brezensc
29.11.13, 21:31
Witam wszystkich. :)
Mam na imię Patryk i interesuję się językiem czeskim, którego uczę się już jakiś czas, co prawda powoli ale do celu.
Jakiś czas temu zainspirowany jedną ze stron dotyczących zdradliwych słów w języku angielskim, którą znalazłem na Facebooku i cieszącą się niemałą popularnością postanowiłem, że czemu by nie stworzyć takiej strony dotyczącej języka czeskiego.
Język ten pomimo tego, że gdyby zliczyć - wielu się go uczy, to na ogół nie cieszy się wielką popularnością, a szkoda!
Chciałbym przedstawić Wam moją stronę (forma fanpage na Fb) na której zamieszczam właśnie zdradliwe słówka, ale i nie tylko. Są tam też zdjęcia zabawnie wyglądających napisów, jakie można spotkać w Czechach, a także inne informacje, nie ma tego wiele co prawda, gdyż strona jeszcze nie rozwinęła się na tyle, a druga sprawa, że nie spamuję treścią - co ważne.
Chciałbym aby strona mogła wypełnić się osobami, które uczą się bądź nawet znają język czeski, aby radość z jej prowadzenia była jeszcze większa i aby można było wymienić swoje opinie a nawet prowadzić dyskusje... bawić się :)
A niestety tego na razie brakuje pomimo sporej już liczby subskrybentów.
www.facebook.com/czeskijakiegonieznacie
Zapraszam serdecznie i mam nadzieję, że będzie Wam się podobać.
Pozdrawiam wszystkich znających i uczących się czeskiego. ;)