02.06.03, 11:25
kiedy zaczyna rosnąć?, kiedy widać go już wyraźnie?
Obserwuj wątek
    • verta Re: brzuszek 03.06.03, 09:23
      NAjwyraźniej to widać brzuszek w dziewiątym miesiącu... żartowałam oczywiście.
      U mnie brzuszek wyskoczył nagle i brutalnie dopiero w piątym miesiącu a
      rozpędził się w szóstym. Wcześniej nie bardzo było coś widać przyjnajmniej dla
      osób postronnych, ale może to dlatego, że była zima (grube ciuchy, sweterki
      itp). A teraz (32 tydzień) już nie da się brzuszka nie zauważyć ani na chwilkę
      o nim zapomnieć, ale jest słodki - tym bardziej, że "ktoś" tam w środku cały
      czas rozrabia i coś do mnie mówi... alfabetem morsa (łokieć, kolana, kolano,
      łokieć). Generalnie u mnie było tak, że najpierw czekałam aż brzuszek choć
      trochę się zaokrągli a później się przestraszyłam, że już jest taki gigantyczny
      a teraz czekam aż dzidzia sobie z brzuszka wyjdzie. Pozdrowienia. Trzymaj się
      • weri1 Re: brzuszek 03.06.03, 11:31
        bardzo dziękuję za odpowiedź, u mnie to dopiero początek (nawet nie mam
        większych objawów...) i tak się zastanawiam jak to jest z tym brzuszkiem :)
        pewnie też jest to sprawa indywidualna, zobaczymy jak bedzie :) pozdrawiam!
      • gosiak74 Re: brzuszek 04.06.03, 15:13
        U mnie było tak samo, jak u Verty - najpierw długo nie było widać, i jak mi
        mówili,że jeszcze po mnie nic nie widać, to było mi przykro i wmawiałam im, ze
        widać! A teraz (27 tydz.) brzuszek rośnie w oczach i udaję, ze się obrażam, jak
        mi mówią, że już bardzo widać. Mam wrażenie, że jestem strasznie gruba (to
        zależy też od tego, w co się ubiorę) - a przytyłam dotychczas 7 kg (to chyba
        nie tak dużo?).
    • izabelix Re: brzuszek 03.06.03, 12:49
      jestem w 17tym tygodniu i brzuszek widac ale bardzo delikatnie... jest widoczny
      na tyle ze powoli przestaje byc podejrzewana o obzarstwo:> co wprawniejsi
      wiedza ze siedzi tam maly Ktos i znaczaco sie usmiechaja:)
    • ariana_ Re: brzuszek 03.06.03, 14:35
      Mój było już widać dla otoczenia w 20 tyg. Akurat
      zrobiły się wtedy upały i nosiłam luźne bluzki. Brzuszek
      prezentował się w nich doskonale :)
    • weri1 Re: brzuszek 03.06.03, 15:20
      a jak liczycie te tygodnie? (od pierwszego dnia ostatniej miesiączki???)
      • izabelix Re: brzuszek 03.06.03, 15:44
        tak, bo tak licza lekarze... i podaje sie skonczone tygodnie... jest to dla
        wygody lekarzy bo kobiety czesto nie wiedza kiedy zaszly:> a z reguly date
        ostatniej miesiaczki pamietaja:)
        pozdrawiam
        iz;)
    • helwit Re: brzuszek 13.06.03, 00:22
      jestem w 24 tygodniu i teraz widac brzuszek wyraznie, nikt nie ma watpliwosci,
      nawet faceci, a wiadomo, ze sa z rególy malo spostrzegawczy. natomiast
      pierwsza postronna osoba "poznala sie" na mojej ciazy juz pod koniec 4
      miesiaca i to bylo mile!! pozdrawiam
      • buba13 Re: brzuszek 01.07.03, 17:06
        hmmm, to u mnie troche dziwnie. wg. usg jestem 10 tydz. 5 dni, a moj brzuszek
        juz jest calkiem widoczny. dodam ze przytylam na razie niecaly kilogram.
    • mamalgosia Re: brzuszek 02.07.03, 11:20
      U mnie do końca 5 miesiąca nikt nie poznał (no, chyba, że komuś powiedziałam)
    • patyczako Re: brzuszek 04.07.03, 21:27
      Tak naprawdę to indywidualna sprawa każdej z nas ...tu nie ma reguł. Niektóre
      już w 5-6 miesiącu mają duże brzuchy i inne w tym moja znajoma jest w 7 i
      niewiele widać......szczerze nawet nie zauważyłam......dopiero jak mnie
      uświadomiła i się bardzo przyjrzalam to faktycznie coś tam można było
      zauważyc...
      • mamamamamama Re: brzuszek 05.07.03, 11:35
        W tej chwili jestem juz 2 miesiace po , a brzuszek bylo mi widac od 5 miesiaca.
        Pozdrawiam!
        Karola+Esterka(08.05.03)
        • mirra52 Re: brzuszek 05.07.03, 19:50
          Czesc!!!
          U mnie brzuszek było widac juz od 5 miesiaca teraz jestem juz w 9 miesiacu 37
          tydzien jest calkiem, calkiem :)
          Pozdrawiam Ciebie i maluszka
          Agata i Kasia 37 tydz.:)
    • antonina_74 Re: brzuszek 06.07.03, 12:57
      mój wyskoczył nagle pod koniec 4 miesiąca a potem od razu zrobił się
      ogromniasty - teraz (27. tydzień) wszyscy zadają mi dwa pytania: najpierw który
      to miesiąc a potem czy to bliźniaki :-)
      od 5-go miesiąca chodzę w ubraniach ciążowych - w pierwszej ciąży dopiero wtedy
      zaczęło się coś nieśmiało rysować pod ubraniem... aha, no i już nie mieszcę się
      w sukienki w których za pierwszym razem chodziłam jeszcze pod koniec 8.
      miesiąca :)
      pozdrawiam wszystkie brzuszki i ich malutkich lokatorow:)
      Antonina
      i Zosia (27. tydzień)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka