Dodaj do ulubionych

Kredyt hipoteczny w Millenium....

IP: *.polkomtel.com.pl 29.01.02, 08:37
...czy ktos ma jakas opinie na ten temat? Oferta wydaje sie rozsadna (z
wylaczeniem 1.5% prowizji za udzielenie). Zastanawiam sie nad takim wlasnie
kredytem i prosił bym o porade ewentualnie doswiadczenia z Millenium..

Dzieki, Mariusz
cromka@wp.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomek Re: Kredyt hipoteczny w Millenium.... IP: *.sumi-agro.com.pl 29.01.02, 16:41
      Pracowalem kiedys w Millennium i to byl ciekawy okres w moim zyciu:))
      Moze jestem stronniczy ale za nic nie chce miec nic wspolnego z tym bankiem ani
      teraz ani kiedykolwiek w przyszlosci...
      PS
      Zapytajcie jak stabilny jest system, ktory obsluguje r-ki i jak czesto sie
      wiesza:))...

Pozdrawiam,
      Tomek
    • Gość: solty Re: Kredyt hipoteczny w Millenium.... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 21:09
      Znalazłem mieszkanie na rynku wtórnym w Wawie, wybrałem Millenium ze względu na
      kredyt preferencyjny /10% wkład własny/ dla młodych ludzi do 28 roku życia. W
      czterech placówkach wyliczono, że kredyt dostanę bez problemu - wolałem
      sprawdzić w paru miejscach, aby mieć pewność symulacji. Podpisałem umowę
      przedwstępną, wpłaciłem zadatek właścicielowi mieszkania. Chciano ode mnie
      dodatkowych dokumentów, które później okazywały się niepotrzebne. Ostatnie
      ważne dokumenty doniosłem w poniedziałek, zadzwoniłem kontrolnie w środę, aby
      zapytać czy wszystko już w porządku i dowiedziałem się, że .. nie dostałem
      kredytu! W przypadku tego banku wszystko rozpatrywane jest w centrali, nie w
      oddziale, wątpię czy te ważne dokumenty w ogóle doszły w ciągu 2 dni i czy
      rozpatrywali komplet.. Nikt do mnie nie zadzwonił i nie poinformował mnie o
      odmowie, nikt nie podał przyczyny, ani nawet wskazówki, kto może udzielić
      takich informacji. Chciałem złożyć wniosek w innym banku, poprosiłem o zwrot
      dokumentów, obiecano następnego dnia, potem za 2... w końcu pojechałem po nie
      po 5 dniach i ... dostałem jedynie wycenę nieruchomości, inne gdzieś się
      zawieruszyły! Na marginesie, owa wycena to dodatkowo wyrzucone 1000zł na agenta
      wyceny nieruchomości, inne banki tego nie wymagają. Zgubione dokumenty? Nikt
      niczego nie wyjaśniał, nie przepraszał! Mieszkanie oczywiście straciłem, dobrze
      że właściciel zwrócił mi zadatek - a przecież był to zadatek, nie zaliczka!!
      Poza tym czekał bardzo długo. Zdecydowanie odradzam Bank Millenium.
      • Gość: qwer Re: Kredyt hipoteczny w Millenium.... IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 30.01.02, 12:17
        Niestety udzielają oni tylko bardzo, bardzo, bardzo pewnych kredytów a i tak
        chcą wszystkiego co tylko można wymyśleć. na dodatek w oddziale często wychodzi
        zdolność a analityk sobie popatrzy już mu się nie zgadza - ogólnie wrażenie
        jest takie, że leją na kredyty i tyle. System jest poprostu do dupy- wiesza się
        czasem kilka razy dziennie - jak chcesz zrobić przelew to pół biedy gorzej jak
        chcesz wypłacić z 20 tys ooo to chłopaki mają mokro. Wracając do kredytów to
        maja teraz tyle dodatkowych opłat o których dowiaduje się klient po fakcie, że
        powinni dostać za to jkąś nagrodę. Nowość to opłaty za każdą transzę ok 300PLn -
        nie daj Boże masz kredyt w 5 transzach i juz w plecy dodatkowe 1500 itak dalej
        i tak dalej........... polecam banki z dłuższym stażem na rynku
    • Gość: wkurzony Re: Kredyt hipoteczny w Millenium.... IP: 10.129.135.* 31.01.02, 22:50
      omijajcie millenium z daleka! jeszcze wczoraj chcialem napisac cos pozytywnego,
      ale jak dzien przed podpisaniem umowy dostalem informacje o tym, ze kredyt
      faktycznie przyznano, tylko ze o prawie 20% nizszy niz chcialem, to mnie krew
      zalala. dodatkowo wspanialomyslnie zaproponowano zebym zlozyl odwolanie,
      poniewaz z reguly rozpatruje sie je pomyslnie, podwiekszajac nieznacznie
      wysokosc kredytu (pewnie kolejne 4 tygodnie rozpatrywania). brak kompetencji, a
      przede wszystkim odpowiedzialnosci za udzielane informacje i szacowanie
      zdolnosci to konik millenijnych kredytowych nieszkolonych lebkow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka