sylgrze 31.01.05, 23:01 Dziewczyny co stosujecie w ciąży na te dolegliwości.Czy można używać balsamu na celulit z Avonu.Słyszałam,że z kofeiną nie można stosować żadnych balsamów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bet4 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 01.02.05, 09:43 Słyszałam podobną opinię o kofeinie na rozstępy w czasie ciąży. Ja używałam oliwki dla dzieci Johnsona i balsamu Nivea. Było to trochę lat temu. Myślę,że jest to nieuniknione, ale wszystko rekompensuje maluszek, którego zobaczysz po urodzeniu. O wszystkim zapomnisz,że rozstępy, celulit.Skóra się rozciąga, takie ma właściwości, no i pamiętaj o wadze, bez jedzenia za dwoje. Najważniejsze to siebie zaakceptować. Powodzenia!!! Odpowiedz Link
kuleczek Re: Rozstępy i celulit w ciąży 01.02.05, 16:44 Preparaty Mustela z apteki. Sa i na biust i na rozstepy na nogach i brzuchu. To specjalna seria dla kobiet w ciazy. Tylko nie wolno masowac brzucha za mocno i wklepywac kremu. Tylko leciutko go nasmarowac i bardzo delikatnie wetrzec w skore. Odpowiedz Link
balba_77 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 11:21 Z tym że nie można temu zapobiec to nie do końca jest prawda. Wiadomo że dużo zależy od właściwości Twojej skóry, ale od Ciebie też sporo zależy. Wiem to z własnego doświadczenia, zwłąszcza że rozstępy na biuście czy na brzuchu faktycznie kiepsko wyglądają. Polecam kosmetyki Musteli bo są naprawdę rewelacyjne i bardzo wydajne ( cena jedynie jest nieco zaporowa, sednio ponad 90 zł za sztukę) ale naprawdę warto. Krem na roztępy Gallenica też cieszy się dobrą opinią wśród moich koleżanek a jest sporo tańszy od Musteli. Więc jeżeli lubisz dobrze wyglądać to jest dla Ciebie szansa ratunku :-) Nie jestem zwolenniczką formułek w stylu "Matka Polka" że jak będziesz miała dziecko to Ci wszystko wynagrodzi i że zapomnisz o sobie. Mamusia która ma doła z tego powodu że źle wygląda nie przekazuje specjalnie duzo dobrej energii swojemu Maleństwu. Pozdrawiam :-) Iza T Odpowiedz Link
aba001 Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 11:34 Ja smaruje się Fissanem. Nie ma tak zaporowej ceny jak mustela. Kosztuje ok 20 zl i jak na razie nie zauważyłam u siebie żadnych rozstępów. Odpowiedz Link
agatkaros Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 12:42 a ja używam dwa razy dziennie zwykłej oliwki johnsona, jestem w 20 tygodniu i nie mam żadnych rozstępów. Mam koleżanki, które też stosowały jedynie tę oliwkę i również uniknęły tego paskudztwa. Najważniejsze jest duże nawilżenie skóry, a czy to sie zrobi za 20, czy za 90 zł., to i tak efekt jest podobny. Odpowiedz Link
pomme Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:46 Taką zwykłą oliwkę? to rewela a kiedy powinnam zacząc sie smarowac i jak często? Odpowiedz Link
sylwia.74s Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:50 Im wcześniej tym lepiej. Nie czekaj, aż bedziesz w bliznach - chodzi o to, żeby ich nie było :-) Odpowiedz Link
pomme Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:55 Ok to polecę dzisiaj kupić. Zawsze podejrzewałam że najprostsze rozwiązania są najlepsze:-))))) Odpowiedz Link
sylwia.74s Re: Rozstępy i celulit w ciąży 03.02.05, 13:19 U mnie był jeszcze jeden wątek. Wszystkie balsamy wywoływała u mnie nudności. Za namową dziewczyn z forum przeszłam na oliwkę Jonson. Skóra jest rewelacyjna i nie mam rozstępów. Odpowiedz Link
yeanne rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:22 wtedy, kiedy dzidziuś najszybciej rośnie. Polecam Fissan i maść cynkową /ja smaruję nią brzuch "pod fissan" raz na dwa tygodnie. Jestem w 36 tc. bliźniaczej i nie mam rozstępów. Obwód brzuszka 105 cm, przed ciąża 68. :) Odpowiedz Link
sylwia.74s Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:35 yeanne! Błagam jak ty to zrobiłaś? Końcówka ciąży bliźniaczej i 105cm? Ja jestem w 18 tc i mam 105cm (było 72). Przytyłam tylko 4 kg, ale wyglądam jakbym połknęła piłkę do koszykówki. Rozstępów na szczęście nie mam! Odpowiedz Link
yeanne Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:42 :) cóż... taki się uformował - z tyłu ponoć nawet nie wyglądam jak kobieta w ciąży. Brzuszek jest za to dosyć długi. Ciekawa jestem jak będzie dalej rosnąć. Teraz Małe ważą 2100 i 2300 /w ciągu 10 dni przybrały po 400 i 600 g/ i skóra na brzuchU bardzo ostatnio boli. Odpowiedz Link
sylwia.74s Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 14:47 Mnie ciągle swędzi. Ale tak się cieszę, że nawet perspektywa bycia King Kongiem mnie nie przeraża :-D Powodzenia - trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
anielka25 Re: rozstępy robią się pod koniec 03.02.05, 15:54 Ja stosuję od początku ciąży balsam z Kolastyny na rozstępy i na celulit - to specjalna seria dla kobiet w ciąży bez kofeiny. Mnie lekarz nie polecał balsamów z kofeiną którą zazwyczaj stosuje, powiedział ze to przenika do dziecka i nie ma potrzeby go truć. To co stosuje odpowiada mi cenowo - tubka chyba 150 ml kosztuje jakieś 20 zł. Nie wiem czy to zasługa balsamu aale kończe 36 tydzień i skóre ma gładziutką na brzuszku na pupie i na udach. Wiem że być może jeszcze wszystko przedemną ale nie poddaje sie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link