Dodaj do ulubionych

Jestem w ciąży :) !!!

14.11.06, 09:38
Hej wyszstkim w koncu sie udało test pokazał mi to co chcialam ujrzec od
dawna - II kreski. Trzymajcie za mnie kciuki. juz raz poroniłam Pozdrawiam i
zycze szczęścia i zdrówka
papa
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 10:52
      trzymam :) dbaj o siebie!
      • 20kruszynka Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 13:31
        Serdeczne gratulacje!!!!
        Dużo zdrówka i szczęścia!!!
        3mam kciuki za Ciebie i maluszka
        A i dbaj o siebie!!!!
        Paulina w 39 tyg.ciąży:-)))
    • karolina232323 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 14:42
      Czesc!
      Gratuluje i trzymam kciuki za Ciebie i Maluszka :)
      Pozdrawiam cieplutko!
    • 0ola0 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 16:29
      Gratuluje!!! Ja jestem w podobnej sytuacji. Tez jestem po jednym poronieniu i
      teraz jestem w upragnionej ciazy:)! Ja jestem w 9 tyg. i jutro mam juz trzecie
      usg. Strasznie sie boje bo poprzednia ciaza obumarla w 9-tym tygodniu. No ale
      jutro wszystko sie okaze. Trzymam kciuki za nas obie:) Pozdrawiam!!!
      • anula_82 Do 0ola0 14.11.06, 21:18
        cześć. ja tez w 9 tygodniu mialam zabieg wylyżeczkowania z powodu obumarcia
        ciąż. Wiesz jak strasznie sie boję o to by nie przytrafiło sie ponownie to
        samo. A dlaczego masz juz 3 USG coś lekarz ci powiedział? A mowil cos zebys
        leżała bądź duzo odpoczywała? I jeszcze jedno pytanie, czy znana jest przyczyna
        obumarcia ciąży? Pozdrawiam i naprawde trzymajmy kciuki
      • antaris do OOLa i Anula 23.11.06, 19:54
        Piszecie, że poroniyście, a jak długo odczekałyście do nastepnej ciąży. Pytam
        bo ja też poroniłam i bardzo chce juz by w ciąży.
        Pozdrawiam
        Ania
        • edlem Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 10:09
          Ja poroniłam 3 razy . Po poronieniu zaszłam w ciążę po 6 miesiącach chociaż
          lekarz kazał odczekac rok. Wszystko było w porzadku.
        • anula_82 Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 13:21
          Ja czekałam 5 m-cy chociaz lekarz zalecił ?rednio 6 m-cy.jestem teraz
          szczę?liwa aczkolwiek zmartwiam sie też tym, by historia sie nie
          powtórzyła.strasznie sie boje tego i choc powtarzam sobie ze wszystko teraz
          bedzie dobrze to i tak pod?wiadomie te my?li mnie nachodzš.najbardziej
          stresujšce bedzie dla mnie pierwsze usg, co lekrza powie, a to juz w przyszłym
          tygodniu.wiem jak bardzo chcesz byc w cišzy to kolejna cišża to lek na
          poronionš poprzedniš,działa jak balsam; przynajmniej w moim przypadku.
          A Ty ile masz lat antaris??Pozdrawiam serdecznie.

Po prostu Ania
          • antaris Re: do OOLa i Anula 24.11.06, 20:14
            Ja juz jestem 30 stką, więc czas ucieka. Mam wspanialego siedmioletniego synka
            i o niczym innym nie marze jak tylko o rodzeństwie dla niego. Ja poronilam dwa
            miesiace temu i teraz jest pierwszy miesiąc moich starań mam nadzieje ze
            owocnych.
            Pozdrawiam inie martw sie wwzystko bedzie ok
            Ania
      • anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 24.11.06, 13:27
        napisz 0ola0 co uciebie?jak po usg?wszystko jest w porzšdku?leżysz bšd? masz
        odpoczywać dużo??pozdrawiam.pa
    • aleksandranor Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 16:46
      witaj.

gratuluje calym sercem. Ja wlasnie czekam do niedzieli z testem. jestem juz co
      prawda po terminie miesiaczki ale jakos wole jeszcze zaczekac. Moze we dwie
      bedziemy z lipca. Zycze powodzenia
      • anula_82 Re: Jestem w ciąży :) !!! 14.11.06, 21:31
        cześć.
        chciałam wam wszystkim serdecznie podziękować za gratulacje.
        Obawiam sie jednak bardzo rzeczy które mi sie przytrafiły w poprzedniej ciąży,
        wiem ze nie powinnam tak myśleć ale to samo nie nachodzi. Mam jednak nadzieje
        ogromną, że tym razem dotrwamy razem i ja i moja fasolka oraz wy wszystkie
        kobietki które zaciąży. Trzymajcie sie ciepełko. Pozdrówki

Kocham moje maleństwo od momentu gdy jeszcze go z nami nie było.
        • edlem Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 13:48
          gratuluje ci serdecznie, ja jestem w 29 tyg ciąży -będę miała 3 dziecko
          upragnione i oczekiwane. Mam za sobą 3 poronienia ale to mnie nie zniechęciło i
          nie poddałam się. Razem z moim mężem oraz moimi dziećmi Julcią i Adasiem
          czekamy na narodziny 3 pociechy (Emilki lub Szymonka)- nie wiem jeszce czy bę
          dzie chłopiec czy dziewczynka. Pozdrawiam cię serdecznie.
          • anula_82 Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 18:04
            dziekuję serdecznie edlem a mozesz mi napisać z jakich powodów były poronienia?
            tak bardzo bym chciała zeby było wszystko w porządku,cały czas sie martwię choc
            wiem ze nie powinnam, chce nie myśleć o tym ale to samo mnie nachodzi zamiast
            sie relaksować to jeszcze dochodzi stresik w pracy.juz wariuję powoli a wiem ze
            powinnam sie relaksować. jak ma to robić?
            pozdrawiam
            • edlem Re: Jestem w ciąży :) !!! 15.11.06, 19:58
              Witaj anula_82, pierwsze poronienie to pusty pęcherzyk ciązowy- 7tydz.ciązy,
              drugie wczesne w 4/5tydz,trzecie pusty pęcherzyk ciążowy- 9tydz. Do końca nie
              jest znana przyczyna pustych pęcherzy ciązowych tak mi tłumaczono- nie mogłam
              się ztym długo pogodzić i przy kolejnych moich ciązach stres był straszny - czy
              z tą ciążą będzie ok? cały czas o tym myślałam. Ale będę rodzić 3 dziesko i to
              jest najlepszy dowód na to że się nie poddałam że wierzyłam że musi byc dobrze
              i chcę miec trójkę dzieci to będe je mieć - bo moja rodzina jest dla mnie
              największym skarbem jaki mam.
              Więc proszę Cię bardzo bądź dobrej myśli- bo chcesztego dziecka, bardzo je
              kochasz więc je urodzisz- zdrowe i piękne maleństwo - życzę ci tego z całego
              serca.
              • anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 15.11.06, 20:27
                dziękuję za dodanie mi otuchy. Bede sie przynajmniej starać nie myslec o
                przykrych rzeczach, bede pogodnej my?li, bardzo juz chce sie nauczyć nie
                przejmować innymi np w pracy, to mnie tez bardzo matwi, ze beda mnie
                obawiać.ale chyba powiem im zeby sie odczepili, bo wiesz chodzi mi o to ze jak
                bede musiala polezec przez jaki? czas to niewiem czy chciałabym wracać do pracy
                bo wiem ze tam by mnie zjedli na sniadanie.wiec obawiam sie jak taki
                głuptas.ale musze sie zmienić
                pa
                • edlem Re: Jestem w cišży :) !!! 15.11.06, 20:56
                  Pracą się nie przejmuj. Ja praktycznie całą ciąże jestem na zwolnieniu
                  lekarskim. A umowę mam tylko do czerwca i nie wiem czy mi przedłużą -ale nie bę
                  dę się tym przejmowaać bo jest ktos w moim brzuszku kto jest najważniejszy na
                  świecie.
                  • anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 20:36
                    cześć
                    własnie wrócilam od lekarza,chciał mi dac zwolnienie na 3 tygodnie ale narazie
                    nie wzięłam.zapisał mi luteinę dopochwowo,scopolan jakiś no i kwas foliowy(15
                    mg). znowu bede łykac tablety.Scopolan przeczytałam ze nie zaleca sie podawania
                    w ciąży zwłaszcza w I trymestrze a tu popatrz on mi to przepisał-jakieś
                    rozkurczowe.moze nie bede brać??co ty na to?narazie okazał spokój mam porobić
                    badania i zgłosić sie do niego i wtedy usg zrobimy.ciekawe jak sie potoczy to
                    wszystko.miałam takiego stres`a ;) ale juz minęło.
                    pozdrawiam ciebie i maleństwo
                  • anula_82 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 20:37
                    Moze lepiej No-spe brac na te rozkurczanie?
                    • aleksandra1977 Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 21:24
                      no-spe mozesz brac bez obaw o bezpieczenstwo i zdrowie dzidziusia.
                      Nie przekraczaj dawki 6 tabletek na dobe (chodzi o tabletki 40mg).
                      Ja biore no-spe od 7 tygodnia ciazy i po dzisiejszej wizycie mam ja brac nadal.
                    • edlem Re: Jestem w cišży :) !!! 16.11.06, 22:50
                      Witaj, ja też biore No-spę i jest to z pewnościa bezpieczny lek. Gdy dopadają
                      mnie bolesne skurcze biorę 2 tabl. naraz. Dobrzev że psychicznie z toba lepiej
                      więc się trzymajcie. Pa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka