Dodaj do ulubionych

Czy fotki ze Skalmierzyc...

21.05.06, 14:27
...Nowych i Starych, powinny znaleźc się w naszej forumowej galerii i
odwrotnie, czy kaliska galeria jest dobrym miejscem na zdjęcia z tych
miejscowości?
Pytam, w związku z małą dyskusją, jaką prowadzę z Szychą tutaj:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=39881&w=42164977&a=42176304
Obserwuj wątek
    • o00 Re: Czy fotki ze Skalmierzyc... 21.05.06, 14:47
      Jeśli są tam zdjęcia z Gołuchowa (Szycha sam je tam umieścił), czy Marchwacza
      (to zrobiłem ja), to nie widzę żadnych wątpliowości, czy Szycha może umieścić
      zdjęcia ze Skalmierzyc - oczywiście, że tak.

Jeśli mógłbym Szychę o coś prosić, to żeby obok zdjęcia umieścił też krótki
      opis fotografowanego obiektu - zdjęcia oglądają ludzie z całej Polski i chyba
      będzie dla nich ciekawe przeczytać co oglądaja. Poza tym obraz oglądany w
      kontekście jest chyba dużo ciekawszy niż samo "nieme" zdjęcie.
      • szycha-ns Re: Czy fotki ze Skalmierzyc... 21.05.06, 14:57
        W takim razie umieszczę coś w wolnym czasie. Opisy daję w miarę możliwości,
        zależy czy mam dojście do odpowiednich źródeł.
    • kaliszanin2 Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 19:50
      Jak sobie Ostrów założy galerię, to się autorzy będą mogli tam przenieść.
      • szycha-ns Re: Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 20:01
        Raczej tak szybko sobie nie założą tej galerii. O przymus logowania nawet nie
        można się doprosić.
        • plus601 Re: Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 20:05
          szycha-ns napisał:

> Raczej tak szybko sobie nie założą tej galerii. O przymus logowania nawet nie
          > można się doprosić.
          A jednak
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=232&w=42105278
      • o00 Re: 21.05.06, 20:09
        Ale ja wcale nie chcę, żeby np. Szycha się gdzieś "przenosił". Szycha jest z
        nami jeszcze od Inwestycji. :/
        • ksiestwokaliskie Re: 21.05.06, 20:18
          Dokładnie, Szycha jest tu niezbędny! :)
        • kaliszanin2 Re: 21.05.06, 20:32
          o00 napisał:

> Ale ja wcale nie chcę, żeby np. Szycha się gdzieś "przenosił". Szycha jest z
          > nami jeszcze od Inwestycji. :/

A ja wcale nie piszę o jego przenosinach. Mówię tylko, że nic nie powinniśmy
          mieć przeciwko zamieszczaniu zdjęć z regionu, choćby i z Konina, nawet gdyby
          autorzy zamieszczali je tylko dlatego, że nie mają swojej galerii.
          • szycha-ns Re: 21.05.06, 20:40
            Spokojnie, nigdzie nie uciekam ;)

Umawiamy się więc, że będziemy umieszczać zdjęcia naszego regionu. Trudno mi
            dokładnie określić jego granice, ale nad tym będziemy się zastanawiać w razie
            takiej potrzeby. Na razie spróbujmy zebrać odpowiednio dużo prac. Forumowicze-
            aparaty do rąk i w plener :)
            • wielkopolskawschodnia Re: Antonin 21.05.06, 20:45
              Antonin!!! Szycha - wklej Antonin! Antonin jest przecudny! Dzięki Bogu, że w
              ostatniej chwili dało się uratować pałac Radziwiłłów (choć nie dało się już
              uratować np. fortepianu, który tam był, a na którym grał Chopin).
              • szycha-ns Re: Antonin 21.05.06, 20:55
                O tak, Antonin to prawdziwa perełka. Piękny pałac myśliwski książąt
                Radziwiłłów, otaczający las, stawy oraz kaplica. Dla mnie zaraz po Antoninie
                jest Lewków z kolejnym pałacem... Mieszkamy w regionie bogatym w zabytki,
                musiałbym wkleić całą moją stronę do galerii Kalisza, ale to nie ma chyba
                większego sensu.
                Pałac w Antoninie oraz Lewków przygotuję jutro, dzisiaj już nie mam czasu.
                • wielkopolskawschodnia Re: Antonin 21.05.06, 20:58
                  Całą nie - wybierz tylko najładniejsze zdjęcia. :p :)
                  • szycha-ns Re: Antonin 22.05.06, 12:35
                    Zdjęcia z Antonina są już w galerii. Zachęcam innych użytkowników do dodawania
                    kolejnych, to nic nie kosztuje ;)
                    • ksiestwokaliskie Re: Antonin 22.05.06, 12:40
                      to właśnie postawa wzorowego forumowicza :)
                • ksiestwokaliskie Re: Antonin 21.05.06, 20:59
                  koniecznie, koniecznie :)
                  • szycha-ns Re: Antonin 21.05.06, 21:01
                    Długo mam jeszcze czekać na akceptacje moich zdjęć z Chełmc?? ;)
                    • ksiestwokaliskie Re: Antonin 21.05.06, 21:02
                      przecież już są ;)
                      • szycha-ns Re: Antonin 21.05.06, 21:08
                        I bardzo dobrze :)
                        Szkoda, że nie można wchodzić na wieżę telewizyjną z tej miejscowości, widok na
                        okolicę byłby wspaniały.
                        • ksiestwokaliskie Re: Antonin 21.05.06, 21:10
                          a próbowałeś, czy nie da rady w ogóle?
            • kaliszanin2 Re: 21.05.06, 20:52
              szycha-ns napisał:

> (...)
              > Umawiamy się więc, że będziemy umieszczać zdjęcia naszego regionu.(...)

Może jak już Ostrów będzie miał swoją galerię, to się zrewanżuje publikacją
              paru naszych zdjęć?
      • ksiestwokaliskie Re: Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 20:17
        W ramce jest nazwa podforum: Galeria - zdjęcia z Kalisza. Poszerzyliśmy to o
        powiat plus najbliższe okolice - Gołuchów i Skalmierzyce.
        Myślę, że jak jeszcze byśmy umieszczali tam fotki Ostrowa, to byłaby to lekka
        przesada. Prędzej czy później zrobią sobie swoją galerię (jak wreszcie będą
        mieli moderatora).
        • wielkopolskawschodnia Re: Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 20:28
          Ale czemu nie? W Lublinie są np. zdjęcia aż z Chełma (a Chełm to było przecież
          nawet inne województwo), a Ostrów jest tak blisko Kalisza. Przelećcie się po
          galeriach zdjęć w różnych miastach, to sami zobaczycie.
          • ksiestwokaliskie Re: Można zamieszczać nawet z Ostrowa 21.05.06, 20:58
            a to róbta co chceta. Niech będą fotki z całej Wschodniej Wielkopolski :)
            • wielkopolskawschodnia Re: Kalisz stolicą Wielkopolski Wschodniej 21.05.06, 21:13
              Wow! Fajnie. Kalisz stolicą Wielkopolski Wschodniej! I tak trzymać! I róbta co
              chceta! :p
              -----
    • kaliszanin2 Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:10
      Dokumentacja stanu zagospodarowania przestrzennego wzdłuż drogi i linii
      kolejowej Kalisz-Ostrów. Taki fotoreportaż z tego terenu kilometr po kilometrze
      począwszy od Al. Wojska Polskiego, poprzez Szczypiorno, oboje Skalmierzyc,
      Ociąż, Biskupice Ołoboczne, Fabianów, Czekanów aż do Al. Słowackiego.

Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że urbanizacja tam ostatnio nasiliła się i nie
      wszyscy wiedzą gdzie mają przebiegać trasy, które to jeszcze przyspieszą. Poza
      tym byłaby to okazja do uzmysłowienia odwiedzającym nasze forum osobom z innych
      stron wielkomiejskiego (przynajmniej potencjalnie) charakteru naszej
      aglomeracji.
      • ksiestwokaliskie Re: Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:14
        a są takie plany? przecież nawet nie mają planów zagospodarowania niektóre
        obszary Kalisza.
        • kaliszanin2 Re: Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:16
          ksiestwokaliskie napisał:

> a są takie plany? przecież nawet nie mają planów zagospodarowania niektóre
          > obszary Kalisza.

Ja nie mówię o planach tylko o potrzebie udokumentowania stanu zagospodarowania
          poprzez fotki z terenu.
          • ksiestwokaliskie Re: Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:17
            a sorry, źle zrozumiałem :) myślę, że kaliskie władze nie mogą nic zrobic w tej
            kwestii. To powiat ostrowski i to raczej starostwo ostrowskie powinno takie coś
            przygotowac.
      • kaliszanin2 Re: Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:14
        Dodam, że to by wymagało kilkudziesięciu fotek.
        • ksiestwokaliskie Re: Przydałaby się dokumentacja stanu aglomeracji 21.05.06, 21:14
          jest jeszcze jedno "ale". Dużo na małych fotkach nie będzie widac :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka