kendo 01.06.12, 08:00 niech kazdy dzien bedzie mila niespodzianka dla nas i sloneczko co dzien grzeje nas Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 08:01 pozdrawiam Zaloge nowy miesiac zaczynamy Dzien Dzecka tez dzisiaj mamy wiec dla naszych dzieci zyczymy duzo radosci w zyciu i powodzenia na platformie prackowej. ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 08:39 Witam WSZYSTKICH A co Ty tak wczesnie sie dzisiaj zerwalas? B.b.ladnie piwonie - dzieki- zeby jeszcze mozna bylo je wachac przez szkielko???? A tutaj to chyba w innym dniu obchodza dzien dziecka, moje dzieci nie pamietam zeby sie up9ominaly o to swieto. Milego dnia. -Lusia- Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 08:42 Witam serdecznie w nowym miesiącu. Oby był ładniejszy od maja, czego Wam i sobie życzę. Kendo, te piwonie są piękne. Bardzo je lubię i czekam, kiedy i u mnie zakwitną. Mam kilka odmian. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 08:45 Piwonie są piękne i jak ich dużo. Chłodno u mnie i pada. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 09:13 Dziekuje Lusia/Jaga/Dorcia piwonie tak kwitly mi przed paru laty i cyknelam zdjecie, w tym roku dopiero maja paki,wczoraj je "podwiazlam"podlalam odrzywka, moze tez zakwitana tak pieknie dlugo zapach z uschnietych kwaitow sie trzyma, mam porozkladane w miseczkach deoracyjnych po chatce coby pachnialo.... milego dnia Zalodze zycze *Lusia no jak to przeciez dzisiaj na manikir ide do staruszko, albo tylko zobacze jak robia.... Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 09:15 jaga_22 01.06.12, 08:51 Odpowiedz Niestety ochłodziło się i u mnie,tylko 14st., a na dodatek deszczowo od rana . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 09:38 Kenduś,jak widzisz,maj był piękny i ciężko się z nim rozstać. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 09:42 *Jagus tu maja byl chlodny/suchy, za malo deszczu spadlo, trawa nam zaczyna zolkniec... wegetacja opuzniona... ale w kraju mieliscie juz letnie upaly.... Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 12:09 cos zimnem nas ten czerwiec wita trzeba bedzie zaczac dmuchac na chmury zeby cieplejsze fronty do nas zaczely sie przysuwac... Odpowiedz Link
henryk245 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 12:48 .. noo i doczekalismy sie-lata i jeszcze troszke i znow ..Swieta ! Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 14:38 witam w odpowiednim wątku a rozglądałam się rano i u mnie jeszcze był niewidoczny wiec pognałam za Jagą... niech nam ten czerwcowy miesiączek przyniesie dużo radości!!!!! Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 20:00 obrazilam sie na czerwiec bo dzis zacinalo deszczem i wialo tak ze mi pomidora zlamalo co juz mial dwa kwiatostany o malo mnie nie trafolo jak to zobaczylam. urwalam i wsadzilam w ziemie, ale, czy sie przyjmie? no i to ten najdorodniejszy krzaczek mi trafilo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 01.06.12, 23:05 To faktycznie pech TETIKO. U mnie tez wiatr i deszczem przelotnie zacinalo i na balkonie mam tez pomidorki dwa wsadzone ale jeszcze male, to wiatr im nie dal rady, Ale Dalie juz mi wyrosly duze i paczki do kwitnienia sie zawiazaly, ale pryzwiazalam ich do podporki i szczebelek balkonu. Jurto rano obejrze jak ta moja mala posiadlosc wyglada. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 02.06.12, 07:00 przyjemnego weekendowania życzę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 02.06.12, 07:54 GREIS i pozostlym VISTULANKOM/LANOM zycze udanego i cielego dnia. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 02.06.12, 08:07 Witam Vistulanki.niestety znów mam nieproszonych lokatorów i nic je nie obchodziło,że ja chcę jeszcze spać. Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 02.06.12, 10:19 no coz im sie na amory zebralo i upatrywaly do tej czynnosci romantycznego balkonu witam Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 02.06.12, 13:05 *Greis, no wiesz ja pozno wstaje, ale staralam sie szybciutko zalozyc o ( godz czerwcowy watek, nic nie robi,ze sie gdziesik indziej wpisalo, myslam,ze Ktoras z was zalozy nowy... *Jagus no ,nic dziwnego balkonik jak "ogrod rajski" wiec golabki chca miec swa siedzibe... *Teti, szkoda pomidorka...ja mam w tym roku na altanie, jedna wystawilam za dla porownania jak bedzie rosla w tym miejscu... Witam Zaloge rowniez tez nieopbecnych.. zycze ciepelka bo u nie zimnawo. Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 09:18 witam cieplutko , u mnie poki co piekne slonko , ale powietrze rzeskie pomidorek nie wykazuje poki co cech odrostowych szkoda, ale czekam cierpliwie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 09:33 Witam WSZYSTKICH!!! U mnie nie ma zadowolenia z pogody, zimny wiatr i tylko +14, przez okno mozna sie cieszyc cieplem. Dobrze ze chociz mamy cieplo w mieszkaniach. Wrocilam z parku z maluszkiem , obwialo mi uszy, glupio zakladac jakas mycke na glowe, bo i tak chodze w cieplej kurtce i nie tylko ja. Ale niezaleznie od pogody przyjemnej niedzieli i wypoczynku. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 09:41 hej Lusia, no ranno wczesnie bylo tylko +6 stopni, kiedy Bobby byl na spacerze.... na jutro musimy sie cieplo ubrac coby nie zmarznac,zabieram moherowy berecik w plecaczek. Witam Zaloge zyczac ciepla i milego odpoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 10:42 Cześć dziewczęta. U mnie nad ranem też było tylko 6st,ale ma być 17. Czas na kawusię. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 10:47 samcznej kawci Jagus, no nie pamietam tak zimnego czerwca... ciepelka slonecznego zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 03.06.12, 20:47 zimny i deszczowy ale ma być cieplej niebawem spokojnego wieczoru życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 07:19 pozdrawiam Was cieplutko a sama zmykam juz do autobusu, jade na wycieczke z Lusia, zobaczymy jakie sa z tamtym towarzystwem....ni i region gdzie jeszcze nie bylam. miejcie sobie udany dzien... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 07:25 Witam WSZYSTKICH Dzisiaj jestem poza domem na wycieczce z Kendo. Wpadne na pewno wieczorowa pora. Udanego dnia dla wzystkich zycze. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 07:26 przyjemności wycieczkowych zycze! oj zimnica kurtke ciepłą wytargalam grzejcie sie jak kto może spokojnego i cieplejszego po niedzieli! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 07:30 dzieki Greis, tez sie cieplo juz ubralam, i deszczowke w plecak zapakowalam, PA;..juz lece.... Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 07:32 milej wycieczki dziewczyny witam u mnie piekny deszczowy parny poranek. plusem jest to ze cudnie pachnie wiosna milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 09:15 Proszę,jak można inaczej podejść do pogody.Tetika napisała, o pięknym deszczowym poranku,a ja nie mogę patrzeć przez okno, taki mi się wydaje brzydki. i zimny brrr Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 04.06.12, 19:49 *Jagus kazdy z nas widzi piekno gdzie indziej... zdziwilam sie Teti okresleniem pogodowym, na wycieczce akurat zaczelo kropic,jak juz wszyscy w autokarze siedzieli w drodzgwe powrotna.... czyli dzien byl udany..... Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 06:27 trzymajcie sie sucho i ciepło miłego dnia! Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 06:41 witam parno , chlodno, lepko dziewczyny wezcie tam z gory podmuchajcie na ten piekielny polarny niz bo juz mam dosc zimy w tym roku.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 08:22 Witam WSZYSTKICH slonecznie i cielo, chociaz dzisiejsza pogoda raczej przypomina jesienna. Miejmy nadzieje, ze sie jakos wyklaruje. Ja mam nadzieje na pogode ciepla, gdy przyjade na urlop a to bedzie pod koniec czerwca. -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 08:36 zmianynaziemi.pl/wiadomosc/lato-2012-bedzie-wyjatkowo-cieple .. niechaj sie stanie na Dziendoberek Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 09:05 kochanie to trafisz wlasnie na piekna pogode bo tak zapowiadaja ( przepowiadaja ) a poza tym przywieziesz slonko we wlasnej osobce wiec na pewno bedzie pieknie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 09:13 Tak dziekuje, znajomi zawsze mi mowia;... ze przywiozlam im lato.... -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 09:48 Też już mam dość zimna,jeszcze tylko 3 dni i będzie cieplej. Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 10:15 oby pol godziny temu wyciagnelam z szafki jakis szklany kufel ( wieksza pojemnosc) i zrobilam sobie kakao na rozgrzewke bo juz mi zaczyna siedziec wilgoc w domu ( wietrze , wiec wlazi) Odpowiedz Link
henryk245 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 10:41 Lusia,synoptyka swoje ale ty sie zabezpiecz wez z soba termofor albo cus ..na rozgrzewke. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 05.06.12, 16:17 Albo to malo mezczyzn w Polsce, moze bym i jakiegos i tam znalazla coby razem sie rozgrzewali, albo dogrzewali. Nigdy nie wiadomo. Jak to u nas sie mowi;... nigdy nie mow nigdy.. . -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 06.06.12, 05:56 wezcie szklo albo najlepiej maske spawalnicza i popatrzcie jak Venus po tarczy slonecznej wedruje tylko dla rannych ptaszkow nastepny tranzyt za 105 lat. Milego Dnia Zycze Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 06.06.12, 06:37 witam a u mnie chmurzyska zaslonily widowisko na nic moje wczesne wstawanie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 06.06.12, 09:19 Witam WSZYSTKICH My mamy dzisiaj swieto Narodowy Dzien Szwecji Przez okno slonce +14 lekki wiaterek jak na razie. *Czerwiec daje dni gorace, kosa brzeczy juz na lace.* Milego i udanego dnia dla wszystkich. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 11:46 nareszcie dobrnelam do powitalnego dzialu... pogoda nie nastraja do aktywnosci poza domem-to takie moje odczucie... zycze ciepelka slonecznego-bo tuaj go brak. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 12:21 Niestety u mnie nie było słonka z rana,za to teraz coraz śmielej się pokazuje. Odpowiedz Link
kendo Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 12:56 Jagus slicznie na balkoniku sie robi... tu jakos chlodno i juz, wiecznie mi zimno... ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 13:43 JAGO Tez mam takie 2 pelasie jak Twoje, rozowe z ciemniejszymi srodkami a w srodku umiescilam hortensje ciamno bordowa w kwiatach, a kolor lisci ciemniejszy zielony, b.ladnie harmonizuja sie kolory. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 15:13 taka data to u nas imieniny miesiąca! Niech Wam sie dobrze tam zyje... a ja zdobyłam dzien urlopu i mam dlugi weekend, pozdrawiam i zycze przyjemnego weeekendowania!!!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 15:25 I nawzajem Greis..... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: 6 -VI Narodowy dzien szwecji 06.06.12, 15:31 *Greis dzieki...jakos sobie radzimy... tez miej sobie milo w weekedzik przedluzony.... Odpowiedz Link
greis52 Boże Ciało... 07.06.12, 08:20 www.kalendarzswiat.pl/boze_cialo/ pogodnego świętowania! Odpowiedz Link
kendo Re: Boże Ciało... 07.06.12, 08:25 a to dlatego Greis wczoraj pisala o extra urlopiku dniowym fajnie dlugi weekend na odpoczynek i naladowanie sie do nadchodzacego urlopu podeszczylo nam noca troche i chlodno ciepelka slonecznego zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Boże Ciało... 07.06.12, 10:44 Witam WSZYSTKICH Wy mace dzisiaj swieto, my mielismy wczoraj. Nazbieralo mi sie troch roznych spraw do zalatwienia, wiec wyruszam z domku, jak sie wyrobilam, to pojawie sie???............................ Pogody slonecznej dla wszystkich, bo to co ja pamietam to mialo zawsze zwyczaj padac podczas procesji, lub na jej zakonczenie. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Boże Ciało... 07.06.12, 10:47 Wracajac do mojego wpisu, to nie chcialam wstawic takiej dekoracji w swoj tekst,..ale telefon zadzwoni i z pospiechu palce gdzies mi uciekly i sama nie wiem jak sie to wkliknelo. Osobiscie nie jestem za takimi dekoracjami. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Boże Ciało... 07.06.12, 11:16 Lusia,No przecież nie musisz być ciągle zadowolona. mój Pieszczoch też nie jest czymś zachwycony,a moze się tylko nudzi? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Boże Ciało... 07.06.12, 14:06 Tez teraz wlasnie wrocilam od kota nazywa sie Cycus, i usiadl mi kolo nog i miulczal, nie wiem co chcial mi powiedziec, albo opowiedziec?, bo wlasciciele pojechali na urlop i chyba teskni za nimi?. A ja go wyszczotkuje, jest gladziudki i puszysty, podsune mu kocie cukiereczki, wypuszcze na taraz i sobie pochodzi gdzie chce, jak juz wejdzie do srodka to chyba znaczy, ze juz wiecej nie chce byc na swiezym powietrzu??? Pozamykalam drzwi i przyszlam do domu, ale caly czas sie zastanawiam czy tez tak mu samemu nie jest nudno, inaczej bym go wziela do siebie do domu ale przeciez mam "maluszka" od corki to nie chce ryzykowac, bo nigdy nie wiadomo. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Boże Ciało... 07.06.12, 14:10 ha,Cycus wiekszy od Maluszka, nieraz sie zastanawiam czy by sie zgodzili obaj.... jakos tak nieciekawie na dworze,ze nic sie niechce robic, ale na obiad pieke w piekarniu kartofle... udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Boże Ciało... 07.06.12, 14:31 Dzień dobry Wpadłam się przywitać. U mnie wszystko OK. Nacieszyłam się wnusią, pomieszkałam w stolicy, odwiedziłam mamę i tak w kółko jeżdżę po rodzinie jak nigdy dotąd Samych udanych dni i dużo zdrówka Wam życzę. Do usłyszenia )) Odpowiedz Link
kendo Re: Boże Ciało... 07.06.12, 14:44 *Irene i bardzo cieszymy sie z odwiedzin i ze wszystko u Ciebie w "porzadku" a nawet tesknimy czasami... jezdz do puki masz do kogo, bo pozniej bedzie siedzenie w domu.... duzo radosci z" jezdzonych odwiedzin zycze" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Boże Ciało... 07.06.12, 15:13 IRENE To milo ze o nas nie zapomnialas. wpadaj czesciej, jak Ci czas pozwoli. A tak na margiinesie to dawno Dorka u nas nie byla i Alfredka, Iryska jak nas ostatnio wycalowala i wsiakla. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 08:31 +12 stopni to zaden dzien prawie letni... pocieszaja o najejsciu cieplejszej fali... zobaczymy kiedy przybedzie a tak to zycze ciepelka na dzisiejszy koniec tygodniowej pracki Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 08.06.12, 08:47 Witam WSZYSTKICH Udanego dnia zycze. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czerwiec 08.06.12, 10:12 Również wszystkich witam i też narzekam na pogodę. Irene a swojego Irusia też ciągniesz za sobą? czy musi pracowac.? Odpowiedz Link
tetika Re: czerwiec 08.06.12, 10:58 witam , dzis mam malo czasu bo wybywam z kolezanka. odezwe sie wieczorkiem Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 14:44 jak Wszyskie z nas sa "zabiegane" *Teti. milego bycia z kolezanka, *Jagus no,dobre pytanie dla Ireny, tez nieraz myslalam,jak to jest? *Greis weekenduje juz... milych chwilek Zalodze zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 08.06.12, 15:15 a dla mnie ?????.....nic....???? be....be....ij..... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 16:19 no dobra, i dla Ciebie mam pytanie? chyba dobrze sobie mialas ze "zwierzyna"? a teraz po fryteczkach "pol godzinki dla sloninki" szkoda,ze z miasta nic nie wyszlo.. moze jutro, Lusia a tez mozna jutro kupic sommarkort? Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 08.06.12, 16:42 Hejka! Nie wszystkie zabiegane, po zmianach planów mam wolny cały weekend - hurra!! Z irusiem oglądam mecz, emocje są już silne, jak ja to przeżyję!!! Miłego popołudnia kochane Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 16:46 *Irene tez kiedys ze slubnym ogladalam mecze, przestalam bo srasznie "okrutnie klibicowal" a na razie cicho w chatce,bo zaja sie psiunem... Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 16:46 kendo napisała: > *Irene > tez kiedys ze slubnym ogladalam mecze, > przestalam bo srasznie "okrutnie klibicowal" > a na razie cicho w chatce,bo zaja sie psiunem... acha, milego spedzenia czasu przed TV. i niech krajanie wygraja. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 08.06.12, 17:35 No pewnie, przeniesi sie gdzies kolo Sj i maja chyba do 14 otwarte czy do 15 nie pamietam. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 08.06.12, 20:50 Gdyby nie winko, to chyba zawału bym dostała, a tak to tylko były wypieki na gębusi Teraz obejrzę następny mecz: Rosja - Czech, już spokojniej. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 08.06.12, 16:49 Jago, iruś wziął dwa dni wolne i był u syna cztery dni, ja natomiast zostałam i po dziesięciu dniach wróciłam pociągiem. Dwa razy i troszkę jechałam szybciej niż samochodem. A jakie świetne współpasażerki miałam w przedziale - buzia nam się nie zamykała Iruś pracuje, ale wszystkie weekendy ma wolne więc wpadamy do mamy czy do córki, ale i do córki autobusem czy pociągiem zaczęłam sama jeździć, jest szybko i przyjemnie. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 08.06.12, 16:51 Dziękuję Kenduś Właśnie wrócił iruś z winkiem, może da się opanować emocje Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czerwiec 08.06.12, 17:22 Widzę ,że emocje są i to duże.Ja oglądam osobno z meżem,bo nie lubię jak komentuje.Nie wiadomo,czy w ogóle będzie oglądał,bo mówił,że nie chce się denerwować, ale nie chce mi się wierzyć. Winka nie mam,ale wzięłam garstkę czipsów i już zjadłam,a co będzie później,to nie wiem. Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 08.06.12, 17:30 i mamy kibicki na forumie.. moge podeslac winka/rumu i likierku,o nawet i piwko, mam w barku, mam na razie cichutko.... ogladac nie bede... pancio przytulil sie do psiuna i usneli...napracowali sie dzisiaj a psiun emocje kapielowe mial... zatem milego ogladania dziewczyny, ide cos zrobic do jedzenia wlasnymi rekami bo obiad byl nijaki gotowy..-taki awaryjny,jak zajeci jestemy czyms innym. Odpowiedz Link
greis52 Re: czerwiec 09.06.12, 08:54 emocji było sporo i jeszcze bedzie.... dzisiaj wyczytalam ze Euro kosztuje 98 mld a zwroci się nam ok 30 mld, ale nie o kasę chodzi dorzucę do tego interesu z 3000 zł za te emocje miłej soboty!!!!! jadę do mamy na działke pogrilować.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 09.06.12, 08:55 Witam WSZYSTKICH Dzisiaj u mnie pieknie letnio po wczorajszym deszczu. Odswierzona zielen, oczyszczone powietrze z kurzu miejskiego, ptaszki radosniej spiewaja i ciesza sie z kapieli w kaluzach. Na pewno przyjedzie durzo ludzi do miasta, bedzie tlok przy kawiarniach z lodami, nawet stoja kolejki, tam gdzie sa sprzedawane najsmaczniejsze lody. Zycze udanego wypoczynku, spacerow, grilowania i sielanki..... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 09.06.12, 10:07 oooooooooooo... slonecznie dzis tutaj nareszcie, pachnie cudownie latem i skoszona podsuszona traw, nie wspominajac ptakow,ktore tutaj koncert mi daja... Witam Zaloge zyczac samcznego grillowania spotkan rodzinnych no i wogole co tam macie sobie zaplanowane. Odpowiedz Link
tetika Re: czerwiec 09.06.12, 10:42 witam moje drogie parno , duszno i pachnaco wczoraj wyladowalam z kolezanka na ciucholandzie, przesiedzialysmy tam ze trzy godziny , ale wrocilam "z lupem" do domu potem zdrowotny spacerek i wpadlam akurat na meczyk Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 09.06.12, 10:46 Teti tez lubie po ciucholandzie lazic/wybierac, uda mi sie czasami nawet z metka cos nowego wygrzebac.... przewaznie szukam cos dzierganego co moge przerobic na cos innego-ale to juz bardzo rzadko w dobrym stanie. udanego odpoczynku Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 09.06.12, 10:56 Hejka!!! Ciepło, niestety chmurzy się coraz bardziej, zapowiadają deszcze. Wyspałam się porządnie, a iruś zrobił mi zakupy. Objadam się teraz truskawkami z cukrem. Miłego dnia wszystkim! Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 09.06.12, 11:45 *Irene uprasza sie nie kusic truskawkami-bo jeszcze ich nie moge zajadac... niemniej zycze smacznego lunchu truskawkowego i milego odpoczynku. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 09.06.12, 12:10 Kendo, będę miała to na względzie i tylko pozwolę sobie pomyśleć: "jak szkoda, Kenduś...." Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 09.06.12, 12:18 dzieki Irene, zamrozone jakos moge i mniej cierpie, zakupie w tym roku i test nowy zrobie, moze bedzie mniejsze cierpienie?jak bede sobie dozowac w dlugich osdstepach smakowania. przed alergia pozeralam codziennie duze porcje truskawek, wybielaja zeby i dziekczynnie wplywaja na nasz organizm miej sobie udany dzien, zmykam z netu, upior rozwieszony na dworze, wiec moge sie teraz zajac tylko soba..PA;.. zreszta milego odpoczynku Zalodze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 09.06.12, 12:40 Zawsze mnie intryguje ten "upiór" ale ja dzisiaj też mam swojego upiora, komp mi się zbiesił i zawieszam klikanie na razie. Kendo, współczuję problemów alergicznych, nawet mi to sobie trudno wyobrazić. Miłej soboty i relaksu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czerwiec 09.06.12, 13:00 Aleście się rozgadaly przy sobocie.Ja już też jestem wolna, bo od rana robiłam gołąbki. Wypiłam kawusię z czekoladką,a teraz idę po truskawki,ale bez cukru. Jest ciepło,ale słonko przymglone Miłej soboty... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 09.06.12, 13:36 Tutaj jedza truskawki z mlekiem z talerza glebokiego, ta stara generacja ludzi, ale popularne jest z bita smietana i odrobina cukru wanilinowego, to mi smakuje. Miala Kendo przyjechac, to bym kupila i by zrobila premiere, czy dalej jest uczulona, ale moze nadjedzie lada moment, od 14,oo parkingi darmowe to nie mosi szukac gdzies dalej, zaparkuje pod domem. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 09.06.12, 18:23 echhhhh na to wszystko truskawkowe.... milego wieczoru choc sloneczko jeszcze wysoko, podziergalam sobie na altanie zdziebko Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 09.06.12, 18:54 Lusiu, ja też lubię z bitą śmietaną truskawki i z odrobiną cukru waniliowego. Moja córka takie wariacje zrobiła na truskawkach, że włosy mi stanęły dęba.... ale cicho sza, żeby Kendo nie usłyszała.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 09.06.12, 20:04 Mam nadzieje IRENE ze Kendo przezyje, dzisiaj zrobila mnie w "Karolka", tzn, planowalysmy, ze przyjedzie do miasta i nie przyjechala. Wiec sama poszlam i kupilam sobie wspomniane truskawki, no i jeszcze tunike, a niech strace, zeby sie pocieszyc, nie wiem czy ja zatrzymam i bede chodzic, bo kolor mi odpowiada... koral-pomarancz u dolu dwie falbanki. I bede motylem... nie... bede "motylowa" albo "motylica"... -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 09.06.12, 20:39 Będziesz powabny motylem Ja też lubię siebie nagradzać w różnych sytuacjach i to jest bardzo przyjemne. Fajne określenie: "zrobiła mnie w Karolka", nie znałam takiego. Kendo pewnie teraz bardzo ciekawa Twojej tuniki, Lusiu Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 10.06.12, 09:48 WSZYSTKICH witama przy niedzieli........ *Czerwiec staly, grudzien doskonaly* Mamy +16 slonce chowa sie za chmurami, upalu to na pewno dzisiaj nie bedzie, o 13,30 z biblioteki mamy zorganizowany pielgrzymkowy spacer do parku i okolic. Nigdy na takowym nie bylam, moze pojde z ciekawosci, rozpoczynamy w kosciele i konczymy w kosciele. Jezeli pojde to zdam relacje z przebiegu.??? Milej niedzieli. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 10.06.12, 09:51 WSZYSTKICH witama przy niedzieli........ *Czerwiec staly, grudzien doskonaly* Mamy +16 slonce chowa sie za chmurami, upalu to na pewno dzisiaj nie bedzie, o 13,30 z biblioteki mamy zorganizowany pielgrzymkowy spacer do parku i okolic. Nigdy na takowym nie bylam, moze pojde z ciekawosci, rozpoczynamy w kosciele i konczymy w kosciele. Jezeli pojde to zdam relacje z przebiegu.??? IRENE rozmawialam z Kendo, mam nadzieje, ze w poniedzialek sie pojawi w miescie, to moze sobie dokupi i znow bedziemy jednakowe "motylice"...Motylowe... Milej niedzieli. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 10.06.12, 09:54 Eksperyment z klikaniem mi nie wyszedl i zdublowalam prawie ten sam wpis, ale to chyba nic nie robi...przepraszam... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: czerwiec 10.06.12, 10:35 w koncu poczytalam o sobie, jak plotkujecie sobie.. *Irene upior to nic innego jak wyprane pranie na dworze rozwieszone, a co do tuniki, to nalezy do urokow miastowego mieszkania, ze czlek zawsze sie skusi by zostac motylem czy jakims innym insektem np zuczkiem na zolto ubranym.. wieje okropniascie, a rowerkowac chcialam trenuje trase do miasta, co dzien zwiekszam po kawalku coby cialko przyzwyczaic do wysilku odleglosciowego. zycze milego odpoczynku/spaceru pielgrzymkowego w ciszy(a mialas nie isc Lusia?) i ciepelka slonecznego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czerwiec 10.06.12, 10:39 Za takie zdublowane powitanie należą się świeże kwiatuszki. Piękna pogoda,bardzo słonecznie i bardzo ciepło. Miłej słonecznej niedzieli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czerwiec 10.06.12, 10:42 JAGO dziekuje, kwiatki piekne, az sie serce raduje, ze macie cieplo a u nas ledwo +16 i jak zwykle wiatr, ktory chlodzi. Ale mam nadzieje, ze jak przyjade do Polski to sie dogrzeje. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: czerwiec 10.06.12, 11:23 Dzień dobry! Upał mamy i chętnie się nim podzielę z Lusią i Kendo Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 06:41 nowy tydzien zaczne od poczatku udanego i spokojnego dnia! wyczytałam ze ida upały.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 10:15 Witam,już jutro ma być 25 st,a później to oho ho,nawet powyżej 30-tu. Wczoraj okropnie lało,właściwie całą noc,teraz tylko mżawka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 10:19 Witam WSZYSTKICH * Gdy czerwiec chlodem i woda szafuje, to zwykle caly rok psuje* Zycze dla wszystkich udanego tygodnia i cieplych slonecznych dni. U mnie nie zapowiadaja lata na ten tydzien gora do +20. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 11:38 bedziecie miec nareszcie ciepelko sloneczne, Witam Zaloge zyczac udanych dni na caly tydzien. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 16:36 Dzień dobry. Pochmurno, ale przed południem zdążyłam wypić kawę na balkonie. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 16:47 wooooooow *Irene sliczne powitanie i juz wiemy jak spedzasz wolne chwile, wystarczy popatrzec na stolik... milego popludnia zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 16:49 W wątku powitalnym na Jesieni dla Ciebie jest druga fotka Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 17:02 juz tez podziekowalam u Jagus, tez lubie siedzec na moje altanie, ale w tym roku wyjatkowo zimno, nawet nic nie rosnie to co powstawialm...a ogorki tez mam miec... milego dnia Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 17:44 Dzięki za fotkę, też masz fajny ogródek Ale małych pomidorków nie widzę? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 18:01 Może, może.... oj, te literówki... Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 18:16 Irene mwie o swoich malych plantach pomidorowych a nie o owocu co moze tak pomyslas tu zimno i po prostu wszystko w miejscu stoi a Twoje planty na balkonie juz "owoce"maja, tfi,tfi...niech rosna na dorodne.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 18:53 No i sie pochalily swoim dodorbkiem, bo mialy czym i umialy. Ale ja sobie tak planuje??.. ze po urlopie zakupie jakas kamere, i naucze sie wklejac zdjecia, to tez dolacze do Waszego towarzystwa. Na razie to podziwiam i porownuje do mojego wychowku na balkonie. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 19:16 Zakup konieczny, pomysł dobry Już się nie mogę doczekać fotek, Lusiu Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 19:18 *Lusia sadzac po zainteresowaniach beda ladne i cekawe fotki, mieszkasz w miescie-park blisko-pole do popisu.. a na razie rob komorka, przeniesiemy na kompa i zobaczymy co bedzie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 19:37 Kiedy moj komorka nie robi ladnych zdjec. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 19:54 a sprawdzalas rezultat na kompie? robutki dzis nawet nie dotknelam i nie spojzalam w jej strone... jutro do Ciebie zabiore, bys popatrzyla czy warto "ciagnac dalej" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 19:56 No masz , to, tyle dni dlubania...???? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 20:27 Lusiu, daję Ci próbki zdjęć robionych komórką (córka), są lepsze od moich cykanych z Canonka, jak go pieszczotliwie nazywam Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 20:32 A fotografować potrawy jest bardzo trudno, tzn. osiągnąć efekt zamierzony. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 21:07 choc dla Lusi pokaz, sama dostalam slinotoku na lososia nadziewane "torebeczki" podadne slicznie i na ladnym obrusiku chyba przez Ciebie zrobionym Irene? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 21:38 IRENE No nie powiem, ale nie mozna tego skrytyukowac, wrecz przeciwnie jakosc zdjecia i potrawy przygotowane, ze tylko na wystawe z takowymi. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 21:40 Lusiu, córka ostatnio szaleje w kuchni i wszystko fotografuje, nawet myśli o swoim blogu Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 21:53 Nie przeze mnie, Kendo Kupiła na allegro, ale ja myślę o czymś podobnym. Może coś w szmatekcie, jakąś tkaninę o ciekawej fakturze wyszperam (chociaż nie za bardzo mam do tego talent) i dorobię koronkę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 11.06.12, 21:55 IRENE Kazdy robi to co lubi, ale blogi pochlaniaja bardzo duzo prywatnego czasu, jezeli poswieci sie w calosci pracy dla bloga to zaniedba rodzine, a jak zrobi to w polowie, to moze byc nieusatysfakcjonowana dla bloga. Bo to co zrobila to opisze i pokarze zdjeciami, ludzie beda pisac swoje uwagi, wywiazuje sie korespondencja; odpowiedzi, porady, rady, itd, - bo to tak chyba wyglada???- Chyba ze, moze liczyc na Twoja pomoc. Ale zycze Corce samych sukcesow i spelnienia swoich zamierzen. -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 06:40 Witam porannie Chwile nie byc a tu takie piekne foteczki Pomidorki juz macie? u mnie dopiero kwitna na balkonie. Za jakies dwa dni wkleje wam za to pieknego doniczkowego chwasta, ktory rosnie mi w doniczce i ma sie cudnie juz zaczal kwitnac, moze ktoras z was bedzie wiedziala co to jest Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 08:31 Witam WSZYSTKICH Dzien zaczal sie pieknym sloncem +15 max ma byc dzisiaj +19 i wieczorem deszcz, byle cieplo bylo, i moze padac, bo bardzo sucho. Dzisiaj Kendo podobno ma byc w miescie, to zobaczymy co dalej bedziemy robic???. Udanych planow i slonca. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 08:38 a no, chciala nie chciala musi byc..juz w torbie naszykowane wsio.. u sokolow o 5 godz.byla biala mgla jakby im kto gesta fierane w okna powiesil, no niech bedzie juz ciepelko bom spragniona op Teti nowy okaz kwiatkowy zdobyla, ciekawam jest jego. ciepelka slonecznego zycze Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 09:15 Piękny, bo słoneczny dzień za oknem. Dzisiaj Światowy dzień sprzeciwu wobec pracy dzieci - wiele milionów dzieci na całym świecie jest krzywdzonych, zmuszanych do ciężkiej pracy ponad siły. A przed nami wielkie emocje sportowe. Niech ten dzień będzie udany Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 09:27 to prawda Irene, nawet w Syrii sie je wykorzystuje teraz, najwieszke krzywdy dzieci maja w krajach trzeciego swiata, brak im po prostu "dziecinstwa",szkoly.... miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 09:30 Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Pracy Dzieci Blisko 250 milionów dzieci na świecie między 5 a 14 rokiem życia jest przymuszanych do pracy, często ponad siły. Na wysypiskach elektrośmieci, w kamieniołomach, fabrykach lub warsztatach spędzają ponad 12 godzin na dobę. Często są także wykorzystywane seksualnie. Czasami za tydzień pracy otrzymują zaledwie trzy dolary. Indie, Tajlandia, Nepal, Chiny, Pakistan, Filipiny to tylko niektóre kraje, w których dzieci nie tylko pracują ponad siły, ale także są wciągane w ruchy przestępcze, trudniące się prostytucją, pornografią czy handlem narkotykami. Są przypadki, kiedy nieletnim podaje się narkotyki, by zwiększyć ich wydajność. Wielokrotnie jesteśmy konsumentami ich pracy, kupując telefony komórkowe, kawę czy kakao. Ale jak by wyglądało życie tych dzieci, gdyby nie te trzy, zarobione przez nie dolary? Zjawisko pracy dzieci jest widoczne także w bogatych krajach Zachodu. W Polsce specjaliści zwracają uwagę m.in. na zmuszanie dzieci przez dorosłych do żebractwa. www.edurada.pl/wydarzenia/wiatowy-dzie-sprzeciwu-wobec-pracy-dzieci/ Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 09:34 tez sa zaciagani jako zolnierze, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 10:21 Witajcie... Tetiko dlaczego kwiatuszka nazywasz chwastem? Jestem bardzo ciekawa jak wygląda. A ja pokazuję swoją gwiazdę betlejemską,którą dostałam od córki na B.Narodzenie. Jeszcze tak długo nigdy mi się nie uchowała. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 10:26 o jeja Jagus, zeczywiscie utrzymala sie,ciekawe czy zakwitnie miej sobie udany dzien Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 10:54 Kendus,ona nie kwitnie,tylko ma czerwone liście tak zwane przykwiatki. teraz też ma parę,ale mało,bo musi mieć spełnione pewne warunki i nie jej czas. Nie mam takich warunków, ale jak mam wyrzucić? jak zielona,córce po tygodniu liście opadły. -------------------------------------------------------------------- Aby kontynuować uprawę gwiazdy po kwitnieniu, czyli w styczniu-lutym, musimy ją przede wszystkim przyciąc na wysokość ok.15 cm. Ustawiamy ją w chłodnym pomieszczeniu (około 14 st.C), nawet w zupełnie ciemnym, bo roślina znakomicie obywa się bez światła i wody. A potem, po około 2 miesiącach posadżmy ją w świeżej ziemi, najlepiej w substracie torfowym i przenieśmy do ciepłego i widnego miejsca, jednak nie w pełnym słońcu. Teraz już wznawiamy regularne podlewanie i nawożenie nawozem do roślin o liściach dekoracyjnych , pamiętając o tym, by w pomieszczeniu było wilgotno- poisencja to lubi. Gdy tylko gwiazda wytworzy młode pędy, możemy ją nieco przyciąć, co spowoduje, że roślina silniej się rozkrzewi. W listopadzie, na 30-40 dni przed kolejnym Bożym Narodzeniem włózmy ją do jakiegos pojemnika, np.kartonowego pudełka na ok.16 godzin dziennie- od popołudnia do np.9 rano. Po co? To roślina "krótkiego dnia", zakwita tylko przy krótkim 8-godzinnym dniu.Więcej światła hamuje tworzenie kwiatów, a pobudza rozwój liści. Tak upłynie nam rok, a gwiazda betlejemska ponownie zakwitnie na Święta. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 11:16 Podziwiam Cię Jago, za te wszystkie kwiatki i nie tylko, w domu i na balkonie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 11:45 JAGO w Polsce sasiadka wysadzila ja do ogrodu, ale nie wiem jakie losy byly dalej, bo po miesiacu wyjechalam. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 13:03 Dzięki Irene za pochwałę,nie wiem dlaczego tak się dzieje,synowa mówi,że u niej nawet kaktus nie rośnie.Może to kwestia położenia budynku i co tam jest pod nim?. Lusia,no pewnie rosła,dopóki nie umarzła. Najlepiej to mi przypadły storczyki,bo długo cieszą oczy. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 19:35 coraz bliżej lata, u mnie niegroźnie grzmi od czasu do czasu wesołego końca dnia zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 12.06.12, 19:59 no tak, Gries boi sie burzy- ja jeszcze tu nie slyszalam bom glucha troche-co Lusia mowila,ze grzmialo.. *Jagus a w tekscie co zapodalas jest wyrazenie o Gwiezdzie Betlejemskiej ze kwitnie zawsze uzywam tego okreslenia do tego kwiatka ....zakwita tylko przy krótkim 8-godzinnym dniu.Więcej światła hamuje tworzenie kwiatów, a pobudza rozwój liści. Tak upłynie nam rok, a gwiazda betlejemska ponownie zakwitnie na Święta..cyt. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 08:18 dobrze ,ze nie paitek.. Witam cala Zaloge, widze,zem ja dzis pierwsza na forumie drzwi otwieram.. milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 08:28 Witam WSZYSTKICH no widzisz Kendo nieraz sie ma szczescie byc chociaz w tym przypadku pierwsza. *Czerwiec na maju zwykle sie wzoruje, jego pluchy, pogody czesto nasladuje* milego dnia i slonca zycze. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 11:48 Takiego porzekadła nie znałam,że czerwiec się wzoruje na maju. Jak widzisz Kendus ozdobą są liście przebarwione,a nie kwiatki. Drobne, niepozorne kwiaty zebrane są w tzw. cyjatium. Są zredukowane i rozdzielnopłciowe: kwiaty męskie mają tylko 1 pręcik, żeńskie - 1 słupek. pl.wikipedia.org/wiki/Wilczomlecz_nadobny Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 11:52 Witam...a widzicie,że dziś 13-tego ? mam dobrze,bo lubię trzynastkę. Pogodnego i szczęśliwego dnia życzę. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 12:25 Też lubie trzynastkę i za nic mam wszelkie zabobony, kojarzą mi się raczej z zacofaniem, bo tak nam tłumaczyła w dzieciństwie mama. Dzień dobry wszystkim Vistulanom Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 12:28 Nad ranem była ulewa, ale nie mam strat w ogródku balkonowym, widziałam na krzaczku ogórka dwa małe owoce. Bardzo chciałam się tą wiadomością z wami podzielić Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 12:27 jaga_22 napisała: > > Jak widzisz Kendus ozdobą są liście przebarwione,a nie kwiatki. > > Drobne, niepozorne kwiaty zebrane są w tzw. cyjatium. Są zredukowane i rozdz > ielnopłciowe: kwiaty męskie mają tylko 1 pręcik, żeńskie - 1 słupek. > > pl.wikipedia.org/wiki/Wilczomlecz_nadobny ******************************************** o jeja Jagus, zeczywiscie utrzymala sie,ciekawe czy zakwitnie..(moj cyt) Jagus,ja wiem to wszystko, uzylam slowa zakwitnie ,tak jak wszyscy uzywaja w stosunku do tego kwiata, nawet w tym objasnieniu co sama zalaczylas jest cale zdanie ...ze "kwitnie" np.tu ,"" Aby kontynuować uprawę gwiazdy po kwitnieniu.."" i tu..""To roślina "krótkiego dnia", zakwita tylko przy krótkim 8-godzinnym dniu.Więcej światła hamuje tworzenie kwiatów, a pobudza rozwój liści. Tak upłynie nam rok, a gwiazda betlejemska ponownie zakwitnie na Święta"" sa wyrazenia odnosnie tego kwiatu ze zakwitnie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 13:39 I sprawa zalatwion, bo o wszystkich kwiatach przyjelo sie mowic, ze kwitna, chociz maja rozne zapylanie i rozmnarzania. Ja osobiscie lubie te kremowe, ktore u nas sprzedawali, mowia ze sa odporniejsze, ale to rzecz gustu. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 13:41 *Lusia to prawda sa odporniejsze, utrzymaly mi sie do konca swiat na stole w slaonie przy swieczkowej aranzacji jak pamietasz, nawet tutaj zamieszczala je w tym kolorze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 15:17 Bardzo jestem ciekawa dalszych ogóreczkowych losów.nigdy nie miałam tyczkowych Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 15:33 A to nie beda te gruntowe tylko sie beda piely do gory po tyczce??? Ale bym sobie zjadla teraz takiej mizeri z jogurtem z wlasnego chowu ogoreczkow i z kobierkiem ,..miniam..miniam... Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 19:01 To są ogórki gruntowe jak dobrze zgadła Lusia. Z braku miejsca przywiązane do tyczki. Okazało się, że na drugim krzaczku też mam dwa owoce, razem cztery. Ciekawe czy uda się je utrzymać. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 19:04 tfi,tfi...oby nie zauroczyc, *Irene no niech rosa,bo udadza sie, ja mialam sweg czasu dlugir ogorki na linkach do gory podciagniete, smak niebianski na podniebieniu.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 21:16 Ale fajne IRENE, to sie pisze do Ciebie na mizerie, a jadlyscie Panie ogorki z miodem, bo ja tak ale to bylo dawno i nie bardzo pamietam jak smakowaly, mojej kolezanki rodzicie pochodzili z Poznanskiego, i nie raz czestowala mnie innym jedzeniem. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 21:33 Załatwione Lusiu. Niech no tylko ogóraski podrosną Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 13 czerwca 13.06.12, 21:48 IRENE Ogorki sa cieplolube, tak ze dmuchaj na nich ciepelkiem do beda sie wiazaly i rozrastaly. Moja mama zawsze mowi, zeby bylo do jedzenia i pare sloiczkow do salatki zrobi, i zawsze sie jej udadza. Moze mozna ich podlac od czasu do czasu jakas odzywka, czy nawozem nie wiem, zeby nie spalic, bo to uprawa w doniczce to sie wszystko inaczej przemieszcza i rozmieszcza. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 08:36 www.youtube.com/watch?v=53buYUSGCds&feature=related z tymi slowami Witam zaloge, tak mnie naszlo z samego rana milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 08:38 *Gries w tym roku malo jest pakow, ale dbam o ni by zakwitly, susze sobie platki opadniete i w salonie na miseczke klade, pachnie niebiansko. milego Tobie tez dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 09:35 Jestem..jesteeemm..... Witam WSZYSTKICH *Kiedy kwitnie w czerwcu bob, to najwiekszy wtedy glod, a kiedy mak, to juz nie tak* Ale Cie Kendo wzielo na melancholie, czyzby pogoda Cie tak nastroila, bo cos jakos tak deszczowo sie zanosi.??? A na koncercie Sipinskiej to bylam jak pracowalam w Krakowie. i milo go zawsze wspominam, byla b.popularna na tamte czasy, konkurowala z Maryla Rodowicz. -udanego dnia dla wszystkich zycze- -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 09:36 Oj... zauwazylam ze 4 maczek wyrosl przez noc.. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 09:43 wczoraj chcialm zrobic inaczej zdjecie z maczkami zostaly skoszone.... dzieki ze zauwazylas. mam nastepny projekt tygodniowy... ale to juz na drugi tydzien. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 10:34 Witajcie,a ja myślałam ,że macie maczki w ogródku? Też się napaliłam na takie ogóreczki jak ma Irene Ciągle pochmurno,ale trochę się rozjaśnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 10:38 JAGO To u Ciebie na balkonie taki botaniczny ogrod???? -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 11:08 To dla Kendo za Sipińską, którą kochałam za głos, urodę, za piosenki. Wzruszyłam się dzisiaj. Pamiętam jak siostra kupowała płyty pocztówkowe z jej piosenkami, Kasi Sobczyk itp. Dziękuję Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 11:10 Lusiu, jaga co roku ma prześliczny ogród na balkonie, bo ona kocha kwiaty i na odwrót Od dawna zachwycam się kwiatkami Jagi, ma również piękne doniczkowe i ma "rękę" do kwiatów. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 11:16 Teraz słucham Są takie dni w tygodniu - Sipińskiej Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 13:03 Irene dziękuję , to prawda kocham kwiaty i trochę z wzajemnością. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 09:41 www.youtube.com/watch?v=_01-X2TSbgI&feature=g-vrec a no wzielo mnie Lusia.... miej sobie udany dzien. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 13:37 IRENE A Twoj pokoj to taki jak u princessy w odcieniu rozu, i kwiaty dodaja akcentu calemu wystrojowi, o mnie tez mowia, ze mama zielone palce,- tzn,ze co posadze to ladnie rosnie-, ale do tego trzeba wkladac wiele serca i pracy to kwiaty i roslinki odplacaja sie ladnym kwitnienie i wzrostem. A Sipinskiej to mam chyba ze 2 dlugograjace winylowe plyty, i chyba jeszcze ten stary adapter co mozna bylo na nim je odtwarzac, musze sprawdzic jak teraz bede. -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 14:34 Kwiaty o czerwonym kolorze dodają witalności i radości. Jest na czym oko zatrzymać.Irene jak od dawna masz anturium że tak ładnie kwitnie? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 14:52 Heeeej, wróciłam ze szpitala, wszystko załatwione. Pozdrawiam czerwcowo i biegne kurcgalopkiem po truskawki. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 15:05 witaj Alfredziu, dobrze ,chyba wszystko poszlo OK? dedykuje Ci wiersz, mysle,ze w "Twoich klimatach" drugi w watku wieszowym, dzis mnie naszlo kazdemu zadedykowac wierszyk. Ofiaruję Tobie bukiet kwiatów Szczyty górskie kotliny jary niziny porośnięte wysokimi trawami, pasma gór dotykają sino białych obłoków, szybują ptaki po niebie radośnie śpiewając, echo odbija po dolinach wsłuchuję się, siedząc wśród kwiatów dzwoneczki dzwonią litanie chwalebną, rumianki pachną słońcem koniki polne skaczą grając letnią serenadę, układam bukiety zaniosę dla ciebie stoisz w drzwiach, zapach róż frezji oszołamia, spojrzenie tkliwości w oczach uśmiechasz się do mnie Napisany 2011-02-13 smacznych truskawek i udanego popludnia Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 15:18 Jago, od bardzo dawna, że nawet nie pamiętam,ale marnieją coraz bardziej. To prawda, że kolor czerwony jest energetyczny, lubię go szczególnie zimą, działa antydepresyjnie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 16:04 Oj...oj... Ja przez dwa lata do tylu nic nie kupowalam czerwonego, tzn, na Boze Narodzenie, bo po prostu ten kolor zle na mnie wplywal, ale to ostanie Boze Narodzenie, to nawet swieczki zakupilam czerwone, cos sie przestawilo, widac .... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 14 czerwca 14.06.12, 16:12 maly dyskretny akcencik czerwony lubie w swietecznej Bozonarodzeniowej dekoracji, kiedys niemal w szystko w czerwieni mialam, nawet chionke tak ubieralam, no,ale to bylo kiedys, bylam mlodsza... teraz upajam sie kolorami ecru laczonego z perlowym Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 06:57 i mamy weekend i prawie wakacyjna pogode przyjemnosci całodniowychn zyczę! Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 07:03 witam u mnie wakacyjna pogode zapowiadaja dopiero od jutra Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 09:07 Witam WSZYSTKICH Jak ten tydzien szybko zlecial dla mnie, zycze wszystkim udanego zakonczenia tygodnia i duzo slonca. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 09:29 Dzień dobry! Ciągle pada.... chciałoby się zaśpiewać razem z Czerwonymi Gitarami z mojej młodości.....ale tak naprawdę mam dosyć tego deszczu, zgniją mi ziółka w doniczkach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 09:35 IRENE A jakbys je przykryla folia , wstaw patyki w doniczki i na nie naluz folje, zrob taki sztuczny daszek, bo szkda Twojej pracy i dogladania. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 09:45 Robię co mogę, część wniosłam do domu na parapety. Oj, jak ja wyglądam słońca, które tak dodaje "pałera". A co mamy? zgniliznę, ponuro, ciemno .....a ja grymaszę, a przecież i deszcz ma swoje uroki... Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 10:01 tez sie witam ze Wsztstkimi juz tu przywitanymi i moze jeszcze co sie przywitac zechca... pragne ciepla slonecznego, brak go tutaj..., milego dnia Wszystkim i pieknego weekendu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 11:28 Witam i ja chyba już na końcu.Też narzekam,bo zimno i wietrzysko. Teraz nawet słonko trochę wygląda,poczekamy do jutra, przecież tak ma być ciepło. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 11:47 Wreszcie cieplo. lipa szaleje , ja tez. Mieszkanie posprzatane , pranie sie pra, obiad perkoce - jednym slowem "szabas'" Pozdrawiam, ciepelkiem powiewam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 12:05 To jeszcze ja-alfredka. Kochani, pomozcie. Nie moge odszukac pieknych cudownych opisow Waszych ukochanych miejsc .... Nie wlaczylam sie w opis, napisalam tylko "Nowa Wilejka". Coz ja moge napisac gdy zostala ona opisana przez Mickiewicza, we wspomnieniach mu wspolczesnych, a potem przez Milosza, Konwickiego /do tej samej szkoly chodzilismy/, czy przez Paukszte. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 12:44 Pomogę trochę przybliżyć Nową Wilejkę. www.jaroslawskuder-awpl.pl/?nowa-wilejka,3 Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 14:38 tu chyba chodzi o nasze wycieczki/ogrody, ale moge sie mylic, forum.gazeta.pl/forum/w,11086,126147614,126147614,spacer_po_parku_ogrodzie.html ******************************************************** forum.gazeta.pl/forum/w,11086,92971518,92971518,tarasy_altany_balkony_ogrody.html?s=3 ********************************************************** forum.gazeta.pl/forum/w,11086,136403733,136403733,Wycieczka_.html ************************************************************** a jeszcze Jaga tez zalozyla watek, kiedy jej Corki byly na urlopie w Tatrach zdaje sie... niepamietam tytulu watka coby odnalesc chociazby z achiwum, tez byly cudowne zdjecia. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 15:05 Dziekuje Jaguniu Wilejki nie da sie opisac, to trzeba zobaczyć. Gdy siostra ,po powrocie z niej , przywiozla mase zdjec i oczywiscie film, to plakalam dzien caly, tak mi teskno ......... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 15:26 Alfredziu,Ty mówisz,że córkę masz w szpitalu? to coś poważnego? Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 15 czerwca 15.06.12, 17:00 W szpitalu wczoraj wojowalam o recepte. Joanna wrocila z Z. z zapaleniem oskrzeli, gardla i ucha. Juz jest lepiej. Ma zwolnienie ale na poczatku biegala do pracy bo zaliczenia, egzaminy, narady, obrony i takie przerozne obowiazki Teraz juz od 3 dni nie wychodzi z domu. Pracuje Akad.Med. -Jagus, dzieki za troske .- Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy 15 czerwca 16.06.12, 08:26 Sloneczny cieply poranek. Witam kobietki. TO JUZ DZIS........oby do wieczora Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 08:54 pozdrawiam zmykam na wies Wam życzę przyjemnej soboty! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 09:26 ludziki ,witam ze skandynawskim deszczem, jakby byl naprawde oczekiwany , a wcale tak nie jes.. o tej porze "podlapac "takie przeziebienie, to tylko antybiotyk uratuje, mialam kiedys dokladnie indentycznie jesinia...zdrowia dla Corki zycze Alfredko dla Greis przyjemnosci na lonie natury dla teti ciepelka slonecznego dla nieobecnych duzo milych chwilek. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 09:54 Hejka Vistulanie! U mnie od rana słońce z czego się ogromnie cieszę. Od rana mam energię i humor, chociaż dreszczyk mnie przechodzi na wspomnienie wieczornego meczu z Czechami. Wędrowcowi życzę zdrowia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 10:30 I miejcie sobie dobrze wszyscy mne dopadla migrena po calym tygodniu wrazen.....okropnos 3 godziny temu wzielam tabletke i nic.... Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 10:36 *Irene/Lusia no witajcie i miejcie sobie udany dzien,,, ech z migrena... szybkiego przejscia zycze....juz wczoraj mialas sygnaly na to "badziewie".. *Jagus zawsze zapomnialam dopisac, super fotke z pinczerkiem i kotkiem zalaczylas, przed Bobbym planowalismy kupic dwa takie maluchy, ale mieli tylko brazowe a chcielismy czarne.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 15:44 Dobrze,że zajrzałam,bo się jeszcze nie przywitałam Pogodę mam piękną,sobota udana,czego i Wam kochani życzę, a nade wszystko zdrówka kochanego dla Wędrowca i Lusi,żeby migrena przeszła. Lusiu,chyba za późno zadziałałaś tabletką,o ona paskuda z każdą godziną jest gorsza. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 20:24 Dziękuję w imieniu Wędrowca, jest lepiej. Fronty wedrujace dzisiaj nad Europą, sprzyjaja migrenie. U nas mialo byc pogodnie a od poludnia pada. Macz juz niedlugo, bede kladla pasjanse, sluchala ballad Andrusa i udawala, ze na ekranie nikt nie biega) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 16.06.12, 20:39 Dziekuje wszystkim za cieple slowa, migrena sie oddalila na tyle ze juz moge chodzic i patrzec na oczy.mam nadzieje ze do jutra bede sie czula lepiej, -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 09:28 Witajcie Wszyscy,a szczególnie ozdrowieńcy.Noc jakoś przeszła,budziłam się co godzinę. Dziś gorąco i duszno. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 09:48 Milo sie przywitac przy tak pieknie zastawionym sniadaniu JAGO - dziekuje- zycze wszystkim duzo sloneczka i wysmienitych humorow przy niedzieli... ja juz mam sobie dobrze..- dziekuje za mile slowa... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 09:48 tez wiatam cieplutko, *Jagus cudne przywitanie niedzielne... tu jak zwykle wieje.... milego odpoczynku Zalodze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 11:44 Dobre wiadomości zdrowotne od Lusi i Alfredzi, cieszę się i witam się z Wami w niedzielne juz prawie południe. Duchota niesamowita od rana. Humor niezbyt i lekki ból głowy po wczorajszych emocjach sportowych. Miłej niedzieli Vistulanie Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 12:06 o jeja, i piosenki na EURO 2012 sa,zalaczona przez Alfredke nawet,nawet sie slucha Witam cale grono Vistulanek zyczac milego dnia, tu wieje ale zaraz na kije maszeruje w poszukiwaniu lipy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 17:47 Kawa bardzo mi smakowala pod sluchanie piosenek zamieszczonych przez Alfredke - dziekuje- loda tez zaliczylam. Ciewaka jestem co sie dzieje ze Stanem Borysem`??? -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 18:46 Zaliczyłam też kawałek toru wiedeńskiego i chałwę. Tak się nagradzałam za wczorajszy stres Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 19:23 Takiego torta to chyba jeszcze nie smakowalam, cos podobnego do masy serowej,i drugie nadzienie o smaku chalwy, tak to sobie wyobrazam ten smak - Irene-???? -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 19:42 Nie, Lusiu. Biszkopt z kakao i masa jajeczna ciemna. Ja kiedyś (czasy kiedy wszystko doskonale mi się udawało) też robiłam torcik wiedeński: biszkopt z 3 jaj i 5 łyżeczek kakao, a masa z masła roślinnego, 3 jaj, kakao, kieliszka alkoholu i 3 łyżeczki żelatyny, do tego bakalie, galaretka pokrojona w kostkę. Lubiłam ten torcik, ale czasem masa potrafiła się zwarzyć. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 20:05 Nie udaje mi sie biszkopt .... nigdy w moim dlugim zyciu nie byl taki miekki a raczej pulchny. Jezeli pieke to na polkruchym ciescie jakies owoce i kruszonka. A kruszonka tez nie wychodzi taka pyszna jak u kolezanek. Najbardziej lubie gotowac potrawy w rodzaju: chlodnik litewski, bigos mysliwski-, bliny ze wszelkiego rodzaju mak, kulebiaki z kapusta, miesem lub z grzybami. golabki z miesem i kasza jeczmienna zamiast ryzu. Aha, jeszcze bliny i babka kartoflana... nalesniki z farszem jak na ruskie pierogi i mloda kapuste z lazankami. w zwiazku z powyzszym uprzejmie prosze o najbardziej latwy przepis na biszkopt - Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 20:29 ALFREDKO Mi z tego przepisu zawsze sie uda; na tak zwanu rolade; 3 jaja 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maki/w Polsce macie Tortowa chyba najlepsza/ 1 lyzeczka proszku do pieczenia,jak ciasto bedzie za geste,dodac ze 2 lyzki wody zimnej Piec 250,oC w zaleznosci od pieca, ja mam elektryczny.ale nie mniej niz 200,oC, pieczenie musi byc szybkie. gazowy moze 225,oC i moze dluzszy czas pieczenie o 2-3 min, probowa patyczkiem, jak suchy gotowe blacha 30z40 wylozona papierem do pieczenia *ubic jajka z cukrem na bialo *wymieszac delikatnie make z proszkiem do pieczenia *delikatnie wylac do formy wyscielonej papierem i wyrownac/ podczas pieczenia rosnie/ *piec na srodkowej polce 5-7 minut *ja wyjmuje z pieca i przykrywam Sciereczka *po 10-15 min odwracam blache z biszkopetem do gory dnem, tak ze papier jest na wierzchu a sciereczka pod spodem *delikatnie smaruje zimna woda po papierze i lekko-delikatnie odklejam papier od biszkopta- *przygotowana mase smaruje na zimnym biszkopcie, np.bita smietana z truskawkami *lekko zwijam w rulon *i gotowy rulon zawijam w ten papier co byl pieczony i w sciereczke i do lodowki *jak sie przegryzie pycha, palce lizac -Smacznego- -Lusia- Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 22:35 Lusienko Droga dziekuje. Gdy sie czyta, to wydaje sie takie proste.... ale w nadchodzacym tygodniu bedzie proba, a wlasciwie od razu spektakl, , bez proby generalnej. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 16 czerwca 17.06.12, 23:47 Alfredko ja to sie juz napieklam tych rolad,ze z zamknietymi oczami moge robic, gdybym mieszkala blisko Ciebie to bym CI nawypiekala cudnosci, Jak bedzies ubijac smietate, to daje troche cukru wniliowego i zwyklego 1 lyzeczke,zeby nie bylo za slodkie, bo biszkopt jest slodki. Biszkopt tez mozesz nawilzyc jakims sokiem lekko slodkim, tylko, zeby nie byl za mokry, tak wiesz na oko,jak robiony jest pod dorosle towarzystwo, to do nawilzania mozesz dodac lyzeczke jakiegos dobrego likieru,to sie zmieni smak i zapach, bo dla dzieci to raczej nie polecam. Zycze udanego wypieku - smacznego- Napiszesz pozniej chyba jak poszlo???? -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 07:56 witam z rana,cos mam z kompuerem wiec dzis chyba nie bede pisala. poki co korzystam z syniowego , ale pozniej wychodze.milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 08:04 tez dzis wczesnie wstalam.... jakie smakowitosci wypiekacie, te rolady na slodko to pysznosci Lusia wyrabia w roznych wariantach nadzieniowych pogodow jakis ciepej... milego poniedzialku Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 08:21 milego dnia! ma byc tak ze o wodzie lodach bedzie sie marzyć.... zobaczymy co przyniesie poniedziałek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 09:19 Witam,no nie powiem jest ciepełko,kotek się wygrzewa na słoneczku, Przyjemnego poniedziałku. -- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 09:23 Witam WSZYSTKICH Jago kotek sie wygrzewa i pyta wzrokiem, co ta moja Pani dzisiaj mi zaserwuje??? albo co bedzie dzisiaj robic??? albo przyjdzie mnie poglaskac za uszkiem??? duzo sloneczka i dobrego dnia. -Lusia- Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 09:38 Od rana cieplutko. Dzień dobry wszystkim! Ja z dobrym skutkiem piekę ten biszkopt: 1,5 szkl. mąki, 4 jaja, 3/4 szkl. cukru (kto lubi bardziej słodko to pełna szklanka cukru), 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenie, trochę oliwy. lub ten: 4jaja, 1 szkl. cukru pudru, 1 szkl. mąki pół na pół z mąką ziemniaczaną, 1 łyżeczka wody, 1 lyżeczka octu, niepełna łyżeczka proszku do pieczenia. Ubić białka, dodać cukier, dalej ubijać dodając po żółtku. Na końcu dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 10:00 witam sipochow i reszte Zalogi *Jaga Pieszczoch ma dobrze u Ciebie, ale jakos smutno patrzy? *Irene milego ploteczkowania i smacznej kawuchy *Lusia z psiunem bede szla kolo 11 godz.poczekasz na altnie, picie zostawie w razie co... *Greis jakos zastartowala poniedzialkowo po naladowaniu sie na "ogrodzie" milo miec taka Zaloge.... pieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 16:47 Przepisy przyjete z aplauzem i emocjami. Trudno, łapki beda mi sie trzęsły ale zrobię. Wędrowiec twierdzi, że przyjdzie mi kibicować ale niechbógbroni!!! przy jej dokladnosci to moze sie zle skonczyc{))i dla niej i dla biszkopta. U nas pierwszy upalny dzien, jutro juz ma byc normalnie czyli cieplo. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 19:02 Alfredziu, trzymam drzaca kciuki, coby pieknie wypieki sie udaly.... zmoklam dzis tez, wracajac z odprowadzania Lusi na autobus. ... ech,.. milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 18 czerwca 18.06.12, 19:04 Tak myslalam, ale jak dojechalam do miasta to prawie przestalo padac. Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy 18 czerwca 19.06.12, 07:47 witam upalu i pieknej cudnej pogody ciag dalszy dlaczego tak nie moze byc caly rok???? milego dnia zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 08:14 pozdrawiam i pociechy z dnia dzisiejszego życzę! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 08:33 Witam WSZYSTKICH Dzisiaj tez mamy sloneczko, moze bedzie bez deszczu Ja juz siedze na walizce, coraz blizej do wyjazdu, lista sprawunkow sie pomniesza.Milego dnia -Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 09:15 Witajcie...wszystko mam pootwierane,szczęście, że wieje lekki wiaterek. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 09:27 tez witam Zaloge, *Lusia, o jakim sloneczku piszesz? tutaj chmurzascie, zdazylam na podjezdzie powyrywac hwasciska co nieco... ciepelka slonecznego zycze z Zefirkiem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 09:33 A ja nie chce "Zefirka", bo ciezko sie jedzie na rowerze, a dzisiaj mam nieco jak zwykle do zalatwienia. -czytalam w Polskiej prasie o wielkiej burzy na Lubuskiem, zalaczylam lin ze zdjeciami na watku "ludzie z pasja" czy cos takiego. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 10:53 *Lusia Zefirek to chyba taki delikatniutki muskajacy wiaterek, w upal fajnie sie z nim rowerkuje.... zaraz znikam do pracki sie zabieram Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 12:01 Dzień dobry Upał i duchota, trochę, a nawet całkiem sporo, tego ciepła "pchnęłam" w kierunku Kendo, Lusi i Pia. Oj, jak szybko czas lecie; wstałam późno i już południe... no, to pa pa pa..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 12:08 Dziekuje - moze uda nam sie zatrzymac troszke tego ciepla jak sie po drodze nie rozproszy. -Lusia- Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 14:49 do nas juz troche dolecialo, popycham dalej.... www.zulucam.org/ a narazie wlaczamy wyobraznie termiczna Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 17:15 a to przykro. własnie ogladam slonia i slucham przerazliwych odglosow, czyje to??? www.zulucam.org/ Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 19:05 *Alfredko tez link niewszedl, podobnie jak u Jagi..... w lunch nawet cieplej sie zrobilo, obecnie tez przyjemnie, takie milego wieczoru Wam wlasnie zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 21:46 Moze to, zamiast denerwujacego meczu Dni Morza, Szczecin 2012 Wilki morskie i ich żaglowiec Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 19 czerwca 19.06.12, 22:47 Piekna flotylle ALFREDKO pokazalas, ja pamietam ze swej mlodosci "Jarmark Dominikanski " w Gdansku, wtedy to bylo mnostwo ludzi,i lata gorace. -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 06:41 lubie patrzec na morze i na to co po nim pływa to jak narkotyk dziala... u mnie pada deszczyk pada równo na szczescie pozdrawiam i udanej srody zyczę! Odpowiedz Link
tetika Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 06:48 witam u mnie wieje zimny wiatr.A co sie wszyscy unarzekali na te dwa dni ciepla to skaranie boskie teraz ja bede glosno narzekala, zimnooooooo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 08:50 Witam WSZYSTKI zycze udanego dnia, pozniej wpadne na troszke dluzej.... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 08:50 *Teti, ja nigdy na ciepelko nie nazekam, *Alfredziu no cudnosci z Dniami Morza, mam bardzo bliska internautke z tego miasta i tak zawsze obiecuje ze sie wprosze(a i tak jestem co rusz zapraszan)by obejzec to na zywo.... Witam Zaloge i zycze ciepelka slonecznego.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 09:41 Witajcie dziewczyny,u mnie nadal ciepło 24 st.ale słonko przymglone i wiatr. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 11:10 Dzień dobry! U mnie też ciepło z czego się cieszę bardzo. Udanego dnia dla wszystkich Vistulan Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 12:28 Serdecznie zapraszamy na najbliższy zlot żalglowców. Już niedługo będzie zlot z całego świata. Po pludiu Wędrowiec wklei ostatni taki miedzynarodowy. Ten to taki malutenki ale sy,mpatyczny. Cieplo, mokro, na obiad kotlety, szpinak i ziemniaki, na deser truskawki. Z pozostalego mielonego beda na jutro duszone klopsili. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 12:52 *Jaga/Irene/Alfredka witajcie dobre duszyczki forumowe... qrcze trzeba miec juz zanik pamieci, porowerkowalam do sklepu po dwie rzeczy,oczywiscie kupilam, ale rowerkujac pomyslalam,ze musze mlode kartofelki dokupic...i zapomnialam... czekamy na reszte fotek i oczywiscie zycze smacznego...bo obiadek smakowity... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 13:30 KENDO A to co z Twoja pamiecia, musisz coz robic, ...zebys do domu trafila... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy 20 czerwca 20.06.12, 13:39 jakos jeszcze pamietam droge do domu, wczoraj juz o mlodych kartofelkach myslalam... a dzis nawet nie weszlam na warzywa odzial... byly tansze kabanosy to wzielam dwie paczki,bedzie dobre do poduszki pochrupac.. a bulki juz rosna.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 21 czerca 21.06.12, 08:55 Witam WSZYSTKI cieplo i serdecznie -zycze udanego dnia- -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 21 czerca 21.06.12, 09:26 Hej,Hej Zalodze, no niby przez okno widzi sie,ze powinno byc cieplo, do miasta dzis sie wybieram i problem,jak sie ubrac coby nie zmarznac zauwaylam w tym roku, ze marzne mimo slonca. ciepelka slonecznego zycz. Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 21 czerca 21.06.12, 10:01 Hejka! Nad ranem obudziła mnie burza i wielka ulewa, ale już jest dobrze, ciepło i świeci słońce. Udanego dnia kochani Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witamy 21 czerca 21.06.12, 11:12 Witajcie,u mnie teraz deszcz pada,ale w nocy,przed 2-gą była wielka burza.Irene, to i tak dobrze miałaś,że nad ranem była burza,bo ja dopiero usnęłam nad ranem. Jak spać przy takich wyładowaniach. Odpowiedz Link
greis52 Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 08:37 spokojnego dnia bez deszczu, wiatru i burz i hałasu kosiarek, nie daly mi pospać ale za to lad zagosci na trawnikach Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 08:39 *Greis, tez dalam propozycje slubnemu by trawe potraktowal kosiarka, maja deszcze padac....oby nie bylo burzy, Witaj wraz z reszta Zalogi dzis juz niektorzy srodek lata swietuja... milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 09:07 Oj..... tez... juz... jestem...!!!!!!!!!!!!!!!! Witam WSZYSTKICH zycze udanego i slonecznego piatku. jutro juz mnie nie ma z Wami - ....... ...PIEKNEGO SNONECZNEGO, BEZ BURZ LATA DLA WSZYSTKICH ZYCZE.... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 09:10 *Lusia no nareszcie przydreptalas... myslalam ze w wannie cie wsiorbalo.. skladnego pakowania i luzu az do konca podrozy zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 10:22 Dzień dobry. Jest pochmurno i chłodniej jak wczoraj, takich dni latem nie lubię. Lusiu, będziemy tęskniły za Tobą. Szczęśliwej podróży życzę i miłych chwil w Polsce. Miałaś zabrać listę rzeczy, które zrealizujesz w kraju, nie zapomnij No, i wracaj szczęśliwie do nas, wypoczęta i pełna pozytywnych wrażeń. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 10:40 Tak IRENE liste mam, dosyc dluga, a pozniej prioryteruje do jakiego sklepu mam wejsc. na pewno cos z niej zrealizuje. 4 tygodnie b.szybko zleci i znowu sie u WAs SZYSTKICH pojawie.... do zobaczenia....-Lusia- Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 11:05 Do widzenia Lusiu,wracaj z bagażem dobrch wspomnień. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 13:08 JAGO z doskoku jeszcze wpadam do WAS miedzy zalatwianymi sprawami, ale rachunki juz wyslalam co bylo najwazniejsze. Pranie juz 2 maszyny wypralam, a te dwie ostatnie to narzuta z kanapy i koce, zeby Kendo Nie kichala. Zreszta i tak po swojemu pozniej sobie rzadzi.... -Lusia- Odpowiedz Link
alfredka1 Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 14:24 Wypoczywaj wypoczywaj wypoczywaj umiechaj sie do ludzi usmiechaj )) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 14:35 ALFREDKA Jak tam Twoje wypieki, udalo Ci sie cos dobrego wymodzic z naszych przepisow...podejrzewam ze chyba nie bardzo skoro sie nie chwalisz... cos Ci poszlo nie tak???... Dziekuje za zyczenia Alfredziu, zawsze sie Ciesze jak jade do mamy a jak mam wyjezdzac to chce czas wracac do tylu, zeby jak najdluzej pobyc z nia. Miejcie sobie wszyscy dobrze bezemnie, ja bede O WAS myslala. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 14:27 *Jagus trafilas z obrazkiem w "10" tak wlasnie Lusia przy kompie wyglada.. *Irene tu tez juz pada, zdazylam pare tulipanowych cebulek wybrac z ziemi, jutro miedzy deszczem dokoncze... tez nie lubie takiego lata.. miejcie sobie Wszyscy milo.... Lusia za ciezkiej walizki nie pakuj,bo doplacisz do biletu... Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 16:10 hej Alferdko milo ze wpadlas z wizyta i jak tam bylo, opowiadaj co mozesz opowiedziec... wypieki udane?? gosci nie zatrulas oczywiscie? Wedrowiec zadowolony? milego dnia zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 17:49 Nie pieklam ((( wyznaczyli mi wczesniejsze terminy kontrolne i cała w nerwach byłam. Nerwów już nie ma, placka nie ma a na pocieszenie Wędrowiec upiekla placek z morelami, smaczny. I obiecała, że biszkopt zrobimy razem gdy tylko studenci rozjadą się. Zgodziłam sie. Będziemy miały wszystkie laboratoria do dyspozycji )) Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 17:56 *Alfredziu niema sprawy, nieraz nie mozemy nic zaradzic na bieg sytuacji poczekamy,kiedy Was ochota nawiedzi na pieczenie i wiem,ze zdasz relacje ,jak Wam poszlo.... a teraz odprezaj sie po stresach.... Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 18:21 Tak, tak, nie stresujmy Alfredzi i nie przepytujmy na okoliczność biszkoptu, bo ręce będą się Jej trzęsły z nerwów, co by nas nie zawieść kiedy już przystąpi do działania Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 18:37 ja przestalam je piec, kiedy zaczal mi pachniec jajkami przy pieczeniu i po... najlepiej mi budapestrule=orzechowa rolada wychodzi z nadzieniem bitej smietny i owocow jagodowych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 19:36 KRENDO Ales mnie porownala do JAGI obrazka??, tak mnie widzisz???, ale wlosy przeciez mam ciemniejsze. No to sie smialam sama do siebie. A jak ubijasz jaja z cukrem do biszkopta to sproboj dac troche soku z cytryny, ona niweluje wszelkie zapachy. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 22.06.12, 20:11 *Lusia tu chodzilo o Twoje zadowolenie przy kompie, takie wesole.... nie bede probowac, bo nie bede piekla zadnych slodkosci.... milego wieczoru ide w televizornie sie pogapic, acha sokolikow nie widzialam dzisiaj.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 04:16 Ja juz na nogach a WY WSZYSCY smacznie spicie, zjem pol buleczki i wypije kawke i w droge. Dziekuje WAM WSZYSTKIM za slowa otuchy. dobrego zycze.... pa....pa....ppa... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 08:50 *Lusia sie juz pozegnala, zaraz na samolot bedzie wsiadlala.... Hej Zalodze.... tu sie budza po wczorajszych obchodach, zapowiada sie chyba slonecznie po wczorajszych ulewach. milego weekendowania zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 09:40 No i Lusia pleciałaaaa. Witam Vistulanie.....u mnie nareszcie słonko wyszło,wnuczek się obudził, spał u mnie,a mój przyniósł dużego lina,ostatnio bardzo mi smakują. Udanej soboty kochani. Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 11:07 Dzień dobry! Upał nareszcie po wczorajszym chłodnym dniu. Jak tylko się obudziłam od razu pomyślałam o Lusi. Kendo, dasz nam znać jak już Lusia będzi na miejscu ? I pozdrów Ją od nas. Miłej soboty! Odpowiedz Link
alfredka1 Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 12:07 Pozdrów Lusię a teraz pytanie zasadnicze: kto i w jaki sposob oskrobie tego lina. Raz czyściłam i to był koszmar. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 12:26 Alfredziu,lina mąż polewa wrzątkiem,łuska bieleje i skrobie nożem robi dwa filety,wyjmuje większe ości,soli, lekko w mące i smaży. Odpowiedz Link
alfredka1 Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 13:33 Nie wiedzialam, jakież to proste .... dziękuję w imieniu całego żeremia )) Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 17:21 *Lusia juz z Wroclawia jedzie do Mamy i pozdrawia Nas.. o jeja, nie umialabym oczysci lina wlcale... dobrze wiedzie c na przyszlos.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re:Witamy 22 czerca 23.06.12, 20:03 Buziaki dla wszystkich Vistulanek. Rzadko co prawda zaglądam ale bede sie starać bo cały czas o was pamiętam. Kendo, czy jestescie z Lusia podobne? I czy kiedys razem bedziecie u mamy? Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 23 czerca 23.06.12, 20:45 *Irysko cudna niespodzianka odwiedzinowa... bardzo sie ciesze i zawsze masz tu" drzwi otwarte" ciepelka zycze z zefirkiem. Odpowiedz Link
greis52 Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 08:28 a wiecie ze dzisiaj jest Polski Dzień Przytulania! miłe dnia... Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 08:30 *Greis, guza nabilysmy sobie w tym samym czasie bylam w watku sokolim. Witaj i przytulajmy sie nawet do swoich domowych zwierzatek... czytalam tez gdzies ze dzis "dzeni Matki ziemi"? i nie moge go w prasie znalesc. milego weekendowania Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 09:02 i my tez stesknilysmy sie za Toba Dorus, milo,ze nas odwiedzasz i prosimy o czestsze odwiedzinki... miej sobie udany dzien a jak w ogrodzie rosnie?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 09:55 Witajcie dziś mam piękne słonko i bardzo ciepło. Wczoraj były odwiedziny dzieci,nawet nie wiedziałam,że Dzień Ojca. Odwiedził też nas Alex. Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 10:47 uuuuuuuuuuuu...Alex meznieje, fajny psiun.... ciekawe co sobie powiedzieli Wnusia z Alexem, mam nadzieje,ze sobie wytlumaczyli kto tu rzadzi.. i Alex bedzie poddany Wnusi. milego odpoczynku .... Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 10:52 Śliczny piesek Dzień dobry. U mnie upał. Lato, słońce.....ach, jak przyjemnie Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 11:28 *Irene ale macie sliczna pogode, tu zaledwie +16 stopni...zaciaga na deszcz, milego odpoczynku zycze. ciesze sie,ze dzis niemal Wszystkie z Was" podpisaly liste obecnosci" Odpowiedz Link
irene.jg Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 11:59 Ciepło i to bardzo, ale coś pierzastych chmurek dużo się gromadzi.... Odpowiedz Link
alfredka1 Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 12:10 Moze jest tu i siedzi cichutko jasia Janka Janeczka Janina ???/ z całego serca zyczymy wszelkich dobroci .... poczawszy od zdrowia alfredka i reszta zeremia ) Odpowiedz Link
kendo Re:Witamy 24 czerca 24.06.12, 21:00 milo,ze wpaldas wieczorem, zaraz umieszcze gratulacje w schowku.... miej sobie mily wieczor. jak i reszte Zalogi Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 07:46 i ostatnim tygodniu czerwca! szkoda ze tak szybko minął przyjemnosci wielu zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 09:26 az sie wierzyc nie chce, ze czerwiec zaraz sie skonczy, pogodowo to sie tu nie popisal, wczoraj lalo do dzis rana i tylko +13 stopnia mamy Lusia pozdrawia i dziekuje za zyczenia Gratulacyjne.... milego dnia Zalodze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 10:42 Witajcie...dziekuję za pozdrowienia Lusine Czerwiec rzeczywiście migiem przeleciał.Ochłodziło się ,ale od 1 lipca ma być znowu upalnie. Słodkiego dnia Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 10:51 Dzień dobry! Czerwiec się kończy, a szkoda. Lusię pozdrawiam, fajnie, że przez Kendo może być kontakt. Jago, nie namówisz mnie dzisiaj na słodycze, przydział zjadłam z rana i koniec na dzisiaj Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 11:39 Ja to moge zjesc i to z apetytem, napewno pyszne ) z gory dziekuje. Zimno, wichrowato, pochmurno. Usciski Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 11:46 Trudno,ja też nie zjem,a piec nie będę,ale zaraz sobie zrobię kawy z mlekiem i czekoladką gorzką. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 14:19 Właśnie wypiłam kawę i zjadłam kosteczkę gorzkiej czekolady. Nawet ostatnio wyjątkowo nie ciągnie mnie do słodyczy. Zaraz przyjdzie moja fryzjerka i zrobi mnie na bóstwo. Kiedyś farbowałam się sama, ale od dłuższego czasu mam balejaż a sama nie potrafię go zrobić. Jutro przyjeżdża syn i muszę jakoś wyglądać. Po wczorajszym pięknym dniu nie ma śladu. Zimno i ponuro, pada. Na przekór witam kolorowym kwiatkiem własnego chowu. Kilka szczepek z różnych pelargonii wsadzonych jesienią do doniczki i proszę jaki efekt. Oczywiście Jagusi nikt nie dorówna, ale staram się. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 16:45 Co Ty mówisz Doruś,jeszcze nigdy nie widziałam tak okazalych pelargonii własnego chowu,sąsiad tak robi i nie zawsze jest co posadzić.Są piękne.!!! Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 17:15 Dorko, pelargonie Twoje są przepiękne!!!. Posadziłaś jesienią nowe szczepki i jak rozumiem były przez całą zimę w domu? Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 17:21 Tak, w domu. Po raz pierwszy nie w piwnicy. Wyjeżdżałam i dałam znajomej na przechowanie, jedna padła a druga piękna. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 25.06.12, 18:16 i slicznie sie rozrosla...zdobi pieknie stolok na altance... milego dnia jutro z Synem Dorus.... pociesze Cie, mamy tylko +13 stopni i co rusz deszczy.... milego popoludnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 26.06.12, 09:47 Witam,u mnie tez nie najcieplej,tylko 17st. ma być,na rzazie tylko 14. do tego głowę urywa. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 26.06.12, 09:55 *jagus pociesze, tutaj podobna pogoda, deszczylo juz,a zaraz musze w droge... ech,ale lata poczatek do "bani" milego dnia mimo wszystko... Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 26.06.12, 14:28 Dzień dobry. Ponury, mało energetyczny dzionek, pada i tylko czasem przebłysk słońca na bardzo krótko. Jestem senna. No, to pa..... udaję się na drzemkę... Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 26.06.12, 19:07 mam nadzieje Irene, ze noca bedzies tez spac.. tak wczoraj mielismy pogodow, dzis duzo lepiej. milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 08:21 na razie jakos slonca nie widac, ale zapowidziane na dzisiaj.. Witam Cala Zaloge zyczac ciepelka slonecznego. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 08:42 Witam. Tutaj pogoda w kratkę. Dzisiaj wprawdzie chłodno, ale ma być bez deszczu. Nawet świeci słońce. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 08:46 Hejka! Wyspałam się i spałam w nocy dobrze. Dzisiaj równie ponuro i sennie jak wczoraj i będzie chyba padać. Paskudny następny dzionek.... Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 09:41 pozdrawiam, gdzieś kiedys szlyszałam: że nie ma złej pogody są tylko zle ubrani ludzie www.kalbi.pl/kalendarz-swiat-nietypowych zamieszcze linka tutaj bo mi sie gdzies zagubi miłego dnia!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 09:53 *Greis, juz Ci sie nic nie zgubi, wkleilam Kalendarz w czolowce" jak milo sie was poczytalo z rana, milego dnia zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 10:05 dzieki latwo trafie pare dni jest jeszcze wolnych mozna zagospodarować dostane tydziem urlopu od 1 juz mi sie geba cieszy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 10:56 Dobry termin wybrałaś Greis na wypoczynek. U mnie nawet słonka nie ma,nie lubię takich dni. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 27.06.12, 14:14 Jagus, ale kocio zamieszczone od razu rozjasnilo dzionek, Greis, a to zycze spokojnego i bogatego w piekne wrazenia urlopu... moze zdazy sie cos ciekawego, ze bedziesz chciala sie podzielic z nami tymi "nowinami" milego popoludnia Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 07:52 Dzień dobry. Jestem happy. Na 3 dni przyleciał z Gdańska mój starszy syn. W ekspresowym tempie ponaprawiał to i owo, pozałatwiał za mnie różne sprawy i jutro wraca do domu. Dobre i to, chociaż szkoda, że tak krótko. Obiecał, że pod koniec sierpnia przyjedzie na całe 2 tyg., cieszę się, ale za bardzo nie wierzę. Miłego dnia, cieplejszego niż u nas. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 09:15 *Doracia, oj wiem,jaka to wielka radosc dla Mamy gdy dziecie w domu mamy... jak obiecal to moze i bedzie u Ciebie? Witam Zaloge jakos wczesnie sie tu budze, juz dawno po sniadaniu/po hulaj-hop/po zakupach i prasie.... zapowiada sie cieply slonecznie dzien nareszcie. przepieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 09:31 Witam i jak to hula hoop Kendus? odpowiada Ci? U mnie prawie upał,co to będzie jutro? Słonko w obłoczku. Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 10:51 Dzień dobry. Jest pięknie i już! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 18:17 *Jagus, a cos Ty, musze cwiczyc, sniniakow jeszcze niemam ale co dzien po dwie minutki krece ja albo kreci sie kolo.... spada mi i juz....momecik nieraz dluzej sie pokereci i mimo waleczkow spada na podloge, widocznie sa za male i nie zatrzymuja kola.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 18:58 Aha.....no widzisz Kenduś,zawsze mówiłam,żebyś się nie odchudzała. a piętro niżej nikt nie mieszka?,bo sobie wyobrażam jak tak kolo spada z hukiem. Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 19:15 *Jagus, kolo choc 1,50 kg,to jest w miekiej "koszulce gabkowej" spada raczej cicho..., ale musze powiedziec, ze chyba efekt jakis bedzie zmierzylam sie w poniedzialek i zrobie to w piatek, jem niby to samo,czyli sniadanie/lunch/obiad /kolacja podjadam owoce "swoj suchy chlebek"/loda/do poduszki kawalek kabanosa lub mielonego, qrcze okolo 24 godz umieram z glodu... Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 28.06.12, 20:40 ooo niektórzy sie głodzą a ja napieklam bułeczek, smaczne tylko jakis kiepski papier mialam bo przwarł do spodu milego wieczoru i emocji meczowych! Odpowiedz Link
kendo Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 29.06.12, 09:42 pieknie dzis na dworze az sie serducho raduje.... *Greis to nie glodzenie, po prostu sie "ratuje"jem przepisowo kolo obracam na waleczkach.... milego dnia zycze...to juz piteczek.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 29.06.12, 11:02 Witam Was dziewczyny,od dziś zaczyna się upał ,ale jeszcze nie jest tak źle 26 st. to w sam raz dla mnie. od jutra powyżej 30-tu.Nareszcie lato jak trzeba. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 29.06.12, 12:13 i w takich momentach marzy sie klima ledwo moge usiedziec na krzesle w taki upal nogi mi popuchły brrr poza tym piekny sloneczny dzień i takim milym akcentem konczy nam sie czerwiec poł roku za nami niedługo gwiazdka usmiechnietego dnia! Odpowiedz Link
irene.jg Re: Witamy sie w miesiacu czerwcu 29.06.12, 13:07 Ostatni piątek czerwcowy, lato... czas leniwie płynie, czytam sobie poezję... Dzień dobry, uśmiecham się do wszystkich Vistulan Odpowiedz Link
henryk245 skarlowacielismy ? 29.06.12, 13:14 innemedium.pl/wiadomosc/gigantyczne-szkielety-odnajdowane-calym-swiecie-sa-celowo-utajniane Odpowiedz Link
jaga_22 Re: skarlowacielismy ? 29.06.12, 13:50 innemedium.pl/wiadomosc/gigantyczne-szkielety-odnajdowane-calym-swiecie-sa-celowo-utajniane O matko,jakie wielkie czachy.Kiedyś czytałam o tych humanoidach,ale nie bardzo się w to wierzyło,bo brak było potwierdzenia. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: skarlowacielismy ? 29.06.12, 16:14 Rosłe te chłopaki i tacy raczej sympatyczni )) Odpowiedz Link
kendo Re: witam czerwcowo 29.06.12, 16:24 macie wsoaniale z pogoda, tutaj deszczy niesamowicie w przerwach anemicznie slonko swieci... mam nadzieje,ze lipiec bedzie dla mnie cieplejszy.. tema humaidalny ciekawy.... ciekawy Odpowiedz Link
dorka556 Re: witam czerwcowo 30.06.12, 09:43 Specjalnie dla Was parę wczorajszych fotek czeka mnie koszenie tę różę wyhodowałam z małego patyczka. Niedługo zasłoni mi góry. Odpowiedz Link
kendo Re: witam w ostanim dniu czerwca 30.06.12, 09:49 *Dorka dzieki za bsliczne fotki, mieszkasz po prostu bajecznie, duzo trawki do koszenia, nieraz te mi przyjdzie skosci nasza posesje 800m2 trawki, biale roze uwielbiam.. witajcie Zalogo po deszczu nawet noca jakos chlodno,choc ma byc cieplo.. mielgo odpoczynku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam w ostanim dniu czerwca 30.06.12, 10:02 Hej,witajcie ,słonko praży niemiłosiernie. Córka już latała na łączkę na godzinkę, dla mnie za gorąco.Róże na pewno cudnie pachną.Piękny widok masz Doruś. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witam w ostanim dniu czerwca 30.06.12, 20:12 Ufffff...spiekota straszna. Pomyśleć ze jutro juz lipiec! Odpowiedz Link
kendo Re: witam w ostanim dniu czerwca 30.06.12, 20:15 pozdrawiam wieczornie, tu jakos nie odczulam spiekoty, w cienu rabatke przeinaczalam ale plecki i tak mi spieklo.... milego wieczoru Odpowiedz Link