Dodaj do ulubionych

blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!!!!!!!

21.02.05, 07:54
wlasnie robilam test to jest moj 38 dzien cyklu ale pojawila sie tylko
cienka i niezbyt intensywna 2 kreska czy to oznacza ciąże???
prosze odpiszcie!!!!
pozdrawiam !!!!
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 08:06
      intensywnosc kreski sie nie liczy, testy roznie sie wybarwiaja. jesli
      prawidlowo wykonalas test i sprawdzilas go po odpowiednim czasie to jestes w
      ciazy.
      • atka44 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 08:18
        tak bym chciala!!!!:))))
        dla pewnosci jednak powtorze po paru dniach....

serdecznie pozdrawiam!!!
    • gviazdka3 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 08:38
      Ja też tak miałam przy pierwszym teście, ale na drugim już były dwie grubiutkie
      krechy (test "Quick vue"), tak więc pewnie też Ci się udało!
      Pozdrawiam!
      Gviazdka, 7 tc
      • aguta11 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 12:59
        To chyba można Tobie pogratulować! U mnie na teście druga kreseczka była bardzo
        słabo widoczna,ale jednak była!!! A dziś już się zaczyna 18 tc...Daj znać jak
        się upewnisz. Trzymam kciuki!!!
    • elfik77 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 13:00
      Ja robiłam dwa testy i za każdym razem była ledwo widoczna.
      Gratuluję :-)
      Pozdrawiam.
    • wieczorynkaaa Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 13:32
      :)) ja robilam raz tez po okresie i byla cieniutenska , blada druga kreseczka :)))
      • jo26 Do wieczorynki 22.02.05, 09:32
        Witajcie,
        Mam taki sam problem ja tez zrobiłam dwa testy .
        Jeden wieczorm tam pojawiła sie słaba druga kreseczka,
        drugi na nastepny dzien juz rano, tez słaba druga kreska.
        Ale mój problem polega na tym , że dostałam @, pisałas ze tez robiłas po
        okresie, czyli okazało sie że po tym @ wyszedł test i jestes w ciąży????
        Wiem zdaje sobie sprawe, że jezeli była ciąża to mogła to byc biochemiczna
        ciąża, ale ten drugi robiłam dziaisaj rano jak juz @ a raczej plamienie sie
        rozpoczeły, czy moge miec jeszcze nadzieje??
        Bardzo cie prosze napisz mi jak to było u ciebie " wieczorynko"????
    • edytagolabek Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 14:03
      moja blada kreseczka ma już 7 i pół roku, więc chyba można ci gratulować.
    • ma.dzia Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 16:11
      Moja kreseczka byla ledwo widoczna,wiec powtorzylam test za dni i byla juz
      bardzo ladna:) Jesli nie bralas zadnych duphastonu, ktory wlasnie tak oszukuje
      to na 100% jestes w cizy, gratulacje.
      • pimpek_sadelko Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 16:43
        blagam, bez bzdur. duphaston nie zawiera hcg zatem nie falszuje testow.
        • ma.dzia Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 17:07
          Nie wiem co zawiera duphaston ale na forum dla starajacych sie byly takie
          watki,ze wlasnie on falszuje wyniki testu. Gagat mimo,ze od kilku miesiecy sie
          zachodzi w ciaze to za kazdym razem ma blada kreseczke na tescie jednak ona nie
          robi sie grubsza niestety. Z reszta tu sobie poczytaj
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18237859&v=2&s=0
          • pimpek_sadelko Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 17:58
            czytalam to forum setki razy i czasami wlosy deba mi stawaly od wypisywanych
            tam glupot.
            powtarzam : test ciazowy wykrywa w moczu gonadotropine kosmowkowa( hcg) a
            duphaston to progesteron. zatem jedno do drugiego ma sie tak jak piernik do
            wiatraka.
          • to-ja-007 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 22.02.05, 12:00
            Popieram Pipusia. Progesteron nie ma szans powodowac dodatnich testow ciazowych.
            A duphaston to progesteron.

Gagat moze miec stale dodatnie testy bo byc moze ma wysokie poziomy hormonow LH
            albo FSH. Hormony te oraz jeszcze TSH na tyle skladem chemicznym przypominaja
            HCG, ze niektore testy sikane byc moga je mylic.

Odwrotnie np. niektore testy do wykrywania owulacji (czyli takie ktore badaja
            LH) - moga wykrywac ciaze ... Kiedys Ewa-Analityk, ktora sprzedawala testy owu
            pisala o takiej mozliwosci (to bylo na forum nieplodnosc).

Jak ktos zna angielski to ponizej zdanko o strukturze HCG:

hCG is a glycoprotein composed of 237 amino acids with a molecular mass of 36.7
            kDa. It is heterodimeric, with an α (alpha) subunit identical to that of
            luteinizing hormone (LH), follicle-stimulating hormone (FSH), and
            thyroid-stimulating hormone (TSH). Its β (beta) subunit is unique to hCG."
    • magidb Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 17:47

• webby Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 21.02.05, 22:04
      Możliwe jak najbardziej.
      Ja tak miałam.Dla mnie była ledwie zauważalna,mąż uparł się,że jest ciąża
      (wyczytał w instrukcji,że nawet słaba kreska może oznaczać ciążę) i za dwa dni
      test powtórzyłam i kreska była już wyraźniejsza.Dla pewności poczekałam kolejne
      dwa dni i znowu zrobiłam test i pokazała się piękna różowa krecha:))))
      To był mój drugi najszczęśliwszy dzień w zyciu(pierwszy to nasz ślub:)
      Pozdrawiam i daj znać :)))))
      Violka(33tc)
    • atka44 Re: blada 2 krecha ,czy to moze byc ciązą??!!!!!! 22.02.05, 08:01
      dziękuję dziewczyny za wsparcie :))
      w sobotę jetem umówiona u lekarza o rezultaqcie mojej wizyty napiszę!!!!
      Pozdrawiam wszystkie gorąco!!:))
      • jo26 do wieczorynki !!!!!!!! 22.02.05, 09:33
        Witajcie,
        Mam taki sam problem ja tez zrobiłam dwa testy .
        Jeden wieczorm tam pojawiła sie słaba druga kreseczka,
        drugi na nastepny dzien juz rano, tez słaba druga kreska.
        Ale mój problem polega na tym , że dostałam @, pisałas ze tez robiłas po
        okresie, czyli okazało sie że po tym @ wyszedł test i jestes w ciąży????
        Wiem zdaje sobie sprawe, że jezeli była ciąża to mogła to byc biochemiczna
        ciąża, ale ten drugi robiłam dziaisaj rano jak juz @ a raczej plamienie sie
        rozpoczeły, czy moge miec jeszcze nadzieje??
        Bardzo cie prosze napisz mi jak to było u ciebie " wieczorynko"????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka