Dodaj do ulubionych

*WRZESIEN*

27.08.12, 05:26
sport.dziennik.pl/lekkoatletyka/artykuly/402149,mityng-w-duesseldorfie-oszczep-ranil-sedziego-mezczyzna-zost-ciezko-ranny.html
.. a mowi sie ze sport to zdrowie (?)

Dzien Dobry Wsiem
Obserwuj wątek
    • greis52 Re: *WRZESIEN* 27.08.12, 07:15
      az spojrzałam w kalendarzsmile
      ale wrzesien tuż tuż....
      a juz napewno sport wyczynowy nie prowadzi do zdrowia,
      a wręcz przeciwnie do jego utraty
      np. Kubica i wiele innych nazwisk znanych i mniej znanych nazwisk
      czy po to by wywołać emocje tłumu ryzykowanie zyciem ma jakiś sens?
      Życie ma się tylko jedno, no chyba ze chodzi o pieniądze
      a za nie ludzie gotowi sa na wszystko...
      • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 27.08.12, 08:50
        Dla pieniedzy ludzie poswiecaja swoje zycie,
        ale za pieniadze go nie odkupi, jak dostanie
        nieodwracalne kontuzje.
        -Lusia-
        • irene.jg Re: *WRZESIEN* 27.08.12, 12:26
          Święta prawda, Lusiu!
          • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 27.08.12, 17:07
            Szwedzki dziennikarz Pontus Schultz, który uczestniczył w kolarskim wyścigu Haute-Route, miał fatalny upadek w sobotę rano w jednym z alpejskich wąwozów na ostatnim etapie wyścigu (Auron - Nicea, 175 km), poinformowała francuska policja.

Organizatorzy wyścigu, w którym jedzie około 600 uczestników, którzy ogłosili tożsamość ofiary. Był nią właśnie Szwed. W wieku 40 lat, Pontus Schultz był kednym z najlepiej rozpoznawanych dziennikarzyw Szwecji, pisał dla tygodnika Veckans, często udzielał się jako ekspert w telewizji.

Szwed zginął w mieście Rigaud (Alpes-Maritimes) w miejscu, przed którym organizatorzy ostrzegali uczestników wyścigu. W tej okolicy, na obrzeżach Parku Narodowego Mercantour, za szosą znajduje się 10-metrowe urwisko. Służby ratunkowe zareagowały natychmiast, ale nie były w stanie nic zrobić.
            • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 27.08.12, 20:17
              To przykra wiadomosc. Jago.
              Nie slucham wiadomosci sportowych bo mnie nudza,
              czsami jak dziergam to biernie tylko slucham.
              • henryk245 Re: *WRZESIEN* 01.09.12, 08:50
                Pierwszy poranek Wrzesnia sloneczny i w miare cieplo
                to i chec do zycia lepsza

Diendobry Wsiem
                • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 01.09.12, 09:47
                  Tak poranek sloneczny iscie jesienny, wilgotny, mglistawy,

Niemniej witam WSZYSTKICH i zycze udanego dnia i przyjemnch
                  pobytow z goscmi.
                  -Lusia-
                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 01.09.12, 10:06
                    http://i50.tinypic.com/24g60b9.jpg

Witam,u mnie pochmurno dziś,jutro ma być lepiej.
                    • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 01.09.12, 17:59
                      Dzieki JAGO za piekne wrzosy.
                      -Lusia-
                      • greis52 Re: *WRZESIEN* 02.09.12, 08:52
                        wrzesień wrzosem usłany,
                        a dzieciaczki do szkół...
                        pozdrawiam i przyjemnego dnia Wam zyczę!
                        • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 02.09.12, 09:18
                          Witam szanowne grono przy pięknej niedzieli.kwiat
                          • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 02.09.12, 09:48
                            Witam WSZYSTKICH
                            pospalam sobie dluzej troszke przy niedzieli chociaz
                            Pogoda bez slonca.

* Jaki 1 wrzesien .taka bedzie jesien*

Zobaczymy czy sprawdzi sie ludowe porzekadlo???
                            Przyjemnej dla wszystkich niedzieli zycze.
                            -Lusia-.
                            • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 09:51
                              Witam WSZYSTKICH

* Czego lipiec, sierpien nie dowarzy, tego wrzesien , nie dosmazy*

Mgla opadla, sloneczko przyswieca jesiennie,
                              milego dnia wszystkim
                              -Lusia-
                              • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 11:00
                                Witajcie kochani ,jesień nadchodzi dużymi krokami.smile

http://tinypic.pl/i/00200/24av1guxaxq1_t.jpg
                                • henryk245 Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 15:36
                                  zmianynaziemi.pl/wideo/apokaliptyczny-konflikt-zbrojny-bliskim-wschodzie-jest-kwestia-czasu
                                  .. czas sie zaczac bac,i zapasy robic
                                  pamietajcie ze mrozonki nienadaja sie na zapasy-roznie moze byc z pradem
                                  ci z piecami kaflowymi/kuchennymi poradza sobie lepiej niz ci z gazem i c-ogrzewaniem

no a teraz lece po pyry i rabanke,czesc .
                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 15:51
                                    spaceweather.com/

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/ogromna-protuberancja-spowodowala-koronalny-wyrzut-masy-skierowany-czesciowo-w-ziemie

Pan Diabel sie asekurowal,jezeli idioci na bliskim wschodzie
                                    w zaswiaty nas niewyprawia,-zawsze pozostaje ukochane sloneczko.

PS:
                                    link na gorze polecam wlozyc w "favorites" daje dostep do
                                    innych ciekawych linkow.
                                    • greis52 Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 20:06
                                      zmarzłam rano i zaczynam nosem pociągac
                                      no wrześniowe poranki i wieczory juz nie sa ciepłe
                                      trzeba garderobe zmieniac powolismile
                                      spokojnego wieczoru!
                                      • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 03.09.12, 21:55
                                        HENRYK
                                        ten pierwszy link mi nie otworzyl sie???
                                        -Lusia-
                                        • greis52 Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 07:05
                                          to udanego dnia zyczę!
                                    • henryk245 Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 09:52
                                      .. u mnie otwiera,u kogo jeszcze nie ?
                                      • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 10:04
                                        Witam,dzień ładny,słoneczny,pewnie Kendo też tak ma.
                                        U mnie wszystkie linki się otwierają.
                                        • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 12:35
                                          Lepiej pozno niz wcale?
                                          Witam WSZYSTKICH se...rde...cz...nie......
                                          udanego dnia, pozniej wpadne, czas mnie goni.
                                          -Lusia-
                                          • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 13:26
                                            To nie daj się złapać Lusia.big_grin
                                            • henryk245 Re: *WRZESIEN* 04.09.12, 16:02
                                              dzieki za linka greis52-wlozylem w "favorites" ,ponizej z tego linka :

odkrywcy.pl/kat,122994,title,Potop-szwedzki-pozbawil-nas-najcenniejszych-dobr,wid,14842477,wiadomosc.html
                                              nic dziwnego ze mowi sie "tjuvaktig som svensk" , i nato sa dwody
                                              wystarczy pujsc do National Museet a przekonamy sie ze wiekszosc
                                              esponatow to tjuv gods

picie alkoholu,w tym rowniez szwedzi przebijaja polakow-wystarczy
                                              ktoregos wieczpra/nocy znalezdz sie w poblizu jakigos
                                              Pub'u a uslyszymy wrzaski,nie przeklenstwa,nie spiewy ale zwykle
                                              wydawanie dzwieku uuuuaaach na cale gardlo,tak jest w kazdym
                                              razie w miastch do 50 tysiecy ludnosci

Bromölla gmina na pograniczu Blekinge a NÖ Skåne , pierwsi polacy(?)
                                              przyjechali tam z Galicji w 1905 roku,pracowali na roli i w fabryce porcelany
                                              technicznej Ifö,mieszkali i zyli jak zwierzeta,onis Konsulat PRL w Malmö
                                              utrzymywal bliskie stosunki z klubem polskim w Bromölla,mnie tam niebylo.

Jak w przypadku innych narodowosci rowniez o szwedach kraza rozne famy-opinie
                                              prawda jest taka ze plusy i minusy sa ostro przeciagniete,w zasadzie niewidoczne
                                              sa sa roznice ...dopuki papy nieotworza.
                                              • henryk245 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 08:13
                                                pl.euronews.com/
                                                w zalewie informacji przeroznych,to czego EuroNews niepokazuje
                                                niejest warto wiedziec.

Dzien Dobry
                                                • henryk245 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 08:26
                                                  wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/403144,rosnie-wykrywalnosc-przestepstw-nowy-raport-o-policji.html
                                                  .."bogate zachodnie wojewodztwa" - nieszczesne okreslenie,pismakowi sie "wymsklo"
                                                  powrot do okreslenia z II RP na Polske "A" i Polske "B" ?
                                                • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 08:30
                                                  Witam WSZYSTKICH porannym, chlodnym sloneczkiem.
                                                  przyjemnego dnia .
                                                  -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 10:32
                                                    Ja również Wszystkich witam. Jest słonecznie,drzewa zaczynają zmieniać kolory
                                                    swoich szatek
                                                    Wczoraj miała wpaść Kendo i nie wyszło?
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 11:43
                                                    wieczorem zadzwonie do kendo to sie dowiem
                                                    co sie stalo ze do kawiarenki niedotarla,obiecywala mi ze szkrobnie cos na Vistuli
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 12:23
                                                    Dzięki Henryku,to przy okazji spytaj kiedy wróci?,optuję,że 3 tyg.zleci.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 13:02
                                                    Wczoraj sie nie wyrobila, tak jak ja, mase mialam do
                                                    zalatwiania.
                                                    Nadmienila ze ma taka kawiarenke czynna od 13,oo - 19,oo
                                                    to podejrzewam sie sie zjawi o ktorejs godzinie???
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 13:32
                                                    witajcie KOCHANI
                                                    Dzis juz zdazylam dotrzec do kawiareniki,
                                                    wczoraj nawal obowiazkow mnie zatrzymal u Mmy w ogrodzie
                                                    piekna pogoda wiec speisze sie zeby wszyskt ozdazyc przed jesienia.

widzw Jaga juz z jesienna wizytuweczka ,bardzo lubie te kwiatki,pozdrawiam Zaloge
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 13:52
                                                    I dziekuje za pozdrowienia.
                                                    Pozdrow mame.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 14:00
                                                    Lusia,
                                                    zrobie to,
                                                    Mama plecki grzeje w sloneczku,od jutra ma byc chlodno a od niedzieli znowu ciepelko,
                                                    jednym slowem trafila mi sie pogoda,
                                                    kannciki przy trawce juz zrobilam gdzie bukszpan posadzony i obsypalam "trocinmi"
                                                    jutro zrobie przy drzwiach wejsciowych kanciki....
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 14:06
                                                    Zeby Cie nie obwialo, zawin sobie cos cielego na krzyz.
                                                    Ja moze w tym tygodniu skoncze chustke, i zaczne
                                                    pulsvärmare- wzor z ksiazki co pozyczylam.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 14:09
                                                    spokojnie,
                                                    cieplo az do 19 godz.wiec niema obawy,
                                                    dzis przerwe zrobilam,ale popralam i wychodzac tutaj prawie wszystko juz bylo suche.
                                                    sluchaj ,na lunch kaszaneczje sobie zrobilam....
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 05.09.12, 15:18
                                                    Witaj Kenduś,no i nie upinowałam Ciebie,a to dlatego,że nie mam swojego internetu,tylko
                                                    korzystam od córki.Posyłam pozdrowienia i całuski.kiss
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 06.09.12, 05:39
                                                    dn.se/nyheter/sverige/lakaren-gick-pa-lunch-under-operation
                                                    wydarzylo sie w ub.roku w szpitalu w Lidköping,w czasie operacji
                                                    po okolo jednej godzinie odpowiedzialny za przebieg operacji lekarz
                                                    poszedl na lunch,okolo pietnascie minut puzniej na lunch poszla
                                                    rowniez przelozona pielegniarka uczestniczaca w tej operacji
                                                    w efekcie tego 72 letni pacjent zmarl.

Socjalstyrelse,organ odpowiedzialny za prace m/innymi szpitali
                                                    ukaral szpital ostra nagana,czy i jak ukarano lekarza i pielegniarka
                                                    text newsa niemowi.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 06.09.12, 07:17
                                                    www.zeit.de/digital/mobil/2012-09/nokia-lumia-920-windows-phone-8
                                                    Lumia z systemem operacyjnym Windows-phone-8
                                                    w handlu pod koniec pazdziernika
                                                    jest to ostatnia szansa Noki na utrzymanie sie na rynkach swiatowych
                                                    jezeli bedzie slabe przebicie-Nokia przejdzie do histori elektroniki
                                                    tak jak stalo sie z szwedzkim ERICSSON , niestety.

na rynkach amerykanskim i kanadyjskim prym wiedzie Mc Apple
                                                    ale w reszcie swiata wida koreanczycy z swym Samsung'iem.
                                                    nienalezy sie spieszyc z zakupem nowego smartphon'a,radze poczekac
                                                    okolo pol roku,wtedy bedzie wiadomo co ziarno a co plewy,no i ceny spadna.
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN* 06.09.12, 07:59
                                                    pozdrawiam forum i przyjemnosci codziennych zyczę!
                                                    jestem zadowoloną uzytkowniczką nokii od zawszesmile
                                                    i życze oby miala dobrze przebicie! i nie znikneła z rynku
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 06.09.12, 09:02
                                                    Napisalam caly tekst i oczywiscie poszedl w eter z innym klikiem.

Witam WSZYSTKICH
                                                    Zycze udanego dnia...........

Dla mnie ta kara dla szptala to jakis zart, jaka kare dostali lekarze za doprowadzenie
                                                    pacjeta do zgonu. Przewaznie nigdy nie informuja dokladnie o konkretnych karach
                                                    dla lekarzy, ktorzy amputuja zdrowe nogi pozostawiajc chore, usuwaja zdrowe
                                                    organy itp.

Ja tez mam Nokie i nie narzekam ale 1 telefon mialam Ericssona.

-Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 06.09.12, 09:44
                                                    poprzedni telefon Nokia miaöem jeden rok,byl/jest bardzo dobry
                                                    i bateria dlugo trzyma,dalem ja mojej Mamie gdyz ma klawiatire
                                                    moja mama nieradzi sobie z displayem smartfona,wiec teraz
                                                    ja i reszta rodziny meczy sie z Samsung'ami , ale z czasem przywykne.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 09:57
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/rok-2013-moze-byc-najcieplejszym-w-calej-historii-najnowszej

dzisiaj nieco raniej na Pieskowym spacerku o 05:55 na naszych lakach
                                                    niebylo rosy,poprzednie poranki tez prawie takie suche,zazwyczaj o tej
                                                    porze roku niepodlewa sie trawnikow gdyz rosy i przelotne deszcze robia
                                                    te robote-w tym roku inaczej,radze przed zima porzadnie podlac iglaki
                                                    conajmniej 10 litrow co trzeci dzin bo nieprzetrwaja zimy,trawa nietaka
                                                    wazna gdyz zawsze mozna dosiac na wiosne.
                                                    Meteorolodzy w oparciu o dane astronomow strasza ze tego roku zima
                                                    bedzie bardzo wczesnie i bardzo zimna,warto kupic tone wegla ekstra.
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 10:06
                                                    Henryku, zmartwiłeś mnie tą dodatkową toną węgla.
                                                    Wolę tę wiadomość, że rok 2013 może być najcieplejszym w całej historii najnowszej.
                                                    I tego będę się trzymać.
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 10:55
                                                    U Henryka nie musi być tak samo Doruś.smile
                                                    ja też nie chcę srogiej zimy.wink
                                                    Dziś tylko 18 st ale całkiem znosnie,nawet słonko się przebija od czasu do czasu.smile

http://i47.tinypic.com/eqp0fd.gif
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 12:53
                                                    cd , niby niebesposrednio lecz link ponizej oile jego zawartosc jest prawdziwa
                                                    moze postawic na glowie znana nam oficjalna fizyke a z tym rowniez sposob
                                                    i mozliwosc pojmowania,goraco polecam zapoznanie sie z trescia

www.model31.pl/
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 13:06
                                                    Nie trzeba tak daleko szukać.

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,W-rzekach-zagrozenie-susza-hydrologiczna-Moze-zabraknac-wody,wid,14901184,wiadomosc.html?ticaid=1f1ed
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 15:06
                                                    Wisla ponoc juz niesplawna na wiekszej czesci swej dlugosci
                                                    co dziwne u zachodnich sasiadow barki plywaja bez ograniczen
                                                    a niemieccy meteosynowie nieprzewiduja braku wody w najblizszej
                                                    przyszlosci,zazwyczaj niemcy dostaja wiecej deszczow niz polska
                                                    w poludniowej skandynawi sucho,przelotne deszczyki wystarczaja
                                                    dla trawy ale drzewa zaczynaja umierac,u nas w ogrodzie stracilismy
                                                    jedno drzewo 24ro letnie "Blodplummon"-niewiem czy zciac na jesien
                                                    czy tez zaczekac do wiosny,moze odzyje ?
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 06.09.12, 18:57
                                                    DORKA
                                                    czy zima bedzie mrozna sprawdaja sie przewidywania, odnosnie
                                                    cebuli, jezeli ma duzo lusek to bedzie mrozna, jezeli pojawi sie
                                                    dwie, to mowia ze nie bedzie mrozow.

JAGO
                                                    Nikt nie jest w stanie przewidziec jakiejkowiek katastrofy, te ktore
                                                    wynikaja z ludziego bledu lub zle obliczonych norm przy budowach
                                                    konstrukcji i nowych budowli to oczywiscie wina ludzi.
                                                    Katastrofy natury, trzesienia ziemi, wulkany, tsunami. osuwanie sie brzegow
                                                    to sily wyzsze od nas nie zalezne.

HENRYK
                                                    Taki dlugasny artykul nie mam czasu go teraz czytac, nie rozumien o jakie
                                                    milczenie "fizyczne" chodzi. Troche w skrocie bys mogl nastwietlic.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 07.09.12, 07:52
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    poranek rzeski, w nocy popadal deszczyk, ale sloneczko pewnie
                                                    dotrzyma nam towarzystwa podczas dnia.
                                                    Zycze przyjemnych chwilek bo to juz prawie weekend....
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 07.09.12, 09:16
                                                    Lusia

kolokwialnie rzecz ujmujac;chodzi o parzystosc neutronow odkryta i zapomniana
                                                    na sto lat,przy okazji budujac na teori Einstejna traktujacej o wzglednosci pojecia
                                                    cos/nic wysunieto teorie ze pustka w neutrona to _cos_ (?)

jezeli uda sie obronic ta teorie to z pewnpscia znajda sie tacy ktorzy
                                                    ja zmaterjalizuja .. wtedy zmianie ulegnie wszystko;pojmowanie otaczajacego
                                                    nas swiata,chorob,i tego co robi nas szczesliwymi,pojecie czasu tez sie zmieni
                                                    chociaz chyba tylko czesciowo

jezeli ta teoria sie sprawdzi to bedzie to ogromny skok cywilizacyjni
                                                    nienalezy jednak niedoceniac fizykow tradycjonalistow zyjacych
                                                    z swych profesor-ci beda podkladac klody i nienalezy im sie dziwic.
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 07.09.12, 11:02
                                                    Za krótko ludzie żyją żeby to wszystko ogarnąć.
                                                    Odkrywają,a potem obalają te teorie.A czy to się ludziom przyda na naszej Ziemi?

Dziś mam najchłodniej tylko 17st.trochę pokropiło,ale też i się rozjaśniło.
                                                    Miłego wypoczynku po trudach tygodnia.smile
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN*-cos dla zmarzlakow 07.09.12, 11:27
                                                    no to dziewczynki i chłopczyki weekendujemy!!!!!
                                                    samych przyjemności...
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 07.09.12, 19:53
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/ogromna-asteroida-juz-14-wrzesnia-przeleci-blisko-ziemi

coby nam za wesolo niebylo,astronomy i inne koperniki
                                                    daja nam powod do strachu,nietrza na dreszczowca do
                                                    kina isc.

Dobranoc Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 07.09.12, 20:16
                                                    Też już to czytałam,leciały i będą lecieć,tylko nic się nie wiedziało i nie trzeba się
                                                    było martwić.Co ma być to będzie,tak mówiła moja mama.wink
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 07.09.12, 21:30
                                                    A Henryk nas wszystkich chce tak ostrzegac, i co my
                                                    biedni ludzie zrobimy,.. jestesmy jak te male mroweczki do
                                                    wszechswiata... no wlasnie Jago co ma byc to bedzie, niezaleznie
                                                    czy chcemy, czy nie.??
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 02:16
                                                    www.youtube.com/watch?v=qm7e553S7fg

.. jeszcze jeden powod do strachu,zyski wezma zagraniczne konsorcja
                                                    Polsce pozostanie ekologiczny problem.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 07:16
                                                    Witam WSZYSTKICH weekendowo
                                                    god,6,45 bylo u mnbie +15, z "Maluszkiem" juz sie nie da
                                                    bez rekawiczek, zimno szczypie w rece.
                                                    Udanego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 07:43
                                                    Lusia, u mnie niecałe 13, z gołymi nogami zrobiłam poranny obchód dookoła domu. Da się.
                                                    Cieplejszego dnia i udanych spacerów w ten weekend.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 08:16
                                                    Ja niestety, jak namarzne kilka razy to jestem okropnie obolala,
                                                    wiec zeby temu zapobiec musze miec lekkie cieple ubranie.
                                                    Dorko jak tam Twoj kocurek Rudi, odwiedze CiE???
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 09:49
                                                    Witam http://s3.rimg.info/c0f2ce6014e93de32e2c8f2cf6b31f36.gif ,ja jeszcze z krótkim rękawkiem i bosymi nogami,
                                                    ale już nałożyłam na grzbiecik bezrękawnik.W tej chwili 18st,a rano też nie było
                                                    więcej jak u Lusi.W poniedziałek ma być cieplej,a we wtorek,to ho...ho.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 10:40
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/pioruny-kuliste-wyrzadzily-szkody-w-srodkowej-rosji

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/naduzywanie-chemii-jest-przyczyna-5-milionow-zgonow-rocznie
                                                    .. i zeslal Pan gromy i glupote na ludzi grzesznych
                                                    ____________________________________________________

.. +15C* i wieje z zachodu , na/w "uterum" ( oszklonaaltana) jest calkiem przyjemnie
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 08.09.12, 10:50
                                                    ecoportal.su/term.php
                                                    .. gdy byl czas i sposobnosc nieprzykladalem sie
                                                    do nauki jezyka rosyjskiego,a teraz z slowniczkiem.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 07:35
                                                    *Gdy wrzesien bez deszczow bedzie, w zimie wiatrow pelno wszedzie*

Przyjemnej niedzieli, udnych spacerow,
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 12:14
                                                    .. od oklo tygodnia niema porannej rosy
                                                    te pare godzin siapiacego "kapusniaczka"
                                                    korzeni nienawodnil
                                                    u nas srednio na 365 dni wieje ~300
                                                    wiec przepowiednia dla Skåne pasuje zawsze.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 12:30
                                                    gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/403520,niewidzialna-piesc-rynku-bije-po-glowach-polskich-konsumentow.html

nniejszy artykul,ma sie wrazenie ze czyta sie jakas
                                                    nieznana dotad czarna komedie Kafki
                                                    .. a to Polska wlasnie

jest temat/rzadanie na nastepne wybory
                                                    glosujcie na tych ktorzy zdeklaruja sie
                                                    urwac leb bezprawiu w imieniu prawa.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 13:50
                                                    HENRYK a Ty myslisz ze w Szwecji tak nie istnieje,
                                                    jest wiele kruczkow o ktorych przecietny konsument..obywatel..
                                                    nic nie wie. nie rozumie.. i jest nabijany w butelke.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 15:51
                                                    Lusia,od wielu lat abbonuje "Alla Bilar" jest to rocznik
                                                    wysylaja poczta zwykla z faktura w srodku,gdyby ktos
                                                    z skrzynki przesylke te podjuchcil,jak myslisz czy
                                                    wydawca droczyl by sie zemna czy tez wyslal nowy eqzemplarz ?

wiele u nas via poczta lub telefon,klient zawsze ma racje
                                                    to wysylajacy ma sie przylozyc by przesylke otrzymal adresat
                                                    a nie kto inny.

dostalem "pocztowke" od :
                                                    www.bonniertidskrifter.se/varumarken/teknik-special/Teknikens-varld/
                                                    z zawiadomieniem ze juz wkrotce w mojej skrzynce pocztowej bedzie:
                                                    www.teknikensvarld.se/alla-bilar/
                                                    jezeli niebedzie to wysarczy ze zadzwonie z pytaniem kiedy przesylke otrzymam-
                                                    -jezeli wyslali a ja nieotrzymalem to Poczta bedzie miala problem,wiesz co czeka
                                                    listonosza ?

Alla Bilar jest to rocznik ktory ludzie kolekcjonuja,mam od 1989 roku
                                                    gdyz zapomnialem komu pozyczylem wczesnijsze roczniki a ten ktos
                                                    zapomnial oddac mimo ze w srodku sa steplowane moja pieczatka.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*-czas na strach 09.09.12, 17:08
                                                    Sprawa wyglada inacze jak presylka jest avizowana, i wiesz kiedy
                                                    sie jej spodziewasz i bezposrednio ewent, reklamujesz, to sie z tym
                                                    godze, bo ja tez juz mialam takie przesylki.

Druga sprawa; Twoje dziecie wyszukalo mi kamere, ale metoda
                                                    wysylkowa, i mam obiekcje co do tego, co bys robi Ty ??? Ja sie
                                                    boje w razie jakielkolwiek naprawy, to jest klopot???
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- w TV 09.09.12, 21:27
                                                    teraz w TVP Historia
                                                    "Jutro idziemy do kina"

z rozrzewnieniem ogladam ten film po raz wtory
                                                    piekny film

Dobranoc Wam
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN*- w TV 09.09.12, 21:32
                                                    Lusienko o tym z cebula nie wiedzialam , ze tak mozna prognozowac zimowa pogode smile
                                                    bardzo cenne spostrzezeniesmile
                                                    az popatrze pozniej na moja smile
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- w TV 10.09.12, 07:47
                                                    OBECNI i NIEOBECNI witajcie,
                                                    Iscie Babie Lato.
                                                    Przyjemnego dnia
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN*- w TV 10.09.12, 07:59
                                                    przyjemnosci z nowego tygodnia!
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN*- w TV 10.09.12, 09:01
                                                    witam cieplo i slonecznie.dla mnie dopiero piatek bedzie przyemny bo mamunia mnie odwiedzasmile
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*- w TV 10.09.12, 09:14
                                                    Zapraszam w Tatry.
                                                    Jest cudowna pogoda. Niebo niebieściutkie, jak na pocztówkach z Włoch.
                                                    Słońce, ciepło, w górach już nie ma takich tłumów. Jedyna wada, krótki dzień, ale za to jaki kolorowy.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- w TV 10.09.12, 10:25
                                                    Chetnie DORKA, trzymam Cie za slowo, tak mi sie marzy
                                                    kiedys taki rekonesans po Polsce. Odwiedzic stare znajome
                                                    miejsca z lat mlodych. Jak bedzie aktualne to sie osmielam przypomniec.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 11:16
                                                    Zpuznione ale szczere Dziendobry Wsiem
                                                    od rana zaganiany a jutro bedzie gorzej.

Jest piekne jesienne poludnie z Pieskiem
                                                    na altanie,cieplutko i marzycielsko
                                                    Radio na 225 kHz slucham jedynki
                                                    i czekam na hejnal , kurcze jak w Polsce
                                                    ale wyc misie tez chce,zeby chociaz jakies
                                                    prawdziwe Piwo,Polskie !
                                                    ale nie,tylko substytow z Czech,"Staro Brno"
                                                  • alfredka1 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 15:41

Witaj Henrysiu. Odpoczywaj, łykaj witamine " D "
                                                    a radia , programu pierwszego" to raczej nie słuchaj.Napewno uda Ci się złapac RMFFM, Radio Zet, albo rmfclassic-.-
                                                    u nas w Szczecinie radio szwedzkie łapię na kilku falach ale i tak nic nie rozumiem, ale słucham.
                                                    Pozdrawiamy ... smile)
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 17:48
                                                    Dzieki Alfredka,PR-1 slucham dla slowa polskiego,nie dla muzyki
                                                    zbyt nowoczesna,zbyt zwawa dla mnie ,ja stary Dinosaur wole
                                                    dzwieki od polifoni Palestriny przez dwa wieki Baroqu do czasow
                                                    wczesnego Wien Klassizismus , do czasu przejsciowego
                                                    puznego Baroq'u i Klassizosmus -dobraci Haydn i Wielkigo Amadeusa
                                                    i jego uczni,polecam tez ojca wielkiego geniusza Leopolda Mozzart'a

taki jestem od dziecka,w radio lubialem muzyke smyczkowa a moja
                                                    Prababcia prosila mnie bym zmienil stacje bo ja zeby od tej muzyki bola,
                                                    jaka nastolatek czasami chodzilem na dyskoteke albo na Czesia gdy
                                                    dawal recital w stolicy naszego powiatu ale tez nigdy dla muzyki tylko
                                                    dla aktualnej dziewczyny, bo ja grzeczny chlopak bylem i troche tej grzecznosci
                                                    na stare lata mi zostalo.

Na HotBird 13E oprucz TV jest duzo polskich Radio stacji-wszystkie z dzika muzyka
                                                    oprucz PR-2 oczywiscie
                                                    do dekodera podlancza sie "sender" i ustawia czestotliwosc na FM ale miedzy
                                                    szwedzkimi stacjami - zasieg okolo 30 metrow,wystarczy na ogrod i troszke
                                                    w wersji stereo.

Pzdr.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 18:11
                                                    sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4135484
                                                    Alltid på en söndag (zawsze w niedziele) miedzy 09:05-11:00
                                                    na FM 92,4 albo w i-necie,goraco polecam.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 18:13
                                                    sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2522
                                                    w i-netcie caly tydzien,o godzinie kiedy pasuje
                                                  • alfredka1 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 10.09.12, 22:21

Pisalam trzy razy, wcielo !!!
                                                    teraz krotko - nie sluchaj " 1' /polityczne badzieiwe/
                                                    my sluchamy rmf classic
                                                    podrzucam lineczke do programu :
                                                    www.rmfclassic.pl/
                                                    dobranoc smile)
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 09:27
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    Wczoraj bylismy najcieplejszym miastem w Szwecji +27,8, faktycznie
                                                    bylo blogo cieplo, spotkalam kolezenstwo, siedzielismy na malym Rynku
                                                    i stwierdzilismy ze sloneczko nas przyrumienilo, wogole nie bylo nastroju
                                                    siedziec w murach. Przeto pocyklalam tu i owdzie na rowerku, dotlenilam
                                                    sie na caly tydzien.

Niestety dzisiaj bedzie tylko +23 ale tez dobrze, juz zaliczylam poranna
                                                    runde, ale sama bez "Maluszka", nastawilam 2 maszyny w pralni i 2 jeszcze
                                                    nastepne czekaja, mam nadzieje do godz11 sie z tym uporac.
                                                    Zaliczyc rower, braklo mi jajek to po drodze zakupie. Mam nadzieje, ze zapowiadana
                                                    burza mnie nie spotka.

Udanego dnia zycze.
                                                    -Lusia-

• henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 09:42
                                                    Dzieki Alfredka za linka,wystukalem i pokazalo to czego szukam
                                                    www.rmfon.pl/szukaj?q=baroq
                                                    ale nieudalo misie wlaczyc player'a,sprobuje puzniej.Pzdr.

Dzien dobry Wsiem
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 10:16
                                                    a nie o to Ci chodzilo?
                                                    www.rmfon.pl/play,5
                                                    dzien dobry wogole w ostatni letni i upalny dzien tego lata smile
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 10:17
                                                    o kurcze u mnie sie otwieralo a tu widze ze nic z tego sad
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 11:13
                                                    TETIKO
                                                    U mnie sie otworztlo, juz sluchalam - dziekuje...
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 18:17
                                                    youtu.be/CZDU659N32E
                                                    Marin Marais

syn szewca ktory niechcial byc szewcem,najslawniejszy wsrod
                                                    tworcow francuzkiego baroq'u wysmienity gambista

obok po prawej tworcy z jego epoqi,z roznych krajow
                                                    obrazy z epoqi dobrze tlumacza te wizualnie,pomagaja
                                                    zakochac sie w tej muzyce,zadurzyc sie do ni swych ostatnich

nasz zgielkliwy czas,czas pelen brudow z telewizorni plynacych
                                                    czas politykierow i ministrantow ..jak dobrze z dzwiekami dusze kojacymi ...

..dzis zabiegany dzien,cyklicznie jak coroku w wrzesniu
                                                    przewoduje lepszy dzien jutrzejszy.Pzdr.

Dobranoc Wsiem
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 11.09.12, 19:15
                                                    a u mnie juz załamanie pogody,
                                                    pogrzmiewa i kropi miejscami
                                                    a mnie jest szkoda lata trala la.....
                                                    spokojnego wieczoru wsiem
                                                    jak to niektórzy powiadajasmile
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 07:44
                                                    Piesek troszke dluzej rano pospal i swego ludzia nieobudzil na czas
                                                    spacerek zpuzniony,wyszlismy o 06:45 bylo lekko mgliscie i plus jedenascie
                                                    stopni,teraz piekny sloneczny poranek i plus pietnascie stopni ciepelka-
                                                    eskimos by sie spocil !
                                                    Zapowiada sie piekny dzien,wczorajszy plytki niz powialo na Pomorze wschodnie
                                                    i Balticum.

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 07:56
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    Dzien bedzie chyba sloneczny ale juz nie taki cieply,
                                                    jade na sliwki obrywac, nie wiem jak, bo jestem
                                                    nie zabardzo na wysokosciach, ale moze chociaz troche.
                                                    Przyjemnego dzionka.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 11:52
                                                    Lusia jest u mnie,po drzewach niezapomniala sie wspinac
                                                    ..ponoc z tym jak z jazda na rowerze-niezapomina sie nigdy

przy okazji zgrabila opadadle owoce by niezrobil sie dzem
                                                    gdy trawe kosil bede.
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 12:15
                                                    Jak to jest?
                                                    Mieszkacie na północy i już dojrzały Wam śliwki. Ja na południu i zastanawiam się, czy zdążą dojrzeć przed śniegiem.
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 13:26
                                                    Witajcie Vistulanie http://s18.rimg.info/8b425579dda9c3dd4390e479399dd8dc.gif....nareszcie mam internet na chodzie.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 12.09.12, 13:57
                                                    Milo powitac CIE JAGO ponownie.
                                                    Jak to rzeczy martwe potrafia platac nam niespodzianki.???
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 06:58
                                                    pozdrawiam i byleby do weekendu dotrwac i pospac
                                                    udanego czwartku!
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 08:14
                                                    Slonecznie choc chlodno dzien sie zaczol +7*C o szustej rano
                                                    teraz dwa stopnie mniej chlodno
                                                    Dzien Dobry

dla porownania Dunska dwojka,polecam pr."Amadeus"

www.dr.dk/playlister/playlist.asp?cid=P2D&oid=P2D:AMADEUS&dd=12&mm=09&yyyy=2012
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 08:38
                                                    Wczoraj jeszcze piękna złota jesień, z babim latem
                                                    a dzisiaj zimno, mglisto i aż nie chce się wierzyć, że tak bardzo, może się zmienić pogoda w ciągu kilku godzin.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 08:44
                                                    Na razie wybywam wpadne kolo poludnia
                                                    miejcie sobie dobrze.
                                                    Dorko to juz jesien u mnie.
                                                    -Lusia
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 10:27
                                                    Witam,u mnie od rana deszczowo i chłodno,tylko 16st.

http://i48.tinypic.com/aovnko.gif
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 12:49
                                                    To widac JAGO na zalaczonym obrazku, zreszta ladnym.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 13:24
                                                    ..nareszcie,po miesiacu nicnierobienia skosilem trawe
                                                    wysoka ze ho ho , nawet przyjemnie lechtala ..nieskromnie.

odpoczne chwile i biore sie za lekture ..instrukcje obslugi odkurzacza
                                                    dotychczas z bezpiecznej odleglosci go ogladalem ..wredne bydle
                                                    warczy na mnie

a mimo pomowien ..chlop to tyz baba,o !
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 13.09.12, 13:38
                                                    To byles dzisiaj dzielny HENRYK, teraz przynajmnie masz czysciejszy
                                                    horyzont przed soba.
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 14.09.12, 07:24
                                                    udanego weekendu!!!!!
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 14.09.12, 07:48
                                                    Greis,az milo poczytac o ludziach ktorzy tak tesknia do weekend'u
                                                    i troche w tym zazdrosci rowniez,ze w zyciu tych pracujacych cos sie dzieje

.. w moim przypadku tlumaczenie Bibli na opak
                                                    "i leniuchowalem ci ja dni szesc by dnia siodmego czcic
                                                    Pana praca moja-skosilem trawe" ii koniec rozrywki
                                                    musze nauczyc sie pic ..moze Vino wniesie troche radosci w zycie staruszka ?

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 14.09.12, 08:02
                                                    Greis, tutaj szaruga jesienna- nie wiem, czy to będzie udany weekend, ale dziękuję za życzenia.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN*- jesiennie bajecznie kolorowy 14.09.12, 09:07
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    ranne ptaszki juz byli przedemna, a ja zaliczalam runde z "Maluszkiem"'bedzie rzadzil u mnie az do soboty wieczorem.
                                                    Mielismy szczescie wrocic na sucho do domu, teraz sie zachmrzylo i chyba pokapie
                                                    troch z nieba, chociaz na mapie pogody dopiero ma niby padac o godz,14.
                                                    Milego dnia przed weekendem zycze.
                                                    -Lusia-
    • henryk245 Re: *WRZESIEN* 14.09.12, 09:50
      scienceray.com/technology/why-nasa-experts-think-the-september-2012-solar-storm-could-reduce-america-to-a-developing-country/
      moze tylko strachy na lachy ale niezaszkodzi przed ty czasem
      rozlaczyc kable z acu samochodu,wyjecia bateri z telefonu i
      ew.rozleczenie innych obiegow elektrycznych w tym rowniez anten

nic wiecej normalny konsument energi niemoze zrobic

tekst artykulu tlumacz z google albo bing
      • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 14.09.12, 10:56
        http://s14.rimg.info/3dd83901e207fd0c7802a41e7fe93cc5.gif

Witajcie....u mnie świeci słonko i jest ciepło to jestem bardzo zadowolona

http://i50.tinypic.com/22dhn7.jpg
        • henryk245 Re: *WRZESIEN* 14.09.12, 12:48
          .. nareszcie troszke pada chociaz stanowczo zamalo
          bede musial podlewac iglaki.
          • henryk245 Re: *WRZESIEN* 15.09.12, 07:56
            Slonecznie i lekki zefirek,cieplo
            pieknie sie ten lyk end zapowiada.

Dzien Dobry Wsiem
      • henryk245 Re: *WRZESIEN* 14.09.12, 12:30
        innemedium.pl/wiadomosc/ruiny-mohenjo-daro-w-pakistanie-moga-byc-dowodem-uzycie-broni-jadrowej-w-starozytnosci
        .. maly promyczek w mrokach histori ludzkosci
        • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 15.09.12, 09:02
          Witam WSZYSTKICH
          Udanej soboty, milego wypoczynku.

Przeczytalam artykul Henryk i chcialam poczytac sobie te boczne
          propozycje, i nie wspuszcza mnie, ponownie wrocilam do linka
          poprzedniego i jestem zamknieta, moze mi sie pozniej odblokuje.???
          -Lusia-
          • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 15.09.12, 09:46
            Witam serdecznie https://s6.tinypic.com/25qcbk8_th.jpgU mnie na razie słonko schowane,jakoś nie ma
            dziś ochoty zaświecić.wink

http://i50.tinypic.com/esj8mx.gif
            • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 15.09.12, 10:19
              Dziekuje JAGO,
              akurat na drugie sniadanie, wlasnie wrocilam
              z "Maluszkiem", zimny wiaterek nie zacheca do spacerow, mimo slonca.
              -Lusia-
          • henryk245 Re: *WRZESIEN* 15.09.12, 11:55
            zresetuj klickajac na temat innemedium
            puzniej od poczatku,to obciazony serwer
            ale ciekawe
            • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 08:23
              http://i46.tinypic.com/10fw8w7.jpg

Witam już z moimi sroczkami.Przypomniały sobie o stolówce.wink

http://i47.tinypic.com/16hr9ud.jpg

• henryk245 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 08:26
                pogode mamy w kratke
                jednego dnia sloneczko
                drugiego zas listopad

Dzien Dobry Wsiem
                • henryk245 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 08:51
                  z innego forum wziete

forum.gazeta.pl/forum/w,28,138937030,138945885,w_czym_problem_.html
                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 12:54
                    Czyzby sroki zapowiadaly juz o zblizajacym sie zimnie JAGO
                    z takich zachowan ziwerzat, mozna wyciagnac rozne prognozy???

HENRYK a film to sobie obejrze dla przypomnienia przy popoludniowej kawie
                    dzieki-...

Witam i zycze milego dnia.
                    -Lusia-
                    • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 14:23
                      Lusia,sroczki po prostu dostały karmę i zaraz to zauważyły.
                      Wczoraj miałam na obiad kaczkę.Wiesz ile tłuszczu odchodzi.Szkoda mi było wyrzucić,to mam na parę dni dla srok.Potem będę kupowała słoninkę jak zwykle ,a i z obróbki mięsa też
                      coś zostaje z tłustości.
                      • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 14:39
                        I wsowaja te tluste keski, to tak jak sikorki lubia lakocie.
                        A probowalas dac im pare suchych kulek jak karma dla pieskow,
                        to bys zobaczyla jak po kilka sztuk do dzioba pakuja i sie zajadaja,
                        a jak maja dosyc, to zakopuja w trawie na potem.
                        -Lusia-
                        • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 15:39
                          Lusia,próbowałam różne kąski,ale jak zauważyłam,to właśnie te tłustości
                          im pasują,żadnych ziaren, żadnego pieczywa.Napchają do dzioba i odlatują.
                          Na dziobanie widocznie nie mają czasu,są płochliwe.
                          • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 15:40
                            Aha,jeszcze lubią biały ser.
                            • henryk245 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 16:34
                              na polnocnej granicy (z polami) posadzilismy swierki coby nam gory przypominaly
                              w ich koronach dwa golebie gniazda od okolo pietnastu lat

sroki na komunalnej ziemi / na drzewach tez maja gniazda-duzo ich
                              od 13 i 11 lat mam dwa napol oswojone Cornix'y [ www.stockphotopro.com/photo_of/hooded/0890987AEV/A_hooded_crow__Corvus ] ,jedza psie zarcie gdyz futrzak niejest
                              zarty jesli o takie cos chodzi-codziennie stoje przy piecu i mu gotuje
                              paciorki troche zmawia ale duzo zostawie i to co zostaje papusiaja ptaszyny-
                              -sasiadow szlak trafia ale wolnosc tomku w swoim domku ...
                              • henryk245 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 16:39
                                niektorzy przed przyrzadzeniem zrywaja skure z kurczaka,ja tak robie

skure nalezy pociac na male kawalki,takie na dziob
                                zima to bardzo dobre jedzenie dla ptakow z rodziny Corvus
                                to tylko pare minut roboty/fatygi a mozna niejedno zycie uratowac
                                • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 19:34
                                  Też tak robimy, skóry z kurczaka też i na drobniutko kroimy.
                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 20:49
                                    Nicola Tesla

znany bardziej z mitow niz z histori ktora zakazano
                                    jeszcze jeden link w tej materi

youtu.be/P53TTBRqA_M

Dobranoc Wsiem
                                    • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 16.09.12, 21:46
                                      Nigdy nie lubilam fizyki, ale jestem pelna podziwu dla wynalazkow,i dla
                                      tych ktorzy pracowali i udawadniali dzialanie roznych zjawisk, ze mieli
                                      cierpliwosc i dociekali rezultatu,
                                      -Lusia-
                                      • henryk245 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 05:47
                                        www.dw.de/dw/article/0,,16236418,00.html
                                        Dzien Doberek Wsiem
                                        • henryk245 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 06:12
                                          www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/685362,Kobieta-z-dzieckiem-zgineli-potraceni-przez-pociag

.. straszne,jedynie wiara i nadzieja ze trafili do lepszego swiata
                                          smutek pozwala zdzierzyc.
                                          • henryk245 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 07:29
                                            17-09-1939
                                            • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 08:45
                                              Mówią w TV o 73 rocznicy napaści radzieckiej.
                                              • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 08:47
                                                Witam w piękny i słoneczny poniedziałek.
                                                Miłego dnia http://s2.rimg.info/6f490ea5afde28a8f70ad04f4b28fada.gif
                                              • henryk245 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 09:15
                                                W telewizornie niezdazylem jeszcze popatrzec,ja jestem raczej
                                                radiowo-internetowy,ale oczywiscie dobrze ze pokazuja
                                                daty 17 wrzesnia niemozna zapomniec,podobnie jak daty 1 wrzesnia
                                                i 1 listopada ktory jest rowniez swieckim Dniem Pamieci

rano o polsiodmej prawie ciemno jeszcze bylo i tylko plus siedem
                                                teraz slonecznie i wietrznie (z pld.zachodu) i czternascie na plusie
                                                w cieniu od polnocy.
                                                • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 09:28
                                                  Witajcie WSYSCY !!!
                                                  *****Kiedy wrzesien to juz jesien, wtedy jablek pelna kieszen*****

A to dziwne, ze mlodzi rezygnuja z nauki w Niemczech, z przyczyn tak
                                                  prozaicznych, ze brak im dyscypliny aby byc punktualnym.
                                                  Ja pamietam jak chodzilam do szkoly to wlasnie kladlo sie nacisk wlasnie
                                                  na punktualnosc.
                                                  -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 17.09.12, 09:44
                                                    Lusia,dzisiejsza mlodziez to nie nasz swiat
                                                    tego sie niezauwaza na codzien
                                                    ale to inna cywilizacja

lepsza ? czy gorsza ?
                                                    niewiem
                                                    ale inna
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 08:15
                                                    polish.ruvr.ru/2012_09_17/88485742/

pl.wikipedia.org/wiki/Konstantin_Ciołkowski

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 09:13
                                                    Byl bardzo zdolnym dzieckiem a pozniej dociekliwym wynalazca w mlodosci,
                                                    co zaoowocowalo w dzisiejszych czasach do glebszego penetrowania przestrzenii
                                                    kosmicznej, ale nie znalaz sie taki coby chcial na Marsie zalozyc takie obserwatorium
                                                    o ktorym myslal Ciolkowski, sa caly czas badania i proby, moze jeszcze za naszych
                                                    czasow sie dowiemy o ich mozliwosciach.
                                                    Przeciez Rosjanie juz od bardzo dawna spiewaja ze na Marsie zakwitna jablonie.

A co do dzisiejszej mlodziezy, to ja mysle Henryk to to wszystko iddzie z duchem
                                                    czasu, i to wlasnie nasze pokolenie wychowuje tych mlodych ludzi.

Witam WSZYSTKICH
                                                    milego dnia zyczac....
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 10:05
                                                    kazda wielka wojne poprzedzala podobna retoryka

polish.ruvr.ru/2012_06_03/76850082/

robienie zapasow w takich czasach to nie objawy paranoji
                                                    to przezornosc,powtarzam ze mrozonki nienadaja sie na
                                                    zapasy,kartfle tez szybko zgnija-polecam suchy prowiant
                                                    i konserwy ..no i duzy zapas lekow,i swieczek/nafty.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 10:28
                                                    Ja uwazam, ze to nie sa zarty, ze powinnismy podchodzic z duza
                                                    rezerwa do takich planow???
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 10:44
                                                    udanej realizacji planów i przyjemnosci
                                                    z ostatnich dni lata!!!!!
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 10:56
                                                    Witajcie,a nie zapominać ,że żyjemu tu i teraz big_grin
                                                    Cudnie na dworze,a to pierwsza sikoreczka zawitała.

http://i50.tinypic.com/s66rtl.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 17:28
                                                    To u Ciebie JAGO moze na balkonie???.
                                                    Ja siedzac w kuchni przy stole obserwuje sikorki ktore urzeduja
                                                    caly rok w klombach na podworku mamy posadzone drzewka baldachimki
                                                    i na nich wieszam co roku pojemniki z orzechami dla sikorek, to one
                                                    caly rok tego pilnuja.
                                                    To milo patrzec na nie gdy sie przecigaja i wyjadaja ziarenka.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 18:06
                                                    Potem zawiesimy słoninkę jak się oziębi.Boją się sroczek,ale balkon długi.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 20:23
                                                    Pewnego razu bedac u Kendo, siedzielismy na altanie przelatywala
                                                    sroka a przed nia ucielal maly ptaszek Rudzik, i ona go dopadla, ja
                                                    krzyknelam a ona ze strachu go wypuscila z dzioba, ale nie dalo sie
                                                    Rudzika uratowac, chyba z szoku, albo go musiala dziobem potraktowac i umarl.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 18.09.12, 20:55
                                                    Też byłam świadkiem jak wrona,albo sroka ,już nie pamiętam zaatakowała ptaszka
                                                    a ptaszek strasznie krzyczał i w pewnym momencie ptaszek wypadł,a ja szybko zjechałam na dół żeby odgonić napastnika,bo był uparty i szukał malucha,który się schował pod samochodem
                                                    W końcu udało mu się uciec ku mojej radości.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 19.09.12, 09:32
                                                    Witam WSZYSTKICH

To tragednia zakonczyla sie szczesliwie JAGO.

U KENDO plany sie zmienily i z przyczyn obiektywnych.
                                                    p r z e d l u z a--
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 19.09.12, 09:51
                                                    Ano tak,plany planami,ale nie zawsze trzeba ich się trzymać jak nie wychodzi.
                                                    Oby tylko dobrze było.Pozdrów Kendo serdecznie następnym razem.
                                                    Miało u mnie padać,ale jeszcze słonko świeci i jest ciepło i fajnie. http://s19.rimg.info/391bee274f4958a07c8e151f546d1971.gif
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 19.09.12, 18:24
                                                    chyba grypa mnie dopadla,dzien w pozycji horyzontalnej z dwiema
                                                    przerwami na Pieskowe spacerki
                                                    za oknem jablonka , jablek w tym roku niewiele wiec sroki konkuruja
                                                    z soba,chodza po galeziach jak wiewiorki-oszczedzaja skrzydel,mnie
                                                    nieobawiaja sie w ogole,naleze do ich stada ?

nozki tylko zimne ..w chlodziarce

Dobranoc Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 19.09.12, 18:59
                                                    To dobrze,że nóżki zimne tylko w lodówce.big_grin
                                                    A u mnie chłodno się zrobiło i siąpi kapuśniaczek.Zaczynam marznąć. http://s15.rimg.info/9f3397155c85928b8af69e56eefbaf41.gif
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 19.09.12, 21:43
                                                    HENRYK
                                                    To moze jutro przyjade, cos potrzebujesz to dokupie...
                                                    daj znac?!! Jakas medycene wziales, Panodil masz??
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 20.09.12, 07:40
                                                    Dzieki Lusia ,mam zapasy do soboty a puzniej zobaczymy
                                                    zawsze handluje w weekend i czly bagaznik zeby na tydzien
                                                    starczylo,mam Alvedon Forte i Magnecil-nic innego niepomaga
                                                    na virusa,tak sie obawiam zeby niezarazic Bobby'ego
                                                    nawetniewiem czy ludzka grypa przelazi na zyjatka.

poranny spacer ciezki ale Bobby jakby czol i mniej ciagnol
                                                    teraz do pol jedenastej pospie i zas spacerek.Pzdr.

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 20.09.12, 08:21
                                                    HENRYK kup sobie w aptece "handdesinfektion - bakteriedödande"
                                                    jest w zelu i z pompka-600 ml. ja juz zaczelam
                                                    po kazdym jednym przyjsciu z zewnatrz myje rece i pozniej tym
                                                    behandlam rece, duzo tego nie bierzesz - zelu tylko klik, a ten
                                                    z pompka to jedno przycisniecie i wystarcza na dezynfekcje dloni,
                                                    Mi sie zdaje ze Kendo miala gdzies to moze stoi, rozejzyj sie.

Witam WSZYSTKICH
                                                    zycze udanego dnia....

I mam dobra pamiec ale krotka..
                                                    KENDO POZDRAWIA WSZYSTKICH I ZYCZY CIEPLEJ JESIENI....
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 20.09.12, 10:59
                                                    Lusia,to ja dziękuję za życzenia od Kendo.
                                                    Dosyć chłodno,bo tylko 14 st. u mnie ,ale nie jest źle,bo nie ma wiatru.
                                                    Henryk,a Ty przypadkiem nie specjalnie chorujesz żeby kendo wróciła?
                                                    Żartujęwink .....życzę ukatrupienia choróbska,trzymaj się dzielnie.smile

Miłego dnia Wszystkim

http://i48.tinypic.com/24n41t1.jpg
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 20.09.12, 12:34
                                                    Jagus,alez skadrze , ja nie meski szowinista,zycze Kendo jak najdluzej
                                                    cisza w domu wiec mam okazje rozwinac sie duchowo,pomedytowac
                                                    madrosci Sidharty poczytac ..kto wie moze bedzie zemnie jaki mistyk ... ?

temperature zbilem paracetamolem tylko kosci/miesnie bola,mam czym
                                                    znieczulic ale niechce gdyz to ciezkie prochy na inne okolicznosci

gdzies czytalem ze naukowcy przez przypadek wyprodukowali wirusa
                                                    ktory nietylko ludziom ale i elektronice zaszkodzic moze,ma ktos z was
                                                    ten link ?

Pzdr.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 06:15
                                                    ciemny jeszcze ale Dzoen Dobry Wsiem

w ciekawych czasach zyjemy,cobysmy sie z reka
                                                    w nocniku niepbudzili ponizszy link,poki co w
                                                    szwedzkim tlumaczeniu,jak znajde bedzie polski tez

translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.presstv.ir/&prev=/search%3Fq%3Dpresstv%26hl%3Dsv%26client%3Dms-opera-mobile%26channel%3Dnew%26sky%3Dmrdr%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=sedbUIOVIe_Z4QS8xYHQAQ&ved=0CCcQ7gEwAA
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 06:17
                                                    translate.google.com/translate?hl=sv&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.presstv.ir%2F
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 09:05
                                                    Witam wszystkich,a szczególnie ozdrowieńców.big_grin
                                                    Zawsze było niespokojnie na świecie,raz lepiej raz gorzej.
                                                    Nie mam zamiaru się zamartwiać z tego powodu.I tak nic nie zmienię
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 09:07
                                                    .. zamartwiac nie , ale rabanki warto kupic wiecej
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 20.09.12, 12:24

Lusia,mamcija te pompkie od czasu gdy biore insuline
                                                    musze czyms ten chudy brzuch przemywac zanim sie
                                                    dziergne
                                                    mam wszystko co trza z lekow ale C-vitamn i Vittlökskapslar
                                                    sie skonczyly,w Willys maja taki dzial z hokus pokus to zerkne
                                                    jak beda handlowal-niechce misie do apteki skrecac.

Teraz po poludniowym spacerku i obaj po lunch'u , pieknie na
                                                    dworze wiec bujam sie na fotelu na altanie,Piesuch goni sroki
                                                    sam pies jablka niezje i ptakowi tez nieda,pies ogrodnika ?

Trzymta sie dobrze,zajze do was wieczorem,teraz ide se legnac.

Pzdr.
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 11:29
                                                    zdrowego i przyjemnego weekendu zyczę...
                                                  • slo-onko Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 13:02
                                                    Witam razem z wrzesniowym sloneczkiem zyczac przyjemnego dnia.
                                                    z przyczyn nie tylko technicznych musialam "wylaczyc" sie czasowo z bycia jak sie to dzisiaj lubi uzywac ON LINE.
                                                    przezyc mam co niemiara,ale zaczynam powoli oddychac miarowo i przez jakis czas bede rytmicznie stawiac kroki.
                                                    reszta mam nadzieje bedzie sie pomyslnie ukladac zcego wszytskim bardzo zycze,bo nie ma to jak swiety spokoj ktorego ostatnimi czasy jest jak na lekarstwo.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 14:55
                                                    No pewnie kadzy ma swoje i za swoje jak to ma
                                                    w zwyczaju Kendo powiadac.

Ja na zwolnionych obrotach dzisiaj, a podejrzewam,
                                                    ze to przez to rowerkowanie, bylam zgrzana i wiatr mnie
                                                    obwial i teraz ponosze skutki, ale mam nadzieje , ze nie rozlozy mnie
                                                    do lozka, albo to dzierganie co siedze w jednej pozycji,
                                                    to tez i mnie plecy bola, ..a juz sama nie wiem od czego....
                                                    Po prostu starosc nie radosc.....
                                                    -
                                                    Zycze wszystkim udanego popoludnia i wieczorku.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 16:52
                                                    witaj Slonko,z toba to jak z nasza gwiazda ostatnio - oszczednie

Kendo komaruje w Karkonoszach a ja sam ..na pastwe Psa
                                                    i wykorzystuje to futrzak ..cale pancio dla mnie

powoli ale z uporem godnym wirusa wlazi grypa na nasze
                                                    szerokosci geograficzne-unika grypy bo Babcia jestes.

Pzdr.
                                                  • slo-onko Re: *WRZESIEN* 21.09.12, 17:18
                                                    dzieki za mile slowa Henryku. grypa ale chyba zoladkowa pcha sie do nas dzrwiami i oknami. mam nadzieje,ze mnie ominie. chociaz po pobycie w szpitalu jestem dosc oslabiona totez nie zaskoczy mnie jesli ja niechacy chwyce.
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 06:37
                                                    http://i45.tinypic.com/344v5kx.jpg

Dzisiaj pierwszy dzień jesieni. U nas w górach zima. Mam jednak nadzieję, że wróci jeszcze piękna polska kolorowa jesień.
                                                    Jestem już po operacji w domu.
                                                    Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 08:38

Piekny krajobraz jak z pocztowki,kawalek dachu zdradza ze z wlasnego
                                                    podworka zdjecie zrobilas,ojj jak ja za moimi gorami tesknie,za widokiem
                                                    Sniezki eeech.
                                                    Kuruj sie Dorka,staraj sie nieprzeziebic i nie kichac,niewskazane pierwsze
                                                    tygodnie po operacji.
                                                    zamiesc wiecej gorskich widoczkow Dorka,niech sie i moja dusz nacieszy.Pzdr.

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 09:53
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    w pierwszy dzien JESIENI

Jakos ten przednowek jesieni wszystkich oslabil, niektorzy odwiedzili
                                                    szpitale a niektorzy w domu zaniemogli.
                                                    Ja juz dzisiaj znacznie lepiej sie czuje i pozostalemu gronu rowniez
                                                    zdrowka duzo zycze. Dzisiaj juz upielam sobie "Mufinki z jagodami" polanowalysmy
                                                    z kolezanka jakis dlugi spacer, ale chyba nic nie bedzie bo p..a..d..a...deszsc +9 stopni.
                                                    Przyjemnej soboty.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 11:02
                                                    Witaj DORKO
                                                    Oczko juz sie goi, wszystko poszlo dobrze bo
                                                    widze po fotkach jestes juz na chodzie i napewno
                                                    nieszczesliwo, bo prawie nic ciezkiego nie mozesz robic
                                                    i musisz to pod kazdym wzgledem przestrzegac, zebm mozna
                                                    stwierdzic ze operacja sie udala.
                                                    Trzymam kciuki i wytrwalosci w kropieniu oczka.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 15:30
                                                    Witajcie...ja też bardzo lubię oglądać widoki Dorki.Ile razy dziś spojrzę przez okno i widzę
                                                    szaro bure niebo,to zaraz mam przed oczami widok gór Dorki.
                                                    Wnusia już pojechała,coraz większa mądralińska.wink

Oby ta jesień była taka kolorowa i jeszcze ciepła.
                                                    http://i45.tinypic.com/x3to9d.gif
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 22.09.12, 16:37
                                                    Kazdy ma taka nadzieje, ale pogoda sila wyzsza.
                                                    To nacieszylas sie Jago wnusia na caly tydzien, dziewczynki
                                                    sa wiecej gadatliwe jak chlopcy tak mi sie wydaje, wiecej
                                                    ciekawskie i dociekliwe. Niech Martynka rosnie na pociech
                                                    rodzicow i babciow i dziadkow,
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 09:15
                                                    W pierwsza niedziele jesieni
                                                    klaniam sie WSZYSTKIM

Zaraz po sniadaniu ide troche sie pochlapac
                                                    w basenie i wygrzac w saunie parowej.

Przyjemnego dnia zycze.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 11:50
                                                    A już się witałam i poooszło nie wiadomo gdzie.: czasem tak się źle kliknie i zamiast na wyślij ,kliknie się na podgląd.
                                                    albo pomyliłam wątki. Dosyć zimno,bo tylko 15st. a słonko leniwie świeci. http://s17.rimg.info/7ed565a01544199fd984e2dc6dcc3e05.gif
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 13:54
                                                    http://i49.tinypic.com/1zef24o.jpg

http://i50.tinypic.com/ibc0mb.jpg

U nas po dosyć pochmurnym poranku, zrobiło się słonecznie i nawet dosyć ciepło.
                                                    Wyszłam z aparatem, ale pod słońce, zdjęcia wyszły ciemne.
                                                    Tutaj góry można fotografować tylko rano i po południu. Inaczej wychodzą 'nocne' zdjęcia.
                                                    Podobno od jutra ma się tu mocno ocieplić, czego i Wam serdecznie życzę.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 14:37
                                                    przepiekne widoki,troche surowsze niz okolice Karpacza
                                                    ale bardzo piekne-dziekuje
                                                    za chwilke przekrece do kendo-wiem ze ma aparat z soba
                                                    i duzo baterii,moze "zdejmnie" kilka widokow z Karkonoszy

a ja dzisiaj jak co niedziele czcilem Pana praca moja
                                                    wysprzatalem chate "na klinike" i zamierzalem futrzaka
                                                    wyprac ale mi uciekl,puzniej wrocil i z jemu podobnym
                                                    blagalnym spojzeniem podal mi lape ..noo i odpuscilem
                                                    wypiore go innego dnia , byle przed zima,przed mrozami.

Pzdr.
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 14:52
                                                    Henryku, u nas górale mówią, że futrzaki się pierze, ino się nie wykręca.
                                                    Pamiętaj o tym!
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 15:25
                                                    DORKA
                                                    Na Twoich zdjeciach nie widac wogole jesieni,
                                                    jeszcze drzewa stoja w pelnej swej zieleni - piekne.

A ja zamiast na basen wyladowalysmy z kolezanka na plazy ,
                                                    ze wzgledu na piekna pogode, bylo pieknie, zrobila kilkanascie
                                                    fotek, z ubieglego tygodnia juz mi przyslala, bede probowala
                                                    je gdzies zamiecici, ale nie wiem czy z odpowiednim rezultatem,
                                                    Najprowdopodobnie odrobie zaleglosci po przyjezdzie Kendo.

Milego popoludnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 17:31
                                                    http://i47.tinypic.com/fo17yd.jpg

Lusia, masz rację, jeszcze jest u nas zielono. Zrobi się kolorowo po pierwszym deszczu.
                                                    Czekam na Twoje zdjęcia.
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 17:38
                                                    Piękne zdjęcia Doruś,dzięki.smile
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 23.09.12, 23:25
                                                    Juz sobie planuje jak to bedzie, i zbieram do kupy, oczywicie nam
                                                    na mysli zdjecia, a wogole to lubie ogladac krajobrazy, takie jak,
                                                    np, Twoje DORKA.- dziekuje-

KENDO POZDRAWIA NAS WSZYSTKICH,
                                                    mowila jak wygospodaruje czas, to moze w tygodniu sie dopcha
                                                    do komputera???
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 08:13
                                                    Witam....na razie zimno,ale ma być 17st. Słonko jeszcze mizerne.

http://i46.tinypic.com/oqdjy0.jpg
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 08:43
                                                    witamsmile na tvn meteo jeszcze zapowiadaja upaly na kilka dnismile
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 09:46
                                                    Witam slonecznie i radosnie z mnustwem idei na dzisiaj.
                                                    JAGO cos mi sie wydaje ze niebo wrozy , ze bedzie u was wialo,
                                                    Niemniej b. ladnie uchwycilas niebo.
                                                    dzieki.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 15:30
                                                    http://i46.tinypic.com/1z4de35.jpg

Kocham las, ten wrześniowy też, mimo, że teraz wyjątkowo nie ma grzybów.
                                                    Pochodziłam dzisiaj po lesie i naładowałam akumulatory.
                                                    Bałam się chodzić po otwartej przestrzeni, bo słońce mocno raziło w oczy a w lesie tylko delikatnie przemykało między drzewami.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 15:37
                                                    .. i smerki takie piekne , mam takie na polnocnej granicy
                                                    huragan "Gudrun" lat temu kilka polowe polamal-ostal
                                                    sie codrugi,teraz ich trzynascie ..tyle ile miesiecy.

Pzdr.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 15:42
                                                    do dentysty rownie chetnie chodze
                                                    jak Pan Diabel do Kosciola ...

czy ktoras z Was zna tzw. zapowiadanie
                                                    na bol zeba ?
                                                    bede wdzieczny za pomoc

Pzdr.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 15:33
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/trwaja-skoordynowane-ataki-chrzescijanstwo

poczytajcie o bezecenstwach wrogow Kosciola Powszechnego
                                                    na dodatek niektore szuje obmawiaja Najswietsza Panienke
                                                    ze byla Zydowka,teraz sugeruja ze Pan Jezus na dziwki chodzil ...

.. popatrzcie jak Muzulmanie swej wiary bronia .. a Chrzescijanie co ?
                                                    .. za kosy niechwytaja,ja kopniety Pies z ogonem podkurczonym,wzrokiem
                                                    spuszczonym milcza , WSTD !!!
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:03
                                                    Henryku, masz rację, ale do tych bezeceństw, jak napisałeś, nie przywiązywałabym dużo wagi. Prawdziwa wiara sama się obroni, przez 2000l lat, dała sobie radę.
                                                    Natomiast przykład muzułmanów nie wydaje mi się trafiony (wybacz).
                                                    Uważam, że nie ma nic gorszego jak fanatyzm religijny, wszystko jedno jakiej wiary dotyczy.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:19
                                                    Dorka,przepraszam-ponioslo mnie , i ten slowianski temperament ...

niepodejrzewam Muzulmanow ..to chyba jakas "trzecia sila" chce swiat
                                                    sklocic,niestety
                                                    tak jakby naturalnych kataklizmow malo bylo
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:03
                                                    Tak juz dzisiaj zakupilam aparat fotograficzny, ale moja radosc trwala
                                                    krotko bo musze go aktywowac przez komputaer i programem Widsor
                                                    a ja niestety mam inny program.
                                                    Ale moz siostrzeniec mi w tym pomoze.

DORKO tych co zna to wszyscy po takich operacjach jak Ty nosza
                                                    okulary przeciwsloneczne w sloneczna pogode, bo maja takie same wrazenie
                                                    jak Ty teraz odbierasz, sprobuj z okularami przeciwslonecznymi, zobaczysz
                                                    od razu roznice.
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:21
                                                    .. noo widzisz Lusia ?
                                                    drzewiej lepiej bywalo
                                                    i aparaty na klisze byly
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:29
                                                    Pewnie i odrazu mozna bylo pstrykac.
                                                    A Ty bys mi nie pomoglz tym ustrojstwem??
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:35
                                                    Lusia,ja tego nigdy nierobilem
                                                    pozatem boje sie fotoaparatow
                                                    niema dowodow ze duszy niekradna ...
                                                    .. po kawalku,za kazdym pstryknieciem.
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:42
                                                    Lusia, od zawsze mam fotochromy, ale widocznie zaciemnienie 50% jest za małe.
                                                    Miałam gdzieś korekcyjne okulary z 75% zaciemnienia, ale nie mogę ich znaleźć Używałam je tylko na śnieg w słoneczny dzień.

Zrobiłam dzisiaj trochę zdjęć i wysłałam je synowi. Uznał, że św. Mikołaj musi mi przynieść na Gwiazdkę nowy aparat, bo te zdjęcia nie są dobre. Nie mam nic przeciw temu.

Mam prostą cyfrówkę Canon. Po podłączeniu w usb komputer wyświetla sam 10 programów a ja wybieram ten, który potrzebuję.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 16:52
                                                    DORKA ta technika mnie przerasta, sama na siebie jestem
                                                    zla, ze nie moge sobie z tym poradzic.
                                                    Przy dzisiejszej okazji kupilam, tez zarowki oszczedne
                                                    i wspielam sie na drabine i nie swieci, zaraza jedna,
                                                    sprobowalam ja w innej lampie i swieci, boje sie stac na drabinie
                                                    wysoko, cala jestem spocona i nie wiem z jaka moca mam wrkrecic ta
                                                    zarowke zeby zaswiecila....!!!! mowie swiecie...
                                                    -Lusia-

• henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 20:00
                                                    Dorka,Canon to dobra marka i zdjecia ktore zamieszczasz sa OK
                                                    wychodzi nato ze masz syna perfekcjoniste,jezeli Sw.Mikolaj
                                                    przyniesie ci aparat/kamere z wiecej pix'eli to normalny
                                                    czlowiek i tak niezauwazy roznicy,wybor motywu sie liczy
                                                    a ty masz oko fotoreportera.
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 20:04
                                                    .. slyszalyscie ? TVP podpisalo dwuletni kontrakt na transmisje
                                                    wszystkich meczow z udzialem reårezentacji polski i .. ligi mistrzow !

zima zapowiada sie goraco

Dobranoc Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 09:27
                                                    Czytałam o podpisaniu kontraktu na transmisje wszystkich meczów z udziałem reprezentacji Polski. Przyszli po rozum do głowy,bo chcą żeby ludzie płacili abonament,a sami nic w zamian
                                                    nie dawali.
                                                    Dziś nawet cieplo,ale brak słoneczka.

http://i50.tinypic.com/28stwuo.jpg
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 10:29
                                                    popatrzylem na twoje kwiatki i przypomnialo misie
                                                    ze nasze juz trzeci dzien mam podlac i ..zapominam
                                                    .. ja raczej z Faunem niz z Flora , dla Pieska wszystko
                                                    nigdy nic niezapomne

za oknem szaro i mokro-siapi kapusniaczek i +11*C
                                                    za polgodziny spacerek i ..plukanie futerka

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 10:55
                                                    Piesek nie da zapomnieć o sobiebig_grin
                                                    A u mnie wreszcie słonko wyszło trochę przymglone.
                                                    Udanego dnia życzę.

http://i50.tinypic.com/2ustno8.gif
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 12:49
                                                    balowal noc cala Kotek ?
                                                    i teraz zasypia
                                                    teraz myszy moga harcowac,w dzien ?
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 24.09.12, 17:39
                                                    Lusia,ja też jak podłączałam,to wyskoczyło,aby rejestrowac,ale nic
                                                    nie rejestrowałam,podłączyłam aparat i przesłałam zdjęcia do swojego folderu.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 10:06
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    pochmurnie, w nocy padalo, juz trzeba
                                                    wskoczyc w zimowe kurtki, ja wieczorem rowerowalam i ubralam
                                                    czapke w ktorej zima chodze, tak sie ochlodzilo,
                                                    ***cieplutkiego dnia zycze.***

Tyle mam dzis zaplanowane, ze nie wiem w co rece wlozyc,
                                                    w pralni juz 2 mszyny sie piora i 3 czeka w kolejce, bo u sibie
                                                    to bym prala caly dzien.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 11:00
                                                    Kocio bardzo fajny, mnie tez nieraz glowa tak opada,
                                                    jak siade prze tv.
                                                    Jago o jakim piesku mowisz,.. ze nie da sie zapomniec???
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 25.09.12, 12:38
                                                    Piszę o piesku Henryka,że nie da o sobie zapomnieć jak kwiatki
                                                    ,o których Henryk zapomniał.wink
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 26.09.12, 10:49
                                                    WITAM

**Gdy we wrzesniu krety kopia po nizinach, bedzie wietrzna, ale lekka zima.**

Rano bylo mgliscie i slonce przedzieralo sie zza chmur, niestety nie udalo mu sie,
                                                    bo pada, dobrze ze zostalam w domu bo mialam rowerkowac. Pewno zarazilam sie
                                                    od corki jej bakcylami, z nosa zaczyna mi siapic, musze jakies naturalne medycyny
                                                    zaczac uskuteczniac.
                                                    Przyjemnego dnia.
                                                    Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 26.09.12, 12:05
                                                    Witam...u mnie też była duża mgła,a teraz piękne słonko.

http://i49.tinypic.com/15fls0w.jpg
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 06:10
                                                    www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/691594,Smieja-sie-z-nas-Bialoczerwony-wasacz-z-siatka
                                                    u nas jeszcze ciemno ale kaffeexpres juz pracuje,Piesek jeszcze spi

Dzien Dobry Wsiem
                                                  • henryk245 Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 06:29
                                                    wyborcza.pl/1,75248,12553889,Gawron_niezatapialny__czyli_co_dalej_z___najdrozsza.html
                                                    Baltyk to male morze,duze jednostki plywajace to duze cele dla lotnictwa i rakiet-
                                                    to plywajace trumny
                                                    By speönic wymogi NATO w sluzbie konwojowej na oceanie korwety sie nienadaja
                                                    megalomania baltycka wsrod polskich komandorow ?
                                                  • tetika Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 06:38
                                                    witam slonecznie smile
                                                  • greis52 Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 07:09
                                                    witam z deszczem i ciemnymi chmurami
                                                    ale za to z humorem
                                                    www.static.hiciory.com/demot/5050c1255abf0.jpg
                                                    udanego dniasmile
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 09:50
                                                    WITAM
                                                    Szaro , buro, wilgotno, ale dosc cieplo, chyba bedzie
                                                    cos z deszczu??.
                                                    GREIS rozbrajajace spojrzenie kotka, biedny- jaki zdziwiony i niezadowolony?.
                                                    Milego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 27.09.12, 11:07
                                                    Ja bym dała napis " MAMO...CZY TO NAPRAWDĘ JESTEM JA?"
                                                    cieplutko mam i słonecznie,to podsyłam trochę promyków dla Greis.
                                                    Miłego dnia. http://s20.rimg.info/dcb05052f37bc0d3647b54f50ae9b9ba.gif

http://i48.tinypic.com/a2ysrr.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 08:54
                                                    WITAM
                                                    Juz prawie koncowka wzesnia, u mnie zapowiada sie chyba jak
                                                    na razie slonecznie.
                                                    JAGA wczoraj sie ladnie kwiatkowo i tanecznie przywitala.
                                                    przyjemnego dnia.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 09:16
                                                    http://i46.tinypic.com/efoxlu.jpg

Podsyłam Wam trochę słoneczka.
                                                    To dzisiejszy widoczek z okna.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 09:28
                                                    DORKO ladny...ladny... ale snieg jeszcze za drzewami
                                                    widzialam na jednym szczycie, jak te grupy szczytow sie nazywaja???
                                                    co widzisz ze swojego okna.???
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 10:55
                                                    Po wczorajszym okropnym halnym, dzisiaj nie ma śladu. Jest słonecznie, ale bardzo ochłodziło się, wczoraj suche afrykańskie powietrze, dzisiaj nasze, górskie rześkie.

Lusia, z okien mam widok na Giewont, Czerwone Wierchy do Kominiarskiego Wierchu (na zdjęciu częściowo zasłonięty przez brzozę. Te następne góry na prawo, to już słowackie Tatry.
                                                  • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 12:07
                                                    Dziekuje, DORKO bo lubie ogladac widoki i jeszcze jak wiem jak sie
                                                    nazywaja to dopelnia calego uroku.
                                                    -Lusia
                                                  • dorka556 Re: *WRZESIEN* 29.09.12, 07:56
                                                    Witam wszystkich weekendowo.
                                                    Piękna słoneczna pogoda zaprasza na dłuższy spacer. Trzeba się dotlenić się i wyprodukować trochę vit.D.
                                                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 28.09.12, 09:35
                                                    Witajcie....Doruś ,piękne sloneczko,a jaki widok. https://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/013.gif
                                                    Z rana trochę padało,ale już się wypogodziło,
                                                    a nawet słonko kuka za chmurki. https://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify33/046.gif
    • greis52 juz nam mija *WRZESIEN* 28.09.12, 10:05
      pozdrawiam i zycze udanego zakonczenia wrzesnia!
      • lusia_janusia Re: juz nam mija *WRZESIEN* 29.09.12, 08:52
        WITAJCIE
        Przyjemnej soboty i wypoczynku dla WSZYSTKICH.
        W nocy popadalo, rzesko i slonecznie jak na razie.
        -Lusia-
        • jaga_22 Re: juz nam mija *WRZESIEN* 29.09.12, 11:48
          Witam słonecznie,dzień piękny,ale Jarosław truje i każe się obudzić.
          Kurczę,a ja rzeczywiście spałam dziś do 9-tej.big_grinbig_grin
          • henryk245 Re: juz nam mija *WRZESIEN* 29.09.12, 12:09
            .. ano mija,teraz czuc puzny listopad-pochmorno,wieje i czasami pokropi
            samopoczucie w dolku,eech

Dobrego Dnia
            zycze
            • henryk245 *WRZESIEN* 30.09.12, 07:26
              dzien zaczyna sie pieknie,niebieskie niebo
              i temperatura akurat dla mnie reptila

Dnia Dobrego Zycze
              • dorka556 Re: *WRZESIEN* 30.09.12, 08:09
                Witam w ostatni wrześniowy dzień.
                Za oknami mglisto, pochmurnie, nie tylko nie widać gór, ale nawet regli.
                W nocy trochę popadało, pójdę po śniadaniu do lasu. Może parę rydzów znajdę.
                Udanej niedzieli wszystkim.
                • greis52 Re: *WRZESIEN* 30.09.12, 09:01
                  niże sie rozlazły i zaczyna sie ladny ostatni dzien wrzesnia
                  pozdrawiam i zycze udanego dnia!
                • lusia_janusia Re: *WRZESIEN* 30.09.12, 09:02
                  Na wzajem DORKO
                  WITAM
                  u mnie slonecznie, wietrznie i chlodno, po spacerku juz
                  i ostatnie lyki kawki.
                  Trzeba by cos sobie wynalezc zeby nie siedziec bezczynnie.
                  Milego wypoczynku dla wszystkich.
                  -Lusia-
                  • jaga_22 Re: *WRZESIEN* 30.09.12, 09:37
                    Witam Vistulan.Też mam słonecznie. https://2.bp.blogspot.com/_lddFFu6s4yQ/SP45aQ90sDI/AAAAAAAACWA/M4b8h_OeQZU/s1600/5.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka