Dodaj do ulubionych

Po Lidlu Topaz...

16.11.07, 10:17
Przeszklona,frontowa ściana pozwala obserwować prace prowadzone
wewnątrz budynku.Z tego co można zobaczyć wypada wnioskować,że
otwarcie wkrótce... :)
Obserwuj wątek
    • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 16.11.07, 11:03
      Słyszałam, że ceny mają być bardzo konkurencyjne dla Lidla i dla
      Biedronki. A tak a propo Lidla to nie ma już tam tłumów. Za to w
      Biedronce jest coraz więcej klientów. I wcale się nie dziwię.
      Prosty przykład. Moje ulubione wedlowskie Ptasie Mleczko w Biedronce
      kosztuje 10,50 a w Supersamie 14,50.
      • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 17.11.07, 17:47
        Różnica jak na takie ptasie mleczko całkiem spora.Ciekawe czy takie
        windowanie cen nie zepsuje dobrej opinii sklepu..?
        • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 18.11.07, 13:20
          Pożyjemy..zobaczymy.
          • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 18.11.07, 18:11
            Tymczasem na parkingu przed sklepem postawiono nowe maszty
            oświetleniowe.Praca wewnątrz wre i zaczyna to całkiem nieżle
            wyglądać...

img215.imageshack.us/img215/6343/008im7.jpg
            • ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 21.11.07, 14:53
              Koles w robocie mowil ze ksenomani plac oswetlili
              • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 22.11.07, 21:46
                ludwik_xv napisał:

> Koles w robocie mowil ze ksenomani plac oswetlili
                • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 22.11.07, 22:26
                  A ja nie sprawdziłam i dalej nie wiem o co chodzi z tymi
                  ksenomanami:)
                  • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 23.11.07, 19:37
                    Chodzi o oświetlenie parkingu światłem xenonowym,czyli takim bardzo
                    jasnym.Taki rodzaj oświetlenia należy w Siemiatyczach do rzadkości.

PS.Zainstalowano już nad wejściem wielki napis TOPAZ...
                    • fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 23.11.07, 20:56
                      Wnioskuje z Waszych wypowiedzi, ze zarowno krajowy i miedzynarodowy
                      kapital bardzo chetnie inwestuje w sklepy.A co z nowymi miejscami
                      pracy?
                      Wyglada na to , ze w naszym miescie za pare lat beda tylko sklepy...
                      No tak pic i jest trzeba...
                      • hanula55 Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 00:05
                        fakir530 napisał:

>
                        > No tak pic i jest trzeba...
                        Fakirze, nie rozumiem co miales na mysli? Jaki "pic i jest
                        trzeba" :)))))))))
                        • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 00:13
                          Zrozumiałem to jako "pić i jeść trzeba"...

Jeśli chodzi o inwestycje w Siemiatyczach to rzeczywiście oprócz
                          sklepów spożywczych nic więcej nie słychać.Podobno Unia planuje
                          zalesić nasze tereny i może to z tego powodu z inwestycjami jest tak
                          cieniutko...
                          • ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 13:20
                            W tym watku czepiaja sie mnie i Fakira.Czy Hans zmienil nik bo jak
                            do tej pory literowki nikomu tu nie przeskadzaly tylko jemu?
                            • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 24.11.07, 18:00
                              Przepraszam ale ja się nie czepiałam. Po prostu nie znałam takiego wyrazu
                              "ksenoman". Myślałam, że chodzi o jakąś grupę ludzi, którzy oświetlili ten plac
                              przy Topazie. Nie wiem dlaczego jesteś taki drażliwy. a Fakira i ja nie
                              zrozumiałam, dopiero Siemiatycze wyjaśnił o co chodzi. Nie sądzę jednak, że
                              Fakir będzie to przeżywał. Nie odniosłam wrażenia, że była to złośliwa wobec
                              niego uwaga.
                              • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 09:19
                                ludwik_xv napisał:

> Czy Hans zmienil nik bo jak
                                > do tej pory literowki nikomu tu nie przeskadzaly tylko jemu?
                                • ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 11:24
                                  No spoko mialemna mysli tylko jakies nowe niki.Do Margerytki nic
                                  nie mam.Luzik:)
                                  • fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 19:04
                                    Dzieki Siemiatycze-znowu mnie wybroniles.
                                    Do hanuli nie mam pretensji...tak to mialo byc "pic(c z kreska na
                                    gorze) i jesc(kreska na gorze nad s oraz c)- no coz ci co mnie znaja
                                    wiedza , ze pisze nie polska czcionka.
                                    Ale i tak nie dam sie wygrysc z tego forum, bo jest napisane
                                    "Miejsce spotkan bylych i obecnych mieszkancow Siemiatycz"
                                    Pozdrawiam.
                                    • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 20:07
                                      Wpadaj jak najczęściej Fakirze,nie tylko na forum... :)
                                      • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 25.11.07, 23:10
                                        Fakirze bardzo się cieszymy, że jesteś jednym z nas czyli bywalcem forum
                                        Siemiatycze. Oczywiście, ja dobrze wiem, że nie mając polskich znaków w
                                        klawiaturze (chociaż z tego co wiem można je sobie zainstalować nawet ściągając
                                        z internetu), czasami można coś przeczytać nie zrozumiejąc dokładnie. Akurat w
                                        tym samym poście o którym napisałeś, że "pic i jest trzeba" ja też nie
                                        wiedziałam o co chodzi. Odezwała się hanula (przy okazji pozdrawiam ją
                                        serdecznie i proszę o częstsze posty, bo wydaje mi się, że jest "świeża" i może
                                        się niepotrzebnie spłoszyć, np. wypowiedzeniem Ludwika). Sytuację uratował
                                        Siemiatycze, bo rozjaśnił mi umysł ale Hanula niestety już się nie odezwała.
                                        Jednak w innym poście coś wspomniała jakoby jest z Fakirem z jednego pokolenia.
                                        Kto wie, a może my tu znamy się w realu a nie wiemy kim jesteśmy?
                                        • fakir530 Re: Po Lidlu Topaz... 26.11.07, 20:47
                                          Dzieki margerytka.Czy moglabys podac adres internetowy aby mogl
                                          sciagnac Polski alfabet i wtedy nie byloby klopotow z pisaniem na
                                          forum i kazdy by to zrozumial.
                                          Ja nie mam zamiaru udawac emigranta, ktory po roku pobytu mowi:
                                          wyjrzyj ociec na stryta, czy moja cara stoji na sajdzie...
                                          Przykre, ale tak bywalo...
                                          -nie uzywam pisowni angielskiej aby bylo pikatniej.
                                          • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 27.11.07, 08:51
                                            Fakirze, nie jestem biegła w tych tematach ale popróbuj tu:
                                            webmaster.helion.pl/kurshtml/pliterki/pliterki.htm
                                            • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 28.11.07, 17:03
                                              Wracając do tematu - o ile mi się nie przywidziało to topazowe
                                              towary już leżą na regałach.Pewnie wkrótce inauguracja... :)
                                              • ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 28.11.07, 18:40
                                                Napisali ze otwarcie wkrotce ale maja problem z personelem
                                                • ludwik_xv Re: Po Lidlu Topaz... 29.11.07, 16:21
                                                  Dzis rozmontowali ten okropnu plot ktory byl ogrodzeniem bart
                                                  markertu.Zamiast niego postawili gazony czy jakos tak to sie
                                                  mazywa.Przyznac terzeba ze dodalo to duzo uroku otoczeniu sklepu
                                                  • margeritka61 Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 17:45
                                                    Wczoraj było otwarcie sklepu.Muszę przyznać, że sklep nawet mi się podoba. Jest
                                                    zupełnie w innym stylu, niż Lidl czy Biedronka. Jeśli chodzi o ceny, to jeszcze
                                                    nie wiem czy takie konkurencyjne, ponieważ wybrałam się tam na spacer bardziej z
                                                    ciekawości niż z chęcią zrobienia zakupów.

img100.imageshack.us/img100/729/img1481ew5.jpg
                                                  • siemiatycze Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 18:33
                                                    Za to przed Lidlem pusty parking.Wszyscy pojechali do Pana
                                                    Topaza... :)))
                                                    Sam się tam wybieram...
    • conveyor Re: Po Lidlu Topaz... 02.12.07, 23:19
      Czy ja dobrze widze? Rozwalili bude po Bartosiaku i postawili Topaza?
      • penicylina81 Re: Po Lidlu Topaz... 03.12.07, 07:04
        Conveyor, dobrze widzisz, mamy Topaz w Siemiatyczach. Sklep wygląda
        super z zewnątrz jak i wewnątrz. W weekend było tamistne oblężenie
        nawet w godzinach wieczornych brakowało miejsc na parkingu. Ja będę
        tam chodzić z miłą chęcią. A w porównaniu z BART-em, eeee tam nie ma
        co porównywać, bo BART wypada marniutko, jak wiele pozostałych
        Siemiatyckichsklepów tego typu (a moze nawet wszystkie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka