anula_82 14.11.06, 09:38 Hej wyszstkim w koncu sie udało test pokazał mi to co chcialam ujrzec od dawna - II kreski. Trzymajcie za mnie kciuki. juz raz poroniłam Pozdrawiam i zycze szczęścia i zdrówka papa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
20kruszynka Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 13:31 Serdeczne gratulacje!!!! Dużo zdrówka i szczęścia!!! 3mam kciuki za Ciebie i maluszka A i dbaj o siebie!!!! Paulina w 39 tyg.ciąży:-))) Odpowiedz Link
karolina232323 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 14:42 Czesc! Gratuluje i trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka :) Pozdrawiam cieplutko! Odpowiedz Link
0ola0 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 16:29 Gratuluje!!! Ja jestem w podobnej sytuacji. Tez jestem po jednym poronieniu i teraz jestem w upragnionej ciazy:)! Ja jestem w 9 tyg. i jutro mam juz trzecie usg. Strasznie sie boje bo poprzednia ciaza obumarla w 9-tym tygodniu. No ale jutro wszystko sie okaze. Trzymam kciuki za nas obie:) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link
anula_82 Do 0ola0 14.11.06, 21:18 cześć. ja tez w 9 tygodniu mialam zabieg wylyżeczkowania z powodu obumarcia ciąż. Wiesz jak strasznie sie boję o to by nie przytrafiło sie ponownie to samo. A dlaczego masz juz 3 USG coś lekarz ci powiedział? A mowil cos zebys leżała bądź duzo odpoczywała? I jeszcze jedno pytanie, czy znana jest przyczyna obumarcia ciąży? Pozdrawiam i naprawde trzymajmy kciuki Odpowiedz Link
antaris do OOLa i Anula 23.11.06, 19:54 Piszecie, że poroniyście, a jak długo odczekałyście do nastepnej ciąży. Pytam bo ja też poroniłam i bardzo chce juz by w ciąży. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
edlem Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 10:09 Ja poroniłam 3 razy . Po poronieniu zaszłam w ciążę po 6 miesiącach chociaż lekarz kazał odczekac rok. Wszystko było w porzadku. Odpowiedz Link
anula_82 Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 13:21 Ja czekałam 5 m-cy chociaz lekarz zalecił ?rednio 6 m-cy.jestem teraz szczę?liwa aczkolwiek zmartwiam sie też tym, by historia sie nie powtórzyła.strasznie sie boje tego i choc powtarzam sobie ze wszystko teraz bedzie dobrze to i tak pod?wiadomie te my?li mnie nachodzš.najbardziej stresujšce bedzie dla mnie pierwsze usg, co lekrza powie, a to juz w przyszłym tygodniu.wiem jak bardzo chcesz byc w cišzy to kolejna cišża to lek na poronionš poprzedniš,działa jak balsam; przynajmniej w moim przypadku. A Ty ile masz lat antaris??Pozdrawiam serdecznie. Po prostu Ania Odpowiedz Link
antaris Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 20:14 Ja juz jestem 30 stką, więc czas ucieka. Mam wspanialego siedmioletniego synka i o niczym innym nie marze jak tylko o rodzeństwie dla niego. Ja poronilam dwa miesiace temu i teraz jest pierwszy miesiąc moich starań mam nadzieje ze owocnych. Pozdrawiam inie martw sie wwzystko bedzie ok Ania Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 24.11.06, 13:27 napisz 0ola0 co uciebie?jak po usg?wszystko jest w porzšdku?leżysz bšd? masz odpoczywać dużo??pozdrawiam.pa Odpowiedz Link
aleksandranor Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 16:46 witaj. gratuluje calym sercem. Ja wlasnie czekam do niedzieli z testem. jestem juz co prawda po terminie miesiaczki ale jakos wole jeszcze zaczekac. Moze we dwie bedziemy z lipca. Zycze powodzenia Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 21:31 cześć. chciałam wam wszystkim serdecznie podziękować za gratulacje. Obawiam sie jednak bardzo rzeczy które mi sie przytrafiły w poprzedniej ciąży, wiem ze nie powinnam tak myśleć ale to samo nie nachodzi. Mam jednak nadzieje ogromną, że tym razem dotrwamy razem i ja i moja fasolka oraz wy wszystkie kobietki które zaciąży. Trzymajcie sie ciepełko. Pozdrówki Kocham moje maleństwo od momentu gdy jeszcze go z nami nie było. Odpowiedz Link
edlem Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 13:48 gratuluje ci serdecznie, ja jestem w 29 tyg ciąży -będę miała 3 dziecko upragnione i oczekiwane. Mam za sobą 3 poronienia ale to mnie nie zniechęciło i nie poddałam się. Razem z moim mężem oraz moimi dziećmi Julcią i Adasiem czekamy na narodziny 3 pociechy (Emilki lub Szymonka)- nie wiem jeszce czy bę dzie chłopiec czy dziewczynka. Pozdrawiam cię serdecznie. Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 18:04 dziekuję serdecznie edlem a mozesz mi napisać z jakich powodów były poronienia? tak bardzo bym chciała zeby było wszystko w porządku,cały czas sie martwię choc wiem ze nie powinnam, chce nie myśleć o tym ale to samo mnie nachodzi zamiast sie relaksować to jeszcze dochodzi stresik w pracy.juz wariuję powoli a wiem ze powinnam sie relaksować. jak ma to robić? pozdrawiam Odpowiedz Link
edlem Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 19:58 Witaj anula_82, pierwsze poronienie to pusty pęcherzyk ciązowy- 7tydz.ciązy, drugie wczesne w 4/5tydz,trzecie pusty pęcherzyk ciążowy- 9tydz. Do końca nie jest znana przyczyna pustych pęcherzy ciązowych tak mi tłumaczono- nie mogłam się ztym długo pogodzić i przy kolejnych moich ciązach stres był straszny - czy z tą ciążą będzie ok? cały czas o tym myślałam. Ale będę rodzić 3 dziesko i to jest najlepszy dowód na to że się nie poddałam że wierzyłam że musi byc dobrze i chcę miec trójkę dzieci to będe je mieć - bo moja rodzina jest dla mnie największym skarbem jaki mam. Więc proszę Cię bardzo bądź dobrej myśli- bo chcesztego dziecka, bardzo je kochasz więc je urodzisz- zdrowe i piękne maleństwo - życzę ci tego z całego serca. Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 15.11.06, 20:27 dziękuję za dodanie mi otuchy. Bede sie przynajmniej starać nie myslec o przykrych rzeczach, bede pogodnej my?li, bardzo juz chce sie nauczyć nie przejmować innymi np w pracy, to mnie tez bardzo matwi, ze beda mnie obawiać.ale chyba powiem im zeby sie odczepili, bo wiesz chodzi mi o to ze jak bede musiala polezec przez jaki? czas to niewiem czy chciałabym wracać do pracy bo wiem ze tam by mnie zjedli na sniadanie.wiec obawiam sie jak taki głuptas.ale musze sie zmienić pa Odpowiedz Link
edlem Re: Jestem w cišży :) !!! 15.11.06, 20:56 Pracą się nie przejmuj. Ja praktycznie całą ciąże jestem na zwolnieniu lekarskim. A umowę mam tylko do czerwca i nie wiem czy mi przedłużą -ale nie bę dę się tym przejmowaać bo jest ktos w moim brzuszku kto jest najważniejszy na świecie. Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 20:36 cześć własnie wrócilam od lekarza,chciał mi dac zwolnienie na 3 tygodnie ale narazie nie wzięłam.zapisał mi luteinę dopochwowo,scopolan jakiś no i kwas foliowy(15 mg). znowu bede łykac tablety.Scopolan przeczytałam ze nie zaleca sie podawania w ciąży zwłaszcza w I trymestrze a tu popatrz on mi to przepisał-jakieś rozkurczowe.moze nie bede brać??co ty na to?narazie okazał spokój mam porobić badania i zgłosić sie do niego i wtedy usg zrobimy.ciekawe jak sie potoczy to wszystko.miałam takiego stres`a ;) ale juz minęło. pozdrawiam ciebie i maleństwo Odpowiedz Link
anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 20:37 Moze lepiej No-spe brac na te rozkurczanie? Odpowiedz Link
aleksandra1977 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 21:24 no-spe mozesz brac bez obaw o bezpieczenstwo i zdrowie dzidziusia. Nie przekraczaj dawki 6 tabletek na dobe (chodzi o tabletki 40mg). Ja biore no-spe od 7 tygodnia ciazy i po dzisiejszej wizycie mam ja brac nadal. Odpowiedz Link
edlem Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 22:50 Witaj, ja też biore No-spę i jest to z pewnościa bezpieczny lek. Gdy dopadają mnie bolesne skurcze biorę 2 tabl. naraz. Dobrzev że psychicznie z toba lepiej więc się trzymajcie. Pa Odpowiedz Link