greis52 Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 08:14 "Stosowanie orzechów piorących ma same zalety. Nie dość że są tanie, nie powodują alegrii i są przyjazne dla środowiska to przede wszystkim pochodzą prosto z natury. Piorąc z wykorzystaniem indyjskich orzeszków materiał ubrań pozostaje delikatny, nie ulega zniszczeniu a kolory długo pozostają intensywne. Orzechy do prania nie pozostawiają żadnego zapachu ani osadu na tkaninach, dlatego też są doskonałym środkiem piorących dla alergików." zareklamowała mi je dzisiaj przy porannej kawie koleżanka, poczytam opinie i chyba sie zdecyduje i zakupie... Odpowiedz Link
kendo Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 10:48 Greis mam takie orzeszki ,tu zakupilam wlasnie kiedy mnie alergia nawiedzila, wkladam do starej skarpetki stylonowej-jak piore czarne-ciemne rzeczy ,a do mini woreczka lnianego jak piore jasne rzeczy te orzeszki 5st,w zaleznosci od ilosci prnaych ciuszkow, gdt pire na program 40stopni to uzywam je tak ze 4 razy do prania gdy 60 stopni i wiecej to dwa razy, co pozniej odkladam je oddzielnie i jade jeszcze ze dwa prania na 40 stopni-same bluzeczki wtedy,bo przeciez raz je tylko na sobie mialam, polecam. teraz na odmaine kupuje dla alegika proszek i plyn, choc w kraju kiedys zakupilam do dzieci i bylam zadowolona lepiej niz z tutaj zakupowanych. Odpowiedz Link
tetika Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 16:47 gdzie sie takie kupuje??? pierwszy raz widze? a drogie? Odpowiedz Link
tetika Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 16:50 juz czesc znalazlam i doczytalam ile orzeszkow wkladasz na jedno pranie i na jak dlugo starcza pol kilo? Odpowiedz Link
tetika Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 16:52 orzechy.omsoft.nazwa.pl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=2&vmcchk=1&Itemid=2 chyba tansze bo sprzedaja na polkilogramowe opakowania Odpowiedz Link
kendo Re: Orzechy piorące... 03.04.12, 17:22 *Teti dzieki za linka, doczytalam sie, ze mozna w ogrodzie rozstwor uzywac, zaczne stosowac,,,,bo nabylam roze w tamtym roku, a wiadomo.lubi ja mszyca. Odpowiedz Link
greis52 Re: Orzechy piorące... 04.04.12, 08:04 Gdzie można kupić? Orzechy piorące lub orzechy indyjskie łatwo zamówić przez internet na licznych polskich stronach internetowych, a także na allegro i ebayu. Koszt pół kilograma orzechów wraz z przesyłką to około 3o PLN. Odpowiedz Link
kendo Re: Orzechy piorące... 04.04.12, 08:16 ja swoje zakupilam w sklepiku, gdzie byla welna z alpaki i barankow. nie pamietam ceny Odpowiedz Link
greis52 Re: Orzechy piorące... 07.07.14, 22:12 regiodom.pl/portal/porady/nieruchomosci/orzechy-piorace-wydajniejsze-i-tansze-od-proszku-do-prania jakoś o nich zapomniałam ten artykuł mnie znów zachęcił jutro poszukam w internecie bo u nas w sklepach nie spotkałam Odpowiedz Link
kendo Re: Orzechy piorące... 08.07.14, 09:14 *Greis, jak bedziesz je uzywac do prania na 40 stopni, to kilka pran mozesz nimi wyprac,wiec trzymaj je oddzielnie gdzies, te ktorymi pierzesz na 60 stopni juz mniej,ale moze sie doczytasz.. ja mam podzielone pudeleczka z nimi, doprania poscieli dodaje nieraz sodki,tak mi doradzila sprzedajace je...teraz bede musiala szukac jej po jarmarkach,bo sklepiku juz niema... nawet wlosy mozna w nich myc,czyli zagotowac wode z nimi... i psiuna wykapac... Odpowiedz Link