Dodaj do ulubionych

Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUPILI!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:05
Witajcie!
Niestety, w Woronicza Qbik, tak ładnie reklamowanym i "wszędzie docenianym" zacząłey się dziać złe rzeczy.
Posiadam poufne informacje, bardzo niepokojące.
Jeżeli w ogóle jest możliwe wymóc COKOLWIEK na deweloperze, to razem.

Dlatego proszę o wpisy wszystkich, którzy podobnie jak ja kupili tam mieszkanie. Powinniśmy się razem spotkać.
Obserwuj wątek
    • madrekate Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 18.06.09, 19:04
      ...ale CO kupili??! TAM nic nie ma:)
    • Gość: spv Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 212.180.173.* 10.07.09, 01:52
      A podzielisz się tymi poufnymi informacjami?
      • Gość: czesiek Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.chello.pl 12.07.09, 20:31
        developer nie da rady zlikwidowac zajezdni tramwaJÓW I ikarusów.
        Dalej beda wyjezdzac w trasy o 3 rano. a u nas na wsi jak pks
        przejechal to raz dziennie i była cisza i spokój.
        • Gość: AgentDołu Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.chello.pl 17.02.10, 02:12
          Przecież to, że zajezdnia autobusowa, a tym bardziej tramwajowa tam jest i
          będzie to chyba oczywiste, kto takich (że zlikwidują) bzdur naopowiadał?
    • Gość: kupiec Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.aster.pl 01.08.09, 21:35
      Jestem kupcem loftu w tym budynku.

Co mielibysmy wymoc na developerze.
      Jesli chcesz kontaktu to pasowaloby abys zostawil jakis namiar na siebie.
      p.bielesz@gmail.com
      • az.anonim Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 03.08.09, 11:43
        Kontaktu doczekasz się lub nie, pewne tylko jest to że dostaniesz masę ciekawych
        propozycji dotyczących np powiększania penisa.
        • Gość: kupiec Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.aster.pl 05.08.09, 00:39
          Taa, to penisa da sie powiekszyc ?
          SUUUUPPPEERRR, juz nie moge sie doczekac! ale juz dwa dni czekam i zadnej
          informacji....ni ma:(
    • Gość: ka_tom Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.rednet.pl 19.01.10, 15:14
      podobno zaczęli w końcu budować, ale strasznie drogo chcą sprzedawać
    • Gość: slodki jozio Ta inwestycja to SYF IP: 85.222.87.* 21.01.10, 01:04
      Trzeba byc idiota, aby kupowac u tak niepowaznej firmy, ktora w
      zasadzie sama nie wie co robi :))) kiedy wybuduje i czy w ogole
      wybuduje :))) jak rozmawialem z panienka toi myslalem, ze pekne ze
      smiechu - ona qrwa nic nie wie :))))))

www.inwestycje.pl/nieruchomosci/jutro_rusza_sprzedaz_soft_loftow_w_woronicza_qbik_;24853;0.html

wyjatkowa rzetelnosc, profesjonalizm, terminowosc :))))

a inwestycja TYPU SPRZEDAJE WIELKI SYF, ALE WAM MOWIE ZE TO
      APARTAMENT :))) ci eksperci to g..wno widzieli a nie apartament, w
      apartamencie to prawdopodbnie mieszka wlasciciel firmy, ale w Polsce
      sprzedaje jakis gowniany budyneczek, o ktorym mowi
      apartamenty/lofty :)))

ZERO ZAUFANIA - kupowac radze, jak wybuduja i beda gotowi do
      podpisania aktu notarialnego, a wartosc to im sie w glowach
      pojebalo - za taka inwestycje w takiej lokalizacji to mozna placic 5-
      8 tys w zaleznosci od usytuowania mieszkania

qrwa Apartamenty :))))))))))) polskie durnie nigdy nie widzialy
      apartamentu
      • Gość: slodki jozio Re: Ta inwestycja to SYF IP: 85.222.87.* 21.01.10, 01:09
        atk na marginesie te matoly nawet strony internetowej nie potrafia
        zrobic (tzn zatrudnic firme ktor zrobilaby sensowna strone) - im sie
        wydaje, ze to co zrobili to niebywaly bajer, podczas gdy normalny
        czlowiek moze dostac szalu i nawet nie chce sie ogladac tych planow,
        bo zanim cos sie otworzy to wczesniej qrwicy sie dostanie ... pewnie
        tak samo formuluja umowe
        • treadstone73 Re: Ta inwestycja to SYF 19.04.10, 18:20
          Gość portalu: slodki jozio napisał(a):

> atk na marginesie te matoly nawet strony internetowej nie potrafia
          > zrobic (tzn zatrudnic firme ktor zrobilaby sensowna strone) - im sie
          > wydaje, ze to co zrobili to niebywaly bajer, podczas gdy normalny
          > czlowiek moze dostac szalu i nawet nie chce sie ogladac tych planow,
          > bo zanim cos sie otworzy to wczesniej qrwicy sie dostanie ... pewnie
          > tak samo formuluja umowe

Moim zdaniem miejsce fajnie skomunikowane.
          Plus nr1: Autobus przed blokiem się zatrzymuje w obie strony, do tramwajów max 5
          minut na piechotę, metro dwa przystanki tramwajem.
          Plus nr2: Okna wychodzące na Woronicza będą słoneczne i z bardzo fajnym widokiem
          na park szpitalny/ogródki działkowe.
          Minus nr1: zajezdnia autobusowo/tramwajowa z jednej strony. Autobusy kończą
          kursy około godziny 23 i zaczyna się masakryczny korek wjazdowy na zajezdnię.
          Gazują chłopaki do godziny mniej więcej pierwszej. O czwartej trzydzieści
          ruszają w trasę. Też nie cicho. Tramwaje podobnie.
          Minus nr2: Widok z trzech pozostałych stron bloku masakryczny: hurtowania
          eletryczno/meblowo/mleczna, jakiś zakład produkujący niewiadomoco i rzeczona
          zajezdnia autobusów.
          Minus nr3: jakaś abstrakcyjna cena. Znalazłem rozpiętość od 8500 do 16 000.
          Minus nr3: Budowa jest opóźniona o 2 lata :)
          • Gość: piotr woronicz to strona pólnocna IP: 195.117.255.* 15.06.10, 12:02
            Komunikacja:
            wyjazd na racławicką korek rano i w południe a uliczka wąska i pwłno
            spowalniaczy
            skrzyżowanie z wołoska to tragedia skręt i w lewo i prawo
            wyjazd na marynarską korek od rana do wieczora
            łatwo jedynie dojechać do Galerii Mokotów:)

Komunikacja miejska
            Przystanek autobusowy pod domem
            Do tramwaju 800 m - dwa przystaniki autobusowe
            Do metra 2 km - 5 pzystanków autobusowych
            Na lotnisko 3 km - ale radzę iść pieszo to będzie szybciej - skrót
            przez tory kolejowe
            Pociąg - na stację Okęcie 1,3 km - linia radomska

Widok
            pólnoc - szpital i linnia wysokiego napięcia
            południe - magazyny
            zachód - linia kolejowa i magazyny
            wschód - zajezdnia tramwajowa i autobusowa ze 20 hektarów

Wiem, co mówię bo mieszkam w tej okolicy 38 lat

• Gość: mika Re: woronicz to strona pólnocna IP: *.acn.waw.pl 22.10.10, 13:10
              O Panie, totalny wygwizdow sie z tego opisu wylania.
            • Gość: Adam Re: woronicz to strona pólnocna IP: *.gsk.com 07.08.12, 09:34
              No przecież to "ofty" mają być. Kto widział żeby "lofty" miały widok na centrum miasta, reprezentacyjny park itp? Amerykańskie lofty do 2 metrów za oknem mają mur innego budynku.
    • Gość: hehehe samotny, wołający na puszczy jeeeeeeleeeeńńńń IP: 194.169.228.* 19.04.10, 20:31

samotny, wołający na puszczy jeeeeeeleeeeńńńń

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
    • Gość: nie Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 19:58
      myślałam t tym budynku, w końcu zdecydowałam na Włochy
      • Gość: Miaaauuu Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 217.96.70.* 08.06.10, 15:16
        A ja myślałem o tym budynku i w końcu zdecydowałem się na Wawer
        • Gość: piotrek Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.try.wideopenwest.com 09.06.10, 04:31
          a ja myslalem o tym budynku,w koncu wyjechalem z Polski
          • Gość: ola Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 193.201.167.* 20.08.10, 17:15
            A ja myślałam o tym budynku i zdecydowałam się. Fajne miejsce,
            jeżeli nie dla mnie to na wynajem. Dobra inwestycja i idzie w górę
            jak burza...
            • Gość: steady_at_najx Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 109.243.174.* 20.08.10, 17:23
              muhahaha.... wydymane Ynwestory. Palce lizać!
            • Gość: ladu Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 94.42.190.* 10.04.12, 10:10
              ehehhe. dziś reklama że od 7 tys... rośnie, ale w dół!
    • mokotowski.dzialkowiec Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 25.08.10, 16:14
      Byłam tam w zeszłym tygodniu i okolica .. jak to okolica niby
      ładnie, ale robi się mniej przyjemnie jak tabuny samochodów jadą z
      rana do biurowców i pobliskich magazynów i rozjeżdżają wszystko co
      się da rozjechać. W południowo wschodniej części inwestycji jest
      niestety budynek, kóry na makiecie jest ładnie obłożony jakimś
      czarnym połyskliwym materiałem z logo qb a jest to stacja
      transformatorowa i patrząc na jej gabaryty to obsługuje ona nie
      tylko zajezdnie ale i część Mokotowa :( .. Z zewnątrz zasłaniają go
      drzewa ale jak się lepiej przyjżeć to widać go od Woronicza. Chyba
      do 1. piętra sięga z uwzględnieniem wysokiego handlowego parteru.
      Czy ktoś mieszkał przy takiej stacji? Czy to jest szkodliwe?
      • Gość: a kto to wie? Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.chello.pl 25.08.10, 23:49
        ci co mieszkali już nie żyją, więc nie ma kogo spytać.
      • Gość: Woron Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.128.107.40.static.crowley.pl 27.09.10, 23:05
        Oj to jest słynny transformator!! jak padł kilka lat temu (2-3?) to pół warszawy nie miało prądu :) w sumie to atrakcja w pewnym sensie :) okolica brzydka, ale mieszkania bardzo ładne :)
        • Gość: due Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.acn.waw.pl 28.09.10, 20:33
          Obsługa faktycznie fatalna, próbowałem telefonicznie,ale powiedzieli że ofertę prześlą mailem czekam już ponad dwa dni, albo tak dobrze idzie im sprzedaż że olewają klientów, albo oferta jest tak słaba ze aż im głupio z klientami rozmawiać , tak czy inaczej szczyt indolencji, ale jaka firma (belgijska) tacy sprzedawcy. Z ciekawości do tych co kupili po ile z metra chodzą mieszkania w budynku A z widokiem na Woronicza i o ile daje się zbijać cenę wyjściowa, jak są zdeterminowani na sprzedaż (co prawda po tym jak podszedł pode mnie dział sprzedaży nie wiele sobie obiecuję)
          • Gość: Ania_33 Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:15
            W zeszlym tygodniu zatlukli tam czlowieka, wiec dlugich spacerach z psem moge zapomniec,,, heh a juz wplacilam kase...
            • mokotowski.dzialkowiec Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 21.10.10, 13:17
              Cześć .. jeśli mogę się spytać ile zapłaciłaś za metr? o ile obniżyli cenę wyjściową? i ile metrów kupiłaś? Dzięki za informacje .. Na stronie mają informację że cena od 8500, ale to wabik .. jak pytałam się o ceny wybranych mieszkań to właściwie wszędzie metr nie schodził poniżej 10 500 i 11 000 .. :(
              • Gość: Jagoda Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.rednet.pl 22.10.10, 11:19
                A ja dowiadywałam się o dwupokojowe, jednopoziomowe z oknami na patio i wyszło niecałe 9k za mkw.
                • Gość: eh Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.centertel.pl 24.10.10, 17:43
                  to o cale 4 kilo za duzo - ten gniot nie jest wart wiecej niz 4-5 za metr
                  • Gość: kamil Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.aster.pl 26.02.11, 21:04
                    Wypowiedział się słynny na całą Warszawę i okolice EKSPERT. Pan "eh".
                    No po takiej popartej argumentacją i przemyślanej opinii to chyba sprzedaż stanie, a Ci co kupili się zapłaczą.

Brawo. To żeś orzekł, mędrcze.
                    • Gość: dm Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 20:29
                      Echo Investment będzie budowało osiedle mieszkaniowe tuz obok WQ. Więc jednak okolica się zmienia...
                      • Gość: LUK Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.home.aster.pl 20.03.11, 16:07
                        tez chcialbym wiedziec ile zaplaciliscie za metr
                        • Gość: Gościóffka Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.home.aster.pl 24.04.11, 19:48
                          Tak .. rzeczywiście echo.com.pl rusza z budową apartamentowca tuż obok Qbika .. Echo będzie budować na tzw. tyłach Qbika przy ul. Konstruktorskiej. Patrząc na ich inwestycję przy Kazimierzowskiej może wyjść coś bardzo ładnego. Budowa chyba rusza w 2012 czyli za niedługo. :)
                          • Gość: Korek Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.11, 10:21
                            Wprawdzie niby jest dobrze polozone, ale dojazd jest masakrycznie zakorkowany, do tego ten przemyslowy wyglad okolicy....Zeszlismy w negocjacjach do 8800 zl ale kupilismy mieszkanie z zona w innej okolicy. Obsluga w porzadku.
                            • Gość: ann Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 195.42.249.* 18.05.11, 13:31
                              Ja także byłam zainteresowana ale ostatecznie zrezygnowałam z tej inwestycji. widok albo na ulicę albo magazyny albo na zajezdnię. Hałas, do tego słupy wysokiego napięcia, zachętą jma być fitness club - śmiechu warte. ceny kosmiczne, za miejsce garażowe 43 tys, do tego użytkowanie wieczyste. widać ze sprzedaż im nie idzie bo mieszkań do wyboru do koloru. jedyny plus to duże okna.
                              • Gość: smiech Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.centertel.pl 19.05.11, 00:11
                                duze okna to akurat zaden plus - chyba ze ktos jest zbokiem - moda na okna z big brother przyszla z niewiadomo skad, ale w tym sie nie da normalnie mieszkac
                                • Gość: Jowita Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.11, 07:43
                                  jak takie wielkie okna to dopiero wyobrażam sobie jak głośno będzie w mieszkaniu,szczególnie że zajezdnia obok.....ehhh,ludzie nie mysla, wszystko ten marketing
                                  • Gość: gosia Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.home.aster.pl 19.05.11, 21:58
                                    Głośno tam będzie z innego powodu przyjrzyjcie się to sam beton. Oglądałam ten budynek w weekedn z mężem i swtierdziliśmy, że za żadne skarby. Betonowe ściany będzie się niosło w dół, górę i boki jak w blokach z płyty.
                                    Do tego kolica to faktycznie zadupie, do tramwaju na Woronicza to zimą chyba przez zaspy trzeba będzie się przedzierać.
                                    Tyle jest fajnych projektów na Mokotowie, że nie jestw czym wybierać. Bo tu to tylko wielkie gadanie i nic w zamian: słabe wykonane budynku, drogie ceny i beznadziejna okolica.
                                    • treadstone73 Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 20.05.11, 12:08
                                      Gość portalu: gosia napisał(a):

> Do tego kolica to faktycznie zadupie, do tramwaju na Woronicza to zimą chyba pr
                                      > zez zaspy trzeba będzie się przedzierać.

Nie pisz głupot. Do tramwaju jest 3 - 5 minut max spacerkiem. Dodatkowo przed blokiem przystanki autobusowe w obie strony.

Co do samej inwestycji to różni się to od wielkiej płyty tym, że płytę robili poza budową i dowozili. Tutaj beton leją bezpośrednio. Ja bym się nie zdecydował mieszkać w tym bloku zwłaszcza za tą kasę, którą chcą. I fakt, na Mokotowie jest sporo innych miejsc gdzie się buduje.
                                      • Gość: Turek_29 Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:13
                                        Ogladaliśmy mieszkanie z mężem, choć faktycznie okolica nie ciekawa,same biurowce,zakłady i hale, ale lepsze to niż Praga czy Wawer. Mamy jedno pytanie czy uwazacie że po przedłużeniu Woronicza, zrobi się do druga Żwirki która jest non-stop zapchana i korki? Tu link do art o tym
                                        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9616627,Przedluzenie_ulicy_Woronicza_okroi_Marine_Mokotow_.html
                                        • treadstone73 Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 20.05.11, 15:14
                                          Gość portalu: Turek_29 napisał(a):

> Ogladaliśmy mieszkanie z mężem, choć faktycznie okolica nie ciekawa,same biurow
                                          > ce,zakłady i hale, ale lepsze to niż Praga czy Wawer. Mamy jedno pytanie czy uw
                                          > azacie że po przedłużeniu Woronicza, zrobi się do druga Żwirki która jest non-s
                                          > top zapchana i korki? Tu link do art o tym
                                          > warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9616627,Przedluzenie_ulicy_Woronicza_okroi_Marine_Mokotow_.html

W artykule są dwie koncepcje. Przebicie się do 1 Sierpnia (niemożliwe) i przebicie się do Wyjazdowej której właścicielem jest Marina Mokotów (droga w części prywatna). I tu też raczej nic się nie zmieni i przedłużenie nie powstanie :) a na pewno niezbyt szybko.
                                        • Gość: obywatel Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.netfala.pl 03.07.11, 22:34
                                          Nie wiem o której Pradze piszesz, ale to co wybudowało się w ciągu ostatnich 20 lat na Pradze Północ bije ten betonowy sześcianik na głowę...
                            • Gość: mati Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.11, 09:26
                              Witam,

Czy oferta na 8800 dotyczyła lokalu 2 poziomowego? Na jakim pietrze i budynku jak można spytać? Czy Podano Pasntwu jakiś konkretny lokal?
                              Z góry dziękuje za odpowiedź?

Pozdrawiam
                              • Gość: Malwinka Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:38
                                Sluchajcie, w kwesti wyjasnienia Loftem to mozna nazwac Stary Browar w Poznaniu a to sa zwykle biurowce udajace mieszkania. Budowane najtansza mozliwa technologia: z wylewki betonowej. Juz to przerabialismy za czasow PRL. Jakos wykonania i uzytych materialow jest tu na poziomie wielopietrowych parkingow, zwlaszcza te mieszkania w "stanie surowym". Warte to to jest ale nei 10 a 1tys zl za metr i to w porywach (nie liczac ceny dzialki i ew tych duzych przeszklonych powierzchni, bo to jedyna drozsza rzecz w tym projekcie). Po prostu deweloperzy wymyslili kolejny "genialny" patent: wybuduja za grosze parkingi, oszkla i powiedza ze to sa super lofty dla elity. I sprobuja sprzedac po 20k za metr. A jak sie nei uda to zawsze maja spory margines do spuszczania z ceny: pewnei nawet sprzedajac te "apartamenty" po 3k za metr i tak by wyszli do przodu. To nowy pomysl na ucieczke przed nadchodzacymi bankructwami, ale czy realny to sie okaze :).
    • Gość: smiech Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.centertel.pl 21.05.11, 03:30
      Bardzo prosze o umieszczanie zdjec debili ktorzy kupili mieszkania w tej inwestycji - to mozna porownac do sytuacji kupna fiata punto w cenie bentleya

nastepnie prosze abyscie sie wysterylizowali, aby wasze geny juz nigdy wiecej nie byly powielone

• Gość: Saska Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 14:45
        Zazdroscisz im czy co?Moze ktos lubi przemyslowa okolice przynajmniej beda miec blisko na piechote do biura, zajednia tez blisko wiec jak nie zdazysz utknac rano w korkach, nie kazdy musi miec w koncu widok na park....zreszta z tego co slyszalem duzo firm kupuje tam mieszkania pod wynajem dla lokali zagranicznych pracownikow
        Pozdrawiam
      • Gość: Marek Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 10:47
        Nie mam pojęcia czemu chcesz mnie wysterylizować??!!! Właśnie dzięki swoim genom w wieku 32 lat kupiłem mieszkanie w Woronicza Qbik i to bez specjalnego pytania o cenę. To moje trzecie mieszkanie. Pozostałe mam w Rzymie i Frankfurcie. Dzięki tym "genom" całkiem nieźle funkcjonuję a Ty chcesz mnie sterylizować????? No nie wiem, może to kwestia tego,że w Warszawie raczej jestem okazjonalnie i nie przywykłem do dość specyficznej logiki niektórych mieszkańców tego miasta. Miałem swoje powody,żeby kupić mieszkanie w tym miejscu i kupiłem. A co do widoku z okien to przynajmniej na samej górze wygląda to całkiem fajnie-panorama centrum Wawy. Polecam. A specjalistę od sterylizacji pozdrawiam i życzę jak najszerszego powielania swojego materiału genetycznego. Z pewnością do tak zaradnego życiowo jegomościa ustawiają się tłumy chętnych.
        • Gość: andy Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.centertel.pl 15.06.11, 23:42
          tak, już wierzymy...
          pierwsze mieszkanie kupiłeś za granicą, a potem dopiero w polsce? zresztą w niemczech nie ma kultury posiadania własnego mieszkania, wszyscy tam wynajmują.

bujaj dalej
          • Gość: precz sprzedawcom Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.home.aster.pl 16.06.11, 09:08
            Gość: Saska 23.05.11, 14:45 Odpowiedz Zazdroscisz im czy co?Moze ktos lubi przemyslowa okolice przynajmniej beda miec blisko na piechote do biura, zajednia tez blisko wiec jak nie zdazysz utknac rano w korkach, nie kazdy musi miec w koncu widok na park....zreszta z tego co slyszalem duzo firm kupuje tam mieszkania pod wynajem dla lokali zagranicznych pracownikow
            Pozdrawiam

LASKO ZACHWALAJ SOBIE TE MIESZKANKA W BIURZE SPRZEDAZY DEWELOPERA, I NIE PODSZYWAJ SIE TU POD NIBY OPINIE LUDZI
            • Gość: Gościoffka Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.home.aster.pl 18.06.11, 14:00
              No dobra a czy ktoś sprawdzał tę stację transformatorową, która stoi w rogu inwestycji między budynkiem B i D. Na planach na stronie woroniczaqbik.pl jest tam umieszczona legenda (raczej nie przez przypadek ;). Czy to ustrojstwo jest groźne, niebezpieczne, czy hałasuje .. chyba obok ma być również plac zabaw dla dzieci, więc 'kącik' osiedlowy jest na wypasie zrobiony. Jeśli ktoś ma jakieś fachowe informacje odnośnie tej stacji albo rozmawiał z developerem to niech napisze .. proszę. Inwestycja jest w miarę ciekawym miejscu ale poza cenami jest jeszcze sporo rzeczy niepokojących ..
              • Gość: yy Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.aster.pl 19.06.11, 18:22
                alez skadze ... to CZYSTY LUXUS - TO LEPSZE OD FONTANNY - wlasnie dlatego maja takie ceny, gdyz stacja transformatorow zapewnia EKSKLUZYWNY mikroklimat :))))) to tak jakbys mieszkal w scislym rezerwacie przyrody :))))))))

• Gość: Witek Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 13:30
                  Kurde czasami sie dziwie ludziom ze wczesniej nie zobacza tylko kupuja mieszkania z prospektu. Przeciez ta okolica nadaje sie tylko na burowce, a tu bach budynek mieszkalny...
                  • Gość: Jola Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.11, 14:35
                    extra z sasiadujaca najwieksza zajezdnia autobusowa w wawie. dzieki ale nie.chyba osly nie wiedza co to są LOFTY. to co pokazali to apartamentowiec, a ofty to przrobione stare fabryki na miejsca mieszkalne...eh kretynizm zniszczyc moze wszystko.eby tak nazwać mieszkanie musi być ono zaadaptowane z budynku pofabrycznego (najlepiej z bogatą przeszłością). Szkoda, że panująca na lofty moda, a za tym popyt, doprowadza do nazywania loftami nowo pobudowanych mieszkań na lofty tylko wystylizowanych. W prawdziwych loftach nie chodzi tylko o wygląd hali fabrycznej, ale i o historię, klimat i kontekst budynku. Nie mam nic przeciwko budowaniu takich mieszkań, bo ilość zabytkowych budynków pofabrycznych nadających się do rewitalizacji i adaptacji na lofty jest bardzo ograniczona (szczególnie w centrach dużych miast), ale nie nazywajmy ich loftami.
                    • Gość: beniu Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.home.aster.pl 20.07.11, 21:34
                      Tia... ta stacja transformotorowa nie bez przyczyny jest przykryta w planach. Swoją drogą jakoś żaden poważny deweloper mieszkaniowy nie inwetsycje tam w okolicy, choć terenów w brud. Może własnie chodzi o to, że mieszkanie tam nie wpływa dobrze na zdrowie, i co sprytniejsi wiedzą że nie należy tam budować, a Ghalamco myśli, że ludzie to kupią jak ich biurowce. Naiwni...
                      • Gość: Ania Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.205.66.6.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 31.07.11, 09:31
                        Ale nikt nie nazywa tej inwestycji loftami, tylko soft lofty.
                        Nie trzeba tu przytaczać definicji loftu, każdy kto się interesuje i jako taki język zna - informację tę posiada. Raz jeszcze - soft lofty, S jak Sylwia, O jak Olga, F jak Filip, T jak Tadeusz Y jak y.
                        • Gość: wsebus Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 12:20
                          Mieszkamy obok na Malawskiego kolejny blog od Maklakiewicza. Wcześnie rano czasem w nocy słychać jak dudnią w zajezdni, więc mogę sobie wyobrazić jaki dźwięk będzie słyszalny w budynku od strony zajezdni. Co do obawa o przedłużenie Woronicza, szanowni Państwo w godzinach szczytu od skrzyżowania Woronicza z Racjonalizacji do Marynarskiej jedzie się około 30min( pieszo 12-15). W czasie gdy ludzie opuszczają biurowce wszystko stoi. W drugą stronę do Racławickiej, powtórka z rozrywki czyli w szczycie stoimy. Przystanki autobusowe są ale na dzień dzisiejszy jeździ tylko 218 można dojechać do metra. Pieszo do metra około 1800 metrów. Nie wiem jak jest z parkingami ale radzę się zdecydować na miejsca oferowane przez dewelopera, ponieważ zaparkowanie tam auta graniczy z cudem. Woronicza w kierunku do Etiudy jest wieczorami tak zastawiona że sam muszę pokonać kilka set metrów by zaparkować auto.
                          • Gość: Domaniewska Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.merinet.pl 17.08.11, 23:25
                            Powiem krótko - pracuję na Domaniewskiej i od 5 lat codziennie przejeżdżam obok tego "soft loftu".
                            Nie chcę nikogo obrazić, ale trzeba być mega kretynem żeby zdecydować się na zakup mieszkania w tej inwestycji. I żeby nie być gołosłownym już piszę dlaczego:
                            1. Deweloper - akurat pracuję w biurowcu wybudowanym przez Ghelamco i jeżeli w tych "loftach" choćby w części zastosowano ten sam sposób budowy (wykonawcy, technologie, oszczędności) to już wam współczuję. Garaże pełne wody, wybijające w nich gówna z kanalizacji (malo kto o tym wie, ale po postawieniu wszystkich biurowców na Domaniewskiej kanalizacja w okolicy nie jest w stanie odebrać ścieków, co skutkuje regularnym ich wybijaniem w budynkach), przeciekające fundamenty, podnoszące się nawierzchnie, izolacja budynku wykonana ze ścinków wełny mineralnej, gdzieniegdzie izolacji w ogóle brak. Ogólnie z budynku w którym pracuję ekipy remontowe (remontowe, nie naprawiające) nie wychodzą już od dwóch lat. A budynek ma lat pięć.
                            2. Lokalizacja - DRAMAT!!! I już wyjaśniam dlaczego - oprócz wspomnianych zajezdni, stacji transformatorowej, hurtowni, etc. dodałbym jeszcze betoniarnię zlokalizowaną róg Konstruktorskiej i Suwak, z której 24h/dobę wyjeżdżają betoniarki ("cichutko" jak się zapewne domyślacie), skład stali na Konstruktorskiej (ale jest łomot jak spada taki 20 metrowa stalowa belka. Słychać na sąsiedniej ulicy, czyli ... Racjonalizacji właśnie :) i skup (hurtowy) makulatury. O mniejszych "biznesach" nie wspomnę, wymieniłem tylko te do których non stop wjeżdzają ciężarówki (przez 24h/dobę).
                            3. Komunikacja - jak ktoś pisze, że jest dobra to pękam ze śmiechu. Ubiegłej zimy, gdy spadl pierwszy śnieg od skrzyżowania Suwak i Domaniewskiej do skrzyżowania Woronicza z Kostruktorską jechałem półtorej (!!!) godziny. Oczywiście to skrajność, ale pół godziny przy kiepskiej pogodzie to nic niezwykłego. Korek do skrzyżowania Wołoskiej z Woronicza nierzadko zaczyna się już 100-200m od Woronicza Qbik. Jeżeli chciecie tam mieszkać kupcie dobre buty, bo jeździć się tam nie da. Ani samochodem, ani autobusem. A chciałem zauważyć, że Mostostal zaczął właśnie budowę kolejnych biurowców na kilka tysięcy ludzi u zbiegu Suwak i Konstruktorskiej. Jak to wpłynie na korki w okolicy? Można się tylko domyślać.
                            Wszystkie okoliczne uliczki (Etiudy Rewolucyjnej, Miłobędzka, Konstruktorska, Racjonalizacji, Woronicza) "stoją na dębowo" codziennie rano i po południu.
                            Ogólnie "gratuluję" jeleniom, którzy dali się nabrać na wizualizacje Ghelamco i wielką wizję.
                            I czekam z niecierpliwością na protesty mieszkańców przeciwko hałasowi, korkom, smrodowi, które niewątpliwie się pojawią wkrótce po zasiedleniu budynku.
                            Wtedy wyciągnę ten post.
                            Pozdrawiam,
                            • Gość: Domaniewska Mała korekta IP: *.merinet.pl 17.08.11, 23:42
                              ...od skrzyżowania Suwak i Domaniewskiej do skrzyżowania Woronicza z Kostruktorską jechałem półtorej (!!!) godziny...

Mała korekta, chodziło oczywiście o skrzyżowanie Woronicza z Racjonalizacji.

Z "okolicznych ciekawostek" chciałbym jeszcze dodać kwestię parkowania.
                              Już teraz w okolicy nie ma kompletnie gdzie zaparkować, a samochody stoją na każdym wolnym skrawku chodnika i trawnika. Co będzie gdy Mostostal skończy swoje biurowce nawet nie chcę myśleć. A na pewno miejsc ubędzie, bo nie sądzę by wspomniany Mostostal nie ucywilizował parkowania wzdłuż Konstruktorskiej. Ergo - jeszcze więcej aut i coraz mniej miejsc parkingowych. Ja mam miejscówkę w garażu, ale koledzy krążą po okolicy po pół godziny żeby znaleźć miejsce. A Straż Miejska baaaardzo tam aktywna jest ;)
                              Ale jako ktoś już optymistycznie wspomniał do Wołoskiej daleko z buta nie jest.
                              A po nieodśnieżanych i pozarywanych w tej okolicy chodnikach chodzi się na pewno bardzo komfortowo.
                              • Gość: probamikrofonu Re: Mała korekta IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 00:03
                                jak nie masz gdzie parkować, to znajdz inny srodek lokomocji.

a za parkowanie na ostanim wolnym skrawku chodnika czy trawnika...coz, nie skomentuje tego :)
                            • Gość: zzzzz Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.centertel.pl 22.08.11, 21:41
                              A ja tylko dodam ze jako rodowita od pokolen warszawianka/mokotowianka uwazam ze po pierwsze powinien wrocic zakaz meldowania sie w warszawie osob spoza niej- to by powstrzymalo glupote jaka sie napedza - wiesniak sprzedaje pole , przyjezdza do warszawy i kupuje jak ten cymbal mieszkanie w niniejszej inwestycji za horendalne kwoty- dramat. potem jeczy ze mu glosno a to przeciez warszawa jest ma by do cholery glosno- miasto/metropolia , wiec wiesniaki zrozumcie ze ma byc glosno. a co do reszty to juz mi sie nie chce pisac bo cisnienie mi podskoczy i nawrzucam tu niektórym erudytom.
                              • kocica_ewela Re: Kretyni pokazcie sie !!! 22.08.11, 22:24
                                dokladnie warszawianie to lepsza rasa - zabieracie nam prace - uwielbiam ten jazgot a wy?:D
                              • Gość: Xytras Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 20:59
                                To ile pokolen juz zyjesz? 4? Ja jako urodzony i wychowany w Warszawie, zaluje ze podczas wojny zgnielo wielu bohaterow, a tych mniej kumatych jakby wiecej przetrwalo...
                  • Gość: probamikrofonu Re: Kretyni pokazcie sie !!! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.12, 23:55
                    poniewaz takie myslenie (?!) jest powielane przez rzesze radnych i "ekspertow" od planowania miasta, bedziemy wiecznie zyli w zasmrodzonym spalinami miescie z jezdniami szerokimi na 5 pasow w jedna strone ;)

Co to znaczy, ze dzielnica nadaje sie tylko pod biurowce? Czy fakt, że zezwolono na degradacje przestrzeni miejskiej zabudowujac słuzewiec przemysłowy jedynie biurowcami implikuje, że to jest jedyny słuszny kierunek rozwoju dla tego obszaru?
                    • Gość: zdziwiony słabe to, faktycznie IP: 78.133.196.* 18.07.12, 17:27
                      dziwię się tym którzy rozważają kupno mieszkania w tej inwestycji. jest tyle ładniejszych miejsc! przecież gelamco to firma budująca biurowce, nie apartamenty, więc nie dziwcie się że budynek nie różni się niczym od sąsiadujących z nim (licznych) biurowców.
                      oglądałem tam mieszkanie z ciekawości (pracuję zaraz obok) i jak już ktoś wcześniej wspomniał, obsługa fakt, marna. Łaskę robią panienki że ci pokażą mieszkanie, nic nie wiedzą. masakra. zero profesjonalizmu.
    • Gość: KAIU Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.aster.pl 04.09.11, 12:26
      A ja zastanawiam sie nad kupnem mieszkania tam.... Bo - pracuje w jednym z uroczych biurowcow w okolicy, a dzieci chodza do szkoly 3 minuty od tego budynku mieszkalnego. Teraz mieszkam w super mieszkaniu w cichej, spokojnej, czystej okolicy na obrzezach Warszawy, ale codzienne dojazdy z dwojgiem dzieci zabieraja nam pol zycia. Teraz wiec najwazniejsza dla mnie jest logistyka, i spedzanie z dziecmi czasu na spacerze, a nie w samochodzie...
      • Gość: Xytras Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.home.aster.pl 26.10.11, 21:03
        Widzisz, ja pracowalem w NC przy Marynarskiej obok Postepu i tez mnie wkurzaly korki :)
        Tylko ze ja zmienilem prace, bo trzeba miec nierowno pod sufitem by sie przeprowadzac w takie miejsce i to tylko z powodu pracy i dojazdow... Zycie zamknie Ci sie w trojkacie - Marynarska- Galeria Mokontow- Etiudy, zielen obejrzysz w TV, a smrod spalin zastapi Ci tlen... Poza tym do emertyturki bedziesz u jednego pracodawcy?
        • Gość: Mirella Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.dynamic.mm.pl 14.01.12, 01:38
          Pięknie sobie konkurencja jeździ po Qbiku... brak słów na amatorskie działania i żenujące obelgi... prawdę mówiąc, to sa tu cudowne przykłady pomówień, nadające się do sądu.

Kupiłam tam mieszkanie, które okazało się świetną inwestycją. Na tą chwilę, zarobiłam już ok, 2-3 tysięcy za metr2.

Jestem bardzo zadowolonym klientem i życze wszystkim developerom takiej organizacji jak na qbiku...

a zajezdnia jakoś specjalnie mi nie przeszkadza... i tak jej w przeciągu 5 lat nie będzie...

Pozdrawiam nieudolną konkurencję!
          • Gość: Gość Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.01.12, 16:37
            >Pięknie sobie konkurencja jeździ po Qbiku... brak słów na amatorskie działania i żenujące > obelgi... prawdę mówiąc, to sa tu cudowne przykłady pomówień, nadające się do sądu.

>Kupiłam tam mieszkanie, które okazało się świetną inwestycją. Na tą chwilę, zarobiłam już ok, 2-3 tysięcy za metr2.

Jak to wyliczyłaś??

>Jestem bardzo zadowolonym klientem i życze wszystkim developerom takiej organizacji jak na qbiku...

Raz piszesz jako kobieta raz jako mężczyzna, zdecyduj się.

>a zajezdnia jakoś specjalnie mi nie przeszkadza... i tak jej w przeciągu 5 lat nie będzie...

Skąd masz takie informacje? Serio ciekawy jestem bo sam mieszkam w okolicy.
            • Gość: Nr Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.12, 20:11
              A ja tam chce kupić mieszkanie i inwestycja mi się bardzo podoba. Lokalizacja jest dobra a autobusy i samochody są wszędzie więc pokazie mi miejsce ciche i spokojne w Warszawie. No chyba ze ktoś się do kampinosu wyprowadzi....
              • Gość: Michał Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.12, 09:15
                Dla mnie zdecydowanie lepsza lokalizacja to osiedle Biały Kamień, ceny dużo wyższe ale przynajmniej ciszej i ciekawsze widoki.
                • Gość: tomcio Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 00:01
                  Biały Kamień to był fajny z 6 - 8 lat temu. Mieszkałem tam, bylo tylko kilka budynków
                  teraz jest to blokowisko z biurowcami, koszmar
                  a akustyka w mieszkaniach cudowna - zero intymności
                  i oczywiscie zaparkowanie auta to wielkie szczęście
          • Gość: obywatel Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.bas.roche.com 02.04.12, 18:29
            To znaczy kupiłaś i już sprzedałaś z zyskiem, tak? I ciągle mieszkasz, skoro zajezdnia nie przeszkadza? To niezły business - kupić tanio, sprzedać drogo i rozumiem, że wynajmować mieszkanie za zarobione w ten sposób pieniądze?

Aha, i w cale nie pracujesz u dewelopera, skoro pozdrawiasz konkurencję? Mógł się Ghelamco wykosztować i jakiegoś bardziej wiarygodnego naganiacza zatrudnić...
            • Gość: ola Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.12, 05:53
              Co to za gó...any deweloper? Obsługa klienta gorsza niż w jakiejś zapyziałej spółdzielni począwszy od panienek w biurze na kierowniku budowy kończąc. Chcesz obejrzeć mieszkanie - robią łąskę, chcesz dokładne plany poczekaj - sam se zrób. Umawiaj się na spotkania - ale uważaj - oni (panienki w biurze) mogą zapomnieć.
              Złodzieje i tyle. Za taką cenę wszystko powinno być z pocałowaniem w rękę!
              • Gość: nowy fakt, obsługa obskurna IP: 78.133.196.* 09.08.12, 14:21
                ja też oglądałem tam mieszkania, fakt obsługa obskurna. Nawet w JWconstr. wiedzą że do pracy przychodzi się w schludnych, porządnych ciuchach, a nie z rozczochranymi miesiąc nieczesanymi włosiskami, w ciuchach jak z młodszej siostry (nie każdy szanowne panie z biura sprzedaży może sobie pozwolić na wąskie sukienki - mniej słodyczy proponuje). tandeta. nastawienie do klienta też jak w PRLu. dziwie sie developerowi, bo w warszawie znalazlby bez problemu dziewczyny ktore z klasą i z uśmiechem obslugiwalyby klientów, a i wrażenie by inne zostało. ja mieszkania nie kupilem (ostatecznie stanelo na ochocie - bo jak już decydować się na glosne mieszkanie, to chociaż w ładnym miejscu) więc więcej kontaktu z nimi nie będzie:)
              • Gość: Aneta Re: Woronicza Qbik.Mam mieszkanie IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 11:25
                Dziwię się wypowiedzią o obsłudze tej inwestycji! Od samego początku nie miałam z nikim problemu... w tym tygodniu odbieram klucze i mogłam na teren osiedla oraz mieszkania kilka razy gościć, nikt mi nie utrudniał!
                • Gość: kitek Re: Woronicza Qbik.Mam mieszkanie IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.12.12, 08:03
                  witam,
                  szukam do kontaktu osób które kupiły mieszkanie na loftach i maja mieszane uczucia co do otoczenia działki, a szczególnie czerwonego budynku obok, czekam na informacje.
                  • Gość: Gość Re: Woronicza Qbik.Mam mieszkanie IP: *.nameserverus2.com 14.12.12, 13:14
                    > witam,
                    > szukam do kontaktu osób które kupiły mieszkanie na loftach i maja mieszane uczu
                    > cia co do otoczenia działki, a szczególnie czerwonego budynku obok, czekam na i
                    > nformacje.

A przed zakupem tego budynku nie było? Chodzi Ci o zajezdnię autobusów czy pozostałości po rozdzielni energetycznej, która tam wcześniej była na ziemi a teraz jest zakopana?
                    • kitek174 Re: Woronicza Qbik.Mam mieszkanie 16.12.12, 21:30
                      Gość portalu: Gość napisał(a):

> > witam,
                      > > szukam do kontaktu osób które kupiły mieszkanie na loftach i maja mieszan
                      > e uczu
                      > > cia co do otoczenia działki, a szczególnie czerwonego budynku obok, czeka
                      > m na i
                      > > nformacje.
                      >
                      > A przed zakupem tego budynku nie było? Chodzi Ci o zajezdnię autobusów czy pozo
                      > stałości po rozdzielni energetycznej, która tam wcześniej była na ziemi a teraz
                      > jest zakopana?

chodzi mi o sąsiadującą stacje trafo, jest jeszcze jakas rozdzielnia ?
                      • Gość: aaaaale cudo w trujących spalinach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.13, 17:18
                        Ja bym się na Twoim miejscu bardziej martwił nie czerwonym budynkiem, a jedną z największych w mieście zajezdni z trzema setkami autobusów. Na dobraulica.pl piszą, że nie zamierzają się nigdzie wynosić. Lokatorom zwłaszcza z budynku D, których okna wychodzą na solarisygratuluję odwagi i życzę dużo zdrowia. Przyda się.
    • Gość: adam Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.centertel.pl 12.08.12, 00:26
      z zewnatrz wyglada w miare przyzwoicie - jak na polskie realia, ale ...

1/
      klaustrofobicznie waskie - o ile pamietam 3,8 szerokosci

2/
      strasznie obciachowe czesci wspolne ... ten kto projektowal drzwi wejsciwoe i korytarze to chyba musial byc niezle nacpany ... szajs totalny

3/
      zajezdnia autbusowa, slupy wysokiego napiecia

4/
      cena odpowiednia na madryt, ale nie na warszawe, w takiej lokalizacji i takiej jakosci

uczciwa cena to okolo 5-6 tys - za tyle mozna sie zastanawiac, ale to sa mieszkania dla amatora, praktycznie niesprzedawalne, jakby ktos chcial potem sie tego pozbyc

• Gość: Aneta Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.dynamic.chello.pl 18.09.12, 11:31
        Obciach :) Zgadzam się obciach czytać takie posty....Człowieku chyba nie masz orientacji w budownictwie mieszkań na terenie warszawy! przeczytaj standard wykonania zabudowy i porównań do innych...i cena jak najbardziej klarowna! Patrzysz tylko na otoczenie :) które pamiętaj szybko może ulec zmianie, a słupy przyjdzie moment że puszczą je w ziemię, prawo przypilnuje !
        • Gość: misiek Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 13:49
          Prawo przypilnuje? Kobieto, skąd Ty się urwałaś? Słupy puszczą w ziemię? A to dobre. Raczej dorzucą jakieś nowe wspaniałości. Obsługa zgadzam się - jak w PRL-u. Łaska ze wszystkim - nic nie wiedzą, ale oddzwonią - oczywiście nie oddzwaniają. Nie kupiłem. Swoją drogą - rzeczywiście podejście do klienta jak w spółdzielni przy Bartyckiej - ale spółdzielnia, przypominam - jednak ma inne zasady działania,i tam często zdarza się podejście typu "bujaj się". Oczywiście nie w każdym miejscu od razu muszą być marmury - ale standard też niemal jak z wielkiej płyty - lata 70-te.
          Jak na firmę tej wielkości - powinni zatrudnić porządną obsługę klienta! Masakra!
        • Gość: aa Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: 79.162.126.* 20.09.12, 00:05
          panienko co ty za brednie wypisujesz tez tam bylem i widzialem - korytarze i drzwi to jakas straszna szmira - wstyd tam kogos zaprosic, a co do calosci inwestycji to porazka - waskie dziuple. jak cipcia jest waska to fajnie, ale jak mieszkanie jest waskie to juz nie jest fajnie :) a z tymi slupami to juz polecialas po calosci. trzeba przyznac ze jestes glupia jak but, wiec ty mozesz placic 10 tys za metr o ile w ogole ciebie stac, ale ja bym nie kupil tego nawet za 3-4 tys bo to jest jakas inwestycyjna porazka
          • Gość: Adam Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 00:42
            Nie ma co się unosić. Jak z początku jest źle to później może być tylko gorzej. Tak już jest z deweloperami. Mamy wielki wybór, takich olewajmy. A osoby co się całkiem inaczej wypowiadają to pewnie z biura sprzedaży.

• Gość: Gosia 58 Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.subscribers.sferia.net 14.12.12, 19:40
              a mój kochanek lubi takie właśnie panie , jak on to mawia "kobiety z przeszłością". Byłam z ciekawości bo raczej w tej cenie wolę rezydnecję pod Warszawą ale ogólne wraże nie było takie mało przytulne.
              Pozdrawiam Miłe Panie z Bira Obsługi, do kochanka oddzwoniły , więc nie przesadzajcie.
              • Gość: Arturq Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 01:27
                A ja tam mieszkam od prawie pół roku. Jestem zadowolony. Ściany równe, okna szczelne, mieszkanie cieplutkie. Nic nie słychać, a obsługa bardzo miła. Z parkingiel zero problemów bo mam miejsce w garażu tuż przy windzie prowadzącej prawie do mieszkania. Autobusu? Jakie autobusy?
                • Gość: asdf Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 08:24
                  no i zagladasz tutaj aby pochwalic sie swoim mieszkankiem ;)
                  to co sie tobie nie podoba ze szukasz odpowiedzi po forach ??
                  • Gość: qwerty Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.nplay.net.pl 05.02.13, 18:58
                    Po prostu wpadł się podzielić szczęściem.
                • Gość: gość Re: Bylem, widzialem - lekki obciach IP: *.48.123.167.smlw-legionowo.pl 10.03.13, 07:32
                  Gdzie tam masz cicho? Od ulicy czy od podwórka gdzie stoi stacja energetyczna ? Otwierałeś okna? Po ulicy betoniarki a od środka trafa 110000V hałasują !!!
    • Gość: aaaaale na dobraulica.pl piszą że zajezdnia zostaje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.13, 17:23
      Trochę za późno. Trzeba było najpierw obejrzeć sąsiedztwo.
    • Gość: AweO Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.ip.netia.com.pl 11.10.13, 12:20
      Ludzie, j asię przymierzam do zakupu już od kilku tygodni i robię śledztwo nt zajezdni - własne, tzn często i o różnych porach czatuję i nasłuchuję i węszę: czy jest smrodliwie i głośno - jeszcze ani razu nic nie poczułam ani nie usłyszałam, raz na jakiś czas autobusik wjeżdża i wyjeżdża nie robiąc zbyt wiele hałasu. Jedyne co to tylko kwestia przestaiwenia się i odwrócenia od uprzedzeń.
      • Gość: Hipokrates Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.r-link.pl 11.10.13, 14:19
        Serio?
      • Gość: man Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 14:23
        zanim kupisz - wynajmij i pomieszkaj trochę
    • Gość: man Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.13, 14:35
      ten cały qbik wygląda jak ohydne socjalne blokowisko rodem z Bronxu...

www.woroniczaqbik.pl/loft.html
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6c/1520_Sedwick_Ave.,_Bronx,_New_York1.JPG
      • Gość: Rambo Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: 212.244.70.* 09.11.13, 18:03
        Ja tam mam mieszkanko i śmiać mi sie chce z tych którzy piszą opinie o tej inwestycji nie mając zielonego pojęcia o tym klocku. Nie podoba sie to nie kupuj, jest przecez tyle pięknych zakątków w mieście. Przecież cała Warszawa to oazą ciszy i zieleni.
        • Gość: warszawiak Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP IP: *.ipm.pl 14.01.14, 14:55
          parę dni temu oglądałem tam mieszkania ( dwupoziomowe ) i generalnie wbrew temu co piszą tu na forum nie widać braku zainteresowania. mieszkania wolne co prawda jeszcze są ale tylko duże - powyżej 60m2, reszta sprzedana. i to co zostało też podobno cieszy się zainteresowaniem, na dowód tego promocja cenowa się skończyła. a co to budynku to faktycznie jest inny, jednemu się spodoba inny będzie krytykował. ja wstępne się decyduję na 72m2, trzeba się targować. jak załatwię papiery to wam napiszę jak sprzedawca traktuje klientów. mnie ten qbik się podoba.
          • kasiakatarzyna123456789 Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 21.09.16, 23:47
            Witaj, czy zamieszkałeś finalnie w Qbik? Jeśli tak, napisz proszę jak się mieszka. Zastanawiam się nad kupnem loftu i jestem ciekawa opinii osoby, która już tam mieszka.
            Pozdrawiam i z góry dziękuję za info. Kasia
    • anik_w A jak kształtują sie czynsze w qubiku? 13.04.15, 23:03
      • mochald Re: A jak kształtują sie czynsze w qubiku? 30.12.15, 08:16
        wysoko i rosną bo Administracja wespół z Zarządem (deweloperem) mają mnóstwo głupich pomysłów jak oszpecić osiedle i jak orżnąć właścicieli którzy już kupili tu mieszkania
        • kasiakatarzyna123456789 Re: A jak kształtują sie czynsze w qubiku? 21.09.16, 23:49
          Witaj, czy mieszkasz w Qbik? Jeśli tak, napisz proszę jak się mieszka.
          Zastanawiam się nad kupnem loftu i jestem ciekawa opinii czy warto, czy lepiej szukać gdzie indziej.
          Pozdrawiam i z góry dziękuję za info. Kasia
    • praca_licencjacka Re: Woronicza Qbik. Szukam innych, którzy tam KUP 19.04.15, 14:47
      [Metody badania wiarygodności firm deweloperskich]

Uprzejmie proszę o wypełnienie ankiety poświęconej kupnie mieszkania od firmy deweloperskiej. Wiarygodność dewelopera to obecnie temat często dyskutowany i omawiany, dlatego zachęcam do poświecenia kilku minut.
      Ankieta jest kierowana do osób obecnie poszukujących mieszkania na rynku pierwotnym, choć każdy może kwestionariusz wypełnić - profil pożądanego respondenta jest weryfikowany przez pierwsze pytania.

Bardzo dziękuje osobom które wezmą udział w ankiecie.

LINK:
      https://docs.google.com/forms/d/1rq556NJZes-PwecUVbN-PA5ISoGuX5dNwIo6grluZwQ/viewform?c=0&w=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka