12.09.05, 11:12
Wyskoczyły mi kurzajki,nie wiem czy mozna stosować jakiekolwiek maści?Jestem
przerazona boję sie,że zarażę moje maleństwo.czy znacie może jakieś sposoby
usunięcia ich!
Obserwuj wątek
    • p.magdalenka Re: kurzajki! 14.09.05, 15:05
      nie zarazisz maleństwa kurzajkami, wypalać azotem w ciązy nie można ale jest
      sprawdzony babciny sposób. troche długotrwały (kilka dni) ale skuteczny. obierz
      cytryne ze skórki (najlepiej gruba skórka) i włóz skórkę do malutkiego naczynka
      najlepiehj słoika i zalej octem. potzrymaj dobe mozesz i dwie. wyjmij jeden
      plasterek skórki i tą białą stroną przyłóż do kurzajek, przyłóż folię zeby nie
      ciekło i zabandarzuj. stosuj taki opatrunek na noc przez 3 -4 dni do momentu
      kiedy kurzajka nie ściemnieje i sama nie wypadnie. w tym czasie możesz czuć
      swedzenie i pieczenie ale to naturalny objaw którym nie nalezy sie przejmować.
      pozdrawiam. m
      • madzienka25 Re: kurzajki! 15.09.05, 11:03
        Diekuję serdecznie za porade na pewno skorzystam.Mam nadzieję,że to mi pomoże!
        • monik39 Re: kurzajki! 22.09.05, 10:22
          Ja znam inny,ale sprawdzony przeze mnie sposób-smarowanie kurzajek uryną. Może
          nie brzmi zbyt zachęcająco,ale na pewno jest skuteczne. Mi nie pomagały żadne
          specyfiki, jedynie to.
          • izabela78 Re: kurzajki! 22.09.05, 21:45
            Mozesz napisac jak to robilas/. Ja sie mecze z kurzajkami od 2 lat. Sorry ze
            pisze to tutaj chociaz w ciazy nie jestemn. Mam kurzajki na stopach i od 3
            tygodni mam przy kciuku u reki. Nie wiem jak sie tego paskudztwa pozbyc. NA
            lekarza wydalam juz sporo kasy. Mieszkam w Usa i nie mam ubezpieczenia. A tutaj
            lekarz to kosztuje setki jak nie tysiace $$$$. Prosze napisz jak uzywalas tego
            sposobu. Bede Ci bardzo wdzieczna.
            pozdrawiam Iza
            • mikams75 Re: kurzajki! 02.10.05, 20:08
              jest taki specyfik - wartner - reklamuja w tv i rzeczywiscie pomaga. Wprawdzie
              trzeba stosowac dluzej i pare razy (a nie jak w reklamie pare sekund i tylko
              raz) ale i tak to najlepszy srodek jaki znam.

Z babcinych sposobow jest jeszcze jaskolcze ziele - trzeba smarowac sokiem.

Nie mam tylko zaden wiadomosci czy mozna stosowac w ciazy.
        • madzienka25 Re: kurzajki! 23.09.05, 15:23
          Stosowałam na razie sposób z cytryną na razie tylko jedna mi ściemniała ale
          jeszcze nie odpadła.Ide w poniedziałek do dermatologa.
    • espressoo Re: kurzajki! 30.09.05, 10:55
      ja wymrażałam na samym początku ciąży, lekarz powiedział, że to bezpieczne, mam
      nadzieję, że nie skłamał...?!
    • ataracha Re: kurzajki! 25.10.05, 09:30
      Warnera nie można stosowac podczas ciąży, ani brodacitu (nie wskazany jest
      również podczas karmienia), ale jeśli sie okaże że sposób z cytryną działa
      bardzo proszę o kontakt. Z kurzajkami walcze od ok. 5 lat, smarowałam
      brodacitem i dzieki temu nie rosły, teraz jestem w ciąży i niestety rosną i
      się przenoszą na inne części ciała.
      • madzienka25 Re: kurzajki! 26.10.05, 22:20
        Cytrynka pomogła mi wypalić 2 kurzaji,troche wypala skórę.Byłam równiez u
        dermatolaga zamrażał azotem,powiedział,że jest to zabieg bezpieczny w
        ciązy.Miałam 2 zabiegi, poodpadały mi kurzajki.Cytrynke równiez polecam!
        • agamamaoli Re: kurzajki! 28.12.05, 13:23
          Też się z nimi męczę. Mam na kolanie całą kolekcję - chyba z 10 - bez żartów.
          Jedną małą miałam na palcu ale poradziłam sobie za pomocą octu i cytryny.Trochę
          długo się paprałai została blizna. Trochę boję się stosować tego na klano bo
          tam jest ich dużo i to papranie się. Mnie ginekolożka pozwoliła usuwać ale nie
          brodacidem, w 2 trymestrze. Idę do dermatologa w styczniu.
          a problem z kurzajkami zaczął się po pierwszej ciąży.
          A
          • gosia_grabosia Re: kurzajki! 28.12.05, 23:27
            jest cos takiego jak Duofilm. Nie wiem czy działa na typowe kurzajki, ale mój
            mąż miał jakieś tam brodawki (a kurzajka to też rodzaj brodawki) i zadziałało,
            a babka w aptece mówiła że jej na kurzajki też działa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka