicach zdaje się być dużo ciekawszy.
              Jak było tu pisane można znaleść mieszkania wykończone w cenie 8,5 tys. za m2 a
              być może kupi się za 8tys od metra.
              • Gość: szukacz Re: sprzedaz idzie przyzwoicie - gdzie ten kryzys IP: *.tpnet.pl 20.04.09, 07:45
                > Dlatego też rynek wtórny w tych okolicach zdaje się być dużo ciekawszy.
                > Jak było tu pisane można znaleść mieszkania wykończone w cenie 8,5 tys. za m2 a
                > być może kupi się za 8tys od metra.

Tia to może podaj przykłady takich ofert

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka