Dodaj do ulubionych

Spanie na brzuchu

08.02.06, 15:37
Hej przyszle i obecne mamy, czy ktoras z was podobnie jak ja zasypia na
brzuchu? To juz poczatek 4go miesiaca, a ja wciaz zasypiam na brzuchu inaczej
nie potrafie. Nie wiem co zrobie jak brzuszek zacznie rosnac?!
Obserwuj wątek
    • aaga10 Re: Spanie na brzuchu 08.02.06, 16:23
      u mnie też początek 4 miesiąca całe życie spałam na brzuchu i teraz też tak
      zasypiam tylko z jedną podkuloną nogą tak żeby lekko się unieść i nie gnieść
      brzucha do końca.
    • karolah2 Re: Spanie na brzuchu 08.02.06, 16:25
      Witaj! ja jakoś odruchowo w momencie kiedy sie dowiedziałam,ze jestem w ciąży
      nie spię na brzuchu...jestem w 26tc ...cięzko jest spać na bokach, bo miednica
      boli,a na plecach jakoś nie mogę,ale to wszystko dla dobra maleństwa:)najlepiej
      powinno się spać na lewym boku, gdyż wtedy jest lepszy przepływ krwi!
      pozdrawiamy was :)
    • zielonka15 Re: Spanie na brzuchu 08.02.06, 20:08
      Jestem w 29 tyg i dalej śpie na brzuchu tylko tylt że podkładam sobie rękę żeby
      część ciężaru spoczywało na niej.I daje się tak spać też jestem ździwiona
    • a.szysia Re: Spanie na brzuchu 09.02.06, 15:41
      ja też do końca czwartego miesiąca spalam na brzuchu, ale z podkurczoną nogą, bo
      bałam się, że maleństwu zrobię krzywdę(całkiem chyba bezpodstawnie). Niestety,
      od kiedy zaczął rosnąć mi brzuch, musialam nauczyć się zasypiać na bokach
      (najlepiej jest na lewym).Czytałam, że na brzuchu można psać znacznie dłużej,
      niż do czwartego miesiąca ciąży,jedyny problem tkwi w tym, że może to sie okazać
      bardzo niewygodne czy wręcz niewykonalne
      • spatrycja Re: Spanie na brzuchu 23.03.06, 12:41
        hej
        jestem teraz w 21 tygodniu ciazy zawsze spalam na brzuchu i nadal spie. Tzn
        staram sie bardziej lewa strona. Zakupilam sobie poduszke rogala i czesciej
        sypiam na lewej stronie. Na plecach juz odpada ze wzgledu na ten mozliwy ucisk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka