zzdorka 22.12.03, 00:28 Mam wielgachna prosbe. Od tygodnia probuje znalezc w Internecie liste rzeczy, ktore sobie moge odliczyc w ramach ulgi remontowej. Czy ktos moze mi pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hm Re: Odliczenia od podatku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 11:30 Poszukaj na stronie MF takiego rozporządzenia o wydatkach remontowo- modernizacyjnych do odliczenia, poza tym było jakieś pismo MF, zawierające wyliczenie łatwiejsze do odczytania dla laika. Na pewno jest w Temidzie (Lexie), ale nie wiem jak z dostępnością ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domel Re: Odliczenia od podatku IP: *.polkomtel.com.pl 23.12.03, 09:43 Czy ktoś się orientuje czy w ramach ulgi remontowej można odliczyć kuchnię elektryczną do zabudowy i okap? Niestety nigdzie jasno tego nieokreślono - teoretycznie jest mowa o instalacji elektrycznej i wentylacyjnej ale czy można odliczyć powyższe...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mav Re: Odliczenia od podatku IP: *.tpi.pl 23.12.03, 17:01 Z tego co wiem - nie mozna. Gazową kuchnię podciąga się pod remont instalacji gazowej, tylko dlatego można ją odliczać. Kuchenka elektryczna nie jest, niestety, częścią instalacji elektrycznej, tylko odbiornikiem prądu (jak nie przymierzając żarówka - tak to sobie tłumaczę). Czasem rozwiązaniem jest kupno kuchni gazowo-elektrycznej, ale jeśli ktoś nie ma gazu, to ma kłopot. Linka z tabelą była w "Domie i nieruchawościach" (w tym momencie Gazeta coś przebudowuje w serwisie, bo nie można się dobić). mav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beh Czy faktury musza byc na adres mieszkania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.03, 13:25 Remontowanego? Nawet jesli tam sie nie jest zameldowanym? Czy mozna wziac na adres zameldowania i potem tlumaczyc sie, ze bylo to na adres innej wlasnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Czy faktury musza byc na adres mieszkania? IP: *.acn.waw.pl 26.12.03, 00:38 oczywiście, że może być również w mieszkaniu wynajmowanym. Aby skorzystać z ulgi musisz mieć tytuł prawny do lokalu np. umowę najmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: Odliczenia od podatku IP: 80.51.237.* 27.12.03, 17:09 www2.gazeta.pl/dom/1,48480,1685956.html pozdrawiam Zielony osiedle-floriana.w.interia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś