Dodaj do ulubionych

Przyrost wagi

06.10.04, 13:14
Mam pytanko. Jestem w 11 tyg. ciąży. P.ginekolog ważyła mnie ostatnio i było 58,5. Dzisiaj w domu sama wskoczyłam na wagę i spanikowałam. Waga pokazała 61,5. Czy to jest normalne??
Obserwuj wątek
    • toja11 Re: Przyrost wagi 07.10.04, 08:42
      Ja na początku ciąży przytyłam 4 kg.W czwartym miesiącu schudłam i teraz a jest
      to 38 tc mam tyko 0,5 kg przyrostu wagi.Lekarz stwierdził,że skoro dziecko
      rozwija się dobrze(dzidzia waży już 2830g)to jest wszystko w porządku.Ale przy
      pierwszym dziecku przytyłam 27kg.Pilnuj się,żeby za bardzo nie przytyć do 12 kg
      jest wszystko w normie.Powodzenia i trzymaj się cieplutko pozdrawiam Joasia
      • magdam456 Re: Przyrost wagi 08.10.04, 12:49
        Jestem w 14 tyg.Na razie przytyłam 2 kg.Ale ciągle mam zgagę i mało
        jem.Pozdrawiam
    • ezagraj Re: Przyrost wagi 20.10.04, 15:45
      Ja jestem w 35 tygodniu i przytyłam jak do tej pory 10 kg, ja np. na początku
      ciąży wogóle nie tyłam tylko ok 20 tygodnia mi przybyło raz 2,5 potem 3,5 a
      pożniej to juz po maluchu dobywało. Wiem że 10 kg to nie dużo ale mnie się
      wydaje że jednak troche dużo mam tylko nadzieję ze 12 kg nie przegonie bo się
      zalamię jak po porodzie będę chciała to zrzucić
      Pozdrawiam Edyta
      • ulkos Re: Przyrost wagi 20.10.04, 16:41
        jestem w 15 tc i przytyłam? trudno powiedzieć rano jakieś pól kilo wieczorem
        1,5kg ale brzuszek już widać.Martwiłam się że będę dużo tyć bo sie nie ruszam
        ale na razie nie jest źle oby tak dalej buziaki Ula
    • azylek Re: Przyrost wagi 20.10.04, 19:07
      Ja przed ciaza wazylam 54-55kg i byla to raczej normalna waga przy wzroscie
      165cm. Teraz mam 19tc i waze 58kg. Ale waga to nie wszystko. To zalezy od
      fizjonomii kobiety, ilosci wod plodowych itd. Ale brzuch to mi widac i to
      bardzo - to fakt.
      • sylraf Re: Przyrost wagi 26.10.04, 13:56
        Cześc
        ja przed ciążą ważyłam 61 kg, obecnie, w 20 tc ważę 60, i to już jest sukces, bo
        odrabiam straty po wymiotach. Ponieważ ciągle zwracam, na szczęście tylko
        trochę, myślę, że zaczyna sie pozytywna tendencja do lekkiego tycia. Gin. nie
        jest zachwycona moją wagą, ale to normalne, że jak sie wszystko oddaje, to nie
        ma z czego przybierać na wadze. Brzuszek urósł mi nad wyraz, to taka fajna
        piłeczka;) Piersi też już nie poznaję - z 80A zrobiło się 80C...
        Pozdrawiam,
    • edi_27 Re: Przyrost wagi 26.10.04, 14:09
      cześć Beaciu ja również jestem w 11tyg i nie przejmuj się bo mi już przybyło
      4kg myślę że lepsze to niż nie przybieranie na wadze mam nadzieję że już
      niedługo staniemy w miejscu Ja przed ciążą ważyłam 51kg-waga piórkowa jak na
      172cm też sie załamywałam tym szybkim przyrostem(3kg w 3tyg)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka