Dodaj do ulubionych

Objawy ciazy

27.10.04, 18:35
Mam pytanie, czy ktoras z Was w pierwszym, drugim miesiacu ciazy odczuwala
delikatne bole podbrzusza? Na zrobienie testu chce jeszcze poczekac, a ciekawi
mnie ta kwestia bo w ostatnich dniach bardzo czesto chodze do toalety, nawet w
nocy co mi sie wczesniej nie zdarzalo, poza tym jestem caly czas glodna i
zaczynaja mnie bolec piersi.
Obserwuj wątek
    • 45q6 Re: Objawy ciazy 28.10.04, 16:18
      jestes w ciazy na 1000%
    • patii8 Re: Objawy ciazy 28.10.04, 16:38
      miałam takie same objawy i jestem 6-7 tydzień w ciąży
    • rebeka77 Re: Objawy ciazy 28.10.04, 17:00
      Na 1000% A niby skąd taka pewność? Lepiej nie gdybać tylko zrobić
      test.Pozdrawiam.
      • pinestka81 Re: Objawy ciazy 28.10.04, 18:40
        A czy te bole podbrzusza to rzecz normalna?
        Dzisiaj dodatkowo doszedl mi bol glowy, z testem jeszcze musze poczekac-zeby byl
        wiarygodny:)
    • rebeka77 Re: Objawy ciazy 28.10.04, 19:21
      Pinestko,moim zdaniem to malo by stwierdzić,że jesteś bądz nie w ciąży,tym
      bardziej że okres Ci się chyba jeszcze nie spóznia ,skoro piszesz,że na test za
      wcześnie.Test jest w dużej mierze wiarygodny w 1 dzień spodziewanej
      miesiączki.Mnie podbrzusze nie bolalo(jestem w 19t.c.).Taki ból może być typowy
      i dla ciąży i dla zbliżającej się miesiączki to samo z bólem piersi.Piszesz też
      o częstych wizytach w toalecie i to może faktycznie być sygnal,bo powiększająca
      się macica uciska na pęcherz.Mi zaczęlo to dokuczać bardzo szybko ok 4 dni od
      spodziewanej miesiączki.Życzę Ci rozwiązania jakiego oczekujesz.
    • soffica Re: Objawy ciazy 29.10.04, 20:40
      Moim pierwszym z objawów ciąży były lekkie bóle podbrzusza i byłam pewna że to
      zbliżająca się miesiączka. Ból piersi to kolejny objaw, odczuwałam już w piątym
      tygodniu kiedy dowiedziałam się, że miesiączka jednak nie pojawi się przez
      jakieś 9 miesięcy :). Pozdrtawiam
    • keskowa Re: Objawy ciazy 30.10.04, 21:46
      a jak tam z sennością? nie chodzisz przypadkiem coraz wcześniej spać? a i
      jeszcze dziwnie obfity śluz. i odrobinkę inne smaki kulinarne - większa
      wybredność. pozdrawiam
    • aajn2 Re: Objawy ciazy 30.10.04, 22:52
      czesc!
      Objawy jak najbardziej wskazuja ciaze (sama jestem w ciazy w 16 tyg). Ja mam
      bole tzn kłucia po bokach (tak jakby bolały jajniki)i jest to spowodowane
      rozciagajacą sie macicą. ale jesli boli cie w podbrzuszu to radze zrob test i
      jezeli jestes w ciazy to idz do lekarza. Mozesz potrzebowac hormonow (luteina,
      duphaston). Pozdrawiam. Aga
      • dziewczynka_bez_zapalek Re: Objawy ciazy 12.11.04, 10:55
        aajn2! mam pytanie ... czy te kłucia po bokach(tak jakby bolały jajniki)
        odczuwasz często w ciągu dnia ? czy wystepują co jakis czas falami?
    • trudno_tak Re: Objawy ciazy 01.11.04, 20:07
      dziś 21 dc. Od kilku dni boli mnie podbrzusze, kłuje prawy jajnik. Mam
      bezustanne mdłości. Nigdy nie przepadałam za rybami a teraz jest to jedyne na
      co mam ochotę. Poza tym, jakbym mogła, spałabym 15 godzin na dobę. Przytulanka
      były od 9 do 13 dnia cyklu po dwa razy dziennie :). Test owu zawsze ujemny. Mam
      nadzieję, że zafasolkowałam....
      Co Wy na to? Na testowanie za wcześnie....
      • mamaszyma Re: Objawy ciazy 02.11.04, 10:01
        Ja mam dzisiaj 21 dc. Od trzech dni częściej chodze do ubikacji, mdli mnie
        trochę, boli mnie brzuch, mam zawtoty głowy i cały czas chce mis ie spać. Co do
        piersi to nie weim, bo karmie rocznego synka. W zasadzie wcale sie nie
        staraliśmy o dziecko, ale teraz jak sobie policzyłam, że to mozliwe, to bardzo
        bym chciała. Tylko nie wiem czy połowy objawów sobie nie wmawiam... Musze
        jeszcze poczekać tydzień.
    • mata112 Re: Objawy ciazy 02.11.04, 11:27
      teraz 21 tc. klucia odczuwalam przez co najmniej pierwszy trymestr. ale to co
      na dlugo przed spodziewanym pierwszym okresem bylo u mnie charakterystyczne,
      to znacznie powiekszone piersi - tak juz zostalo i hustawki nasrojow
      (potrafilam sie rozplakac bez powodu , by za chwile zaczac tanczyc z radosci)-
      to tez mnie nie opuscilo, choc szczesliwie dla tatusia, jest mniej nasilone.
      test zrobilismy dla formalnosci - upewnil nas w przekonaniu, u ciebie rozwieje
      wszelkie watpliwosci. oby wypadl zgodnie z twoimi oczekiwaniami. pozdr
      • pinestka81 Re: Objawy ciazy 02.11.04, 15:51
        :( Niestety jest@, spozniona ale jest. Moze nastepnym razem...:(
    • hermiona_77 Re: Objawy ciazy 11.11.04, 13:35
      Dziś 39 dzień cyklu, 3razy negatywny test sikany (w 27, 33 i 39
      dniu)...Senność, duża ilość śluzu i wybredny apetyt tak, piersi to tak
      niekoniecznie. Staramy się od 3 m-cy. Myslicie, że na na usg mogłoby już wyjść
      jak byłabym w ciązy?
      • nupik Re: Objawy ciazy 12.11.04, 08:13
        wyjdzie na usg dopochwowym, u mnie tak bylo bo mialam potworne bole zamiast
        typowych objawow i chceili wykluczyc pozamaciczna i pecherzyk byl juz widoczny
        i serducho migalo. Idz na usg, uspokoi cie to. A, i jeszcze zrob test z krwo
        jesli jeszcze nie robilas.
        pozdrawiam
        a
        • hermiona_77 Re: Objawy ciazy 12.11.04, 10:47
          Już 40 dzień cyklu bez @...Byłam dziś na Beta HCG. Jutro wynik. Na razie się
          nie emocjonuję, po trzech negatywnych "sikaniach" chyba nie wierzę w pozytywny
          rezultat. Nupik, czy Tobie też testy apteczne wychodziły negatywnie? Mam
          powiększone brodawki i jak dotykam to naparwdę bolą
          • hermiona_77 Re: Objawy ciazy 13.11.04, 16:08
            Wynik HCG żenująco niski. Znowu się nie udało:(...Dalej nie ma @. Pozdrawiam
            wszystkie "starające się" koleżanki i życzę powodzenia nam wszystkim.
    • nupik Re: Objawy ciazy 12.11.04, 08:11
      Witaj,
      usmiechnelam sie sama do siebie bo piszesz o delikatnych bolach podbrzusza a
      mnie po prostu rozrywalo! myslalam ze umre, siedziealam non stop w wwannie i
      ryczalam, przekonana ze to idzie miesiaczka jakas hardkorowa, a potem test,
      lekarz , usg i jestem w 20 tygodniu i czuje sie cudownie i z dzidzia ok. Takie
      to dziwaczne objawy mialam (przy tym zero mdlosci). Nie ma reguly.
      pozdrawiam
      aga
    • andzia65 Re: Objawy ciazy 12.11.04, 10:58
      Cześć dziewczynki:),a jak z temperaturą?Była podwyższona?
    • dziewczynka_bez_zapalek Re: Objawy ciazy 12.11.04, 11:00
      ja odczuwam bole podbrzusza po bokach tak jakby jajników ... rosną mi piersi ;-
      ))) wiesz ... miałam ledwo 70A to każde powiększenie jest przeze mnie w 1
      kolejności zauważane no i bolą mnie sutki przy dotykaniu , byłam u lekarki to
      stwierdziła że to jakiś 4-5 tydzien czyli dziś to już by był 6ty ;-)
    • natka000 Re: Objawy ciazy 12.11.04, 13:12
      ja mmiałam a raczej dalej mam objawy takie jak TY tylko brzuch trochę dzisiaj
      mnie bardziej boli ,dzisiaj robiłam test i dwie kreseczki:))pozdrawiam
    • j04nn4 Re: Objawy ciazy 13.11.04, 17:20
      ja jestem w okolo 3 tyg od poczatku prawie bola mnie piersi zrobilam test
      jeszcze jeden dzien przed okresem wyszly 2 mam wstret do jedzenia boli mnie
      podbrzusze jak na okres kuje mnie w jakby jajnikach mam uplawy mokre i czasem
      wrazenie ze mi cos wylatuje z muszelki ;) jak bym miala okres dostac pozatym
      mam kiepskie samopoczucie l))
    • pysienka HERMIONO i wszystkie przyszłe mamusie 13.11.04, 18:23
      jaki miałs wynik z badania krwii??? Ja w 36 dniu zrobiła test sikany wyszła tak
      bledziutka kreseczka więc poszłam na badanie krwii i wynik 29.79 lekarz
      powiedział( inny nie mój bo go nie było) ze może to byc wczesna ciąża ale
      niekonieczniei tzreba czekac, bo przed @ hcg tez wzrasta), wiec czekam. Dziś
      jest 40 dzień cyklu ciągle nie mam @ i jutro robie test sikany, boe sie jak
      cholera. Jka nie wyjdzie no to w poniedziałek znowu ide na krew i umawaim się
      na wizyte bo może jest coś nie w porządku, dłużej juz nie dam rady czekać.
      Pozdrawaim
      • fumcia84 Re: HERMIONO i wszystkie przyszłe mamusie 13.11.04, 21:19
        A mnie wyszło Hcg 0,36 - więc na razie nic z tego, może to i lepiej ;)
        • hermiona_77 Re: HERMIONO i wszystkie przyszłe mamusie 15.11.04, 13:10
          Mój wynik to 0.04, nie ma więc szans...
    • pysienka Re: Objawy ciazy 14.11.04, 08:43
      Hej dziewczyny, warto było czekać do 41 dnia zeby zobaczyć te II kreseczki, ale
      ja jestem szczęśliwa:) pozdriam i trzymam za was kciuczki
    • kdb.se do pysienka 14.11.04, 12:39
      Gratuuuulllluuujjjje !!!!!

Dbaj o siebie teraz bardzo i o malenstwo oczywiscie !!!!

Pozdrawiam
      • kamaha dwie kreseczki 14.11.04, 14:16
        zrobiłam test dwa dni po tym jak miałam dostać @ i wyszedł pozytywny, jedynym
        dodatkowym objawem jest ból podbrzusza. Wcześniej miałam metaliczny smak w
        ustach, ale teraz jest już norma. Zastanawiamy się czy robić jeszcze jeden test
        czy iść już do lekarza, teraz byłby czwarty tydzień.
        Nasza dwuletnia Hania opowiada wszystkim, że mama ma w brzuszku braciszka.
        To jak iść do tego lekarza, czy zaczekać?
        • pysienka Re: dwie kreseczki 14.11.04, 18:45
          hej ja juz nie wytrzymam i chvce jak najszybciej miec wizyte za soba, lekarz mi
          cos mówił o usg dopochwowym nie wiem tylko czy to aby na pewno bezpieczne
          badanie
          • kropelka_no1 Re: dwie kreseczki 16.11.04, 11:40
            mam pytanko, czoc najpierw troche szczegolow: dzień cyklu 32, @ nie ma, brzuch
            do tej pory bolał ale tak jak bym miala niestrawnosc, a odzywiam sie
            standardowo jak zawsze, dzis zaczelo bolec mnie podbrzusze, piersi bez zmian,
            spie bardzo dobrze i dlugo, no i mam dziwny smak w ustach. Czy to moze byc
            ciaza?
            • aga_lub_marcin Re: dwie kreseczki 16.11.04, 13:40
              może ale nie musi...
              Najlepiej zrób teścik i daj znac koniecznie. Trzymam kciukasy!!:)
              • kropelka_no1 Re: dwie kreseczki 16.11.04, 15:00
                dzieki ze sie odezwalas :-)
                wlasnie zrobilam test ale obawiam sie ze wynik wcale nie musial byc prawidlowy
                bo ja pije bardzo duzo wody i mocz jest bardzo rozwodniony :-(
                caly czas mam jakies uderzenia goraca....
                • aga_lub_marcin Re: dwie kreseczki 16.11.04, 15:25
                  na testowanie po południu może być faktycznie za wczesnie, test z porannego
                  moczu moze by pokazal. Poki nie ma @, jest nadzieja. Trzymam caly czas kciuki:)
                  aga
    • oliis Re: Objawy ciazy 16.11.04, 16:15
      cześć chyba sie dołacze do was.wprawdze na okres jeszcze czekam ale od 3 dni
      jest mi cały czas niedobrze a od wczoraj boli mnie bodbrzusze , a bardzo rzadko
      boli mnie na okres.Jestem senna ,zmeczona , płaczliwa i mam zawroty
      głowy.Piersi mnie nie bolą. Od miesiąca nie biore tabletek a przytulania było
      bardzo dużo w dni płodne ( choc nie zawsze kończyliśmy a wiadomo jak to bywa:))
      Juz sama nie wiem czy to sugestia czy bede mamą. Na test za wczesnie
      jeszcze.Musze poczekac jeszcze kilka dni.Co o tym sądzicie?Jest nadzieja?
      Pozdrawiam wszystkich.
      • hermiona_77 Re: Objawy ciazy 17.11.04, 17:32
        Witajcie Koleżanki,
        Nadal nie ma u mnie @. Po sobotnim wyniku krwi staciłam złudzenia. Wczoraj
        poszłam do gina na usg. No bo ile można czekać na@? No i pani powidziała mi, że
        mam jakąś "kropeczkę" i że będzie z tego albo @ za 2-3 dni albo ciążą?! Niezła
        zagadka! jeśli to byłaby ciążą to z pewnośćią owulacja była bardzo opóźniona.
        Jak nie będzie nadal @ to w przyszłym tygodniu mam się zgłosić znowu na usg.
        Czekam niecierpliwie...z malutką nadzieją...
        • hermiona_77 Re: Objawy ciazy 21.11.04, 21:25
          No i koniec. W 49. dniu przyszła @...A już było tak blisko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka