pharoah 27.07.06, 21:08 "Mowi Wam to cos?"...jak zwykl mawiac Wienczyslaw Glinski w serialu "DOM"...pozdr.faraon Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dahomey Re: John Handy 27.07.06, 22:07 Znam i polecam tę płytę: www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:7cvyxddboolj Ale ja właściwie w innej sprawie. O ile pamiętam, słowa" Mówi Wam to coś?" w serialu "Dom" wypowiadał często, nieżyjący już, Wirgiliusz Gryń, nie zaś Wieńczysław Gliński. Obu Panom gratuluję oryginalnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: John Handy 28.07.06, 04:42 John H. mi nic nie mowi... Serial "Dom" owszem)) A poza tym chyba mi upal szkodzi albo za duzo pracuje bo przeczytalam w wizytowce Dahomeya ze jego hobby to m.in wyprawy z brunetka na ptaki)) Kran Niedowidzacy Odpowiedz Link Zgłoś
dahomey Re: John Handy 28.07.06, 08:51 Nie ma co dłużej ukrywać: zostałem rozszyfrowany. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 OT - brunetka a lornetka 29.07.06, 13:20 zaintrygowany zajrzałem do twojej wizytówki i cóż... też kiedyś lubiłem się szlajać z lornetką. do tej pory jak coś fruwa, to mi się głowa obraca dookoła szyi a w brunetkach też gustuję, szczególnie w jednej, która - nieświadoma w co się pakuje - została moją żoną) Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: John Handy 30.07.06, 18:41 dahomey napisał: > Znam i polecam tę płytę: > www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:7cvyxddboolj > Ale ja właściwie w innej sprawie. O ile pamiętam, słowa" Mówi Wam to coś?" w > serialu "Dom" wypowiadał często, nieżyjący już, Wirgiliusz Gryń, nie zaś > Wieńczysław Gliński. Obu Panom gratuluję oryginalnych imion. aj,jaj,jaj...jaka skucha...spale sie zaraz ze wstydu...oczywiscie,ze WIRGILIUSZ GRYN...co mi w ogole przyszlo do glowy... to chyba przez ten upal...kto to jest wlasciwie Wienczyslaw Glinski?!!! (moze ktos wie?)...jak mozna bylo tak zapomniec nazwisko tego znakomitego aktora?...dzieki za sprostowanie Odpowiedz Link Zgłoś
pjetrek29 Re: John Handy 30.07.06, 20:15 pharoah napisał: > ...kto to jest wlasciwie Wienczyslaw Glinski?!!! pharoah, nie załamuj mnie! wieńczysław gliński był głównym (i bodajże jedynym) aktorem w serialu "bromba i inni" na podstawie książki macieja wojtyszki. o pomniejszych rolach nie wspominając Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: John Handy 30.07.06, 23:59 www.jurek.com.pl/film/aktorzy/index.php?aktor=glinski1 To Ci powinno pamiec odswiezyc)) Ja Go bardzo lubie. Kran Odpowiedz Link Zgłoś
pharoah Re: John Handy 31.07.06, 23:06 jan.kran napisała: > www.jurek.com.pl/film/aktorzy/index.php?aktor=glinski1 > To Ci powinno pamiec odswiezyc)) > Ja Go bardzo lubie. > Kran dzieki.kran...ja tez go bardzo lubie...dlaczego ich dwoch tak haniebnie pomylilem do dzisiaj nie rozumiem...jedyne wytlumaczenie to takie,ze maja te same inicjaly...swoja droga,kiedys to byli w Polsce aktorzy,niech mnie szlag trafi,nie to co te wymoczki teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
japepi Re: John Handy 28.07.06, 13:22 wbrew powszechnej opinii to nie "In a Silent Way" dalo poczatek fusion a wlasnie "Recorded Live At The Monterey Jazz Festival" Johna Handy (1965 r.). Znakomita muzyka, dwa rozbudowany utwory i oniemiala widownia na festiwalu w Monterey. Ten album trzeba znac. Odpowiedz Link Zgłoś
kossace Re: John Handy 28.07.06, 21:57 nie znam tego pana, albo poprostu nie kojarzę nazwiska, a szkoda..., czego oczywiście żałuję, nie mniej jednak obiecuje poprawę i prosze o rozgrzeszenie... Odpowiedz Link Zgłoś