Dodaj do ulubionych

Ból gardła!!!!

26.07.05, 08:33
hej!
Dziewczyny potrzebuje pomocy. Od wczoraj mnie boli gardło i chyba mam
gorączkę. Jestem na początku ciąży, niedawno robiłam dopiero test.
Nie chce zaszkodzić dziecku dlatego chce prosić Was o rady, jak pozbyć się
tego wirusa?
Wizytę u lekarza mam jutro, pomimo tego chce jak najszybciej zacząć działać.
Boje się, bo wcześniej straciłam już dziecko.
Dzięki
Ola
Obserwuj wątek
    • tp2610 Re: Ból gardła!!!! 26.07.05, 11:52
      Nie martw się, nie wiem co Ci poradzić żeby przestało cie boleć gardło, ale
      pocieszę cie, że na początku trzeciego miesiąca miałam strasznie ostre zapalenie
      gardła próbowałam wszystkiego, płukanie wodą z sola i inne obrzydlistwa, no i
      nic nie pomogło musiałam wziąć antybiotyk, naryczałam się przy tym jak szalona,
      ale mój gin i lekarka która mi przepisała antybiotyk zapewniali mnie że to nic
      nie zaszkodzi dzidzi i teraz są takie antybiotyki które nie maja wpływu na
      dziecko. Powiedzieli mi że duzo bardziej szkodzi dzidzi mój stres i płacz niż
      antybiotyk. I chyba faktycznie tak jest nie można chodzić z infekcją a
      antybiotyk to nie jest żadna trucizna jak trzeba to trzeba. Teraz jestem w 27
      tyg ciąży i mała rośnie jak na drożdzach i kopie jak szalona.
      Zyczę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, no i żeby mimo wszystko obyło się bez
      antybiotyku, ale jak będziesz musiała brać to naprawdę nic się nie stanie. Głowa
      do góry!
      pozdrawiam Aśka
    • agaw00 Re: Ból gardła!!!! 26.07.05, 11:52
      najwazniejsze to zachowac spokój:)ja tez tak miałam wiem co czujesz.
      Na gardło najlepsze srodki naturalne to woda z solą(płukanie) lub woda utlenioną
      (zapytaj farmaceute jakie proporcje zeby nie spalic gardła:)Jak juz masz bardzo
      zaawansowany stan to w ciazy mozna brac TANTUM VERDE w skrajnych stanach
      zapalnych BIOPAROX.
      A na gorączke najlepsza jest herbata z Lipy- działa wypotnie. Jedz duzo wit C
      np herbatka z cytrynka i inne równiez tabletki wit C. Pod zadnym pozorem nie
      pij herbaty z malin i nie jedz konfitur(maliny powoduja skurcze).O najlepsze sa
      tez konfitury z czarnej porzeczki.
      zycze powrotu do zdrowia. A na ogólne złe samopoczucie grypowe pomagają tzw
      inhalacje(najlepiej nad ga)rnkiem goracej wdy z odrobinka olejków do inhalacji -
      nie zazywaj za to goracych kapieli to tez moze byc przyczyna poronienia
    • ania-292 Re: Ból gardła!!!! 16.06.14, 11:53
      proponuję Ci na ból gardła coś całkiem naturalnego-nie tabletki ale CUKIERKI SOLNE.Super sprawa-jak landrynki, ale trochę słone-ciekawy smak. Mają 5%solanki, więc działają antybakteryjnie.Kupisz na solnysklep.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka