siemiatycze 16.11.07, 10:17 Przeszklona,frontowa ściana pozwala obserwować prace prowadzone wewnątrz budynku.Z tego co można zobaczyć wypada wnioskować,że otwarcie wkrótce... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 16.11.07, 11:03 Słyszałam, że ceny mają być bardzo konkurencyjne dla Lidla i dla Biedronki. A tak a propo Lidla to nie ma już tam tłumów. Za to w Biedronce jest coraz więcej klientów. I wcale się nie dziwię. Prosty przykład. Moje ulubione wedlowskie Ptasie Mleczko w Biedronce kosztuje 10,50 a w Supersamie 14,50. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 17.11.07, 17:47 Różnica jak na takie ptasie mleczko całkiem spora.Ciekawe czy takie windowanie cen nie zepsuje dobrej opinii sklepu..? Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 18.11.07, 18:11 Tymczasem na parkingu przed sklepem postawiono nowe maszty oświetleniowe.Praca wewnątrz wre i zaczyna to całkiem nieżle wyglądać... img215.imageshack.us/img215/6343/008im7.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 21.11.07, 14:53 Koles w robocie mowil ze ksenomani plac oswetlili Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 22.11.07, 21:46 ludwik_xv napisał: > Koles w robocie mowil ze ksenomani plac oswetlili Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 22.11.07, 22:26 A ja nie sprawdziłam i dalej nie wiem o co chodzi z tymi ksenomanami:) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 23.11.07, 19:37 Chodzi o oświetlenie parkingu światłem xenonowym,czyli takim bardzo jasnym.Taki rodzaj oświetlenia należy w Siemiatyczach do rzadkości. PS.Zainstalowano już nad wejściem wielki napis TOPAZ... Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 23.11.07, 20:56 Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, ze zarowno krajowy i miedzynarodowy kapital bardzo chetnie inwestuje w sklepy.A co z nowymi miejscami pracy? Wyglada na to , ze w naszym miescie za pare lat beda tylko sklepy... No tak pic i jest trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
hanula55 Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 00:05 fakir530 napisał: > > No tak pic i jest trzeba... Fakirze, nie rozumiem co miales na mysli? Jaki "pic i jest trzeba" :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 00:13 Zrozumiałem to jako "pić i jeść trzeba"... Jeśli chodzi o inwestycje w Siemiatyczach to rzeczywiście oprócz sklepów spożywczych nic więcej nie słychać.Podobno Unia planuje zalesić nasze tereny i może to z tego powodu z inwestycjami jest tak cieniutko... Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 13:20 W tym watku czepiaja sie mnie i Fakira.Czy Hans zmienil nik bo jak do tej pory literowki nikomu tu nie przeskadzaly tylko jemu? Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 18:00 Przepraszam ale ja się nie czepiałam. Po prostu nie znałam takiego wyrazu "ksenoman". Myślałam, że chodzi o jakąś grupę ludzi, którzy oświetlili ten plac przy Topazie. Nie wiem dlaczego jesteś taki drażliwy. a Fakira i ja nie zrozumiałam, dopiero Siemiatycze wyjaśnił o co chodzi. Nie sądzę jednak, że Fakir będzie to przeżywał. Nie odniosłam wrażenia, że była to złośliwa wobec niego uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 09:19 ludwik_xv napisał: > Czy Hans zmienil nik bo jak > do tej pory literowki nikomu tu nie przeskadzaly tylko jemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 11:24 No spoko mialemna mysli tylko jakies nowe niki.Do Margerytki nic nie mam.Luzik:) Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 19:04 Dzieki Siemiatycze-znowu mnie wybroniles. Do hanuli nie mam pretensji...tak to mialo byc "pic(c z kreska na gorze) i jesc(kreska na gorze nad s oraz c)- no coz ci co mnie znaja wiedza , ze pisze nie polska czcionka. Ale i tak nie dam sie wygrysc z tego forum, bo jest napisane "Miejsce spotkan bylych i obecnych mieszkancow Siemiatycz" Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 20:07 Wpadaj jak najczęściej Fakirze,nie tylko na forum... :) Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 23:10 Fakirze bardzo się cieszymy, że jesteś jednym z nas czyli bywalcem forum Siemiatycze. Oczywiście, ja dobrze wiem, że nie mając polskich znaków w klawiaturze (chociaż z tego co wiem można je sobie zainstalować nawet ściągając z internetu), czasami można coś przeczytać nie zrozumiejąc dokładnie. Akurat w tym samym poście o którym napisałeś, że "pic i jest trzeba" ja też nie wiedziałam o co chodzi. Odezwała się hanula (przy okazji pozdrawiam ją serdecznie i proszę o częstsze posty, bo wydaje mi się, że jest "świeża" i może się niepotrzebnie spłoszyć, np. wypowiedzeniem Ludwika). Sytuację uratował Siemiatycze, bo rozjaśnił mi umysł ale Hanula niestety już się nie odezwała. Jednak w innym poście coś wspomniała jakoby jest z Fakirem z jednego pokolenia. Kto wie, a może my tu znamy się w realu a nie wiemy kim jesteśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 26.11.07, 20:47 Dzieki margerytka.Czy moglabys podac adres internetowy aby mogl sciagnac Polski alfabet i wtedy nie byloby klopotow z pisaniem na forum i kazdy by to zrozumial. Ja nie mam zamiaru udawac emigranta, ktory po roku pobytu mowi: wyjrzyj ociec na stryta, czy moja cara stoji na sajdzie... Przykre, ale tak bywalo... -nie uzywam pisowni angielskiej aby bylo pikatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 27.11.07, 08:51 Fakirze, nie jestem biegła w tych tematach ale popróbuj tu: webmaster.helion.pl/kurshtml/pliterki/pliterki.htm Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 28.11.07, 17:03 Wracając do tematu - o ile mi się nie przywidziało to topazowe towary już leżą na regałach.Pewnie wkrótce inauguracja... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 28.11.07, 18:40 Napisali ze otwarcie wkrotce ale maja problem z personelem Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 29.11.07, 16:21 Dzis rozmontowali ten okropnu plot ktory byl ogrodzeniem bart markertu.Zamiast niego postawili gazony czy jakos tak to sie mazywa.Przyznac terzeba ze dodalo to duzo uroku otoczeniu sklepu Odpowiedz Link Zgłoś
margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 17:45 Wczoraj było otwarcie sklepu.Muszę przyznać, że sklep nawet mi się podoba. Jest zupełnie w innym stylu, niż Lidl czy Biedronka. Jeśli chodzi o ceny, to jeszcze nie wiem czy takie konkurencyjne, ponieważ wybrałam się tam na spacer bardziej z ciekawości niż z chęcią zrobienia zakupów. img100.imageshack.us/img100/729/img1481ew5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 18:33 Za to przed Lidlem pusty parking.Wszyscy pojechali do Pana Topaza... :))) Sam się tam wybieram... Odpowiedz Link Zgłoś
conveyor Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 23:19 Czy ja dobrze widze? Rozwalili bude po Bartosiaku i postawili Topaza? Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Po Lidlu Topaz... 03.12.07, 07:04 Conveyor, dobrze widzisz, mamy Topaz w Siemiatyczach. Sklep wygląda super z zewnątrz jak i wewnątrz. W weekend było tamistne oblężenie nawet w godzinach wieczornych brakowało miejsc na parkingu. Ja będę tam chodzić z miłą chęcią. A w porównaniu z BART-em, eeee tam nie ma co porównywać, bo BART wypada marniutko, jak wiele pozostałych Siemiatyckichsklepów tego typu (a moze nawet wszystkie). Odpowiedz Link Zgłoś