lukkasz81 16.01.08, 12:07 Witam, gdzie w SAP mogę wyświetlić sobie ilość i wartości magazynów przed inwentaryzacją i różnice inwentaryzacyjne. generalnie chciałbym jeden taki wydruk: stan teoretycznych(księgowy)i różnice inwentaryzacyjne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodowiczmaryla Re: Iwentaryzacja 16.01.08, 20:29 > przed inwentaryzacją Masz chyba na mysli: w trakcie. Te roznice mozesz dopiero zobaczyc, gdy juz startnales cala procedure inwentury, m.in. zgenerowales "sheety" inwenturowe i wbiles w nie wyniki realnego liczenia. Dopiero wtedy mozesz "symulowac" (uwaga na haczyki). WM musi odpowiadac MM-IM, jest transakcja "czekujaca". Odpowiedz Link
lukkasz81 Re: Iwentaryzacja 17.01.08, 08:45 Inwentaryzacja jest już wbita w system i zaksięgowana. Chce tylko wydruk stanów i różnic. > WM musi odpowiadac MM-IM, jest transakcja "czekujaca". o jakiej transakcji mówisz, bo nie bardzo kojarzę? Pozdrawiam Odpowiedz Link
slubujacy Re: Iwentaryzacja 18.01.08, 11:07 MI20 - raport roznic inwentaryzacyjnych. Jesli je juz zaksiegowano to po zawodach :) MI22, MI24 - dokumenty inwentaryzacyjne dla materialu. Tam sprawdzisz tez status dokumentu i te raporty z poziomu IM a z poziomu WM, o ktorym mowila kolezanka to transakcja LX23 :P Odpowiedz Link
adamsky77 Re: Iwentaryzacja 10.03.08, 05:58 Panowie, Panie, sprawdzić można różnice wyszukując w danym czasie MVT 711 ( -) 712 (+) i to tyle. Oczwywiście MI20 etc nie załapie wszystkiego ... polecam wyłapać w ruchy odpisujące z LI21 wszystkie różnice. Inwentaryzacja to temat bez końca, choć znam firmy gdzie Mvt 561 / 562 są dostępne i łatwo można przygotować firme do inwentaryzacji. Osobiście wdrażam w tym czasie SAP Automotive w Meksyku. Chętnie wymienie się informacjami. POzdrawiam. Odpowiedz Link
firemaly Re: Iwentaryzacja 10.03.08, 09:36 Witam, W gospodarce zapasami nie ma problemów bo jest transakcja MI20 :) Natomiast w gospodarce magazynowej nie ma czegoś takiego dla miejsc składowania - a jak nie ma to trzeba sobie zrobić :) Bardzo prosty raport na podstawie tabeli LINV, będzie widoczne stan przed i po zliczaniu dla miejsca składowania z wyliczoną różnicą - Jeżeli ktoś ma ochotę to mogę kod przesłać na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gregsap1 Re: Iwentaryzacja 10.03.08, 14:44 Witam, no to ja poprosze ten kod, na meila: gregsap1@gazeta.pl Odpowiedz Link
ilonajelona Re: Iwentaryzacja 10.03.08, 16:25 Witam, dobry raport rzecz ciekawa tak więc też poproszę :). a jak z inwentaryzacją na produkcji w branży automotive? Mam na mysli produkcję w toku (oczywiście z WM)? Pozdrawiam Odpowiedz Link
firemaly Re: Iwentaryzacja 11.03.08, 09:37 Poszło na maila. Co do inwentaryzacji produkcji w toku, to w automotive to czysta fikcja ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link