Dodaj do ulubionych

Rozstępy i celulit w ciąży

31.01.05, 23:01
Dziewczyny co stosujecie w ciąży na te dolegliwości.Czy można używać balsamu
na celulit z Avonu.Słyszałam,że z kofeiną nie można stosować żadnych balsamów.
Obserwuj wątek
    • bet4 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 01.02.05, 09:43
      Słyszałam podobną opinię o kofeinie na rozstępy w czasie ciąży. Ja używałam
      oliwki dla dzieci Johnsona i balsamu Nivea. Było to trochę lat temu. Myślę,że
      jest to nieuniknione, ale wszystko rekompensuje maluszek, którego zobaczysz po
      urodzeniu. O wszystkim zapomnisz,że rozstępy, celulit.Skóra się rozciąga, takie
      ma właściwości, no i pamiętaj o wadze, bez jedzenia za dwoje. Najważniejsze to
      siebie zaakceptować. Powodzenia!!!
    • kuleczek Re: Rozstępy i celulit w ciąży 01.02.05, 16:44
      Preparaty Mustela z apteki. Sa i na biust i na rozstepy na nogach i brzuchu. To
      specjalna seria dla kobiet w ciazy. Tylko nie wolno masowac brzucha za mocno i
      wklepywac kremu. Tylko leciutko go nasmarowac i bardzo delikatnie wetrzec w
      skore.
    • balba_77 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 11:21
      Z tym że nie można temu zapobiec to nie do końca jest prawda. Wiadomo że dużo
      zależy od właściwości Twojej skóry, ale od Ciebie też sporo zależy.
      Wiem to z własnego doświadczenia, zwłąszcza że rozstępy na biuście czy na
      brzuchu faktycznie kiepsko wyglądają.
      Polecam kosmetyki Musteli bo są naprawdę rewelacyjne i bardzo wydajne ( cena
      jedynie jest nieco zaporowa, sednio ponad 90 zł za sztukę) ale naprawdę warto.
      Krem na roztępy Gallenica też cieszy się dobrą opinią wśród moich koleżanek a
      jest sporo tańszy od Musteli.
      Więc jeżeli lubisz dobrze wyglądać to jest dla Ciebie szansa ratunku :-)
      Nie jestem zwolenniczką formułek w stylu "Matka Polka" że jak będziesz miała
      dziecko to Ci wszystko wynagrodzi i że zapomnisz o sobie.
      Mamusia która ma doła z tego powodu że źle wygląda nie przekazuje specjalnie
      duzo dobrej energii swojemu Maleństwu.

Pozdrawiam :-) Iza T

• aba001 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 11:34
      Ja smaruje się Fissanem. Nie ma tak zaporowej ceny jak mustela. Kosztuje ok 20
      zl i jak na razie nie zauważyłam u siebie żadnych rozstępów.
    • agatkaros Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 12:42
      a ja używam dwa razy dziennie zwykłej oliwki johnsona, jestem w 20 tygodniu i
      nie mam żadnych rozstępów. Mam koleżanki, które też stosowały jedynie tę oliwkę
      i również uniknęły tego paskudztwa. Najważniejsze jest duże nawilżenie skóry, a
      czy to sie zrobi za 20, czy za 90 zł., to i tak efekt jest podobny.
      • pomme Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:46
        Taką zwykłą oliwkę? to rewela a kiedy powinnam zacząc sie smarowac i jak często?
        • sylwia.74s Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:50
          Im wcześniej tym lepiej. Nie czekaj, aż bedziesz w bliznach - chodzi o to, żeby
          ich nie było :-)
          • pomme Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:55
            Ok to polecę dzisiaj kupić. Zawsze podejrzewałam że najprostsze rozwiązania są
            najlepsze:-)))))
    • sylwia.74s Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:19
      U mnie był jeszcze jeden wątek. Wszystkie balsamy wywoływała u mnie nudności.
      Za namową dziewczyn z forum przeszłam na oliwkę Jonson. Skóra jest rewelacyjna
      i nie mam rozstępów.
    • yeanne rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:22
      wtedy, kiedy dzidziuś najszybciej rośnie. Polecam Fissan i maść cynkową /ja
      smaruję nią brzuch "pod fissan" raz na dwa tygodnie. Jestem w 36 tc.
      bliźniaczej i nie mam rozstępów. Obwód brzuszka 105 cm, przed ciąża 68. :)
      • sylwia.74s Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:35
        yeanne! Błagam jak ty to zrobiłaś? Końcówka ciąży bliźniaczej i 105cm? Ja
        jestem w 18 tc i mam 105cm (było 72). Przytyłam tylko 4 kg, ale wyglądam jakbym
        połknęła piłkę do koszykówki. Rozstępów na szczęście nie mam!
        • yeanne Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:42
          :) cóż... taki się uformował - z tyłu ponoć nawet nie wyglądam jak kobieta w
          ciąży. Brzuszek jest za to dosyć długi. Ciekawa jestem jak będzie dalej rosnąć.
          Teraz Małe ważą 2100 i 2300 /w ciągu 10 dni przybrały po 400 i 600 g/ i skóra
          na brzuchU bardzo ostatnio boli.
          • sylwia.74s Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:47
            Mnie ciągle swędzi. Ale tak się cieszę, że nawet perspektywa bycia King Kongiem
            mnie nie przeraża :-D Powodzenia - trzymajcie się ciepło.
            • anielka25 Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 15:54
              Ja stosuję od początku ciąży balsam z Kolastyny na rozstępy i na celulit - to
              specjalna seria dla kobiet w ciąży bez kofeiny. Mnie lekarz nie polecał
              balsamów z kofeiną którą zazwyczaj stosuje, powiedział ze to przenika do
              dziecka i nie ma potrzeby go truć.
              To co stosuje odpowiada mi cenowo - tubka chyba 150 ml kosztuje jakieś 20 zł.
              Nie wiem czy to zasługa balsamu aale kończe 36 tydzień i skóre ma gładziutką na
              brzuszku na pupie i na udach. Wiem że być może jeszcze wszystko przedemną ale
              nie poddaje sie. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka