Dodaj do ulubionych

czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporodzie?

22.11.04, 16:12
słyszałam ostatnio ,że po porodzie jeśli się ma duże dziecko topóżniej na
brzuchu zostaje taki wystający flaczek:))czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • ma.pi Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 17:43
      natka000 napisała:

> słyszałam ostatnio ,że po porodzie jeśli się ma duże dziecko topóżniej na
      > brzuchu zostaje taki wystający flaczek:))czy to prawda?

Urodzilam 2 dzieci, a brzuszka niejedna 16-stka moglaby mi pozazdroscic.:o)

Zaraz po porodzie ma sie brzuch, ale z czasem to znika. U jednych szybciej u
      drugich pozniej. Czasem trzeba sobie pomoc dieta lub gimnastyka, chociaz ja nic
      nie stosowalam.

Pozdr.
      • bacha33 Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 18:27
        Cześć! Po porodzie to normalne że zostaje brzuszek w końcu gdzieś to dziecko
        musi się zmieścić. Ale ja urodziłam tójke dzieci i tak samo nie jedna młoda
        dziewczyna mogłaby mi pozazdrościć takiej figury. Nie stosowałam żadnych diet,
        troszke ćwiczyłam noi nosiłam pas poporodowy - który bardzo mi pomógł mięśnie
        szybciej sie zeszły. Moje ostatnie dziecko ma 2 latka, a po mnie wcale nie
        widać że rodziłam. Nie martw się będzie dobrze i nie będzie brzuszka tylko
        czasem trzeba sobie pomóc.
        Powodzenia :)
        • ewcik29 pas poporodowy 24.11.04, 18:56
          Co to jest ten pas poporodowy i gdzie go można kupić? Czy można go nosić od
          razu po urodzeniu szkraba?
          Pozdrawiam
          Ewa 17 TC
          • bacha33 Re: pas poporodowy 24.11.04, 20:37
            Pas poporodowy mozna kupic w sklepach ze sprzetem rehabilitacyjnym i nie tylko
            ortopedycznym itd. tam gdzie mieszkam to jest Pro Salute sa tam też zioła i
            sprzęty dla dzieci (smoczki butelki i co tylko). Nosiłam go prawie zaraz
            poporodzie to znaczy gdzieś ok 2-3tyg po i po trochu bo można zasłabnąć
            najpierw 15min po jakimś czasie 30min i tak powoli az miałam go pól dnia.
            Pani w sklepie dobira rozmiar po rozmiarze w pasie ja miałam M i babka sie
            śmiała po co mi to?? A to jest naprawde dobra rzecz.
            Pozdrawiam Bacha i MMM
            • ewcik29 Re: pas poporodowy 24.11.04, 21:35
              Dzięki za info:))) Jestem dopiero w 17 tc, ale potem na pewno mi się przyda...

Pozdrawiam
              Ewa
      • olusiaa1 Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 23:28
        nie prawda
    • patyczako Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 22.11.04, 19:57
      to nie jest kwestia duzego dziecka tylko obecnosci dziecka w brzuszku
      wogole...w koncu iles tam cm w pasie w ciazy nam przybywa i gdzies to sie musi
      podziac po porodzie...stad ten fałd...
    • anna.rola Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 25.11.04, 11:33
      Rodziłam 5 miesięcy temu, a po brzuchu nie ma ani śladu. Nawet juz dobrze nie
      pamiętam tych kilogramów, chyba wszystko poszło do mleka.
      Pozdr.
      anka
    • moneczka Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 26.11.04, 17:15
      a co jest leprze pas uciskowy czy majtki sciagajace. ?
      • bacha33 Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 26.11.04, 17:34
        Ja stosowałam pas poporodowy, on jest również stosowany w chorobach kręgosłupa
        np rwa kulszowa i nie tylko. Majtek ściagających nigdy zreszta pas wystarczył.
        Chodzi o to żeby miesnie szybciej się zeszły i ten pas w tym pomaga.
        Przynajmniej w moim przypadku tak było.
        Pozdrawiam Bacha i MMM
        • bei Re: czy to prawda ,że brzuch sie rozciąga poporod 30.11.04, 18:29
          hm...myślę ze jak pas uciska mięśnie- to one same nie mogą pracować...i będą w
          gorszym stanie....lepiej cwiczyc....po moich dwóch ciążach- miałam brzuszek
          niezdefasonowany- teraz też mam nadzieję-że pozostanie niezmieniony- juz waga
          wróciła do normy- 12 doba po cc....

Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka