major991 06.04.07, 16:27 czy podanie oksytocyny podczas porodu sprawia ze porod jest bardziej bolesny?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga_n20 Re: oksytocyna 06.04.07, 22:07 podczas pierwszego porodu miałam podaną oksytocynę która nie dość że nic nie pomogła mi to miałam większe bóle ale każda kobieta jest inna i na jedną zadziała a drugiej nie pomoże Odpowiedz Link
mamakubusia8 Re: oksytocyna 08.04.07, 22:55 Tak boli bardziej:) Ale pomaga szybciej urodzić. Ja miałam podawaną. Rodziłabym pewnie ze 2 dni gdyby nie oksytocyna... Odpowiedz Link
joannka2 Re: oksytocyna 16.04.07, 15:38 Nie wiem czy bardziej bolesny, ale na pewno szybszy. Dostalam oksytocyne przy pierwszym porodzie. Poród przebiegał szybciutko, nie zdążyłam się zmęczyć, dzięki czemu panowałam nad całą sytuacją, mozna by powiedzeć... :) Zyczę sobie takiego porodu po raz drugi. Odpowiedz Link
aga_n20 Re: oksytocyna 20.04.07, 14:24 no czy szybszy to bym nie powiedziała chodzi mi o moj przypadek po podaniu oksytocyny dziecko urodziło się po 5 godzinach zaczęło się o 22 a urodziłam o prawie 8 Odpowiedz Link