mgg1 04.11.04, 23:10 czy to normalne...czasem wydaje mi sie, ze wyskoczy najczesciej wieczorem przed pojsciem spac i jak tu zasnac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
assienka Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 11:18 Czy zażywasz może fenoterol, bo jeśli tak , to jest to skutek uboczny jego działania. Odpowiedz Link
sula_i_komary Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 11:26 Też tak miewałam i lekarz kazał brać aspargin (magnez z potasem) do 3x2, ja biore 3x1 i czuje się znacznie lepiej :-) pozdrawiam sula i chłopaki- bliźniaki Odpowiedz Link
mata112 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 08.11.04, 21:17 dzisiaj bylam u ginekologa, polecil dokladnie to samo - aspargin 3x1 ewentualnie asmag. spokojnego serducha pozdr Odpowiedz Link
martiii Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 11:23 wiesz co,ja tez tak czasem mam,jestem w 21 tyg,ale mam to juz od dawna,tak raz na jakis czas. Podobno mozna zlagodzic to zazywajac Magnez,moj lekarz doradzil ASPARGIN,kt zawiera magnez i cos tam jeszcze.Wspomaga on prace serca, wzmacnia je i dodatkowo korzystnie wplywa na uklad nerwowy.Sprobuj moze tego.Pozdrowionka,Marcia Odpowiedz Link
mamalgosia Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 11:37 Dobrze byłoby uzupełnic magnez (SlowMag, Asmag) i potas (Aspargin), szczególnie jeśli przy tym masz skurcze macicy (Twardnienei brzucha) i skurcze łydek Odpowiedz Link
mgg1 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 23:43 dokladnie takie mam dolegliwosci, mialam przepisany magnez, czysty 450mg dziennie, ale tylko jedno opakowanie przez ok tydzien, dzies ninelo kilka dni, bole wracaja, skurcze tez, atermin do ginki odlegly w czysie, mam sobie sama zaaplikowac? o potasie nkt mi nic nie powiedzial dziekuje i pozdrawiam tez M. Odpowiedz Link
rosesss Re: kolatanie serca - 20 tydzien 08.11.04, 14:03 Ja tez mam kołatanie a własciwie przez dosłownie moze 2 sekundy mam wrazenie ze serce mi wolniej bije, jest to połączone z jakims takim lękiem i przechodzi ale ja mam niskie cisnienie wiec moze to przez to. Dziewczyna macie takie objawy? Pozdrowionka mama z dzidzia Odpowiedz Link
magdusia11 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 12:00 Koniecznie porozmawiaj o tym z lekarzem. Być może to tylko małe niedobory właśnie magnezu i potasu. Więc zacznij łykać Aspargin. Nie zaszkodzi a może pomóc. Myslę,że warto to skontrolować szczególnie poziom potasu. Gdyby lekarz nie chciał dać Ci skierowania to zrób badanie odpłatnie, kosztuje ok.7 złotych. Jeśli poziom jest niski zażywa się sam potas-preparat dostępny wyłacznie na receptę. Ja miałam też kołatania serca, co prawda już kilkanaście miesięcy po porodzie i serducho waliło mi tak,że czułam je w gardle. Okazało się właśnie,że mam bardzo niski poziom potasu. Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko Magda (Mama Oleńki kochanej córeńki 20.12.2002) Odpowiedz Link
mata112 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 12:22 21tc.ja tez czuje kolatanie serca, najczesciej gdy klade sie spac. w poniedzialek ide do lekarza, napisze co on o tym sadzi. pozdrowionka Odpowiedz Link
mgg1 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 05.11.04, 23:44 napisz prosze, bo ja ma termin dopiero za 3 tygodnie... Odpowiedz Link
zabiegana Re: kolatanie serca - 20 tydzien 06.11.04, 16:38 No to widze, ze nie jestem sama z tym problemem. U mnie lekarka zalecila stosowanie Isoptin 40 i w sumie jest lepiej, choc moglo by byc jeszcze lepiej, wiec mam zrobic TSH, czyli badanie poziomu hormonow tarczycy. Co do magnezu - kiedy zaczelam go lykac bardzo pogorszyl mi sie poziom zelaza, bo ponoc te dwa pierwiastki nie lubia sie whlaniac razem. Poczekam wiec na wyniki TSH i jesli wszystko bedzie dobrze zapytam o ten magnez... Odpowiedz Link
almerka1 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 06.11.04, 18:10 ja miałam podobnie, tez miałam kołatania serca i lekarz przepisał mi Isoptin 40 i pomogło Odpowiedz Link
mgg1 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 06.11.04, 21:59 dziewczyny, a na co jest ten Isoptin - mam tez problemy z tarczyca, chodze regularnie na kontrole, mam tzw. guzki , ale do tej chwili hormony byly ok, wiec lekarz nic nie przepisal, nastepny termin dopiero 11 listopada, moze jednak cos sie dzieje i mam zaburzona rownowage hormonow, Ispotin to lek hormonalny? Odpowiedz Link
zabiegana Re: kolatanie serca - 20 tydzien 07.11.04, 18:23 Az wstyd sie przyznac, ale pojecia nie mam.. Przeczytalam ulotke i potem sie jej pozbylam, wiec ciezko mi powiedziec jaki to lek. Wiem jedno, jutro dobieram wyniki TSH i troche sie boje... Odpowiedz Link
rosesss Re: kolatanie serca - 20 tydzien 08.11.04, 14:06 Ja tez mam kołatanie a własciwie przez dosłownie moze 2 sekundy mam wrazenie ze serce mi wolniej bije, jest to połączone z jakims takim lękiem i przechodzi ale ja mam niskie cisnienie wiec moze to przez to. Dziewczyna macie takie objawy? Pozdrowionka mama z dzidzia Odpowiedz Link
suzette3 Re: kolatanie serca - 20 tydzien 08.11.04, 15:40 Ja takze mam kolatanie serca, ale niestety mam problemy z tarczyca ( nadczynnosc).Nie biore zadnych leków, jedynie czesto kontroluja moja krew.Czasami jest lepiej, czasem gorzej. Lekarz powiedzial, ze w ciazy hrmony szaleja i z dnia na dzien sie to zmienia.Leczenie podejmiemy po urodzeniu dziecka. Na razie jest wszystko ok. W przyszlym tygodniu znów ide na kontrole. Odpowiedz Link