natka000 22.11.04, 16:12 słyszałam ostatnio ,że po porodzie jeśli się ma duże dziecko topóżniej na brzuchu zostaje taki wystający flaczek:))czy to prawda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma.pi Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 17:43 natka000 napisała: > słyszałam ostatnio ,że po porodzie jeśli się ma duże dziecko topóżniej na > brzuchu zostaje taki wystający flaczek:))czy to prawda? Urodzilam 2 dzieci, a brzuszka niejedna 16-stka moglaby mi pozazdroscic.:o) Zaraz po porodzie ma sie brzuch, ale z czasem to znika. U jednych szybciej u drugich pozniej. Czasem trzeba sobie pomoc dieta lub gimnastyka, chociaz ja nic nie stosowalam. Pozdr. Odpowiedz Link
bacha33 Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 18:27 Cześć! Po porodzie to normalne że zostaje brzuszek w końcu gdzieś to dziecko musi się zmieścić. Ale ja urodziłam tójke dzieci i tak samo nie jedna młoda dziewczyna mogłaby mi pozazdrościć takiej figury. Nie stosowałam żadnych diet, troszke ćwiczyłam noi nosiłam pas poporodowy - który bardzo mi pomógł mięśnie szybciej sie zeszły. Moje ostatnie dziecko ma 2 latka, a po mnie wcale nie widać że rodziłam. Nie martw się będzie dobrze i nie będzie brzuszka tylko czasem trzeba sobie pomóc. Powodzenia :) Odpowiedz Link
ewcik29 pas poporodowy 24.11.04, 18:56 Co to jest ten pas poporodowy i gdzie go można kupić? Czy można go nosić od razu po urodzeniu szkraba? Pozdrawiam Ewa 17 TC Odpowiedz Link
bacha33 Re: pas poporodowy 24.11.04, 20:37 Pas poporodowy mozna kupic w sklepach ze sprzetem rehabilitacyjnym i nie tylko ortopedycznym itd. tam gdzie mieszkam to jest Pro Salute sa tam też zioła i sprzęty dla dzieci (smoczki butelki i co tylko). Nosiłam go prawie zaraz poporodzie to znaczy gdzieś ok 2-3tyg po i po trochu bo można zasłabnąć najpierw 15min po jakimś czasie 30min i tak powoli az miałam go pól dnia. Pani w sklepie dobira rozmiar po rozmiarze w pasie ja miałam M i babka sie śmiała po co mi to?? A to jest naprawde dobra rzecz. Pozdrawiam Bacha i MMM Odpowiedz Link
ewcik29 Re: pas poporodowy 24.11.04, 21:35 Dzięki za info:))) Jestem dopiero w 17 tc, ale potem na pewno mi się przyda... Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
patyczako Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 19:57 to nie jest kwestia duzego dziecka tylko obecnosci dziecka w brzuszku wogole...w koncu iles tam cm w pasie w ciazy nam przybywa i gdzies to sie musi podziac po porodzie...stad ten fałd... Odpowiedz Link
anna.rola Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 25.11.04, 11:33 Rodziłam 5 miesięcy temu, a po brzuchu nie ma ani śladu. Nawet juz dobrze nie pamiętam tych kilogramów, chyba wszystko poszło do mleka. Pozdr. anka Odpowiedz Link
moneczka Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 26.11.04, 17:15 a co jest leprze pas uciskowy czy majtki sciagajace. ? Odpowiedz Link
bacha33 Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 26.11.04, 17:34 Ja stosowałam pas poporodowy, on jest również stosowany w chorobach kręgosłupa np rwa kulszowa i nie tylko. Majtek ściagających nigdy zreszta pas wystarczył. Chodzi o to żeby miesnie szybciej się zeszły i ten pas w tym pomaga. Przynajmniej w moim przypadku tak było. Pozdrawiam Bacha i MMM Odpowiedz Link
bei Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 30.11.04, 18:29 hm...myślę ze jak pas uciska mięśnie- to one same nie mogą pracować...i będą w gorszym stanie....lepiej cwiczyc....po moich dwóch ciążach- miałam brzuszek niezdefasonowany- teraz też mam nadzieję-że pozostanie niezmieniony- juz waga wróciła do normy- 12 doba po cc.... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link