Dodaj do ulubionych

Wiosna z marką Orsay

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 17:17
czemu wszystkie spodnie w tego typu sklepach są na chude i wysokie dziewczyny? normalna kobieta ma biodra i nie mierzy 1,80 m tylko 1,60 i parę, ale wg projektantów nie ma takiej opcji...
Obserwuj wątek
    • Gość: MMM Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 17:46
      nie zgodzę się. Mam 175 wzrostu i jestem chuda. Ciężko mi znaleźć spodnie, które nie będą za krótkie i nie spadną mi z tyłka
    • Gość: zorya32 Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 19:58
      Widzę, że MMM mnie wyręczyła, a miałam właśnie napisać to samo. Mam 179 i większość spodni z Orsay jest na mnie za krótka. Czaaasem trafią się jakieś długie. Co do "grobości", to rozmiary są tam spokojnie od 32 do 44...
    • Gość: MMM Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.11, 22:00
      No tak, da się dobrać odpowiednie na "grubość" ale wtedy na długość są za krótkie. O to mi chodziło. Coś za coś wink Poza tym uważam, że powinni robić dluższe spodnie, bo zawsze łatwiej coś skrócić niż doszyć wink
    • Gość: niska Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.xdsl.centertel.pl 12.01.11, 22:11
      tak, co z tego że można skrócić skoro np. przetarcia, które powinny być na kolanach, będę mieć o wiele niżej? dodam tylko że ja zawsze muszę skracać spodniesmile
    • Gość: dfghjk Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 23:27
      ciuszki tragiczne, jedna kiecka ujdzie, reszta żal uncertain
    • Gość: sales Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.01.11, 07:29
      Do dfghjk

nie martw się, i tak te "tragiczne ciusczki" się sprzedadzą.
    • Gość: domi Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.11, 08:24
      a mi się niektóre rzeczy podobają: białe koronkowe bluzki,sukienka z głównego kolażu, dżinsowa torebeczka
    • Gość: Gosia Re: Wiosna z marką Orsay IP: 83.238.100.* 13.01.11, 09:43
      Bo powinni robić tak samo jak na grubość, tak samo na długość rozmiary: S M L - short, medium, long. Ja też jestem niższa i na serio dość mam skracania wszystkich spodni. Na szczęście w niektórych sklepach można już taką rozmiarówkę znaleźć. Niestety skracanie nie zawsze jest OK. Np z rozszerzanych spodni nie zostaje nic i często fason się psuje.
      • Gość: warszawa Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:14
        Jak jesteś niska, tak jak ja, to nie kupuj spodni w Orsay, faktycznie tracą fason po skróceniu, Big Star ma super rozmierówke.. Jedyna firma która szyje spodnie na mne.. wink polecam
    • Gość: warszawianka Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 12:11
      Co Ty poiszesz, przecież w Orsay są różne rozmiery!! Od XS do XL, ja akurat jestem chudzielcem więc kupuje od XS do M, ale moja mama nosi L i tez tam spokojnie cos dla siebie znajdzie.. Z tym wzrostem to sie zgodze, ale to ma znaczenie tylko w przypadku kurtek i płaszczy, no i spodni, ale te bez problemu skracam sama, a płaszcze musze sobie u nich odpuścic bo jak do ceny dodam koszt skrucenia rękawów to mi sie nie opłaca bo jest drożej niż gdzie indziej...
    • Gość: Zuzuzu Re: Wiosna z marką Orsay IP: 46.112.62.* 13.01.11, 21:24
      Ja mam 175 cm wzrostu i tylek tez posiadam i wszystkie spodnie np. wlasnie w orsayu sa za krotkie... wiec nie marudzcie, mniejsze panie, bo jak spodnie sa za dlugie to mozna skrocic albo podwinac ale z za krotkimi co mozna zrobic?
    • Gość: madzia Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.ds7.univ.gda.pl 14.01.11, 23:51
      lulu normalna kobieta ma 160. Weź nie kpij? to te niższe i wyższe już są nienormalne. A niech robią właśnie specjalnie dla wysokich ubrania żebys naga chodziła. Z pozdrowieniami dla 174 cm i wyżej wink Chociaż spodnie z orsay odpadają tak jak i zresztą miernawa kolekcja
    • Gość: hiha Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.uz.zgora.pl 18.01.11, 07:48
      Każda z nas jest inna jeśli chodzi o rozmiary biustu, długości rąk i nóg, szerokości bioder. projektanci to wypośrodkowują. Kiedyś polskie firmy(KMX, Modesta) szyły na różny wzrost i był np. 38 na 176 wzrostu i to był mój rozmiar. niestety teraz to 38 jest wyłącznie na 164 a ja rzadko mieszczę się nawet w 40 bo ta jest na 170... Sprzedawcy tracą klientki, bo na niektóre są rzeczy za krótkie a innym nie chce się skracaćsmile
    • Gość: ania Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.telpol.net.pl 19.01.11, 16:53
      niestety większość firm zakłada, że XS to małe i chude, a XL to wysokie i szerokie... ja mam 172 cm i dość wąskie biodra, na długość muszę kupić rozmiar M, a w pasie mam jakieś 8-10 cm nadmiaru. Podobnie jest z górą, producenci zakładają, że nie można być szczupłym i jednocześnie mieć biust, więc ubrania S, które są dobre w talii, w biuście nie mają się prawa dopiąć. Rozwiązaniem są elastyczne materiały i znalezienie sklepów, w których poszczególne części garderoby pasują na nas najlepiej... albo nauczyć się szyć, co zamierzam zrobić smile
    • Gość: LOL 83 Re: Wiosna z marką Orsay IP: *.static.vip-net.pl 21.01.11, 09:07
      Czytam to i oczy otwieram ...
      czy wy wiecie na czym polega polityka sieciówek i produkcji masowej... chyba nie
      jak chcecie kupować dopasowane ciuchy to zapraszam do sklepów trochę innej maści, wyższa półka gdzie ubrania nie szyte sa z taśmy ... albo krawcowej.
      Wiem co czujecie bo ja też mam problem z kupieniem jakichkolwiek spodni, aczkolwiek nie idzie mi o długość.
      Na mnie żadne nie pasują bo mam masywne uda z rozmiaru 38 a w pupie i biodrach 36 i to co super lezy mi na udach jest za szerokie w biodrach .. dlatego przerzuciłam się na sukienki smile z tym juz problemu nie mam. To też nie oczekujcie że ciuchy które są po takich cenach a nie innych będą miały całą gamę rozmiarów wzgl długości i szerokości. Wszystko jest szyste wg znormalizowanej tabeli rozmiarów .. może niedługo ją uaktualnią bo młodzież coraz wyższa i biuściasta.
      • awatura Re: Wiosna z marką Orsay 28.01.11, 16:28
        też słyszałam, że mają "nowelizować rozmiarówkę napewno dla dzieci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka